Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

89. Mag het ietsje minder?

(09-06-2002) Het is weer zover, het einde van het schooljaar is in zicht. Hele groepen kinderen nemen afscheid van de basisschool. Ze sluiten daarmee een periode in hun leven af die nooit meer terugkomt. Een moment om bij stil te staan. De kinderen samen met de leerkracht!

Maar wat zie ik? Ouders die er een wedstrijdje van maken: Wie is het meest creatief, hoe kan ik de ander overtreffen? Er wordt druk gebrainstormd over de invulling van een afscheidsfeest. Hierbij staat niet het kind centraal, maar de creativiteit van de ouder. Wilde plannen worden besproken, het resultaat mag er zijn: Er wordt een ???-avond georganiseerd, met allerlei gerechten waarvan ik de naam niet eens kan uitspreken. Maar waarvan ook mijn kind geen hap zal eten. De ouders 'mogen' de gerechten klaarmaken, de ingrediënten zijn ergens in Verweghistan verkrijgbaar.

Ik vraag me toch werkelijk af waarmee we bezig zijn. Vindt de leerkracht dit nu echt leuk, vinden de kinderen dit nu echt leuk? Of zijn hier een paar ouders het afscheid aan het overnemen, en maken ze er een prestige-kwestie van?

En wat moet ik nu? Meedoen, terwijl ik er eigenlijk niet achter sta? Of toch maar niet, en dan een spelbreker zijn? Door dit soort acties kun je alleen nog maar kiezen uit dingen waar je niet echt tevreden over bent.

Ben ik nu zo'n zonderling, waarom hoor ik andere ouders hier niet over?

Herkenbaar? Praat dan mee over dit netelige thema!

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.