Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

102. Leef, vanuit je hart en niet vanuit je verstand

(10-06-2001) Petra,

Of het plaatjes van kinderen zijn is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik heb een heel groot gezin en iedereen roept ook dat mijn kinderen zulke mooie kinderen zijn, dat is altijd leuk om te horen, al hoor ik liever dat het van die fijne kinderen zijn om te kennen.

Ik hoop voor jou dat je nooit zoals ik wordt getroffen door een hele gemene vorm van botkanker, die woekert al jaren door mijn lijf en tast alles aan en onherstelbaar. Ik lijd vreselijke pijn en reken dit jou of anderen niet aan, maar oh wat ga je dan alles in je leven relativeren en door een andere bril zien.

Hoor je Petra, ik ga DOOD, ik heb kleine kinderen waar ik zielsveel van hou en ik kan ze nooit zien opgroeien, nooit weten hoe het ze zal vergaan. Ik ben een wrak van 42 kilo nog, zonder haar en slik 30 medicijnen per dag omdat ik persé thuis bij mijn kinderen wil zijn, iedere minuut met ze inslurp en verdrink in hun stralende oogjes als ze tegen me aanliggen.

Ik zit vol met wonden van het doorliggen, maar het intereseert me niks, want mijn kinderen zijn mijn allesjes en voor hun blijf ik thuis zonder de zorg die ik nodig heb in mijn laatste dagen. Ik laat niks merken aan mijn man, hij zou het niet kunnen verdragen, alleen de dokter weet van mijn helse pijn.

Alles wordt waardeloos, echt compleet overbodig bij het idee dat je je kinderen, je man moet achterlaten en alleen naar het onbekende vertrekt. Hoe mooi je huis, je auto en je bankrekening ook is, niks Petra is onvervangbaar vergeleken bij dit.

Denk hier aan als je weer hier over begint op een lijst vol moeders die kiezen voor veel kinderen omdat moedergeluk het enige echte gevoel is wat nooit te betalen is met enige vorm van luxe.

Sorry Petra maar leef meid, vanuit je hart en niet vanuit je verstand. We zijn allemaal sterfelijk.

Met oprechte groet,

Ilya

    Beste mensen

    Ik verstuur dit in naam van mijn vrouw, ze had dit stukje opgeslagen op de computer om te versturen. Ze is helaas een week geleden overleden, 's nachts. Ik hield zo ontzettend van haar, vandaar dat ik dit stukje menselijkeheid en bewogenheid met jullie wil delen. Ze is letterlijk doodgebloed door een inwendige bloeding.

    Theo, papa van 8 kinderen

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.