Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

31. Mogen we weer terug naar papier?

(06-07-2008) Bijna vakantie en dan?

De laatste schoolweken zijn extra spannend, wel of niet over, wel of niet geslaagd? Als alles afgerond is zijn we echt aan vakantie toe, maar eerst moet het volgende jaar voorbereid worden, boeken besteld en inschrijven voor de vervolgstudie.

Men heeft de digitale mogelijkheden en onmogelijkheden ontdekt. Dat zullen we weten ook. Vandaag moest zoon zich inschrijven voor zijn vervolgopleiding. Op naar www.ib-groep.nl/particulier/index.asp. Om je in te schrijven heb je een DigiD nodig. Tot zover geen probleem, ingelogd bij DigiD Via een sms’je wordt een code toegestuurd om verder te kunnen. Daarna zijn we eindelijk op de website om in te schrijven. Was het maar zo eenvoudig als we dachten, niets is minder waar. Op de website worden we verwezen naar app.studielink.nl/vchfos/welcome.jsp.

Ook daar wil men alles weten, het ene formulier na het andere moet worden ingevuld. Anderhalf uur en 8 bevestigingsberichtjes later zijn we eindelijk op de gewenste website. Die verwijst ons weer naar de vorige om daar een machtigingsformulier te downloaden te ondertekenen en per post op te sturen naar de administratie van de gewenste onderwijsinstelling. En nu maar afwachten of alles goed gegaan is. Zij weten nu een heleboel van onze zoon maar wij zien alleen een oerwoud van instanties waar tussen de bomen door het bos niet meer te zien is.

Na een kopje koffie beginnen we aan de volgende klus: boeken bestellen voor 2 middelbare scholieren. Ook dat mag en kan alleen maar digitaal. Via een schoolcode en een leerlingnummer moet eerst een persoonlijke inlogcode gemaakt worden. Weer wordt er allerlei informatie gevraagd en na die verzonden te hebben zijn we eindelijk waar we wezen moeten. Ook daar gaat weer van alles mis. De computer heeft er even genoeg van en loopt vast. Na het hele riedeltje van inloggen opnieuw afgewerkt te hebben kunnen we eindelijk boeken bestellen. Ik bespaar jullie de details van wat er daar misging.

Wat heeft ons dit bestellen en inschrijven opgeleverd?
Twintig bevestigingsmailtjes, hoofdpijn en in ieder geval één zekerheid en dat is dat we weer flink mogen betalen. En nu maar afwachten of de rest ook goed gaat.:-))

Mogen we alsjeblieft weer terug naar inschrijven en boekenlijsten op papier? Dat was eenvoudiger , duidelijker en leverde in ieder geval minder hoofdpijn op!

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.