Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

17. Gemak dient de mens?

(05-04-2010) Kijk ik naar de ontwikkelingen van de laatste decennia dan zie ik dat onze mogelijkheden enorm zijn toegenomen. Op zich een prima ontwikkeling maar is ons leven er ook gemakkelijker op geworden?

Voor een aantal zaken wel, bijvoorbeeld het snel veel mensen bereiken: één bericht, bijvoorbeeld een uitnodiging of een aankondiging, snel naar meerdere mensen sturen. Vergelijk dat eens met een kwart eeuw geleden, enveloppen vullen, postzegel plakken, naar de brievenbus en met een beetje geluk was je bericht 2 dagen na het posten op de plaats van bestemming. Een groot gemak van de digitale wereld is de mogelijkheid om vanaf je computer te winkelen. In een snel tempo bieden meer en meer winkels ook de mogelijkheid om digitaal “in te kopen”.

De voordelen zijn groot, op je gemak zoek je de gewenste artikelen uit, bestelt het en in de meeste gevallen heb je het artikel binnen 2 à 3 dagen in huis. Dat wordt tenminste beloofd en wordt niet altijd waargemaakt. Dan begint het wachten en blijkt de service niet overal gelijk.

Maar is het allemaal wel veilig, is het wel goed geregeld? Je kunt terug gaan naar een winkel, maar wat als een digitale winkel niet reageert?

Om het digitaal winkelen iets gemakkelijker te maken willen we ervaringen inventariseren. Daarvoor hebben we een nieuwe rubriek gemaakt: Digitaal Winkelen.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.