Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

111. Mama kan vandaag even niet schrijven

(04-12-2000) Hallo allemaal,

Ik zal nu ook eens een briefje naar de website voor grootgezinmanagers sturen. Ik ben Tamara en ik ben 2,5 jaar oud. Het is bij ons thuis erg gezellig en er zijn heel veel spullen, want ik heb ook nog drie grote zussen. Er is dus altijd wel iets te doen.

Ik heb bijvoorbeeld een tijd lang geoefend met lezen en schrijven. Beneden staat een boekenkast en daar haalt iedereen altijd boeken uit om te lezen. Dat doe ik dus ook! En schrijven gaat dan in een moeite door, want er ligt altijd wel ergens een pen op de grond of op tafel te slingeren. Da's heel mooi, dat blauw tussen de zwarte letters!

Verder speel ik graag met duplo. Mijn zussen willen me dan altijd helpen en 'iets moois' bouwen. Hoe ze daarbij komen, weet ik niet, het mooiste is toch juist het omgooien!

Gisteren kwam ik erachter dat het ook erreg leuk is om duplo van de trap te gooien. Het beste gaat dat met de hele ton tegelijk. Prachtige muziek, joh! En zo interessant, om te zien dat echt op elke tree wel wat ligt! Ik was gelijk zo enthousiast dat ik de legoton bij mijn zusjes vandaan ook maar uitprobeerde, dat geeft weer hele andere muziek. Net toen ik met de emmer blokken wilde beginnen, hield mama me tegen. Snap je dat nou? Laat je d'r rustig computeren en ga je voor jezelf bezig, is het weer niet goed.

Toen begon mama een heel verhaal over rommel en opruimen enzo. Nou, ten eerste is het helemaal geen rommel, en ten tweede hou ik niet van opruimen. Zij wel, ze doet het iedere keer. Dat mag best van mij, als het dan weer keurig in de ton zit, kan ik weer gaan gooien. Leuk he?

Nou, dat was het weer. Mama zal jullie vandaag wel niet schrijven, ze moet nog een heleboel opruimen. Zegt ze.

Groetjes, Tamara

Zijn jullie kinderen ook zo creatief? Vertel het ons in het thema Creatief.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.