Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

139. Zomaar een zondag-ochtend

(04-05-1998) De zon maakt me vroeg wakker, het hele huis is nog in diepe rust. Even nog twijfel ik, zal ik weer gaan slapen, of ga ik naar beneden, kopje koffie en genieten van de stilte? Ik ga naar beneden, tuindeuren open, vogels worden wakker, verder is het stil. Heerlijk om zo de ruimte te geven aan allerlei gedachten, die anders zo vaak verstoord worden.

Opeens een oorverdovend lawaai; zoonlief wordt wakker, heeft geen idee dat het nog vroeg is, en draait zijn favoriete heavy, heavy metal. Wat zal ik doen, naar zolder of??? Het is al niet meer nodig, onze oudste is ook door de herrie in haar zoete dromen gestoord, en gaat op hoge poten haar broers kamer in, en draait de muziek uit. Haar broer, die liever heeft dat dit hem op een fatsoenlijke manier gevraagd wordt, pikt dit niet. Hij draait de muziek nu op zijn allerhardst en barricadeert zijn deur. En jawel, boze voetstappen op de trap; Mááááááááám!!!!!!!

O jee, hoe pakte mijn moeder dit vroeger met ons aan?? Ik draai de stop om, geen stroom, geen herrie!!! De tweede op hoge poten naar beneden!!!

Ik: En nu wordt er op een fatsoenlijke manier tussen jullie overlegd, en als jullie het eens zijn hoor ik het wel, en dan is er weer stroom. Erg lang hebben ze niet nodig, en de stroom kan weer aan.

Maar inmiddels is iedereen wakker, weg stilte, als ik heel goed luister hoor ik nog een vogeltje.

Misschien morgen????

Nell

Wilt u meepraten over het oplossen en voorkomen van conflictsituaties, kijk dan bij het nieuwe thema.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.