Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

16. Het gezin kiest!

(03-05-2010) In juni mogen we weer stemmen op de partij die het sterkst voor onze belangen opkomt. Op die grote kieslijst waarop alle partijen ‘hun’ mensen hebben staan, mogen we maar één hokje rood maken.

In de campagnes wordt van alles beloofd. Door de jaren heen sta ik steeds meer wantrouwend tegenover die campagnes. Ik heb nog nooit mee mogen maken dat de beloftes uit de campagnes ook werkelijk waar gemaakt werden, of ben ik nu te naïef? Ik vind het steeds moeilijker worden om een partij te vinden die op alle voor mij essentiële punten bij me past. Laat ik me dit keer eens concentreren op de visie van alle partijen op het gezin.

Vanuit het oogpunt van de politiek is het gezin geen belangrijk onderwerp. Het gezin wordt door meerdere partijen niet of nauwelijks genoemd in hun programma. Partijen hebben het hooguit over hoe de gezinnen zo minimaal mogelijk ondersteund mogen worden.

Daar staat tegenover dat het gezin een bron van inkomsten is voor vele professionals, bijvoorbeeld mensen in het onderwijs, jeugdzorg, gemeentes, de industrie en de gezondheidszorg. Dat maakt het gezin voor de politiek weer wel interessant, op die manier zorgt een gezin voor werkgelegenheid en dat is goed voor onze economie.

Dat het gezin zorgt dat er straks weer een nieuwe generatie goed-opgevoede jong-volwassenen klaar staat, telt niet echt mee in de politiek. Dat is niet zo goed meetbaar, terwijl kosten dat wel zijn. Men kijkt goed naar de dingen die op korte termijn spelen, die bepalen de kiezersgunst. Soms lijkt het wel alsof de horizon ligt bij de eerstvolgende verkiezing. En de interesse in de lange termijn? Dan hebben ze het roer alweer doorgegeven aan andere politici.

Onze tip: kies positief en let goed op de belangen van het gezin. En kom op 15 mei naar de opening van de Stichting Gezin!

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.