Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

64. Wat doe jij met de kinderboekenweek?

(02-05-2005) Het thema van de kinderboeken week dit jaar is: “magie”. Klinkt spannend, vind je niet? Dat is het ook! De bedoeling is dat hele scholen worden omgebouwd tot tovenaars school.

Maar willen we wel dat onze kinderen dit soort dingen in de praktijk gaan brengen en hier aan bloot gesteld worden? Denk bij jezelf eens na wat je vindt van glaasje draaien of vloeken uitspreken over iemand, mensen of voorwerpen laten zweven. Ik kan me niet voorstellen dat je als ouder wilt dat je kind dat leert op school. Wat is de lol ervan? Ja mensen zoeken grenzen, hoever kun je gaan in het leven? We vliegen even naar Mars om te kijken of er ooit leven is geweest op mars. We vragen ons af of er meer is tussen hemel en aarde?

Ik denk dat er meer is tussen hemel en aarde. Er is ook nog zoiets als een geestelijke wereld. Een wereld die je niet kan zien maar die je geest wel kan voelen. Er zijn twee personen die in die geestelijke wereld de baas zijn of de baas willen zijn. En zoals ik het zie heten die twee, God en satan. God die het beste met je voor heeft en satan die je even gebruikt voor zijn eigen bevrediging en je dan weer laat vallen.

God heeft ons gemaakt met een eigen wil, zodat we zelf onze beslissingen kunnen nemen. Dus een ieder is en blijft verantwoordelijk voor zijn eigen daden. Maar kunnen we dat van kinderen op de basisschool vragen. Die nemen alles aan, en alles is leuk om uit te proberen zonder de gevaren ervan te zien of te weten.

De dingen die ze tijdens de kinderboeken week willen gaan doen zijn dingen met paranormale krachten. De vraag is nu of je wilt dat je kinderen worden ingewijd in de wereld van hekserij, tovenarij en magie. Dit soort tovenarij zet een deur open naar de wereld van de satan.

Voor sommigen is dit misschien allemaal bla bla omdat je niet in een God gelooft. Nou dat mag, ik zei al eerder dat God je een eigen wil en verstand heeft gegeven om je eigen beslissingen te maken. Maar denk dan toch ook even na of je je kind wilt bloot stellen aan dit soort tovenarij en magie.

Als je niet in God gelooft, heb je misschien je toevlucht al eens gezocht tot een strijker of magnetiseur omdat je maar niet van je kwaal af kwam. En hielp het? Of hielp het maar even en kreeg je toen op andere plaatsen pijnen? Ik hoor veel verhalen van mensen waarbij dat het geval is. En eigenlijk ben je dus geen steek opgeschoten. Waarom zal je er dan nog mee doorgaan?

Ik zeg niet meteen dat je nu in God moet gaan geloven. Maar leg alles eens naast elkaar. Waarom doen magnetiseurs wel dingen in de geestelijk wereld die je niet kan zien en waarom zou er dan geen God bestaan? Laten we onze kinderen nu nog niet van die geestelijke prikkels toedienen, wacht er nog even mee totdat ook zij zelf kunnen beslissen. Heb het er op school over met de leerkrachten en bedenk een leuk alternatief om te doen tijdens de kinderboekenweek.

Gonny

Wilt u over dit onderwerp meepraten? Dat kan in de rubriek School in de discussie Wat doe jij met de kinderboekenweek?.

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.