Groot Gezin
De column
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

53. Kinderkledingbeurzen? De 30 aprilvrijmarkt

(01-05-2006) Tweede hands Beurzen? De 30 april vrijmarkt! (verslag van een verkoop)

Het is weer 30 april en ik heb al weken tevoren het huis afgestroopt naar bruikbare verkoopspullen. Dat blijkt weer veel te veel en ik besluit maar te doseren. De avond tevoren staan al vele dozen en vuilniszakken vol, en wordt de auto ingeladen. Manlief kijkt 's avonds bezorgd, en kijkt de volgende morgen heel boos als de wekker al om half zes in de ochtend gaat. Want in Amsterdam moet je er vroeg bij zijn om een plek (liefst overdekt) te krijgen.

Met krijtstrepen staat op de stoepen al aangegeven wie welke plek voor wie heeft gereserveerd maar wij hebben geleerd ons daar niet al te veel van aan te trekken, velen komen als het slecht weer is uiteindelijk niet opdagen. Met 4 laagjes aan tegen de kou (het zou koninginnedag 2006 de koudste in 15 jaar worden) sta ik koffie te drinken. Hete koffie. Om zeven uur beginnen er pas wat mensen te komen.

Ik heb 4 vuiniszakken kleding, wat vooral bij Ghanese en Turkse families in trek is, ze sturen of brengen het naar hun thuisland. Met de eerste spreek ik Engels, met de tweede Duits. Het valt me altijd op dat Turkse fam nog weten wat een jongens en wat een meisjes sluiting is, knopen links over rechts of andersom. Vele Nederlanders weten dat echt niet meer. Iets wat ik als unisex zie, ontmaskeren zij als een jongenstrui.

Man en zoon vertrekken naar huis, ze houden het niet vol. Het is ook zo koud, en dan die wind. Maar ik wil van die troep af en misschien wordt het nog wel lekker weer. Enkele mensen kijken in onze bak met oude lp's. Yes, daar gaan er weer 7 stuks. Een man wil een boek met songteksten van Pink Floyd kopen, ik zeg hem dat die gratis is, omdat al die teksten op internet staan. Toch wil hij ervoor betalen, "een koudetoeslag" grappen we.

Om hals elf knap ik en bel naar huis dat ik afgelost wil worden en naar de wc moet. Daar staat de verwarming hoog en word ik weer een beetje mens. Als ik een uur later terug kom, zie ik van afstand al dat er flink verkocht is, 1 kleedje hebben ze al weggehaald. Vooral kinderkleren doen het goed. Maar het moet wel okidoki kwaliteit zijn. Een man wijst me op een vlek op een broek tussen de stapels, snel haal ik de broek eruit.

Uiteindelijk verkocht:
1 Playmobiel vliegende schotel
1 racebaan met autoos.
schilderij 1001 Dalmatiers.
1 paar skeelers.
heleboel losse dobbelstenen.
3 oranje fluitjes.
5 kinderboeken.
3 pluche beren.
1 sierpopje met gehaakte kleding.
kinderportemonnee.
5 badmintonshuttles.
3 volle vuilniszakken vooral kinderkleding, waaronder 4 jassen.
Magic tekenset.
3 op een rij spel.
4 plastic bangbang opblaassticks om kabaal mee te maken bij wedstrijden.
2 paar rubber laarzen.
wierookschaaltje.
Hangkandelaar.
3 nylon rugtasjes. Katoenen tasjes schijnt niemand meer te willen.
Grote houten kapstok.
1 autoradio, met gebruiksaanwijzing, dus niet gestolen.
12 lp's.
1 grote plantenbak.
1 bloempot, beschilderd.
Mooie kleurige papieren servetten, nog in verpakking.
1 flesje nagellak.
2 woordenboeken Duits en Ned, heb ik driedubbel, dus mogen wel weg.
songboek Pink Floyd.
DVD met fragmenten van films.
6 notitieblocs, heb ik er ook veel te veel van.
Driedelige wettenbundel.
Grote stapel Talent, tijdschrift over hoogbegaafdheid.
Stapel tijdschriften Onze Hond.
3 steriele plastic spuitjes om dieren medicijnen in mond/bek toe te dienen.
Houten cd rekje.

He, het huis is weer wat leger. Nu maar hopen dat we er komend jaar niet net zoveel troep weer bijkrijgen. Als je bekijkt hoeveel spullen het huis inkomen, lijken we net hamsters. Maar sinds ik meegeholpen heb met een verhuizing bij iemand die in 10 jaar het huis niet had opgeruimd, ben ik streng geworden.

De volgende dag heb ik een giga verkoudheid, snuit en snotter en ril. Geen wonder, uren in de kou. Maar als ik de opgeruimde zolder zie, ben ik toch heel voldaan.

Ine

 
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.