Groot Gezin
Het gezin van Ton en Christina
ELFAC
Rubriek:   
Hoi wij zijn Ton en Christina en wilden graag ons gezinnetje even voorstellen.

Communie Felicia

Ton is mijn man en is 38 jaar oud en is machinaal timmerman. We hebben een eigen Machinaal timmerwerkplaats. Hij is druk altijd aan het werken om de kost voor ons te verdienen. In de werkplaats maar ook binnen met de kinderen. Ik heb eerst meegewerkt.

De eerste zwangerschap ging mis in de tiende week. Maar meteen de maand erop telde ik weer aan van de tweede zwangerschap. Die verliep prima. Na de bevalling met ik nog een half jaartje mee blijven werken. Ouderschapsverlof. Maar de tweede zwangerschap telde al weer aan, toen ik nog werkte. Maar dat lukte ook weer niet want ik kreeg weer een miskraam. Daarna raakte ik weer zwanger en heb toen een half jaar op bed liggen vertoeven omdat het kindje niet goed groeide. De volgende zwangerschap verliep ook prima en tussen Marciano en de drieling zat ook een miskraam. Dus drie miskramen in totaal.

En toen kwam de grote verassing. We wilden nog een 4de kindje en we dachten: dan maar zo snel mogelijk dan hebben ze iets aan elkaar. En toen raakte ik spontaan zwanger van een drieling. Dat was even schrikken maar er is niks mooier als dat te mogen beleven. en ervaren.

Dus wij zijn de ouders van 6 kinderen die in 4 jaar tijd geboren zijn. Ik heb het nog nooit gehoord. Maar als je iemand kent, .

Felicia (3-10-96) is 5 jaar geworden en is een snel babbelend en spontaan meisje dat veel moet wachten tot de andere vijf klaar zijn. Maar is toch een lief en een makkelijk kind. Ze is ooit heel gevoelig met als ze straf krijgt. En is een heel aanhankelijk meisje dat altijd mee wil helpen. En ontzettend van knutselen en tekenen houdt.

Giovanny is van 29-01-98. Een kindje dat het zwaar gehad heeft met de bevalling. En met spoed met de keizersnede gehaald is. Maar toch een knulletje dat met drinken meteen goed begon, dus toch nog een behoorlijke score haalde in het Ziekenhuis. Mag 29 januari 2002 naar de kleuterschool. Maar het zal wennen zijn, want dan word het hier heel wat rustiger in huis. Want er is altijd wel leven in huis als Giovanny thuis is. Het is ook een aanhankelijk en lief kind En altijd even bij je wil zijn om te knuffelen en te stoeien. Hij is altijd het liefste bezig met water en zand. Ook soms binnen als we niet opletten.

Marciano is van 12-9-99. Is altijd een rustig manneke geweest die altijd veel tijd in de box door bracht. En zijn eigen ontzettend goed alleen kan vermaken. Hij gaat 12 dec. voor 2 halve dagen naar de crêche, dat zal een gemis zijn. Want hij speelde ontzettend leuk en lief met de baby's. Dan kon ik altijd veel werk verzetten. Hij probeert overal zijn best in te doen om met de oudste mee te kunnen, want hij heeft ook de leeftijd dat hij ook met de groten mee wil spelen. Dat gaat nog wel eens verkeerd. Maar hij vermaakt zichzelf met ieder kind, als ie maar kan spelen en ravotten.

Francesco, 28-10-2000, is twee uur eerder geboren dan zijn zusjes. Met 31 weken geboren. Om 1.40 uur, een gewone bevalling. Dus een twee maanden te vroeg. Maar wel levensvatbatbaar en mocht in ons eigen ziekenhuis blijven. Hij had de beste start, maar moest het langste in de couveuse blijven omdat hij nog niet voldoende zuurstof tot zich nam. Nu is hij het vlugste en staat als enigste alleen in de box. Een gezellig maar wel een druk kind. Altijd actief bezig en zit nooit stil. Huilt bijna nooit en lacht altijd, een heerlijk manneke. Die helemaal weg is van Ome Toon, en dan met een big smile begint te gillen als ie die ziet omdat ie dan weet dat er weer volop tijd voor hem is.

Rafaëlla, 28-10-2000, is 2 uur jonger dan haar broertje en wilde niet indalen net als haar zusje. Een pittige jonge dame die een goede start had maar een week later longontsteking kreeg. En even moeite had met de ademhaling. Maar nu is er niets meer van te merken als ze huilt kun je ze heel ver horen. Een dametje met een pittige stem maar een zachtaardig karakter. Altijd een lieve lach op der gezicht en als ze huilt is er echt iets mis. En wil veel leren zoals dingen nadoen. En leert veel van der peettante, want die komt elk weekend even oefenen met haar. Yvonne bedankt dat je ons daarmee helpt in ons drukke gezin.

Celine, 28-10-2000, is 1 minuutje ouder dan Rafaëlla. Een heel zachtaardig meisje die heel fijntjes gebouwd is en een hele moeilijke start gehad heeft. Maar ook snel van de beademing af was. Een meisje met een zacht stemmetje maar beduidend minder met bewegingen als de andere. Zij doet alles in een iets lager tempo. Maar het is een heel lief meisje en heel rustig. Ze heeft altijd plezier voor twee. En met haar vriendelijke glimlach val je meteen door de mand. Want ze weet precies wanneer papa binnenkomt, ze gaat dan heel hard liggen lachen zodat papa haar het eerste eruit haalt.

Links Giovanny met de schoot Celine, daarnaast in het midden Felicia met aan de linkerkant in de arm Rafaella en daarlangs aan de rechterkant Fransesco en dan nog Marciano helemaal aan de rechste kant

Van links naar rechts zie je: Giovanny, Fransesco, Celine, Marciano , Rafaella en Felicia.
Onze drieling. Je ziet eerst Celine, dan Fransesco in 't midden en Rafaëlla helemaal rechts.
De oudste drie. Je ziet eerst Giovanny zitten, dan Marciano en dan Felicia.
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.