Groot Gezin
Budget Tips
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

14. Achtergronden Schuldsanering

Omdat ik meer wil weten over schuldsanering, dit bericht. Wie weet welke regels gehanteerd worden als in een relatie de ene partner gigantische schulden heeft en de andere partner geen schulden?

Jozef

14.1. Schuldsanering: tip

Hallo Jozef,

Kijk eens op mijn site: groups.msn.com/Schulden

Hier kun je heel veel informatie vinden en vragen stellen.

Groetjes, Essie

14.2. Partner in schuldsanering

Hoi Essie,

alle informatie kun je het beste verkrijgen bij Sociaal Raadslieden die vrijwel in elke stad zitten. Hier werken juristen die jou het beste antwoord kunnen geven op al je vragen betrekking tot de wsnp. Ik heb 8 jaar bij sociaal raadslieden gewerkt als administratief medewerker. Sommige kredietbanken voeren de wsnp uit en geven ook begeleiding.

De vraag als je samenwoont en wat de gevolgen zijn kun je dit het beste bij een jurist van Sociaal Raadslieden vragen. Zij kunnen op alle vragen antwoord geven. Wel is het zo dat iemand die in de wsnp komt vaak wel hulp van omgeving nodig heeft.

De hulp bij sociaal raadslieden is gratis. Het zijn juristen die er werken.

Derkjan

14.3. Wijziging adres website Schulden

Hallo,

Derkjan, nog even voor de duidelijk, volgens mij is er sprake van een misverstand, ik heb geen schulden, ik help juist mensen met schulden. Ik ben werkzaam als schuldhulpverlener en heb een website waar mensen informatie kunnen vinden en vragen kunnen stellen. Omdat de vorige site (de MSN-groep) te groot en rommelig werd heb ik een nieuwe site gemaakt. Je vindt hem op www.schuldenforum.nl. Je moet je eerst even aanmelden, anders krijg je maar een deel van de site te zien.

Essie

14.4. Schuldsanering op het web

Er is een startpagina voor geldzorgen.

14.5. Schuldensanering

Je kunt ook eens een kijkje nemen op www.schuldenforum.nl, daar zitten ook mensen die bij een schuldensaneringsbedrijf werken. Je kunt daar vragen stellen die dan beantwoord worden.

Ik wens je heel veel succes. Ilonka

14.6. Wat kan wel of niet

Hai. Mijn vraag is: ik ben bij de gemeente geweest en deze hadden voor mij WSNP aan gevraagd, maar deze is afgewezen, toen heb ik mij aangemeld bij de stichting schuldenvrijleven deze hebben berekend dat ik ongeveer 184€ per maand aan hun ga betalen, met een uitkering van 775,04 per maand.

Nu hoorde ik van mijn casemanager dat dit niet klopt en ook teveel is, ik weer terug naar budgetvoorlichting die voor mijn WSNP hadden aangevraagd daar vertelde ze mij dat ik beter beslag kon laten leggen en naar een advocaat moest gaan omdat hun geen lid waren van de nederlandse vereniging van banken, en dat ze op een zwarte lijst stonden. Ik ben naar een advocaat gegaan maar van deze hoor ik ook niets, wat adviseren jullie mij kan ik zelf een brief schrijven of wat moet je nou doen want per 01-08-2004 moet ik wel gaan betalen. Ik weet het niet meer ik heb het gevoel dat ik van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Deze stichting zegt zelf dat ze leven van donaties maar wat is goed en juist.


14.7. Betrouwbaar schuld-onderhandelingsburo gezocht

Hallo allemaal,

Wij zijn een jong stel van in de 30, samen hebben wij 4 kinderen. Door allerlei financiele tegenvallers zijn onze schulden opgelopen tot meer dan 60 duizend euro,s Na een half jaar gewacht te hebben, werden wij eindelijk opgeroepen door de gemeente kredietbank in onze woonplaats, waar ons werd verteld dat zij niet zo veel voor ons konden doen, omdat wij ons huis moeten verkopen, en ze niet precies wisten wat het huis zo opbrengen.

Wij waren boos en verbaasd dat wij na lang wachten, dit als resultaat van de bank te horen kregen, terwijl de schulden steeds opliepen. Enfin, huis laten taxeren, bleek er amper een overwaarde van 15 duizens euro in te zitten. Wij werden vervolgens geadviseerd om in de wsnp te gaan, maar na heel veel onderzoek, zien wij dat niet zo zitten,

Daarom zijn wij opzoek naar een buro dat ons kan helpen, weet u het laat het dan weten.

Alvast bedankt, fam.p.

14.8. Betrouwbare schuldbemiddeling

Hoi hoi,

Betrouwbaar is enkel en alleen een organisatie die is aangesloten bij de NVVK en of werkt in opdracht van de woongemeente. In jullie geval de kredietbank.

Zelf ben ik schuldhulpverlener en mijn advies is als volgt. In overleg met de makelaar /notaris kan het bedrag welke overblijft na verkoop van de woning, worden verdeeld via de notaris. Het is dan zaak dat je elke schuldeiser een percentagevoorstel doet (hoogte van de totale schuld, gedeeld door bedrag en dan in een percentage)Een kredietbank komt vaak niet verder dan 34% van de schuld, per schuldeiser) De WSNP is alleen mogelijk na het doorlopen van het minnelijk traject. Of te wel de kredietbank kan de overwaarde nemen als basis voor aflossing op de totale schuld en eventueel nog een schuldregeling toepassen. In dat geval is het ook middels het minnelijk traject eventueel te realiseren.

Ik wens jullie heel veel succes, en kom vooral voor je zelf op!

Christien

14.9. Wie kan mij helpen

hallo allemaal,

Ik ben op zoek naar iemand die in de schulden zit. Ik zou er namelijk graag het een en ander over willen weten in verband met een opdracht van school. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen.

alvast bedankt..


14.10. Schuldsanering

Hallo allemaal,

Ik zit zelf al ruim 3 jaar in de schuldsanering, het is net anderhalf jaar verlengd. Ik vind het een heel vervelend iets maar ik ben daarna wel van alle schulden af. Trouwens die 184 vind ik wel veel. Ik betaal 120 euro per maand met een uitkering aan de schuldsanering. Er zitten wel veel regels aan vast.

Het ergste vind ik dat je drie jaar, in mijn geval iets langer, heel erg krap zit. Ik heb 200 euro per maand over om van te leven en heb kleine kinderen, het is echt krap zitten dus. Verder heb ik een bewindvoerder die erg laks is, zodat ik overal achteraan moet. Dus een tip als je de wsnp ingaat en je eerste gesprek krijgt: overleg alles goed, vraag wanneer hij aanwezig is, en maak duidelijke afspraken.

Hoop dat je er wat aan hebt. Het klinkt negatief, maar het is gewoon ff door de zure appel heen bijten. Nog vragen, mail anders ff.

Cybille

14.11. Advies gevraagd

Wie zou mij kunnen helpen; mijn ontslag wil ik namelijk een positieve wending geven. Ik wil graag een wens uit laten komen en als budgetconsulent o.i.d. gaan werken (het liefst als freelancer). Ik heb het plan om hiervoor mezelf om te gaan scholen. Hierbij denk ik aan begeleiden, budgetadvisering, helpen met overzicht krijgen in inkomsten/uitgaven/vaste lasten etc.

Opleiding: havo, schoevers, div. credit collector cursussen en 17 jaar werkervaring in het incasso traject. Wie heeft advies, tips, suggesties voor me, alles is welkom!

Vriendelijk dank,

14.12. Blij met de wsnp

Er zijn wel degelijk particulierenbedrijven die goed en snel werk verrichten, kijk maar eens op www.teveelschulden.nl. Ook vonden wij hun op een hele andere toon praten dan de gemeente. Wij zitten nu wel in de wsnp en ik moet toegeven dat ik er blij mee ben. De rust en de kans om opnieuw financieel te beginnen is prettig.

met vr gr angelique

14.13. Belastingschuld kan je dan ook naar schuldsanering

Doordat mijn man een eigen taxibedrijf heeft gehad, zijn we enorm in de schulden geraakt. We zijn gelukkig al op huwelijkse voorwaarden getrouwd zodat we niet alles door zijn bedrijf kwijt zouden raken, als het mis zou gaan. Hoe kan hij informatie krijgen en is er ook een regeling dat bijv. je schulden kwijtgescholden kunnen worden? Ik zit er heel erg mee, want ons derde kindje is ook op komst.

Als iemand een tip heeft geef me dan een email!


14.14. Partner in schuldsanering

Hallo Derkjan,

Misschien kan jij mijn vraag beantwoorden: hoe het gaat met een partner, ik woon samen en we hebben een kind maar wij hebben geen samenlevingscontract en zijn ook niet getrouwd. Als ik de rekenmodule van de wsnp gebruik heb ik bij woonsituatie paar, geen gem. van goederen een in regeling ingevoerd, dan moet je de salarissen van allerbei invoeren, je woonkosten, ziektekosten, kinderdagopvang invullen en aan het eind van de berekening staat daar dan een bedrag van laat zeggen 800 euro, als ik onderaan dan op collum partner druk dan staat er naast woonsituatie dit blad is voor deze berekening niet relevant. Houdt dat dan in dat ik mijn salaris van 1300 euro gewoon mag houden, dus dat we samen nog een inkomsten hebben van 2100 euro of worden we echt gekort op een bijstandnorm.

ik hoor het graag.

alvast bedankt, bianca

p.s dit gaat om de wsnp

14.15. Ik zit bij Stichting Schuldenvrijleven

Hallo

Ik zit sinds februari bij SSVL. Deze berekenen mij 160 per maand en nog een 50 euro administratiekosten

Ik zit eraan vast Ik had hulp nodig op korte termijn, die boden zij mij. Maar 210 in de maand vind ik veelsteveel. Ik heb ook een uitkering en een kindje.

Wat kan ik nou het beste doen?

gr Jantje

Noot van de redactie: Kijk ook bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Schuldbemiddelaars.

14.16. Schuldhulp problemen

Hallo mensen,

Wij zijn bezig met een zaak tegen Stichting Schuldenvrij Leven te Oldenzaal. We willen graag meer mensen die hier problemen mee hebben of hebben gehad.

Hoe meer bewijzen wij hebben, des te harder kunnen we de zaak maken. Neem contact met ons op. Even voor de goede orde wij helpen mensen in de armoede en in financiele nood en schuld. Dit is geheel gratis!

www.helponsin.nl


14.17. wnsp

Op de website zit een rekenmethode Remca die kun je downloaden dan kan je exact zien wat je overhoudt

VG Jack Heymans

14.18. Opnieuw in schuldsanering, nu met partner

Mijn vraag is als volgt. Ik heb rond t jaar 2000 in de wsnp gezeten en na 3 jaar met een schone lei weer begonnen. Nu leef ik sinds een aantal jaren met een partner die ook schulden heeft en zich daarvoor nu wsnp wil aanvragen. Maar nu komt t. Hij heeft ontzettend veel geld over de balk gegooid en ben daar ook in betrokken. Weer heb ik een klein aantal schulden opgebouwd, dus deze aanvraag geldt nu voor ons beiden. Ik vraag mij af wat er gebeurt als ik niet toegewezen word tot de wsnp en hij wel, we hebben een gezamelijke uitkering en ik heb er al eens ingezeten. Wat is nu t meest voor de hand liggend wat de rechter zal uitwijzen? Kan ik wel voor de tweede keer toegelaten worden? Zo niet hoe zit dat dan voor mijn partner, uiteindelijk delen we alle kosten en mag er geen sprake zijn van aflossingen aan schuldeisers en dat is wel gaande nu in mijn geval.... help...

14.19. Hoe moet dat nou

Ik ben 24 jaar en heb 2 kindjes, een van 8 en een van 3, en nu 33 weken zwanger van de derde. We hebbe een koophuis en ik dacht dat alles de goede kant op ging. Nu heeft mijn vriend al mnd zijn huis niet betaald en zijn geld weggesmeten aan domme dingen. Dit allemaal buiten mijn weten om. Nu zit ik dus zonder geld en de bank gaat het huis verkopen. Het huis staat niet op mijn naam en daar sta ik dan. Ik heb alles geprobeerd maar kom niet in aanmerking voor urgentie. De babie komt al bijna en ik sta straks op straat. Moet ik nu met mijn kinderen in een opvang? Dit is een grote klap geweest omdat hij alles voor me verzwegen heeft. Ik werkte wel parttime maar da's niet genoeg. Ik heb al mijn spullen al voor de babie maar ja, waar moet ik het laten. Heeft iemand een tip, laat het alsjeblieft horen.


14.20. Oplichters

Bij een heeeele oude uitzending van Opgelicht, is al naar buiten gekomen dat de stichtingschuldenvrijleven en de Algemene Nederlandse Vereniging Schuldenproblematiek A.N.V.S. van dezelfde eigenaar zijn en geen erkeninng hebben van gerenomeerde bedrijven,.

Hier dus niet mee in zee gaan!!!

dikkeb

14.21. Schuld na verkoop echtelijke woning

Na echtscheiding is ons huis met een verlies van ca.40.000euro verkocht door de makelaar. Mijn ex had voor dat de echtelijke woning beschreven (en dus daadwerkelijk verkocht was) een schuldsaneringstraject gestart voor zakelijke schulden en de schuld aan de bank op het huis (zegt zijn advocaat). Wij waren op huwelijkse voorwaarden getrouwd maar het huis stond op beider naam.

Na een paar maanden kwam de bank bij mij om de schuld te incasseren. Omdat ik een bijstandsuitkering ontvang en geen bezittingen heb, kon ik dit niet betalen, dat heb ik de bank laten weten in een aangetekende brief aan hen. Een jaar later heb ik (nog) niets van de bank gehoord, ik zit dus in onzekerheid over deze zaak.

Een van mijn advocaten in een arbeidsconflict (ook met mijn ex) heeft eens laten vallen dat ik wellicht de helft van de schuld alsnog op mijn ex kan verhalen, vanwege huwelijkse voorwaarden. Is dit waar?

Mijn ex woont inmiddels al 2 jaar samen met zijn nieuwe partner en ze hebben samen een kind, nu wordt hij bij de herberekening van alimentatie opeens als alleenstaande ouder aangemerkt, hoe kan dit en is dat gerechtvaardigd?

Wat moet ik met mijn schuld aan de bank, ik voel er niets voor om in de schuldsanering te gaan. Wij hebben samen 2 kinderen, zij hoeven de komende jaren toch niet in armoede te leven terwijl mijn ex zich overal onderuit weet te draaien en gewoon een nieuw (schuldenvrij)leven is begonnen.

Groetjes Wilma

14.22. Sanering

hallo

ik heb me samen met mijn vrouw aangemeld voor schuldhulpverlening. We komen in aanmerking voor schuldbemiddeling [sanering]. We hebben een schuld van 80.000 euro. Allebei hebben we een vaste baan, hoe rekenen ze nu uit 90 procent van minium inkomen geld dit voor beide salarissen of krijgen we gewoon een salaris straks als de sanering doorgaat. En hoeveel is dat ongeveer?

groetjes peter

14.23. Alice

Ik vindt jouw reactie toch wel een beetje kort door de bocht. Het komt mij voor, dat jij je zaakjes allemaal prima in orde hebt, en dat diegene die dat niet hebben, om wat voor reden dan ook, enorme losers zijn. Ik kan daar echt pissig om worden. Ik moet binnenkort ook het WSNP traject in, ik kan je zeggen dat ik een hardwerkende moeder ben, hard heb gewerkt, maar het doek is nu ook voor mij gevallen. Ja, mogen ze misschien wat klagen, het is een enorme stap die je zet, waar veel moed en kracht voor nodig is. Ik hoop niet dat jou dit gaat overkomen, maar eigenlijk zou je het zelf moeten gaan ondervind. OORDEEL NIET

Jolanda

14.24. Wettelijke regels voor gemeentelijke schuldhulpverlening

Staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat wettelijke eisen stellen aan de gemeentelijke schuldhulpverlening. In de regels komt bijvoorbeeld te staan hoe lang iemand met schulden maximaal op een gemeentelijke wachtlijst mag staan en hoe lang de gemeente erover mag doen om een oplossing voor te stellen. Ook kan Aboutaleb regelen welke vormen van hulp de gemeente aan moet kunnen bieden. Dit staat in een reactie van Aboutaleb en minister Bos van Financiën op een onderzoek naar de effectiviteit van de schuldhulpverlening die is verzonden naar de Tweede Kamer.

Lees meer hier.

14.25. Tarieven WSNP

Ik heb met verbazing de bedragen gezien die betaald moeten worden als mensen in de WSNP terecht komen. Ik ben ambulant begeleider in IJmuiden en heb via mijn clienten met regelmaat met de WSNP te maken.

De bedragen die de bewindvoerder van het advocatenkantoor vraagt liggen rond de 50 euro per maand en voor budgetbeheer wordt rond de 65 euro betaald. Om deze bedragen te kunnen betalen hebben we bijzondere bijstand aangevraagd, en ook gekregen. Er zit weliswaar een max. aan, ik dacht zelf rond de 700 euro op jaarbasis maar tot dat bedrag bereikt is worden de kosten van de bewindvoerder en het budgetbeheer maandelijks vergoed. Het is mogelijk dat het per gemeente verschillend wordt beoordeeld maar het is zeker het proberen waard.

Tevens hebben alle mensen in regio IJmond die in de WSNP zitten de mogelijkheid om een voedselpakket bij de voedselbank aan te vragen.

vr. groet Miek

14.26. Re WSNP

De tarieven die gerekend worden, komen overeen die de Rechtbank heeft goedgekeurd. Mocht men niet tevreden zijn, kan er altijd een klacht bij de rechter commissaris worden ingediend.

Elke jaar wordt er rekening en verantwoording afgelegd bij de kantonrechter. Dus zij houden ook overzicht.

Alicia

14.27. WSNP voor de tweede keer?

Sorry, maar hoe kun je zo naief en bijna dom zijn om voor de tweede keer in dit traject terecht te komen? Of ga je er een hobby van maken. Dumpen die vent van je en een eigen leven opbouwen, zonder schulden. Je leidt toch een kansloos leven zo? Heb je ook kids? Trek je die ook nog even mee in je eigen stupide acties?

Ongelovelijk...echt.

Pien

14.28. Tweede keer sanering?

Hallo, ik ben nu 3,5 jaar uit de WSNP. Nu door mijn echtscheiding, krijg ik de helft van de schulden mee, die zijn ontstaan uit het bedrijf van mijn ex-partner. We waren getrouwd in gemeenschap van goederen, dus krijg de helft voor mijn rekening.

Ik blijf met 3 kinderen achter 8 jaar, 4 jaar, 11 maand. De stadsbank zegt dat ik niet meer in de WSNP kan, maar de schuldeisers gaan nergens mee akkoord.

Wat moet ik doen. Wie kan mij een tip geven?

Renate

14.29. Re 2e sanering

Ik zou als de wiederga proberen een betalingsregeling te treffen met de schuldeisers. Dit omdat ze anders beslag gaan leggen op het salaris/uitkering. Dit is hetgeen wat ik mijn ex clienten meegeef als tip als de WSNP is afgewezen of als ze eruit zijn gezet.

Alicia

14.30. 2e keer schuldsanering aanvragen

Is het eigenlijk mogelijk om voor de 2e keer schuldsanering aan te vragen? Eigenlijk belachelijk! Zo leren mensen nooit van hun fouten.

kromhoor

14.31. Reacties op 2e sanering

Wat een harde reacties op een stukje van iemand die duidelijk hulp en geen vooroordelen nodig heeft! Fijn voor jullie dat jullie je financiele zaakjes zo goed op orde hebben, maar dat wil toch nog niet zeggen dat je iemand die om wat voor reden dan ook (pech, oplichting, verslaving of verslaving partner, enz....) alles niet rond kan breien zo de grond in moeten stampen. Waar is de medemenselijkheid en het begrip gebleven.

Helaas voor deze mevrouw is het zo dat je binnen 10 jaar na het beëindigen van de sanering niet nogmaals in de wsnp wordt toegelaten. Je zou kunnen proberen om in overleg met schuldeisers betalingsregelingen te treffen, je kunt ook proberen zoveel mogelijk geld apart te houden en zodra je 40% van het schuldbedrag hebt bereikt, kun je een afkoopregeling voorstellen. sterkte gewenst.

L. Bos

14.32. De WSNP: informatie

Bent u terecht gekomen in een uitzichtloze situatie wat betreft uw schulden? Heeft u vragen over een lopend schuldsaneringtraject? Kortom, zit u met vragen en bent u op zoek naar de antwoorden?

Kijk dan verder op de website over de WSNP (de "wettelijke" schuldsanering): Ik ben burger.

14.33. Reactie op 2e sanering

Er zijn steeds meer mensen met schulden. Of dat nu wel of niet aan jezelf ligt, een ieder verdient een kans. Echter wordt via de Gemeente te weinig gedaan. Mede omdat er bezuinigd dient te worden. Het is moeilijk om zelf je schulden op te lossen, zie www.schuldsaneringaanvragen.org.

Hans

14.34. WSNP

Geachte ls, mijn zoon heeft een minnelijk traject van 3 jaar doorlopen bij Kredietbank Heerlen. Zij hebben in 2011 een aanvraag gedaan voor WSNP. Dit verzoek is afgewezen door de rechter omdat hij eerst psychische hulp moest gaan zoeken. Dit is gebeurd, hij is nu onder behandeling van een psychiater en heeft medicatie. Verder heeft hij budgetbeheer via het BIB Brunssum. Het BIB zeg dat hij met zijn medische stukken een nieuwe aanvraag WSNP bij de Kredietbank moet doen, Kredietbank zegt dat zij het voortraject niet meer doen en onze zoon zich moet melden bij maatschappelijk werk. Dit hebben wij gedaan.

Mijn vraag is nu: moet onze zoon nu weer opnieuw het minnelijk traject van 3 jaar doorlopen voor een nieuwe aanvraag WSNP of niet? Maatschappelijk werk weet dit niet zeker. Misschien kan u mij hierop antwoord geven.

Evie

14.35. Overheid verergert financiële problemen

De rijksoverheid maakt de financiële problemen van veel huishoudens erger door bij het terughalen van toeslagen geen rekening te houden met de beslagvrije voet. Dat stelt voorzitter van de schuldhulpkoepel NVVK Joke de Kock vrijdag bij de publicatie van het jaarverslag.

Verder lezen: hier.

14.36. Verbeteren schuldhulpverlening

De Rijksoverheid wil dat de schuldhulpverlening door gemeenten sneller en beter wordt. Zo moet een gemeente een individueel plan opstellen voor iedereen die zich meldt voor schuldhulp.

Korte wachttijd schuldhulpverlening
Doet iemand bij de gemeente een verzoek voor schuldhulpverlening? Dan moet de gemeente dit verzoek binnen 4 weken in behandeling nemen.

Verder lezen: hier.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Achtergronden Schuldsanering

 1. Schuldsanering: tip
 2. Partner in schuldsanering
 3. Wijziging adres website Schulden
 4. Schuldsanering op het web
 5. Schuldensanering
 6. Wat kan wel of niet
 7. Betrouwbaar schuld-onderhandelingsburo gezocht
 8. Betrouwbare schuldbemiddeling
 9. Wie kan mij helpen
 10. Schuldsanering
 11. Advies gevraagd
 12. Blij met de wsnp
 13. Belastingschuld kan je dan ook naar schuldsanering
 14. Partner in schuldsanering
 15. Ik zit bij Stichting Schuldenvrijleven
 16. Schuldhulp problemen
 17. wnsp
 18. Opnieuw in schuldsanering, nu met partner
 19. Hoe moet dat nou
 20. Oplichters
 21. Schuld na verkoop echtelijke woning
 22. Sanering
 23. Alice
 24. Wettelijke regels voor gemeentelijke schuldhulpverlening
 25. Tarieven WSNP
 26. Re WSNP
 27. WSNP voor de tweede keer?
 28. Tweede keer sanering?
 29. Re 2e sanering
 30. 2e keer schuldsanering aanvragen
 31. Reacties op 2e sanering
 32. De WSNP: informatie
 33. Reactie op 2e sanering
 34. WSNP
 35. Overheid verergert financiële problemen
 36. Verbeteren schuldhulpverlening

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.