Groot Gezin
Budget Tips
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

30. Tips voor een goedkoop dagje uit

Een dagje uit kan leuk zijn. Maar het kan ook een heel dure manier zijn van op vakantie gaan. Wie heeft er tips?

30.1. Goedkopere uitjes

Wij (4 kinderen) proberen ons vakantiebudget van te voren in te delen. We gaan 2 weken in een huisje aan het Veluwemeer en dan om de dag een atractie. Dat kan ook een wat kleinere zijn. Bijvoorbeeld dierenpark de wissel in Epe i.p.v. een grotere bekendere dierentuin. En we gaan wel naar Walibiflevo, maar dan ook een dagje naar de markt of zo.

We proberen toch de leuke goedkopere uitjes te zoeken dus tips graag mailen. Bij ons in Zoetermeer kun je naar de speeltuin (voor klein en groter), dat is leuk.

We hebben een geitenboerderij die ook niet veel kost.

En zo zijn er vast meer leuke uitstapjes in Nederland. Een museum hoeft van ons niet zo en het boeit de kinderen ook niet (8-6-4-2)

Trix

30.2. Dagje uit

Ik heb ook een tip voor een dagje uit. Speelpark Drouwenerzand, dat ligt in Drenthe, het dorpje heet Drouwen, daar betaal je ongeveer 8 euro per persoon, daar zit parkeren, entree, en onbeperkt eten en drinken bij in. Dat houdt dus in dat de kinderen en uzelf onbeperkt patat, broodjes hamburger, frikadel, soft ijsjes, ranja, koffie en thee kunnen ophalen de hele dag zoveel als u wilt, ideaal dus. Wij zijn hier afgelopen zomer naar toe geweest en dit is dus echt de moeite waard, overal stoeltjes en terrasjes waar de ouders kunnen zitten en de kinderen kunnen zich vermaken in de botsauto's, wippen, schommels, spookhuis, calipso, een ding over de kop (weet niet hoe zoiets heet) allemaal trampolines, treintje enz.

Tjeerd

30.3. Dagje uit

De leukste en betaalbaarste speeltuin ligt in Roermond, de Kitskesberg. Hier spelen de kinderen nog echt zelf. Er is een pierebadje bij en lekker veel klim- en klautertoestellen.

Veel plezier. Marianne

30.4. Oktobermaand Kindermaand

Oktober is kindermaand in de provincie Drenthe. Dit betekent dat kinderen gratis toegang hebben in vele musea, theaters, parken e.d. Openluchtmuseum Ellert en Brammert is een heel leuk park voor kinderen (incl. gratis speurtocht) Kijk op www.kindermaand.nl.

Veel plezier! Herma

30.5. Goedkoop uit

Hallo,

ik ben een speeltuinbeheerder en activiteitenbegeleider in Rotterdam. Ik wilde even vermelden dat in de wijk waar ik werk hele leuke speeltuinen zijn. En vooral in de zomer heel druk bezocht en supergezellig. Verder is de toegang geheel gratis en kan je in de buurt ook nog naar de kinderboerderij. Verder kan je gratis naar het Sparta stadion om een traing te komen bekijken. Verder heb je het Plaswijckpark, wat ook erg leuk is en niet duur. Het zou alleen de reis kosten, maar de kids kunnen reizen met een railrunner. Graag hoor ik wat je er van vindt.

Groetjes Dre

30.6. Girafpas

Hallo,

Op de website van de avro, avrodierennatuur.nl kun je een girafpas aanvragen.

Groetjes, Marianne

30.7. Goedkoop dagje uit

hallo allemaal,

Wat wij vaak doen in de vakantie voor een goedkoop dagje uit is naar het bos gaan. We nemen dan een grote picknickmand mee met broodjes, koffie, pakjes drinken voor de kinderen, koekjes, snoepjes enz, de kinderen amuseren zich zo een paar uur! Echt gezellig!

groetjes van Lisa.

30.8. Goedkoop dagje uit

Wij zitten op dit moment in de luxe positie dat we niet krap zitten. Toch letten we op de kleintjes. Wij gaan namelijk al 16 jaar (onze kinderen zijn 15 en 13) op vakantie via holliday link. Je betaalt 1 x per jaar contributie en kunt dan elke schoolvakantie op iemands huis passen (met gesloten beurzen).

Bij deze organisatie kun je ook huizen ruilen in de vakantie maar wij passen dus alleen op. Omdat we steeds in een ander deel van nederland op een huis passen is een dagje uit altijd goedkoop want een fietstochtje (bij het huis horen vaak fietsen van de bewoners) is in een onbekende omgeving .... dus leuk.

Verder besparen we dus thuis gas, licht en water omdat er 1 tot 3 weken niet in ons huis gewoond wordt. Als tegenprestatie verzorg je de dieren op het oppasadres en je maait het gras (indien nodig) en je zorgt dat alles weer spic en span is als je weggaat.

Kortom ideaal, 4 keer per jaar op vakantie tegen minimale kosten.

Corrie

30.9. Tip voor een uitje!

Bij de koningin Juliana toren kan je een gezins abonnement kopen. Het maakt niet uit hoeveel kinderen je hebt. Wel het trouwboekje mee nemen of een bewijs dat al de kinderen van jou zijn. Oma's en opa's kunnen ook op de kaart. Van iedereen een pasfoto mee nemen.

Je krijgt dan ook nog vrij kaartjes voor je gezin voor dolfinarium Harderwijk en het Argeon. Koffie en thee zijn gratis in het park en parkeren ook.

Vriendelijke groet, Marja

30.10. De Kreeke, speeltuin doolhof etc

Wij wonen in Zeeuws Vlaanderen en vinden zelf het Krekeltje, een speeltuin met dieren, doolhof, trampolines etc. een hele plek om te zijn. Voor de speeltuin, trampolines betaal je niets en voor het doolhof is het 5 euro per persoon. Kijk eens op hun site: www.dekreeke.nl.

Gr, Bianca

30.11. Dagje uit Drouwenerzand in Drenthe

Heel leuk attraktiepark waar voor de leeftijd t/m een jaar of 14, 15 genoeg te doen is. Als je online je kaarten bestelt krijg je een korting per kaartje. In de herfstvakantie van 2006 hebben de opa's en oma's gratis entree. www.drouwenerzand.nl Kortom echt de moeite waard.

Cristel

30.12. Acties van openbaar vervoer in Gelderland

De vervoersbedrijven in de provincie Gelderland hebben regelatig acties. Kijk daarom regelmatig op hun website www.ervaarhetov.nl.

30.13. Speeltuin 't Kwekkeltje in Rosmalen

Het is een leuke speeltuin met diverse glijbanen, klim- en klautertoestellen. De entree is in principe gratis. Het geheel draait op vrijwilligers. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld, omdat de speeltuin af en toe opgeknapt moet worden.

Rianne

30.14. Groepskortingen

PingelPartner.nl heeft een aantal forums in het leven geroepen voor mensen die graag met korting naar een pretpark of dierentuin willen gaan, maar zelf geen groep bij elkaar kunnen krijgen. Op deze manier kan men zich verzamelen en toch groepskorting ontvangen. Een dagje uit met het gezin wordt dan weer een stuk betaalbaarder: www.pingelpartner.nl/categorie.php?Group=6&SubID=9

Maar PingelPartner.nl kan men ook terecht om zelf een oproep te plaatsen voor een artikel wat men met korting wil kopen. De huidige oproepen variëren van een iPod tot een personenauto, van een pannenset tot een zelf te bouwen huis. je kunt het zo gek niet bedenken, alles kan.


30.15. Walibie na 18 uur rustiger en waar voor je geld

Onze twee oudste kinderen lopen de posthoorn in den haag. Dat is een weekblad. Zij hebben een vrijkaart en korting voor ons en de rest van de kinderen. Hier hebben wij ook vorig jaar gebruik van gemaakt. En als je op bepaalde dagen gaat naar walibi is het park tot 24 uur open. Als je dan om 16 uur er bent en er tot 23 uur loopt, 7 uur vinden wij lang genoeg, kun je vaak snel in heel veel atracties omdat het na een uur of 18 uur al wat rustiger wordt.

Dus hoe later hoe rustiger en hoe korter de rijen voor de atracties en dus meer waar voor je geld. Wij vonden dit geweldig vorig jaar echt een aanrader. En kleintjes die slapen wel in de bugie.

Jessica

30.16. Drouwenersand 8 jaar geleden nog gratis

Al weer meer dan achtjaar geleden uit Drenthe vertrokken. Ik las dat het Drouwenesand een attraktiepark is geworden. Wij kennen het nog als een hele leuke speeltuin die toen nog gratis was. Ik weet wel dat je voor een paar dingen een gulden moest betalen. Zo te zien is het meer dan een speeltuin geworden. Het lijkt mij nu wel een leuk park te zijn geworden voor een zacht prijsje gezien de prijzen van de andere parken. Helaas wel te ver rijden.

Jessica

30.17. Drouwenerzand

En voor zover ik begrepen heb, is de entree inclusief eten en drinken.

Sedryn

30.18. Irrland in Duitsland

Mocht U in Noord Limburg wonen of daar op de camping verblijven, ga dan eens een dagje naar Irrland in Duitsland. Dit is een geweldig pretpark ,dat niet zo vreselijk commercieel is als alle andere. De entree prijs bedraagt 3 euro 50 pp. Men vindt hier o.a. Maisveld doolhof, glijbanen, kinderboerderij, klim/ springkussens etc. Over het gehele park vindt men overdekte zitjes, waar men zelfs een barbeque vindt. Het is toegestaan om zelf eten en drinken mee te brengen. Men heeft op dit park slechts een beperkt aanbod van snoep e.d.

Er is nog veel meer te vertellen over dit park, maar hiervoor kun je terecht op de site www.irrland.de. Irrland ligt net over de grens in de buurt van Kevelaer

Zeker een aanrader!

mvg Ad

30.19. Drouwenerzand

Drouwenerzand is inderdaad heel leuk! Wel 10 euro p.p., maar dat is incl. de hele dag door eten. drinken en ijs. Geen parkeergeld te betalen. De kinderen hebben genoten en je kunt je daar echt een hele dag vermaken. (Ik miste wel iets gezonds, bijv. een simpele salade, maar daar hadden de kinderen geen last van)

Voor de kleintjes tot ong.6 jr wil il SPROOKJESWONDERLAND in Enkhuizen tippen! 6.50 euro p.p. Een prachtig park!!met alle sprookjes die je maar kunt bedenken, een theatervoorstelling (poppen) speeltuinen en kinderboerderij en restaurant. Ga op tijd heen anders lukt het niet om overal rustig te kijken, zo groot is het.

Yvonne

30.20. Goedkoop uit met gezin

Vlakbij Elspeet in Stakenberg heb je een hele grote speelwei met kabelbaan, uitkijktoren, schommels enz. Het is gratis en je kinderen vermaken zich prima.

Ook bij Doorn heb je het Doornse gat met o.a. een driepersoonsglijbaan, klimrekken. Veel picknickbankjes, openbare toiletten en zo nog het 1 en ander, en ook gratis en leuk voor de kinderen en ook voor jezelf.

groetjes Erika

30.21. Website voor daguitstapjes

Ik heb een website gemaakt waar je een verzameling van daguitstapjes kan vinden in België en Nederland: www.daguitstapjes.be.

Met vriendelijke groeten, Bram


30.22. Voordelige zonvakantie

Wij hebben een goede tip. Kijk op www.poolvillasolar.prachtvakantie.nl.

Villa met 9 slaapplaatsen en 2 kinderbedjes! Laagseizoen miv 6 okt 2007 tot 15 mei 2008 voor 450 euro per week of 2 weken voor 750 euro.

Ruimte om te spelen. Geen gesleep met campingbedjes of box etc.


30.23. Met korting naar het theater

Met de aanschaf van een CJP en hier in Den Haag de uitpas voor volwassenen, heb je heel wat korting op o.a het theater en ook met je CJP een theaterbon van 12,50 en korting in bepaalde winkels en niet te vergeten voor de kinderen de bios, enz. Echt de moeite waard.
Ook bij het uitburo hier kun je voor de helft van de prijs een kaartje kopen op de dag van de uitvoering. Dit kun je dan weer op de website zien vanaf twaalf uur begint dan de verkoop. Je moet er wel snel bij zijn want op is op.


30.24. Uitjes voor pubers, boven de 12

Hallo,

Wij hebben 7 kinderen tussen de 11 en 19. Allemaal wonen ze nog thuis, en zo af en toe willen wij graag een uitje met ze doen. Alleen is het probleem dat ze bijna allemaal puberen! Heeft iemand een idee?


30.25. Uitje voor pubers

Wij hebben voor ons allemaal een museumjaarkaart. Voor pubers zijn er geweldige musea! Wat dacht je van het aviodrome in Lelystad, scheepvaartmuseum in Amsterdam, kijk maar op de website van de museumjaarkaart.

Je hebt de kaart er al in twee keer uit. Onze pubers zijn er heel tevreden mee!

Marja

30.26. Met pubers naar het theater

Met een CJP kaart kun je voordelig naar het theater en je krijgt ook nog een bon voor 12.50 voor een theater voorstelling. Ik weet niet waar jullie wonen en of er op dat gebied veel te doen is. Wij gaan regelmatig met de oudsten van 15 en 13 naar o.a cabaret. Heerlijk lachen, er is voor de jeugd echt veel te zien in de theaters en met deze pas heb je ook nog eens korting in de bios en nog vele andere kortingen.

Je kan de kaart online bestellen. Twee weken geleden nog met de kinderen en nicht naar een cabaret voorstelling voor nieuw aanstormend talent geweest.Voor maar 5 euro pp.Het was een geweldig leuke avond.Onze pubers hier vinden deze avonden geweldig leuk en kijken al weer uit naar het volgende. En voor de meiden is dans ook leuk (onze zoon van tien trouwens ook). Gelukkig wonen wij in een stad waar er veel zien is op dit gebied. Ik zelf vind het dan ook erg leuk om juist deze dingen met ze te gaan doen. Ik heb de speeltuinen e.d nu ook wel gehad.

Jessica

30.27. Gratis, leuk en leerzaam

Hoi,

Ik zag op de site van Campina dat ze open dagen hebben het hele jaar door, kan je zelf met de postcode opzoeken bij je in de buurt. Gratis, leuk en leerzaam.

Dorien

30.28. Re: museumweekend

Ook wij zijn wel eens naar die gratis museum weekends geweest hier in Den Haag. Je moet wel vroeg zijn want anders is het hier echt bomvol met alle mensen die gratis naar binnen willen. Dus mensen als je wilt gaan ga dan vroeg! Het is erg teleurstellend als je alsnog in de rij moet gaan staan of dat je weinig ziet omdat het zo druk is. En als je vroeg bent kun je hier in Den Haag zelfs musea hoppen. Een voor de ouders en een voor de kinderen. Veel plezier.

Jessica

30.29. Reactie museum weekend

Hoi Jessica,

Dan heb je het helaas niet goed getroffen, ik ben afgelopen zaterdag naar 2 musea geweest en had ongeveer het rijk alleen, bij het klokkenmuseum in Asten konden mijn zoon en ik zelfs met z'n tweëen rusti op een bankje naar het klokkencarousel kijken en er was niemand in de zaal, bij vliegtuigenmuseum complete persoonlijke uitleg gehad en in simulatie gezeten, dus is niet overal zo.

Dorien

30.30. Korting entree

Bij deze een tweetal interessantie links, namelijk www.reclamefolder.nlen www.entreekaart.nl; op deze website kan met korting entreekaarten besteld worden voor diverse pretparken.

Groeten Robin

30.31. Leuk bos

Onze kinderen genieten erg van de kaapse bossen in Doorn. Dat is een wat heuvelachtig bos en middenin bevindt zich een uitkijktoren. daarop kan je heel mooi uitkijken boven de bomen naar plaatsen in de buurt. Er liggen veel losse takken en grote bomen waar de kinderen van ons graag op spelen.

Els

30.32. reactie voor Petra

Hoi Petra,

Ik zag vandaag iets: op de site van www.staatsbosbeheer.nl staan diverse natuurparken met activiteiten, zitten heel verschillende dingen bij, geen speelattributen denk ik, maar ook heel erg leuk. Succes!

Groetjes Dorien

30.33. Sportiom gratis dagkaart t.w.v. €15,-

Bij Sportiom is nu een gratis dagkaart aan te vragen voor allerlei sporten.

Dorien

30.34. Korting voor leden Mark en Maas

Misschien is kinderspeelparadijs de Belhamel een leuk idee.

30.35. Gratis uitstapjes

Wij hebben van de week de volgende "gratis" bezoekjes gebracht aan:


Militair Luchtvaart Museum te Soesterbergen (leuk mijn zoons, maar ook dochterlief heeft haar ogen uitgekeken).

Paardenkamp in Soest (leuk voor mijn dochter, maar ook de jongens vonden het leuk) ...en daarna in Baarn bij Kasteel Groenendaal koffie/limonade gedronken met wat lekkers!

Ik heb "gratis" tussen haakjes gezet, want je kunt het verders qua versnaperingen e.d. natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je wilt. Bij het kasteel (dat kun je tegen betaling bezichtigen, maar wij hebben alleen in de tuin gezeten en de kids hebben daar heerlijk gespeeld) is het qua consumpties wel wat duurder, maar dat vonden wij voor een keer wel kunnen. Je kunt bij Groenendaal ook heerlijk wandelen in de engelse landschapstuin en ze hebben een leuke grote moestuin die het bezichtigen waard is, vooral in de zomer!

Monique

30.36. Kijk ook eens op:

de zomerkalender

30.37. Zoo Plus (goedkoop?)

Lieve mensen, de Zoo kaart is inderdaad een leuk idee hoor, maar wij zijn hier met wel 5 kinderen, en geen vervoer, zoeken dan naar iets waar je niet het hele land voor door hoeft, want een dagje openbaar vervoer met wel 7 personen is tegenwoordig ook niet meer te betalen, dus kan die kaart wel leuk lijken maar je hebt er dus niet echt veel aan, als je in de raese mee gaat van een laag inkomen.

Mariska

30.38. Gratis blotevoetenpad

Bij ons in Friesland, grens Groningen, is een leuk blotevoetenpad. dit is gratis en je bent zeker de hele middag actief. neem schepnet en handdoek en picknick mee. zie: blotevoetenpad Opende.


30.39. Dierentuinen en pretparken

Op de website www.opdaguitstap.be vind je links naar leuke dierentuinen en andere uitstapjes in Belgie.

Lotte

30.40. De Girafpas

De Girafpas. Het is een AVROpas waar je met korting naar diverse ledendagen, georganiseerd in dierenparken en/of musea toe kunt gaan met max 8 personen.

De tickets voor de ledendagen zijn gratis, je betaalt enkel de reserveringskosten. Voor dat bedrag kun je dus met 2 volwassenen en 6 kinderen tot 18 jaar een hele leuke dag hebben op hele leuke plekken.

Met vriendelijke groeten, Jessica

30.41. Heeft iemand leuke tips over Almere?

Hoi Allemaal,

Ik ga over een tijdje naar Almere met de trein ga dan naar een voorstelling, maar ik wil er graag nog iets anders doen om er een hele dag van te maken, heeft er iemand leuke tips?( al is het maar de plaatselijke speeltuin) Ik heb kleine kinderen van 4 en 1 jaar, alvast heel erg bedankt.

Groetjes Dorien

30.42. Abenteuer Zoo Metelen

Ik werk bij het Abenteuer Zoo Metelen. Een avonturen dierenpark net over de grens in Duitsland.

Onze website is www.zoo-metelen.de

Met vriendelije groeten,

Berthine Busscher

30.43. Andere zoo bij Rheine

We zijn een paar jaar geleden naar een dierentuin in Rheine geweest (dat is niet zo ver van Metelen, zie vorig onderwerp) toen we kampeerden in Twente.

Ik vraag me toch af waarom dierentuinen in Duitsland zo veel goedkoper zijn dan in Nederland (die in Metelen is ook goedkoper, immers)!

Ginette

30.44. Goedkoop dagje uit

Voor kinderen tot ongeveer 12 jaar kun je een betaalbaar dagje uit in Eerbeek bij Pannenkoekenrestaurant de Brugkabouter. Grote speeltuin en ook een binnen speeltuin, dus ook bij slecht weer. Groot terras waar je de kinderen in de gaten kunt houden. Gratis als je er iets eet. Nu dat was dus geen probleem met pannenkoeken op de kaart.

Anita

30.45. Girafpas oplichterij!

Hallo, sinds kort heb ik bij de AVRO een girafpas aangeschaft, en meteen weer opgezegd!

Er zijn nl. maar een beperkt aantal gratis kaarten verkrijgbaar bij de topticketline. Wil je kaarten bestellen dan moet je op de één of andere manier snel te weten komen wanneer de volgende ledendag is. Bv Ik heb één week geleden het tijdschrift "girafpost" ontvangen, vervolgens probeerde ik gisteren kaarten te bestellen voor het éérstvolgende evenement op 23 mei 2009 ! en de kaarten zijn al op ! L

ees ook even de volgende recensie, dan begrijp je meer hoe het werkt: www.radiofreak.nl/nieuws?id=1927.

Succes! Paula

30.46. Geen oplichterij

Ook ik heb een girafpas en kwam voor het zelfde probleem te staan, normaal bestel ik de kaartjes gelijk als ik het magazine krijg deze keer niet gedaan pas vorige week en helaas, ik vis achter het net jammer voor ons. Maar we zijn al verscheidene keren naar hele leuke actracties geweest. Misschien zijn we niet de enige die reageren en vol is vol. Als je zegt dat je het magazine pas vorige week hebt gekregen is dat vrij laat ik had hem al 3 weken geleden.

Em

30.47. Girafpas: kwaliteit door succes achteruit

Hallo,

Wij hebben ook de girafpas al jaren en inderdaad is alles wel erg snel vol. Er zijn teveel mensen met een girafpas en de goede deals die je een paar jaar geleden nog had, let maar op van 4x per jaar een echte girafpasdag in de dierentuin (Artis, Blijdorp, Emmen) en daarnaast de extra's zoals Sealife en Naturalis, zijn nu vervangen door 1 of 2 echte dierentuin dagen per jaar bijv Beekse Bergen, Ouwehand of Amersfoort, en worden nu verder aangevuld met 2x per jaar Avifauna, Vlindertuin, Naturalis enz. Terwijl je vroeger standaard gratis toegang kreeg voor bijv Sealife en Naturalis, wordt daar nu een girafledendag van gemaakt. Door het succes en de vele aanmeldingen valt het vies tegen

Wij gaan nu voor de kids for animals van de dierenbescherming E 12,- per kind per jaar, een paspoort met gratis attrakties, oa Drievliet, Drouwenerzand, Ouwehands en kleine dingen zoals Chimpie Champ Serpo en Naturalis. Nadeel: volwassenen betalen wel vol.

Blanche

30.48. Een weekje kamp voor zowel kinderen als pubers

Hallo beste ouder

Stichting Vakantiekind bied al jaren goedkope leuke kampen aan voor zowel kinderen als pubers. iedere zomer weer is het een grote pret.

De kampen worden georganiseerd door enthausiaste ervaren vrijwilligers (ieder jaar is er overgens ruimte voor enkele nieuwe enthausiaste vrijwilligers)

gezien de leeftijd van uw kinderen kan ik mij voorstellen dat het lastig is: pubers willen, zo was ik ook, niet altijd meer met ouders mee ("en dan moet je weer mee naar zo'n museum"), maar om ze nu al alleen los te laten. Stichting Vakantiekind bied uitkomst:

www.vakantiekind.nl

Robert

30.49. Kids for Animals

Voor 12 euro per jaar kun je je kind lid maken van de Dierenbescherming. Het kind krijgt een paspoort met daarin bonnen voor gratis atracties. Voor vele leeftijden wat wils (bijv. Chimpie Champ, Naturalis, Sealife, Ouwehands Dierenpark, Glow Golf etc etc). Als je op het internet op zoek gaat naar kortingsbonnen, kunnen ook de ouders nog wel eens een leuk slaatje slaan zodat je met zijn allen een redelijk goedkoop dagje uit kunt beleven. En een heel groot voordeel van bovengenoemde paspoort is dat je op die manier ook de Dierenbescherming steunt!

Monique

30.50. Mr. Ticket

Mr. Ticket kan je misschien wel helpen als je een leuk en goedkoop dagje uit zoekt.

30.51. Je kind nooit meer zoek in de vakantiedrukte.

Het is bijna vakantie, en gezinnen krijgen tips om dure armbandjes aan te schaffen voor de kinderen, waardoor ze gemakkelijk op te sporen zijn voor als ze zoek raken in de vakantiedrukte.

Wij gebruiken al jaren een goedkopere en simpele methode: met een (watervaste) pen schrijven we ons 06-nummer op hun arm. Als ze ons kwijt zijn kunnen ze iemand vragen om dat nummer te bellen. Ook handig om je 06-nummer op de lievelingsknuffel van je kind te zetten, of in de schoenen van een kind dat nog in de buggy zit. ( één van mijn kinderen had de gewoonte om haar schoentjes uit te trappen als ze in de buggy zat)

Je kunt eventueel ook de naam van je kind op z'n arm schrijven, maar voor iemand met kwade bedoelingen kan dat een ingang zijn om zich als vertrouwd persoon voor te doen, omdat die de naam van het kind kent.

Johanna

30.52. Topic Travel

Wij hebben vakantiehuizen in Frankrijk, Spanje, Italië, Tsjechië en Kroatië. Kijk op www.topictravel.nl/.

Met vriendelijke groet,


Online Marketeer
Topic Travel Vakantiehuizen

30.53. Leuke uitkijktoren

De piramide van Austerlitz: (Zeist) www.pyramide-austerlitz.nl. Leuke uitkijktoren waar je bij goed weer soms tot het IJselmeer kunt kijken. Er is een eethuis, een speeltuin en een gedeelte waar je betaald in de draaimolen, zweefmolen, botsauto's kan. Alles is betaalbaar en je kunt het ook makkelijk mijden als je het geld er niet voor hebt. Dan blijft er een mooi natuurgebied over met uitkijktoren en speeltuin.

30.54. De 3 leukste parken van Nederland

De 3 leukste familieparken van Nederland zijn familie van elkaar geworden en dat vieren we met de 3 Parken Pas. Zo heb je een héél jaar lang onbeperkt entree tot Walibi World, het Dolfinarium en Avonturenpark Hellendoorn voor slechts één prijs! Zie: hier.

30.55. 3 parken pas

Nou ik heb dit jaar de 3 parken pas aangeschaft wat een mooie prijs is dat zeg. Dat het nog bestaat. Mijn gezin bestaat uit 5 kinderen en ik en mijn man kunnen niet zo makkelijk een dagje pretpark betalen. Nu hebben we deze pas gekocht voor het hele gezin voor 295 euro. Lijkt wel veel maar als je het omrekent is het onbeperkt dolfinarium, walibi en hellendoorn en nog een dagje gratis naar astrics of bellewearde en die 50 procent korting. het mooie vind ik nog dat het een jaar geldig is. Nu kan ik tot het najaar naar die parken en in de winter als het open is. En dan volgend jaar ook nog lekker tot aan eind juli. Dus 2 jaar nou daar kan geen goedkoop ander park tegen op toch?

Jesslin

30.56. Boomkroonpad

Bij het boomkroonpad is het echt leuk! De prijs voor het pad is niet hoog en je maakt dan een ondergrondse wandeling die leidt naar een pad tussen de boomtoppen. Maar natuurlijk kun je ook gratis naar het bos, heerlijk hutten bouwen, lekker buiten spelen in de speeltuin en op zoek naar beestjes en paddestoelen. wij hebben dit vorig jaar met een kinderfeestje gedaan. Succes verzekerd! We hadden 's morgens zelf pannenkoeken gebakken en die daar lekker opgesmuld bij de picknickbanken! echt superleuk!

Jet

30.57. Eropuit in Eigen Land

Op de site www.eropuitineigenland.nl kunt u zeer eenvoudig uw uitstapje, (korte) vakantie of weekendje weg vinden. Dagelijks komen er vele accomodaties, dagjes weg en restaurants bij!

Met vriendelijke groet,
Anila Grolman

30.58. Uitjesonderzoek

Ook dit jaar organiseerde de grootste uitjessite van Nederland weer het grootste uitjesonderzoek van Nederland. Zie: www.eropuit.nl/uitjestest

30.59. Koken op kampvuur

De scouts kunnen ons nnog veel leren over koken op kampvuur, kijk maar eens hier!

30.60. Goedkoop brood kopen

Reactie op Tips voor een goedkoop dagje uit

In Doetinchem bij bakkerrij wiltink op het industrie bij kan je zaterdags van 7.00 tot 11.00 heel goedkoop brood kopen, dit wordt per kilo afgewogen. Ik had laatst 7 broden + 12 muesli bollen + 10 witte bolletjes vooor 1.75. Dit is brood van een dag ervoor, maar supervers. Wie wil dit nu niet, het scheelt een hele boel vooral als je opgroeiende kinderen hebt.

Sonja

30.61. Korting op attractieparken, dierenparken en musea

Op Korting Kaartjes vind je de meest actuele kortingen voor een dagje uit. Een dagje met korting naar de efteling kun je vinden op Korting Efteling.

Verder staan op www.kortingkaartjes.nl kortingen op vakantieparken, musea en dierenparken!

Ard-Jan

30.62. Betaalbare uitjes?

Zie hier.

30.63. Funcard Plopsaland parken

Wie nu naar een Plopsapark gaat met de kinderen kan voor E 59 p.p. een jaarkaart kopen. Kindjes <1 m betalen maar E 20 voor een jaarkaart. Bij deze funcard horen vele andere kortingen.

O.a. 1x gratis naar Phantasialand.de. (E 34,50 volwassentarief!). Maar ook 50% korting op Moviepark, Beekse Bergen en nog veel meer. Voor een gezin met 3 kids ben je dan in totaal E 295 kwijt, maar het is zeker de moeite waard. Wij bezoeken regelmatig 2 parken en gaan een weekje in de buurt van het 3e park kamperen. Hebben er zodoende veel, relatief goedkoop, plezier van.

Trouwens de tip van dhr. Ad over irrland.de is ook een hele goede! Komen hier ook regelmatig. De kinderen vinden het hier S-U-P-E-R.

Groetjes Angelique

30.64. Met groot gezin naar de dierentuin

Weet niet of deze tip al ergens staat, maar dierentuinen in Duitsland zijn veel goedkoper en kennen een gezinskaart. Rheine bijv voor nog geen 25 euro mag je al je kinderen tot en met 17 jr meenemen. Daar kom je hier met 1 persoon nog niet voor binnen.

Berbera

30.65. Op vakantie met uw baby? Huur een autoreiswieg!

Of u nu op vakantie of gewoon een dagje erop uit gaat, de autoreiswieg is ideaal voor kleine baby's die mee gaan tijdens lange autoritten.

Waarom huren?

 1. Uw baby kan languit liggen slapen of spelen zonder dat het in een gebogen houding ligt.
 2. Onze autoreiswiegen hebben geen beperkingen mbt reistijd, in tegenstelling tot een gewone maxi-cosi.
 3. Onze autoreiswiegen zijn uitgerust met een 3-punts autogordelsysteem en voldoen aan de meest recente Europese veiligheidseisen ECE 44/04.
 4. U staat eenvoudig in contact met uw baby.
 5. Huren is voordeliger dan kopen!
De meeste reiswiegen zijn niet geschikt voor vervoer in de auto, de Römer Baby Safe Sleeper die wij verhuren wel. U kunt de autoreiswieg gebruiken tot uw baby ± 7 maanden oud is (max. 10 kg en max.80 cm lang). Een dure aanschaf voor zo'n korte periode als u weet dat een autoreiswieg inclusief onderstel gemiddeld al gauw zo'n € 400,- kost.

Bespaar uzelf dus die dure aankoop en huur een autoreiswieg! Bij ons huurt u een veilige en complete autoreiswieg die schoon en uitstekend onderhouden is.


30.66. De leukste J/M-uittips voor de meivakantie

De leukste J/M-uittips voor de meivakantie zijn een bron van inspiratie!

30.67. Nuttige tips

Gezellig een dagje uit. Wat gaan we doen? Iets cultureels? Iets leuks met de kinderen? Lekker actief naar buiten? Bij de ANWB vind je genoeg keuze!

Andere tips:


30.68. Dieren kijken op kleindierenmarkt

Dit deden wij vroeger elke vakantie.

Een dagje kleindierenmarkt. Konijnen, kippen in alle soorten , ratjes, etce etc.

www.kleindierenmarktbarneveld.nl/

Trudie

30.69. Gratis binnenspeeltuin in bouwmarkt

In de karwei in Broek op Langedijk is een hoek met een indoorspeeltuin ingericht. Bezoekers aan de bouwmarkt hebben gratis toegang.

www.karwei.nl/

Adres:
Middelmoot 10,
Industrieterrein Zuiderdel, bij Broekerveiling,
1721CZ BROEK OP LANGEDIJK

Trudie

30.70. Kopen met korting

Tip: Koop kleding en kado's met een kortingscode. Op www.actiepagina.nl vind je het actuele kortingscode overzicht.

Bas

30.71. gratis uitjes en leuke producten

Op onze site geven wij leuke uitjes en producten weg aan gezinnen die minder te besteden hebben. Gezinnen kunnen zich gratis inschrijven en kunnen zich inschrijven op testen. D.m.v. loting worden gezinnen geselecteerd. Er zijn absoluut geen kosten, maar wel dient een verslag met foto van het uitje of product te worden ingeleverd.
That's it!
Kijk op onze site voor meer informatie: www.happy-kidzz.nl

30.72. Deals for kids

Onze website www.dealsforkids.nl is een platform waar elke dag diverse aanbiedingen voor kinderen komen te staan in de 20 grootste steden van Nederland.

Met vriendelijke groet,

30.73. De leukste uitjes voor het gezin

Zie: www.jmouders.nl/kidsgids.htm.

30.74. Spelen en eten bij De brugkabouter

Lekker en betaalbaren pannekoeken eten en kids kunnen heerlijk zich uit leven in de leuke speeltuin. Voor onze kids was het 1 groot feest. En wat zijn ze lief voor de kinderen. Als 1 van de kids per ongeluk nat wordt hebben ze zelf droge kleding voor ze klaar liggen. Waar vind je deze services nog?

Jac

30.75. Heel goedkoop

Wij hebben 5 kinderen van 11, 9, 7, 5 en 3 jaar. Veel meegemaakt, faillisement enz. Dus weinig geld om er even tussen uit te gaan. Dus graag voor weinig centen willen wij een hoop lol

springer

30.76. Duinoord in Helvoirt

Ga eens een dagje naar Duinoord, al het eten en drinken is inbegrepen en het is in Helvoirt, dus gewoon in Nederland. Het kost 15 euro per dag, en er zijn niet alleen frietjes en frikandellen nee er zijn ook broodjes kaas en ham, en pitza, en gril, en er is ook een toetjes bar, en al het drinken is heel de dag gratis.

Dat is nog is fijn, wakker worden en meteen vertrekken en daar ontbijten met een lekker broodje en een bakje koffie en de kinderen wat anders te drinken, ze hebben er ook ijsjes, en er is voor elk wat wils.er is ook een drinkbar met allerlei lekkere drankjes van cola tot sinas noem maar op. maar er is ook soep brood en allerlei beleg.er is een klimbos daar kunnen kinderen aangelijnt klauteren en er is een speeltuin, zowel binnen als buiten, er is een quats baan kunnen je lekker stoer rijden op een squat, er zijn speelhuisjes en een super glijbaan daar kun je met een grote band vanaf glijden, dus voor ieder wat wils.

Leonie

30.77. De Orchideeën Hoeve

Misschien een leuk idee, de Orchideeën Hoeve!

30.78. Speelbos

Noord-Limburg:

In Well, bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer, is een superleuk speelbos (gratis): Nationaal Park De Maasduinen. En je kunt er ook een rondje wandelen, bv. rondom het meer, eerst over een brug en dan met een trekveer weer terug. Heel leuk en gratis uitje.
Wendy

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Tips voor een goedkoop dagje uit

 1. Goedkopere uitjes
 2. Dagje uit
 3. Dagje uit
 4. Oktobermaand Kindermaand
 5. Goedkoop uit
 6. Girafpas
 7. Goedkoop dagje uit
 8. Goedkoop dagje uit
 9. Tip voor een uitje!
 10. De Kreeke, speeltuin doolhof etc
 11. Dagje uit Drouwenerzand in Drenthe
 12. Acties van openbaar vervoer in Gelderland
 13. Speeltuin \'t Kwekkeltje in Rosmalen
 14. Groepskortingen
 15. Walibie na 18 uur rustiger en waar voor je geld
 16. Drouwenersand 8 jaar geleden nog gratis
 17. Drouwenerzand
 18. Irrland in Duitsland
 19. Drouwenerzand
 20. Goedkoop uit met gezin
 21. Website voor daguitstapjes
 22. Voordelige zonvakantie
 23. Met korting naar het theater
 24. Uitjes voor pubers, boven de 12
 25. Uitje voor pubers
 26. Met pubers naar het theater
 27. Gratis, leuk en leerzaam
 28. Re: museumweekend
 29. Reactie museum weekend
 30. Korting entree
 31. Leuk bos
 32. reactie voor Petra
 33. Sportiom gratis dagkaart t.w.v. €15,-
 34. Korting voor leden Mark en Maas
 35. Gratis uitstapjes
 36. Kijk ook eens op:
 37. Zoo Plus (goedkoop?)
 38. Gratis blotevoetenpad
 39. Dierentuinen en pretparken
 40. De Girafpas
 41. Heeft iemand leuke tips over Almere?
 42. Abenteuer Zoo Metelen
 43. Andere zoo bij Rheine
 44. Goedkoop dagje uit
 45. Girafpas oplichterij!
 46. Geen oplichterij
 47. Girafpas: kwaliteit door succes achteruit
 48. Een weekje kamp voor zowel kinderen als pubers
 49. Kids for Animals
 50. Mr. Ticket
 51. Je kind nooit meer zoek in de vakantiedrukte.
 52. Topic Travel
 53. Leuke uitkijktoren
 54. De 3 leukste parken van Nederland
 55. 3 parken pas
 56. Boomkroonpad
 57. Eropuit in Eigen Land
 58. Uitjesonderzoek
 59. Koken op kampvuur
 60. Goedkoop brood kopen
 61. Korting op attractieparken, dierenparken en musea
 62. Betaalbare uitjes?
 63. Funcard Plopsaland parken
 64. Met groot gezin naar de dierentuin
 65. Op vakantie met uw baby? Huur een autoreiswieg!
 66. De leukste J/M-uittips voor de meivakantie
 67. Nuttige tips
 68. Dieren kijken op kleindierenmarkt
 69. Gratis binnenspeeltuin in bouwmarkt
 70. Kopen met korting
 71. gratis uitjes en leuke producten
 72. Deals for kids
 73. De leukste uitjes voor het gezin
 74. Spelen en eten bij De brugkabouter
 75. Heel goedkoop
 76. Duinoord in Helvoirt
 77. De Orchideeën Hoeve
 78. Speelbos

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.