Groot Gezin
Budget Tips
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

32. Ervaring gezocht met huishoudboekhouding

Na jaren van zorgeloos uitgeven zijn Leonie en ik aangeland bij de nodige verbouwingen i.v.m. de 4e dochter. Waar blijft al dat geld toch? Kortom we willen de balans eens opmaken en zijn op zoek naar een eenvoudig programmaatje om e.e.a. te kunnen bekijken. Graag tips en of ervaringen met dit soort software (shareware zou natuurlijk nog mooier zijn).

alvast bedankt Paul

32.1. Echt gratis boekhoudprogramma

Een echt freeware boekhoudprogramma is ZAP. Gratis te downloaden bij Mans Lameer

Rien

32.2. Zap

Zap is inderdaad een 100% gratis freeware boekhoudprogramma. Ik werk er al een aantal jaar mee naar volle tevredenheid. Het heeft alleen één nadeel, je dient als gebruiker goed op de hoogte te zijn van de werking van dubbel boekhouden.

Ikzelf, met aardig wat ervaring in boekhouden en boekhoudprogramma's, heb heel wat uurtjes erin moeten steken voor ik door had hoe het programma werkte.

Het is wel een heel klein programma wat op elke PC past en het is uitgerust met een handleiding voor het programma en een handleiding voor dubbel boekhouden. Maar met alleen die handleidingen kom je er niet.

Hanneke

32.3. Een gratis boekhoudprogramma

Hoi,

Ik heb een programma dat home bookkeeping heet. Je kan twee versies downloaden een free versie en een versie die je voor 30 dagen uitprobeert. Het is zeer eenvoudig te gebruiken. Downloaden kan hier.

Groetjes Anouk

32.4. MS-money

Zelf maken wij reeds een aantal jaar gebruik van het programma MS-money voor windows om onze uitgaven & inkomsten bij te houden en op te volgen. Tot onze uiterste tevredenheid. Het is een microsoft-product en je kan er zelf categorieën van kosten/inkomsten aanmaken. In het begin is het even wennen. Zowel mijn man als ik geven ongeveer wekelijks onze uitgaven in zowel cash als via giro. Spaargelden worden bijgehouden.

Het leuke is ook dat je als je dit al een jaartje doet, een overzicht hebt van aankomende uitgaven: verzekeringspremies, belastingen, maandelijkse hypotheek,... Door deze 1 keer in te geven en aan te duiden wanneer ze voorkomen (wekelijks, maandelijks, jaarlijks,...) kan je een overzicht bekomen van de toekomstige uitgaven. Je kan grafieken maken, evoluties zien, ... De aankoopprijs bedraagt tussen 26 en 31 eur, maar wij vinden het zeker de moeite waard.

Het enige nadeel vinden wij dat het programma in het Engels is. Tot op vandaag hebben we nog geen Nederlandstalige versie gevonden, maar ook niet intensief gezocht.

Groetjes, Marijke

32.5. Online-kasboek

Bij www.online-kasboek.nl kun je gratis een eigen gemaakt programma invullen. Ik bedoel zelf bepalen onder welke caterogie jouw onkosten onder vallen. Kijk zelf het is heel eenvoudig en je kunt een paar kasboeken bij houden onder een ander inlog naam dus eventueel voor vrouw en kinderen.

groetjes Andre

32.6. Onkostenspreadsheet in excel

Al jaren maak ik gebruik van excel, waarin ik heel eenvoudig een kaskaartensysteem heb gezet. Zo kan je alle onkostenposten per jaar zien en ook het budget vaststellen. Het geheel klopt dan ook precies met de bijbehorende bankrekening. Is zeer eenvoudig te leren gebruiken.

Arjen

32.7. Excel rekenblad

Ook ik maak al jaren gebruik van excel. Ik heb echter geleerd dat nergens het meest passende rekenblad bestaat. Door eigen obeservatie en notatie van het gezinsbudget groeit zo een computergeregistreerde versie van een huishoudboekje na tal van jaren (bij mij sinds '94) uit tot een echt hulpmiddel voor budgetplanning.

Aan iedereen die er een zoekt: leer zo snel mogelijk de mogelijkheben van excel en je zal zien: HET LOONT!

Pieter

32.8. MS Money nederlandse versie

U zoekt naar een nederlandstalige versie van MS Money 2000 of hoger?! Kan helaas niet. Het is nl zo dat de laatste nederlandstalige versie het jaartal MS Money 99 had, daarna zijn zij (Microsoft) gestopt met de nederlandse uitgaven.

Ik zou ook heel graag een nederlandstalige versie hebben, ik werk al vanaf het uitkomen met versie 97. maar helaas zonder handboek, ik denk dat ik een aantal mogelijkheden onbenut laat en daarom zou ik graag een handboek voor de nederlandse versie willen. Kan iemand mij helpen? Liefst aan een versie 98 of 99, bedankt alvast.


32.9. Gratis boekhoudprogramma

Wellicht nuttig: nog een gratis programma voor de planning van uitgaven en inkomsten. Te downloaden op: home.wanadoo.nl/houb/PUIK.htm.

Vr gr
Ghislaine

32.10. Waar blijft je geld?

Ook vaak gedacht, "waar blijft mijn geld"?. Sinds ik gebruik maak van een eenvoudig excell-sheet "Kasboek" of "Huishoudboekje" te downloaden bij www.computeridee.nl onder downloads CID10 of CID11 is alles inzichtelijker geworden. Veel succes.

Jan

32.11. Geldmanager van Nibud?

Wie heeft ervaring met het programma Geldmanager van Nibud? Is dit programma flexibel genoeg en heeft het de mogelijkheid van grafieken? Vandaag 18 oktober bestaat Nibud 25 jaar en is het programma met 25% korting te bestellen. (korting bij bestellingen op 18 oktober) Zie www.Nibud.nl.

Anton

32.12. MS money

Misschien zijn jullie er al achter, maar de laatste NL-versie is uit 1997. De nieuwere versies zijn, omdat het niet zo erg veel wordt verkocht, in het engels.

Maarten

32.13. Nibud budgetagenda TIP

Ik koop ieder jaar de budgetagenda van het NIBUD. Hier kun je al je inkomsten en uitgaven in bijhouden. Er staan ook heel handige lijstjes voor kledinguitgaven, autokosten etc. in. je kunt ook een begroting maken. Zelf vul ik de gegevens achteraf per maand in en heb dan een heel goed en handig overzicht.

Nina


32.14. Money

Ik houd mijn financien bij het het programma Microsoft Money. Erg handig en volgens mij kan je het tegenwoordig wel ergens gratis downloaden (een oudere, maar goed bruikbare versie). Hierin kan je een kasboek bijhouden, maar ook al je rekeningen en aandelenportefeuilles beheren. Erg handig !

Emma

Noot van de redactie: Kijk hier voor downloaden.

32.15. Uit huis: financiële planner

Op www.uithuis.nl kun je een financiële planner gratis downloaden.

Chantal

32.16. Gratis boekhoudprogramma

Een tip uit het blad Computer Idee: het gratis boekhoudprogramma SimBoePro.

32.17. www.kasboek.nl

Heb meedere programma's gedownload van het internet en dit programma is, naar mijn mening, toch het beste. Het is makkelijk, duidelijk en simpel in gebruik. Het programma kan tevens transactiegegevens van alle banken importeren (uiteraard moet je dan wel Internet Bankieren hebben). Het is gratis en online te benaderen. Handleiding is zelfs niet nodig, het wijst zich allemaal vanzelf. Ook een leek heeft dit binnen 5 minuten onder de knie

Robert

32.18. ZAP probleem

Mijn zoon en schoondochter hebben er financieel een bende van gemaakt. Om de boel een beetje op te lossen, nouja, je weet hoe dat gaat, paps helpt waar mogelijk. Om overzicht te verkrijgen over de zaken die maandelijks terugkeren zijn exel werkbladen gemaakt. Keurig, dat help om toekomstige rommel te voorkomen. Om echter inzicht te krijgen in waar het (kasgeld) blijft wil ik een eenvoudig boekhoudprogje installeren bij de kids. Hiermee kan aansluiting gehouden worden met de bank- en girosaldi want ook pinnen leggen we dan vast als kruispost terwijl via het kasboek de huishoudelijke uitgaven naar rubriek kunnen worden gesorteerd.

Ik las het deel over ZAP en dat leek mij ideaal. Helaas, het programma start niet op. Bij het lezen van het handboek kwam ik er achter dat dit wel klopt immers:

  1.1 Technische vereisten ZAP is geschreven voor gebruik met een harde schijf. Om ZAP te kunnen installeren, heb je 1600 Kb vrije ruimte nodig als het een nieuwe installatie betreft. ZAP draait onder alle MS-DOS versies vanaf 2.1 en onder Windows 3.x, '95, '98, ME en NT workstation versie 4.
Alles klopt, behalve de Windows versie want dat is natuurlijk XP. Vraag is derhalve: is er een alternatief?

Alvast bedankt voor de moeite.
Groet Martin

32.19. re: Zap probleem

Hoi Martin

Heb je al geprobeert Zap onder een andere compatibiliteit uit te voeren? Klik met je rechtermuisknop op de snelkoppeling en ga naar eigenschappen. Dan zie je een aantal Tab-bladen en o.a een tabblad voor Compatibiliteit. Daar kan je dan aangeven dat je het programma wil uitvoeren onder windows 95 of windows 98. Is het proberen waard!!

Succes en groetjes, Janne.

32.20. Mijn Huishoudboekje **Gratis**

Ik heb mij altijd prima geholpen met het gratis programma 'mijn huishoudboekje' (MHB) te downloaden op: www.rietkerken.com

Roland \

32.21. Gratis privé boekhoudprogramma

Op www.kabeveren.be vind je bij downloads een gratis boekhoudprogramma in Excel. Wie een beetje handig is in spreadsheeds kan het aanpassen naar eigen behoeften.

Erik

32.22. Budget beheren

Ik gebruik zelf al een tijdje winbank, het is gratis en het is in het Nederlands wat het weer toegangkelijer maakt. Lees er over op de website: home.hccnet.nl/mjansen.5/. Je kunt er echt heel veel mee doen!

Jilles

32.23. Mijn bankboekje

VST software te Haarlem, ( www.vst.nl) heeft sinds enige tijd een softwareprogramma (mijn bankboekje) op haar site staan waarmee er op eenvoudige wijze inzicht in het uitgavenpatroon verkregen kan worden. Er zijn voor het gebruik hiervan het eerste jaar geen kosten aan verbonden en daarna kun je het voor 10 euro 5 jaar gebruiken. Voorwaarde is dat je via het Internet je bankzaken regelt. Het is maar een weet.

Robbert

32.24. Gratis boekhoudprogramma van Microsoft

Office Accounting Express 2007 is een gratis boekhoudprograma van Microsoft.

32.25. MS Money 2005

Misschien dat andere gebruikers mij kunnen helpen.

Na de 2005 versie is er geen nieuwe meer uitgebracht en op 1 september verloopt de download/update wizard in het programma.

Ik heb al contact gezocht met Microsoft maar tot op heden hebben ze daar geen nieuwe plannen voor een europese en/of UK versie. De US versie is niet bruikbaar om te upgraden.

Iemand al besloten hoe hij verder gaat met het programma?

Thanks.

Bart

32.26. Winbank

Hoi,

ik budgetteer nu met het programma winbank. Dit is gratis te downloaden en is kleurig en goed overzichtelijk en je wordt en doorheen geleid door een wizard. Je kan kijken wat je nog over hebt op data verderop in de maand en je kan je budget bijhouden. Je ziet in 1 klap wat je aan vermogen hebt en je kan verschillende onderwerpen en groepen maken. Er is heel veel mogelijk met dit programma. Oja en je kan je bankzaken zo exporteren naar dit programma en ze dan wegzetten onder de juiste kopjes.

groetjes Beccie

32.27. Gewoon FINANCE gebruiken

Met het programma Finance Kasboek software van Inobe werken wij al jaren. Echt een geweldig programma waarmee we alles duidelijk op een rij hebben gekregen!

Groetjes, Christian

32.28. PractiSol inkomsten en uitgavenplanner

Deze inkomsten en uitgaven planner geeft je inzicht in het inkomsten en uitgaven patroon zonder dat je er een gedetailleerde boekhouding op na hoeft te houden. Voor een duidelijk overzicht van de financiën kunt je de gegevens uit het huishoudboekje / kasboek en bankrekening ovenemen in de financiele inkomsten en uitgaven planning. Je kunt een jaar vooruit kijken. Voor meer gedetailleerde informatie ga naar www.practisol.nl en daar naar de Inkomsten en uitgavenplanner. Een probeerversie van het programma is gratis te downloaden. Zo is het makkelijk om te beoordelen of het programma voor jou geschikt is.

Marielle

32.29. Handige boekhoudprogramma's

Met het boekhoudprogramma Naanab Finance kun je al je banktransacties op een rijtje zetten. Ook is het mogelijk om te bugetteren. Een ander programma (freeware=gratis) wat bijna hetzelfde doet is OROV,alleen heeft dit programma geen budgetfunctie.

J. Plaisier

32.30. Boekhouden met SimBoePro

15-3-2008
Als startende ondernemer moet ik deze maand voor het eerst allerlei financiële gegevens aan de belastingdienst aanleveren. Hiervoor heb ik het gratis en nederlandstalige programma SimBoePro gebruikt. In een woord: Geweldig! In één (lange) avond waren alle gegevens van 2007 verwerkt. Het is zeer eenvoudig in het gebruik en heeft alle functies, die je voor een goede boekhouding nodig hebt. Met de uitdraai ben ik naar de belastingdienst gegaan, waar ze accoord waren met deze wijze van presentatie van het financieel jaaroverzicht. Een echte aanrader, ook voor huishoudens.

P. Bernard

32.31. Mijnbankboekje

Ik gebruik nu al een aantal jaar met groot plezier een software programma dat 'mijnbankboekje' heet. Hiermee kan ik op een eenvoudige manier de de bankafschriften van meerdere rekeningen via het internet inlezen en aan huishoudposten toekennen. Hierdoor zijn mijn gezinsuitgaven op een makkelijke wijze te volgen. Eigenlijk een soort huishoudboekje maar dan via de bank. Het is makkelijk in het gebruik en toont leuke grafiekjes. Het programma en een omschrijving is te vinden op WWW.VST.NL. Bovendien is het eerste jaar kosteloos en daarna maar 10 euro voor 5 jaar of zo dus dat is mooi meegenomen.

Groetjes, Jacqueline


32.32. GNU Cash

De moeite waard om uit te proberen of het bij je past: GNU Cash. Dit open source pakket voor je persoonlijke financiën gaat al een tijdje mee, dus bevat naar mijn idee geen kinderziektes meer. De gebruikersomgeving is Nederlands, maar er zit wel Engelse techniek onder. Bankgegevens importeren en budgetteren behoren tot de mogelijkheden en het ziet er fraai uit.

www.gnucash.org

Marc

32.33. Gezinsbudget in excel

Heb in excel gezinsbudget 2009 gemaakt. Hele jaar op 5 blaadjes A4 in te vullen. Te downloaden via www.waarblijftmijngeld.info.

Fons

32.34. Uitgebreid Excel Kasboek

Ik maak al een aantal jaren gebruik van een zelf gemaakt excel kasboek. Hier beheer ik al mijn inkomsten en uitgaven mee.

Ik heb het kasboek zo gemaakt dat ook andere mensen er gebruik van kunnen maken. Er zit tevens een handleiding bij om uit te zoeken hoe je alles kunt instellen en gebruiken.

Ook als je helemaal geen verstand hebt van excel kun je er al gebruik van maken. Mocht je wel kennis van excel hebben dan is het leuk om er zelf nog wat in aan te gaan passen.

De nieuwste versie van dit kasboek werkt alleen vanaf excel 2007.

Je kunt het kasboek downloaden van de site www.worksheet.nl

De directe link.

Kuipers

32.35. Penningmeester. Kasboek voor windows

Een andere oplossing is Penningmeester. Dit is een zeer gebruiksvriendelijk Kasboek programma voor windows. Het downloaden en rubriceren gaat in een handomdraai. Penningmeester bevat uitgebreide rapporten, grafieken en budgetbeheersing.

Met een goed ingevulde begroting wordt zelfs uw saldo in de toekomst van dag tot dag in een grafiek zichtbaar. Handig om te zien of en wanneer u rood komt te staan als u een uitgave doet.

Zie www.penningmeester.net voor meer informatie


32.36. Gratis online budget programma

Hallo,

Kijk eens naar www.yunoo.nl. Online je bankgegevens importeren, anoniem en je kunt aan de slag met categoriseren en budgetteren. Gratis en voor niets.

Ze geven ook duidelijk aan waar hun opbrengsten zitten.

Hoe verdient Yunoo geld? Yunoo is gratis. Op latere termijn zullen we een zakelijke en particuliere variant met meer mogelijkheden introduceren, waar je voor moet betalen. Op basis van vergelijkingen van mobiele telefonie en nog te introduceren andere producten en diensten waar de gebruiker geld kan besparen verdient Yunoo geld.

tip van www.stomverbaasd.com

henk van gruijthuijsen

32.37. Gratis simpel huishoudboekje

Na mijn scheiding werd ik geconfronteerd met een warboel van allerlei zaken. Zou ik het gaan redden? Kan ik mijn hypotheek betalen, hoe ga ik rondkomen, wat heb ik nodig per maand voor mijn vaste uitgaven? En ga zo maar door. Het simpel huishoudboekje bracht uitkomst. Met de duidelijk uitleg en de hulp tijdens de eerste maanden kreeg ik een goed overzicht in mijn inkomsten en uitgaven. En dat op een manier die uiterst simpel te gebruiken is, niet veel tijd kost en op ieder moment van de maand een overzicht geeft hoe ik ervoor sta. Ik gebruik het nu al 5 jaar en ben er ontzettend blij mee. Zonder dit huishoudboekje zou ik waarschijnlijk in de problemen zijn geraakt.

Simpel huishoudboekje is gratis verkrijgbaar via simpelhuishoudboekje.nl/


32.38. Inzicht in uw geldstroom

Met C@shflow Assistant krijgt u beter inzicht in uw geldstroom. U downloadt transacties van verschillende banken en voegt o.a. rubrieken en opmerkingen toe. U filtert en groepeert de transacties en ziet precies waar uw geld vandaan komt en waar het naar toe gaat. Zie www.bankingtools.nl/

32.39. excel

Reactie op Ervaring gezocht met huishoudboekhouding

Klinkt misschien te logisch maar stel in microsoft Excel een balans op

linker rijtje inkomsten of depot invullen rechter rijtje totaal van alle uitgaven (tot zover)

mocht je niet zelf willen rekenen kies dan een lege Cel uit en tel de ingevulde cellen bij elkaar op door het volgende in te toetsen

type in de lege cel: =SOM( (let op hoofdletters en haakje openen) selecteer dan de rij met alle inkomsten met je muis, een knipperend lijntje omcircelt alle op te tellen cellen. en druk dan op enter. in de lege cel komt nu het totaal van alle inkomsten

doe hetzelfde in een andere cel voor de complete rij uitgaven (laat genoeg ruimte voor alle uitgaven over maar selcteer ze al wel vast)

nu heb je een cel met inkomsten en een met uitgaven

nu kies je een 3e lege cel daarin toets je =( en klik op de cel met inkomsten. daarna een min (-) teken en selecteer de cel van de totale uitgaven druk daarna op enter en je hebt je eigen balans gemaakt

al je daarna iets verandert in een van de inkomsten of uitgave cellen die je gelesecteerd hebt verandert het bedrag onder aan de streep ook mee

als je het niet red wil ik er best een voor je maken stuur me dan even een mailtje

groeten leon


32.40. Digitaal Huishoudboekje

Reactie op Inzicht in uw geldstroom

Met het digitaal huishoudboekje zie je heel snel hoe het er voor staat met je financiele huishouding. Echt makkelijke overzichten die je helpen. www.cyclone-software.com/nl/Product/huishoudboekje

Marcel

32.41. Actief plannen zonder 100% administratie

Veel mensen kijken terug in de geschiedenis van hun uitgaven en proberen zo een gevoel te krijgen hoe ze de uitgaven in de komende tijd moeten doen. Wij denken dat dit niet voldoende is, en dat je actief moet plannen, zodat je precies weet hoe je er voor staat. Door het plannen binnen deze website te doen, bieden wij je een hulpmiddel om op elk moment in de tijd te kunnen zien hoeveel geld je tekort of over hebt. Door periodieke en eenmalige betalingen en inkomsten vast te leggen, kan er een voorspelling worden gedaan over het verloop van je saldo.

Kijk maar eens op www.uitgavenplanner.nl


32.42. Low-budget huishoudboekje de Huishoudkist

De Huishoudkist ( www.huishoudkist.nl/) is een low-budget digitaal huishoudboekje. Sinds 12 januari 2012 kan ook het gezinsbudget gevolgd worden in de Huishoudkist.

Het is een simpel te bedienen programma voor Windows. Dit programma geeft echt een heel goed inzicht in je financiële status. En dat voor een éénmalig bedrag. Echt ongelooflijk.

Mirco Babin

32.43. Dit is het betere werk

Ga is naar www.betalingsagenda.nl

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.


32.44. gezinsplanner

Ik weet niet precies wat je bedoelt met een gezinsplanner, maar misschien vind je iets bij: www.dagritmekaarten.eigenstart.nl

Johannna

32.45. Grote bedrijfsagenda?

Zelf maken? En laten lamineren en dan met whiteboard pennen beschrijven?

Sans

32.46. Webwallet

Hier nog een gratis online huishoudboekje met waarschuwingen via de email.

www.webwallet.nl

Caroline

32.47. Budgetteren met kinderen

Kijk op www.budgetterenmetkinderen.com.

32.48. ZAP - diverse opmerkingen

Als maker van het freeware administratie-programma ZAP wil ik graag de volgende informatie verstrekken:
 1. ZAP is verhuisd naar www.lameer.eu
 2. Ik heb op 14-4-2006 een nieuwe versie van ZAP uitgebracht: 6.2
 3. ZAP is - nog steeds - een DOS-programma dat echter onder alle versies van Windows werkt, dus ook onder XP. Soms met kleine hobbels maar die zijn meestal op te lossen. Informatie daarover staat in het document "Veel gestelde vragen" dat bij ZAP wordt geleverd en ook op mijn website te vinden is.
Mans Lameer

32.49. Administratie-programma ZAP 6.2

Ook ik heb geprobeerd het programma ZAP op Windows XP te installeren, maar ZAP-Inst.exe reageert niet, trouwens alle exe reageren niet, de Word programma's wel. Mischien kan Dhr. Mans Lameer stap voor stap uitleggen hoe te werk te gaan, want ik heb het drie maal opnieuw geprobeerd het downloaden was snel gebeurt. Ik werk met winzip32.exe.

Alvast hartelijk bedankt.

32.50. Echt Excel

Ook ik ben een wekelijkse gebruiker van Excel. Elke maandag ga ik achter de computer om de centen weer eens na te zien. Ik heb zelf een programma gemaakt waarin ik alle uitgaven noteer, deze worden (automatisch) van de inkomsten afgetrokken en vervolgens zie ik wat dat met mijn banksaldo doet. Zo hebben wij nu een planning tot het jaar 2008 (!) in onze computer staan.

Vele vriendenen bekenden hebben inmiddels om een kopie gevraagd en zijn blij er mee te kunnen werken. Verdiep je dus in het hoe en wat van Excel en ook jij kunt makkelijk de kosten bij houden. Zo leef je een stuk rustiger!

Succes! Monique

32.51. AceMoney Lite

Aan te raden gratis programma (ook in Nederlands) voor 1 bankrekening. Wil je meerdere bankrekeningen, dan zul je wel moeten betalen. Ik ben hier zeer tevreden over. Je download de MT940 file van je bank, je converteert het naar een formaat wat AceMoney aankan en automatisch wordt er gevraagd of je het wilt importeren. Wanneer je import rules aanmaakt, wordt het ook nog 's automatisch gecatgeoriseerd.

Dus, een keer goed veel werk verzetten en daarna gat 90% automatisch en heb je nog maar 10% handmatig te categoriseren.

Downloaden kan op: www.mechcad.net/products/acemoney/index_lite.shtml

Harold

32.52. BankingTools

Ik gebruik al jaren bankingtools http://www.bankingtools.nl Cashflow. Op dit moment voor mij het beste programma. Steeds weer nieuwe versies en er wordt ook goed naar je geluisterd. Soms kijk ik wel eens naar andere programma's, maar ik heb nog niets beters gevonden. Het sluit aan op internetbankieren van alle grote banken. Je hoeft dus niets zelf in te voeren.
Klaas


32.53. BankingTools

Ik gebruik al jaren bankingtools Cashflow ( www.bankingtools.nl). Op dit moment voor mij het beste programma. Steeds weer nieuwe versies en er wordt ook goed naar je geluisterd. Soms kijk ik wel eens naar andere programma's, maar ik heb nog niets beters gevonden. Het sluit aan op internetbankieren van alle grote banken. Je hoeft dus niets zelf in te voeren.

Klaas

32.54. Gratis kasboek

Offline Rekening Overzicht is een programma waarmee u op een eenvoudige wijze inzicht krijgt in uw financiële gegevens. Importeer de gegevens van uw bank, en vervolgens kunt u al uw gegevens rubriceren, doorzoeken, afdrukken of bewerken in Excel.

Website: www.orov.nl/ (en dit is een volledig gratis programma!)

Sley

32.55. Gezinsbudget in excel

Eenvoudige bewaking van je inkomsten en uitgaven met mogelijkheid om tijdig tekorten te ontdekken en uitgaven aan te passen. Overzicht per kwartaal. Aanvragen informatie en downloaden via e-mail:


32.56. Plan je Budget

Wij houden alles bij via Plan Je Budget ( www.planjebudget.nl) dan krijg je een duidelijk overzicht van wat voor uitgaven je doet en waar wellicht op bespaart kan worden. Het is een soort digitale huishoudagenda, helemaal gratis!

Ik raad aan het zeker een tijd in te vullen, op die manier krijg je een idee waar het geld allemaal heen gaat en ben je in staat om makkelijker een budget te maken of rekening te houden met onvoorziene kosten.

Patrick

32.57. Nibud Cashflow Manager

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) brengt een nieuw en geavanceerd digitaal huishoudboekje op de markt, Nibud Cashflow Manager. Het Nibud wil hiermee mensen helpen bij het krijgen van een overzicht in hun inkomsten en uitgaven. Nibud Cashflow Manager is vanaf 15 december te bestellen of een maand lang gratis te proberen. Nibud Cashflow Manager is als download beschikbaar via www.nibud.nl en via www.bankingtools.nl.

32.58. Handige gezinskalender

Reactie op Familie-agenda

Kijk eens op www.gezinskalender.nl.

Handige familieplanners voor gezinnen tot wel 8 familieleden!


32.59. Aanvulling op tip 27.53. Gezinsbudget

Het (privé)gemaakte programma Gezinsbudget in excel, is verbeterd! Inkomsten en uitgaven per kwartaal op A4 formaat, bijwerken per week. Er zijn 3 spaarpotten bij gezet, waarvan 1 is ingericht voor betaling van kinderopvang/BSO. Ook worden uitgaven via de huishoudbeurs nu bijgehouden. Voor info en gratis toezenden, een mailtje naar Fons (zie tip 27.53.)


32.60. Eenvoudig online kasboek

Gratis kasboek: ViewOnCash is een online huishoudboekje, waarmee u eenvoudig inzicht krijgt in uw inkomsten en uitgaven. Op verschillende manieren kun je je uitgavenpatroon vergelijken. Iedere gebruiker kan zijn/haar financiële gegevens anoniem vergelijken met andere groepen gebruikers in ViewOnCash. Daarnaast kun je nu je uitgaven vergelijken met de normen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting).

ViewOnCash is volledig onafhankelijk, dus geen reclame of ongewenste boodschappen, maar een eenvoudig en overzichtelijk huishoudboekje in een goed beveiligde omgeving. Gratis en voor iedereen. Probeer het zelf op: www.viewoncash.nl.

32.61. Gratis Huishoudboekje (in Excel)

GRATIS HUISHOUDBOEKJE (in Excel)

Met dit gratis Huishoudboekje wordt een ultieme poging gedaan om maandelijks met het beschikbare huishoudgeld (boodschappengeld) uit te komen. De maandelijkse uitgaven kunnen op een gemakkelijke manier worden gepland en op een simpele manier worden geboekt. (Betaald)

Zowel tijdens het plannen als tijdens het uitgeven wordt bij overschrijding gewaarschuwd. Ook wordt het pingedrag in de gaten gehouden. Volg tevens gratis de workshop voor het gebruik van het Huishoudboekje. Ga naar de site www.computerprive.nl om het Huishoudboekje gratis te downloaden. (Dit is geen probeerversie maar een gratis voledig werkende versie) Voor eventuele vragen kunt u mailen naar .

Computerprive,

32.62. Training- coaching en begeleiding

Financiële problemen komen vaker voor dan u denkt. Dat geldt niet alleen voor mensen met een minimum inkomen, maar óók voor tweeverdieners of gezinnen met een boven modaal inkomen. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom biedt www.mijnbudgetcoach.nl/ wij trainingen aan voor budgetcoaches. Cursisten leren om mensen te motiveren, om henzelf een thuisadministratie op te laten zetten, een budgetplan te maken, kortom om zelf het heft weer in handen te nemen.

32.63. Huishoudboekje

Zegt u Persoonlijke financiën en een Huishoudboekje, dan zegt u Cashflowsoftware van BankingTools. Met de Nibud Cashflow Manager werkt u veilig vanaf uw eigen computer, maakt u een analyse, een begroting, een vergelijking met NIBUD referentiecijfers en voorspelt u uw saldo!

Probeer het gratis uit op www.bankingtools.nl/download

Ronny

32.64. CD-ROM Budgetteren

Ik heb een tijdje geleden een CD-ROM budgetteren ( www.budgetteren.org/) op het internet gekocht. Daar staat een huishoudboekje, video uitleg en handleidingen op. Na een avondje zitten heb ik mijn geldzorgen in kaart gebracht. Sindsdien houd ik mijn huishoudboekje 1x in de week bij. Zo weet ik zeker dat geen onverwachte "verassingen" in mijn uitgaven komen.

Lidia

32.65. Excel cursussen

Wil je zelf aan de slag met Excel voor je gezinsplanner, maar ben je niet zo thuis in Excel? Misschien is een Excel cursus dan handig. Zie bijvoorbeeld: www.computertraining.nl/flexibel/cursus-excel/.

Met vriendelijke groet,

Stephan
Compu Act

32.66. Gebruiksvriendelijk boekhoudpakket

Op zoek naar een boekhoudpakket? Bezoek de website en probeer vrijblijvend een demo versie van onze software

MicroStar B.V.

32.67. Betalingsagenda

Maandelijks zijn er veel terugkerende verplichtingen, zoals de hypotheek, huur, energie en de alsmaar stijgende ziektekostenpremie. Met Betalingsagenda kunt u gemakkelijk voor uzelf op langere termijn bekijken wat uw financiële stand van zaken zal worden in de toekomst. Met andere woorden, u kunt onmiddelijk zelf beoordelen of u, uw toekomstige uitgave per direkt kunt doen, of over een bepaalde tijd en dat u eventueel voor die uitgave zou moeten sparen.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Ervaring gezocht met huishoudboekhouding

 1. Echt gratis boekhoudprogramma
 2. Zap
 3. Een gratis boekhoudprogramma
 4. MS-money
 5. Online-kasboek
 6. Onkostenspreadsheet in excel
 7. Excel rekenblad
 8. MS Money nederlandse versie
 9. Gratis boekhoudprogramma
 10. Waar blijft je geld?
 11. Geldmanager van Nibud?
 12. MS money
 13. Nibud budgetagenda TIP
 14. Money
 15. Uit huis: financiële planner
 16. Gratis boekhoudprogramma
 17. www.kasboek.nl
 18. ZAP probleem
 19. re: Zap probleem
 20. Mijn Huishoudboekje **Gratis**
 21. Gratis privé boekhoudprogramma
 22. Budget beheren
 23. Mijn bankboekje
 24. Gratis boekhoudprogramma van Microsoft
 25. MS Money 2005
 26. Winbank
 27. Gewoon FINANCE gebruiken
 28. PractiSol inkomsten en uitgavenplanner
 29. Handige boekhoudprogramma\'s
 30. Boekhouden met SimBoePro
 31. Mijnbankboekje
 32. GNU Cash
 33. Gezinsbudget in excel
 34. Uitgebreid Excel Kasboek
 35. Penningmeester. Kasboek voor windows
 36. Gratis online budget programma
 37. Gratis simpel huishoudboekje
 38. Inzicht in uw geldstroom
 39. excel
 40. Digitaal Huishoudboekje
 41. Actief plannen zonder 100% administratie
 42. Low-budget huishoudboekje de Huishoudkist
 43. Dit is het betere werk
 44. gezinsplanner
 45. Grote bedrijfsagenda?
 46. Webwallet
 47. Budgetteren met kinderen
 48. ZAP - diverse opmerkingen
 49. Administratie-programma ZAP 6.2
 50. Echt Excel
 51. AceMoney Lite
 52. BankingTools
 53. BankingTools
 54. Gratis kasboek
 55. Gezinsbudget in excel
 56. Plan je Budget
 57. Nibud Cashflow Manager
 58. Handige gezinskalender
 59. Aanvulling op tip 27.53. Gezinsbudget
 60. Eenvoudig online kasboek
 61. Gratis Huishoudboekje (in Excel)
 62. Training- coaching en begeleiding
 63. Huishoudboekje
 64. CD-ROM Budgetteren
 65. Excel cursussen
 66. Gebruiksvriendelijk boekhoudpakket
 67. Betalingsagenda

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.