Groot Gezin
Budget Tips
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

35. Sport met 4 kinderen

Hoe combineer je de prijs en het halen/brengen voor 4 kinderen op sport? Kan iemand me wat tips geven?

Leonard

35.1. sport met 4 kinderen - financieel

Hallo Leonard,

Even een paar tips op financieel gebied:
- veel clubs geven korting als meer dan twee leden van het gezin lid zijn (onze 4 kids turnen/gymmen en voor de 3e en 4e betaal ik minder);


- voor het zwemmen hebben we dit jaar een gezinsjaarkaart van E150,00 gekocht: alle 6 gezinsleden een eigen pas. Bij het openluchtbad kun je daarmee gratis zwemmen, bij het overdekte bad betaal je per persoon per keer 1 euro bij;


- er zijn ook mogelijkheden om gratis bezig te zijn: onze dochter zit op het kinderkoor van de kerk: 1 uur in de week lekker zingen en ongeveer 1 keer per maand optreden tijdens de gezinsviering;


- veel buurthuizen of buurtverenigingen geven sportlessen/cursussen tegen een veel lager tarief dan een sportvereniging.


- in veel gemeenten kun je financiele bijstand krijgen voor de sporten van je kind (vaak voor zwemles; soms ook voor een andere sport), als je zelf niet in staat bent dit te financieren.


- Voor veel sporten heb je een bepaald tenue nodig. Organiseer een tweedehandsbeurs, waarbij alle sporters van de vereniging hun te kleine tenue te koop aan kunnen bieden. Scheelt een lieve duit!


- maken de kinderen gebruik van de BSO? Wordt dan lid van de oudercommissie en probeer de leiding ervan te overtuigen dat samenwerking met sportclubs leuk en goed is. Wie weet kan je kind dan tijdens BSO wel kennismaken met verschillende sporten.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt!

Groetjes van Ingrid


35.2. sport met 4 kinderen - planning

Hallo Leonard,

Zoals je ziet, hak ik het antwoord maar even in twee stukken: nu het planningsgedeelte van 4 sportende kids. Hoeveel voor jouw bruikbaar is, hangt natuurlijk af van welke sporten je kinderen (willen) doen, op welke tijden die sporten zijn en wat de afstanden zijn.

De slimste tips? Combineer dat wat te combineren is en maak met andere ouders haal en brengafspraken.

Zo turnen onze zoons van bijna 11 en 7 een aantal keren per week. Op woensdag worden ze door een andere ouder van huis opgehaald en naar turnen gebracht (samen met haar zoon en nog een ander kind). Edwin haalt die 4 jongens weer op en brengt de andere twee naar hun huis.

Op maandagochtend heeft onze jongste zoon (4) zwemles. In het uur dat hij zwemt, trek ik baantjes in het 25-meter bad (tegen betaling van 1 euro per keer). Op woensdagavond zwemt onze dochter van 9 voor haar zwemvaardigheid. Ik breng haar weg en blijf zelf met onze jongste zoon zwemmen in het recreatiebad (ik weer 1 euro, hij gratis omdat hij een kaart heeft voor zwemles).

Maandag (17.15 - 19.15) traint onze oudste zoon nog twee uur. We hebben voor hem op die dag wel even gepuzzeld met het halen en brengen. Nu fietst hij naar mijn werk (halverwege de route) en fietsen we samen naar turnen. Ik ga dan weer terug naar het werk en haal hem later weer op, zodat we samen naar huis fietsen.

Zaterdag is de meest drukke dag qua sporten: onze turners trainen van 9. 00 tot 11.00, de jongste gymt van 9.30 tot 10.30 en onze dochter gymt van 11.30 tot 12.30. Met mooi weer gaan we allemaal op de fiets en gaat een van ons mee met de 'turners' en de ander met de 'gymmers'(andere sporthal). Met slecht weer rijgen we de hele boel aan elkaar en zijn we net een taxi.... Vaak ook gaat dochter al mee om broertje op te halen (10.30 uur) en blijft ze het tussenliggende uur helpen met de groep die dan gymt (scheelt weer een keer heen en weer).

Zijn er turnwedstrijden, dan splitsen we het gezin: een ouder gaat mee, de ander blijft thuis. Is er kijkdag bij het zwemmen, dan proberen we wel allemaal aanwezig te zijn. Het is soms even puzzelen, maar tot nu toe past het altijd wel weer in elkaar.... Het is in ieder geval erg prettig dat we altijd wel weer terug kunnen vallen op andere ouders (en zij op ons), voor als het een keer niet zo lijkt te passen...

Ik hoop dat je wat hebt aan dit hele verhaal... enne: laat nog eens weten hoe of wat!

Groetjes van Ingrid

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Sport met 4 kinderen

  1. sport met 4 kinderen - financieel
  2. sport met 4 kinderen - planning
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.