Groot Gezin
Budget Tips
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

31. Tips voor een goedkope vakantie


31.1. Goedkope kampen

Hallo,

Ik heb 5 kinderen (15, 13, tweeling 11, 9). De 4 oudste willen graag op een kamp in de zomervakantie. Ik ben eens gaan informeren, maar vele kampen (zoals vinea) kosten rond de 400 euro. Ik sloeg stijl achterover zoveel! En reken maar uit 4x400= 1600. Dat geld hebben wij nou eenmaal niet.

Heeft er iemand tips voor goedkopere kampen? Alvast bedankt.

31.2. Deebeetje kamp

Hallo, Misschien kunt u eens kijken op de site van deebeetje kamp. Vroeger ben ik daar mee weg geweest en dat was ontzettend leuk. En volgens mij niet zo duur.

Linda

31.3. Goedkoop dagje uit

Bij ons in de buurt zit een kleine speeltuin Drouwenerzand Drentemet oa een spookhuis, draaimolen en andere draaiende kermisatracties. Voor de prijs van ongeveer 7 euro kunnen de kinderen onbeperkt spelen. Bij de prijs inbegrepen is: patat, kroketen, frikandellen, hamburgers, de sausjes, ranja, koffie, thee, ijs, zoveel je maar wilt. Ga maar eens een patatje eten in de snackbar dan ben je dit ook al bijna kwijt. En de kinderren kunnen lekker spelen en de ouder kunnen rustig zitten op de aanwezige stoelen. Het is echt heel erg leuk en er is zelfs de mogelijk heid om er luxe te gaan eten in de bijbehorende restaurant.

Coba

31.4. Goedkope kampen!

Hoi Madeline,

Ik heb ook op internet geneust naar zomerkampen. Ze zijn er echt wel hoor die goedkoper zijn.

www.kaleb.nl
www.zdh-bethanie.nl
www.pjbweb.nl

Het zijn christelijke kampen, ik weet niet of dat een bezwaar is. Dan heb je ook nog stichting Neverland en een andere is Welkomnest. Maar echt onder de 200 euro hoor. Van stichting "De Wegwijzer" weet ik dat het 84 euro is en het internet adres, www.wegwijzerkampen.nl. Hopelijk heb je er nog wat aan, zo vlak voor de zomervakantie. Want misschien is het wel vol hier en daar.

Succes. Daniële

31.5. Goedkope kinderkampen

Onze kinderen gaan al een aantal jaren naar een kamp in Laag-Soeren. Ze kamperen daar in tentjes met stapelbedden van ongeveer tien personen. Elke tent heeft een tentleider + hoofdleiding. Ze hebben er elk jaar veel zin in. Het zijn jongens of meisjeskampen van Stichting Christelijke Jeugdkampen in Heerde en kosten 50 euro van maandag tot zaterdag. Er bestaan folders van deze kampen.

Zie hier voor meer informatie.

Marry

31.6. Kamperen

Waarom niet met het hele gezin gezellig gaan kamperen? Het kost je in het begin natuurlijk wel de aankoop van tent, slaapzakken en matjes, kookgerei enzovoort maar dit materiaal gaat jaren mee en kan je als je goed oplet in de uitverkoop voor een prikkie kopen. Je vind heel leuke campings voor heel weinig geld vb hier in Belgie in de Ardennen. De kinderen kunnen heerlijk spelen in het bos, de speeltuin, een riviertje of het zwembad en ze maken zo nieuwe vriendjes en dit geldt ook voor jezelf. Genieten van de natuur kost je geen cent. En je weet het 'comfort' dat je thuis hebt weer heel erg te waarderen als je vakantie voorbij is!

Cyn

31.7. Goedkoop kamperen?

Cyn schreef over goedkoop kamperen in de Ardennen. Wij willen -goedkoop- kamperen met ons kampertje in die omgeving, kun je misschien een tip cp. prijsidee geven waar dit nog betaalbaar is? (18 tot 30 euro per nacht is tegenwoordig doodnormaal voor een nachtje namelijk! *roteuro* )

Oscar

31.8. Goedkoop kamp

hallow!!

Ik ben zelf nog een tiener, 11 jaar, en ik las over het kamp. Weet je wat je moet doen: in je tuin een zeil ophangen en dan met de 5 kinderen, allemaal 1 of 2 vriendjes/vriendinnetjes meenemen, en dan gewoon 2 dagen een slaapfeestje in de tuin met die vriendjes en vriendinnetjes. En dan lekkere hapjes of een barbecu en dat kan nog gezelliger zijn dan zo een kamp.

Daar is vaak toch niks aan, het lijkt zo leuk maar dat is het vaak niet. Er zijn strenge regels en ook niet altijd lekker eten. Dus voor nog geen 100 a 200 euro heb je een super gaaf slaapfeestje voor je kinderen en het is nog minder als 1 iemand op het kamp en toch leuker. Dus mail me even trug om te zeggen wat je er vindt.

d

31.9. Kamp Laag-Soeren

Hoi Marry,

wat een verrassing om te lezen van die kampen in Laag-Soeren ..... daar ben ik vroeger nl. zelf jaren heen geweest en heb er nog hele leuke herinneringen aan!

Saskia

31.10. Goedkope kampen

Hoi,

Ik begeleid al jaren goedkope vakantiekampen voor kinderen van 7 tot en met 18 jaar in de zomervakanties. Voor informatie kijk eens op www.svk.nl, een week lang plezier voor weinig geld.

Patty

31.11. Kamp

Kijk ook op www.skkweb.nl.

31.12. Reizen naar Tsjechië

Mijn dochter is naar Praag geweest met de klas en omdat de ene zegt dat het niet hoeft en de andere instantie weer zegt dat je wel een paspoort moet, hebben ze tegen de hele klas gezegd dat ze voor de zekerheid toch maar een paspoort moesten meenemen. Wat nou echt moet weet ik niet, bij het Consulaat in Nederland zeiden ze ook dat het beter is om toch een paspoort te hebben.

Groetjes Tanja

31.13. Het leukste dagje uit van deze vakantie!

Nee, geen achtbaan, geen high-tech attracties, geen acteurs in een mal kostuum, geen peperdure kraampjes en geen automatenhal, geen pinautomaat en geen friettent, geen souvenirverkoop. Toch hadden we vandaag het allerleukste dagje uit sinds tijden (en we zijn erg verwend...)

Zijn de kinderen tussen de 2 en 14 jaar? Woon je in Brabant, Gelderland of Limburg? Dan is het beroemde bedevaartsoord Kevelaer in Duitsland niet ver weg, bij Nijmegen, Gennep of Venlo de grens over en dan 20 minuten in de auto. Kijk snel op www.irrland.de (ook in het Nederlands!) en als het warm is beleef je met een Groot Gezin van 10 personen voor 26,- een hele dag puur speelplezier. Vergeet de koelbox en je zwempak niet!

Tip: Huur een bolderkar voor 2,- en barbecue zelf je maaltijd. Irrland in Kevelaer/Twisteden, begon ooit als maislabyrint, in augustus tot 22 uur geopend. 0049-2832-976656.

Nee, ik heb zelf geen aandelen, dit is gewoon de aanrader van deze zomer!

Groet Joep

Voor aanbiedingen, zie: . .

31.14. Vakantiebesteding met pubers

Bij de goedkope ideetjes voor dagjes uit zag ik allemaal leuke dingen die wij ook gedaan hebben toen de kinderen klein waren. Maar inmiddels zijn de jongens 15, 14, 12 en 10 en weet ik niet meer zoveel te verzinnen. Zeker niet om met z'n allen te doen. Nou vinden ze hier dat dat mijn probleem is. Maar heeft iemand hier nog leuke suggesties?

31.15. Paspoort voor Tjechie

Wij gaan skieen met onze vier dochters in Tjechie. Bij het reisburo kreeg ik een uitdraai met alles over Tjechie. Daar stond in dat je een paspoort moet hebben dat na vertrek nog 3 maanden geldig moet zijn.


31.16. Op vakantie

Voor diegene die niet in een tent willen zitten, maar ook niet in een duur vakantiepark. Wij gaan straks voor het 3e jaar naar een huisje van Belvilla, niet in een park, maar gewoon een "los" huis. Je krijgt een sleuteladres en verder ben je vrij. We begonnen het eerste jaar best duur, wisten wij veel. maar nu gaan we bijna voor de helft. We gaan altijd naar Belgie, de Ardennen, veel bos, dus pretparken niet nodig!

Op de site van Belvilla kun je precies aanklikken wat je wensen zijn en dan verschijnen de huizen die in die categorie vallen. Sorteer nog even op prijs oplopend dan hoef je niet alles doorteploegen, want dan staan de goedkoopste bovenaan. Ze hebben ook aanbiedingen.

Wij nemen vaak zelf al wat boodschappen mee, dan kun je de eerste dagen voort en kun je rustig naar een goedkopere supermarkt zoeken. Er zijn daar ook Ali's en Lidl's, kijk van te voren of er iets in de buurt van je huisje zit op de Aldi-site. Je kunt daar zo een adreslijst van uitprinten.

Veel vakantie-plezier, groetjes Jacintha.

p.s. Probeer wel buiten het seizoen te gaan zolang het nog kan met de leeftijd van je kids en kijk anders hoe het op school geregeld is, bij ons doen ze in de 1e groepen nog niet zo ingewikkeld over vrijnemen!

31.17. Vakantie: woning ruilen

Hallo,

Heeft iemand ervaring met woningruil/oppas als een goedkope vakantie optie? Gaat dit echt met gesloten beurs? Want dan lijkt mij dat wel eens de moeite waard om me daarin te verdiepen. Ik heb al een kijkje genomen op Holiday Link en Homelink. Ben benieuwd naar reacties.

31.18. Speciale aktie voor grote gezinnen

Hoi,

Wij zijn een Nederlands gezin in Frankrijk, waar wij een 4 sterren camping runnen. Zelf heb ik 4 kinderen, in de leeftijd 7, 5, 2 (3 jongens) en een meisje van een half jaar. Mijn man heeft ook nog 2 kinderen bij zijn ex (zij zijn 12 en 10). Dus wij kennen de problemen rond het boeken van vakanties met een groot gezin. Vaak ook een hele dure hobby!!!

Wij hebben ook 3 slaapkamer sta-caravans waar 6 tot 8 personen in kunnen. En waar tentjes mogen worden bijgezet zonder extra kosten.

Op de camping is alles inclusief (warme douches, wasserette, tennisbaan, zwembad, animatie), alleen het eten en drinken niet.

Kijk voor meerinformatie op onze website www.les-trois-sources.com.

Met vriendelijke groet,
Sincères salutations,


Camping Les Trois Sources

31.19. Ardeche, Cevennes: 8 personen, alle comfort

Ruime woning gelegen in prachtig klein rustig dorpje, alle comfort is aanwezig, plaats tot 8 pers. Afgesloten tuin, eigen parkeerruimte voor de poort! Vele uitstap- en ontspanningsmogelijkheden in de omgeving.

Ligging: omgeving Largentière - Aubenas. Foto's zie onze site, mail vrijblijvend voor een complete beschrijving.

Leden van "GROOT GEZIN" krijgen 5% korting op de huurprijs!


31.20. Camping voor groot gezin

De camping De Reebok heeft gunstige tarieven voor grote gezinnen.

31.21. Meer dan 7 jaar bieden wij een betaalbare vakantie

Meer dan 7 jaar bieden wij vakantie - weekend of midweek tegen betaalbare prijzen voor de laagste inkomens. Een verblijf in onze boerderij is eenvoudig, gezellig en in countrystijl, de omgeving van ons dorpje is zeer bosrijk. Op het gebied van aktiviteiten hebben wij u heel wat te bieden. Wij zijn het gehele jaar geopend voor (éénouder)gezinnen, jongeren, kinderen en groepen.

Wilt u meer informatie bezoek dan onze site: www.vakantieboerderij-lafontaine.org. Onze vakantieboerderij is ook opgenomen in de gids van "de arme kant van Nederland".


31.22. Reactie op huis in Frankrijk

Hallo,

Kijk eens op www.Avac.nl. Je kunt hier zelf land, periode, aantal personen e.d. intypen. De site geeft dan aan welke woningen er dan nog beschikbaar zijn. Prijzen kunnen soms per seizoen wat verschil hebben, maar bij de periode die u zelf invoert wordt deze ook aangegeven.

31.23. Te huur: Zuid-Frankrijk, ruime comfortabele vakantiewoning

Ruim, comfortabel charmehuis te huur (max.8 pers.+ baby en/of kleuter). Zeer rustig gelegen in autoluwe historische bovenstad van Elne, met een adembenemend uitzicht op de Pyreneeën. Gelegen op 5km van de kust, op 12km van Perpignan, op 1km van grootwarenhuizen en op 7km van een golfterrein. Op wandelafstand van: handel en horeca (300m), zwembaden (800m) en tennisterreinen (600m).

Comfortabel ingericht: 3slpk (4 tweepers.-bedden), 2badk, living, eetkamer, ingerichte keuken, 2de leefruimte met haard, patio en garage.

Huur van lakens, handdoeken en een uitgebreide kit bébé is mogelijk. Voor alle info over prijzen, beschikbare periodes en voor foto's van het huis en de omgeving: www.remparts.fr.

Het huis is van Belgische eigenaars en ter plekke wordt u ontvangen door de Vlaamse uitbaatster van de Chambres d'hôtes/restaurant "Au Remparts".


31.24. Reaktie op woninruil holiday link

Wij zijn al 15 jaar lid van deze organisatie en het gaat inderdaad met gesloten beurzen. Je betaalt wel elk jaar contributie, maar dan kun je zo vaak je wil GRATIS op vakantie. Wij ruilen niet, maar gaan op huizen passen, liefst met zoveel mogelijk dieren (op verzoek van onze kinderen).

Voordeel voor ons: alles bij de hand, wasmachine, droger, tuinmeubels, krantje in de bus enz.

Voordeel voor oppasvragers: geen extra kosten voor dierenpension, post, planten en tuin worden verzorgd.

Wij gaan zo ongeveer 3 x per jaar gratis op vakantie en kunnen dan in februari of maart ook nog een weekje gaan skien.

C. Kivit

31.25. Kamp

Hallo, kijk eens op de site van de YMCA. Ik ben vroeger zelf meegeweest naar Leusden en ga dit jaar als leiding mee. Volgens mij is die veel goedkoper en een echt kampeerfeest!

Corina

31.26. Groepsaccommodatie

Groepsaccommodatie en Huifkarservice den Elshorst is een logeerbestemming voor groepen gelegen in Baarschot gem. Hilvarenbeek. Ook bieden we huifkarservice voor allerlei gezelschappen.

Met vriendelijke groeten, Groepsaccomodatie en Huifkarservice den Elshorst, Esbeeksedijk 4 , 5087 TG Baarschot gem. Hilvarenbeek

31.27. Grote gezinnen wel welkom bij RCN

De afgelopen jaren hebben wij (vader,moeder, 5 kinderen) gekampeerd op Het Grote Bos in Doorn. Hoewel een standplaats t/m 6 personen staat vermeld, is een extra persoon geen probleem, mits deze extra persoon deel uitmaakt van hetzelfde gezin. Alle personen moeten dus tot hetzelfde gezin behoren. Voor de extra persoon wordt een kampgeld gevraagd; je betaalt per plaats.

Dit jaar vertrekken we naar Susteren. Wederom een RCN-camping en ook hier is een extra persoon geen probleem. Afhankelijk van de grootte van de plaats kun je max. twee bijzetttentjes plaatsen. Ook voor pubers is op deze camping veel te doen.

Geertje

31.28. Voordelig naar veel dierentuinen

Als je een gezinsjaarabonnement neemt op Zoo Antwerpen kan je: > Maar ook: En nog veel meer kortingen en acties.

Kijk op www.zooantwerpen.be

Harm

31.29. Militair Luchtvaart museum

Hallo allemaal,

Als je zoons hebt is misschien het Militair LuchtvaartMuseum iets voor jullie gezin. De toegang is gratis en ze zien er heli's vliegtuigen en kannonnen. Maar ook de bommenwerpers uit de tweede wereldoorlog. Als je op een feestdag gaat zoals wij met tweede paasdag, dan is er ook altijd een leuke show die op een leuke manier educatief is. Je kunt het Museum vinden in Soesterberg.

Groetjes Ineke

31.30. Kampen

Probeer eens lckv = leidse kampvereniging. Is erg leuk, ben zelf ook altijd meegeweest. Er zijn tentenkampen, boerderijkampen, zeilkampen enz. Wat ook leuk is, is een jeugdvakantie in een jeugdherberg.

s.korbee

31.31. Weg met pubers: een suggestie

Hallo Jacqueline,

Kijk eens bij de zomerweken etc. van Buitenkunst. Erg leuk ook voor pubers. Ook op internet te vinden. En goedkoop.

Sophie

31.32. Gratis

Wisten jullie dat er een bepaalde regel bestaat, die verbiedt dat er gratis artikelen worden gegeven bij medicijnen en geneesmiddelen? Veel winkels maken reclame voor bijvoorbeeld, advil nu met gratis balletje. Eigenlijk mag dit gratis artikel niet de reden zijn dat dit artikel gekocht wordt. En daarom is het ook verplicht dat er bij dit soort reclame staat vermeld dat er geen aankoopverplichting is. Dit wil zeggen in normale taal, dat je het gratis artikel gewoon in de winkel kan ophalen. Lees zelf maar goed de kleine lettertjes.

Het gaat veelal om kleine hebbedingetjes zoals nu: advil adverteert met een gratis balletje (kinderen zijn er toch weer even zoet mee). En bij Ganesten voetschimmel creme wordt verteld dat je een gratis nagelknipper krijgt. En volgens Niquetin krijg je een gratis antistress staaf. En dit alles zonder aankoopverplichting van het artikel.

Sommige winkels reageren verbaasd maar moeten je uiteindelijk toch gelijk geven. En gratis is tenslotte snel verdient. Je kan er mischien een ander ook een plezier mee doen. Er geldt ook geen maximum per gezin. Dus wanneer het iets is dat alle kinderen leuk vinden gaan ze alle 5 mee. Van teenslippers tot tuinhandschoenen. Let maar goed op de aanbiedingen in de folders, je komt ze elke week wel tegen (soms zijn het ook leuke schoencado's voor sinterklaas).

Groeten van Lijdia.

PS: Laat eens weten of jullie er gebruik van maken, want ik vond het erg leuk om op Gadio Gelderland te horen dat er mensen waren gekomen die mijn tip hadden gelezen over het Dolfinarium en het Land van Ooit. En dus ook gratis met hun gezin in het Dolfinarium aanwezig waren.

31.33. Avifauna

Wij hebben een jaarabonnement bij Avifauna. Geen grote-gezinnen-korting, voor zover ik weet, maar het abonnement is wel veel goedkoper dan een abonnement op de Apenheul. Je krijgt per persoon een vrijkaartje voor Dolfinarium, Ouwehands Dierenpark en Dierenpark Amersfoort. Op de achterkant daarvan staat duidelijk dat dat kaartje alleen geldig is op vertoon van je abonnement.

m.rademaker

31.34. Kids for animals

Je kunt lid worden van Kids for Animals en dan krijg je een boekje met heel veel kortingsbonnen voor pretparken en gratis entree's voor sommige pretparken. Die 10 euro heb je er dus zo weer uit.

Kijk ook eens op hun website www.kidsforanimals.nl.

Marion

31.35. Leuk en goedkoop vakantie-alternatief

Voor bijna iedereen leuk en niet duur: de ANWB organiseert samen met Staatbosbeheer zogenaamde Vrijbuitens. Je kampeert met een groep (20-30 personen) op een landgoed ergens in Nederland, werkt de ochtenden aan het onderhoud van het landgoed of een natuurgebied (in je eigen tempo) en 's middags en in het weekend vrij. Op de site van de ANWB kun je zien wat de mogelijkheden zijn.

Meer of minder primitief, meer of minder ver van een stad, 1 of 2 weken, etc. Er is vaak zwemwater in de buurt, zijn altijd meer gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden om mee te spelen, 's avonds met zijn allen rond het kampvuur, erg gezellig. De kinderen kunnen zich lekker uitleven en als je de rest van het jaar binnen zit (kantoorbaan?) is het heerlijk om eens buiten aan de slag te gaan. Voor een gezin met vier kinderen ben je ongeveer 200,- euro kwijt voor twee weken.

Hilde

31.36. Goedkoop dagje uit

In Duitsland in Duisburg kun je voor 2 volwassenen en 3 kinderen tot 17 jaar een dagje genieten van de dieren plus een show in het dolfinarium ook in dit park. www.zoo-duisburg.de.

Ruis

31.37. Goedkoop dagje uit!

Wat ook erg leuk is voor een dagje uit: Zoek eens een provinciaal domein op in België. Op internet zijn er diverse te vinden. Deze domeinen zijn vaak erg groot, sommigen zijn enkel een bos, maar er zijn er ook met speeltuinen, zwembaden etc. Waar wij vaak heen gaan is Domein Puyenbroeck vlakbij Zelzate(B). Picknickmand mee, fietsen mee en een hele dag plezier voor (bijna) niets. Kijk alvast eens op www.puyenbroeck.be en je kunt gelijk zien wat er allemaal te doen is. Er is ook een supergroot overdekt zwembad bij dat heel betaalbaar is.

Groetjes B

31.38. Goedkope museumjaarkaart

Als je een groot gezin hebt en toch goedkoop een museumjaarkaart (meer dan 400 musea's) wilt hebben ga dan naar het Openluchtmuseum in Arnhem (mailen of bellen kan ook). Je koopt daar een 'Vrienden van het Openluchtmuseum jaarkaart'. Dit is een museumjaarkaart met daarop extra het logo van het openluchtmuseum.

Let wel op: de kaart wordt stilzwijgend verlengd.

Leuk voor kinderen om te bezoeken is: Openluchtmuseum Arnhem, Zuiderzee museum, speelgoedmuseum, spoorwegmuseum, Muiderslot, Naarder Vesting en nog veel meer. Allemaal gratis op vertoon van de jaarkaart!

Heel veel plezier ermee. John

31.39. Goedkoop kamperen

Goedkope campings in Nederland weet ik zo niet, ik denk dat je dan toch op boerderijcampings terecht komt.

Voor goedkope campings in Frankrijk kun je kijken op www.FrankrijkGek.nl.

Daar staan veel goedkopere campings op die ook voor grote gezinnen nog te doen zijn.

Carla

31.40. Geldigheid identiteitskaart

Je kunt ook achter op de identiteitskaart zien in welke landen hij geldig is

Luuk

31.41. Tenten huren

Grote, ingerichte tenten te huur bij: www.tentsetters.nl/of bij www.kokoholidays.nl/

31.42. YMCA heeft goede en goedkope jongerenvakantie

YMCA Vakanties heeft een zeer groot aanbod van kinder- en jongerenvakanties in de leeftijden 6 tot 25 jaar. Zowel in Nederland als (ver) daarbuiten. De vakanties zijn goed te betalen en de YMCA beschikt zelfs over een speciaal fonds om extra te ondersteunen, mocht het bedrag toch nog te hoog zijn.

Ook zijn er bijvoorbeeld kampen voor alleenstaande ouders met hun kinderen en leuke weekenden. Kijk voor meer op: YMCA Vakanties.

A. Petter

31.43. Goedkope vakantie in bijv Zeeland

Ik ben dan wel pas 18 en zwanger van m'n eerste kind, maar wil toch even reageren. Ik lees dit zelfs omdat ik t intresant vind. En kan me best voorstellen dat mensen geen geld hebben om op vakantie te gaan. Nou ga ik zelf eind mei een week naar Zeeland (inclusief 5 persoons tent) voor 120 euro. Er zit een zwembad bij en alles hartsikke leuk. Dus mischien een tip voor mensen die toch 1 keer per jaar een week weg willen, want t is dus per tent van 5 personen die prijs kijk maar eens op www.vrijuit.nl en ga naar zoeken bij Nederland

Christina

31.44. Zoekt u een goedkope camping?

Als u een goedkope camping zoekt wellicht kan ik u helpen. Wij zijn een gezin van 6 personen en hebben een stacaravan op de camping in Duitsland, net over de grens bij Uelsen. Het is een doe-het-zelf camping midden in het bos. Prachtig voor de kinderen waar ze zich uitstekend kunnen vermaken.

Het is geen dure camping waar je veel geld moet betalen. Men betaalt 600 euro per jaar, en niet per seizoen. De eigenaar van de camping heeft een boel caravans en er is er altijd wel een van uw gading bij. Hij heeft ook plekjes wanneer u dat plekje huurt dat u de caravan er voor niets bij krijgt. Vaak wel oudere caravans waar iets aan moet gebeuren, maar er is materiaal zat op de camping en er is altijd een helpende hand in de buurt. Men helpt elkaar graag.

Zwembad en winkels zijn op fietsafstand van de camping. Ik zou zeggen kom een keertje kijken en overtuig uzelf van deze leuke camping.

Groetjes Tel: 0546-800188

31.45. Tentenkamp van svk

Ik heb vier kinderen en twee er van gaan voor het eerst naar een tentenkamp van stichting vakantie kampen in bennekom bij arnhem. Het tentenkamp kost 95,00 euro per kind per week. Ik geef waarschijnlijk mijn jongste zoon op voor deebeetje kamp in Assel, dichtbij Apeldoorn, dat kost dan 107,00 euro voor een week. Hij is 9 j en mijn andere twee die zijn 12 en 11j.

Dus dan ben ik voor drie kinderen nog net geen 300 euro kwijt, beter dan al die dure kampen. Hopelijk heb je hier wat aan.kijk maar op www.svk.nl en www.deebeetje.nl.

31.46. Schloß Dankern

Een klein eindje over de Duitse grens bij Ter Apel, in het plaatsje Haren ligt het Ferienpark Schloss Dankern. Een kasteel waarin het omliggende park/bos allerlei speeltoestellen zijn. Ook is er een meer voor watersporten er is een speelhal, voor als het regent, een manege een zwembad. Geschikt en goedkoop voor 1 dag, maar er zijn ook huisjes waarin je meerdere dagen kunt verblijven.


31.47. Betaalbare vakanties voor kinderen

Graag wil ik jullie bij deze ook attenderen op Stichting de Tra (Hier loop ik mijn 2e jaars stage voor de opleiding Culturele en Maatschappelijke vorming). Wij organiseren betaalbare vakanties voor kinderen die normaal gesproken niet op vakantie kunnen (om welke reden dan ook) of kinderen die er gewoon even helemaal tussenuit willen. Deze vakanties worden georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers (we zijn al weken bezig met de voorbereidingen). Tijdens de vakantie zullen wij er alles aan doen om de kinderen een leuke tijd te laten beleven, ook aan aandacht voor de kinderen is geen gebrek (12 begeleiders op ongeveer 25 kinderen). Misschien is dit leuk om hier wat aandacht aan te geven op de site.

Kijk voor meer informatie op: www.stichtingdetra.nl.

Met vriendelijke groet, Anne Marie

31.48. Vakantie

Onze tip voor mensen die met een caravan weg willen: koop een tabbert van 250 breed en 660 lengte zoals die van ons en je kunt 4 kinderen in de vaste slaapkamer kwijt in twee stapelbedden, twee volwassenen op de rondzit, en een voortent met slaapcabine waar nog twee kinderen kunnen liggen. Ideaal en je kan de caravan op een seizoensplek neerzetten en gaan wanneer je wilt!

groeten José

31.49. Goedkope camping

Wij zijn afgelopen zomer voor t eerst op een boerencamping geweest. De kinderen genoten en wij daarom ook. De meeste boerencampings hebben wel klein zwembadje voor de hele kleine kinderen. Een echte aanrader is camping de Stamhoeve in Brabant, netjes, schoon, gastvrij, en ga zo maar door! Onze kids wilden na 10 dagen nog niet weg!!!!!

groetjes Daisy

31.50. Thailand

Wij zijn, zonder kinderen, ooit naar Thailand geweest. Een heel afwisselend land (strand, bergen, bergstammen, olifantrijden, junglegevoel, island hoppen). Helemaal geweldig. Ik zou (in Duitsland heb je hogere kinderkortingen) een goedkoop ticket boeken (ongeveer 600 euro), via internet twee/drie nachten een hotel en daarna je weg zelf uitzoeken. Trein/busverbindingen zijn prima en erg goedkoop. Evenals hotelletjes. Alles is redelijk goedkoop. Niet op één plek blijven maar een beetje rondtrekken. Ik wil het ook graag doen als de kinderen iets ouder zijn.

Karin

31.51. Zuid Afrika

Hallo,

Wij zijn 6 jaar geleden met onze, toen nog, 2 kleine kinderen naar Zuid Afrika geweest. Geweldig mooi land met prachtige mensen!! Mijn tip, huur een grote camper. Zeker als je rond wilt trekken, en dat moet je natuurlijk wel doen, is dat ideaal. De kids hebben hun eigen plekje, je moet niet telkens in en uitpakken. Het kan dan vrij goedkoop, boodschappen in plaatselijke super en lekker veel op barbeque. De Zuid Afrikaan is dol op kamperen en je vind echt overal goede campings. Onze kids waren toen 2 en 3 maar nog steeds komen er verhalen!!

Mijn oudste zegt altijd: hier hebben ze olifanten in dierentuinen maar in Afrika waren ze veeeeeeeel groter en echter!!

Succes met kiezen!!

Gr, Bianca

31.52. Vakantie voor grote gezinnen

Hallo,

bij Go4Camp kan men grote 3-kamer-stacaravans (max. 7 personen) op top-campings in Kroatië huren. De huisjes zijn splinternieuw in het seizoen 2007. Een vakantie wordt per huisje betaald, dus alles zonder lastige toeslagen voor "meer personen" ezv.! Nieuwsgierig? Kijk dan op www.go4camp.nl.

Groetjes,

31.53. Goedkope camping Drenthe

Dit jaar hebben we geboekt op recreatiecentrum De Hanestede in Noordwolde. Er is een speeltuin en een kinderboerderij. Tegenover de camping ligt het gemeentezwembad en een recreatieplas. We kijken er erg naar uit.

Rianne

31.54. Volledig ingerichte bungalowtenten o.a. Ameland

Ready-2-Stay Vakanties heeft volledig ingerichte bungalowtenten voor 6 personen. Geen gesjou met koffers etc. En dat voor een betaalbare prijs. Tenten in Sint Maartenszee (N-H kust), Meppen (Dr.) en op Ameland. Kijk op de website voor meer info: www.ready-2-stay.nl. Mensen dia via deze site bij Ready-2-Stay Vakanties terecht komen kunnen onder vermelding hiervan 10% korting op de huurprijs krijgen. Korting ook bovenop andere acties en ook geldig in het hoogseizoen. Tel. 0593-552963


31.55. Goedkoop kamperen en paardrijden in Zeeland

Wilt u goedkoop kamperen in Nederland dan kan ik Mini Camping het Sluisje aanraden. Een kleine camping in zeeuws vlaanderen in Hoek waar veel kinderen zijn en zij heel goedkoop heel goed paardrijles krijgen.

Kijk eens naar de reakies in het gastenboek. En voor de kosten hoeft u het niet te laten.

Hans

31.56. Kampeeradvies gevraagd

Hallo mamma's en pappa's,

Wij willen voor de allereerste keer eens met onze 3 kids gaan vakantie vieren in Spanje. We kunnen alle spullen zoals tentjes, ijskast, enz. lenen van familie! We willen als het gaat 2 weekjes gaan, wie weet wat ons dit ongeveer gaat kosten? Nemen julllie alles zelf mee? (eten, drinken, en dat soort dingen). En de autoreis, kun je dan ook broodjes meenemen enz, blijft dat vers?

Voor ons is het de eerste keer, dus heel spannend! Wat word er zoal op vakantie gegeten, koken jullie daar ook? Mijn kinderen verheugen zich er al erg op!

31.57. Kampeeradvies

Laat je er niet toe verleiden te denken dat een kampeervakantie in Spanje (ondanks al de geleende artikelen) goedkoop is. Een prijs kan ik je niet geven, maar ik kan je wel vertellen hoe je dat uit kunt rekenen.

Begin er eens mee om een kampeergids te kopen, stel vast waar je naartoe wilt, wanneer en voor hoeveel nachten en je weet dan ongeveer wel waarop dat neer zal komen. Reken het aantal kilometers uit en dan weet je wat de benzine ongeveer gaat kosten. Vergeet ook de Franse tolwegen niet, want ook dat slaat door. Je kunt ze natuurlijk vermijden, maar dan ben je nog langer onderweg.

Wat ik je ook aanraad is om van te voren wat te oefenen. Ga met al die spullen eens een lang weekend weg in Nederland. Dan weet je wat er wel of niet in de auto past. Voor twee dagen kun je met een deken volstaan, maar voor een langere vakantie moet je wat behoorlijk kunnen zitten.

Ik denk dat, gezien het feit dat er ook 3 kinderen meegaan, je serieus over de aanschaf of huur van een dakkoffer of aanhanger moet denken. Voor dat eerste zijn dwarsstangen nodig en voor het tweede moet er een trekhaak bevestigd worden. En die proefreis in Nederland is dan ook een gouden gelegenheid om te beginnen met een goede lijst. Schrijf op wat er om je heen ligt. Streep uit wat je daarvan onnodig vindt en voeg toe wat er duidelijk ontbreekt. Die lijst gaat thuis de computer in. Mocht kamperen goed bevallen, dan komt die lijst ieder jaar weer tevoorschijn en je kunt hem regelmatig herzien en aanpassen.

Moet en zal het Spanje zijn? Willen jullie specifiek iets zien of doen of gaat het vooral om zon en water? In dat geval zou ik zo ver niet gaan, zeker niet als je maar twee weken vakantie hebt.

Alles bij elkaar komt dat ofwel neer op 4 overnachtingen of een onverantwoordelijk aantal kilometers op 1 dag. Tenten opzetten en afbreken en alles weer inpakken vergt veel tijd. Je zou ook 1 nacht in in gereserveerd hotel kunnen logeren. Dat spaart uiteraard heel veel tijd uit, het is minder vermoeiend maar kost meer geld. Kijk eens naar b.v. Campanile of Premiere Classe en reserveer dat bijtijds.

En tel ook dat op bij de kosten! Reken er ook een maaltijd in een restaurant bij voor 5 personen. En denk bij dit alles ook aan eventuele excursies en activiteiten.

En dan het eten. Met wat meegebrachte broodjes en fruit en wat snoep kunnen jullie de eerste dag best een eind komen. Neem ook wat kant en klare maaltijden in blik mee die je bij aankomst alleen maar op hoeft te warmen. Doe er wat pasta of rijst bij + een voor- en nagerecht. Tenten opzetten is vermoeiend en iedereen heeft daarbij ook nog honger. Neem ook wat thee en koffie en wat jam of zo mee en zorg dat er voor de volgende ochtend brood is voor bij het ontbijt. Dat kun je gewoonlijk de avond tevoren op de camping bestellen. Verder zou ik niet met levensmiddelen slepen. Die koop je ter plaatse. Wat de kosten betreft, reken op ongeveer anderhalf maal zoveel als je thuis uit zou geven. Om het wat gemakkelijker te maken, geef je nu eenmaal meer uit. Verder is het verstandig om je aan te passen bij plaatselijke gebruiken.

Denk er niet over om in de vroege avondhitte te gaan eten en de kinderen op hun gebruikelijke tijd naar bed te sturen. Maak van het eten een avontuur waarbij de kinderen kunnen helpen en blijf lekker lang aan tafel zitten. Persoonlijk zweer ik bij een snelkookpan. Je kunt er met de juiste ingredienten (vooral wijn!) in een korte tijd voortreffelijk mee koken. Als je zo'n pan koopt dan komt er ook een goed receptenboekje bij.

Hij verbruikt weinig gas en dat is belangrijk wanneer het gas uit cylinders komt. Een kookstel met 2 pitten is onontbeerlijk en dat zet je neer op een speciaal tafeltje. Op de tweede pit komen de aardappeltjes en bovenop die pan zet ik vaak een soort vergiet (een pan met gaatjesin de bodem) waarin dan wat boontjes e.d. komen te liggen. Leg er het deksel van de aardappelpan bovenop. Koop een enorme krop sla, maak die lekker aan, koop een assortiment kazen, meloenen, pate enz. en jullie zullen leven als vorsten! Dan is er vaak nog de optie om op de grotere campings frites en pizza te kopen en in grotere supermarkten kun je ook veel kant en klare gerechten vinden. Smullen maar!

Als het allemaal goed bevallen is en jullie willen het nog vaker doen, dan kun je ieder jaar wat meer en betere spullen aanschaffen. Leg die zoveel mogelijk bij elkaar (en vooral ook bestek, keukengerei en kleinigheden zoals wat touw, wasknijpers enz.) en de voorbereidingen op de volgende vakantie zullen je steeds sneller van de hand gaan.

Veel plezier!

Annemieke

31.58. Autoreis naar Spanje

Hai Inge,

Wij gaan dit jaar voor de derde keer met de auto naar Spanje, samen met onze 4-jarige tweeling. Het is voor ons vanuit Noord-Holland zo'n 1500 km. rijden en dat redt je prima in 2 dagen. De eerste dag rijden we tot aan Lyon. Daar heb je een wijk waar heel veel hotels bij elkaar staan, echt voor mensen op doorreis, van duur tot goedkoop. Vorig jaar hebben we in een Formule 1-hotel overnacht en dat is erg goedkoop, 29 euro voor een 3-persoonskamer. Voor ontbijt komt er 3,50 p.p. bij, jij zou dus zo'n 75 euro kwijt zijn. Toiletten en douche zijn op de gang, maar goed, dat is niet zo erg. De volgende dag vertrekken we rond 9 uur, en meestal rond zo'n uur of 4 zijn we op de plaats van bestemming.

Aan tol zijn we zo'n 60 euro kwijt, enkele reis, dus totaal 120 euro. Wij hebben onderweg maar één keer hoeven tanken, maar onze auto rijdt erg goedkoop. Eten en drinken nemen we zoveel mogelijk zelf mee, want anders betaal je je scheel aan een klef broodje bij de benzinepomp. Hoogstens ergens een bakje koffie 's morgens en een ijsje voor de kinderen. In Lyon eten we meestal makkelijk bij MacDonalds. Voor de reis moet je voor heen én terug zo'n 400 à 500 euro totaal rekenen. Het bevalt ons zo prima, ik wil niet eens meer met het vliegtuig op vakantie. Succes !!

Groet, Sandy

31.59. Autoreis Sandy

Hoi Sandy,

Ook erg leuk jou tips, wij vertrekken dan vanuit Limburg dus ook weer een stukje korter. We kunnen ook de koelbox lenen voor in de auto, hebben jullie ook zo eentje voor de broodjes enz, lekker koel te houden?

En hoe vermaken de kinderen zich in de auto? Want het is natuurlijk wel een lange reis. Gaan jullie trouwens ook kamperen of een hotel of zo?

Bedankt voor de prijzen enz. nu hebben we ongeveer een prijs van alles! Neem je ook zelf de boodschappen al mee voor in Spanje of alleeen voor de autoreis? Weet je misschien ook nog een hele leuke camping, ook voor de kinderen?

Alvast heel erg bedankt! Veel groetjes Inge.

31.60. Goedkoop boodschappen in Spanje

Hoi, in Spanje kan je ook best goedkoop boodschappen doen, er is de lidl en ook zoiets als de aldie, heet daar dia. Dit is in ieder geval in Noord-Spanje zo.

Fijne vakantie, groetjes Dirkje


31.61. Autoreis naar Spanje (voor Sandy)

Heb je toevallig ook tips voor goedkope verblijven daar? Wij zijn het liefst zo dicht mogelijk bij het strand. Alvast bedankt voor de tips voor de reis!

Gr Sonja

31.62. Reis naar Spanje

Hallo vakantiegangers,

Misschien weten jullie ook een antwoord op mijn vraagje? Weten jullie ook wat je ongeveer aan boodschappengeld kwijt bent voor zo een 2 weekse vakantie ongeveer? Wat eten jullie al zo op de vakantie? zelf koken of patatje halen of broodmaaltijd? Ik krijg ook al zin in vakantie! Wij wilden dit jaar ook eens wat verder weg gaan als ons eigen landje!

groet, Maria

31.63. Reis Spanje

Hoi vakantie-gezinnetjes,

Misschien een leuke tip van mij, voor diegene die een lange reis gaan maken, en als jullie misschien een dvd-speler in de auto hebben of kunnen lenen! Bij ons is dit al jaren een succes! Nu bij de euroshop 5 dvd-films voor 5 euro! Dat zijn uren kijkplezier! Ik heb de films weggelegd, en voor zo een lange reis haal ik ze uit en leg ze in de auto!

groeten Anouk

31.64. Vakantietips

Hai allemaal,

De kinderen vermaken zich in de auto met een aantal kleine cadeautjes die ik voor ze meeneem. Om de zoveel uur geef ik ze weer iets, zodat ze weer even zoet zijn. Ze hebben voor hun verjaardag een Cars-diskman gekregen, dus ik brand wat cd's met kinderliedjes, en ik ga nog even kijken voor wat cd's met verhaaltjes. Verder stoppen we elke 2 uur, even rennen, voetballen, plassen, wat eten. Wij hebben een caravan gehuurd via Vacansoleil. Gelukkig kunnen we nog in het voorseizoen, dus dat kostte me voor 2 weken nog geen 600 euro. In het hoogseisoen is dat veel duurder, dus voor volgend jaar overwegen we een bungalowtent, is dan toch weer stukken goedkoper dan een caravan.

Ik neem wel wat boodschappen mee van huis, paar pakken maaltijden van Knorr, ontbijtkoek, crackers, dat soort dingen. Verder kun je daar prima boodschappen halen, prijzen vergelijkbaar met hier, in sommige plaatsen zit inderdaad ook een Aldi of een Lidl. We gaan ook wel eens uit eten, maar niet elke avond, of we gaan 's middags op een terras een broodje eten.

Ik reken per dag toch wel zo'n 100 euro, dat is best veel, maar ongemerkt geef je op vakantie toch makkelijker geld uit. Adressen van goedkope campings zou ik niet weten, ik denk wel dat het goedkoper is als je rechtstreeks met de camping zaken doet als dat je het via een organisatie boekt.

Succes allemaal, Sandy

31.65. Met de tent

Hoi allemaal,

Ook wij komen al in de vakantiesteming, na al deze verhalen hier! Wij willen morgen bij de liddel de grote 8 persoons tent gaan kopen! Wij zijn ook met 5 pers.(3 kinderen) dan hebben we ook nog plaats voor de spullen.

Of we dit jaar al gaan weten we nog niet,want we moeten natuurlijk nog veel meer spullen hebben,maar dan hebben we al in ieder geval de tent! Dan maar verheugen al op volgend jaar voor dan te gaan! Heel gezellig trouwens, al deze vakantie verhalen!

groetjes, Sandra, oh ja misschien koop ik ook nog die koeltas erbij van 19 euro, handig voor in de auto!

31.66. Nog wat goede raad

Hallo Kampeerders,

Nu ik de diverse vragen en tips lees kom ik nog eens terug als ervaren kampeerster met kinderen die nu groot zijn. Ik heb wat bedenkingen, maar het staat jullie vrij om mijn raad naar de wind te gooien.

Denk goed na over wat jullie precies uit een vakantie willen halen. Gaat het werkelijk alleen maar om zon en zee en dicht bij het strand zijn? Ieder naar zijn eigen smaak, natuurlijk. In het hoogseizoen betekent dat hoge prijzen en veel drukte en moet je waarschijnlijk ook nog de muziek van de tieners van de buren voor lief nemen. Zorg op zijn allerminste dat je een behoorlijke plaats in de schaduw reserveert en bedenk dat een halve dag aan het strand in de brandende zon meer dan lang genoeg is. Persoonlijk gruwel ik daarvan. Daarentegen zou dat in het voor- of na-seizoen juist ideaal kunnen zijn. Wij hebben meerdere vakanties bij een meer in Frankrijk doorgebracht. Vooral in het hoogseizoen is een camping in het binnenland prettiger en goedkoper.

Wil je werkelijk een dure camping met allerlei toeters en bellen? Als je er alleen maar slaapt en verder veel wandelt, vist, steden en de omgeving bezichtigt, dan heb je niet veel nodig. Maar als je kinderen hebt en van plan bent je vakantie vooral op de camping zelf te baseren, dan is dat natuurlijk een andere zaak. Informeer dus zorgvuldig.

In het hoogseizoen naar een andere camping gaan is niet altijd mogelijk en het kost ook weer tijd.

En dan heb je de tieners nog. Wat willen die precies? Denk daar ook goed over na.

Wat eten betreft, je kunt het zo duur en goedkoop maken als je wilt, maar van broodjes en patat zou ik niet willen leven, tenzij je dat thuis ook gewend bent! Goed eten kost wat meer, ofwel aan tijd ofwel aan geld.

Denk ook goed na over de kwaliteit van de tent. Iemand had het hier over een 8 persoonstent. Is dat nylon of katoen?
Is het grondzeil ingenaaid? Kun je rechtop staan en je aankleden? Kun je bij slecht weer binnen zittten?
Goedkoop is vaak duurkoop. Als je voor langere tijd van huis gaat, ben dan goed voorbereid.

Ik vertel jullie nog wat uit mijn persoonlijke ervaring waaruit misschien wat lessen vallen te leren. Wij hebben 4 kindren die inmiddels groot zijn. Onze ervaring bestond uit kamperen met een kleine tent als kinderloos paar en toen nog eens in een opgezette, gehuurde bungalowtent toen we twee kleine kinderen hadden. En zo kwam het dat we op een dag een spotgoedkope Cabanon bungalowtent kochten die een seizoen lang op een Kanaaleiland dienst gedaan had als huurtent. In onze onschuld merkten we niet dat die tent behoorlijk gekrompen was en dat daarom de stangen gebogen waren. Enfin, we vonden dat het er prachtig uitzag. Er was zelfs een stang om je kleren op te hangen.

Enkele weken later: dit gezinnetje vertrekt midden in de nacht uit Zuid-Londen met een imperiaal + aanhangwagen aan een trekhaak en vier kinderen op de achterbank naast elkaar gepropt. Met een aanhangwagen hadden we absoluut geen ervaring en angstvallig keken we op de weg naar Dover steeds of het nog steeds mee reed. Er werd wat gedut, tegen het middaguur waren we al behoorlijk gevorderd en ik herinner me dat ik een hoop worstjes heb gebraden en dat het behoorlijk veel tijd en moeite meebracht om de juiste spullen te vinden. En om een uur of 5 vonden we het welletjes en stopten we om de tent op te zetten voor de nacht. De kinderen huppelden rond en Pa en Moe stonden te zweten (en te vloeken) met al die stangen en al dat doek.

Het was mijn eigen schuld toen ik een stang door het doek heen stak... Gelukkig hadden we wat oplapmateriaal bij ons dat ik op het gat plakte. Twee uur later stond het klaar en waren al de luchtbedden opgepompt. Eten, slapen, ontbijten en weer opruimen. Nou, dat duurde weer eens net zo lang als het opzetten. Tafeltje hoort nu eenmaal onderin de aanhangwagen te liggen en zo komt het dat je die dan weer helemaal opnieuw moet inladen. En toen kwam de klap op de vuurpeil. En waar was dat kleine sleuteltje dat bij de koppeling van de toen gehuurde aanhangwagen op de trekhaak paste?

Met ons allen hebben we een kwartier lang met onze vingers door het lange gras geharkt voordat we het vonden...

Moraal van dat verhaal? Alles wat kostbaar is gaat in een laadje in de auto. Kleine tentjes gaan mee voor onderweg, lucifers in de auto bewaren en ten alle tijden droog houden.

Voor de rest van de vakantie ging het prima. We hadden allerlei geleende spullen die ik langzamerhand met eigen spullen heb vervangen, er kwamen diverse dingen bij en op die eerste kampeervakantie ben ik ook begonnen met een lijst die we nog steeds hebben en aanvullen. Wat de tent zelf betrof: ik heb er heel veel van gehouden en heb zelfs een nieuwe rits gezet voor de deur, maar dat neemt niet weg dat ik vaak met afgunst heb gekeken naar mensen met vouwwagens. Die zijn zo veel vlugger klaar dan wij.

Ook was bleek dat gekrompen doek een groot probleem. Bij slecht weer liep de voortent meteen vol. Al onze spullen zaten in plastic kisten die mooi konden drijven bij noodweer.

De kinderen zijn groot en we hebben nu een mooie Cabanon tent van het De Waard type. Er is een ingenaaid grondzeil en hij is groot genoeg voor 4 personen. Met ons tweetjes is het ideaal. Je kunt erin staan en bij slecht weer binnen zitten. De aanhangwagen is ook verkocht. Mochten er kinderen mee willen op vakantie, dan breng ik nog wel de extra tentjes mee, maar dan moeten ze zelf zien hoe ze er komen en weer naar huis gaan.

Veel plezier.

Annemieke

31.67. Kamperen aan zee

Graag wil ik jullie ook wat goede raad meegeven. Ik ben getrouwd en moeder van drie jongens (2x 17 en 14 jaar). Wij kamperen sinds de jongste 1,5 jaar is. I.v.m. onze hooikoorts kamperen we altijd vlak bij zee. Aan zee staat altijd! wind. Hou daar rekening mee met de aanschaf van een tent. We houden ook elk jaar rekening met een zware onweersbui en dat gaat flink tekeer aan de kust met de bijbehorende rukwinden en regen. Al enkele malen hebben we gezien dat tenten weg waaien, kapot scheuren of onder water lopen.

Met kamperen sta je veel dichter bij de natuur, dat is heerlijk. Maar een onweersbui lijkt op de camping veel erger dan thuis. Wij kamperen nog steeds en ik ben elk jaar blij als we na een bui weer opgelucht adem kunnen halen :-)

Desire

31.68. Kamperen aan zee

Wij hebben ook heel wat tenten zien wegwaaien, wij gaan al jaren naar de westkust van Frankrijk, tegen de Spaanse grens aan vlak bij Biaritz, wij staan op een voornamelijk Frans georienteerde camping via de acsi gids gevonden, geen animatie, maar wel een zwembad en ping pong tafel. Via deze gids kan je kijken wat je echt wilt en hoe duur je het wilt maken. Wij vinden de westkust nog goed te doen qua prijs, als je goed zoekt. Maar ja, wij hoeven geen super de luxe camping, lekker eten op het strand en bramen plukken vinden kinderen ook leuk. Wij nemen niet veel spullen mee, maar wat we meenemen is goed, zoals luchtbedden slaapzakken en tent.

Allemaal een fijne vakantie waar iedereen heen gaat of gewoon heerlijk in de achtertuin zitten met een glaasje rose, want dat is ook heerlijk. Het is maar net wat je er zelf van maakt.

met vr gr Philomene

31.69. Grote gezinnenvakantie

Hoi dat lijkt een leuk idee! Wij hebben 6 kinderen in de leeftijd van 5jaar 6 jaar 10 jaar , 14jaar, 16 jaar en 17 jaar, en doordat we een bijstandsuitkering hebben lukt het niet om een leuke vakantie te betalen voor de kinderen.

Als jullie ons gezin een leuke tijd kunnen bezorgen voor niet al teveel, dan heel welkom.

groetjes

Sylvia

31.70. Tips gevraagd

Wie kan mij helpen? Ik heb een bloedhekel aan "op vakantie gaan"! Het kan ook helemaal niet bij ons; er is geen geld voor, we hebben een grote veestapel en ik zie het niet zitten om voor 7 personen een vakantie te regelen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat IK in mijn jeugd de hele wereld al heb gezien.

Mijn kinderen (leeftijd 11-18) hebben nog niets gezien en willen dolgraag eens weg. Daarom heb ik het volgende bedacht: volgend jaar neem ik de 3 meiden van dan 2x14 en 1x15 jaar mee op een onvergetelijke vakantie en in een andere periode gaat mijn man met de jongens op stap zodat er altijd iemand thuis is bij de beesten. Is dat probleem opgelost.

Nu de vakantiebestemming en daar heb ik hulp bij nodig! Ik zoek iets betaalbaars wat pubermeisjes aanspreekt en wat ik aandurf want ik durf niet zoveel. Verre autoreizen, grote steden, tenten opzetten.....ik heb er geen kaas van gegeten en zie er als een berg tegenop.

Het liefst huur ik een klein huisje of stacaravan in een goedkoop vakantieland. Mijn dochters houden van paardrijden, strand+zon, winkelen en willen gewoon het "buitenland-gevoel". Ik ben tevreden met een luie stoel en hun blije gezichten. Wie helpt me met tips? Dit is eenmalig dus het moet een supervakantie worden!!!!!!!!!!!!

Hermine

31.71. Vakantie in Oostenrijk

Welkom bij HausLanka !!

Ons gezellige onderkomen met een capaciteit van 50 bedden, heeft een prachtig uitzicht op het Dachsteinmassief en bevindt zich op ca. 1 300 meter van het stadscentrum van Schladming, gelegen in een rustige, zonnige omgeving.

Prijs per persoon/nacht: €.20,-, inclusief Sommercard (*)en beddengoed. (eindreiniging en toeristenbelasting niet inbegrepen. Acc.: appartement. (geldigheid: t/m 26 oktober 2007 + juni t/m oktober 2008)

Hauslanka

* Met de nieuwe Sommercard heeft u nu dubbel voordeel – het overgrote deel van vrijetijdsbestedingen in onze regio is vanaf deze zomer gratis !! Ondermeer: 6 bergbanen, 5 tolwegen, 5 openbaar vervoerverbindingen, 12 zwembaden, 10 musea, 31 kind- en familieprogramma’s.


31.72. Voor Hermine: tips gevraagd

Hai Hermine,

Waarom ga je niet met de bus naar Spanje? Het is wel een lange rit, maar je hoeft dan niet zelf te rijden. Benidorm zou ik je niet aanraden, maar er gaan ook bussen naar kleinere plaatsen. En ik denk dat het voor de doelgroep (je 3 puberdochters) perfect is. Je kunt hotels boeken met alle maaltijden erbij, voor niet al te veel geld.

Mijn moeder gaat altijd in juni samen met een tante, 10 dagen (waarvan 2 dagen in de bus), via Solmar. Hotel aan het strand, aanschuiven aan het ontbijt, straat oversteken en jij kunt in je luie stoel met je voeten in het zand. Je kunt altijd kijken wat zoiets ongeveer gaat kosten voor 4 personen. Frankrijk en Italië zijn best duur, dus dat zou ik niet doen. Naar Turkije moet je vliegen, weet niet of dat een optie is, maar daar heb je veel van die all-inclusive resorts. Een vriendin van me is er nu en die sms-te gisteren dat het fantastisch is. Maar die heeft voor 11 dagen, 4 personen, wel ruim 2500 euro betaald, dus dat is best veel geld. Je hebt nog een jaar, dus het lukt je vast wel om iets te vinden wat jullie allemaal bevalt !

Succes, Sandy

31.73. Wereldreis in de achtertuin: fantastisch!

Wij zijn op vakantie in de achtertuin:

We hebben de tent opgezet en de kinderen mogen elke dag een land kiezen waar we hen gaan. Vervolgens leren we van dat land wat woordjes en eten recepten uit dat land!

Mijn jongste dochter wil naar Belgie voor de patat.... (hihi) Maar in Frankrijk eten we stokbrood en klinkt er gezellig bonjour in de tuin.

Echt een aanrader! De kinderen vinden het fantastisch. Op een A4 tekenen we de vlag van het land en leren over veel verschillende culturen. Je kunt internet gebruiken voor veel info en natuurlijk de bieb!

Annemarie

31.74. Bijna gratis vakantie over de hele wereld met je hele gezin

Ooit wel eens aan huizenruil gedacht? Via www.homelink.org is het veilig en betrouwbaar. Je schrijft je in voor 100 euro per jaar en kan onbeperkt ruilen met gezinnen over de hele wereld enkele voordelen?

- Je bent alleen je reiskosten kwijt (trein,auto,vliegtuig)
- Kans op inbraak in beide woningen is minder
- Kleine huisdieren hoeven niet naar oppas
- Post, tuin en planten worden verzorgd
- Gebruik van alle luxe zoals wasmachine, magnetron en kinderartikelen
- Als je ruilt met gezin met kids in dezelfde leeftijd dan is speelgoed meenemen overbodig, evenals zwembadjes e.d.
- Gebruik van fietsen en mogelijk zelfs auto bij het ruilen op een eiland.
- Je leert echt de gebruiken van de plaatselijke mensen kennen
- Je kan hierdoor in het hoogseizoen, misschien zelfs meerdere keren per jaar

En als je denkt: mmm mij te link? De anderen lenen OOK hun huis uit aan jou? Ben jij betrouwbaar? Indien een van de partijen het verpest (opzettelijk of niet) dan wordt je uit de organisatie gegooid en verpest je voor de rest van je leven al je vakanties, dus dat risico wil niemand toch?

Wij doen het al jaren met veel plezier en altijd is ons huis netjes weer achtergelaten. Zorg wel voor je gemoedsrust dat je een afsluitbare kast hebt alwaar je je lingerie en bankzaken etc instopt.


31.75. Wintersport

Wij gaan dit jaar voor de derde keer naar Oostenrijk op wintersport. (Gerlitzen Alpen) geboekt via Kids en co. Zeer kindvriendelijke accomodatie. Wij waren de vorige keren met zijn zessen en nu voor het eerst met 7 personen. Maar wij mogen wel met zijn 7-en in het zelfde 6-pers. huisje!

Vr.gr. Cynthia

31.76. Faro met 4 kinderen

Wij zijn dit jaar met 4 kinderen naar Portugal geweest, zeker een aanrader. Vooral in het voorseizoen is het weer zeer aangenaam en de prijzen nog laag. Geen idee of je er kunt snorkelen, maar in ieder geval wel dolfijnen kijken op zee, strand, en mooie waterparken.

- Vliegtickets boek je bijvoorbeeld via www.brusselsairlines.com (Faro), voordelig mits je op tijd boekt.
- Wij zaten in vlakbij Faro in Quarteira in een 6-persoons stacaravan van Eurocamp (ze hebben ook 7/8 persoons). www.eurocamp.nl
- Je huurt goekoop een bus bij www.auto-jardim.com

Tim

31.77. Woesteland

www.woesteland.nlIk ga al bijna 3 jaar mee, Vet goedkoop:D

Naomi

31.78. Goedkope vakantie in Frankrijk

Op de site van gites-de-france.com kun je hele goedkope huisjes in Frankrijk vinden. Vooral in het Noorden zijn er soms huisjes van 180-200 euro per week te vinden. Goed zoeken! De site is in het Engels of Frans te lezen. Wij hebben zelf een iets duurder huisje (279 euro per week in het hoogseizoen) voor 4 personen in Touffreville, Calvados gehuurd. 10 km. van zee, 10 km. van grote stad, bij een boerderij en een bos. incl. fietsen. Succes!


31.79. Kamperen vanaf 7,50 en je betaalt niet meer dan voor 4 kinderen!

Wil je goedkoop kamperen op een leuke kamping met veel speeltoestellen? Vanaf 7,50 per nacht en boven de 4 kinderen is het gratis! Kijk op Camping Oase.


31.80. Dierentuinen en pretparken

Op de website www.opdaguitstap.be vind je links naar leuke dierentuinen en andere uitstapjes in belgie.

Lotte

31.81. Goedkoop kamperen bij de boer

We zijn lid van de SVR, dat kost (uit mijn hoofd) 10 euro per jaar voor het donateurschap. Daarvoor krijg je een gigantische database van campings in geheel europa. Soms is het bij een boer die nog actief is, maar vaak bij voormalige boeren of zelf gewone particulieren die en kleine camping hebben. Ze hebben advierstarieven die veel lager zijn dan de commerciele campings. De meeste campings houden zich er aan.

De campings hebben vaak een prachtige ligging en ik heb al vaak betere kwaliteit gezien dan commerciele campings. En ander groot voordeel geen herrie van ongewenste disco etc. ( www.svr.nl)

Harrie

31.82. Vakantie met de kinderen

Een vakantie met kinderen is anders dan willekeurig wat voor vakantie alleen of met z'n tweeën. Bij de keuze van de bestemming, de accommodatie, reistijden, activiteiten, ja eigenlijk met alles dient rekening gehouden te worden met de kleintjes. Kijk op voor tips ook eems op de website Vakantie met de Kinderen.

31.83. Vakantiewoning voor grote gezinnen kompleet ingericht

Grote mooie kompleet voor kinderen ingerichte woning plaats voor 9 personen. In Duitsland voor een prijs vanaf 110 euro per weekend. Veel speelgoed en spelletjes aanwezig, bedden opgemaakt bij aankomst. Handdoeken en douchlakens aanwezig,gebruik van wasmachine en droger. Veel verschillende dieren kijk maar op www.mnky.de.


31.84. Vakantietip Tsjechie

Hallo,

Hoewel wij zelf geen groot gezin hebben, zijn we ook dit jaar (2008) met meerdere gezinnen op vakantie geweest en dit keer naar Tsjechie. Tsjechie is goedkoop in vergelijking met Nederland, Frankrijk, Belgie, etc. (zeker als je Tsjechische streekprodukten gebruikt) en maar 800 kilometer van Walcheren (Zeeland) waar wij wonen. Wij waren er in de zomer en hebben er heerlijk in de schitterende natuur gewandeld (achteraf had ik mijn mountainbike mee moeten nemen) en diverse uitstapjes gemaakt. Het huis dat wij huurden was ingericht voor 14 personen (wij waren met 13) en viel qua ruimte reuze mee. We hebben wel eens huizen gehuurd voor 16 personen die beduidend kleiner waren en dan vaak ook nog voorzien van die harde metalen stapelbedden. Voor de kinderen was er zelfs nog een speelkamer met massa's spelletjes en een af te sluiten tuin waardoor we eigenlijk weer geen kind aan ze hadden hahahaha. 's Avonds voor de grote houtkachel in de vlammen staren of een boek lezen of naar de NL televisie kijken terwijl een paar anderen Canasta spelen in de speelkamer..... Ik zou er deze winter graag weer naar terug gaan aangezien er ook ski-pistes in de buurt zijn maar helaas dat zit er niet in. Oh ja, het huis heet huizebakker en staat ook op internet bij www.huizebakker.nl lees het gastenboek maar eens!

groetjes, Cor

31.85. Tip voor vakantie

Goedendag, ik heb een tip voor een groot gezin vakantie. Ik heb in een appartement in Duitsland gelogeerd waar ruimte is voor 8 personen. Aparte slaapkamer met 1 tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden, een aparte kamer met een slaapbank voor 2 personen, en een aparte slaapkamer met 1 twee- persoonsbed. 2 Toiletten, 1 badkamer, 1 keuken. En dat alles voor een schappelijke prijs. 30 euro voor 2 personen, en voor elk volgende persoon 5 euro extra dus voor 8 personen betaal je 60 euro per nacht en 20 euro eindschoonmaak. Het ligt wel erg landelijk, dus een auto is gewenst:-) Maar de trein in duitsland is wel weer heel goedkoop om naar toe te reizen als e gecombineerd zou gaan, families mogen met 5 personen op 1 familiekaartje reizen!
Zie www.gewaltig-ringenstellen.de/40370.html.

Het leek mij de moeite waard om dit ergens als tip te plaatsen maar ik ben zelf geen (lid van) groot gezin dus vandaar dat ik jullie aanschrijf :-)

S. Koster

31.86. Interessante link

Wellicht interessant is:

www.rondreismetkinderen.nl

Hier worden mogelijkheden beschreven en gegeven voor gezinnen om een bijzondere rondreis te maken!

Met vriendelijke groeten, Jorn

31.87. Misschien ook een tip?

Kijk eens op www.girafpas.nl, 4 ledendagen per jaar in elke keer weer een andere dierentuin met maximaal 6 kinderen per 2 volwassenen voor 18 euro per jaar. Daarnaast komen er alleen nog de reserveringskosten bij de ticketlijn (6 euro per keer). Wij genieten altijd volop!

Visser

31.88. Handige vakantiepark site

Wij hebben onze vakantie geboekt via www.bungalowparkoverzicht.nl, hier staan heel veel aanbiedingen op van vakantieparken in Nederland maar ook van België en Duitsland. Beste een handig site die een goed overzicht geeft van veel vakantiepark aanbiedingen. Wij gaan overigens naar Duitsland op vakantie met de kinderen.


31.89. Bedankt Cor voor je goed tip

We hebben de tip van Cor gevolgd om op vakantie te gaan naar huizebakker in Tsjechië. We zijn met wintersport geweest en de kinderen hebben skiles gevolgd. Dit zouden wij in Oostenrijk echt niet kunnen betalen. Ook het eten en drinken was relatief goedkoop. Het huis was overigens een echte aanrader, wij waren met 15 personen omdat mijn broer en zus ook met hun familie meeging, maar het was erg ruim. De aparte kinderspeelkamer kwam erg goed van pas. Wij gaan zeker nog een keer terug, misschien deze zomer al.

Kees

31.90. Vakantie Spanje

Al jaren gaan wij kamperen in Spanje met onze vijf kinderen van 10, 9, 6 en een tweeling van 4 jaar. Via Eurocamp huren wij een stacaravan. Uiteraard zitten wij vast aan de schoolvakanties maar met een goede planning kan je voor een redelijke prijs iets huren. Voordeel is dat we niks hoeven aan te schaffen en als we eenmaal op de camping staan hoeven we ook niks op te bouwen.

Onze ervaring is dat Spanje goedkoper is dan Nederland en veel goedkoper dan Frankrijk. Vooral levensmiddelen zijn goed betaalbaar. Ook de autorit gaat zonder problemen, dvd's, Plop-cd's en spelcomputers mee en rijden maar. Een hotel onderweg boek ik door een plaats waar we willen overnachten te Googelen en via die site een hotel te vinden. Goed te doen en vaak kunnen we met 7 man op een kamer.

Vooral niet te moeilijk doen, Spanje is niet aan het eind van de wereld hoor! Wel een creditcard meenemen, makkelijk voor de tolwegen.

Uit eten is erg leuk in Spanje, kinderen zijn erg welkom en grote gezinnen worden er bewonderd. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, van een pizza tot een vijf gangen maal.

Verder is het echt niet zo dat de campings waar Eurocamp e.d. staan druk en onveilig voor kinderen zijn. Juist op deze campings is de service hoog en zijn er meerdere zwembaden en speelmogelijkheden. Ook is er beveiliging en toezicht bij het zwembad. Verder zijn de Spanjaarden erg relaxt en niet zo op regels (badmuts!) gesteld als Fransen en Italianen.

Spanje, een aanrader!

Natalie


31.91. Goedkoop kamp

Ik weet niet waar U woont maar in ons dorp is aan het eind van de grote vakantie een ouderwets gezellig kamp met volop activiteiten. Ben zelf 2 jaar daar leiding geweest en mijn kinderen zijn alle jaren daarheen geweest zolang hun leeftijd het toeliet, met veel plezier. Jeugdkamp Krimpen aan de Lek

veel plezier h gr Cobie

31.92. Leuk kamperen bij de boer

Wij zijn nu een aantal maal op camping grenszicht geweest. Een hele leuke kampeer plaats bij de boer met veel mogelijkheden zoals ponyrijden. gratis tenzij je les wil. Ook is er een grote trampoline en mogen de kinderen in de hooischuur slapen. De boer mag geholpen worden en de kinderen krijgen dan na afloop een diploma. Je kunt een oude boerderij huren voor veel personen, je kunt met je eigen kampeermiddelen of je huurt daar een stacaravan.

Je bent bijna in Duitsland en daar is een leuke, betaalbare dierentuin in Nordhorn, heel leuk allemaal.

Het is handig om lid te zijn van de vereniging van boerencampings een tientje per jaar maar dat levert je korting op. Kan ook bij de boer lid worden.

Veel plezier.Groetjes Marjolein

31.93. Goedkopere campings in Frankrijk

Omdat er meer campinggangers en Frankrijk gangers zijn, hier een link van een site met goedkopere campings in Frankrijk: www.frankrijkgek.nl/.

31.94. Goedkopere vakantiekampen voor jongeren

Hallo,

Goekopere vakantiekampen voor jongeren vind je o.a. op de website www.tweehek.nl.

Groetjes, Lies

31.95. Last minute

Kijk eens op www.vakantieveilingen.nl.

31.96. YMCA kampen

Reactie op Tips voor een goedkope vakantie

Goedkopere kampen vind je op de site van de YMCA. Er zijn verschillende kampeercentra in Nederland, maar onbevooroordeeld als ik ben (ha ha ha) vind ik Leusden de leukste! Zelf ben ik hier als kind op kamp geweest van mijn 8e-15e en al 5 jaar ga ik nu mee als leiding met de tieners.

De gewone kampen zijn rond de 210 euro per week en elk volgend kind uit een gezin krijgt 15 euro korting. Nog veel geld, maar al hele andere prijzen dan Vinea.

Jolanda

31.97. Vakantie

Reactie op Goedkope kampen

Misschien zijn ze nog te jong. Maar kan een eigen plekje op de camping naar keuze? Dan staat u bv een veldje verder. Kunnen ze toch alleen zijn als ze dat willen maar wel de veiligheid van paps en mams in de buurt.
Marloes


31.98. Op vakantie met kinderen

Op www.vakantie-kinderen.com vind je een overzicht van alle leuke vakanties met kinderen. Vakanties speciaal voor gezinnen met baby's en (kleine) kinderen. Van een weekendje weg in Nederland, je eerste baby vakantie, kamperen met kinderen, een wintersport vakantie met kinderen, tot een verre reis met het hele gezin.

Een vakantie met kinderen is namelijk net even anders dan een vakantie alleen of met z'n tweeën. Eigenlijk moet je bij alles wel rekening houden met de kinderen. Van de keuze van je bestemming, je verblijf (hotel/appartement), tot aan de activiteiten toe.

Evelien

31.99. B&B, Minicamping en Zorg/Logeer boerderij Zorza Poranna (PL)

Bent u op zoek naar een fantastische, leuke, maar ook betaalbare vakantie? Waar iedereen welkom is? Grote gezinnen, maar waar ook kinderen met een zorgvraag (op Non-Profit basis) meer dan welkom zijn? Op maar zo'n 8 uurtjes rijden vanaf de Nederlandse grens? waar ook de ouders weer even tot zich zelf kunnen komen? In een prachtige, wijdse en groene omgeving? Kijk dan op www.zorzaporanna.com/nl/


31.100. Vakantiewoning vlakbij Millingerwaard

Een vakantiewoning in een prachtige landelijke en verkeersluwe omgeving. Ideaal voor gezinnen met kinderen, er zijn 8 slaapplaatsen, eigen keuken, 2 badkamers en een eigen terras en medegebruik van een grote tuin met trampoline, speeltoestellen en klein zwembad. Fietsverhuur te regelen op aanvraag. Tevens bieden wij kinderoppas aan. Voor meer informatie kunt U terecht op www.millingerwaard.com


31.101. Kamperen met kinderen

Op deze link staan tips over wat er bij komt kijken wanneer je met (kleine) kinderen gaat kamperen. Met o.a.: de keuze voor een camping, een plek uitkiezen op de camping, in de auto onderweg naar de camping, etc. Deze pagina is onderdeel van de website www.leukevakantiesmetkinderen.nl.

Evelien

31.102. Korting op huur Multivan Camper voor grote gezinnen

Wij starten per april 2010 met de verhuur van onze zogenaamde Multivan campers. Deze VW campers zijn, vanwege hun 6 tot 7 zitplaatsen, uitermate geschikt voor het comfortabel doorbrengen van de vakantie met een groot gezin.

Als introductie willen wij graag de leden van uw club een korting aanbieden van 5% op het huurtarief.

Voor info kunt u kijken op www.multivans.nl.

Vriendelijke groet,

31.103. Vakantie

Hallo,

goedkope vakantie, dat kan, kijk eens op www.vakantieveilingen.nl/.

groetjes Annemieke

31.104. Goedkope vakantie

Hallo, goedkope vakantie kan ook binnenkort op een site die ik heb gezien: www.biedfabriek.nl. Daar worden vanaf april reizen geveild.

groet, Ron


31.105. Gratis woordenlijst in 5 talen

Heel handig voor een vakantie met kinderen in het buitenland: Gratis woordenlijst in 5 talen. De woordenlijst geeft een vertaling in 5 talen van handige 'vakantie met kinderen'-woorden zoals: fopspeen, klamboe, zwembandjes, borstkolf, spruw, koorts, luier-uitslag, oorontsteking.

Je krijgt de 'vakantie met kinderen'-woordenlijst als je je inschrijft voor de nieuwsbrief van 'Op vakantie met kinderen':

www.leukevakantiesmetkinderen.nl/nieuwsbrief.html
www.leukevakantiesmetkinderen.nl

Evelien

31.106. Voordelige huisjes in Frankrijk

We hebben jarenlang gekampeerd, maar wilden graag een huisje zonder tegelijk een veel duurdere vakantie te hebben. In La Drome in Frankrijk, ons favoriete vakantiegebied (zon, water en bergen), verhuren particulieren hun huisjes vanaf 300-400 euro (huisje/appt. met 2/3 slaapkamers, topseizoen). Soms wordt electriciteit apart berekend, en er komt wat touristenbelasting bij. maar dit zijn geen grote bedragen. Informatie over zulke huisjes vind je bijvoorbeeld op de site van het Office du Tourisme in Die: diois-tourisme.com. Het huren van het huisje loopt i.h.a. via de eigenaar zelf, dus frans spreken - en misschien lukt het soms met engels - is wel een voorwaarde.

J. Waleson

31.107. Vakantie in eigen land

Mede door de economische crisis zijn er steeds meer gezinnen die lekker een vakantie in eigen land genieten. Daarnaast heeft Nederland gewoon steeds meer leuke en gezellige plaatsen te bieden en met een groot gezin zou het best wel eens fijn kunnen zijn om niet zo ver te hoeven reizen en toch heerlijk te genieten. Daarnaast is er ook voor de kids geen taalbarrière en kunnen zij vaak lekker hun gang gaan.

Door de grotere vraag naar Nederlandse vakantie-adressen schiet het aanbod als paddestoelen uit de grond en is het soms moeilijk om een geschikt(e) camping, bungalow of hotel te vinden. Vakantie Nederland streeft ernaar om weer een duidelijk overzicht te verschaffen, zodat het vinden van de juiste vakantie-adres in eigen land – voor het juiste budget – zo wat gemakkelijker wordt. Zo staan er bijvoorbeeld voor grote gezinnen mooie vakantieboerderijen op de site voor elk budget.

Voor een indruk nodig ik u dan ook uit om zeker een kijkje te nemen op de website Vakantie Nederland!

Vriendelijke groet, Monique de Jong

31.108. Vakantieparken voor kinderen

Op de site van ID Riva Tours vindt je 40 vakantieparken en appartementencomplexen die uitermate geschikt zijn voor kinderen. Kijk eens op website van ID Riva Tours.

Marieke

31.109. Op vakantie met pubers of tieners

Heb je al wat oudere kinderen en ben je op zoek naar een vakantiebestemming waar zij het ook naar hun zin hebben, kijk dan eens op de website: Op vakantie met pubers of tieners. Hier staan veel ideeën voor een geslaagde vakantie met pubers.

Ingrid


31.110. Goedkoop en leuk zeilkamp


Goedkope zeilweek voor kinderen van 12-17 jaar, leren zeilen gecombineerd met veel spel en plezier. Dus geen CWO zeilschool, gewoon een gezellig zeilkamp. Locatie is op een eiland (eigendom van de stichting) in de Loosdrechtse plassen. Kinderen die regelmatig meegaan kunnen leren zeilen tot een niveau dat ongeveer gelijkwaardig is aan CWO 4 kielboot, afhankelijk van aanleg, inzet en vaker meegaan. Maar bovenal blijft het altijd een vakantiekamp met veel (water)plezier! Holtus zeilkampen

31.111. Vakantie: woning ruilen

Wij gaan aanstaande zomer voor de vierde keer van woning ruilen. Voor de derde keer in Frankrijk. Het is ons tot nu toe erg goed bevallen. Via de site www.homeforexchange.nl. Het kost niets, behalve inschrijfkosten voor de website en het huis is meestal van alle gemakken voorzien. Veel en nieuw speelgoed voor onze vier kinderen. 'Exclusieve' tips voor bezoekjes in de omgeving van de bewoners van het huis! Ik vind het zelf ook erg leuk om te zien hoe een Frans gezin geleefd.

Wat ons betreft aan te raden!
Elza

31.112. Tip goedkope vliegtickets vinden

Voor een goedkoop vliegticket is het aan te raden om online bij meerdere vliegticketsites te kijken en prijzen te vergelijken. hier is een simpele en handige tool, waarmee met 1 zoekopdracht direct wordt gezocht bij de bekende vliegticketaanbieders. www.goedkope.nl/vliegtickets/ Zo vind je altijd het goedkoopste vliegticket.

Marieke

31.113. vakantie:woningruilen

Hoi, hebben jullie ook al eerder geruild met mensen in Nederland?
gr.

31.114. Goedkope vakantiewoningen met zwembad 11 en 6 pers. Tsjechië Reuzengebergte

Nog niets geboekt voor deze zomer? Kom dan naar Javornik (Rudnik)in het Reuzengebergte, Tsjechië. Hier is een groot huis te huur, onderverdeeld in 2 appartementen, beide op de begane grond met eigen ingang. Zeer grote tuin van 5000 m2! met tuinmeubelen, gezellige kampvuurplaats, zwembad van 3.9 m, volleybalveld en speeltuintje.

U huurt al een appartement vanaf 355 euro per week in het hoogseizoen, op basis van 4 pers. Meerdere personen, prijs op aanvraag. Huurprijs is incl. bedlinnen, bedden zijn opgemaakt.

Er is voldoende te zien en te beleven, o.a. rodelbanen, klim en klauterpark, dierentuin met safaripark, div. zwemmeertjes, openluchtzwembad en bosbad, met de cabinelift of stoeltjeslift naar de top van de berg(u kunt steps huren, met de cabinelift naar boven en al steppend weer naar beneden), kastelen, musea, rondvluchten, druipsteengrotten, prachtige rotsformaties, dagje Praag, etc.

Mail gerust voor meer informatie en foto's.


31.115. Vakanties en kortingen

Op de nieuwe vakantie website vakantiemetkorting.nl kun je een verzameling vinden van alle kortingsacties van Nederlandse touroperators. Er wordt hier hierbij (gelukkig) geen gebruik gemaakt van codes, want niets is vervelender dan een code die al eerder is gebruikt of inmiddels is verlopen. Met de kortingen die op deze website staan vermeld kun je al snel tientallen tot honderden euro's besparen.

Met vriendelijke groet, Robin

31.116. Op vakantie met 7 kinderen

De laatste jaren probeerden we uit om hier en daar eens een huisje te huren, maar valt dikwijls een beetje duur uit. Dachten daarom, we kopen ons een tent! Nu merk ik dat er op de meeste campings slechts standplaatsen zijn voor 6 peronen. Wat ik eigenlijk nogal belachelijk vind.

Is er dan geen enkele methode om goedkoop op reis te kunnen met onze 7 kinderen.

Keek er eigenlijk al naar uit om met de tent te gaan, maar als je dan twee plaatsen moet gaan huren, kom je ook weer bedrogen uit!

Kathy

31.117. Re: Op vakantie met 7 kinderen

Reactie op Op vakantie met 7 kinderen

Kijk eens op: Geen groot gezin op een standplaats!

31.118. Goedkope kinder- en jongerenvakanties

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie die kinder- en jongerenvakanties organiseert voor kinderen en jongeren waarvoor vakantie niet vanzelfsprekend is. Dit bijv. omdat het lastig is vanwege de financiën maar ook door andere oorzaken (lastige thuissituaties, allerhande problematieken of wat dan ook.

Met een grote groep, goed getrainde en voorbereide, vrijwilligers zetten we in de zomervakantie 9 vakanties neer voor verschillende leeftijdsgroepen.

Geinterresseerd? Breng dan zeker een bezoekje aan onze website: www.vakantiekind.nl. Een folder aanvragen kan daar ook, mailen met of vragen of telefonisch contact opnemen is natuurlijk ook geen probleem!!


31.119. Goedkoop op vakantie met Tjingo

Tjingo vergelijkt reizen van diverse reisorganisaties en biedt de goedkoopste aan. Wanneer u goedkoop op vakantie wilt kunt op www.tjingo.nl een bestemming kiezen. Bij elke accommodatie staan scores weergegeven, van voorgaande bezoekers. Zo weet u of de accommodatie bij uw behoeftes aansluit.


31.120. Goedkoop parkeren

Als je op vakantie gaat met een gezin en vliegt vanaf een luchthaven in Belgie (tickets vanaf Belgie zijn namelijk veelal goedkoper dan vanaf Schiphol), dan is het ook slimmer om iets verder van het vliegveld af te parkeren. Hiermee bespaar je namelijk vaak al heel wat euro's. Een goede parking is bijvoorbeeld: www.parkingluchthavenzaventem.be/ en je wordt gratis met een shuttleservice naar het vliegveld gebracht, dus dat is ook handig! p> Nina

31.121. Goedkoop mooi groot vakantiehuis in Tsjechië

Een aanrader is het vakantiehuis de Bergjuffer in het Reuzengebergte in het noorden van Tsjechië. Geschikt voor 12-14 personen, comfortabel en modern met heerlijke tuin. In authentiek dorpje, met 's winters skieën en 's zomers wandelen/fietsen etc. Zie www.bergjuffer.nl

Judith

31.122. Vakantiekamp voor 7 tot 18 jaar

Hallo,

Ik geef al 5 jaar leiding aan één van de leukste kampen, het TRA kamp. Een kamp georganiseerd vanuit stichting de tra. Er wordt hier rekening gehouden met inkomens en de kamp prijzen variëren van 90 tot max 120 euro. Voor een groot gezin misschien wel een goede uitkomst. Het is een kamp met veel theater, veel interactieve spellen en waarbij de kinderen, tieners of jongeren ook hun eigen ding kunnen doen.

Neem een kijkje op de website www.stichtingdetra.nl en via de website kunnen kinderen, tieners en jongeren ook worden ingeschreven!

Groetjes Willeke

31.123. Goedkoop theater vakantiekamp op Terschelling

Stichting 'De Tra' organiseert al 15 jaar vakantiekampen voor kinderen van ouders die het minder breed hebben. Zie www.stichtingdetra.nl.

Dit jaar 2015 gaan ze naar Terschelling! Prijs inclusief vervoer vanaf station Bussum zuid is afhankelijk van inkomen (90-120 euro).


31.124. Goedkope bungalows Nederland

Zijn jullie op zoek naar goedkope bungalowparken in Nederland? Neem dan eens een kijkje op de website www.goedkopebungalowsnederland.nl. Hier staan alle kortingen per aanbieder overzichtelijk op een rij! Top kortingen en altijd actueel!


31.125. Prima suggesties voor een goedkope vakantie

Als je op zoek bent naar een goedkope vakantie, lees dan eens deze tips en suggesties. Hier kan je lezen hoe je goedkoop op vakantie je goedkoop op vakantie kunt, zonder in te hoeven leveren op vakantiepret.

Amber

31.126. Hotel Valkenburg

In Valkenburg hebben ze ook super veel leuke hotels om met kinderen heen te gaan. Kijk eens op www.hotelvalkenburgaanbieding.nl/ voor alle leuke hotels!


31.127. Ruiterplaat Vakanties

Ruiterplaat Vakanties verzorgt al meer dan 30 jaar vakanties op Noord-Beveland, Zeeland. Hierbij richten wij ons voornamelijk op gezinnen, ook van grotere omvang. Zo zijn de meeste van onze vakantiehuizen geschikt voor meer dan 8 personen.

Met vriendelijke groet,

, namens Ruiterplaat Vakanties

31.128. betaalbaar op vakantie

Beste Lezer(es).

Mijn naam is Minke van Ingen, ik woon in Kroatie en ben voorzitter van de Stichting 'Onder de Zon'. Onze stichting biedt ondersteuning aan gezinnen met pleegkinderen. Onze stichting beschikt over een aantal huizen waar gezinnen met pleegkinderen zijn ondergebracht, maar ook over een (groot) huis dat verhuurd wordt binnen een humanitair kader. Voor grote gezinnen dus zeer geschikt (18 bedden).

Istrie ligt op 1300 km van Nederland, het huis bevindt zich op 20 minuten van de Adriatische kust in een prachtig bergdorpje met voldoende maar geen overdadig toerisme, bovendien erg veel kinderen (vanwege onze Stichting) en super veilig. Geen verkeer, 2 restaurants, post, winkel, wandel- en fietsroutes.

Heeft u vragen, dan kunt u mij een email sturen.

Met vriendelijke groet,

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Tips voor een goedkope vakantie

 1. Goedkope kampen
 2. Deebeetje kamp
 3. Goedkoop dagje uit
 4. Goedkope kampen!
 5. Goedkope kinderkampen
 6. Kamperen
 7. Goedkoop kamperen?
 8. Goedkoop kamp
 9. Kamp Laag-Soeren
 10. Goedkope kampen
 11. Kamp
 12. Reizen naar Tsjechië
 13. Het leukste dagje uit van deze vakantie!
 14. Vakantiebesteding met pubers
 15. Paspoort voor Tjechie
 16. Op vakantie
 17. Vakantie: woning ruilen
 18. Speciale aktie voor grote gezinnen
 19. Ardeche, Cevennes: 8 personen, alle comfort
 20. Camping voor groot gezin
 21. Meer dan 7 jaar bieden wij een betaalbare vakantie
 22. Reactie op huis in Frankrijk
 23. Te huur: Zuid-Frankrijk, ruime comfortabele vakantiewoning
 24. Reaktie op woninruil holiday link
 25. Kamp
 26. Groepsaccommodatie
 27. Grote gezinnen wel welkom bij RCN
 28. Voordelig naar veel dierentuinen
 29. Militair Luchtvaart museum
 30. Kampen
 31. Weg met pubers: een suggestie
 32. Gratis
 33. Avifauna
 34. Kids for animals
 35. Leuk en goedkoop vakantie-alternatief
 36. Goedkoop dagje uit
 37. Goedkoop dagje uit!
 38. Goedkope museumjaarkaart
 39. Goedkoop kamperen
 40. Geldigheid identiteitskaart
 41. Tenten huren
 42. YMCA heeft goede en goedkope jongerenvakantie
 43. Goedkope vakantie in bijv Zeeland
 44. Zoekt u een goedkope camping?
 45. Tentenkamp van svk
 46. Schloß Dankern
 47. Betaalbare vakanties voor kinderen
 48. Vakantie
 49. Goedkope camping
 50. Thailand
 51. Zuid Afrika
 52. Vakantie voor grote gezinnen
 53. Goedkope camping Drenthe
 54. Volledig ingerichte bungalowtenten o.a. Ameland
 55. Goedkoop kamperen en paardrijden in Zeeland
 56. Kampeeradvies gevraagd
 57. Kampeeradvies
 58. Autoreis naar Spanje
 59. Autoreis Sandy
 60. Goedkoop boodschappen in Spanje
 61. Autoreis naar Spanje (voor Sandy)
 62. Reis naar Spanje
 63. Reis Spanje
 64. Vakantietips
 65. Met de tent
 66. Nog wat goede raad
 67. Kamperen aan zee
 68. Kamperen aan zee
 69. Grote gezinnenvakantie
 70. Tips gevraagd
 71. Vakantie in Oostenrijk
 72. Voor Hermine: tips gevraagd
 73. Wereldreis in de achtertuin: fantastisch!
 74. Bijna gratis vakantie over de hele wereld met je hele gezin
 75. Wintersport
 76. Faro met 4 kinderen
 77. Woesteland
 78. Goedkope vakantie in Frankrijk
 79. Kamperen vanaf 7,50 en je betaalt niet meer dan voor 4 kinderen!
 80. Dierentuinen en pretparken
 81. Goedkoop kamperen bij de boer
 82. Vakantie met de kinderen
 83. Vakantiewoning voor grote gezinnen kompleet ingericht
 84. Vakantietip Tsjechie
 85. Tip voor vakantie
 86. Interessante link
 87. Misschien ook een tip?
 88. Handige vakantiepark site
 89. Bedankt Cor voor je goed tip
 90. Vakantie Spanje
 91. Goedkoop kamp
 92. Leuk kamperen bij de boer
 93. Goedkopere campings in Frankrijk
 94. Goedkopere vakantiekampen voor jongeren
 95. Last minute
 96. YMCA kampen
 97. Vakantie
 98. Op vakantie met kinderen
 99. B&B, Minicamping en Zorg/Logeer boerderij Zorza Poranna (PL)
 100. Vakantiewoning vlakbij Millingerwaard
 101. Kamperen met kinderen
 102. Korting op huur Multivan Camper voor grote gezinnen
 103. Vakantie
 104. Goedkope vakantie
 105. Gratis woordenlijst in 5 talen
 106. Voordelige huisjes in Frankrijk
 107. Vakantie in eigen land
 108. Vakantieparken voor kinderen
 109. Op vakantie met pubers of tieners
 110. Goedkoop en leuk zeilkamp
 111. Vakantie: woning ruilen
 112. Tip goedkope vliegtickets vinden
 113. vakantie:woningruilen
 114. Goedkope vakantiewoningen met zwembad 11 en 6 pers. Tsjechië Reuzengebergte
 115. Vakanties en kortingen
 116. Op vakantie met 7 kinderen
 117. Re: Op vakantie met 7 kinderen
 118. Goedkope kinder- en jongerenvakanties
 119. Goedkoop op vakantie met Tjingo
 120. Goedkoop parkeren
 121. Goedkoop mooi groot vakantiehuis in Tsjechië
 122. Vakantiekamp voor 7 tot 18 jaar
 123. Goedkoop theater vakantiekamp op Terschelling
 124. Goedkope bungalows Nederland
 125. Prima suggesties voor een goedkope vakantie
 126. Hotel Valkenburg
 127. Ruiterplaat Vakanties
 128. betaalbaar op vakantie

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.