Groot Gezin
Budget Tips
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

21. Creatief geld besparen?

Pasgeleden hebben we een vaatwasser gekocht via internet. We wisten exact welk type en merk we wilden hebben. Op internet hadden we gezocht naar de laagste prijs.

Desiree

21.1. Goedkoop uit eten

Wij hebben hier in de buurt een school voor horeca personeel, dus waar men leert voor kok en kelner. Daar kun je zeer goedkoop uit eten gaan. Het is heel netjes om te zien allemaal, de tafeltjes gezellig gedekt en je krijgt een prima 3-gangendiner. Voor zo'n E7,50 a E10,- per persoon. Je moet wel afspreken. En soms is het zo dat ze op dinsdag 3 gangen serveren en op donderdag 4 gangen.

Gr. Margriet.

21.2. Waar is die horecaschool?

Hoi Margriet,

Waar is die Horecaschool? Misschien zijn er wel meer in Nederland. Ik weet dat er een 1 Rotterdam is, maar voor de rest niet.

Groetjes, Carla

21.3. Horecaschool

Hoi,

Ik woon in Venlo en daar zit Gilde Opleidingen. Die hebben ook zulke activiteiten. Je moet je er wel voor opgeven, maar je kunt er heerlijk eten. Een 6-gangen diner kost je ongeveer 7 euro. Dus niets over te zeggen toch?

Patry

21.4. Hotelschool Groningen

Geld besparen:

Ook in Groningen zit een hotelschool waar je goedkoop lekker en veel kunt eten. Vooraf reserveren

Marcha

21.5. Hogeschool met horeca

Op de meeste hogescholen in Nederland die de horeca in hun pakket hebben zitten kun je zo goedkoop uit eten. En het is zeker de moeite waard want de ervaren docenten houden een oogje in het zeil.

Brigitte

21.6. Goedkope uitjes

Een dagje uit met de kinderen kost inderdaad belachelijk veel geld, maar het kan ook anders. Bijvoorbeeld; een middagje ikea of intratuin (kinderen kunnen dan lekker dollen in de ballenbak) en moeder kan een kopje koffie drinken of winkelen. Of haal een museumjaarkaart en veel musea (er zijn hele leuke musea voor kinderen) zijn gratis en op veel attracties krijg je korting.

Micha

21.7. Horecaschool Wageningen

In Wageningen is ook een horecaschool waar je kunt eten tegen lage prijzen.

Rina

21.8. Uit eten bij Ikea

Ik ben laatst met de kinderen bij Ikea uit eten geweest, zij vonden het geweldig en voor ons was het lekker voordelig. Je kunt er een gezinsmenu bestellen: 2x een kipspies met friet en een glas frisdrank en max. 3x een kindermenu met kipnuggets of gehaktballetjes en frites en een pakje fristi of chocomel en een ijsje na voor maar € 9.95. Bovendien kunnen de kinderen lekker spelen. Een tipje voor een makkelijke vrijdagavond of zo!

Suzan

21.9. Ach

Jammer, dat je niet iets creatiever kunt zijn met je kinderen. Je kunt toch ook iets organiseren, je koopt een paar goedkope vliegers, je neemt wat plakplastic en een schaar, pakt een mand vol eten, en je gaat naar een leuke plek picknicken en mooie figuurtjes uitknippen en op de vlieger plakken onder het genot van je picknick. Daarna laat je samen de vliegers op. Gezellig toch?

groet, Charlie

21.10. Goedkoop uitje: Drouwenerzand

Weliswaar meer voor voorjaar/zomer/herfst maar hier toch een leuke uitgaanstip voor weeeenuuuuggggg;

Ga eens een dagje naar Drouwenerzand. Dit is een heel leuk kleinschalig Pretpark waar je voor een vast bedrag per persoon vanaf 3 jaar kunt spelen, overal gratis in mag en hierbij inbegrepen zit ook nog onbeperkt friet, frikandel/kroket, drinken ijs eten.

Onze kinderen vinden het erg geweldig!

Het is geschikt voor kinderen tot ongeveer een jaar of 10.


21.11. kindermeubels/poppen/verkleding

Oud wordt nieuw, zo heet mijn project.

Na een poos kleding voor ons en anderen te hebben genaaid , kwam het volgende plan, recycleren;_)) Wij knappen nu gebruikte of nieuwe saaie kindermeubeltjes op en toveren ze om tot prinsessemeubels.

Daarbij kan verkleding geleverd worden (ook van recycle materiaal).

Verder poppen om heerlijk mee te spelen. Mail voor meer info naar:


21.12. Goedkoop uit eten bij IKEA

Waarom mag je als moeder niet eens een dagje uitpuffen? Heel de week al denken, organiseren, besparen. En dan ook nog kritiek krijgen in de zin van "waarom niet creatiever wezen"? Mogen we dan niet 1 dag in de week een beetje lummelen, de dingen wat z'n gang laten gaan om vervolgens weer de draad op te pakken met nieuwe moed. De boog moet niet altijd gespannen staan!

Raga

21.13. Horeca-opleiding

Een horeca-opleiding is er ook in Groningen aan de van schendellaan. Hier kun je lunchen of dineren. Ook hebben ze een bakkerij / winkeltje. Wij hebben hier laatst 2 broden voor 0.80 gekocht.

21.14. Ikea

Heb je al ontbeten bij Ikea, voor maar 1.95 heb je een croissant, broodje, eitje, kaas en vleeswaren, mini jampotje en koffie of thee zoveel je wilt!! Op zaterdag doen wij dit regelmatig en als je dan door gaat naar de goedkope ochtend voorstelling (Halve prijs als de film voor 12.00 begint) bij Pathe dan is het helemaal feest!!

Terry

21.15. Ikea als 'goedkoop' alternatief voor dagje uit?

Alleen wel jammer dat er geen groente bij de kindermenu's (van bijvoorbeeld Ikea) zit!

Verder blijft er vast wel wat aan de 'vingers plakken' van de ouders (spulletjes die je niet echt nodig hebt), dus is het al met al dan nog wel zo goedkoop?

Ga lekker naar het bos, neem broodjes en wat te drinken mee. Zoek bosbessen, kijk of je leuke vogeltjes ziet etc. etc. Gezellig, gezond en leerzaam!

Mesa

21.16. Ikea op woonsdag (zie ikea-site)

Als u bij ikea op woonsdag na 18.00 gaat eten dan krijgt u het totaal terug als korting. Je eet dus je aanschaf bij elkaar. Er is geen maximum maar het is alleen erg druk. Je kan dus 100% korting krijgen.

Verder kan je met inleveren van een bon uit het boekje en cadeautje voor de kinderen krijgen.

Monique

21.17. Goedkoop eten

Hoi Monique,

Ik ben erg benieuwd waar zo'n leuk "oefen" restaurantje zit én of er meerdere in Nederland zijn. Een keertje uit eten met kinderen in de groei laat je tegenwoordig wel uit je hoofd.

Ik hoop dat ik wat van je hoor!

Groeten, Anita

21.18. Mee eens

Leuk uitje voor het gezin. En op zondag worden de kinderen verwend met leuke ballonnen.

Grietjje

21.19. Girafpas

Hallo allemaal,

ik heb vorige jaar een girafpas aangeschaft voor 10 euro per jaar. Deze is geldig voor 1 volw en 3 kids. Je partner kan er 1 voor 8 euro kopen. 2 keer per jaar zijn er gratis dagjes uit! 2 okt ga ik met de kids naar dierentuin Amersfoort, compleet met speurtocht, rondleiding achter in de hokken met de verzorgers, info voor de kids over dieren en nog veel meer. In het blad staan nog veel meer kortingen voor hele leuke prijzen, allemaal natuur-gericht. Vaak met sipke-jan en anniko van santen. Heel leuk en leerzaam.

Renate

21.20. Uit eten bij IKEA

Let even op de woonsdagen van IKEA. Het bestede bedrag in het restaurant wordt van de kassabon aan het einde afgetrokken. Zo eet je dus op de woonsdagen gratis. En dat is altijd meegenomen!

Marry.

21.21. Horecaschool

Beste Marry,

Ik wou je vragen: in welke straat straat staat de horecaschool in Wageningen en hoe laat gaan ze open en welke dagen. Mijn dank.


21.22. Horecaschool duur

Ik ken een restaurant, hier zowat om de hoek: 3 gangen menu € 17,00 soep, aard. groente en vlees, en een lekker toetje.

En dat vindt ik een redelijke prijs, maar 28 € voor een horecaschool.... Nou dan is dat in eindhoven op de horecaschool veel goedkoper

Caroline

21.23. Adres Wageningen.

Hallo daar, de hotelschool zit op de Marijkeweg 51! Misschien is de site van mijn school ook wel makelijk: www.rijc.nl! Hoop dat je zo voldoende weet.

Groetjes Sandra

21.24. Goedkoop uitje met kids

Bij ons in de buurt zit een groot tuincentrum, de Intra-tuin, die volgens mij op meer plaatsen in Nederland zit. Ze hebben daar naast het restaurantje ook een ballenbak, dus terwijl jij koffie drinkt kunnen de kids zich uitleven in de ballenbak. Verder is er altijd heel veel leuks te zien, vooral in deze periode rond de kerst. Mijn kids kijken er hun ogen uit en zo zijn we gerust een uurtje (of twee) zoet. Neem alleen geld voor dat kopje koffie mee en laat de knip verder thuis want de verleiding om iets te kopen is wel erg groot!

Jacintha

21.25. Horecaopleiding

Ik woon in Hengelo{ov.}, is hier ook een Horicaopleiding waar je kunt eten?

Groetjes Jolande Y.

21.26. Horeca school

In zwolle is ook een horeca school. Mijn zoon volgt deze opleiding en het is er goed eten en niet duur.

vr groeten Sagni

21.27. Ook in Den Haag

Hallo mensen, ook in Den Haag is een school voor horeca waar je na telefonisch bespreken voor een leuk bedrag heel goed kunt eten. Het is ongeveer 10 minuten lopen van centraal station af, dus goed bereikbaar en een motivatie voor de aankomende jonge koks inwording.

groetjes een moeder.

21.28. Miepkniep

Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn, die zo gezegd op hun geld letten bij miepkniep bestellen. Kijk even verder op het internet en je bent een stuk goedkoper uit.

Louise

21.29. Goedkoop eten in Delft

Het is jammer dat ik te ver uit de buurt woon. Maar bij de Koornbeurs in Delft kun je goedkoop uit eten. Het is niet alleen voor studenten, maar voor een ieder toegankelijk en voor een prikkie heb je een meergangen menu, zowel vis/vlees of vegetarisch. Adres is voldersgracht 1 Delft


21.30. Bioscoop thuis

Op een regenachtige dag kun je ook thuis je bioscoop maken. Gordijnen dicht, kaartjes maken van karton, affiche maken, popcorn bakken in pan met deksel en dvd/video kijken of desnoods een bepaalde film op tv. Mijn kids zijn 4 en 5 en vinden het geweldig. Ik ben dan de 'bioscoop-mevrouw' en ze kopen bij mij de kaartjes en ik breng ze drinken en popcorn. Vaak ga ik ook meekijken, dan is het feest compleet!

Sandra

21.31. Ervaring met soda club gevraagd

Wie heeft ervaring met de soda club ? Het is een apparaat waarmee je door koolzuur en siroop aan water toe te voegen frisdrank kunt maken. Hoe is de smaak en hoe is het gebruiksgemak? Eigenlijk wil ik zoveel mogelijk erover weten van mensen die ermee gewerkt hebben.

Ik zie uit naar jullie reacties. Sietske

21.32. Horecaschool Almelo

De horeca school in almelo zit naast het station Almelo Centraal. Deze zit in het ROC van Twente.

Groetjes,

Lisette

21.33. Soda-club

Wij hebben al een paar jaar een soda-club en zijn er erg tevreden over. De cola is goedkoper dan merk-cola, maar behalve dat scheelt het ook gesjouw met zware flessen frisdrank. Voordeel is ook dat je allerlei lekkere smaakjes kunt maken, en dat kan ook met gewone siroop. Bij de Aldi in Duitsland wordt ook goedkope eigen merk soda-club siroop verkocht.

Kortom: Ik zou het iedereen aan raden, helemaal met een groot gezin. En, kijk voor recepten en informatie ook eens bij www.sodaclub.nl.

Johanna

21.34. Soda club

Ik heb een paar maanden geleden een soda club in de kringloopwinkel gevonden, compleet met koolzuurgas en al. Voor 4 euro wilde ik het wel eens proberen, ik had er in de winkel wel eens naar gekeken maar was altijd teruggedeinsd vanwege de prijs. Ik heb uitgerekend dat je wel behoorlijk veel frisdrank moet drinken van de sodaclub om het prijsverschil met Aldi-frisdrank goed te maken. Een navulling koolzuurgas kost 8 euro en ik meen dat je daar 60 flessen mee kunt vullen (een beetje afhankelijk van hoeveel bubbels je wilt). Voor mij was de aanschafprijs natuurlijk niks, maar reken je dus niet meteen rijk met een sodaclub. Spa rood maken is supergoedkoop, maar andere frisdranken kosten aan siroop toch al gauw 30 tot 40 cent per liter.

Het gebruik bevalt wel goed, dat wil zeggen, we gebruiken 'm niet zo heel veel. De kinderen zijn nog jong en geven nog niks om cola. Ik heb er al wel veel spa rood mee gemaakt, daar hou ik zelf wel van. Verder heb ik cassis en cola smaak geprobeerd. De cassis vind ik erg lekker maar de cola iets te zoet. Dat schijn je te kunnen oplossen met een scheutje ginger ale siroop, maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Kortom, ik ben ook nog zoekende. Enige nadeel (naast de aanschafprijs): ik heb de indruk dat de bubbels uit een aangebroken fles sodaclub iets eerder weggaan dan uit een aangebroken fles supermarkt-frisdrank. Maar in een gezin met pubers kom je dat probleem waarschijnlijk niet zo snel tegen.

Ellen

21.35. Goedkope, leuke kadootjes

Omdat ik zelf altijd op zoek was naar goedkope, maar wel leuke kadootjes ben ik ze zelf maar gaan maken. Inmiddels hebben mijn dochter en ik een site gemaakt (hoewel die nog steeds beter kan) waarop ik zelfgemaakte spulletjes zet. Voor de prijs hoef je het niet te laten en zeker niet om er eens een keer op te kijken, want dat kost helemaal niets. Nee zonder gein, aangezien ik het er allemaal bij doe (gezin met 3 kinders, 30 urige-werkweek, vrijwilligerswerk, enz.) staat er nog niet zo heel veel op, maar hopelijk komt daar snel verandering in. www.freewebs.com/oepsieforkids.

Annet

21.36. Sodaclub

Wij hebben nu ruim een jaar een sodaclubapparaat. De cola sinas en up enz van aldi en lidl is goedkoper. Wij vinden de andere smaken ook erg lekker, en je hoeft niet met flessen te sjouwen, op vakantie was dat heel handig omdat ik dan lopend de boodschappen moet doen. We hebben ook een behoorlijke verscheidenheid aan smaken frisdrank. Wij hebben 3 kinderen waarvan 2 in de puberleeftijd. Dus er gaat wel aardig wat frisdrank door. Je moet wel aardig wat frisdrank drinken voordat het financieel voordelig wordt. Overigens is er bij ons door de week ranja, koffie, thee en melk.

Anneke

21.37. Sodaclub

Ik heb toevallig pas een flesje "aanmaak" van de sodaclub gekocht. Ik vind het wel duur (bijna 5 euro voor 1 flesje), maar er kan volgens het opschrift 12 liter uit. Maar daar hou ik me natuurlijk niet aan, dat is veel te zoet voor ons. Dus de helft van de dosering is ruim voldoende voor een grote liter. Bovendien gebruik ik helemaal geen apparaat! Ik giet er kraanwater over, dus heb je meer een luxe aanmaaklimonade. Maar dan lekkerder, en weer eens een andere smaak dan die eeuwige aardbei en frambozen. (wij drinken meestal aanmaak, vandaar) Uiteindelijk kom ik op zo'n 20 cent per liter. Ik zou wel graag ergens goedkopere sodaclub willen kopen (en niet in duitsland, want dat ligt uren van me vandaan) Misschien weet iemand een goedkope site of een "mannetje"?

Ita

21.38. Geld besparen

Geld besparen kan je op diverse manieren als is het meer die één euro per dag. Koop enkel wat je die week nodig hebt (een briefje maken) enkel hetgeen erop vermeld staat. Vaste telefonie annuleren en Gsm met herlaadkaart. Grote schoonmaak houden thuis, de dingen die nog mooi zijn verkopen aan leuke prijsjes (zo kan je anderen weer blij maken voor een klein prijsje en heb je dat extra's weer, dat normaal thuis plaats inneemt en niets oplevert). Kopen volgens kortingsbonnen en nog veel meer tips heb ik aan te bieden, daarvoor mag je me steeds mailen.

Kurt

21.39. Wassen

Het probleem is dat veel mensen denken dat hoemeer het schuimt hoe beter is voor de was, helaas is het tegendeel waarheid en slecht voor de wasmachine. Voor echte vlekken kies je best maagzout bij je wasmiddel. De wasmiddelen zijn tegenwoordig zo gemaakt dat je witte was die normaal de 90C bedraagt ook al gewassen kan worden op 60C dus volg stipt de juiste doseringen. Ook met de wasverzachter is een enkel dopje meer dan voldoende, hier geld ook de regel: overdaad schaadt. Bespaar je geld en de duur van je kleding en wasmachine mee uit.

Kurt

21.40. Goedkoper alles ontvetter

Ik heb een wondermiddel gevonden tegen o.a. aangekoekt vet, smeer, roet, groene aanslag of zelfs kleding! Geen dure Dreft kopen. De Dasty Ontvetter van de Wibra, sprayfles van 750 ml voor maar € 1,69. M'n moeder, m'n zus en de buurvrouw zijn er ook weg van.

Laura

21.41. Goedkoper als ontvetter 2

Laura, je hebt gelijk ik gebruik het ookal een poos en het is een wondermiddel. Ik gebruik het in de keuken maar ook op de chocomel.

En als je toch bij de Wibra bent kun je gelijk kijken of ze nog leuke goedkope kinderkleren, of heren of dames kleding hebben voor een prikje

Connie

21.42. Goedkoper als ontvetter

Laura, ik gebruik dit middel al een tijdje en ik gebruik het zelfs als allesreiniger in water. Het bevalt enorm goed.

Moon

21.43. Soda Club

Beste mensen,

Op de website van Sodaclub staat een productenlijst met ingredienten. De meeste van hun siropen bevatten aspartaam, een zoetstof die erg slecht is voor de gezondheid. Dus ik zou zeggen, de achterdeur uit met die Sodaclub, je vergiftigt je kinderen ermee. Op www.aspartaam.nl vind je alles over het schandaal aspartaam.

Nicole

21.44. De dasty ontvetter

De dasty ontvetter werkt ook prima, als schoonmaak middel op (oude) meubelen.

De was- en vetlagen zijn er snel af, waarna het verven, lakken, beitsen of opnieuw in de olie/was zetten kan beginnen.

Johanna

21.45. Azijn

Je kan ook een beetje azijn als wasverzachter gebruiken! Ruikt nog lekker ook, vindt ik althans. En super goedkoop

Marianne

21.46. Kapperskosten

Ik heb 2 jongens en een meisje (basisschoolleeftijd). Ik heb bij de blokker een tondeuse in de aanbieding gekocht (4,95 euro) incl. 4-standen kammetjes. De jongens knip ikzelf m.b.v. schaar en tondeuse. Je moet de eerste keren voorzichtig te werk gaan, en kiezen voor tondeusekammetje 4 (grootste kam), zodat je regelmatig kan bijknippen en bijsturen, maar na een paar keer lukt het al aardig en zien de jongens er keurig geknipt uit. Van mijn dochter knip ik enkel haar pony en de onderkant recht (dooie puntjes) want zij wil toch liever lang haar. Dit scheelt me heel wat centjes en ik vind het nog leuk ook om te doen.

Groetjes, Marisca

21.47. Goedkoop knippen

Ga eens i.p.v naar een dure kapper naar een kappersschool. Bijvoorbeeld bij IMKO-opleidingen. Je betaalt dan een pak minder terwijl je heel goed geknipt wordt. Je wordt geknipt door studenten maar altijd gecontroleerd door een docent. Vaak knippen ze nog beter dan in een kapsalon omdat ze moeten oefenen voor de examens en niet binnen een bepaalde tijd klaar moeten zijn.

Marieke

21.48. Kappen

Ik heb een knip cursus gevolgd kost ongeveer 120 euro en is dus best wel duur. MMMaaaaar dat heb je er binnen de kortste keren uit hoor. Ik knip nu zowat de hele fam en buren. En ik vraag 5 euro per knip sessie [behalve van mijn kids dan]. Bij de prijs van de cursus is ook een hele goeie schaar inbegrepen

Gees

21.49. Sodaclub

Hoi,

Wij hebben sinds 2 jaar de sodaclub en ik moet zeggen het bevalt erg goed! De smaak is goed en het scheelt een hoop geld! We hebben uitgerekend dat het op 60 liter 23 euro scheelt en je hoeft geen statiegeld meer te betalen, je hebt altijd frisdrank in huis en je hoeft ook niet meer te slepen. Nog een voordeel is dat je zelf kunt bepalen hoeveel koolzuur je toevoegt. Kortom, wij zijn erg tevreden!

Groetjes Evelien

21.50. Soda club

Wij hebben ook een soda club en ik moet zeggen dat ik er erg blij mee ben. Als er eens visite komt en die wil wat anders drinken dan maar ik snel wat anders (heb de meeste smaken wel in huis het blijft lang goed). En ik vind het erg lekker. Sinds een paar maanden verkoopt de slijterij bij ons ook cola lemon (eerst mixte ik dat zelf). En ook cherry is zelf te maken, met een beetje fantasie kom je een heel lekker eind.

groeten talitha

21.51. Soda club

Wij hebben het apparaat al jaren en het werkt perfekt. De smaak is gewoon goed, je hebt ook vele soorten.

Herman

21.52. Goedkoop uit eten

In het centrum van Den Bosch (Vughterstraat) ligt eethuis De Mengelmoes dat goedkoop eten verzorgt, zelfs vegetarisch! Voor minder dan 5 euro heb je een 3-gangen menu, en als je geluk hebt kun je een gratis maaltijd krijgen, omdat er soms mensen zijn die een maaltijd betalen en dan een bord ophangen voor degene die het moeilijk kan betalen.

Sylvie

21.53. Soda club

Nou, als ik jou was zou ik niet zo'n ding kopen. Kennissen van mij hadden zo'n ding en die patronen en smaakjes moet je ook steeds meenemen van de slijterij en daarnaast neem je toch cola enzo mee van de winkel. Dus het is dubbel op. Verder duurt het ongeveer 1,5 tot 2 mnd voordat je erop uitgekeken bent en hem dus bijna niet meer gebruikt... beetje jammer dus

Ilse

21.54. Vaatwasser

Als je zóóó véél kinderen hebt, kun je die toch laten afwassen, om de beurt. Niet zo'n gek idéé, vind ik, goed voor hun ontwikkeling. Onze dochter is alléén en die moet ook meehelpen

groetjes ri@

21.55. Hotelschool

hallo,

kan je ook vertellen waar de hotelschool in rotterdam is?

mvg liesbeth

21.56. Soda club aparaat

Wij gebruiken hem al meer dan 1 jaar en bevalt ons prima. We houden niet zo van die zoete frisdranken dus doen we er wat minder siroop in. Dat het goedkoper is heb ik nooit uit gerekend, vind het alleen makkelijk: geen gesjouw meer met flessen ect. Of dat de prik er uit gaat ect.

Truus

21.57. Soda club

Mijn ervaring met de soda club is dat het helemaal niet zo goedkoop is, als je de goedkoopste limonade en cola neemt van de winkel, ben je goedkoper en lekkerder uit

gr philo

21.58. Dasty

Ja Dasty is fantastisch ook voor vlekken in kleding even erop spuiten en apart behandelen en weg zijn de vlekken .Ook als er dingen bij de witte was gaan klein beetje op de vlekken en dan in de wasmachine. Alles schoon!

Groet Ria

21.59. Uitjes met kids

Wat dacht je van een dagje strand of wandeling in de bossen? Vinden ze ook altijd leuk en het kost je niets. Of naar een leuke kinderboerderij in de buurt. Of grote speeltuin in de omgeving. Kinderen hebben niet alleen maar dure attracties nodig om plezier te hebben toch?

Groetjes, Angelique

21.60. Dasty ontvetter

Het werd weer tijd om onze teakhouten tuinbank schoon te maken. Altijd een rotklusje maar met die Dasty ben je zo klaar. Opspuiten, heel even in laten werken en met een harde borstel schrobben. Het vuil komt hééél makkelijk los. Wel goed naspoelen.

Andrea

21.61. Soda club

Ik heb sinds 10 jaar een soda club apparaat. De reden voor mij om er 1 aan te schaffen was dat ik niet veel kan dragen. Voordelen: je koopt 1 flesje siroop van een halve liter en kan daar 12 liter fris mee maken. Er is een ruim assortiment aan smaken, ongeveer 10. De smaak is prima. Nadeel: Oudere kinderen proeven het verschil tussen merk cola en deze cola. De prik is er na een paar dagen voor een groot deel uit.

C. Smits

21.62. Grote maten

Hallo,

Weet er iemand nog goedkope adressen van winkels met grote maten. Onze probleem is dat we bij de meeste goedkopere winkels niet kunnen slagen omdat we extra ruglengte, mouwlengte en beenlengte nodig hebben.

Ans

21.63. Horeca school

Bij de vakschool Wageningen kun je ook goedkoop eten.

Carmen

21.64. Reactie op Ans: grote maten

Ans, kijk eens op Bon Prix, mooie betaalbare kleding ook voor grotere maten, En alles in dezelfde prijs, En vaak super aanbiedingen

Sandra

21.65. Reactie van Ans inzake Grote Maten

Bij Boutique Plus van Neckermann slaag ik erg goed. Kijk op www.neckermann.com.

Succes. Beppie

21.66. Goedkoop uit eten

Hoi,

in Breda zit ook zo'n school. Op de Markendaalseweg. Het eten is er heerlijk en de bediening goed.

Ruud

21.67. Tips voor een goedkoop dagje uit

Hallo,

Ik ben vrijwilligster bij Kids for Animals en mijn kids zijn daar lid van. Nu krijgen we ieder jaar een paspoort waarmee we (de kids en ik, dus we hoeven alleen voor de vader te betalen) gratis naar diverse parken kunnen, bv. Ouwehands Dierenpark, Chimpie Champ, Natuurhistorisch museum etc. Zijn een stuk of 5/6 uitjes waar je dan gratis heen mag en je mag zelf bepalen welke dag!

Lid worden kost maar 10 euro per jaar per kind.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!

Groetjes, Marian

21.68. Goedkope uitjes

Goedkope uitjes,

Ik ben al wat ouder, heb klein gezin, maar kom uit een groot gezin. Zelfs als je het wel kan betalen is het de kunst om uit te gaan voor weinig geld. Goed voor je kinderen die leren dat het ook zonder kosten leuk (of zelfs leuker) kan zijn.

Wij gingen alleen in het weekend uit omdat mijn man er dan ook bij kon zijn. Op de fiets naar een strand, riviertje of meer, daar gezond picknicken, (bah, die eeuwigwe patat/kroket) zwemmen, vliegeren, stenen gooien of een zandkasteel bouwen.

In de winter wandelen, of schelpen zoeken. We maakten de vlieger zelf, en van schelpen en steentjes kun je prachtige dieren en poppetjes maken op koude dagen. Om de week mocht 1 vriendje komen logeren, dan maakten ze tenten van dekens op de zolder of in de tuin. Wij deden met bijna alle aktiviteiten mee, en gingen niet éventjes'winkelen. Vaak zeggen ze nu nog; dat was altijd leuk!

Corry

21.69. Haarwassen

Ik las een tijdje terug een goede tip over haar wassen, die ik graag wil doorgeven: Het is helemaal niet nodig je haar met shampo of zo te wassen. Alleen warm water gebruiken gaat ook prima. Ik doe het nu zelf ook en het bevalt met geweldig, zelfs de roos is nu weg! Je moet even volhouden (ongeveer een maand) voor je haar het natuurlijk evenwicht terug heeft. Zelf ben ik allergisch voor allerlei chemische middelen en mag ook geen zeep gebruiken bij het douchen. Alleen voor handen wassen is het natuurlijk wel nodig. Dan neem ik Nivea zeep i.p.v. het dure merk dat me indertijd werd aangeraden door de specialist. Je wordt echt net zo schoon met alleen water! Het is alleen even wennen, want we zijn zo gewend aan schuim.

Willy

21.70. Horecaschool in Hengelo (ov)

Hoi, ja natuurlijk is er een horecaschool in Hengelo. Ik ben er ook een keer wezen eten en het is er erg lekker en gezellig:D De school zit aan de Tuindorpstraat, als ik het goed heb. Het heet 'Tuindorp'. Veel plezier als je daar bent:D

groetjes Jetske

21.71. Soda club

Ik heb een soda club apparaat gekocht, maar ik vind de frisdranken erg flauw smaken. Vooral de cola smaakt echt niet zoals de pepsi, de sinas is mijn favoriete smaak. De smaak is erg wennen, maar met warm weer is dit apparaat toch wel makkelijk. Goedkoop is het niet echt, de cilinder is erg snel op en kost toch bijna 9 euro, 1 flesje kost zon 3 a 4 euro.

Angelique

21.72. Azijn

Azijn als wasverzachter gebruiken is heel goed. Het haalt de laatste resjes waspoeder uit kleding (ideaal voor mensen met een gevoelige huid) en zwarte kleding was ik aleen maar met azijn, blijft mooi en wordt niet vaal. Bijkomend voordeel van azijn in de wasmachine: hij ontkalkt meteen. Zo blijft je wasmachine veel langer draaien!

Rowi

21.73. Soda cup

Wij hebben hem thuis. De smaken zijn heerlijk, er zijn zelfs smaken te verkrijgen die er in gewoon frisdrank niet zijn of juist heel duur zijn. Verder maak je ook zelf bronwater. De kids kunnen het zelf bedienen.

Yvon

21.74. Creatief geldbesparen

Hoi, ik heb ook een manier om gratis aan spullen te komen. Ik heb een mobiele telefoon met abonnement en geen vaste telefoon. Wat me al de kosten bespaart om alleen al abonnee te zijn. En als je je abonnement van je mobiel verlengt via internet bijvoorbeeld bij www.gsmtrack.nl dan mag je er nog een cadeau bij uit kiezen. Als je je abonnement gewoon verlengt bij je provider dan krijg je niks of alleen een telefoon. Bij gsmtrack krijg je een nieuwe telefoon en een cadeau zoals, t.v, computer, zelfs huishoudelijke dingen. Gewoon een goedkope telefoon uitkiezen, een abonnement voor 2 jaar nemen (je moet toch bellen) en je kan er een mooi cadeau bij uitkiezen dat je anders niet zo zou kunnen kopen. Ik heb het al een paar keer zo gedaan, en zo kom ik toch aan me spulletjes.

groetjes

21.75. Creatief geld besparen

Wat is er op tegen als je bij ikea gaat eten en je eet dan een keertje geen groente?

Als je gewoon thuis bent eet je toch ook wel een keertje patat, dan zit er toch ook geen groente bij.

Het is voor de kinderen in ieder geval heel leuk om bij ikea te spelen en daarna te gaan eten, Dan maar een keer geen groente, eet je de rest van de week toch weer gewoon gezond, en anders neem je gewoon wat extra fruit op die dag.

Marian

21.76. Soda club

Ook ik heb al vele jaren een soda club apparaat en hij bevalt mij prima. Ook met een goedkope aanmaaklimonade (bv Burg light) kun je de lekkerste (goedkope) drankjes maken

Gerrie

21.77. Soda Club

Ik heb zopas een Soda Club aangekocht in promotie en ik ben er erg tevreden over. Ik heb het niet zo zeer gedaan om niet te moeten sjouwen maar eerder om andere redenen. Als je leest op internet hoeveel meer een fles water kost (reinigen van flessen, vervoer over de weg, etc) die je in de winkel koopt. Ik doe het meer voor de milieuvriendelijkheid.

Linda

21.78. Goedkoop make-upje

Voor de ijdeltuiten onder ons.. Bij Glamour (tijdschrift) zit deze maand een gratis mascara van Chanel. Het is wel een kleinere verpakking dan een normale mascara maar das juist handig voor onderweg! Vorig jaar was deze actie er ook al en met die 'mini-mascara' heb ik het toch zo'n 2maanden volgehouden (en ik gebruik het vaak hoor.. minimaal 1xperdag). Het tijdschrift is niet zo heel boeiend maar het kost ook maar 2,50 dus dan kun je het beter zo zien: mascara van chanel voor 2,50, nú met gratis Glamour ;-)


21.79. Chanel

Ja ik heb die mascara ook, hij is super! En bij mij gaan mascara's toch altijd wel lang mee dus het is niet zo'n probleem dat ie kleiner is, alleen niet verslaafd aan raken natuurlijk haha

Hermien

21.80. Soda club en aspertaan

Sinds kort heb ik ook zo'n apparaat. Omdat er in cola light veel aspertaan zit, heb ik de soda club gekocht. Niet in alle siropen zit aspertaan. In de cola light bijvoorbeeld al niet. In de lemon weer wel. Je moet dan even de achterkant lezen. Aspertaan zit in alle gewone light dranken die je in de winkel koopt.

Ik heb bij het reform huis diksap gekocht en dat giet ik bij de soda club ipv hun siroop. Nog erg gezond en geen aspertaan. Zlefs mijn vriend die geen fruit lust, drinkt dit wel! En zo krijgt hij toch zijn vitamines binnen door de soda club!

Viona

21.81. Grote maten

Ik bestel ook wel eens op www.maatjeplus.nl, een goede site en betaalbaar mooie kleding.

Sifra

21.82. Goedkoop uit naar de speeltuin.

Hallo, ik zou zeggen kijk eens op www.speeltuindedraaikolk.webs.com. In een rustige kindvriendelijke buurt kun u voor slechts 1 euro per persoon terecht in speeltuin de draaikolk in drachten, u vind ons op de hoek van de geeuw en de meer in de wijk de swetten. Bij warm weer is ook het zwembad geopend kinderen tot 12 jaar kunnen daar voor 1 euro per persoon gebruik van maken.

Hopelijk tot ziens

21.83. Weinig geld en troep eten

Zijn er ook mensen die WEL gezond eten en weinig te besteden hebben? cola, patat, ikeamenuús, soda aspartaam ellende. knakworsten prefab. Weinig geld en dan echt gezond eten kan zeker. Sterker nog, het is is vele malen goedkoper dan die troep te eten. Jammer dat weinigen dat doen. Je hebt alleen jezelf ermee. Nu of later..

Sabine

21.84. Re: weinig geld en troep eten

Sabine: ikzelf probeer idd wel op te letten dat we zo gezond mogelijk leven, ondanks dat we niet zo heel veel te besteden hebben. Maar misschien kan ik (en de andere mensen die hier komen) toch nog wat (menu)tips van je overnemen?

Nejada

21.85. Horeca school

Zit er in Amsterdam ook zo'n school waar je lekker en goed (koop) kunt eten?

Ursula

21.86. Vlekken weg

Hallo,

Ik heb nog een tip om vlekken weg te krijgen, namelijk de witte glorix. Het stinkt niet naar chloor, bleekt ook niet als je het erop doet, maar de vlekken zijn wel weg. Dus naast de Dasty ook een fles glorix wit.

Josina

21.87. Stoppen!!

Wat zitten we allemaal te zeuren op elkaar, ieder moet zelf weten of hij wel of geen patat eet en of je naar het strand of de ikea gaat voor een dagje uit! Deze site is bedoeld om elkaar te steunen en te helpen door elkaar te respecteren en tips uit te wisselen. Niet om je mening op te dringen en/of een paar steken uit te delen! Je bent wie je bent en maakt je eigen keuzes! Blijf lekker genieten van deze site met alle tips!

liefs Thea

21.88. Sodaclub

Wij hebben zeker al 12 jaar een sodaclub apparaat. Destijds gekocht voor op de volkstuin. Het scheelt een heleboel slepen en is reuze handig in gebruik. Het wordt niet dagelijks gebruikt, maar vooral zomers is de spa citroen een uitkomst maar ook de andere siropen als cassis en cola light zijn favoriet. Als je sodaclubsiroop intikt in de zoekmachine dan komt er veel info.

Henriëtte

21.89. Goedkoop en gezond eten

Ik moet zelf ook op de kleintjes letten en eet sinds een tijdje vegetarisch. Dan geen dure vegetarische burgers, nee, maar bruine bonen, linzen, kikkererwten. Mijn groente haal ik op de Leyweg (het kraampje de Verwennerij) in Den Haag. En verder gebruik ik mie, zilvervliesrijst, snelkookrijst. Ook maak ik regelmatig verse soep, broccoli koken, bouillonblokje erbij en pureren in de blender. Of met courgette. Verder roerbak ik veel groente en eet ik wel stampot, maar dan zonder vlees. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Veel succes Hedy

21.90. Open deur, maar toch: dvd's bibliotheek

Voor wie niet kan of wil downloaden, kan ik aanraden om bij de bibliotheek dvd's te lenen. Hier in Den Haag zijn ze 2 euro per stuk voor 3 weken en ze hebben de nieuwste films behoorlijk snel in de collectie. Kan me voorstellen dat dit niet voor iedere bibliotheek geldt, maar ik word er in elk geval blij van! :-) (want goedkoper dan bioscoop of videotheek)

Corrine

21.91. En creatief met slecht weer?

@Sabine, jammer dat je alleen de tips van anderen afkraakt, maar zelf niet echt met een leuke tip komt waar we allemaal wat aan hebben! Wij eten ook graag bij de Ikea (eens per twee maanden ofzo), nemen dan altijd het vegetarische menu. Vaak met veel groenten en lekker voordelig. Af en toe naar het pannenkoekenrestaurant kan ook heel leuk en niet zo duur zijn. Onze (kleintjes) vinden het ook geweldig als dat pannenkoekenrestaurant bij opa en oma thuis is, bespaart nog meer dus, haha!

Hier bij Ballorig hebben ze trouwens een peuterochtendje. Als je voor 12 u weer buiten staat (wat wij toch doen ivm middagdutje)betaal je slechts 4,50 ipv 6,50. Kids de hele ochtend zoet, wij eventjes relaxen met een tijdschrift (bespaart ook dat die daar liggen, hoef je die niet meer te kopen). De 'creatieve' ouders onder ons die pleiten voor picknicken in het bos en vliegers maken, wonen vast niet in Nederland of zien hun kindjes alleen in het weekend ofzo? Met mooi weer kan mijn oudste zich prima zelf vermaken (bak water in de tuin, zand en klaar is Kees). Het gaat juist om die druilerige doordeweekse middagen waarop het niet altijd makkelijk is ze te vermaken, zonder een vermogen uit te geven (of al je energie voor de hele week te spenderen). Een 'creatieve middag' op z'n tijd is natuurlijk harstikke leuk, maar dat doe je ook niet zeven keer in de week.

Zelf kies ik met slecht weer vaak voor knutselactiviteiten (verven, kleien, tekenen, ansichtkaarten maken en aan de hele familie posten etc.) Ook niet zo duur en ondertussen kost het je zelf ook niet zo veel energie (je kunt terwijl de kids knutselen ook best eventjes de vaatwasser inruimen ;) )

Tot slot nog een tip; hier bij de VVV lagen krantjes met uittips. Aan de binnenkant stonden tientallen bonnen met korting op musea etc. Deze krantjes kun je gratis meenemen, dus het loont de moeite er eens te gaan snuffelen. Voor mensen die lid zijn van de ANWB; die heeft ook gratis boekjes met uittips. Ook kun je vaak tweede kaartje gratis-acties verzamelen bij (op dit moment) bijvoorbeeld de C1000.

Succes allemaal! Pretoroxo

21.92. Jammer

Jammer dat zodra er 'patat' geschreven wordt, er meteen weer zo'n wereldverbeteraar begint over groentetekorten.
Het is helemaal niet erg als kinderen af en toe een dagje geen groenten eten hoor! Het zijn geen konijnen..Wanneer je de rest van de week gezond eet is het heerlijk om af en toe je kinderen eens te verwennen met een lekker patatje en een frikadel. Hmmmm!

Verder leuke tips allemaal! Ik heb er echt veel aan. Geen groot gezin, maar wel een alleenstaande mama met twee kids. Dus de tips zijn altijd welkom! Wij gaan ook af en toe naar Ikea in Utrecht. Daar heb je zo'n speeltuintje in het restaurant (zal je overal wel hebben), die kids vinden dat prachtig! En dan zelf een ijsje maken.

Ook gaan wij wel eens naar KidsCity. Kunnen ze lekker binnen spelen met de andere kinderen op een koude dag. Al is het bos ook leuk in de winter :)

Ga zo door met al die leuke tips!
Sandra


21.93. Soda-club hulp

Hallo,

ik ben geinteresseerd in zo'n soda-club machine maar die kosten zo veel! Weet iemand een site of een winkel waar je ze goedkoper kan krijgen dan hier? Alvast bedankt voor het antwoorden...

Aster

21.94. Bolero

Heb laatst via internet zakjes bolero gekocht a 35cent; kan je makkelijk 2 liter drinken mee maken. Schijnt ook in een soda club drankje te kunnen, maar er kan ook gewoon water bij. Alleen jammer dat ze niet te verkrijgen zijn in de supermarkt, zou toch veel verzendkosten schelen. Maar als je een zakje of 30 bestelt, kom je aan de 15 cent per liter. Het is caloriearm (een light drank). Bij ons is vooral de ice tea in trek.

Mariska

21.95. Besparen?

Wij hebben een gezin met drie kids en proberen ook altijd te besparen. Zelf mijn inkopen doen bij de liddle of aldi scheelt al enorm, als je op zaterdag rond 18:00 uur bij de albert heijn gaat kijken is bijna de helft van het vers 35% korting enz is vooral erg gemakkelijk als je een bonuskaart heb.

Heb je een tuintje? Zomers wat potten met heerlijke tomaatjes, zaadjes kosten echt geen drol en het is leuk ook voor de kids.

Maak in krappe tijden lekker een stamppot, schil gelijk genoeg aardappelen voor 2 dagen, als je nog sla over heb, niet weggooien want die mik je er gewoon bij en smaakt ontzettend goed. En inplaats de dure rookworsten gebruiken kan je ook kiezen voor de goedkopere budgetmerken.

Veel fietsen, normaal eten, normaal koopgedrag want vaak kopen mensen teveel zooi waardoor ze einde van de maaand niet uitkomen met hun geld. Goed ik vind dit wel een super site , en of je nou gezond eet met groente of lekker vet een keer bij de ikea het gaat erom wat jij leuk vind en niet wat een ander leuk vind

Jaimy

21.96. Over besparen

Alle huishoudens hebben uitgaven en kunnen besparen door bewust te zijn van de bestedingen. Om iedereen die hier behoefte aan heeft te helpen is de site www.overbesparen.nl opgericht. Veel tips zijn eenvoudig op te volgen en doen het wooncomfort niet beïnvloeden.

21.97. Ervaring Soda CLub

Reactie op Ervaring met soda club gevraagd

Heb er veel ervaring mee, gebruik het al ruim 12 jaar dagelijks. We zijn helemaal gek van de frambozendrank, vandaar. Voor de prijs hoef je het eigenlijk niet aan te schaffen. Je haalt minder flessen uit de koolzuurcilinder en de siroop dan ze je voorrekenen. Als je dan ook het apparaat nog elke 5 jaar vervangt en de flessen elke 2 jaar, reken dan maar op gemiddeld tussen 80 en 90 cent per liter als je minstens 1 liter pe dag gebruikt. We doen het puur voor de smaak en omdat er veeeeeeeeeeeeeel minder suiker in zit.

Het wordt wel steeds lastiger om aan siropen te komen. De Mitra gaat ermee stoppen. Soda Club zelf verwijst je naar de Mediamarkt of naar de webshop van Sodastream. Mediamarkt zelf heeft de siropen echter ook niet. Blijft alleen de webshop over...

Succes, Natasha

21.98. Ze doet het zelf

Goedemiddag,

op de valreep van het nieuwe jaar nog een reactie. Wij zijn een groot gezin met 3 eigen kinderen en wisselend 1 of 2 pleegkinderen. Met zijn zessen of zevenen dus. Vanwege mijn beperkte klusbudget en een huis dat steeds slechter onderhouden is, heb ik besloten te gaan leren timmeren. Dat is me zo goed bevallen, dat ik binnenkort wil gaan leren stucen.

Ik heb er zoveel plezier in dat ik dit wil delen met anderen. Daarom heb ik het platform www.zedoethetzelf.nl opgericht. Het is een forum/tips en trucs/magazine/shop community speciaal gericht op vrouwen die alle klussen in en om huis zelf willen doen.

We gaan op 1 februari 2012 de lucht in. Ik heb al twitter: @zedoethetzelf.

Ook hebben we een blog, zie: hier, waar we verhalen met elkaar kunnen delen.

met vriendelijke groeten,

21.99. Goedkope auto, max. 7 personen

Als je een goedkope grote auto wilt rijden, koop dan een Multivan met een hefdak. Dit is een VW Transporter voor maximaal 7 personen die als ie een hefdak heeft in het zgn. kwarttarief valt. Daardoor betaal je slechts 39 euro wegenbelasting per maand en slechts 10 euro verzekering per maand, de verzekering is goedkoop omdat je in een camperverzekering mag. Wel is de maximale kilometrage van de camperverzekering 20.000 km per jaar, hou daar rekening mee.

Wij hebben onze Multivan bij www.multivans.nl gekocht. Je kunt nog goedkoper uit zijn als je er zelf eentje in Duitsland gaat kopen maar de kans op een kat in de zak is dan ook een stuk groter.

Paula

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Creatief geld besparen?

 1. Goedkoop uit eten
 2. Waar is die horecaschool?
 3. Horecaschool
 4. Hotelschool Groningen
 5. Hogeschool met horeca
 6. Goedkope uitjes
 7. Horecaschool Wageningen
 8. Uit eten bij Ikea
 9. Ach
 10. Goedkoop uitje: Drouwenerzand
 11. kindermeubels/poppen/verkleding
 12. Goedkoop uit eten bij IKEA
 13. Horeca-opleiding
 14. Ikea
 15. Ikea als \'goedkoop\' alternatief voor dagje uit?
 16. Ikea op woonsdag (zie ikea-site)
 17. Goedkoop eten
 18. Mee eens
 19. Girafpas
 20. Uit eten bij IKEA
 21. Horecaschool
 22. Horecaschool duur
 23. Adres Wageningen.
 24. Goedkoop uitje met kids
 25. Horecaopleiding
 26. Horeca school
 27. Ook in Den Haag
 28. Miepkniep
 29. Goedkoop eten in Delft
 30. Bioscoop thuis
 31. Ervaring met soda club gevraagd
 32. Horecaschool Almelo
 33. Soda-club
 34. Soda club
 35. Goedkope, leuke kadootjes
 36. Sodaclub
 37. Sodaclub
 38. Geld besparen
 39. Wassen
 40. Goedkoper alles ontvetter
 41. Goedkoper als ontvetter 2
 42. Goedkoper als ontvetter
 43. Soda Club
 44. De dasty ontvetter
 45. Azijn
 46. Kapperskosten
 47. Goedkoop knippen
 48. Kappen
 49. Sodaclub
 50. Soda club
 51. Soda club
 52. Goedkoop uit eten
 53. Soda club
 54. Vaatwasser
 55. Hotelschool
 56. Soda club aparaat
 57. Soda club
 58. Dasty
 59. Uitjes met kids
 60. Dasty ontvetter
 61. Soda club
 62. Grote maten
 63. Horeca school
 64. Reactie op Ans: grote maten
 65. Reactie van Ans inzake Grote Maten
 66. Goedkoop uit eten
 67. Tips voor een goedkoop dagje uit
 68. Goedkope uitjes
 69. Haarwassen
 70. Horecaschool in Hengelo (ov)
 71. Soda club
 72. Azijn
 73. Soda cup
 74. Creatief geldbesparen
 75. Creatief geld besparen
 76. Soda club
 77. Soda Club
 78. Goedkoop make-upje
 79. Chanel
 80. Soda club en aspertaan
 81. Grote maten
 82. Goedkoop uit naar de speeltuin.
 83. Weinig geld en troep eten
 84. Re: weinig geld en troep eten
 85. Horeca school
 86. Vlekken weg
 87. Stoppen!!
 88. Sodaclub
 89. Goedkoop en gezond eten
 90. Open deur, maar toch: dvd\'s bibliotheek
 91. En creatief met slecht weer?
 92. Jammer
 93. Soda-club hulp
 94. Bolero
 95. Besparen?
 96. Over besparen
 97. Ervaring Soda CLub
 98. Ze doet het zelf
 99. Goedkope auto, max. 7 personen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.