Groot Gezin
Budget Tips
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

19. Zuinigheid


19.1. Koop je boeken voordelig

Bij de Boekenzoekdienst kun je op zoek naar dat ene boek. Zij verzorgen ook de site Boekwinkeltjes.

Op de site boek.nieuw.nl kun je voor boeken een overzicht prijsoverzicht vragen bij de diverse internet-boekhandels.

19.2. Gooi niets weg!

Kijk hier voor Gratis Spullen.

Gooi niet zomaar wat weg, bied het aan bij gratisoptehalen.nl.

19.3. Gratis dingetjes aangeboden

Op de site Alles Gratis vind je ook dingen die bijna gratis zijn. Je kunt op de Tientjes pagina kleine advertenties plaatsen en lezen.

Op zoek naar gratis dingetjes? Kijk eens op Erik's Prijs en Pret Pagina.

19.4. Allesgratis

Allesgratis.net is de grootste gratis site in Nederland.

- Allesgratis.net brengt meerdere malen per dag nieuwe inhoud op de site.

- Elke dag worden er zon 10 à 20 nieuwe prijsvragen aan ons prijsvragenoverzicht toegevoegd, zeven dagen op zeven, ook op zondag.

- We beschikken over een wallpapersectie met meer dan 600 verschillende gratis computerachtergronden en hebben ook nog een heel uitgebreide spelletjessectie waar bezoekers meer dan 50 verschillende spelletjes gratis kunnen spelen.

- We sturen als een maandelijkse uit naar onze abonnees.

Je merkt t, de site staat allesbehalve stil en zal in de toekomst nog uitgebreid wordt.

Bruno

19.5. Tips

Neem eens een kijkje op de volgende internetsites:

19.6. Goedkope zwangerschapstest

Wil je snel weten wat de toekomst je brengt? In de Pré Mom Shop ben je misschien veel voordeliger uit voor een test.

19.7. Speelgoed

Als moeder van 4 kinderen (10-8-5-2 jaar) is het vaak heerlijk om een avondje iets leuks voor jezelf te doen. Nu werk ik sinds een aantal jaren voor Janbibejan, een bedrijf dat houten speelgoed via party's verkoopt. Door als demonstratrice één of twee avonden per week wanneer het mij uitkomt met mijn speelgoed op pad te gaan, heb ik een leuke avond uit en mijn kinderen altijd genoeg en vooral mooi, doordacht en leerzaam houten speelgoed. De verdiensten zijn een leuke aanvulling voor extra's. Ik geniet van de sociale contacten en mijn eigen 'zaakje' en mijn kinderen genieten omdat het bij ons vaak 'Sinterklaasavond' is. Prima idee toch, zo snijdt het mes aan twee kanten.

En..... we zoeken collega's! Je hoeft geen speciale opleiding te hebben en als je minimaal 1 avond per week beschikbaar hebt kom je al een heel eind! De belangrijkste capaciteiten die je nodig hebt zijn enthousiasme, motivatie en van aanpakken weten. En de meeste grote-gezinnen-managers beschikken hier wel over, lijkt me. Voor jezelf een leuke baan, werken zoveel en wanneer het jou uitkomt! En wat betreft van de nood een deugd maken: mijn collega's en ik merken dat er ook gelukkig nog genoeg gezinnen zijn die wel nogal wat te besteden hebben. Daar kunnen we toch op een leuke manier gebruik van maken?


19.8. Consuminderen

Meer en meer consumeren, is dat wel goed, kan/wil ik dat wel? Kijk eens op de startpagina consuminderen.pagina.nl, en zie wat er mogelijk is!

19.9. Hoe rondkomen

Wij hebben drie lieve kleine kinderen, één inkomen, want als huisvrouw krijg je ook niet veel. Ik moet zeggen, het inkomen van mijn man is iets boven minima, ik draai iedere eurocent 2 keer om en probeer overal op te bezuinigen. Maar wat doe je als de werkgever iedere keer te laat is met het loon. Nu meer dan een week overtijd en geen vooruitzichten wanneer het wel komt en in deze tijd kan mijn man na 24 jaar toch niet zomaar zijn vaste baan opgeven? Hoe moet je zo rondkomen?? Zonder geld geen leven, hoe zuinig je ook wilt zijn. Dan is een uitkering beter, je weet dan dat je iedere keer je geld krijgt.

Linda

19.10. Uitkering

Ik wil graag even reageren. Mijn man heeft sinds een half jaar een ww-uitkering en is na 15 jaar trouwe dienst op een hele vervelende en lullige manier eruit gewerkt. Oke, je krijgt je uitkering op tijd, maar denk toch eens na voor u zon uitspraak doet. Je moet het wel met 1/3 van je inkomen minder doen. En weer aan het werk komen op een leeftijd van 40 valt ook niet mee. Ondertussen zijn er al ongeveer 90 brieven de deur uit. Maar steeds ben je het net niet. Ik wil alleen maar even zeggen. WEES BLIJ DAT JE UBERHAUPT NOG WERK HEBT. Ik moest dit even kwijt.

Pien

19.11. Ik vind dat ze gelijk heeft

Hoi,

Ik vind dat ze gelijk heeft hoor! Ik heb een uitkering en natuurlijk weten we wanneer we het binnen krijgen. Maar om met drie kinderen te moeten wachten op geld, zeker als het te laat is. Ik zou niet willen ruilen maar ik begrijp dat ze het kwijt moest, want op geld wachten terwijl je geen geld meer heb om die drie lieve kinderen eten te geven of rekeningen te moeten betalen, ik geef het je te doen... En nog even: haar verhaal ging niet over wel of geen werk of wel of niet thuis zitten op je 40ste. Mijn man zit thuis op zijn 45ste en is ziek, geestelijk ziek. Die mag niet meer aan het werk.

Voel je niet zo aangevallen, laat iedereen zijn of haar verhaal kwijt.

Ik wens je veel kracht toe, ik weet hoe je je voelt, ik heb het nu iedere maand op een vaste tijd maar heb ook andere tijden gehad die nog veel erger waren, ook wachten op geld en dat is geen pretje!

liefs Hilda

19.12. Het is beide niet leuk

Ik snap best wat Linda bedoeld. Het miminum loon is zo onzettend laag!! Als je van een inkomen met een heel gezin moet leven, dat is bijna niet te doen. Het is soms frusterend als je ziet dat de overbuurman thuis zit (is ook niet gemakkelijk weet ik, die onzekerheid is slopend) maar wel met zijn ww 2x zoveel inkomen heeft als jij met je fultime job. Echt zulke situaties komen voor.

Ik wens jullie allebei betere financiele tijden toe.

groetjes Hannie

19.13. Leven als miljonair met een beperkt budget

Klinkt wel erg goed, lees meer hierover op www.rijkerleven.com.

19.14. Bijstandsuitkering

Ik reageer op alle berichten over het hebben van een uitkering of juist niet. Ik ben een alleenstaande moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 8 tot anderhalf jaar. Enerzijds ben ik blij met mijn uitkering, ik kan er tenslotte wel mijn kinderen van te eten en te drinken geven en kleden, ik red me er wel mee ook al is het geen vetpot en zijn leuke uitjes zeer beperkt evenals activiteiten zoals sport en hobby.

Toch ligt er zo'n enorme druk op mijn schouders nu het verplicht is voor mij om te gaan werken. Niet dat ik dat niet zou willen, maar 40 uur per week werken, als er dan al gepast werk voor mij zou zijn, is voor mij echt niet te doen. Ik heb aangegeven dat ik wel 20 tot 25 uur per week zou willen werken mits ik iets vind wat ik zou kunnen zonder een gedegen opleiding, maar dat was niet goed genoeg.

Met andere woorden: ik klaag niet over de uitkering, ben blij met deze voorziening. En ook al zou ik er graag vanaf willen omdat je vaak toch met de neus aangekeken word dat je je handje ophoudt, ik zou werkelijk niet weten hoe ik dit op een haalbaare wijze zou kunnen combineren met het alleen opvoeden en verzorgen van mijn kinderen zonder dat ik alle dagen na mijn werk thuis loop te stressen en roepen naar mijn kinderen. Wat is dan belangrijker vraag ik me af?

Nu zijn er ook genoeg alleenstaande ouders met 1 of 2 kinderen die een auto/rijbewijs en familie/opa's/oma's hebben die de kinderen weleens opvangen tijdens werkuren, maar ook deze dingen/mensen bezit ik niet waardoor er toch weer een dubbele last op mijn schouders ligt. Ik zou het graag anders willen en kunnen voldoen aan wat de maatschappij eigenlijk van mij verwacht maar helaas lukt mij dat niet.

Ben ik daarom dan minder dan andere mensen? Ik vind van niet, maar zo voelt het regelmatig wel.

Dus bij deze: wie heeft er nog plaats voor een alleenstaande moeder die als receptioniste/telefoniste voor maximaal 25 uur per week wel aan het werk zou willen/kunnen gaan?


19.15. Wachten op uitkering

Weet u wel waar u over praat als u het heeft over een uitkering? Ik ben zelf in de ww terecht gekomen in december 2004. Door allerlei fouten van de ww heb ik ruim 4 maanden moeten wachten voordat mijn uitkering rond was en heb dus 4 maanden zonder inkomen gezeten. Hierdoor ben ik in de schulden geraakt. Dus een uitkering is echt niet alles. Denk beter even na voordat u hele domme dingen zegt en andere mensen hiermee kwetst!

Miranda

19.16. Door wachten op uitkering in de schulden

Sluit me bij Miranda aan. Ik heb vorig jaar 2 keer over 4 en halve maand moeten wachten op WW resp. WAO uitkering. Daardoor ben ik in ernstige problemen gekomen. Werd o.a. door woningstichting voor het gerecht gedaagd omdat ik de huur niet kon betalen. Men geloofde gewoon niet dat ze bij het UWV een alleenstaande moeder in de kou lieten staan. Na die rechtszaken die ik natuurlijk verloor omdat ik echt niet kom betalen kwam ik er slecht vanaf. I.p.v. 2 maanden huur 800 euro, moest ik nu ruim 2000 euro betalen incl gerechtskosten. En dat gebeurde me dus 2 keer over. En dan praten we nog niet eens over NUON e.d.

Zit nu dus diep in de schuld. Zat al op bijstandsniveau met mijn WAO en nu dus op sociaalminimum (666,- per maand!) omdat er beslag is geld op mijn uitkering. Voor dat ik een uitkering kreeg was ik schuldenvrij en alleen door het wachten heb ik nu buiten mijn schuld een schuld.

Ik wou dat ik geen ongeluk had gehad en nog steeds als verpleegkundige had kunnen werken. En ja, dan had ik het best overleefd een keer een paar weken later uitbetaalt te krijgen.

Wees dus maar nlij dat je nog werk hebt, dat bespaart je nog meer ellende!

Desiree

19.17. Hulp gevraagd om overzicht te maken

Hallo, wij van www.goedkooplekker.nl zijn bezig om een overzicht per provincie te maken van kiloslagers, veehouders die aan particulieren verkopen, maar ook van adressen die groenten en fruit verkopen. Als u een dergelijk adres weet, wilt u dat dan naar ons mailen?

Met vriendelijke groet,

19.18. 40 urige werkweek

Even een reactie op sandra die vertelt hoe belachelijk het is om als alleenstaande ouder te moeten werken, je krijgt ook niet de mogelijkheid om te kunnen werken voor 20 uur want je moet de hele week beschikbaar zijn. Er wordt niet bij nagedacht dat je er in eerste instantie niet om gevraagd hebt om er alleen voor te staan en dat het voor moeders erg moeilijk wordt om ook nog voor je kinderen te zorgen.

En dan vinden ze het gek dat straks veel jongeren in de criminaliteit belanden. Deze kinderen zijn de toekomst en het lijkt me verstandig als je geen overspannen moeder hebt omdat ze 40 uur per week moet werken,belachelijk. Er zijn heel veel vrouwen die er zo over denken,sandra maar als we ons niet aansluiten via een stichting of actiecomite dan vind iedereen het heel normaal dat je als alleenstaande moeder alle taken op je neemt en ook nog 40 uur per week moet werken. Zou wel eens wat willen horen van al die vrouwen......

19.19. Uitkering? Praat me er niet van

Ik ben een 43-jarige gescheiden man en wil even reageren op de uitkering. Twee jaar geleden kon ik door omstandigheden mijn bedrijf niet meer uitvoeren en moest ik het sluiten waardoor ik een uitkering moest aanvragen. Dat deed ik dus braafjes maar ik werd telkens afgewezen met allerlei smoezen, zonder nu eigenlijk te weten wat het probleem was. Bleek achteraf dat mijn ex-vrouw was gaan vertellen dat ik zwart geld op de kast had liggen.

Ik heb een jaar zonder inkomen gezeten en ben mijn spaargeld en mijn woning kwijt en zit tot over mijn oren in de schuld omdat ik mijn vaste lasten niet meer kon betalen. Zelfs mijn huisdieren heb ik moeten verkopen. De deurwaarder vernietigde al mijn spullen toen ik uit de woning werd gezet van de woningbouwvereniging. Mijn ex-vrouw gebruikte dat als excuus om mijn kinderen vast te houden en alles. Alles ben ik gewoon kwijt.

Nu een jaar later heb ik eindelijk een inkomen van 680 euro per maand, ik zit in een woning vol met schimmels en vocht voor 300 euro per maand, ik zie mijn kinderen niet en ik kan maar nauwelijks mijn hoofd boven water houden. Hoewel ik dagelijks solliciteer kom ik niet meer aan de bak vanwege mijn leeftijd.

Dus praat me niet van uitkeringen want die zijn ook niet altijd op tijd met betalen en zeker niet altijd eerlijk.

Harry

19.20. Sociale bijstand behandelt mensen als grof vuil

Ik ben een jonge moeder van 2 kleine kinderen. Samen met mijn vriend hebben wij, toen mijn zoontje geboren werd, een uitkering aangevraagd. Ze kwamen toen met een lijst van auto's die op mijn vriend zijn naam stonden en die moesten er eerst af voor we bijstand kregen. Wij alles gedaan wat we konden doen met de rdw enz. Alles was goed en we kregen een gezamenlijke uitkering. Een jaar later nog een kind dus nog in de bijstand.

Mijn vriend staat door zijn verleden niet zo goed in het leven, dus had veel moeite met een baan vinden, maar is wel bezig met allerlei cursussen enz. Na 4 jaar een uitkering gehad te hebben, kregen wij een brief van het fraudeteam en moest mijn vriend langs komen. Wat bleek: de voertuigen die op zijn naam stonden, stonden er nog steeds op. En nu zegt men dat mijn vriend er een autobedrijf op na houdt. Het zijn auto's van bj 84,86,87. Vanaf vorig jaar is onze bijstand stopgezet en verwacht men dat wij 11000 euro terug gaan betalen.

Wij zitten dus al een jaar zonder inkomen, hebben wel een advocaat, maar het verzoek is al een keer afgewezen. Nu over 6 weken weer een uitspraak. We zijn benieuwd. Hoe kan zoiets in Nederland en hoe kom je in de schulden als niemand je verder kan helpen? Alles kan in Nederland, men kijkt er niet na of je met 2 kinderen wel water of stroom of een dak boven je hoofd hebt.

Mandy

19.21. Mandy, niet zo naief zijn

Sorry hoor Mandy, maar als ik je verhaal lees denk ik als eerste dat je niet zo naief moet zijn. Niemand krijgt zomaar auto's op zijn naam gezet bij de RDW. Dan is je vriend blijkbaar in het verleden als katvanger opgetreden. Soza zal trouwens meer bewijsmateriaal moeten hebben dan dat om de gehele uitkering stop te zetten en terug te vorderen. En de rechter toets dat heel erg strikt, weet ik uit de praktijk.

Het is inderdaad heel oneerlijk voor je kinderen, zij hebben niet gevraagd om papa en mama in de bijstand. Tegen jou kan ik alleen maar zeggen, praat nog eens met je vriend,weet je zeker dat je wel de hele waarheid weet. Nog een vraagje, waarom werk je zelf trouwens niet?

Amber

19.22. Amber /Mandy naief

Amber, ik weet niet of je echt uit ervaring schrijft. Maar om je staande te houden in de ww of in de bijstand moet je erg bij de pinken zijn en niet iedereen is dat en dan ben je de klos voor je er erg in hebt. Ze laten je rustig wachten op je geld, maar owee als je een dag te laat iets opstuurt oid. dan ben je meteen uitgeschreven en kun je weer weken wachten voordat het rechtgezet is. Bij deze instanties zitten ongeinteresseerde mensen voornamelijk zichzelf aan het werk te houden, en de mensen waar ze mee te maken hebben behandelen ze ongeinteresseerd en neerbuigend of als criminelen.

Ik kan me voorstellen dat de vriend van Amber dingen over het hoofd heeft gezien of verkeerd begrepen heeft en dat ze zo in de ellende zijn gekomen. Je mag wel een rechtenstudie hebben gevolgd om alle valkuilen het hoofd te kunnen bieden. En Amber zelf? Die moet gewoon thuis voor haar kindertjes kunnen zorgen, nu is het alsof zij nog eens extra moet worden afgestraft door zelf dan maar te gaan werken. Ze moeten haar vriend begeleiden en aan een baan helpen ipv. af te straffen als een crimineel. Maar dat gebeurt niet.

Zo gaat het helaas in Nederland en het is naief om te denken dat het anders is.

Antoinette

19.23. reaktie op Amber / Mandy

Dan vind ik de reaktie van Amber nog zeer netjes uitgedrukt. Een beetje naief noemt ze dat... prachtig! Ik heb me er gestoord aan het verhaal van Mandy, maar omdat niemand erop zit te wachten om "anoniem" afgebrand te worden zal ik het net zo netjes formuleren. Ik lees dat nadat het gezin in de bijstand is gekomen er nog een kindje bijkwam.

Nou, neem me niet kwalijk, maar dat weet je dan toch dat je in de bijstand zit. Als je dan kiest voor nog een kind moet je ook niet zeuren en klagen. Ik weet dat iedereen ook zonder dat hij daar zelf schuldig aan is in de problemen kan komen, maar op het moment dat je in de bijstand zit bewust kiezen voor nog een kindje is volgens mij vragen om een zware tijd. Dan moet je niet raar opkijken dat je niet, of amper kunt rondkomen, dat vind ik dan niet vreemd, maar dat is mijn mening.

Edwin

19.24. Mandy

Tja... hoelang wil je dan nog "onderhouden" worden? Misschien is het moment wel aangebroken dat je zelf eens een baantje zoekt, misschien voel je je dan wat meer verantwoordelijk voor je eigen situatie, het is nu net of iedereen boos en gemeen tegen je is en jij nergens wat aan kunt doen. Al een jaar zonder inkomen? nou je leeft blijkbaar nog steeds en je kunt je situatie op deze site goed formuleren dus er zal toch wel "een bron" zijn waar jullie geld/ onderdak en eten vandaan halen.

En voordat ik iedereen over me heen krijg: ik weet dat je kunt internetten bij de buren. Dus ik zal me niet afvragen waarom je je blijkbaar zonder inkomen ook internet kunt veroorloven, maar hoe naar je situatie ook is, ik geloof niet dat je in lompen op straat leeft met je kinderen.

Esmee

19.25. Mandy en naief

Ik weet dat overheidsinstanties vaak fouten maken en dit afwentelen op de burger of client. In de grote steden is dit tot kunst verheven. En de burger is er de dupe van, en mag alles weer rechtbreien, aantonen dat ie echt niet heeft gefraudeerd, niet onrechtmatig ingeschreven staat op zijn adres etc. Laatst kregen wij een brief dat onze zoon onrechtmatig op ons adres ingeschreven zou staan, en binnen 2 weken uitgeschreven zou worden, waardoor wij de kinderbijslag zouden kunnen verliezen en vervolgd zouden kunnen worden voor uitkeringsfraude.

De reden? De gem had hem een brief gestuurd, maar sommige postbodes in onze gem kunnen niet goed NL lezen, en dus werd de post verkeerd bezorgd in een straat die qua naam op de onze lijkt,en retour afzender gestuurd. Een heel boos telefoontje aan de gem van ons heeft dit weer rechtgezet.

Maar aan de andere kant is het wel erg naief om in een situatie met een vriend die niet goed in het leven staat, en in de bijstand dan toch kinderen te krijgen. zorg dan eerst dat je leven weer goed op de rails staat, voor je daar aan begint. Want je brengt de kinderen ook in een ellendige startsituatie. Zoals iemand al opmerkte, je moet zo ongeveer een rechtenstudie gevolgd hebben om e.e.a aan te kunnen met die instanties. Wees dan niet zo naief om te denken "het kan niet zo zijn dat...".

Het IS wel zo en je moet voor je kinderen de beste kansen scheppen. Vraag dus bijv aan de RDW een schriftelijke bevestiging dat er geen auto's meer op naam van je vriend staan.

19.26. Mijn kindjes niet hoor (<:

Nee hoor Antoinette,

Je schrijft hierboven dat Amber gewoon thuis voor haar kindjes moet zorgen. Ik neem aan dat me hebt verward met Mandy. Maar is het niet zo dat als de man van Mandy al thuis is, hij is tenslotte werkloos, er thuis al iemand is om op de kinderen te passen. Werk gaat in principe boven uitkering (uitzonderingen zoals gehandicapte partner of kind of alleenstaand moederschap van jonge kinderen laat ik daar even buiten).

De reactie van Antoinette: 'Amber, die moet gewoon thuis voor haar kindertjes kunnen zorgen, nu is het alsof zij nog eens extra moet worden afgestraft door zelf dan maar te gaan werken. Ze moeten haar vriend begeleiden en aan een baan helpen ipv. af te straffen als een crimineel. Maar dat gebeurt niet' vind ik dus echt niet meer van deze tijd, schandalig gewoon dat er nog mensen zijn die zo denken en daar de belastingbetaler voor op laten draaien.

Amber

19.27. Gestart bij clubs: Lotgenoten in de wsnp

Beste mensen,

Ik lees hier al bijna een jaar lang de zorgen van mensen in de wsnp en ben daarom gisteren een nieuwe club gestart bij clubs kijken bij cultuur en maatschappij en dan lotgenoten in de wsnp.

Ik zit zelf sinds 30 oktober 2006 met mijn gezin in de wsnp en ik heb geen fijne ervaringen gisteren waren b.v de bankrekeningen van mijn meerderjarige kinderen ineens geblokkeerd, dit mag wettelijk helemaal niet. Ik hoop dus dat er mensen zijn die hier in de wsnp zitten en zich aan willen menlden, om zo de ervaringen met elkaar te kunnen bespreken en delen want naar mijn idee is daar echt wel behoefte aan. En misschien ook voor een stukje gezelligheid!!!

Veel mensen praten er met hun omgeving ook niet over en zo kan je dan toch (ook onder een andere naam als je dat wilt) je zorgen en vragen en ervaringen met elkaar delen. Dus mensen schroom niet en meld je aan om elkaar zo te kunnen bijstaan!!!!

Het adres is: contact.clubs.nl/lotgenotenindewsnp.

Groetjes en liefs,

19.28. Reactie op verhaal van Mandy

Ik vind het verhaal ook wel heel vreemd. Als je je werkelijk afvraagt waarom je uitkering wordt stopgezet dan vind ik je zeer NAEF. Je snapt toch wel dat hetgeen je vriend aan het doen is niet zuiver op de graat is. Geen gewone burger met een normale baan heeft 3 auto's op zijn naam staan!! Laat staan iemand die geen inkomen heeft. Tenzij je wellicht zaakjes uitspookt die tegen alle regels ingaan...

Sarla

19.29. Auto's op naam

Hoi Sarla, elk wrak wat je in je garage of op terrein hebt staan staat op naam, of het nou een nieuwe mercedes is of een totaal verroeste old-timer waar geen wegenbelasting of iets voor betaald wordt en nooit mee gereden wordt. Auto is auto voor de gemeente. Geldt trouwens ook voor andere zaken als bv. een caravan. Wat dat betreft kun je zes auto's op naam hebben staan die in totaal nog geen 1000 euro waard zijn, terwijl je voor bijstand bv. wel een gewone auto mag hebben tot een waarde van 2500 euro (zoiets).

Antoinette

19.30. Auto's op naam onzin

Antoinette,

ik weet niet hoe je aan je informatie komt, maar er klopt in ieder geval geen snars van. In dit geval lijkt het me dat de auto's niet op de inrit stonden maar dat ze bij de rijksdienst voor het wegverkeer (of hoe heet die instantie, in ieder geval de RDW) op naam van de partner van Mandy stonden. Als ze inderdaad gewoon op de inrit of in de garage stonden, had Mandy er toch wel van afgeweten lijkt me. En om een auto op je naam te krijgen bij de RDW moet je toch echt gewoon naar het postkantoor met de eigendomspapieren van de auto en een legitimatiebewijs.

Zie de hieronder gekopiëerde informatie van de RDW:

  Benodigde documenten voor overschrijving Om een kentekenbewijs op uw naam te laten zetten hebt u nodig:

  * Een geldig legitimatiebewijs * Het Tenaamstellingsbewijs * Het Overschrijvingsbewijs

Als Mandy dus zegt dat ze niet wist van auto's die op naam van haar partner stonden is ze gewoon naïef. Als hij dat echt niet gedaan zou hebben, zou hij toch gewoon bij de RDW de papieren kunnen opvragen van de betreffende kentekens en kunnen aantonen dat alles vervalst is.

Ben benieuwd of Mandy zelf nog gaat reageren om onze vragen op te helderen,

groet Amber.

19.31. Kringloopwinkels

Het is inderdaad erg moeilijk geworden, om met een minimum inkomen nog rond te komen, want alles is zo vreselijk duur geworden Ook ik zit al jaren in een laag inkomen, maar kom nog steeds rond, alhoewel ik wel iedere dag goed moet nadenken, alvorens ik mijn bestedingen weer doe. Het is schandalig, dat we zoveel huur, ga en licht etc, kwijt zijn, waardoor we nauwelijks nog iets over houden, tenminste ik. En ik heb totaal geen schulden. Ra ra hoe kan dat?

Groetjes Wil

19.32. Extra link goedkope zwangerschaps- en ovulatietesten

Via www.testjezelf.nu kunt u binnenkort snel, discreet en goedkoop thuistests en zelftesten online kopen.


19.33. Kledingbank

Hallo,

Voor mensen die rond moeten komen van een beperkt budget wil ik even laten weten dat zij (met een verwijsbrief) gratis kleding kunnen halen bij de kledingbank.

Wil je er meer van weten dan kun je kijken op www.kledingbank.nl of je kunt mij mailen.

Groeten

19.34. Is dit ook in Apeldoorn mogelijk?

Hallo,

ik leef samen met mijn 2 jonge kinderen van een minimum, en betaal mijn schulden af via de atadsbank. Omdat mijn kinderen snel groeien en die regelmatig een hele nieuwe garderobe nodig hebben, is dit voor mij een hele grote kostenpost.

Ik vraag me daarom ook af of er in Apeldoorn ook een kledingbank is, en zo ja, waar?

met vriendelijke groet, Nicky

19.35. Reactie op Nicky

Hoi Nicky,

In Apeldoorn zit helaas geen kledingbank. Maar wel kun je als je een verwijsbrief hebt en vervoer kunt regelen naar de kledingbank in Amersfoort komen.

Mocht je meer willen weten dan kun je me rechtstreeks mailen op

Groeten Loes

19.36. er is nu wel een kledingbank in apeldoorn

Reactie op Reactie op Nicky

hallo
Ik weet dat er 1 keer in de 2 weken op donderdag middag een kledingbank is in het buurthuis in Zevenhuizen: Kledingbank Gentiaan Buurtcentrum Zevenhuizen ik weet niet de preciese datums en openingstijden maar dat moet via het buurthuis niet zo moeilijk zijn om achter te komen grts jolanda


19.37. De keerzijde van consumeren

Lees De keerzijde van consumeren.

19.38. De keerzijde van consumeren

Nou dat hebben we zelf wel weer ondervonden de afgelopen maanden. Er zijn maar weinig mensen die reageren op een advertentie voor tweedehands spullen. Wel speelgoed kunnen verkopen op de rommelmarkt. Gezien we al twee maand op marktplaats spullen hadden staan waar geen mens om belde, toch in onze ogen nog goede spullen die ook de kringloop niet wilde, naar de stort gebracht. Ja zonde dat wel. Maar als je de ruimte nodig hebt moet je wat.

Ook wij vinden dat er te veel en te snel wordt weggegooid maar je krijgt soms ook het idee dat de producenten van bepaalde produkten sommige produkten ook zo maken dat je ze b.v niet zelf kunt reparen en dus het maar besluit weg te gooien omdat een reparatie laten uitvoeren niet meer de moeite waard is. Maar als geld geen rol speelt zal de verleiding misschien groter zijn om alles te kopen wat je hartje begeerd.

Jessica

19.39. Besparen op schoolkoekje

Wij bakken zelf koekjes en geven siroop in een drinkfles mee naar school. We maken eerst een liter siroop aan. Als je per glas siroop maakt, gebruik je gauw veel te veel. Verschil met pakje van goedkoop merk en verpakt koekje is gemiddeld 20 cent per kind per dag. Dat is dus per jaar 40 hele euro's per kind! Omdat we de eigengemaakte koekjes met leuke vormpjes uitsteken, vinden de kinderen het heel leuk en je spaart ook nog het milieu!

Els

19.40. Reactie 11.38

Nog een idee om te besparen: bij de aldi heb je friese kruidkoek, kunnen heel veel plakjes uit. Mijn kinderen krijgen zo'n plakje in de broodtrommel mee voor de ochtendpauze samen met een beker aanmaaklimonade. Mocht er een kind eens wat anders willen dan die kruidkoek is er ook sultana o.i.d. Maar dan krijgen ze er maar 1 mee ipv een heel pakje met 3 stuks. Zelf koekjes bakken kan wel maar dan moet je ook je afwas en energiekosten meerekenen.

19.41. Schoolkoekje

Bij ons op school hebben ze de regel:

- Alleen fruit of een boterham (het liefst gezond en niet te veel, moet in 10 tot 15 minuten genuttigd kunnen worden)

- Drinken alleen in een beker ( geen cola of sinas enz). Dus wordt er 's morgens uit een groot voordeelpak bekers gevuld.

- Of ze kunnen bij de schoolmelk, maar als je dit omrekent is dit vrij duur. En het moet niet te veel kruimelen of troep geven.

En als ze mogen trakteren moet dit ook gezond zijn en niet te veel troep geven.

Geno

19.42. Besparen op schoolkoekje

Tot een paar jaar geleden gaf ik ook altijd iets te eten mee voor tijdens de pauzes, nu niet meer want er is vaak gewoon te weinig tijd om het op te eten. Vooral de grotere kinderen (vanaf groep 3) willen echt graag spelen en als ze dan ook iets moeten eten hebben ze bijna geen tijd meer hiervoor. Zelfs drinken gaat niet altijd op tijdens het speelkwartier. Daar staat wel tegenover dat de kinderen in de klas water mogen drinken, bij de kraan in de klas staan bekers. Misschien is dat op meer scholen zo?

Nejada

19.43. WW uitkering

Hallo

Mijn man is per 1 december ontslagen, samen met nog 63 mensen doordat het werk naar het buitenland is gegaan. Wij hebben 4 kinderen waarvan 2 op hbo en 1 volgend jaar naar het gymnasium gaat. Omdat mijn oudste zoon nu werkt komen we niet in aanmerking voor huursubsidie en onze uitkering wordt niet aangevuld tot sociaal minimum van 1200 in de maand, 1045 ww. Mijn zoon zoekt woonruimte maar valt niet mee zoveel verdient hij niet. Aangezien mijn man 50 is zal het niet meevallen een nieuwe baan te vinden, hou mijn hart vast voor aankomend jaar alleen al de huur is 460, maar wie dan leeft dan zorgt.

Angelique

19.44. Reactie ww uitkering

Hallo Angelique,

ik zit jouw berichtje te lezen en vraag me af waarom je oudste zoon woonruimte zoekt. Is dit omdat hij dat graag wil of omdat jullie dan huursubsidie ontvangen. Misschien een idee om kostgeld te vragen als je dat nog niet zou doen. Het is maar een idee om tijdelijk rond te komen.

groetjes Jolanda

19.45. Ruilen

Bij www.ruilen.nl/ kun je je spulletjes ruilen!

19.46. Leren

Dag allemaal,

Consuminderen is prima, zuinig aan doen in krappe tijden ook. Dat vraagt creativiteit en uithoudingsvermogen en energie (je zult je baan maar kwijt zijn en je suf solliciteren...). Werken is nog altijd de meest duurzame manier om geld te verdienen. Een uitkering is eindig, en blijft hetzelfde. Om te kunnen blijven werken, ook in slechte tijden, is het belangrijk om al heel jong te leren dat je moet blijven investeren in opleidingen voor jezelf, dat is iets waar je vooral niet op moet bezuinigen. Het liefst op meer terreinen en met een diploma als resultaat. En om jezelf te kennen en te weten waarin je goed bent. (dat is niet hetzelfde als een heel hoog IQ hebben).

Pech hebben en je baan kwijt raken, dat kan de beste overkomen. Goed voorbereid zijn op pech, daar kan je zelf ook iets aan doen en kan je minder afhankelijk maken van uitkeringen en de keuzes van anderen over hoe jij moet leven.

Mirjam

19.47. goedkope zwangerschapstest en geboortekaartjes

BB's ontwerp biedt u al een zwangerschapstest aan voor € 1,84 inclusief verzenden! Ook ontwerpen wij samen met U, UW eigen persoonlijke en toch zeer voordelige / goedkope geboortekaartjes. Ook voor kraamcadeaus, bedankjes; zelfs luizentassen en van alles uniek en toch goedkoop!

Kijk op onze site voor persoonlijke en toch voordelige gelegenheidskaarten en cadeaus...


19.48. Goedkoopste zwangerschapstest...

Reactie op Goedkope zwangerschapstest


Goedkoop en betrouwbaar: zwangerschapstesten -dipsticks. Per stuk te bestellen; betrouwbaar, duidelijk en vooral voordelig! € 1,19 / stuk (vanaf 6st: € 1,09) Verz.: € 0,55 tot 6, daarna € 1,25 tot 17stuks!
Waarom zo voordelig? Deze zijn precies zoals de duurdere, maar zonder plastic omhulsel! bbsontwerp


19.49. Zuinigheidstips

Hallo allemaal jammer dat er geen bezuinigheidstips meer worden gegeven. Gehakketak op elkaar, is niet nuttig.Ikzelf vind het altijd leuk om tips van anderen te lezen. Dus nu ik maar, en ach misschien is het allemaal al eens genoemd,maar ja herhaling is ook niet verkeerd. Ik gebruik een vast bedrag voor huishoudgeld,als het nodig is ga ik er gemakkelijk overheen. Als de beparing erg goed is. Per week ongeveer 100 euro voor 7. Ik let altijd op de kiloprijs!

Dierenvoer reken ik apart want dat bestel ik in grote hoeveelheden op het internet. We hebben een grote hond en twee katten. Ik pin alleen bij grote aankopen bijvoorbeeld, kleding. Groente en fruit bij Lidl en AH,andere basis produkten koop ik er ook en bij de Aldi. Ik koop niets kant en klaar,zakjes pakjes en dergelijke.Er zit altijd vet en suiker en andere troep in. Ik maak alle sausjes dan ook zelf, niet moeilijk en gezond. Mijn eten staat ook in 30 min op tafel. Voor het weekend bak ik wat lekkers. Kruimels die ik overhoud, bewaar ik in de koelkast, voor later over een toetje. Toetjes maak ik van yoghurt en vla als basis. Inspiratie is de supermarkt.

Vaak eenpansgerechten en dan 400 á 500 rundgehakt. Kipsaté maak ik dan ook zelf.Kinderen krijgen een flesje drinken mee naar school. De flesjes koop ik om de zoveel tijd bij de Aldi. Ik leeg de inhoud voor 1/3 en vul een beetje bij met water. De rest bewaar ik voor de volgende dagen. Als dat op is dan gaat er limo mee. Ze krijgen fruit mee, en 1x per week een chocowafel en een pakje drinken. Soms een krentebol met bruine suiker en kaneel. Vruchtesap alleen in het weekend. Ik giet het over in een kan en doe er 2kopjes water bij. Bij de fristi altijd halfom met melk. Voor de rest drinken we (groene) losse thee. Veeeeeeeeeeeel goedkoper en echte thee. In zakjes is het afval. Mij man en ik drinken ook koffie ES 500gr 1.39!!!

Volkoren ontbijtkoek zonder suiker maar met agavesiroop maak ik voor mezelf, snij ik in plakken en vries het in. Doe ik ook met feta trouwens! Krentebrood maak ik zo nu en dan. Ik kom later vast wel op meer dingen, want heel veel is voor jezelf logisch, maar kan wel een tip voor een ander zijn. Dus iedereen waar blijven de tips, leuk toch?!

Groetjes Anne-Mae

19.50. Zuinigheidstips 1

Hallo Anne-Mae,

Je hebt gelijk, ik ben lang niet meer op deze site geweest vanwege het gekibbel over en weer en waar het echt om draaidt, daar lees je niets meer van.

Bedankt voor je tips, ik hoop dat je meer tips hebt en iets uitgebrieder kunt vertellen over b.v. je eenpansgerechten. Wij zijn een gezin met 3 kinderen, werken beide maar kunnen slecht rondkomen dus ik ben heel blij met alle tips!

groetjes Wilma

19.51. Zuinigheidstips 2

Hallo Wilma,

Ik zal je wat recepten doorgeven. Als je het principe begrijpt, kun jezelf verder, maar ik ben ook nog lang niet uitgeleerd hoor!

Voor ons gezin,gebruik ik 500 gr gehakt/kip oid. De basis is meestal een of twee tenenknoflook met een uitje fruiten in een beetje olie met sambal, dan gehakt erbij lekker roerbakken, groente erbij. Bijvoorbeeld rode bliksem. Zo noemen we dat hier. Bij bovenstaande 1 of twee appeltjes erbij met wat spekjes. Zacht laten worden rode biet (pot) erbij.
Ondertussen de aardappelen koken, stampen met een kop hete melk. Dan de hele mikmak doorelkaar. Heb je veel slechte appels dan laat je de rode biet achterwege.

Indische prei; begin hetzelfde met het gehakt en spek en sambal als bovenstaande, dan wat citroensap erbij flinke scheut ketjap erbij gesneden prei toevoegen dan 1 a 2 koppen heet water erbij met bouillonblokje en dan gaar laten worden. Suddervlees maken,bij een flinke aanbieding 2 kilo doen,in een pan met vlees kruiden wat aanbraden. Heet water toevoegen met ongeveer 3 of 4 bouillonblokjes aan de kook brengen,2laurierbladen toevoegen met 3 kruidnagelen en een scheut azijn. Laag zetten het liefst op een petroleumstel, 3 of 4 uren laten sudderen (doe ik vaak 'savonds). Dan koel weg zetten en de volgende dag gebruiken of later in de week kun je 3 of 4 keer van eten. Bijvoorbeeld met veel uien(hachee)paprika's met tomatepuree (goulash).

Spitskool is zeer lekker als nasi/bami. Kan ook met een paar uien en paprika, tomatepuree wat azijn en ketjap wat bouillon erbij serveren met aardappelen, etc etc. Koekjes bak ik vaak zelf en onlangs ben ik begonnen met puddingen.

Gehaktballen; 500gr (het gemakkelijkst voor mij, voor jou bv 250gr en 5 boterhammen)en 7 boterhammen weken in wat melk uitknijpen, uitje erbij gehaktkruiden of kerrie met paprikapoeder Ballen draaien, door de paneermeel. Dit is bij mij opgespaarde kapjes brood laten drogen en dan verkruimelen.

Taarten voor de verjaardagen maak ik ook zelf. Op het internet is alles te vinden. Ikzelf heb het Margrietkookboek uit de jaren 50, misschien heeft je moeder ofzo nog een. Kruiden heb ik allemaal los, dit koop je bij de toko. Zeg je, ik heb geen verstand van kruiden? Kijk eens op de zakjes wat je koopt, schrijf het op en laat de rotzooi weg.

Spaghettisaus; weer de basis dan 2 blikjes tomatepuree toevoegen even laten bakken,(balmasico) azijn, erbij dan heet water met buillonblokje scheut ketjap schepje bruine suiker. Dan wat italiaanse kruiden of allen verse bassilicum. Kaas raspen voor erbij en pasta. Misschien kom ik later op meer.

Heb je hier wat aan Wilma? Het is echt een leuk avontuur hoor!!

Liefs Anne-Mae

19.52. Ontbijtkoek

Er zitten zeker goede tips bij!

Zelf maak ik van de laatste plakken brood die soms droog zijn wel eens een tartetartin: kruiden, kaas, soms een tomaatje of een plakje vleeswaren erop (afhankelijk van wat er is en waar ik zin in heb) en dan een minuutje of 4-5 in de oven op 180-200gr hete lucht. Heerlijk bij pasta, omelet of gewoon tussendoor!

Hoewel ik niet "ter bezuiniging" sap aanmeng met water, drinken onze jongens desondanks vaak liever appelsap-ranja, in plaats van de pure sappen.

Bij het scheiden van de markt op zaterdag worden overigens vaak "fruitmanden" tegen geringe prijzen aangeboden. Een krat fruit in de zomer soms voor 2,50 tot 5 euro (appels, mango, kiwi, meloen, citrusvruchten, bananen). Heerlijk om een shake van te maken. Veelal is het fruit de hele week houdbaar, maar 't ziet er gewoon wat minder uit.

Heb je toevallig voor mij ook het recept voor ontbijtkoek? De jongens van mij willen het graag mee naar school, maar het is hier niet te krijgen...

Groetjes, Astrid

19.53. Ontbijtkoek

Hallo Astrid, leuke tip van je. Het aanlengen doe ik ook omdat het allemaal zo zoet is.

Speciaal voor jou het recept van de ontbijtkoek; 300 gram volkoren meel, 2 schepjes baking soda(zuiveringszout) of een zakje bakpoeder, 125 gr (appel)stroop, 2 eetlepels honing (dat doe ik niet, ik gebruik agavesiroop), 400ml melk/karnemelk, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel foelie, 1/3 kardemom (hoeft niet), puntje kruidnagel, 4 theelepels kaneel, en een ei.

Bakken op 175 graden voor ongeveer 60 minuten.

Het is niet heel zoet, ik voeg de laatste tijd krenten toe, ongeveer 150 gram (laten wellen in thee).

Eet smakelijk!!! Anne-Mae

19.54. Oud brood

Oud brood anders dan wentelteefje opeten!

Als alleenstaande heb ik dikwijls brood over, maar niet altijd heb ik zin in verloren brood of zoals in Belgïe we dit wentelteefjes noemen, dus probeerde ik mijn laatste sneetjes brood eens in de oven te steken met een beetje look- of kruidenboter erover gesmeerd. Even zuinig als croque monsieur of verwerkt als broodpudding (soort taart),

hartelijke groeten vanuit Brugge en smakelijk

Sandra L

19.55. Nog wat tips

Ik lees hier wat tips over drinken mee naar school, ik geef mijn kinderen gewoon een flesje water mee. Dit flesje nemen ze dan weer mee naar huis en dan vul ik het de dag daarna weer met water (eerst even schoonmaken uiteraard). Na een paar weken vervang ik het flesje voor een nieuw flesje.

Ik maak altijd zelf pizza van bloem, dit kost bijna niets en is echt heerlijk. Van oud brood maak ik tosti's

Ik maak zelf mijn wasmiddel van Marseillezeep, kost ook bijna niets en de was wordt goed schoon. Als wasverzachter gebruik ik azijn, is gelijk goed voor de wasmachine

Voor de boodschappen heb ik een lijst gemaakt met producten die wij meestal gebruiken met de prijs erbij. Zo ben ik er achter gekomen in welke winkel wat het goedkoopste is, nu maak ik mijn boodschappenlijste met prijs en al, zo weet ik precies wat ik ga uitgeven die week. Alleen is de groente en het vlees variabel, maar meestal weet ik hier ook de prijs al van want ik koop altijd de groente en het vlees van de aanbieding. Hierdoor heb je een goed overzicht van wat je gaat uitgeven zodat je niet voor verassingen komt te staan in de winkel.

Ik heb nog wel meer tips als daar eventueel nog interesse voor is.

Groetjes Bianca

19.56. Tips...

- wit waspoeder is erg goedkoop bij Jumbo en Nettorama; 1.60 voor een pak!
- Drink alleen water, koffie (ES) thee en melk. Frisdrank is onzinnig!
- Doe voor 50 cent gehakt in je pasta; het gaat om de smaak, niet om de hoeveelheid.
- Verkoop zoveel mogelijk overbodige zaken via marktplaats. Mensen kopen echt de raarste dingen.
- Diepvriesgroente is goedkoper dan vers, en net zo gezond!

Wij hebben zelf 4500 bruto te besteden, maar wij zijn een stel dat het een uitdaging vindt om zo goedkoop mogelijk te leven!

Job

19.57. Re: tips

Fijn Job dat jullie 4500 bruto hebben samen en dat je toch zuinig leeft. Heb je nog meer van die goede tips? Ik zou zeggen graag elke tip die je toepast. Alvast bedankt!

Jessica

19.58. Tips zuinigheid

Wij zijn een gezin van 4 personen, als er in een recept 500 gram gehakt staat neem ik de 250 of 300 gr en gewoon wat meer groenten erdoor. Pannenkoeken kan je prima maken van bloem, eieren, melk een snufje zout en wat kaneel, goedkoper dan de pakken. Als je een markt in de buurt hebt loop dan eerst even de markt over om je te orienteren op de prijzen en koop dan, en bij turkse /marokaanse winkels kan je heel vaak goedkoper groenten etc kopen. Kromme komkommers zijn net zo lekker als rechte.:)

Houd je inkomsten en uitgaven bij dan zie je waar je nog op kan bezuinigen. Als kleding stuk is repareer dit en als het echt op is haal dan de rits en knopen eruit/af voordat je het weggooit, deze kun je weer hergebruiken. Wij leven al ruim 20 jaar van een uitkering doordat we beiden zijn afgekeurd (1800 p.mnd met hoge ziektekosten maandelijks), dus echt geen topinkomen en echt puzzelen iedere maand en leven sober voor ons gevoel, maar sparen het hele jaar kleine beetjes om op vakantie te kunnen.

Het geld wat over is van het h.h.geld gaat apart in een potje, ook zegels sparen bij ah en kooppunten bij vomar gaan in dat potje en zo bouw je een beetje reserve op. Maar ik wil niet zeggen dat iedereen dat kan doen. Als je gratis bonnen intikt op google komt ervan alles te voorschijn. AH heeft af en toe kortingsbonnen en koop bv voor sinterklaas het hele jaar door dingetjes, scheelt in de decembermaand een hele boel. Zelf appelmoes maken kan prima van rimpelige handappels. Heb je een vriezer doe het dan daarin of spaar potten en weck het . Er is genoeg info te vinden op internet.

Breng spullen naar een 2-e hands winkel zo krijg je er nog wat voor terug. Kijk of je dingen kan ruilen en elkaar zo kan helpen. Bak zelf koekjes etc, oftewel genoeg mogelijkheden maar wees creatief want ook met een uitkering kan je veel doen.Alleen stel je eisen anders .

Henriette

19.59. Goedkoop boodschappen doen?

Ik zou graag weten waar en hoe ik goedkoop boodschappen kan doen, moet met 50 euro rondkomen met 3 kinderen, wie heeft tips? hoe ziet jullie weekboodschappenlijstje eruit?

19.60. Mijn verhaal...

Hoi!, ik kan je vertellen dat ik met mijn vriend samenwoon en we hebben een dochter van 11. Wij hebben 40 euro per week te besteden: Het is een echte strijd die wij iedere week proberen te winnen.

- Koop verse groente, snijd deze in stukken en vries deze in.
- verdeel een bakje gehakt in kleine porties (komt van pas bij pasta gerechten, nasi en bami.)
- pasta's kun je eventueel opvullen met ei en soepgroenten (0,39 euro bij Aldi.)

Vlees is bijna niet te doen, tegenwoordig kost dit erg veel. Probeer na 16.00 uur te kijken bij de vleesafdeling, vaak wordt er het een en ander afgeprijsd i.v.m. datum. Hou sites zoals Gratiz.nl in de gaten en bezoek rommelmarkten (valt wat af te dingen...)

Hopelijk heb ik je (een beetje)kunnen helpen.
Yena.

19.61. Mijn verhaal...

Dag Yena,

Wat kook jij zoal door de hele week? En kun je brood e.d genoeg kopen van dat geld?

groetjes, Mila

19.62. Weekmenu's rond 17 euro

Op deze groep wordt iedere week een weekmenu geplaatst door een budget-coach. Ze geeft weekmenu's mét een boodschappenlijst. De weekmenu's zijn tussen 15 en 20 euro. En dan voor 4 personen en voor 7 dagen.

www.facebook.com/groups/meerdoenmetmindergeld/

Marian

19.63. Weekmenu's plannen m.b.v. folders

Hoi,

Ik maak elke week een boodschappenlijst en menuplan voor de hele week. Meestal ga ik naar 2 of 3 verschillende winkels en dat op verschillende dagen. Mijn menu's plan ik vaak afhankelijk van wat er waar in de aanbieding is. Ook leg ik de folders naast elkaar en stel dan soms dingen uit om een paar dagen later te kopen als het bij de andere winkel goedkoper of in de aanbieding is. Folders zijn tegenwoordig allemaal digitaal beschikbaar, dat is makkelijk te doen.

Verder probeer ik als het even kan de was aan de lijn te drogen i.p.v. in de droger te doen en staat onze verwarming op 19 graden.

Yoghurtdrank maak ik zelf, gemengd van limonadesiroop, volle yoghurt en water voor de kids in een beker mee naar school en koop ook geen voorverpakte koekjes. Als het al koek moet zijn dan kan je losse koekjes kopen en die dan in een klein trommeltje of boterhamzakje stoppen. Meestal geef ik fruit mee, maar af en toe willen ze net zo ongezond als de rest

Sandra

19.64. Weekmenu's plannen m.b.v. folders

Hoi,

Ik maak elke week een boodschappenlijst en menuplan voor de hele week. Meestal ga ik naar 2 of 3 verschillende winkels en dat op verschillende dagen. Mijn menu's plan ik vaak afhankelijk van wat er waar in de aanbieding is. Ook leg ik de folders naast elkaar en stel dan soms dingen uit om een paar dagen later te kopen als het bij de andere winkel goedkoper of in de aanbieding is. Folders zijn tegenwoordig allemaal digitaal beschikbaar, dat is makkelijk te doen.

Verder probeer ik als het even kan de was aan de lijn te drogen i.p.v. in de droger te doen en staat onze verwarming op 19 graden.

Yoghurtdrank maak ik zelf, gemengd van limonadesiroop, volle yoghurt en water voor de kids in een beker mee naar school en koop ook geen voorverpakte koekjes. Als het al koek moet zijn dan kan je losse koekjes kopen en die dan in een klein trommeltje of boterhamzakje stoppen. Meestal geef ik fruit mee, maar af en toe willen ze net zo ongezond als de rest

Sandra

19.65. Nog wat tips

Zie bezuinigen als uitdaging!
 1. koop alleen als je het echt nodig hebt
 2. misschien kun je dingen ook lenen?
 3. vraag iets wat je nodig hebt evt voor een verjaardag
 4. als je het echt nodig hebt kijk dan altijd of het 2e hands te krijgen is. Kringloopwinkels zijn ideaal maar zelfs daar zit per winkel prijsverschil in.
 5. kleding kopen wij altijd 2e hands, dat scheelt stukken. Even uitwassen en het ruikt vertrouwd.
 6. als je weg gaat neem dan altijd je eigen eten mee. Dat is altijd goedkoper dan ergens wat kopen. Wij maken het vaak wel wat specialer door bv beleg wat we niet zo vaak eten op brood te doen.
 7. Drink voornamelijk water. Ook de kinderen krijgen dat mee naar school met wat fruit of een los koekje. Het is erg gezond en je krijgt stukken minder suiker binnen. Drink je dan eens thee/koffie/frisdrank dan is dat een traktatie. Eerst mis je het maar het went al snel. Nu drink ik bijna nooit meer frisdrank (bv op een verjaardag) omdat ik het zo zoet vind.
 8. Zet je verwarming lager en trek warmere kleding aan.
 9. Probeer zo min mogelijk van je producten te gebruiken. B.v. van tandpasta heb je maar heeeel weinig nodig terwijl het toch flink blijft schuimen. Probeer het eens uit en je merkt vanzelf hoeveel je minder kunt gebruiken. Hetzelfde geldt voor shampoo/wasmiddel/afwasmiddel/schoonmaakmiddel/deo/toiletpapier enz
 10. Gebruik groene zeep en soda om schoon te maken. Google maar eens voor de mogelijkheden.
 11. Geef tegoedbonnen cadeau. B.v. een bon om op te passen of om een week de was te doen. Mogelijkheden genoeg. Het kost je niets/weinig en toch geef je een origineel cadeau.

  Iemand verder nog tips voor cadeau's? Dat vind ik namelijk nog lastig. Cadeau's kosten vaak bij elkaar best veel en alternatieven vind ik moeilijk. Om zelf iets te maken voor een kraamcadeautje gaat nog wel maar voor een verjaardag ofzo vind ik nog lastig. Vooral als je weet dat diegene erg op merk of mooie dingen is.

 12. Geef je kinderen aandacht ipv spullen en/of veel speelgoed. Dat is vaak wat ze het liefste willen. Een spelletje, knutselen(met spulletjes uit de natuur of toilletrollen b.v.), samen koken of samen lezen. Dat is vaak wat ze later nog weten.
 13. Kook met producten van het seizoen. B.v. Kool, erwten, tomaten enzo. Dat zijn namelijk de producten die goedkoop zijn in dat seizoen. Heel veel dingen krijg je lekkerder door een gefruit uitje erbij te doen. Voor sausjes eerst wat boter smelten, dan er wat bloem erbij doen. (bv 20 gr boter en 20 gr bloem) even doorroeren en er in kleine beetjes water of melk bijgieten. Steeds een klein beetje gieten en roeren tot de klontjes weg zijn. Dan pas weer een scheutje erbij tot je zo de gewenste dikte krijgt. Op smaak maken met peper en zout. Voor een mosterdsausje mosterd toevoegen, voor een kaassausje wat plakjes kaas in stukjes enz.
 14. google op dingen die je nog meer zelf kunt maken
 15. repareer je kleding zoveel mogelijk zelf. Als je dat niet kunt vraag of iemand die het wel kan het je wil leren. Een naadje naai je zo weer dicht en je hoeft het kledingstuk niet weg te gooien en nieuw te kopen.
 16. Voor ontspanning kies een hobby die (bijna) niets kost. Lopen, tekenen, thuis sporten via workouts op internet, breien, lezen (uit 2e hands goedkope boeken) of bedenk zelf wat. Probeer dat samen met een vriendin te doen zodat het echt ontspanning en gezellig is.
 17. Doe je schoenen binnen uit, en draag sloffen. Je voeten blijven warmer en je schoenen slijten minder. n je huis blijft schoner.
 18. Zoek naar gratis activiteiten. Zorg dat je jezelf niet opsluit en weinig met andere mensen omgaat, omdat je minder te besteden hebt.
 19. Vraag oude(re) mensen om tips. Vaak leefden ze vroeger veel zuiniger en vertellen ze er graag over.
 20. Lees tijdschriften/kranten in de bieb ipv zelf een abbonement te nemen
Ik weet zo even niet meer tips, hopelijk hebben jullie er iets aan.

Brenda

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Zuinigheid

 1. Koop je boeken voordelig
 2. Gooi niets weg!
 3. Gratis dingetjes aangeboden
 4. Allesgratis
 5. Tips
 6. Goedkope zwangerschapstest
 7. Speelgoed
 8. Consuminderen
 9. Hoe rondkomen
 10. Uitkering
 11. Ik vind dat ze gelijk heeft
 12. Het is beide niet leuk
 13. Leven als miljonair met een beperkt budget
 14. Bijstandsuitkering
 15. Wachten op uitkering
 16. Door wachten op uitkering in de schulden
 17. Hulp gevraagd om overzicht te maken
 18. 40 urige werkweek
 19. Uitkering? Praat me er niet van
 20. Sociale bijstand behandelt mensen als grof vuil
 21. Mandy, niet zo naief zijn
 22. Amber /Mandy naief
 23. reaktie op Amber / Mandy
 24. Mandy
 25. Mandy en naief
 26. Mijn kindjes niet hoor (<:
 27. Gestart bij clubs: Lotgenoten in de wsnp
 28. Reactie op verhaal van Mandy
 29. Auto\'s op naam
 30. Auto\'s op naam onzin
 31. Kringloopwinkels
 32. Extra link goedkope zwangerschaps- en ovulatietesten
 33. Kledingbank
 34. Is dit ook in Apeldoorn mogelijk?
 35. Reactie op Nicky
 36. er is nu wel een kledingbank in apeldoorn
 37. De keerzijde van consumeren
 38. De keerzijde van consumeren
 39. Besparen op schoolkoekje
 40. Reactie 11.38
 41. Schoolkoekje
 42. Besparen op schoolkoekje
 43. WW uitkering
 44. Reactie ww uitkering
 45. Ruilen
 46. Leren
 47. goedkope zwangerschapstest en geboortekaartjes
 48. Goedkoopste zwangerschapstest...
 49. Zuinigheidstips
 50. Zuinigheidstips 1
 51. Zuinigheidstips 2
 52. Ontbijtkoek
 53. Ontbijtkoek
 54. Oud brood
 55. Nog wat tips
 56. Tips...
 57. Re: tips
 58. Tips zuinigheid
 59. Goedkoop boodschappen doen?
 60. Mijn verhaal...
 61. Mijn verhaal...
 62. Weekmenu\'s rond 17 euro
 63. Weekmenu\'s plannen m.b.v. folders
 64. Weekmenu\'s plannen m.b.v. folders
 65. Nog wat tips

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.