Groot Gezin
Budget Tips
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

18. Supermarkten


18.1. Folders online

Geen folders/reclame meer in uw brievenbus? Vraag dan een sticker aan.

www.Folderaar.nl is de grootste digitale-folder site en houdt dagelijks de folders bij. Het leek me een passende website voor grote gezinnen om zo op de kleintjes te kunnen letten.

Op deze site vindt u goedkope actie's van het Kruidvat voor het hele gezin, ruim voordat u de folder in de bus krijgt! Neem eens een kijkje in een grote drogisterij online!

Ook de Aldi-marktzit op het internet. Kijk bij aktueel voor de weekaanbiedingen.

Wilt u de aanbiedingen van de supermarkt thuis rustig bekijken? Dat kan bij de Edah, of bij Konmar.

Ook de Albert Hein geeft wekelijks haar aanbiedingen door via een nieuwsbrief. Kijk maar eens bij www.AH.nl. Verder kun je aan het eind van de dag of begin van de middag regelmatig vlees/groente op datum voor de helft van de prijs kopen. Gelijk de vriezer in en je hebt voor de helft van de prijs je boodschappen binnen.

Bij de Lidl kun je ook heel goed kopen, het is ongeveer hetzelfde als de Aldi (ook met de prijzen), alleen is het assortiment iets uitgebreider. Echt de moeite waard om eens te gaan kijken.

Ik doe mijn boodschappen vaak bij Bas van der Heijden (Dirk v/d/ Broek, Jan Bruijns). Ik heb gemerkt dat Bas vaak net zo goedkoop is als Lidl of Aldi. Bij Bas hebben ze ook vaak A-merken voor een goedkopere prijs. Deze merken hebben ze niet bij Lidl of Aldi. In de consumentengids stond een poll over de goedkopere supermarkt en Bas kwam daar als 1e plaats uit. Misschien een tip?

Een overzicht van fabrikanten van electrische apparatuur vind je bij Hermes Electronics.

18.2. Goedkoop eten

Beste mensen,

als moeder van 4 jongens is het eten niet aan te slepen. Ik heb als regel dat ik 1 keer per week boodschappen ga doen alleen bij de aldi. Ik ga naar de jumbo voor de dingen die ze bij de aldi niet hebben. Ik ga naar de markt en koop het fruit per kist of doos zodat ik goede kortingen kan krijgen. Groenten en vlees koop ik ook in het groot in zodat je kortingen krijgt omdat je zoveel afneemt. Ik ben zo omgerekend 150 euro in de week kwijt aan boodschappen. Op deze manier grijp ik ook nooit mis.

Nog een tip is koop een broodbakmachine. Je hebt hem na een half jaar al terugverdiend en het maken van een brood kost je maar 10 minuten per dag.

Groetjes

18.3. Goedkoop eten

Wij wonen niet zo ver van Duitsland en gaan nu 1 keer per maand daar naar de Lidl en de aldi. Die zijn met een hoop producten nog goedkoper als de Lidl en Aldi in Nederland. Ik heb een lijst gemaakt welke producten in Nederland goedkoop zijn en welke in Duitsland en dat bespaart me zo 50 euro in de maand. Op een kilo pak kittekatbrokjes scheelt het alleen al 70 cent.

Groetjes

18.4. Hermes duur

Hermes electronica is niet goedkoop, kijk maar eens bij prijsvergelijk.nl.

Henk

18.5. Goedkoop brood

Wij halen brood bij de Jumbo voor 37 eurocent bruin brood. Wij doen dat meteen thuis in de vriezer en pakken er alleen uit wat we nodig hebben. Dus altijd vers brood voor weinig. Luxe brood bak ik zelf een paar keer in de week lekker warm op woensdag middag of zo.

Trouwens de Jumbo is over het algemeen niet duur en heeft prima kwaliteit, wij halen er elke week al onze boodschappen voor 123 euro voor de hele week inclusief huggie luiers, voor een gezin met 7 kinderen. Wij gebruiken veel merk artikelen. Vlees en brood vriezen we in.

Groetjes Tanja

18.6. Goedkope persoonlijke verzorging/schoonmaakartikelen

Ik heb ook nog een tip voor mensen in de grensstreek. Ga voor alle produkten op gebied van persoonlijke verzorging en schoonmaak eens over de grens in Duitsland naar de "DM-drogerie mark". Vele A-merken schelen daar wel 30 tot 50% met Nederland.

Karin

18.7. Leren van studenten

Vanaf het moment dat mijn zoon ging studeren werd hij erg prijsbewust. Hij moest immers zelf zijn boodschappen doen. Hij ging naar de goedkoopste winkels en de markt. Bij thuiskomst werd mijn koelkast geïnspecteerd en was steeds het kommentaar; te duur.. te duur. Sedert die tijd ben ik ook bewuster met mijn huishoudgeld en kom nu ook bij de Aldi en Lidl. Het bevalt prima.

Johanna

18.8. lidl

Ook ik ging in het begin veel naar lidl maar ik ben heel erg prijsbewust en ik merkte dat sommige dingen die vroeger bij lidl goedkoper waren nu bij bas goedkoper zijn. Ik kan bij bas met dezelfde benodigdheden ook € 80,- kwijt zijn. Net als vroeger bij lidl. Ik koop ook geen a-merken maar voornamelijk eigen merken en die zijn net zo goed. Coca cola en huismerk komen vaak uit dezelfde fabriek.

Ik ben moeder van 3 en daalijk 4 dus wij moeten net als heel veel op de kleintjes letten. Ik koop mijn vlees overigens bij de C1000 omdat daar het vlees heel goed is, dat is bij bas niet altijd het geval.

groetjes Nathalie

18.9. Bas en Dirk

De supermarkten bas van der heyden en dirk van de broek zitten niet in het zuiden van het land. Lidl en aldi wel en die zijn beduidend goedkloper, maar zorgen er daarom ook voor dat je meer koopt dan je nodig hebt. Echt het goedkoopst is om iemand de boodschappen te laten doen die volgens een lijstje inlaadt en niets extra's koopt. Vanuit het zuiden moet je zeker geen boodschappen in belgie gaan doen. Nederland blijkt door de prijzenoorlog nu het goedkloopste noordeuropeese land te zijn om boodschappen te doen. Dat gaat tegenvallen met vakantie!

Arjanne

18.10. lidl en aldi

Even een reactie op die mevrouw die de lidl en aldi met elkaar vergelijkt. De lidl en aldi zullen met de prijs dan wel niet veel schelen, maar ik moet wel zeggen dat de meeste spullen bij de lidl niet te drinken en te eten zijn, zo goor. Gewoon een keer geweest bij de lidl, de helft heb ik weggegooid omdat ze dat hier vies vinden. Bijvoorbeeld, aan de kaas zit meer zo'n plastic smaakje, en de ijsthee en sudrerance vinden wij te waterig. Maar het is ook maar net wat je gewend bent. Ik ben gewoon helemaal voor de aldi en de nieuwe fruitig fris bij de aldi vinden wij lekker.

groetjes Agnes

18.11. Elke week prijsvergelijkingen

Wil je elke week op de hoogte zijn van prijsverschillen in supermarkten, kijk dan bij prijsslag.nl.

18.12. Echt wel

Ik woon in het zuiden van het land en doe vaak boodschappen in belgie omdat het daar stukken goedkoper is. Betaal je hier 13 euro voor een fles sterke drank betaal je in belgie 9euro. En de shag het scheelt 0.80cent op een pakje en eigenlijk de groente is ook veel goedkoper. Ik kan zeggen, als ik naar de aldi in belgie kijk, en dan bedoel ik mijn normale wekelijkse boodschappen, of die in nederland, ben ik toch zeker 20procent goedkoper uit.

Linda

18.13. Action

Deze winkel is echt de moeite waard om er eens een bezoekje te brengen. Alles is (en wordt nog meer) schreeuwend duur, dat je al in de stress schiet bij de gedachten van sinterklaas-, kerst-, verjaardagskadootjes. Deze winkel heeft bijna alles wat je hier voor zoekt in echt lage betaalbare prijzen. Van shampoos tot ondergoed. Van waspoeders tot tuinartikelen. Affijn noem maar op. Mijn haar was zo hard toe aan een oppepper qua kleuren en dankzij een pak haarverf (ook nog in mijn kleur) voor 1,69 loop ik er mooi gekleurd bij. Ook de sinterklaas van vorig jaar, scheelde enorm in mijn knip.

Hij heeft ook een eigen site en je kan ook je email adres door sturen zodat je elke week op de hoogte bent van de nieuwste aanbiedingen. Ik verzeker je, als je daar eenmaal geweest bent ga je glimlachend met veel voor weinig naar buiten.

Groetjes Anne

18.14. Lidl

Bij de Lidl is niet alles goedkoop. Bijvoorbeeld 750 ml. yoghurtdrank kost € 0,89 terwijl Yokidrink voor één liter bij de Nettorama ook € 0,89 kost. Ook chips is niet persé goedkoper. Ik las ergens dat de kaas niet smaakte, maar dat zullen de plakken met 'nep'kaas wel zijn. De 0,5 kg. blokken extra belegen kaas smaken wat ons betreft prima, net als de strooikaas.

Ga eens een keer met pen en papier langs en schrijf e.e.a. op aan prijzen. Vergelijk ze dan met je andere goedkope supermarkt. Pas dan weet je waar je flink op kunt besparen bij de Lidl!

Groet, Chantal

18.15. Lidl

Ik heb nog nooit zo'n nepwinkel meegemaakt als de Lidl. Ze verkopen afgekeurde troep van andere firma's. Ooit houten ladenkastjes gekocht, ja dezelfde als Ikea, de label van Ikea viel er zelfs uit, toen ik het plastic eraf haalde. Het was een afgekeurde partij, geen laadje dat paste. Achteraf nog meer betaald dan bij Ikea. Wij dachten benzinekosten uit te sparen. Wil je besparen, laat de Lidl links liggen.

Marie

18.16. Lidl

Elke winkel biedt goede en slechte spullen aan, maar om daar zo een woordenwisseling te doen is belachelijk. Ieder denkt het zijn erover. En voor de prijzen die je betaalt in Aldi of Lidl daar kan je ook niet van verwachten dat alles Megagoed gaat smaken. Aldi in Belgie vind ik zeker niet zo proper als onze lidl's en de producten van beide zijn aan elkaar gewaagd je moet enkel weten wat je daar kan kopen. En ik heb bij een ander warenhuis ook van sommige artikelen het huismerk getest en mijn conclusie is dat die beter zijn dan Aldi en Lidl samen en zelfs goedkoper maar ook kwalitatief veel beter zijn.

Kurt

18.17. Reactie op tanja en angelique

Graag een reactie op beide dames die goedkoop brood denken te hebben met het zelf te bakken. Wij als belgen betalen 1.80 € voor een bruin brood. En dat is bijlange niet zo groot als in nederland en zelf brood bakken daar ben je nog duurder mee uit. Dat bakmachine verbruikt enorm veel aan energie dus verhoog je die kost op je factuur van energieleverancier. Mijn moeder had ook zo een bakmachine totdat ze 685€ moest bijbetalen op haar energiefactuur. Dan heb je wel lekker brood maar veel te duur naar mijn mening. Ze heeft het bakmachine maar gedumpt en kreeg op het einde van haar factuur 35€ terugbetaald dus als je de rekening maakt?

Kurt

18.18. Lidl

In een gezin met drie kinderen (4, 6 en 7 jaar), doe ik 1 in de week de boodschappen bij lidl (70 euro) op mijn vrije dag en daar haal ik vnl. dezelfde produkten die ik elke week nodig heb (voorraadboodschapen) en op de zaterdag doe ik boodschappen bij de c1000 (20 euro) voor de wat luxere produkten. Ik heb geen tijd als werkende moeder om te vergelijken en verschillende supermarkten ervoor af te lopen, daarom is dit de ideale combinatie, en ja dat sommigen de lidlsmaken niet lekker vinden, mijn kinderen weten niet beter en klagen er dan ook niet over. Natuurlijk zijn er produkten die ze lekker vinden, die lidl niet heeft (bv dorito chips-nacho cheese), dan is dit niet een probleem en haal ik dit bij de c1000. Zo hou ik er evenwicht in.

Marisca

18.19. Goedkoop is niet altijd het beste

Ik heb liever dat we minder eten maar dan wel goed. Als ik de yoghi proef van de aldi dan denk ik ja dat kan ik ook de gewone yoghiedrink verdunnen met water en je hebt hezelfde. Dus ik vind kwaliteit erg belangrijk. Daarbij bak ik brood omdat het goedkoper is als van de bakker (er staat ook luxe brood) dus niet altijd, maar om ook eens wat lekkers te hebben. Voor de rest halen wij onze tarwe boterhammen bij de jumbo voor 35 cent (inmiddels dus ook alweer goedkoper geworden).

Ik vind je kunt prijzen pas echt vergelijken als de producten dezelfde voedingswaarden hebben. Ik heb zelf een voedselallergie en kan niet zomaar al die E nummers eten dus dan vallen de Aldi en Lidl winkels af. Smaken verschillen ja, maar kijk eens naar de inhoud. Snoep zonder kleurstoffen is duurder maar wel beter dus mijn kids hebben minder maar wel gezonder snoep. Ik vind hoe dan ook 120 euro per week niet veel voor een gezin van 10 personen, en dan eet ik wel lekker. Mijn moeder bracht laatst chocopasta mee van de Aldi nou geen van mijn kinderen vond het ook maar een beetje lekker en wat denk je het scheelde maar 5 cent met wat ik anders heb een gewoon A merk. Daarbij is het huismerk van de Jumbo een Amerikaans A merk mijn moedeer heeft het jaren gegeten op Curacao daar werd niks anders verkocht.

Maar iedereen moet zelf weten waar hij/zij koopt. Maar ik vind niet dat je de Aldi en Lidl met andere winkels kunt vergelijken. Mijn kinderen drinken alleen cola op een verjaardag ik heb het ze gevraagd maar nee ik hoef het niet voor doordeweeks te kopen Ze krijgen gewoon aanmaak, ik drink die zelf ook met extra vit C heerlijk in allerlei smaken en zonder kunstmatige toestanden. Dus zo kun je ook bezuinigen.

Ik vind het zo stom om mensen te zien die karren vol chips frisdrank en snoep inslaan bij die winkels, ik heb ook zo een vriendin nou haar kids zijn super blij (maar niet heus) niks is meer bijzonder altijd maar snoepen en snaaien en op een verjaardag is niks lekker (nee tuurlijk niet ze eten het al elke dag). Nou ik ga weer naar de Aldi zegt ze dan lekker goedkoop en dan koopt ze daar dingen die ik sowieso nooit koop dus wie is nu goed koper uit.

Als ik zeg 120 euro dan zitten daar luiers van 2 kinderen bij, brood voor de hele week, groente voor 4 dagen (de rest haal ik voor weinig op de markt) fruit, dus eigenlijk alles behalve een paar dagen verse groente. Nee de Aldi is leuk om een pctje aan te schaffen of een goedkope printer maar niet voor etenswaren, voor mij dan. Wij drinken 1 X in de maand een keer Yoghi drink ( de kinderen vinden dat feest) gewoon de echte lekker dik en romig en voor de rest gewone biologische melk. Hoeveel kinderen drinken niet dagelijk die verdunde yoghi, zit daar nog kalk genoeg in en vitamines.

En hoeveel kinderen moeten nu op dieet omdat ze veel te zwaar zijn bevonden door de school arts.

En dat bedoel ik met liever minder maar dan kwaliteit.

Groetjes Tanja

18.20. Helemaal met Tanja eens!

Hoi Tanja,

Ik ben het met je eens hoor. Veel kinderen krijgen dagelijks zgn. goedkope yoghi en chips en vette worst ed. te eten. Maar ik koop liever gewoon melk en gewoon een volkoren koekje en mandarijntje en kleurstofvrije siroop en ben net zo goedkoop uit. In het weekend wat extra's, ook voor op brood, zelf bakken is ook goedkoop en lekker maar ben ik niet zo'n ster in, mijn dochter gelukkig wel. Of eigengemaakte pizza's bv.

En wij weten het met z'n dertienen ook onder de 150 euro te houden en dan heb ik ook liever kwaliteit waarvan ik nooit iets hoef weg te gooien.

Antoinette

18.21. Kwaliteit boven kwantiteit

Helemaal mee eens. Het gaat niet altijd maar om de kwantiteit van het voedsel. Je kunt vieze goedkope cola kopen van de Lidl, en daar je gebit mee verpesten, of je kunt lekker water drinken, eventueel met een klein beetje roosvicee. Of thee bijvoorbeeld. Beide goedkoper dan een fles vieze cola. En een stuk gezonder!

Zo ook voor snoepgoed. Kinderen (en volwassenen!!) zijn beter af met af en toe een duurder lekker koekje, dan elke dag de koekjes van lidl of aldi, barstensvol suiker en witmeel.

Ikzelf doe voor 60 euro per week bij de AH boodschappen voor ons 2. Is niet goedkoop, dat weet ik. Maar ik heb allemaal kwaliteitsspul, we zijn beiden niet te zwaar hierdoor, en ik eet elke dag lekker. Maar nooit teveel.

Wat ik andere mensen hier ook hoor zeggen, goedkoop is leuk, maar liever weinig van een kwaliteitsproduct, dan veel van een vieze kaas ofzo.

Mijn boodschappen zouden zeker nog goedkoper kunnen, als ik wat meer rekening zou houden met de aanbiedingen en wat groter insla tijdens aanbiedingen bij de AH. Tuurlijk, als ik dezelfde hoeveelheden bij de Aldi zou kopen, zou ik nog goedkoper uit zijn. Maar daar lust ik niet alles. Bij de AH weet ik zeker dat ik nooit misgrijp als ik hun huismerk neem, dat is altijd lekker.

Nu heb ik het natuurlijk niet over de gezinnen die echt ook voor de hoeveelheid naar de Aldi moeten, omdat hun gezin anders honger heeft. Maar naar mijn mening worden in veel 'arme' gezinnen wel goedkope ongezonde koekjes op tafel gezet, maar geen duurder fruit. Dan spaar ik liever het geld uit dat ik aan die koekjes spendeer, en koop er wat minder fruit van. Zo ook voor het goedkope witbrood, frisdrank, etc. Tegen eenzelfde prijs zet je een iets kleinere hoeveelheid gezond volkorenbrood, en water op tafel. Er zijn maar weinig arme families waar de kinderen ook echt vel over been zijn door te weinig eten!

Lidia

18.22. Goedkoop inkopen

Hallo Petra,

Wij met gezin kopen ook bijna alles bij de aldi en lidl, en wat ze daar niet hebben bij de jumbo. Wij zijn er ook dik tevreden mee, en de kinderen vinden het ook lekker. Als je niet veel te besteden hebt moet je inderdaad tevreden zijn met wat je hebt. Heb je misschien nog meer goeie tips? Dan hoor ik ze graag, ik doe zelf 1 keer in de week boodschappen voor de hele week ineens. 1 keer brooddag 1 keer patatdag 1 keer soepdag En voor de rest wat de kinderen ook graag lusten, want je moet natuurlijk met iedereen rekening houden. Stampotten vinden ze ook lekker.

nou groetjes van Anna.

18.23. Brood en andere spullen

Hallo

Ik koop elke week de heerlijkste broden gewoon bij de Emté. Elke week koop ik de aanbieding van rond de 1 a 129 euro.Ik haal er meestal 4. En verders koop ik de was poeder van mijn merk als die in de aanbieding is. Deze week bij grote AH witte en bonte reus. Snoepjes koop ik alleen bij lidl en of de reclame van andere winkels.

Met kleding doe ik hetzelfde ik koop 1 keer per 1,5 jaar 2 broeken voor de prijs van 50 euro, die degelijk zijn! En de rest bij zeeman, hans anders, wibra. Mijn groenten koop ik aan huis van bofrost en dat is al helemaal schoon en per positie in te delen naar eigen wens dus ik houd nooit niets over.

In de zomer koop ik vers van de boer. Verders koop ik veel 2de hands. Ik bespaar dus enorm! En dan is het nog duur want het gaat vooral om electra wat achterlijk duur is. De hoge pieten die dit beslissen betalen hetzelfde maar die kunnen makkelijk de kachel aan laten met hun 9000 euro minimaal per maand.

Monique

18.24. Roosvicee

Ik maak zelf yokidrink door roosvicee te mengen met karnemelk, vééeél gezonder en lekkerder bovendien!

roos

18.25. Folderplaats

Naast bestaande internetsites voor supermarkten bestaat er sinds een tijd ook de site www.folderplaats.nl. Hier zijn de meeste supermarkten, electrozaken en andere zaken vertegenwoordigd. Goede site om te bekijken.

Maarten

18.26. Goedkoop maar gezond

Ik koop brood bij a.hein. De eerste dag is het vers, tweede dag wat minder, dan maak ik er gewoon wentelteefjes van of tostie. Lekker voor tussen de middag. Het brood kost maar 35 cent. En inderdaad een glas melk of karnemelk, scheutje siroop erin, smaakt heerlijk. En mijn kinderen vinden een stukje komkommer of een tomaat lekker als tussendoor. Bij de Turkse groentenman is het nog goedkoper dan al die snoep en koek. En belangerijker, gezond!

gr Marianne, moeder van 7 kids

18.27. Supermarkten.

Ik erger me aan het feit dat mensen koeien met varkens vergelijkt! Er wordt geopperd: liever water dan goedkope vieze cola van de Lidl. Liever fruit dan witmeelkoekjes van Aldi/Lidl. Wat is dat nu voor vergelijk?

Er zijn mensen die niet toe willen geven dat de boodschappen worden gedaan bij de goedkopere supermarkten, wat hun goed recht is. Ieder moet zelf weten waar hij of zij zijn zuurverdiende euro uitgeeft. Maar maak a.u.b. deze supermarkten niet zo belachelijk. Ik neem aan dat degene die op een minimum aan huishoudgeld zit sowieso al geen bulten chips en koekjes haalt of cola. Wij ook niet tenminste. Helaas is het zo dat als je weinig geld hebt je niet elke dag fruit en verse groente hebt in huis. Je moet letten op alle prijzen.

Wij hebben doordeweeks ranja voor de kids van de Aldi ja, en heel af en toe nemen wij de duurdere van 1.09 euro en daar zit én vitamine C in en GEEN kleurstoffen. En de yoghurtdrank van Aldi mankeert ook niets aan hoor, bestaat uit 55% magere yoghurt. De chocopasta van Aldi is ook lekker, ook die van de Lidl maar inderdaad zijn ze niet zo goedkoop. Wat ik mis bij deze supermarkten is jam waar minder suiker in zit, dus misschien een tip? Ik hou niet van dat mierzoete. Ook de zoetjes van de Aldi zijn niet lekker, die van Lidl wel weer.

Wat betreft prettig boodschappen doen, ja dan moet je echt bij de gewone supermarkten zijn en niet bij deze goedkopere.

Dominique

18.28. Naanhof

Ik weet niet of er bij jullie een naanhof in de buurt zit maar die hebben vaak hele intersante aanbiedingen.Ze verkopen groente vlees, kip, vis, diepvriesprodukten, brood en lekkers voor bij de koffie of verjaardag. Nu laatst had ik b.v. 1kg karbonades voor 1.99 en halfom gehakt idd.

groetjes Corina

18.29. Jumbo

Pas gelezen "ergens op internet", ik weet niet meer waar, dat de goedkoopste winkels zijn: 1 Jumbo, 2 Lidl en als derde Aldi.

Ze vergelijken dan wat basisproducten als wasmiddel, pindakaas, appelmoes enz. Ik ben er nog nooit geweest maar ga toch eens kijken. Net als Action, had er nog nooit van gehoord maar dankzij deze site ga ik ook eens kijken daar. Als gezinnetje van 6 personen met de nodige huisdieren is alle voordeel meegenomen! Verder leuk om alle besparingstips te lezen!

groetjes Yvonne.

18.30. Action geweldig!

Action is een geweldige winkel. Vooral voor kinder traktaties op school, schoenkado's enz. Ook altijd actueel WK oranje spul, pasen, kerst. En ook hobby prulletjes. Huishoudelijk.. te veel om op te noemen echt een aanrader. Enne de beste tip... altijd de aanbiedingen en folders in de gaten houden. Ieder kent zijn eigen portomonee toch?

Maureen

18.31. Jumbo ook vaak duurder

Ook ik heb weinig tijd voor boodschappen en ging ook eens naar de jumbo. Ze hebben daar echt veel maar helemaal geen aanbiedingen! En daar ben ik nu zo gek op.

Wij hebben 3 kinderen en een grote kelder en kopen dan ook alleen maar dingen die in de reklame zijn. Wij halen bijna alles bij AH, en merken dat alles wat je normaal nodig hebt regelmatig zeer voordelig is, vaak elk 2-de of 3-de pak gratis, wij slaan dan royaal in.

Deze akties zie je nooit bij Jumbo

Waspoeder, koffie , thee, zuivel, snoep, sap, vlees, kip, noem maar op. Ik kan me niet heugen dit ooit voor de 'gewone' prijs gekocht te hebben. Wij hebben dit alles dus altijd voor ca. 30 a 40% minder dan de reguliere AH prijs. En die zal best iets duurder zijn dan de Jumbo, maar bij AH ben ik per saldo dus voordeliger uit. En ze verkopen er geen rotzooi. Er zijn maar heel weinig dingen die nooit in de aanbieding zijn. We eten dus ook de groente en fruit die dan voordelig zijn. En naar de c1000 of super hoef ik ook niet omdat de aanbiedingen daar vaak dezelfde zijn als bij de AH, waar het gewoon leuker winkelen is.

Jo

18.32. Jumbo

Zelf kwam ik wekelijks bij de Hoogvliet voor mijn boodschappen. Daar was ik, als alleenstaande moeder met 3 kids in de leeftijd van 8, 10 en 13 jaar, altijd rond de 50 euro kwijt. De laatste 3 weken ben ik naar de Jumbo geweest. En tot mijn verbazing was ik daar maar 36 euro kwijt, voor een hele week! Nou moet ik er wel bij zeggen dat ik echt voor de eigenmerk artikelen ben gegaan, maar dat deed ik bij de Hoogvliet ook al. Ik ben blij met de Jumbo, ik bespaar er per week zomaar 15 euro mee, en dat voor de gewone wekelijkse boodschappen!

Groetjes van Anita

18.33. Vraag brood

Hoi allemaal,

wie heeft het bio-brood van de lidl al geprobeerd? En andere bio producten?

groetjes Susan

18.34. Hoeveel

Dat veel dingen goedkoper kunnen ben ik met iedereen eens, maar 36 euro voor de weekboodschappen dat gaat er niet in. Vertel eens wat koop je dan?

Jose

18.35. Weekboodschappen hoe doe je dat?

Beste Jose,

ook ik ben echt verbaast dat er voor 36 euro weekboodschappen gekocht kunnen worden. Ik ben een gezin met 9 personen en ik ben op zoek naar tips om zo goedkoop mogelijk boodschappen te kunnen doen.

Wie kan en wil mij helpen met zo goedkoop mogelijke warme maaltijden voor 7 personen klaar te maken?

Alle tips zijn echt van harte welkom!! Yvonne

18.36. Weekboodschappen hoe doe je dat?

Misschien moet je de folder van bijv de c1000 nemen, en dan de aanbieding kopen en inslaan voor de week erop. Zo eet je vaak aanbieding en ik vind het ook nog wel leuk want dan hoef je vaak niet lang na te denken wat je eet. Van bijvlassie rijst kan je dan de goedkoopste rijst nemen om nog meer te sparen.

groetjes Paula

18.37. Boodschappen

Hoi Sandra,

Mijn vraag is: hoe doe je dat voor 150 euro boodschappen doen in een maand? Wat eten jullie zoal in een week enz.?

Isabelle

18.38. Re: boodschappen bij de Aldi met beestjes gratis erbij.

Ook ik moet zeggen dat ik met regelmaat beestjes aantref bij de Aldi en ook bij de Lidl! Maar dan heb ik het over de beestjes in de broccoli, erg vies, want het is dan wel fijn dat beide zaken voordeliger zijn dan veel andere supermarkten, maar dan wel graag,dat we de groente kunnen eten en niet hoeven weggooien. Op die manier ben ik i.p.v. voordelig, duurder uit!!

Groeten Marjan

18.39. Prijsverhoging Lidl en Aldi

Enkele weken geleden was de patat 2,5 kg zak van 0,89 cent verhoogd naar 1,89 en nu 1,79. Oké de aardappels zijn ook duurder geworden maar niet zo extreem. De spaghetti en macaroni zijn bij de Lidl en Aldi tegelijkertijd verhoogd in prijs. 500 gr spaghetti was altijd 0,15 en is nu 0,25. 1000 gr macaroni was 0,39 en is nu 0,45. De ijsthee is van 0,39 naar 0,45 verhoogd. Dus mensen, let goed op, want op deze manier moeten we toch maar op de knieën door de Appiewinkel om nog wat te besparen.

Dominique

18.40. Lidl of Dirk van den Broek

Hoi,

Ik vind het grappig om te lezen dat er zoveel zeer uiteenlopende meningen zijn over de aldi en lidl. Zelf koop ik en bij de lidl en bij de dirk van den broek mijn boodschappen.

We zijn met ons zessen en ik doe een keer per week de boodschappen, en dan nog naar de markt voor vers fruit en groente. Ik maak ook iedere week een weekmenu zodat ik wat ik koop ook echt gebruik.

Ik heb ontdekt dat je gewoon eens moet vergelijken in de winkels en ze moet testen. Wij hebben echt zo een testfase gehad met de produkten van de lidl en de goedkope produkten van de dirk. En daar uit heb ik een boodschappenlijst op gesteld van wat ik bij de lidl en bij de dirk haal. En sommige kan bij allebei en dan kies ik dus de goedkoopste.

Ieder z'n smaak is anders en de normen ook. Dus probeer en doe wat je zelf het beste vindt. Ik ben ongeveer 150 euro per week kwijt inclusief wasmiddel en luiers. En wij zijn tot de conclusie gekomen dat we niet verder willen bezuinigen op eten. Soms kan ik de week nog rekken met maaltijden die je uit de vriezer maakt zoals lasagna met diepvries spinazie en ingevroren gehakt. Zo doe ik soms 1,5 a 2 weken met boodschappen en hoef ik alleen melk bij te halen.

Elke winkel heeft goede en minder goede dingen en overal is het wel eens vies of is er iets rot of niet in orde, waar mensen werken daar worden fouten gemaakt. En in de lidl of aldi is het misschien meer omdat daar de kratten en dozen met een heftruck karretje neergezet worden en er niet zozeer planken schoongemaakt worden. Maar ja, goed op letten wat je koopt dus. Zelf kijk ik ook altijd naar de datum! Dat scheelt ook echt hoor, hoeveel er al tegen de datum aanzit, ja daar kun je geen week boodschappen meedoen.

Ok genoeg nu, groeten Beccie

18.41. reactie prijsverhogingen lidl

Dat was mij ook al opgevallen. Lidl is niet altijd goedkoper dus! Zelf haal ik veel bij ah van het merk euroshopper, je kan bij c1000 ook een 2,5 kg zak patat halen voor minder dan een euro!

Karin

18.42. Gewoon kijken wat je waar koopt

Mijn ervaring is dat je gewoon moet kijken wat je koopt en waar. Aldi en Lidl zijn heus niet zo goedkoper hoor. Bij c1000 of ah en zelfs super de boer heb je huismerken (euroshopper enzo) en die zijn net zo goed en goedkoop. Je moet alleen bereid zijn om een beetje tijd en moeite in het boodschappen doen te steken want die producten liggen natuurlijk nooit bovenaan. En voor non-food moet je gewoon bij action zijn. Van zeep tot speelgoed en sokken ben je daar het beste uit.

Moonya

18.43. Beestjes

Wat een onzin, beestjes in de groenten zoals broccoli, dat is logisch. Alles wat van het land komt daar kunnen beestjes inzitten. Een kwestie van goed onder de kraan schoonspoelen.

Rosie

18.44. Goedkope persoonlijke verzorging

Ik woon ook in een grensstreek, prov Drenthe, maar wij hebben hier nog een andere dicountstore nl op=op. Hier koop je merkartikelen voor weinig. Bijvoorbeeld 3 sanex rollers voor 5 euro of 3 bussen junior haarlak voor 5 euro. Ook kun je div artikelen combineren. Meeste producten 3 voor 5 euro. Zelfs voor haarverf en wasmiddelen betaal je de helft minder.

Zeker waard om hier eens te kijken.

Inge

18.45. Boodschappen groot gezin

hoi Yvonne,

Was even aan het surfen en bijlezen op deze site en zag je vraar wat betreft voordelig boodschappen doen voor je gezin van 9 personen (wij hebben gezin van 7 personen maar omdat er vaak en veel vriendjes en vriendinnetjes blijven hangen zitten er vaak meer aan tafel.

Ik maak iedere maand een lijst met ongeveer 31 recepten voor de warme maaltijden. Aan de hand daarvan haal ik in een keer alles wat houdbaar is (heb grote vriezer dus dat scheelt). Daarnaast haal ik voldoende broodbeleg (ik reken per week 2 potten jam, 1 pindakaas, anderhalf hagelslag, 1 vlokken , een ander soort dus muisjes of gekleurde hagelslag ,halve pot pasta, zak bruine suiker, twee kuipjes boter, stuk kaas, 1 smeerkaas, 1 leverpastij en twee soorten hartigheid dus kijk dan hoeveel weken er in die maand zitten en dat haal ik dan ), wc papier (twee grote verpakkingen, drie verpakkingen maandverband, zakdoekjes, honden en kattevoer, twee pakken kleine koekjes, 1 luxe koeken (gewoon stroopwafels enzo)1 bakmix voor cake of appeltaart ect.(en dat ook per week dus)afgeteld de hoeveelheid pakjes drinken voor mee naar school, per week twee pakkjen vruchtensap, per week anderhalve fles ranja ect ect.

Echt een karrevracht (doorgaands drie karretjes) en ben gem 400 euro kwijt,. Daarnaast pin ik iedere week 50 euro voor het verse en het vergetene. Zo redden we het prima. Is bovendien heerlijk gevoel die volle kasten, geeft rust omdat je niet zo vaak naar de winkel hoeft en scheelt absoluut geld.

Hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt.

groetjes Annemijn

18.46. Goedkoop vlees inkopen

Hallo allemaal,

Ik heb voor de mensen in het oosten van het land nog een adres waar je echt goedkoop vlees kan kopen. Bij Gosschalk in Epe ben je ten altijd goedkoper uit dan bij welke supermarkt ook. De openingstijden weet ik niet precies, want mijn broer werkt in de slachterij en brengt het vlees altijd voor mij mee.

Helga

18.47. Euroshopper-produkten kwestie van smaak

Heb nu voor de gein de goedkope Euroshopper artikelen van de AH gekocht, maar er zit toch wel smaakverschil in met de artikelen van Euroshopper en Aldi. Bijvoorbeeld de knakworstjes van ES; mijn zoontje had een halve op en zei dat ze echt niet zo lekker waren (ik was in de veronderstelling dat ze van Aldi waren en vond het al heel vreemd, maar bleek van ES te zijn). Goedkoopste ijsthee is ook niet te pruimen, vind nog altijd die van Aldi het lekkerste. Spaghetti en macaroni blijf ik wel kopen van ES omdat het goedkoper is en proef er geen verschil in. De kattenbrokjes in blik zijn bij Aldi in prijs verhoogd naar 25 cent en bij AH 17 cent. Bij Aldi zijn de goedkope toiletrollen niet meer verkrijgbaar, dus nu koop ik ES bij Appie voor 0,49 per 4 rollen.

Dominique

18.48. Budget weken

Hallo allemaal, ik moet zeggen dat ik al jullie verhalen erg leuk vind. Ik zelf ben een moeder van 3 meiden en heb voor een jaar mijn nichtje in huis. Dus met mijn man en ik totaal 6 personen. Ook bij ons eet er geregeld wel iemand mee.

3 weken geleden kwam mijn vriendin met de vriendin(tijdschrift), daarin hadden ze het over budget. Je moet met een gezin van 4 kinderen met 100 euro per week rond komen, als je alleen ben dan met 50 euro, en iedere persoon die erbij komt 10 euro extra.

Ik zit in mijn tweede week en vind het een hele uitdaging en ook heel moeilijk. Je word wel creatief. Normaal gesproken lette ik nergens op, en kocht gewoon wat ik nodig had. Aangezien ik een goed lopende zaak heb, kan ik mij dat permitteren. Maar ik vond dit toch een uitdaging omdat ik zo iets heb: stel dat er iets met mij gebeurt en ik kan niet meer werken, dan moet ik ook met één salaris rondkomen. In mijn zaak praat ik met veel klanten die het allemaal zo geweldig vinden dat ze mee doen. En ook tips uitwisselen vind ik erg leuk.

Ik doe altijd boodschappen bij hoogvliet ah en lidl. Alleen al het verschil van yoghurt van 0.35 en een merk yoghurt 1.09 vond ik echt een mega verschil. Ook de spinazie 400 gr voor 0.39 of deelblokjes 400gr voor 1.29

Ik hoop dat ik het weer red voor deze week.
gr Natasha

18.49. Budgettips

Ik heb met veel plezier alles gelezen. Maar toch goedkoper als goedkoop gaat niet. Ik ga ook naar de Lidl en de Aldi. Maar voor minder als 80 euro kan ik niet voor drie personen eten , de hele week. Ik moet ook nog voor allergie producten van Alpro Soja kopen, die zijn echt duur. Ik puzzel me suf, wil toch fruit, verse groente, en niet teveel kleurstoffen, (wat bijna overal inzit). Moet voor dit bedrag ook tanken, 10 euro per week, en nog 2x pakje sigaretten gaat eraf.

Dus om alle boodschappen en hele huishouding te draaien kan ik het niet nog goedkoper, behalve als ik stop met roken. Maar als ik nog voor minder geld eten moet kopen , gaat denk ik een hoop kwaliteit verloren.

Joleen

18.50. Probeer eens...

hoi allemaal,

Probeer eens wat anders. Ik ben zelf tussen de 25 en de 30 euro kwijt voor de hele week en wij zijn met z'n drieen. Wij gaan naar de Plusmarkt, dat scheelt erg veel. En ook belangrijk: koop alleen wat er op je lijstje staat!!! Want ja, het is moeilijk, maar je neemt als je niet op let alleen maar meer mee en dan ben je ook meer kwijt.

1 keer in de maand gaan wij naar de lidl of de aldi. Ik ben van mening: niet alles is goed maar je moet proberen! Smaken verschillen. Ik persoonlijk vind de zuivelproducten diepvriesproducten en het vers vlees erg goed te doen en redbull van daar smaakt ook goed, en de ijsthee van de aldi is ook erg lekker sterker nog dat is de lekkerste!

En zo heeft ieder z'n eigen mening! Laat je niks wijs maken en probeer het eerst eens. Niet lekker, neem je het gewoon niet meer mee. Maar dat betekent niet dat alles slecht is!

Gabriella

18.51. Gabriëlle hoe doe je dat?

Gabriëlle, Bij de Plusmarkt boodschappen doen en maar 25-30 euro per week voor 3 personen kwijt zijn? Zou je ons kunnen laten zien wat je dan koopt, en wat voor gerechten je dan eet, want daar kunnen we allemaal veel van leren denk ik. Bedankt alvast!

Anja

18.52. Tips om te bezuinigen op kadootjes

Hallo allemaal!

Ik heb een hele tijd zitten lezen vandaag en geniet van alle praktische tips die voorbij komen. Ik heb net vandaag de weekboodschappen gedaan bij de Aldi en de Super de Boer. Voor ons gezin van 5 personen ben ik E60,= kwijt. Ik ben pas begonnen met bezuinigen en ben ervan geschrokken hoeveel ik steeds te veel heb uitgegeven.

Maar goed; wie helpt mij aan tips om te bezuinigen op kadootjes? (metname die voor volwassenen?) Ja, ik ken de Action en de Wibra/ Zeeman, maar veel van die kadootjes zijn nogal kwetsbaar. Ik ben creatief en hou van orginele kado's. Ik verzin dus altijd wel iets wat binnen mijn budget past, maar ik zou toch nog in uitgaven omlaag willen. Zelf maken dus, dacht ik. Maar wat precies?

Succes allemaal! Marieke.

18.53. Prijsverhoging

Helaas is nu ook de spaghetti en macaroni van Euroshopper in prijs verhoogd, het is nu precies de prijs van Aldi macaroni en spaghetti, dus helaas voor AH maar dat haal ik nu (met de meeste boodschappen) bij de Aldi.

De mevrouw die bij de Plus voor 3 personen 25/30 euro per week boodschappen kan doen, wil zij een lijstje maken wat ze daarvoor koopt dan? Het lukt mij niet namelijk. Wij zijn gezin van 5 personen en doen boodschappen voor 70 euro en dat is krap aan hoor. De ene keer moet ik waspoeder hebben (grootverpakking) of stofzuigerzakken en dat gaat al gauw om 4 euro en meer.

Dominique

18.54. Aldi is duurder geworden

Hallo allemaal, Vandaag schrok ik me rot: het meergranenbrood van de Aldi altijd vers en lekker -naar mijn idee- is opeens met 0,14cent verhoogd! De melk was enige tijd geleden ook van 0,45 naar 0,59 cent verhoogd!Zo ook het normale brood wat ik ook weleens neem, nu opeens 0,49 terwijl het 0,29cent was!

De Aldi is hier bij ons een straat verder, maar ik ga nu toch echt naar de Albert Heijn(drie straten verder), want daar hebben ze en alles en ook goedkoop als je het over de euroshopprodukten hebt!

Iemand hier zei het al: je moet er wel voor door de knieen, maar dan het je sommige produkten voor nog minder geld dan de Aldi!!!!!!! Daarbij: DE MEESTE WINKELMEDEWERKERS ZIJN VRIENDELIJKER BIJ DE AH DAN BIJ DE ALDI! Bij de LIDL zijn ze over het algemeen ook wel aardig, maar bij de ALDI hier in MIDDELBURG, wat een CHAGARIJNEN!

Voor mij telt dat toch wel mee hoor, niet in eerste instantie, maar het is toch fijn normaal behandeld te worden.

Wie deelt mijn ervaring, of juist niet?

Groetjes..Miriam.


18.55. Grondstoffen zijn duurder geworden.

Mijn vriend is bakker en hij vertelde van de zomer al, dat meel een behoorlijk stuk duurder zou worden. Dus alle producten, brood, koek en macaranie ed., die daarmee samenhangen worden ook duurder.

Tineke

18.56. Holland Handelshuis

Ik heb een leuke winkel ontdekt in Amersfoort, misschien zijn er wel meer van in Nederland? Ik kende het in ieder geval niet, maar het is winkel vol met leuke hebbedingetjes, kadootje's (voor de aankomende feestdagen), speelgoed, keukengerei etc. De prijzen zijn te vergelijken met die van de Action winkels, en wellicht nog wel goedkoper.

Groetjes Mar.

18.57. Sfeer in supermarkt, reaktie op Miriam

Miriam, ik ben het met je eens dat sfeer in een winkel ook wel wat doet met je. Zoals rond deze tijd van het jaar (eind november) is het leuker om de boodschappen te doen bij AH als bij Aldi/Lidl omdat de winkel ook is versierd met Sinterklaasspullen en je hoort Sinterklaasliedjes.

Het personeel is bij ons hier niet persé vriendelijker bij AH dan bij de Lidl/Aldi. En dat is ook een persoonlijk iets natuurlijk. Tijd geleden kregen we een folder met de minimumprijzen van AH, toen hebben we de stoute schoenen aangetrokken om toch van o.a. Euroshopper dingen te kopen (soms goedkoper als van Aldi). Sommige dingen zit qua smaak geen verschil in, dus dat is dan makkelijke keuze.

Dominique

18.58. Supermarkten

Eindelijk iemand die het zelfde heeft als ik (het voldane gevoel van een volle kast en de wetenschap dat je nooit mis grijpt. Goede aanbiedingenkoop ik met vele te gelijk. Bv laatst bij de mcd, honig soep 1 1/2 liter soep 3 voor rond de 1 euro. (Normaal rond de 1 euro per stuk.) Mijn kast ligt dan vol. Kijk eens naar de houdbaarheidsdatum, vaak heel lang. Wij eten op zondag altijd soep en dan heb ik 3 liter nodig. Dat zijn 2 pakjes van honig. Als je het geld hebt om voorraad te kopen ben je uiteindelijk goedkoper uit. In 3 mnd eten we dus ongeveer 24 pakjes soep keer, 1 euro normaal, is 24 euro. Toen 0,33 ct per stuk, is dus 8 euro.

Zo doe ik het met veel boodschappen, heb je de ruimte om het te bergen dan moet je dat altijd doen. Ik denk dat je uiteindelijk 3 mnd per jaar "gratis" eet ten opzichte van iemand die de boodschappen per week in huis haald en dan alleen neemt wat ze nodig hebben die week.

2 grote vriezers bergen ook veel groenten en vlees. Prei, bloemkool ect kosten 's winters een vermogen, soms wel 4 euro voor een bloemkool waar onze kinderen met z'n 2 en van kunnen eten. Niet te betalen dus. Ik koop het hele jaar door groenten die ik dan invries en probeer nooit meer dan 1 euro kwijt te zijn voor de groenten. (invriezen doe ik met prei gewoon'" rauw" in een grote zak zodat ik er telkens gepast uit kan halen voor het aantal personen die er die dag zijn.)

Gebak in de aanbieding, soms echt goedkoper dan dat je zelf een kwarktaart maakt. Ook dan koop ik voldoende want in een groot gezin is er natuurlijk regelmatig een verjaardag.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar het komt er op neer dat ik alles gewoon in grote hoeveel heden te gelijk koop. Het zorgt er niet alleen voor dat ik (en soms de buren) niet misgrijp, maar het geeft mij ook een voldaan gevoel wanneer ik 10 kilo prei in de diepvries heb liggen en weet dat het mij maar 1 euro voor 2 kilo heeft gekost.

groeten l m

18.59. Verkeerd bezuinigen?

Wat mij erg opvalt is dat mensen bezuinigen op het eten! Als je echt wil bezuinigen kun je dat ook op andere manieren doen. Men geeft kapitalen uit aan dure kleding, luchtjes, make-up en andere luxe artikelen. sommige wel voor 100 euro per maand. Als men eerst op dit soort dingen zou gaan bezuinigen, i.p.v op je eten. Kopen bij de Lidl of Aldi is leuk voor de "lekkere" dingen, maar alle "A" merk producten,vlees, groenten, fruit koffie e.d, koop ik toch liever in de speciaalzaken. En om even over de broodbakmachine terug te komen, ik gebruik al 2 jaar, 3x per week een broodbakmachine Merk : AFK, en die kosten vallen erg mee... Ik heb niet gemerkt dat ik meer moest betalen aan Eneco, dus A.U.B niet overdrijven.
André


18.60. Verkeerd bezuinigen

Hallo André

Het eerste waar je op bezuinigen kunt is je eten. Je vaste lasten kun je meestal niet zomaar veranderen. En er zullen heus wel mensen zijn die 100 euro uitgeven aan luxe artikelen maar ik denk dat heel veel mensen die van gemiddels 10 euro per week per persoon rond moeten komen of vaak nog minder zich echt geen nieuwe kleding maken up of luchtjes kopen. En waarom zijn "de lekkere" dingen van de Aldi wel goed genoeg en bv. de koffie niet. Zelf lust ik wel koffie van de Aldi en Van D.E. hoef ik echt niet. En een komkommer heb ik liever onverpakt van de Aldi dan een in plastic verpakte van de groenteman.

Frea

18.61. Kadootjes zelf maken

Hallo Marieke,

Misschien heb je iets aan het volgende: Een zomer lang heb ik eens allerlei bloem- en buxus blaadjes gedroogt in een leuke kartonnen doos die ik dan 's avonds weer dichtdeed en binnenzette. De inhoud verdeelde ik in portie's in cellofaan en deed er een klein flesje geurolie bij of bedruppelde de potpourri zelf. Kostte echt bijna niets. Raffia strik erop en je hebt een paar echt landelijk kadootjes.

Ook kun je al heel snel van een leuk stofje en mooi lint geurzakjes maken met een stukje zeep erin. Of er een letter op borduren. In kringloopwinkels vind je soms ook nieuwe dingen die als kado kunnen fungeren.

Zelfgemaakte jam is ook iets wat veel mensen toch echt blijken te waarderen en is niet moeilijk. (wel een leuk stoffen dekje over de deksel binden en een eigen etiketje erop plakken).

Ook zelf likeur maken en in wat kleinere flesjes gieten is origineel, er staan genoeg recepten op internet.

Succes, Heleen

18.62. Slimme maaltijden

Ik weet niet of dit hier nog actief is, maar als je écht goedkoop wilt leven moet je je maaltijden slimmer gaan samenstellen en zuiniger gaan verbruiken. Als ik zie hoeveel men tegenwoordig eet, en dikke plakken kaas op hun brood doen, vier ballen gehakt bij de maaltijd en de frietjes helemaal bedelven onder frietsaus dan ben je zeer snel door je boodschappengeld heen.

Ik ben als alleenstaande jongen zo'n 50 euro per maand kwijt, en dat is eigenlijk omdat ik niet (elke dag) kan koken. Dat wordt het bv een pizza margaritha van 50 ct, met wat diepvriesboontjes en een blikje tonijn. Van een 1 kilo zilvervliesrijst kan ik twee hele weken eten. Van theezakjes kun je nog makkelijk 2 a 3 nieuwe kopjes trekken. Oude kaas kun je haast twee weken bewaren, als je daar kleine stukjes van snijdt en niet de halve kaas op je brood doet, doe je daar precies genoeg mee. Ik ben eigenlijk ook nog vegetarier, vlees is wel heel duur, maar als ik zo de albert heyn in loop zie ik bijzonder veel afgeprijsd op de versafdeling. Teveel AH vestiginingen heeft ook zijn voordelen voor ons, nu kan ik heel goedkoop aan mijn sojahapjes komen, omdat de AH er blijkbaar mee blijft zitten.

Een vette aanrader is om zuurdesembrood te gaan eten. Het is gezonder, je zit er sneller van vol en het bespaart zowat je halve vriezer aan ruimte. Je kunt je halve vriezer volgooien met de godkoopste diepvries lasagne en diepvriesspinazie. De provisiekast met blikjes vis, waarmee je de maaltijden combineert. Het is dan niet luxe, maar ik heb nu al zoveel bespaard dat ik genoeg geld over heb om op vakantie te gaan :p Je kunt verder makkelijk frisdranken, zuivel, melk enzovoorts vermengen met 20% water, dan heb je meer en dan gaat de smaak echt niet verloren.

In plaats van brood kun je ook pap eten,dat scheelt beleg en het is lekker snel. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor tandpasta, wasverzachter etc, je hebt echt niet zoveel nodig. Vermeng met water. En pas op voor geniepige verpakkingen, shampoo kun je niet meer terugschenken in de flacon en bij mondwater zit expres een te grote maatdop zodat je snel door je fles heenvliegt.

Ik heb nog miljarden van dit soort besparingsmethodes, met het geld dat je bespaart kun je leuke dingen doen, wat je hebt gegeten vergeet je toch weer en je houdt er ook nog een mooi figuur aan over!

Daisuke

18.63. Goedkope tips

Ik ben zelf 25, woon op kamers exclusief gas water en licht en werk in de horeca wat ook geen vetpot is (zonder de fooien).

Ok, ik leef goedkoper dan een gezin maar toch ben ik stiekem ook veel geld kwijt aan boodschappen!

Ik kocht eerst vaak van alles bij de Kruitvat maar meestal als ik daar binnenloop voor 1 ding, kom ik met 10 dingen terug! (ook al heb ik een lijstje;-))

Shampoo e.d,schoonmaakmiddel koop ik bij de lidl of de action! Scheelt heel veel geld (vaak betaal je alleen al meer voor de naam). Make-up heb je tegenwoordig ook hele goedkope maar goedemerken voor.

Ik eet zelf altijd graag pasta, die ik bij de albert heijn haal van eigen merk of de euroshopper. Ik doe met pasta heel lang, je kan het lang bewaren of ik maak een hele pan en vries de rest in.

Vlees eet ik niet zo veel meer sinds ik het huis uit ben, maar als ik iets van vlees wil dan is het meestal kip ook gewoon van de albert hein invriezen of meteen bereiden.

Boter gebruik ik nooit, alleen olie, waar je dus ook heel lang mee doet.

Groente haal ik of van de markt of mn moeder koopt een grote zak voor weinig geld bij de diepvriesman en die gooi ik thuis ook in mn vriezer net als aardappelschijfjes!

Drinken haal ik vaak bij de c1000 heb je al een fles cola voor 35 cent en die is echt goed te drinken of ikhaal aanmaak limonade, nog gezonder als frisdrank en doe er ook langer mee.ook de wijn haal ik bij de lidl Super lekkere wijn voor 190!

Als ik bijvoorbeeld oud brood heb wat best taai is geworden dan doe ik dat roosteren.

wat nog meer..

Soms haal ik een zak van aviko met hollandse aardappelschotel of griekse waarik 2 dagen mee doe zon zak kost volgen smij 190

Verder verdun ik vaak zat mn wasmiddel, shampoo, schoonmaakspullen etc en knip ik vaak flacons.

Sas!

18.64. Meer folders op Reclamefolder.nl

Reclamefolder.nl heeft vele actuele reclame folders van de landelijke winkelketens. Vanaf nu kan iedereen zich ook eenvoudig registreren en ontvangt daarna gratis zijn of haar favoriete reclamefolders per e-mail. Deze relatief nieuwe website is inmiddels erg populair met duizenden bezoekers per dag.

Robin

18.65. Lidl of Aldi: wat is beter/goedkoper

Ik volg deze site met veel interesse. Al hebben we dan een klein gezin met 2 kids. Ik moet ook iedere cent omdraaien. Wij kopen al jaren bij de aldi, en ook de jumbo. Nu hoor ik steeds vaker dat mensen toch de lidl prefereren boven aldi. Is het goedkoper, of maakt het niet uit. Maar is de kwaliteit beter.

Ik dacht toch echt dat aldi en jumbo de goedkoopste waren. Wij hebben een ruim budget (gezien de bedragen die ik hier lees.) mag ik echt niet klagen. Wij komen beiden van arme gezinnen, dus weten wel wat zuinig aandoen betekend. Hier geen merkkledij, dure uitjes of veel a merken. Ik moet het doen dan rond de 150 euro per week. Ik weet het een fortuin voor velen. Toch hebben we het vaak lastig. Van dit weekbedrag wordt benzine betaald, schoolgedoe (hier 5 euro daar 5 euro), het zakgeld wordt er van gedaan en de dieren. Waspoeder, persoonlijke verzorging, eten, echt alles. (ook sportclubjes)

Dus ben ik benieuwd of we toch niet bij lidl beter uit zouden wezen.

Angelique

18.66. Aldi/Lidl/Jumbo/Schlecker/Hema/AH/Super de Boer

Wat een interessante site! Petje af voor de mensen die van een extreem laag budget rond moeten komen! Ik bewonder jullie echt! Wij hebben geen groot gezin. We zijn maar met twee personen, maar er eten eigenlijk altijd mensen mee. Wij zijn van een inkomen van 3000 euro gezakt naar een inkomen van 1200 euro. (Schuldbemiddeling) We hebben het in principe vrij ruim. Wij moeten leven van ongeveer 80 euro per week. Het lukt vrij goed, maar waar ik dit artikel voornamelijk voor schrijf is om wat tips mee te geven waar sommigen van jullie misschien iets mee kunnen doen. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

De Aldi en Lidl zijn inderdaad redelijk vergelijkbaar. Hier is het vooral een kwestie van produkten uitproberen en kijken wat je waar het lekkerst vindt. Mijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar de Lidl. Enkele produkten die ik echt de moeite waard vind: Wedges (gekruide aardappelpartjes met schil, uit de vriezer, gewoon bakken in de pan), wasmiddel Formil, wasverzachter (wit), Kattebrokjes Premium (vergelijkbaar met Purina One, meer dan de helft goedkoper), Toiletpapier 3 lagen 10 rollen, Oettinger bier (blauw krat, zeer goed te drinken, grote flessen, biologisch bier dus geen kater!, 5,49 euro per krat!), ingevroren losse kipfilet, Cola (best geteste huismerkcola!), sappen en nectars, koffiefilters, nasi uit de koeling, kip cordon bleu uit de vriezer, kip kerrie salade en de andere salades, brie, chocolademousse, koffiemelk, vloeibare margarine, minarine (halvarine) voor op brood, vloeibaar frituurvet, afbak stokbrood, W5 schoonmaakmiddelen en toiletprodukten,en vooral de groenten en fruit! (schoonste van Nederland!) Ik ben erg kieskeurig, en heb vroeger eigenlijk alles van merken gekocht. Maar de smaak blijft pesoonlijk.

Bij Jumbo koop ik alles (indien mogelijk) van O'Lacy, het huismerk. Daar heb ik werkelijk nog nooit een miskoop bij gedaan. Behalve de rookworst, die is vind ik niet lekker. Maar die is wel weer lekker van Lupack. En volgens een test in de Telegraaf doet ie niet veel onder aan Unox, maar wel de helft goedkoper! Kattedrid van 1,09 euro is werkelijk de beste die ik ooit gehad heb! Verder koop ik van het huismerk de diepvriesgroenten (zijn echt perfekt!) en de snacks.
Verder koop ik bij de Jumbo blikken met Gruno tabak en Mascotte goud filters. Je hebt dan voor minder dan 20 euro 200 sigaretten die zeer goed te roken zijn! Wel een apparaatje aanschaffen om ze te maken natuurlijk, maar dat is eenmalig.

Bij Schlecker bestel ik 1 x per maande de aanbiedingen kattenvoer, verzorgingsprodukten etc. online. Vanaf 15 euro gratis thuisbezorgd. Ook mijn contactlenzen bestel ik daar. Beter dan Kruidvat etc., van Bausche en Lomb. Ik betaal 25 euro voor 6 lenzen. Voor liefhebbers van Robijn wasverzachter... Onder de naam Kuschelweich kun je hier een liter Robijn wasverzachter kopen voor 1,29 euro! (geconcentreerd)

Bij de Hema haal ik mijn vleeswaren. Absoluut goede kwaliteit en niet duur. Voor een gelegenheid kun je hier wijn kopen van Vino Ducaro. 3 euro per fles, rood en wit en rose. Komen altijd goed uit testen! Heerlijk! Bij AH koop ik maaltijdmixen van het eigen merk. Ok de slasauzen e.d vind ik erg goed.

Bij Super de Boer haal ik alleen het hoognodige. De pakken huismerkwijn zijn goed en kun je na openen 4 weken bewaren! Het eigen merk Hamka's is goed. Als kado kun je het volgende doe: Koop een uitgebloeide orichidee (soms maar 2 euro). Kweek deze weer op. Koop een bloempot bij IKEA voor 2 euro. Doorzichtige folie van de HEMA erom heen (gewoon 1 x een rol aanschaffen) Je hebt een perfekt kado voor nog geen 5 euro!

Dit zijn zomaar wat tips. Mocht je nog meer willen weten vraag maar. Ik hoop vooral dat jullie hier iets aan hebben!

Groetjes, Marco.

18.67. Super de Boer

Hallo allemaal,

Ik lees veel over de Albert Heijn maar eigenlijk niks over Super de Boer, terwijl je daar ook je goedkope boodschappen kan doen.
Bijv spaghetti 0,31 macaroni 0,31 enzovoorts.
Je moet er alleen even voor door de hurken of bukken. Maar het is er allemaal wel te krijgen. Ik vind persoonlijk de goedkopere producten net zo goed al dan niet beter dan de andere merken.
Ze geven de produkten ook aan met gele prijsstickers en voor de extra nadruk hangen er geregeld schapkaartjes voor. Misschien ook een idee om eens te gaan kijken.

Wat voor mij ook altijd helpt is het van te voren bepalen wat ik elke dag ga eten. En ook precies dat haal wat ik daarvoor nodig heb en mijzelf ook aan mijn weekmenu houd.

groetjes Kris

18.68. Merken of toch niet

Wij hebben een 4 persoons huishouden, en hebben natuurlijk net als iedereen veel vasten lasten, nu heb ik altijd mijn boodschappen gehaald bij de c1000, en ben deze week naar de aldi geweest en heb daar voor het weekend mijn boodschappen gehaald. Nu had ik echt alles gekocht, stuk kaas, gesneden kaas, div. beleg, wc papier, de cola 6 pack, cassis, 7up, koffie van markus, de crossaints voor 1 euro, en nog 3 grote kannen melk, drop en kaakjes, wasverzachter, doperwten, en 2 x een pond runder gehakt (dit vond ik trouwens niet zo lekker want het vlees van de c1000 is erg goed), en nog meer. Ik kreeg de slappe lach van het totaal bedrag 42 euro, ik zou in totaal bij de c1000 zeker 90 euro kwijt zijn, ik ga zeker weer eens boodschappen doen bij de aldi. Ook verheug ik mij over de lidyl die bij ons komt want dan houden we echt geld over. Zomaar even een tip over het besparen van je geld als je toch eens gaat naar een supermarkt die toch goedkoper is, en de kaas belegen een stuk vonden wij ook erg lekker. En de cola was ook goed.

18.69. Waar komt het vandaan?

Kijk maar even hier!

18.70. Bereid Voeding met plezier Gebruik de benodigde ingredienten

Reactie op Lidl

... ik bedoel te wijzen op Eigen Inzicht bij vergaren en bereiding van hetgeen dagelijks genuttigd wordt.

Mijdt best kant-en-klaar, instant en de nieuwste variant van merk-koekje ofwel, beter gezegd, overbodige troep!

Verspilde energie aan waardeloze spijzen en onsmakelijke ingredienten van bedenkelijke makelij en herkomst (geharde vetten, fabriekspulp in een leuke verpakking). De consument bepaalt wat er in de schappen komt te liggen.

Ook is het veel plezieriger je zelf te ontspannen tijdens het koken, en elkaar te inspireren met creatieve natuurlijke gerechten. Gewoonte en sleur doorbreek je door te ontdekken wat er al is en niet door kapot te maken wat onopgemerkt blijft.

Het leven is een Geschenk,

Pluk de Dag!

Jamba

18.71. Alle supermarktaanbiedingen in één helder overzicht

Wat is handiger dan alle aanbiedingen van de supermarkten in één overzicht, handig ingedeeld in categorieën? Op www.folderscan.nl vind je zo'n overzicht. Altijd actueel en de overzichten zijn niet alleen handig te bekijken, maar ook goed uit te printen.

Astrid

18.72. Handige folder website

Reactie op Folders online

Helaas is de folderwebsite www.e-folders.nl gestopt. Een goed alternatief hiervoor is www.folderz.nl. Dit is een erg complete site met alle online reclamefolders. Met een mini afbeelding van de folder, zodat alle folders overzichtelijk worden weergegeven.

Valentijn

18.73. Supermarkt & Slijterij aanbiedingen

Ik zie hier veel site voor bij komen die handig zijn sommige kende ik al andere waren nieuw. Ik ben pas ook een goede website tegen gekomen en dacht laat ik hem met jullie delen. Het is www.yenom.nl waar je het meest complete aanbod voor supermarkt en slijterij aanbiedingen vind. Niet zoals al die kleine websitejes die 9 of 10 supers hebben maar gewoon 16 supermarkten. Ik ben er weg van misschien jullie ook ;)

Mies

18.74. Light-producten bij LIdl

Reactie op Supermarkten.

Ik zag een reactie van iemand die minder zoete jam mistte bij de Lidl. Lidl heeft deze wel degelijk, het is een light jam, en de Lidl heeft een hele serie van deze light-producten. De naam is me even ontschoten, maar het is een lichtblauwe/turquoise verpakking en er is voor zover ik weet iig jam en vruchtensap.

Cecillia

18.75. Een budget tip voor kleine vlekkenmakers

Hallo, ik heb nu drie kleine vlekkenmakers en de vierde op komst. Voor vetvlekken zweer ik bij een simpele fles Dreft afwasmiddel. Dan alleen voor de vetvlekken moet ik zeggen. Met dure producten als bv Vanish krijg ik de ergste vetvlekken er niet uit, maar een druppel Dreft doet wonderen. Even laten intrekken en in het machine. Altijd in 1 keer schoon! Zelfs " oude" vlekken heb ik er nog mee weg gekregen!

groetjes Angela

18.76. besparen op groenten

Reactie op Goedkoop vlees inkopen

Ik beland net "per ongeluk" op deze site omdat ik voor deze week op zoek was naar de aanbiedingen voor vlees, en ik ben echt positief verrast over de tips en meningen die hier gedeeld worden!

Ikzelf heb n gezin met 3 kinderen, van 10, 3 en 2, en in de afgelopen jaren is er nogal veel veranderd in de manier waarop ik boodschappen doe. Je wordt nog bewuster van wat je hebt en nodig hebt en zo ook van de prijzen. Ik doe geen boodschappen meer bij super de boer, af en toe n aanbieding, maar ik ben geschrokken van de prijsverschillen met bv de dirk. Daar doe ik veel boodschappen en ik fladder van winkel naar winkel. Zo kijk ik iedere week naar de aanbiedingen van verschillende supermarkten, als die qua kwaliteit en prijs samen voor mij beter zijn dan de goedkopere producten van n goedkopere supermarkt koop ik die, anders niet, ook kassakoopjes altijd vergelijken met wat er in de winkel ligt, of in n andere winkel.

Ik heb tijdens mijn verkoopopleiding ooit veel geleerd over hoe winkels het kopen aantrekkelijker maken, met kassakoopjes, speciale diplays, en meer handige trucjes en nóg moet ik ook oppassen, want die winkels zijn erg geslepen om je zo veel mogelijk te laten kopen, aan biedingen horen ook bij de trucs, dan zit je ineens met 5 tubes tandpasta, terwijl je die nog lang niet nodig hebt en blijkt het voordeel nog mee te vallen ook!

Ik doe ontzettend mn best om iedere week weer slimmer om te gaan met de boodschappen, en dat valt niet altijd mee omdat ik me ook weleens laat leiden door impulsaankopen omdat het er zo lekker uitziet in de winkel bijvoorbeeld, ik hoop hier de komende dagen veel op te steken over het groter inkopen, en weekboodschappen, want ik doe nu vaak nog wat dagelijkse boodschappen en daar sluipen dan inderdaad altijd n paar extra dingetjes bij in, ik hoop dat van jullie te kunnen opsteken, dus mensen laat gerust zo gedetallieerd mogelijjk zien hoe jullie dat doen!

Verder nog 1 tipje van mij, ik zie hier ook veel vergelijk tussen kwaliteit en prijs, ook ik moet daar keuzes in maken met een beurs van ongeveer 80 euro in de week, met 2 rokers en 2 in de luiers, wij drinken geen frisdrank bijvoorbeeld goed voor de tandjes en de portemonnee, en we hebben een stuk land om groenten op te verbouwen (wij hebben zelf geen tuin) zo eten we goede groenten want je weet waar het vandaan komt, en dus biologisch en gifvrij, en het is nog eens goedkoop ook, het kost alleen tijd.

groet Sabien

18.77. Goedkoop eten

Reactie op Goedkoop maar gezond

Ik heb deze website vandaag ontdekt en ik ben zeer verrast. Als alleenstaande moeder van 3 kinderen (6, 4 en 2 jaar) moet ook ik op centjes letten en daarvoor heb ik ook enkele tips die ik graag met jullie wil delen. De meeste boodschappen haal ik bij de nettorama, goeie produkten tegen een prima prijs, en er is wel altijd iets in de aanbieding. Ik ben maandelijks inclusief luiers, zo een 200 euro kwijt aan boodschappen, en daar zit dan ook wel iets lekkers bij, zoals een lekker koekje.

Ten eerste koop ik nooit snoep, er zijn vaak genoeg feestjes en trakaties op school waarvan ik de snoepzakjes in de grote snoeppot leeggooi, zo heb ik wel altijd snoep, maar kopen doe ik nooit. Mijn kinderen houden van Taksisap, die koop ik dan wel, maar als ze een bekertje sap willen (doe ik met alle sapsoorten), dan vul ik de helft van het bekertje met water en de rest met sap, is nog gezonder ook, en verder drinken ze gewoon water, fris koop ik niet.

Voor het eten, wij eten drie keer in de week vegetarisch, om te besparen en omdat het gezonder is, groenten koop ik voor de hele week op de markt (veelal seizoensgroenten is ook goedkoper), die ik thuis blancheer en invries, zo heb ik altijd een voorraadje verse groenten in huis. Ik vind het verder ook niet nodig dat wij bij de vleesmaaltijden bij wijze van 1 karbonade per persoon eten, nee, ik gebruik er twee die ik dan in kleinere stukken snijd en ze vervolgens opdien met extra groenten.

Op te besparen op de dure vlekkenverwijderaars voor het wasgoed, doe ik bij de vuilere was een lepel groene zeep uit het kuipje, of ik week de kleding voor in een badje van soda, scheelt ook weer.

Verder kan ik uit ervaring zeggen, al die aanbiedingen van 10 tubes tandpasta voor zogenaamd weinig geld, kun je gewoon laten liggen, tegen de tijd dat je tandpasta op is heb je heus wel die 2 euro om een nieuwe tube aan te schaffen.

Rani

18.78. goedkope gerechten

Reactie op Supermarkten

Voor de papa's en de mama's, heb ik een paar lekker, gezonde en vooral niet dure recepten.

Chili concarne
Benodigheden voor 5 personen

 1. 200 gram hoh gehakt
 2. 2 grote uien
 3. 1 paprika
 4. 2 courgettes
 5. 2 winterpenen
 6. 2 blikken bruine bonen
 7. chili con carne kruidenmix
 8. 1 potje gepelde tomaten
 9. 2 tenen knoflook
 10. zout en peper naar smaak en 1 lepel suiker
Snijd alle groenten in kleine blokjes, bak deze met het gehakt, voeg de gepelde tomaten toe en de kruiden. Doe als laatste de bruine bonen erbij en laat het geheel nog zo een 10 minuten op een laag vuur doorkoken, zonodig voeg er wat water aan toe.
Opdienen met gekookte rijst en of aardappels.

Viskoekjes

 1. 1 pak pangasiusfilet
 2. 5 sneetjes oud wit brood zonder korst
 3. 1 grote ui
 4. 2 tenen knoflook
 5. 1 takje selderij
 6. wat paneermeel
 7. 2 eieren
 8. 1 blik gepelde tomaten
 9. zout en peper
 10. groente naar keuze, bijv. snijbonen
Stoom de vis gaar in een boullion met de knoflook en wat zout en wat selderijsnippers. (Je hoeft niet alle vis te gebruiken!!)
Als het afgekoeld is, vermeng het met de fijngesnipperde ui, de overgebleven selderij (fijngesneden) de knoflook uit de boullion en wat zout en peper.
Klop 1 ei door het mengsel, samen met de verkruimelde sneetjes brood.
Vorm er vervolgens balletjes van, die je eerst in het geklutste ei rolt en vervolgens door de paneermeel, en daarna 4-7 frituren in hete olie. Uit laten lekken op keukenpapier.

De groente klaarmaken volgens eigen recept.
Ik maak dan altijd van het blikje gepelde tomaten een tomatenjus. Ik doen dan een klein klontje boter in een pan, ik fruit er enkele uiensnippers en knoflook in, vervolgens doe ik de tomaten uit blik erin, en wat water, (selderij toevoegen is ook lekker), vervolgens doe ik er wat suiker en aromat bij voor de smaak. En dat eten we dan met rijst.

Als je de volgende dag nog visballetjes over hebt, dan is dat weer lekker op brood voor de lunch!

Nog een receptje even gauw.
Snelle snert

 1. 1 doos spliterwten
 2. 1 winterwortel
 3. 1 prei
 4. 1 grote ui
 5. 4 aardappels
 6. 1 rookworst
 7. 3 tomaten
 8. 1 laurierblad
 9. zout en peper
De spliterwten koken volgens gebruiksaanwijzing. Voeg daarna de in blokjes gesneden ui, ringetjes prei en wortel toe, ook de rookworst. De aardappels ook in blokjes toevoegen en stukjes tomaat. Laurierblaadje meekoken, en op smaak brengen. Als je tomaten te duur vindt gebruik dan een lepel tomatenpuree of tomaat uit blik.

Tot slot even snel
kerrie aardappels met eieren en rijst

 1. 5 grote eieren
 2. 1 blikje tomatenpuree
 3. 4 tenen knoflook
 4. 1 grote ui, gesnipperd
 5. 6 grote aardappels in partjes gesneden
 6. 1 takje selderij fijngesneden
 7. 3 eetlepels massala (verkrijgbaar bij de exotische toko, geen kerrie uit de gewone supermarkt nemen, dat smaakt nergens naar)
 8. 2 lepels suiker
 9. zout en peper
Kook de eieren in een pan met water gaar, pel ze vervolgens.
Kook ook de aardappels even, maar niet helemaal gaar.
Doe wat olie in een pan, en doe de eieren erin, bak ze alroerend totdat er een bruin korstje op de eieren ontstaat. Doe vervolgens de uien en knoflook erbij. Los inmiddels de massala in een bekertje water op, verhouding 1 lepel massala, 3 lepels water. Doe nu de aardappels in de pan (matig vuur), en het massala mengsel, let wel, de ingredienten moeten net onder water staan.
Laat het een poosje doorkoken, doe vervolgens een flinke theelepel tomatenpuree erin en de suiker, zout en peper. Als laatst de selderij. De aardappels moeten gaar zijn, maar niet uit elkaar vallen. Proeven , en naar smaak eventueel wat meer zout, of suiker of massala toevoegen.
Dit gerecht eet je met gekookte rijst, en kousenband erbij als groente smaakt het beste.

Rani

18.79. Broodbakken

Reactie op Goedkoop eten

Wie oh wie weet hoe dit werkt, waar koop je goedkoop meel en gist en welke machine is goed. Ben erg benieuwd en wil het graag gaan uitproberen.

18.80. Broodbakken

De Consumentenbond heeft de AFK broodmachine keer op keer het beste getest. Dat mag zo zijn, maar ik ben toch al aan mijn tweede toe omdat de eerste domweg was versleten. Broodmeel en gist kun je het beste bij de Aldi halen, als je goedkoop witbrood wilt. Bij ons in Noord-Holland verkoopt de Dekamarkt voor een euro kant en klaar wit- en bruinbroodmeel voor precies een euro. Voor een groot gezin is zo'n brood net genoeg voor één maaltijd.

Bart

18.81. Boodschappen

Reactie op Budget weken

Hallo,

Ik kijk altijd op www.superjerijk.nl. Hier kun je intikken wat je zoekt in de reclame. Daarna krijg je te zien waar bijv. aardappelen in de reclame zijn.

Angelique

18.82. Wasverzachter

Hallo,

ik kijk voor het eerst op deze site, echt super en wat een goede tips! Ik heb zelf ook nog een tip (eigenlijk een tip van de plaatselijke EP): ik gebruik sinds een jaar geen wasverzachters meer, maar gebruik in plaats van wasverzachter schoonmaakazijn (lavendel ;))! Een fles kost 0,40ct en je was word zeker net zo zacht en het is ook nog eens veel beter voor je wasmachine (ontkalkt+voorkomt vetluis)!

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben, ik kom in ieder geval vaker kijken op deze site!

Groetjes Hilde

18.83. Goedkope, gezonde voeding in grote(re) hoeveelheden

Geachte Groot Gezinners,

Hoewel ik niet een groot gezin heb, draag ik sinds enige tijd wel zorg voor de voeding van acht man. Nu ben ik benieuwd of er lezers zijn die tips hebben voor de inkoop van gunstig geprijsde voeding, in het bijzonder gezonde houdbare goederen zoals volkorenpasta, zilvervliesrijst en eventueel ook peulvruchten.

De consumentenverpakkingen van 500 gram en 1 kilo zijn voor flinke eters bij één maaltijd vaak niet toereikend, en ons budget is beperkt. Kent iemand een adres (bij voorkeur provincie Utrecht of Zuid-Holland) waar particulieren grootverpakkingen van 10, 20 of 25 kg zou kunnen kopen?


18.84. Boodschappen doen,..!

Zoals vele voorgangers een hele tijd zitten lezen en met zeer grote verbazing (lees geschokt) wat voor een minimale bedragen er, als het daadwerkelijk zo is, boodschappen gedaan worden. Ons gezin bestaat uit 2 volw. en 2 kids echter met grote regelmaat komen vriendjes aanschuioven en borrelen we met vrienden en familie die dan ook blijven eten. En oh ja 2 honden. Wij doen boodschappen bij de Makro (1x mnd), Ah (2x/wk) en Lidl (1x mnd). Zeer zelden ga ik naar de markt, jak al die mensen en niet te vergeten de voorkruipers, nee geen zin in.

Het bedrag aan boodschappen varieert wekelijks/maandelijks. Vandaar dat wij, sinds 4 jaar, alle bonnetjes registeren in excel. En ieder jaar gaat het maandelijks bedrag met enkele tientjes omhoog, terwijl de uitgaven nagenoeg niet wijzigen. Wij geven gemiddeld 225 euro uit aan boodschappen, levensmiddelen per week. iedere keer denk ik dat zou minder moeten kunnen zijn, maar in onze optiek koop je met, goede variatie en verse producten, ook een stukje gezondheid.

Het is overigens ook niet zo dat de kar gigantisch uitpuilt bij de Ah, dat doet de kar bij de makro eerder. We hebben ook niet gigantisch veel prik, sjips, snoepjes, koeken en andere snaai in huis, totaal overbodig. Gewoon het reguliere, maw. de schijf van 6! Ik schrik er werkelijk van als een van 4 slechts 50-75 euro uitgeeft,.. bijna eng. Eigenlijk ben ik dan stik jallours want kan het niet, althans het lukt mij niet, ik zou het wel willen leren!!!

Gr, Judith

18.85. Goedkopen voeding in grotere hoeveelheden

Heij,

Even over de vraag: 'kent iemand een adres waar particulieren grootverpakkingen kunnen kopen,..'

Delft: xotus, een grote toko die rijst en peulvruchten verkoopt
Rotterdam: Chinese Boot, iedem
AH Xl, die heeft ok vaak grote verpakkingen
Xenos, vaak flinke kortingen op veelal a merken
Action, idem
en jah de Makro,.. wellicht je het pasje van school lenen,..!

Succes, Judith

18.86. Wij consuminderen sinds enige tijd

Ik las de reactie van Judith, die zich verbaasde over de lage huishoudbudgetten en dat zij dat niet kon en ruim 200 euro nodig heeft per week. Nou Judith dat kun je echt wel, het is een kwestie van knop om en bewuster inkopen.

Het volgende moet mij echt ook even van het hart. De vele op en aanmerkingen over producten van bepaalde supermarkten en hoe slecht 'arme' mensen hun kinderen voeden, moet je echt naast je neer leggen. Ieders smaak verschilt en een pakje koekjes van 0.50 kan soms net van een klein budget. De keus of 1 of 2 sinaasappels of elke dag een koekje bij de thee is een keuze waar een ander niet over moet oordelen. Maar de mensen die bij de lidl of aldi kopen eten echt niet allemaal ongezonder dan degenen die met een kar vol de AH uitkomen hoor, eerder gezonder, want die hebben meestal niet zo'n budget voor snoep en snaaierij.

Wij hebben behoorlijk royale jaren gehad, alles kon en ik hoefde nergens op te letten. Nu is dat anders en is het budget erg klein, maar wij eten eerder gezonder dan voorheen en ik kom voor een deel van de boodschappen ook bij de lidl hoor. Het is gewoon wat je koopt niet waar je het koopt wat het ongezond maakt. Zo dat is er uit die ergenis.:)

Nu even Judith bemoedigen. Iedereen kan van zeer weinig rondkomen Judith! Ik heb er spijt van dat ik er niet mee begonnen ben toen ik het heel goed had. Dan had ik nu nog een flinke bankrekening gehad. Wat je echt moet doen is een weekbudget bepalen, en die veel lager maken dan nu, halveer het maar eens. Je neemt dit budget op een vaste dag in de week op, je pint absoluut niet meer voor het huishouden! Je schaft een aparte portemonnee aan daarvoor (bij de action bijv.). Je hakt het weekbudget in gedachten in 7 dagen, dan weet je wat je per dag mag besteden. Je bedenkt een doel voor het bedrag wat je daarvan weet over te houden en stopt elke eurocent aan het eind van elke week in een pot. Neem van mij aan dat het je dan lukt elke week minder uit te geven. Het kan ook een keer uit eten zijn waar je voor spaart hoor.

Wij hebben een weekgeld van 75 euro. Daarvan doen wij alle boodschappen, ook toiletartikelen en voer voor de poes en hond. Wij zijn met 2 volwassenen, zijn een samengesteld gezin dus met een wisselend aantal kinderen over de vloer (7 kinderen, van 13 tot 28 jaar en dus ook al aanhang). Normaal gesproken is 45 genoeg om de hele week te eten en te drinken, ook een koekje in huis, een blokje kaas voor 's avonds of een keertje een zak chips. Ook gewoon bruin of volkorenbrood, kaas en vleeswaren, en elke dag gezonde maaltijden. De rest is schoonmaak- en toiletartikelen en voer voor de dieren en ook nog in voorraad koken, maar ik hou gemiddeld nog 15 euro per week over, dus eigenlijk 60 euro inclusief alles!

Tip: Maak eens een lijstje van de vaste artikelen die je in de week echt nodig hebt. Vaak koop je teveel en wordt er ook weer veel weggegooit omdat het niet meer goed of over de datum is. Als je in bijv. excel een lijst hebt gemaakt van de vaste artikelen, met merk, hoeveelheid, stuks of gewicht, de prijs en de winkel waar je het koopt. Want niet alles is goedkoper bij de lidl e.d. hoor, maar veel dingen wel. Gewoon dingen proberen, wat bevalt hou je op je lijstje, wat niet naar de zin is doe je de volgende keer niet meer. Smaken verschillen, dus niet op anderen hun oordeel afgaan wat vies bij de een is en lekker bij de ander, gewoon zelf proberen en ervaren.

Vandaag was bijv. de prei bij de C1000 in de aanbieding, 1kg 1.00 maar bij de lidl was die 1kg 0.69 , bij de C1000 5 kg bintjes voor 5.49 volgens mij, en bij de lidl 10kg kruimige aardappels 2.49. Dan wordt er dus preistampot gekookt en een deel ingevroren in porties. Door het vers te koken, goed af te koelen en snel in te vriezen blijven smaak en vitamientjes prima. Op de dag dat we het eten haal ik het 's morgens uit de vriezer, dan hoef ik niet de magnetron lang aan te zetten om te ontdooien. Het eten smaakt dan alsof het net gekookt is.

En zo gaat het met alles, je moet je alleen de tijd gunnen goed op prijzen te letten maar dan ook hoeveelheden te vergelijken. En alle bonnetjes bewaren en uitgaven noteren. Het wordt dan gewoon een sport en je krijgt schik in het feit dat je maar zo weinig hoeft uit te geven om lekker te kunnen eten. Ons spaarpotje groeit al flink, het doel is een vrieskast, zodat wij meer kunnen invriezen. Dan wordt het nog goedkoper per week. Dat kost wel iets meer stroom voor de vriezer, maar minder gas omdat ik veel in een keer kook. En ik heb het dan ook op die dagen makkelijk, mooi meegenomen dus. Gehakt ballen braad ik ook in een grote hoeveelheid en vries die per 1 of 2 met jus en al in. Kan ik zo pakken wat ik die dag nodig heb.

Wij moeten nu zuinig doen en het lukt gewoon, echt een kwestie van knop om. En geen tijd er voor is onzin, wij werken ook allebei en hebben daarnaast nog een opstartend bedrijf en ook kinderen. Geen smoesjes dus :) en je er voor inzetten. Ik ben benieuwd of je de uitdaging aan gaat en welk doel het spaarpotje krijgt.

Succes en groetjes, Sjoukje

18.87. Voor Sjoukje

Ik neem mijn petje voor je af. Ik heb iets meer te besteden per week, 90 euro en we hebben drie kids. Waarvan er 1 glutenvrij eet.

In principe kan ik het er mee redden, soms baal ik ervan als het niet lukt. Ook moet ik enorm uitkijken wat ik glutenvrij koop, van de week eten wij lasagne, hij gewoon glutenvrije macaroni. Waarom? De glutenvrije lasagnebladen zijn niet te betalen vind ik. Vind hij het erg, gelukkig niet. Maar ik vind het altijd weer een leuke uitdaging om rond te komen en maak op zondag al een lijst voor de hele week en ga lekker op mijn fietsje de aanbiedingen af. Soms wel een keer extra, omdat het er niet inpast, maar ik wil gewoon niet meer uitgeven en is ook niet nodig.

Laatst las ik van iemand die 5.500 euro per maand te besteden had met 2 kids en ze stonden aan het eind van de maand steeds rood. Tjonge, hoe kan dit denk ik dan. Wij krijgen minder dan de helft van hen en sparen ook nog.

Maar toppie dat je het zo doet hoor.

Ingrid

18.88. Hoe gaat het nu met jullie?

Beste mensen,

De zeer nuttige bijdrag van Sjoukje zette me aan het denken. Ik ben trouw mee-lezer van deze site sinds 2006. Er zijn in die jaren veel bijdragen geplaatst in de categorie huishoudgeld. Veel vaak heel lage bedragen werden er genoemd. Vaak schrijnende situaties werden er beschreven. We zaten toen volgens mij net in de eerste euro recessie. Ik vraag me eigenlijk af hoe het nu met die mensen gaat? Er worden de laatste tijd niet zo heel veel nieuwe berichten meer geplaatst en de namen van toen zijn een beetje uit beeld verdwenen.

Als jullie dit lezen (en dan vooral de mensen met toen al zeer lage budgetten) willen jullie misschien vertellen hoe het nu met jullie gaat? Nu, nu alles duurder wordt en er zulke ingrijpende maatregelen voor de deur staan in de politiek. Hoe redden jullie het nu dan?

Het valt mij een beetje op dat we naar mijn idee nu bijna in nog slechtere tijden terecht gekomen zijn dan toen en toch lees ik hier vrij weinig reakties nog over het wel en wee met een klein budget. Ik hoop natuurlijk dat het allemaal zo goed met jullie gaat dat er nu helemaal geen problemen meer zijn maar dat lijkt me een beetje voorbarig.

Yvon

18.89. Idee voor Ingrid

Ik heb nog even nagedacht over jou reactie op mijn verhaal. Ook wij hebben te maken met een 'dieet', mijn zoon en partner hebben beiden diabetes type 1. (dus niet door overgewicht of zo) Maar dan moet je ook op de voedingsstoffen letten en vooral de koolhydraten.

Maar goed. De diabetes vereniging is een webwinkel begonnen voor de leden waarbij je korting krijgt die anders naar de reguiere leveranciers gaat. Ze werken kostendekkend, zonder winstoogmerk. Dit omdat het niet klopt dat als je chronisch ziek bent er onevenredig veel op je verdiend wordt. Glutenvrije producten is immers ook een soort preventief medicijn, als je het goed bekijkt. Is het voor jou een idee om samen met anderen of een 'patienten'vereniging een webwinkel op te zetten die zelf kan inkopen en goedkoper kan leveren aan leden? Of bestaat zoiets al.

Bij het hebben van een beperkt budget is samenwerken met anderen vaak een goede oplossing. Het is maar een idee, misschien kun je er iets mee. Zou voor veel mensen flink in hun portemonnee kunnen schelen.

Het hoort misschien niet echt thuis onder dit onderwerp, maar ik weet niet hoe ik je anders moet bereiken.

Groetjes, Sjoukje

18.90. Voor Sjoukje

Dank voor het meedenken, gelukkig vind je steeds meer manieren om aan je eten te komen. Ik plan nu regelmatig een dagje Duitsland in met mijn ouders en dochter. Gewoon even samen een dagje gezellig weg en ondertussen koop ik even de Real of Kaufland leeg. De glutenvrije-crackers van Wassa zijn bijna 1 euro 40 goedkoper, dus we slaan gewoon in.

Tuurlijk, benzinekosten hebben we ook, maar daartegenover staat dat we lekker luxe in de wel zeer oude mercedes van mijn vader rijden, dat het gezellig is.

Ook kleren haal ik dan, vorig jaar was is al 80 euro goedkoper met drie paar schoen.

Maar ik vind het fijn als mensen meedenken. Leer ik weer van.

Ingrid

18.91. Reactie voor Yvon

Hallo Yvon,

Ik zelf heb een tijd geleden aangegeven dat wij het hele maandsalaris van mijn man kwijt zijn aan vaste lasten dus mijn salaris is voor de rest maar jah... ik ben 1 september j.l minder gaan werken omdat ik het niet meer kon combineren met thuis. Maar financieel redden we het net. Maar nu ik minder inkomsten heb zullen wij ook elke maand tekort komen. En als ik de politiek moet geloven word het volgend jaar alleen maar slechter...

Een aantal jaren gelden toen het financieel beter met ons ging hebben we een caravan gekocht en jah we denken er nu steeds meer aan om hem toch te verkopen.......

Wilma

18.92. Reactie voor Sjoukje

Hallo sjoukje,

vol bewondering heb ik net jouw stukje gelezen. Ik ben net zelf aan het kijken hoe het allemaal minder kan, nu ik niet meer werk. Wij zijn een gezin van 2 volw en 4 kinderen. Iedere week heb ik het idee dat ik meer geld kwijt ben en minder boodschappen in mijn kar heb liggen en dan skip ik toch echt eerst de snoep, koek enz. Ik ben wel heel benieuwd naar hoe je dit voor elkaar hebt gekregen want ik zou dit ook graag willen.

gr Natasja

18.93. Budget en Sjoukje

Sjoukje, de knop is om en heb van de week goed op mijn budget gelet, 10 euro minder gepind en nu nog 5 euro in de knip. Dus dat is al 15 euro minder.... Hoe ik het doe weet ik niet...

Wel heb ik nu een planning gemaakt van wat we eten en dat werkt ook goed.

En alternatieve dingen gezocht voor glutenvrij brood. En dat scheelt ook een stuk merk ik.

Nee, we gaan gewoon rustig door met het geld op een hele leuke manier uitgeven, vind ik dan :-))

Ingrid

18.94. Rijden

Ik ben voor het eerst op deze site en kan met een aantal tips zeker op mijn boodschappen besparen.

Wij, gezin 3 kids wonen in het oosten van het land in een redelijk klein dorp. Natuurlijk wil ik ook naar de Aldi en Lidl of Action. Zelfs Duitsland zou nog een optie zijn. Wat mij tegenhoudt is dat ik daarvoor meer dan 10km moet rijden. Voor mijn gevoel bespaar ik dan niet meer!!!

We halen nu de boodschappen bij de Coop winkel en het huismerk Markant is erg goed en goedkoop. Toch kom ik nog op bijna € 200 per week! Balen. Brood bij de bakker is duurder, vlees bij de slager ook. Groente en fruit haal ik graag bij de groenteman, welke 1 keer per week in het dorp komt, maar in 2012 niet meer! Dus.........geef mij tips!

Anne

18.95. Vies

Ik ben vandaag voor het eerst op deze site en ik vind het erg goed en ik kan veel leren van de reacties die ik hier lees. Alleen vind ik dat wij niet moeten praten over vies dit en vies dat, want voor veel mensen is aldi of lidll een uitkomst, en ze hebben niet alleen maar slechte dingen. Waarom praten we hier over vieze cola, het hoeft niet zo te zijn. Sommige mensen zijn er al zo aan gewend dat het voor de een lekker is en voor de ander minder lekker, we hebben gelukkig allemaal een andere smaak. En misschien zouden de mensen die dan die (vieze cola) kopen ook graag eens echte cola willen. Je weet niet in welke situatie iemand verkeert. En het eten, ja dat kun je zelf misschien goed op smaak brengen met wat kruiden. Het is niet voor iedereen weggelegd om bij ah te kopen. Neem de mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank, die kunnen niet bepalen of ze cola of limonade willen of roosvicee. We leven in een heel moeilijke tijd en moeten tevreden zijn met hetgeen we kunnen betalen, en eenieder doet het op zijn of haar manier, om zoveel mogelijk op tafel te kunnen zetten. Maar wat ik net las, karren vol chips en snoep, heb ik met eigen ogen gezien en ikzelf zou er niet voor kiezen. Ik hou ook van goed en gezond dan maar iets minder. Ikzelf hou erg van de dirk een fijne winkel. Maar goed, die moet je wel in de buurt hebben.

Verder een hartstikke leuke site, en ik kom zeker elke dag even kijken.

Grietje

18.96. Kijk eens bij

Voor supermarkten in de kop van Noord Holland, kijk eens hier:

18.97. Orde in het aankopen

Beste Allemaal,

Wij hebben een gezin met 4 kinderen: 2 pubers, 2 lagere school. Wat betreft dagelijkse boodschappen heb ik het zo gedaan: 1 maal per maand bulkboodschappen, dit zijn alle houdbare spullen: zaken met een houdbaarheidsdatum langer dan een maand en schoonmaakartikelen. 1 maal per maand biologisch vlees in diepvriesporties van een lokale bioboer. 1 maal per week markt voor groente en fruit. 1 maal per week naar de bakker voor aanbiedingsbrood, dat ik invries. Door de week alle zuivel(ik houd niet van houdbare zuivel)en vleeswaren. Eenmaal per week leg ik mijn kookboeken op tafel en maak een weekmenu wat ik op de keukendeur hang. In het weekmenu zitten een aantal vaste dagen voor rijst, pannenkoeken, aardappels en pasta. Ik varieer als ik tijd en zin heb.

Ik heb eerst met een opschrijfboekje mijn gangkast en koelkast geinspecteerd op lang houdbaar. Dat is al een paar jaar geleden. Af en toe pas ik iets aan. Ik woon in de stad dus ik kan alles op de fiets doen. Ik heb hele grote fietstassen. Ook voor houdbare spullen geldt: koop niet op de gok een aanbieding maar reken eerst uit wat je nodig hebt. Na verloop van tijd weet je echt wat er per maand nodig is en kun je veel effektiever gebruik maken van een aanbieding. Ik doe boodschappen bij de Aldi,Jumbo en C1000. Soms lukt het niet en zijn de koekjes te snel op.......nobody is perfect. Dit systeem werkt voor mij, belangrijk is, denk ik, dat je iets doet wat bij je past. groeten, Saskia


18.98. Brood bijna gratis

Mogen hier alleen maar vrouwen reageren :) Ik doe iedere zaterdag de broodinkopen bij de broodfabriek hier in de stad. Ik betaal 40 cent per kilo!! Prima brood van Super, C1000 enz. van de dag er voor. Vaak ook nog stollen en gebak wat allemaal terugkomt uit de supermarkten. Ga eens op zoek naar een broodfabriek bij jullie in de buurt, misschien hebben ze daar ook de mogelijkheid om goedkoop te kopen.

Jos

18.99. Goedkoop is ongezond

Ik ben een aantal keer in de lidl gaan kijken. Met pen en papier voor de prijzen (inderdaad vaak goedkoper). MAAR ik lees altijd, wat ik ook koop, de ingrediënten en daar schrok ik van. Zelfs in het kattenvoer zit suiker!! Om over het menseneten maar niet te spreken....

We willen toch dat onze kinderen gezond opgroeien of niet dan? Ik ben echt geen healthfreak maar ik ga mn kids niet volstouwen met kleurstoffen, suiker en aspartaam. Dan maar ietsje duurder bij de Jumbo of Bas. Want ook daar heb ik altijd de ingrediënten gelezen en dat zal ik altijd blijven doen en geloof me: je hebt in die winkels keuze uit gezonde en ongezonde merken.

Je kunt je kids heerlijk laten snoepen zonder kleurstoffen, hoge E-nummers of teveel suiker! Wat het eerst wordt genoemd daar zit het meeste van in, dus staat suiker vooraan dan is het hoofdingrediënt suiker, enz.

Zelf koop ik alles bij Jumbo en ik ga voor aanbiedingen de verschillende supers af, altijd met mn notitieblokje waar ik de vaste prijzen van Jumbo in heb staan zodat ik dat bij de andere supers kan vergelijken.

Iris

18.100. Aan Ingrid

Hey Ingrid, kijk eens op www.suikerwijzer.nl voor suikervrije recepten, ook voor hapjes mee naar school.

Dirkje

18.101. Ook tips om te besparen!

Wat ik vaak doe zijn gerechten maken met groente en rijst en vlees erdoorheen( soort wokmix), kost heel weinig en je hebt ook maar heel weinig vlees nodig om toch een gevulde en gezonde maaltijd te maken. Verder doe ik ook 1x in de week boodschappen met een lijstje, ik laat mijn pinpas thuis en neem een maximaal bedrag contant mee zodat ik me niet laat verleiden dingen te kopen die ik niet nodig heb. Niemand wil met te weinig geld en schaamte bij de kassa staan, dus die gedachte maakt me vaak nog oplettender op de prijzen en geen extra's te kopen.

Verder zijn er ook veel van die voorgesneden dingen die moet je echt laten liggen! Want zelf aardappelen schillen is veel goedkoper (laatst bij de plus 10kg aardappelen voor 2,39! Ook koop ik groente uit de vriezer want net zo gezond maar veel goedkoper in de meeste gevallen koop je een kilo gemengde groenten voor ongeveer 1,30. En de c1000 heeft vaak 1+1 gratis aanbiedingen, dat scheelt ook!

succes!

Roxanne

18.102. Robsbudgetmenus

Kijk voor goedkope maaltijden eens op www.robsbudgetmenus.nl.


18.103. Bezuinigen lukt hier niet

Hallo,

Ik probeer te bezuinigen op de boodschappen die je niet dagelijks nodig hebt, wij hebben dan ook een voorraad kast die uit zijn voegen springt.

Wij zijn geen groot gezin met 3en maar als je ziet wat er aan boodschappen gedaan word dat is het absurd.

Ik kijk elke week de folders door en koop wat in de folders staat, dingen die aangevuld moet worden koop ik bij c1000 of bij liddl.

Of ik ga naar appie, of liddl of c1000, ik ben onder de 40 euro niet buiten, en wat heb ik dan... niet echt veel ... Mijn tocht gaat dan naar de volgende winkel en de volgende winkel...

Ik kom thuis en kijk naar de kassabonnen en ben toch weer 100 euro voor 2 volwassenen en een 3 jarige kwijt.... snap niet hoe jullie t goedkoop boodschappen doen met veel kids thuis... Petje af

magny

18.104. Het kan wel hoor

Probeer wat meer uit je vooraad te eten en let op die zogenaamde aanbiedingen. Niet alles is wat het lijkt! Soms lijkt het een mooie aanbieding maar reken het zelf goed na. Vaak is de aanbieding van een A merk maar blijft het B merk goedkoper.

Ga je ook eens verdiepen in budgetrecepten. En als je een recept volgt kijk dan of je met goedkopere alternatieven ook wat kan. Het moet echte veel goedkoper kunnen. Zelf dingen maken misschien nog een optie? Kijk ook eens op het blog van Teunie, ; eenvoudig leven. Er gaat misschien een wereld voor je open.

Succes ermee !

Nathalie

18.105. Voor Magny

Ik maak voor mezelf op zondag een lijst boodschappen, kijk eerst in de folders wat er is en plan daar mijn week van en ik wijk er ook niet meer vanaf en dat werkt prima. Ik probeer op de maandag de boodschappen tot en met donderdag te doen en vrijdag ga ik nog een keer voor het weekend. Want al dat brood past echt niet in onze vriezer en de melk en karnemelk ook niet in de koelkast. Opschrijven werkt dus bij mij. Enne succes ermee.

Ingrid

18.106. Budget tips

Graag wil ik reageren op Magny.

Ik begrijp haar heel goed. De koopjes overal gaan halen lijkt zo slim! Toch en ons gezin bestaat uit 11 personen dat het beter is gewoon elke week een boodschappenbriefje te maken en daar op zetten wat echt nodig is. En wij gaan zelf naar de AH en nemen dan zeer veel van euro shopper en de evt hele goeie aanbiedingen neem je dan extra mee.

En zorg dat je aardappelen, vlees voldoende hebt voor bv 2 mnd. Ook brood voor de hele week.Dit voorkomt extra rites naar de bakker waar zoveel lekkers ligt. En zo hoef je niet iedere dag te denken wat zal ik eten. Hoef je alleen elke week de verse groenten te kopen. En probeer eens een weekje te leven op je vooraadkast. Wees creatief elke week een bakje spekjes en smac bij de boodschappen. Zijn al 2 dagen dat je met wat groenten en rijst hele leuke dingen kunt doen. Niet duur en toch o zo lekker!!

anoniem

18.107. 10 tot 15 euro voor 7 personen

Nou dat kan echt wel hoor. Ikzelf heb weken lang boodschappen moeten doen voor 7 personen en dan had ik maar tussen de 10 en 15 euro. Ik kocht zakjes bamimix van de albert-hein 35 cent en dan een pak rijst bij de alberthein 37 cent. Spaghetti voor 60 cent een dubbelpak ook bij de alberthein. Dan kocht ik prei een kilo en snee dit in een keer klein en vroor dit in, voor bij de rijst en bij de spaghetti. Blokjes boulion van 60 cent, en dan kocht ik tomatenpuree 17 cent per blikje. en daar maakte ik dan spaghetti mee met de prei en blokje boullion. En wat gehakt die 35 procent is afgeprijst. Dan kocht ik frikandelen voor 1.70 die sneed ik in stukjes en deed hier ketjap bij en ook wat prei en wat knoflook poeder. En dan bakte ik dit op. Ze vinden dat allemaal heerlijk hier.

Dan kocht ik aardappels van de aanbieding en spinazie voor nog geen 45 cent en dan maakte ik daarvan een spinazieschotel met de gehakt die afgeprijst was. Mmmmm dat is echt lekker.

Dan een dag verse groente soep zonder balletjes met de boulion tableten de prei en dan kocht ik worteltjes van 60 cent en die sneed ik in kleine plakjes en zorgde ervoor dat deze nog wat knapperig bleven en dat wat prei er bij en dan een heel brood voor 50cent bij de alberthein en bij de jumbo 37 cent. Alleen zit die te ver weg hier.

Lekker het brood rosteren in de oven wat boter erop met eventueel knoflook heerlijk. Wat ik overhad aan warm eten bewaarde ik in de vriezer, en dan een keer in de zoveel tijd kocht ik wat bladerdeeg voor bladerdeeg taart, 11.99 en dan deed ik dit in een bakblik, bedekte heel de bodum met dit bladerdeeg en dan deed ik het ontdooide eten er bovenop, alles door elkaar roeren en dan dicht maken met bladerdeeg, een gat in het midden en daar sjus in van zo'n pakje aanmaak sjus met een uitje en als we geluk hadden wat paprika en of tomaat.

Een deel in dat gat gieten en lekker in de oven zette, en dat is heerlijk. Ja Als je niet meer hebt kun je echt met heel weinig rond komen. Kastanjes rapen en zelf kastanje puree maken. Bramen plukken en zelf jam maken.

Een mens kan veel als die in nood zit, geloof het me maar. Ik had 2 grotere kinderen en een drieling van net 2 jaar ook in heb hier mee rond kunnen komen. En we hebben toch altijd lekker gegeten. En ik ben trots op mezelf en mijn gezin.

Groetjes Leonie

18.108. 14.107. Aan Leonie

hoi Leonie, je mag zeker trots zijn op jezelf!! Dirkje

18.109. Goedkope maaltijden onder 10 euro voor 4 personen

Bij deze club www.goedkopemaaltijden.clubs.nl zet ik recepten neer die onder 10 euro zijn voor 4 personen. Er staan zelfs maaltijden bij voor 6 euro voor 4 personen.

Je moet je alleen even (gratis) aanmelden. Probeer het maar en je zult er geen spijt van hebben. Dat weet ik zeker.

Liefs Marianneke

18.110. Goedkope maaltijden?

Als je voor 4 personen 10 euro kwijt bent, dan zou een gezin met 8 personen 20 euro voor 1 maaltijd kwijt zijn. Dat vind ik toch niet echt goedkoop. Als wij met ons gezin van 8 personen bijv. macaroni of stamppot rauwe andijvie eten, zijn we per maaltijd nog geen 5 euro kwijt.

Groetjes Johanna

18.111. Duur

Hallo, ik heb klein loon. Ik merk dat duur is geworden Wat kan ik toch doen om op mijn uitgaven te letten?

Christien

18.112. Verschillende dingen

Action is goed voor schoonmaakspullen. Zelf vind ik niet alle kwaliteit goed van speelgoed of ondergoed voor kinderen. Het speelgoed voor jongere kinderen is niet echt goed van kwaliteit, ondergoed scheurt snel of rafelt. Natte doekjes koop ik er wel van de Huggie, euro per pak, deze zijn goed. Dweilen gebruiken we maar sommige dingen zijn gewoon wel goed en andere dingen niet. Boekjes en knutselspulletjes enzv kan je daar wel goed kopen. En kaartjes en spullen voor zelf gemaakt kaarten sommige aanbiedingen zijn leuk. Maar ik denk ook dat er af en toe partijen zijn die opgekocht zijn, of er zitten foutjes in. Zwembad, ooit gekocht, en toen we em op hadden gezet bleek ie na paar dagen lek te zijn in de naden. Ook leuke dingen voor buiten zijn leuk, alleen roesten snel of gaan snel kapot. Dus ze zijn goed voor korte periodes. Maja elke winkel heeft wel wat.

Wat betreft cola in de winkels, ja ieder heeft zijn eigen smaak en als je coca cola gewend ben ga je niet snel na de goedkoopste cola's van de winkel. Maja, sommigen hebben niet zo'n budget, dan houdt het gewoon op.

Wij wonen met z'n viertjes, hier gaat alles snel op. Kinderen die te veel snoepen. En chips eten we niet zoveel, m'n jongste eet liever een stukje kaas. Kwa drinken krijgen ze meestal alleen in t weekend of vakanties prik. Voor de rest ranja en roosvice met water. Er is bij ons over de grens K en K, die hebben meestal coca cola in de aanbieding, krat 12 flesen 11,50, dat is dus 95 cent per fles van een liter. In de winkel kost een fles 1,48 euro. Soms krijg je nog twee flessen gratis erbij, of andere gratis producten, wc papier, natte doekjes, worsten, repen chocola, enzv. Dus dat scheelt ook heel wat.

Ook het vlees tegenwoordig is echt bagger, bij de c1000 is het vlees niet zo goed, soms is het vlees een dag voor de datum al kapot. Heb dit meerdere keren gehad nu. Als je gepaneerde spekslager een keertje haalt is het een en al vet. Schnitzels, als je ze bakt zijn ze ook zo taai, heb ze ook wel eens bij de emte gehaald, maar ook taai. Daarom mijn vraag: wie verkoopt goed vlees? Ah is wel ok tot nu toe.

En hoe maak je verder goedkope gerechten voor vier a zes personen? Weekmaaltijden. Wie maakt het probleem ook mee dat winkels niet op datums letten van producten? Als je er iets van zegt krijg je te horen: kan gebeuren; al maak je het wekelijks mee.

Ikke81

18.113. Ikke81: vleesverzoek

Hai ik wou graag even reageren op je vraag waar je vlees haalt. Wij halen vaak het aldi diepvries vlees, de biefstuk en de mini schnitzels.. niet duur maar wel lekker. Ook de kip is daar lekker, de vis heb ik nog niet geprobeerd.


18.114. Nu vast wennen aan minder

Wij zijn een echtpaar zonder kinderen, hebben tot voor een paar jaar een geweldig inkomen gehad. Echtgenoot na zijn 50e 6 maal in de w.w. maar gelukkig hebben we allebei (weer) werk. Over enkele jaren gaan wij met pensioen en daarom wil ik nu vast wennen om dan met minder niet in de problemen te geraken. Ik heb veel gelezen op de site waar ik het wel en niet mee eens ben, toen wij dat geweldige inkomen hadden ging ik ook al naar de Aldi en de Lidl, nu dus nog steeds. Toendertijd werd inderdaad maar raak gekocht, ook veel snoep bij die winkels maar sinds 28 maanden heb ik het roer omgegooid en ben verstandiger gaan eten (van de Aldi en de Lidl) en hoera hoera, ik ben nu 20 kg afgevallen. Dat kan dus ook als je bij deze winkels koopt, maar dan ben je toch ook redelijk veel geld kwijt aan verstandige boodschappen, veel fruit en rauwkost e.d.

Wat het wennen aan minder betreft: een goede tip meerdere keren gelezen: plan weekmenu of zelfs voor de hele maand (lijst van gerechten) en kijken of er die week iets van in de aanbieding is, dit ga ik zeker doen. We hebben een sticker: geen reclame, die gaat er dus vanaf, wil wel de aanbiedingen kunnen vergelijken. Verder koop ik geregeld dingen bij Action / Xenos / Wibra / Zeeman en Kruidvat. Als ik de keus heb koop ik voor alle non food artikelen het huismerk, behalve de shampo (maar die verdun ik met water.

Verder 1 keer in de drie maanden bij de duitse Aldi de artikelen die hier duurder zijn of die ze hier niet hebben (haarverf, make up artikelen, schuimversteviger en haarlak (gewooon beter dan a merk van andere zaken). Ben van plan binnenkort eens naar de Jumbo te gaan en de C1000, kijken wat daar nog voor voordeel valt te behalen. Het verse (braad)vlees kopen we meestal bij de Aldi er is ook een Plus in de buurt maar uit hun vlees loopt altijd zoveel water dat je het niet mooi gebakken of gebraden krijgt, eerder gesmoord en dat wil ik wel eens proberen van de Jumbo en C1000, smaakt het niet, kopen we het niet meer!

Ria

18.115. Meer folders online & minder in de brievenbus

Hoi allemaal,

Ik wilde graag even reageren op het eerste artikel 'Folders online'.

Ik was namelijk al eventjes op zoek naar een Nee/Nee-sticker voor wanneer ik weer op vakantie ga. Het lijkt namelijk wel alsof mijn brievenbus steeds voller komt te zitten met reclamefolders en ander advertentiemateriaal. En als je een paar weekjes weg blijft kan dit nog wel eens lastig zijn voor de postbode enzo;)

Hoe dan ook. Ik zag een linkje staan van Green Choice welke verwijst naar het aanvragen van een gratis Nee/Nee-sticker. Ik wist toevallig al dat deze link niet meer werkt, omdat ik met een vorige vakantie al eens eerder hierop ben gestuit. Nu ben ik net als alle andere jaren ook weer de site van MailDB tegengekomen waar de originele stickers te verkrijgen zijn via een 0900-nummer ( www.neeneeneeja.nl/). Echter, mijn vaste aansluiting laat dit nummer wel toe, maar na het bestellen ontvang ik de sticker gewoon niet. Kennelijk iets van een storing of fout in de verbinding ofzo.

Nu las ik op een folder site ( www.foldersenkranten.nl/) dat de originele stickers onderhevig zijn aan een copyright. De enige officiele stickers zijn die van MailDB denk ik dan. Maar kijk ik naar de website van MailDB dan staat hier dat binnenkort de stickers ook via die website te verkrijgen zijn. Nou....dit is inmiddels het vijfde jaar dat ik rond deze tijd op vakantie naar Turkije ga, en tevens het vijfde jaar dat ik de sticker probeer te bestellen via de website. Maar online bestellen ho maar...

Omdat de reclamefolders en huis-aan-huis-bladen toch zo goed als allemaal online zijn in te zien leek het mij een goed streven om te pleiten voor reclamefolders op afroep. Alleen een sticker op je brievenbus wanneer je WEL folders en dergelijke wilt ontvangen. Je kunt online een petitie tekenen om dit voorstel kracht bij te zetten zie ( www.jaja2013.nl/). Als we dit nu met z'n alle doen, dan hoeven geen stickers meer te bestellen, maar ook geen papier te verspillen.

Groeten,

Sanne

18.116. Nee -nee sticker

Hallo,

Die sticker kun je bij het gemeentehuis ophalen .

Groetjes Lenie

18.117. MegaFoodStunter, de naam zegt meer dan genoeg

Mega Food Stunter Helpende hand in moeilijke tijden

Sinds iets meer dan een jaar heeft zich een nieuwe speler gemeld op de levensmiddelenmarkt. De naam, Mega Food Stunter, doet al vermoeden waarom het gaat. Namelijk om zeer betaalbare, vele dubbeltjes maar nog vaker vele euro's goedkoper, levensmiddelen. Men richt zich dan ook voornamelijk op de mensen die het, zeker door de aanhoudende economische crisis, erg moeilijk hebben.

Mega Food Stunter positioneert zichzelf tussen de goedkope supermarkten, zoals Lidl, Aldi en Boni, en de voedselbank in. De prijzen zijn zelfs bij de genoemde supermarkten vergeleken bijzonder laag. Men staat zich er dan ook niet voor niets op voor dé goedkoopste supermarkt van Nederland, en mogelijk verre omstreken, te zijn. Een claim die men ook telkens weer en met ieder product waarmaakt.

Mega Food Stunter is een uitkomst voor met name de mensen, vaak gezinnen, met een krap budget om van te leven en te eten. En dat er aan een dergelijke stunter enorme behoefte is bewijst wel de enorme expansie die het nog jonge bedrijf momenteel doormaakt. Ooit begonnen met enkele marktkramen is het bedrijf uitgegroeid tot een serieuze speler op de markt met inmiddels, naast nog een vijftal kramen op diverse markten, flinke supermarkten in Almelo, Almere, Amersfoort, Deventer, Emmen, Nijkerk, Meppel, Zwolle , Hoogeveen, Wolvega , Ede, Hardenberg en Harderwijk. En vrijwel maandelijks, zo niet wekelijks, opent Mega Food Stunter wel een nieuwe supermarkt ergens in het land. Zo ook deze keer in het mooie Poststraat 10 Scheemda

Mega Food Stunter realiseert haar veel goedkopere prijzen door een sobere aankleding van de winkels. Maar ook door seizoensproducten buiten het seizoen te verkopen. Bijvoorbeeld ijs in de winter- en rookworst in de zomermaanden. Ook betreft het een sterk wisselend assortiment. Daarnaast neemt men simpelweg genoegen met een veel lagere marge op de producten dan de andere supermarkten.

Zo koopt u bij Mega Food Stunter bijvoorbeeld heerlijke uitzoeken Zak 5 hamkaascroissants slechts € 1,-, en het derde pak krijgt de klant gratis. Een vergelijkbare kwaliteit product kost bij andere supermarkten tenminste € 2,99 per pak, zo niet meer. Of En dit is slechts een nu actueel voorbeeld van de artikelen die wij voeren of voerden en van de enorme prijsverschillen met andere supermarkten.8 kipbraadworsten voor 1 euro, grote pizza's 1 euro, 3de Pizza Gratis

Mega Food Stunter heeft uiteraard ook een site, http://megafoodstunter. nl/ een Twitter account @megafoodstunter en is ook te vinden op facebook facebook.com/megafoodstunter. Via de site of per email op info@megafoodstunter. nl kunt u zich inschrijven voor de wekelijkse nieuwsbrieven en acties via de site en social media. U hoeft alleen even de plaatsnaam van de marktkraam om winkel in het onderwerp te vermelden en u ontvangt vanaf dat moment wekelijkse een selectie van de aanbiedingen in uw email.

Mocht u nog vragen hebben dan vernemen wij dit graag, Alvast een fijn weekend gewenst

Mega Food Stunter

Site: megafoodstunter.nl
Email:
Facebook: www.facebook.com/MegaFoodStunter

18.118. Supermarkt en slijterij aanbiedingen

Yenom is een site met wekelijks ruim 1500 aanbiedingen van supermarkt en slijterij, maar ook recepten, openingstijden en product informatie.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Supermarkten

 1. Folders online
 2. Goedkoop eten
 3. Goedkoop eten
 4. Hermes duur
 5. Goedkoop brood
 6. Goedkope persoonlijke verzorging/schoonmaakartikelen
 7. Leren van studenten
 8. lidl
 9. Bas en Dirk
 10. lidl en aldi
 11. Elke week prijsvergelijkingen
 12. Echt wel
 13. Action
 14. Lidl
 15. Lidl
 16. Lidl
 17. Reactie op tanja en angelique
 18. Lidl
 19. Goedkoop is niet altijd het beste
 20. Helemaal met Tanja eens!
 21. Kwaliteit boven kwantiteit
 22. Goedkoop inkopen
 23. Brood en andere spullen
 24. Roosvicee
 25. Folderplaats
 26. Goedkoop maar gezond
 27. Supermarkten.
 28. Naanhof
 29. Jumbo
 30. Action geweldig!
 31. Jumbo ook vaak duurder
 32. Jumbo
 33. Vraag brood
 34. Hoeveel
 35. Weekboodschappen hoe doe je dat?
 36. Weekboodschappen hoe doe je dat?
 37. Boodschappen
 38. Re: boodschappen bij de Aldi met beestjes gratis erbij.
 39. Prijsverhoging Lidl en Aldi
 40. Lidl of Dirk van den Broek
 41. reactie prijsverhogingen lidl
 42. Gewoon kijken wat je waar koopt
 43. Beestjes
 44. Goedkope persoonlijke verzorging
 45. Boodschappen groot gezin
 46. Goedkoop vlees inkopen
 47. Euroshopper-produkten kwestie van smaak
 48. Budget weken
 49. Budgettips
 50. Probeer eens...
 51. Gabriëlle hoe doe je dat?
 52. Tips om te bezuinigen op kadootjes
 53. Prijsverhoging
 54. Aldi is duurder geworden
 55. Grondstoffen zijn duurder geworden.
 56. Holland Handelshuis
 57. Sfeer in supermarkt, reaktie op Miriam
 58. Supermarkten
 59. Verkeerd bezuinigen?
 60. Verkeerd bezuinigen
 61. Kadootjes zelf maken
 62. Slimme maaltijden
 63. Goedkope tips
 64. Meer folders op Reclamefolder.nl
 65. Lidl of Aldi: wat is beter/goedkoper
 66. Aldi/Lidl/Jumbo/Schlecker/Hema/AH/Super de Boer
 67. Super de Boer
 68. Merken of toch niet
 69. Waar komt het vandaan?
 70. Bereid Voeding met plezier Gebruik de benodigde ingredienten
 71. Alle supermarktaanbiedingen in één helder overzicht
 72. Handige folder website
 73. Supermarkt & Slijterij aanbiedingen
 74. Light-producten bij LIdl
 75. Een budget tip voor kleine vlekkenmakers
 76. besparen op groenten
 77. Goedkoop eten
 78. goedkope gerechten
 79. Broodbakken
 80. Broodbakken
 81. Boodschappen
 82. Wasverzachter
 83. Goedkope, gezonde voeding in grote(re) hoeveelheden
 84. Boodschappen doen,..!
 85. Goedkopen voeding in grotere hoeveelheden
 86. Wij consuminderen sinds enige tijd
 87. Voor Sjoukje
 88. Hoe gaat het nu met jullie?
 89. Idee voor Ingrid
 90. Voor Sjoukje
 91. Reactie voor Yvon
 92. Reactie voor Sjoukje
 93. Budget en Sjoukje
 94. Rijden
 95. Vies
 96. Kijk eens bij
 97. Orde in het aankopen
 98. Brood bijna gratis
 99. Goedkoop is ongezond
 100. Aan Ingrid
 101. Ook tips om te besparen!
 102. Robsbudgetmenus
 103. Bezuinigen lukt hier niet
 104. Het kan wel hoor
 105. Voor Magny
 106. Budget tips
 107. 10 tot 15 euro voor 7 personen
 108. 14.107. Aan Leonie
 109. Goedkope maaltijden onder 10 euro voor 4 personen
 110. Goedkope maaltijden?
 111. Duur
 112. Verschillende dingen
 113. Ikke81: vleesverzoek
 114. Nu vast wennen aan minder
 115. Meer folders online & minder in de brievenbus
 116. Nee -nee sticker
 117. MegaFoodStunter, de naam zegt meer dan genoeg
 118. Supermarkt en slijterij aanbiedingen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.