Groot Gezin
Budget Tips
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. Besparingstips


9.1. Gratis!

Gratis op te halen: Tweedehands én gratis ophalen op: Kringloopwinkels in de buurt? Kijk op Gratis af te halen, grote eettafel van 2 meter lang en 1,5 meter breed, hout, poten kunnen er niet af en moet dus als 1 geheel vervoerd worden, staat is redelijk. Afhankelijk van de stoelen kun je er met 10 tot 12 personen aan zitten.

Zie: Groot Gezin op Facebook.

9.2. Tips

Budgetteren met kinderen geeft onder andere tips en tricks.

Nieuw voor weinig

Gezinskorting.nl geeft vele handige tips.

Zelf kleding maken, maar waar koop je de stoffen? Kijk eens bij de Stoffenkraam.

Wil je kopen via internet? Bij de Marketspotter kun je opgeven wat je tweedehands zoekt, en dan geeft hij alle nieuwe advertenties aan je door.

Bij de DA drogist kun je gratis luiers aanvragen om uit te proberen.

Kijk voor schoonhoudtips op deze site.

Bij msn communities is een club voor mensen die met een kleine beurs rond moeten of willen komen: Leven en genieten met een klein budget. Recepten, tips, alles is welkom en aanwezig.

KindGeld is er voor iedereen die geïnteresseerd is in alles wat met kinderen en geld te maken heeft. Voor iedereen die het anders, voordeliger willen aanpakken!

Bij startmarkt.nl kun je advertenties plaatsen en bekijken.

Kijk op Productvergelijk.nl of op vergelijk.nl voor een prijsvergelijking van een aantal producten.

Vergelijken voor je koopt is natuurlijk heel belangrijk. Hiervoor is een speciale startpagina ingericht.

Wie weet, staat wat je zoekt wel aangeboden bij aangeboden.nl.

Misschien is de gemeentepas iets voor je. Kijk maar eens hoe dat in Rotterdam georganiseerd is. Een ander voorbeeld is Nijmegen.

Let bij de entree erop of er niet tienrittenkaarten (of meer-rittenkaarten) bestaan. Dat is veel voordeliger dan de kaartjes los te kopen.

Wil je thuis achter je beeldscherm eerst eens rustig rondsnuffelen? Kijk dan op winkel.pagina.nl de startpagina om winkels te zoeken.

Bij DePrijslijst.nl vind je een overzicht van de actuele levensmiddelenprijzen in de Nederlandse supermarkten, en kun je op zoek naar een antwoord op de vraag: wie is nu de voordeligste?

Wil je je gasverbruik bijhouden, dan kun je hulp krijgen van NuOnline Energie Consult.

Alles over wasmachines, kijk op de wasmachine site van Kieskeurig.

Tweedehands spulletjes kopen? Bij Ouders Online een overzicht waar je terecht kunt, zie 2e handswinkels in het echt.

Kijk eens naar de praktische tips van de Guldenaren. De achtergrond op deze pagina is wat druk, misschien kun je hem uitzetten!

Welkom bij de Antwoordnummer en 0800 Opzoek Service

Hoe bel ik het goedkoopst? Kijk eens op de site Telefoon Nu .

Wat is er allemaal te koop via Internet? Een overzicht vind je in de Winkelstraat.

Voor de verhuur van geboorte-borden voor in de tuin en babyartikelen kun je eens kijken bij Baby Boardrent.

Beperk het boodschappen doen tot 1 a 2 keer per week, en werk zoveel mogelijk met lijstjes. Dit is tijdsbesparend en economisch. (Tip uit het contactblad Groot Gezin).

Natuurlijk kun je airmiles sparen. Maar alleen als je dat doet zoals je alle gratis zegeltjes spaart. Als je toch kleren e.d. nodig hebt, kijk je in de winkels die de airmiles uitgeven. Maar je kijkt ook in de andere winkels. Een airmile is ongeveer een kwartje waard. Dat betekent gemiddeld 0,75% bestedingskorting.

Bedenk dat een winkel als AH gemiddeld zo'n 5 % duurder is dan een goedkopere supermarkt. De consumentenbond geeft in haar maandblad af en toe een vergelijking. Dat betekent dat je per 100 gulden besteding in een goedkopere supermarkt beter 4 gulden in een spaarpot kan doen. Dat gaat ook nog sneller.

Sommige ziektekostenverzekeringen berekenen voor maximaal 2 kinderen premie.

Geld terug akties van produkten die je toch koopt direct insturen en niet wachten tot het laatste moment.

De site MiepKniep helpt je zoeken naar een goedkopere aanbieding. Je betaalt hen, alleen indien ze wat vinden, één derde deel van hetgeen je bespaart.

9.3. Budgettips

Hoi allemaal,

Wij zijn een groot gezin van 8 personen. Een goede vakantie budget tip; Probeer via een woningruil buro of advertentie van woning te ruilen tijdens de vakantie.

Je moet niet al te veel aan je spullen vastzitten. Maar als ouders van een groot gezin heb je dat wel afgeleerd. Je moet er tegenkunnen je huis een tijdje af te staan voor een ander gezin. Maar als je hier geen moeite mee hebt heb je een leuke goedkope vakantie. Het voordeel vinden wij zelf: er hoeft niet al te veel mee. Fietsen zijn er, wasmachine, speelgoed etc.

Vereiste is wel dat beide partijen een goede WA verzekering hebben.

groetjes Vera.

9.4. Echt goedkoop

Via iemand kreeg ik het adres van de action-shop. Ik ben er nog niet geweest maar mijn ouders haalden voor ons een hele zak vol o.a. tandpasta voor 30 eurocent, wasmiddel voor 3,33 ct... Misschien een tip?

groetjes Marjolein

9.5. Verkooppraatjes Kinderboeken en basisonderwijs

Vrijdag 7-2-03 14.00 uur gaat de telefoon:
  Hallo mevrouw, Wij van uitgeverij X mogen U, in samenwerking met het basisonderwijs, een geweldig aanbod doen van kinderboeken. IN SAMENWERKING MET HET BASISONDERWIJS??
Gaat het onderwijs in zaken? Gaat de winst ook naar het onderwijs? Scheelt weer in de tekorten op de begrotingen. Dit ruikt naar een gemeen verkooppraatje. Ik geloof dat onderwijs zich wettelijke niet eens mag inlaten met verkooppraktijken. Dus trap er niet in!!

Ans

9.6. Leuk uitje

Ik heb een abonnement genomen op dierentuin Blijdorp. Een gezinsabonnement kost 135 euro ongeacht het aantal kinderen. (wij hebben er zes). Tevens krijg je 4 kaartjes om introducees mee te nemen en 2 gratis gezinskaartjes voor artis en voor antwerpen. Verder een hele lijst met kortingen op andere parken.

Brigitte

Noot redactie:Voor meer tips van goedkope uitstapjes, zie de rubriek vrije tijd.

9.7. Consumenteninformatie

Ikcheckalles.nl is dé site waar je je mening, ervaring of rapportcijfer kunt geven over elke winkel, alle bedrijven en organisaties in Nederland. Deel vanaf nu je slechte ervaring of juist goede ervaring met Nederland. Geef je mening simpel en snel!

Wil je prijzen met elkaar vergelijken? Kijk dan eens op www.prijsvergelijk.nl.


9.8. Geld terug acties

Er is nu een club waar je geld terug krijgt. Op Geld terug

Je ziet hier allerlei geld terug acties. En ook nog eens op volgorde van datum.

Of kijk voor een prijsvergelijk op Allprice.

Bij het Keurmerkinstituut vind je enorm veel onafhankelijke informatie voor consumenten.

Wil je sparen, kijk dan op deze startpagina.

Kieskeurig, de site voor en door consumenten!

De Consumentenpagina is gestart. Boordevol praktische en nuttige links op consumentengebied. Onderdeel van de snelst groeiende startpagina van Nederland.

Veel informatie vind je bij de Consumentenbond.

Bij het NIBUD kun je een overzicht krijgen van de folders, brochures en software over het financiële beheer van huishoudens. Ook vind je hier veel concrete besparingstips. Wil je weten wat je kinderen (zouden moeten) kosten, dan kun je de brochure 'De kosten van kinderen' bestellen.

Onafhankelijke informatie voor consumenten over allerlei onderwerpen kunt u vinden bij het Keurmerkinstituut.

9.9. Koopjes

Er is een startpagina voor kortingstips: KlikWijzer.

Zoek je een koopje, of wil je iets aanbieden? Misschien heb je wat aan de site 2dehands.nl.

Zoek je een speciaal boek, bij www.boekenzoek.nl worden tweede-hands en antiquarische boeken aangeboden.

Op kortingsbon.nl kun je allerlei aanbiedingen vinden. Je print de kortingsbonnen uit die je wilt en gaat ermee naar de winkel. Tegen inlevering van de bon krijg je dan je korting. Of je wordt doorgelinkt naar een aanbieder die zijn producten aanbiedt via het internet.

Op www.scherpeprijzen.nl vind je de actuele en voordelige aanbiedingen van bekende winkels.

Voor een overzicht van aanbiedingen van supermarkten, zie de kortingpagina (onder de kop Supermarkten).

Er is een startpagina voor een overzicht van veel kortingen en prijsvergelijkingen op internet.

De Koopjesjager kan helpen als je iets zoekt via het internet.

Ziehier een uitgebreide marktplaats met een groot gestructureerd aanbod van allerlei dingen.

Voor mensen die zuinig willen of moeten zijn is de site Zuinigheid met Stijl zeer informatief. Deze site bevat niet alleen tips, maar geeft ook weer nieuwe links.

Voor een overzicht van koopjes, kortingen en uitverkoop (gesorteerd op plaatsnaam) kun je terecht op deze speciale site.

Een andere (uitgebreide) site voor tweedehands spullen (zoeken en adverteren) is ViaVia.

9.10. - en speelgoedbeurzen

Voor wie goedkoop aan kinderkleding en speelgoed wilt komen: De voorjaarsbeurzen 2003 komen eraan. Ik heb al verschillende aankondigingen in de plaatselijke huis aan huis blaadjes en op kinderkleding.startkabel.nl gezien. Dit zijn ook de ideale plaatsen om je overtollige kleding en speelgoed te verkopen. Dus sla je slag en ga eens kijken.

succes en veel plezier, Ans

9.11. Bijverdienen van kinderen

Worden de kinderen groter, dan willen ze misschien zelf een centje bijverdienen. Wil je meer hierover weten, lees dan bij de Informatie Beheer Groep de informatie over studiefinanciering, studiepunten, bijverdiensten en het laatste nieuws op dit gebied. Let ook op de kinderbijslag.

9.12. De belasting

Een grote hoeveelheid fiscale informatie vind je op Internet via het Fiscaal Startpunt.

Hoe zit het trouwens met die belastingen? De belastingdienst biedt hulp aan via Internet.

Heeft u tips nodig over wat nu wel en niet aftrekbaar is (bijvoorbeeld van studiekosten van de kinderen), en hoe je bepaalde zaken aanpakt, kijk dan eens bij de digitale belastingadviseur Hartsink.

9.13. Uit met kinderen

Op de site www.uitmetkinderen.nl kan je zoeken naar leuke uitjes op prijs (ook gratis), op postcode en op soort uitje. Wij hebben al aardig wat "lowbudgetuitjes" gedaan door op deze site te kijken. We zijn b.v. naar de geitenboerderij in het Amsterdamsebos geweest de speeltuin en kinderboerderij in Groenendaal en het Sprookjeswonderland in Enkhuizen allemaal betaalbaar en erg leuk! Veel plezier!

Annemiek

9.14. Bespaar door katoenen luiers

Zuinig doen door katoenen luiers te gebruiken? Kijk op de speciale startpagina. Er is ook een (vrijblijvende) info-/discussiegroep over het gebruik van alle soorten, systemen en merken katoenen luiers.

Sophie

9.15. Katoenen luiers niet persé goedkoper

Het gebruik van katoenen luiers is niet per definitie goedkoper. Een onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van katoenen luiers bijna net zo duur is als het gebruik van gewone luiers. Ik weet helaas niet meer waar ik dat had gevonden maar daar kom ik later nog wel een keer op terug.

Kryno

9.16. Het consuminderen veenomeen

Bart's Consuminder Site is een geweldige steun voor Consuminderend Nederland, waar je de aanbiedingen van vele winkelketens uit Nederland vindt. Maar ook tips en trucs, en een prikbord waarop een aantal discussies lopen.

9.17. Trekveren

Wij zijn een gezin met 5 kinderen die de hele dag van binnen naar buiten lopen en andersom. Ook met kou laten ze de tussendeuren open staan. De hele dag lopen schreeuwen dat we niet voor buiten stoken schiet ook niet op. Dus hebben wij op de 2 binnendeuren deurveren geplaatst, zodat er niet te veel warmte verdwijnt, steeds als zij de deur open doen. Ze vallen automatisch dicht.

Jolanda

9.18. Goedkoop rundsvlees

Hierbij kunnen wij U een handje helpen. Ziet U er ook zo tegenop om naar de slager te gaan en terug te komen met een tas vol vlees, maar een hele lege portomonee, dan bent U bij ons aan het juiste adres. Wij leveren overheerlijk mals rundvlees van onze eigen gefokte piemontese runderen voor de uitzonderlijk lage prijs van € 7,00 per kg. Hoe dat mogelijk is kunt U bekijken op onze website. Let op: Dit is geen actie maar een blijvend lage prijs.

Vriendelijke groet,

Ophemert

9.19. Ervaring met goedkoop rundvlees

Ik ben een moeder van een gezin met 5 kinderen die heel graag lekker eten. Wat de fam. Hooijer hier aanbiedt is echt uniek. Ik (wij) hebben nu voor de 2e keer 30 kilo vlees gehaald bij de Familie en het is heerlijk. Wie kan er bijv. voor 6 euro de kilo biefstuk eten? Niet dat dit elke dag moet, maar verser kun je het niet krijgen. En wat dacht je van de feestdagen dan wil je ook als groot gezin iets extra's dus daarom koop ik (wij) altijd vers vlees wat heerlijk is. Ik kan het iedereen maar zeker een gezin met meerdere opgroeiende kinderen aanraden.

JacquelinePardoel

9.20. Verkoop van uitgevers-restanten

Verkoop van uitgevers-restanten bij boekwinkeltje Boekenzoekdienst (klik op de groene sticker).

9.21. Inderdaad goedkoop

Action is meer dan ok. Ook voor schoolspullen (merk)toiletartikelen en wasmiddel en niet te vergeten leuke cadeautjes en kaarten (en: batterijen) kortom : altijd even binnenlopen als je iet nodig hebt!

Suzan

9.22. Fruit bij de boer

Graag zou ik jullie een tip van de hand willen doen. Ik hoor diverse moeders dat het fruit zo duur is. Wij halen het fruit bij de boer vandaan en daar betalen wij voor hele grote elstars 0,70 eurocent de kilo. Bij ons heeft hij ook peren en andere merk appels. Heb zelfs een keer 0,25 cent per kilo betaald. Kijk en dat is lekker eten. Het gaat bij ons dan ook per 4 à 5 kilo per week door heen. Sommige boeren verkopen ook groenten, dus dames en heren, zoek in uw omgeving en gij zult vinden.

Succes. Mylou

9.23. Fabrieksverkoop

Bij een fabrieksverkoop kun je soms heel voordelig uit zijn. Bijvoorbeeld:

Veenendaal Fabrieksverkoop
Laan der Techniek 11, 3903 AS, Veenendaal, 0318 - 527077

L.S.

9.24. Geen bioindustrie volgens mij

Ik heb de site van de familie Hooijer eens bekeken en volgens mij is dit geen bioindustrie. De koeien lopen (iig in de zomer) buiten en de kalfjes drinken bij hun moeder. Ik weet natuurlijk niet hoe ze verder opgefokt en afgemest worden. Maar het ziet er beter uit dan kistkalveren hoor. Ik weet niet of dit 'scharrel' is. Ik vermoed van niet anders had het vast wel op de website gestaan. Maar het kan veel erger hoor.

Groetjes, Marga

9.25. Besparen op audio en tv

De meeste tv's en audio apparaten gaan maar een 5 of 6 jaar mee. Dit heeft te maken met het slijtagepatroon ten op zichte van warmte ontwikkeling van deze apparaten. Als je nu langer met bijvoorbeeld je tv wil doen dan is het belangrijk dat je deze 1 x per jaar uitzuigt met de stofzuiger. Ja, het klinkt stom, maar door het verwijderen van stofnesten uit je tv, heeft deze een onbeperkt leven. Ook voor je audio-apparaten en vooral versterkers is dit van levensbelang. En oh ja, vergeet niet de stekker er even uit te trekken.

9.26. Katoenen luiers WEL goedkoper

Hoi Kryno,

Katoenen luiers zijn bij het eerste kind inderdaad niets goedkoper dan wegwerpluiers. Maar bij een tweede kind heb je alleen maar de waskosten en niet meer de aanschaf kosten dat scheelt zo'n 2000 tot 3000 euro. Een ander leuk bijkomend feit is dat kinderen met katoenen luiers vaak eerder zindelijk zijn dan die met wegwerp aan.

groetjes Barbara

9.27. Luiers bij Schlecker

Al tijden ben ik enthousiast klant van Schlecker online homeshopping. En nu ben ik nog enthousiaster! Ze hebben nu een nieuw soort huismerk luiers, AS Sanft fur's Baby, in een basis uitvoering en een premium uitvoering. Kosten per groot pak voor de basis soort €6,49 en de premium €7,99. Ik gebruik zelf de premium, en ik heb persoonlijk geen verschil kunnen ontdekken met de (veel duurdere!) luiers van Huggies! En aangezien in een groot gezin elke euro wel gebruikt kan worden, leek me dit een goeie tip!

Annika

9.28. Luierbroekjes

Voor Ronja ben ik op zoek naar goedkope luier broekjes. Deze vind ik handig voor bij het zindelijk worden. Maar ik vind ze super duur, vergeleken de aldi luiers die ik normaal koop. Wie heeft hier nog een goed tip voor?

groetjes Jorinde

9.29. Geen luierbroekjes nodig

Als je je kind zindelijk wil maken, probeer dan eens gewoon om niks aan te doen. Alleen een onderbroek als je thuis bent, dat kan best. Hou dan bij wanneer ze gedronken heeft en ga dan ongeveer 45 minuten later proberen te plassen. Dit kan een paar dagen duren en misschien een hoop natte broeken. Maar dan ben je er vaak wel doorheen. En als het niet lukt of het duurt langer dan een week, probeer je het een paar weken later nog eens.

Andrea

9.30. Rundvlees

Hallo allemaal,

Ik ben Linda en moeder van vier kinderen (12, tweeling van 10 en eentje van 8).

Wij halen ons vlees altijd bij de islamitische slager in het winkelcentrum en ik betaal daar voor 2 kg runderlappen 8,95 euro.

En ik woon in zoetermeer. ;)

Linda

9.31. Wel goedkoper met katoen

Tja, die tests gaan uit van nieuw aangeschafte katoenen broekluiers, of vouwluiers, met merk inlegvelletjes en duur waspoeder. Daarbij komt nog dat ze ik weet niet hoeveel wasbeurten tellen, die mijns inziens bij verre niet nodig zijn. Ik draaide met een luierkind in de broekluiers twee machines per week extra, de inlegvelletjes die alleen natgeplast waren gooide ik mee de was in, en ik was met eigen merk poeder. De broekluiers zelf heb ik tweedehands gekocht. Al met al bergen voordeel dus.

Nola

9.32. Waar koop ik goedkopere extra brede schoenen?

Ik heb een vraag. Ik heb 5 kinderen waarvan 2 extra brede schoenen nodig hebben, de jongste die nog niet loopt lijkt ook een brede voet te hebben. Deze schoenen zijn duurder dan normale schoenen. Weet iemand een merk schoen die wel breed valt maar niet zo duur is? Op dit moment zitten we aan de bunny's en die zijn echt duur.


9.33. Katoenen luiers wel goedkoper

Katoenen luiers kunnen zelfs bij het eerste kind al een stuk goedkoper zijn dan wegwerp omdat ze 2e hands heel makkelijk en goedkoop aan te komen zijn, dit scheelt 2/3 van de nieuwprijs. Meer info: www.katoenenluiers.pagina.nl.

Kim

9.34. Tandpasta

In een kerstpakket wat wij vorig jaar kregen, zat een leuk klein zeeppompje. Niet echt geschikt voor ons gezin, aangezien we 6 kids hebben. Toen heb ik er een tube tandpasta in leeggespoten en daar ben ik nog elke dag blij om. Geen geknoei meer, 'k hoef niet meer te zeuren dat ze de dop erop moeten doen én volgens mij ben ik nu ook nog veel zuiniger uit. 3 Vliegen in één klap dus. Bijvullen moet je wel even zelf doen, knip de tube dan ook even open, zodat je aller eruit haalt en je kan weer een poosje vooruit. Soms moet je er een klein beetje water bijdoen maar dan werkt het ook perfect. Voor elk gezin een aanrader!


9.35. Reactie besparen audio en TV

Die tip klopt inderdaad. Ik heb jaren geleden stage gelopen bij een audio+tv reparatiebedrijf en wat je soms niet aantreft! .. tot mierennesten aan toe, bleeeg. Stof (EN SIGARETTENROOK) verkorten de levensduur van apparatuur of zorgen voor problemen (rook-aanslag in de optica in cd of dvd speler).

Maar pas op bij TV's ... op de hoogspanningsplug die ergens bovenop de beeldbuis zit, staat nog "restlading" OOK met de stekker eruit.. Be aware!

Groeten, Peter

9.36. Brede schoenen: tips gevraagd

Hallo Ellen,

Mijn dochter van 2 heeft ook behoorlijke brede voeten, ik heb verder geen reactie gelezen op jouw berichtje, maar waar koop jij die bunny's. Ik heb ze laatst bij nimco gekocht, van die elephante schoenen maar die waren 69,95 euro. Misschien kan jij me verder nog wat tips geven.

Drifa

9.37. Brede schoenen

Hoi Drifa,

Ik koop de schoenen bij een speciaal schoenenmode zaak voor kinderen. Deze winkel verkoopt "gewone" schoenen, maar ook voor de heel smalle voet tot heel breed. Deze winkel, De Loos, kan je vinden in Leiden en in Den Haag. Het nadeel vind ik dus de prijs, je betaalt al snel €90 voor een paar schoenen waar ze een paar maanden mee doen. In de uitverkoop zijn deze winkels giga druk en wordt er zelfs een nummertjesapparaat neer gezet en mag je blij zijn dat je na 50 nummers aan de beurt bent, en met een paar kinderen in de winkels wachten is dan niet leuk.

wRf ww.kinderschoenen.nl en dan klikken op pasmerk. Leuke site ook voor de "normale" baby- en kindervoeten. Tips zijn altijd welkom.

Groeten, Ellen

9.38. Schoenen

Als je een beetje in de buurt van Duitsland woont zou je het daar eens kunnen proberen. Bij Kleef is de elefantenfabriek die de schoenen zeer voordelig verkoopt. Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar een vriendin van mij die heeft het over een verschil van 30% met de nederlandse winkelprijs.

Petra

(Fabrieksverkoop van schoenen van het merk Elefanten. Het adres is: Elefanten GmbH (0 28 21) 86-047533 Kleve Hoffmannallee 41-51)

9.39. Heerlijk gebak voor bijna niks

Woon je in Eindhoven of omgeving? Ga dan voor gebak of broodjes eens kijken bij De RooiPannen op de Kaakstraat. Dat is een school met oa een bakkersopleiding en de gemaakte producten worden in een winkel bij de school tegen kostprijs verkocht. Je weet nooit wat ze hebben, maar het is wel altijd goed spul!

Josephine

9.40. Budget tips

Echte budget tips vind je natuurlijk ook in de voormalige vrekkenkrant (er is ook een belgische versie) en o.a. het blad Genoeg.

Mijn kinderen hebben nooit merkkleding gehad en geen moeite met 2e hands. Dat kregen we soms met zakken vol. Vonden ze net Sinterklaas of zelfs nog leuker. Heerlijk in de zakken grabbelen en kijken wat voor nuttigs er in zit.

Waar we echt niets mee kunnen dat gaat in de Humanitas bak.

Gewoon een kaartje ophangen bij de supermarkt voor 2e handskleding is een optie. Ook dit in je kennissenkring laten vallen (ik ruil babykleding ook uit met kennissen) Katoenen luiers gebruiken ipv wegwerp scheelt ook. En pubers zelf kledinggeld geven of geld om schoenen te kopen. Geef het bedrag dat je hier maximaal aan uit wilt geven, wat ze over houden mogen ze zelf houden. Hier werkt dat uitstekend (en merken zijn ineens niet meer zo belangrijk).

En dan is er natuurlijk ook de uitverkoop, ga op het allerlaatste moment, ook nu met de Euro zijn er heel wat koopjes. Zo heeft een kind ook nog eens iets nieuws (en dat heeft iedereen op zijn tijd ook eens nodig).

Carmen

9.41. Vlees bij de boer halen

Hallo,

Graag zou ik willen vragen of er mensen zijn die hun vlees direct bij de boer halen en of iemand zo'n adres weten in zuid-holland. Liefst omgeving Leiden. Ik heb begrepen dit dit erg veel geld scheelt, je moet wel grote hoeveelheden kopen, maar daar hebben we de vriezer voor! Als u mij kunt helpen, heel graag!

Met vriendelijke groet, Marja

9.42. Tips voor verjaardagen

Nog enkele tips voor verjaardagen: Een setje zelfgemaakte kaarten. Een paar viooltjes voor in de tuin leuk laten verpakken in de tuinwinkel. Een bon maken voor een avondje gourmetten bij jullie. Of als iemand kinderen heeft, een bon maken voor een avondje op te passen. Een roosje inpakken en een leuk zelfgemaakt kaartje erbij. Of, als je teveel verjaardagen in de vriendenkring hebt, afspreken dat je alleen een kaartje doet, zo laat je ook merken dat je er aan denkt! Daar gaat het toch om! Vrienden van ons kwamen toen met dit idee aan. Mensen voelen zich ook vaak verplicht om hetzelfde bedrag terug te geven, wij niet. We hebben gewoon standaardbedragen: volwassenen 6,50, kinderen 5,00. De eigen kinderen krijgen een van te voren vastgesteld bedrag. De 2 oudsten zijn bijna 12 en 14,5 jaar oud.

Succes nog verder! Kijk ook eens op marktplaats.nl of bij gratis af te halen. Nog 1 tip als je iets wil hebben, afvragen of je het echt nodig hebt of dat het nog even kan wachten.

Groetjes Anita

9.43. Pasfoto's maken

Ga je je paspoort vernieuwen, dan schrik je van de kosten inclusief de bijschrijving van de kinderen. En dan moet je ook nog pasfoto's van allemaal laten maken want de foto's van school waren niet goed genoeg bevonden.

Dan zie je weer dat het loont om even rond te vragen. De eerste vroeg per set 7,50, ik vroeg kwantumkorting maar dat deed hij niet. De tweede kostte 7,00 euro en die gaf ook geen korting. Laatste poging bij de Flandria, ook 7 euro per set, maar hier werd wel kwantumkorting gegeven. Elke volgende set werd voor de helft van de prijs gedaan en ik had 6 setjes nodig dus dat was lekker!

Vraag van de redactie: Hoe was het bij u, kon u de pasfoto's van de schoolfotograaf ook niet gebruiken?

9.44. Pasfoto's laten maken

Ook wij konden de foto's van de schoolfotograaf niet gebruiken, misschien een idee voor een schoolfotograaf om hier eens aandacht aan te besteden. Wij hebben 2 kinderen en die moesten allebei een eigen paspoort ivm met familiebezoek buiten Europa (Polen en Roemenië), oftewel landen die nog niet bij de EU horen. Dit tikt behoorlijk aan. Voor onze beide kinderen waren we aan pasfoto's 15,00 euro kwijt en dan nog 2 x 37,50 euro voor een paspoort. Als je nog meer kinderen hebt dan is dit niet leuk meer de prijzen. Prijsvergelijking voor pasfoto's had bij ons geen zin temeer daar de prijzen overal het zelfde zijn. Dus de voorgaande tip gaat op als dat kan.

Henriëtte

9.45. Goedkope stof

Als je goedkope stof zoekt kijk dan een op www.destoffenkraam.nl. De meeste stoffen zijn 2,50 per meter en een aantal 4,50. Duurder heb ik daar nog niet gezien. Verzendkosten zijn 5,50 ongeacht hoeveel je bestelt. Dus als je even spaart en een aantal lappen tegelijk koopt scheelt dat ook weer. Ik heb er persoonlijk goede ervaring mee.

groetjes, Sachamira

9.46. Echt goedkoop / Marjolein / Action Shop

De Action is inderdaad goedkoop. De shampo is 2 keer zo goedkoop. De tekst is dan wel in een andere taal, maar je weet wel hoe je je haar moet wassen.

Voor cadeau's is het ideale winkel. Ga een bloemtje halen, da's niet te betalen. Een kaarsenstandaard met kaars is ook leuk, gaat langer mee en is nog goedkoper ook.

Ik haal altijd de spijkerbroeken voor de kinderen. Ze zijn niet aan te slepen en je betaald maar € 5,99. Nou, da's geen geld, toch?!

Je moet er alleen wel opletten dat je niet te veel mee neemt. Zo van, het is toch goedkoop, laat ik het maar meenemen, terwijl je het eigenlijk niet nodig hebt. De verleiding is erg groot.

Groeten, Marlies

9.47. Bokrijk

Als je wilt zien hoe mensen in de prehistorie woonden, moet je niet naar Bokrijk gaan hoor. Ik denk dat de meeste huizen vanaf het jaar 1800 zijn. Er is ook een mooie moestuin, met vele bijzondere planten!

Rowan

9.48. Waar koop ik goedkope bredere schoenen

Dag Ellen

Die elefantenfabriek is een grote winkel gevestigd in Kleef Duitsland( Kleve). Het is echt de moeite waard om daar naartoe te gaan. Ze hebben daar ook wijdte W = breed. Dichte schoenen kosten 34,95 en sandalen 29.95 ipv hier in Limburg 62,95 en 54,95. We kopen dan meteen voor het hele gezin voor ieder twee paar. Dus tel uit je winst! En tanken is er ook een stuk voordeliger. Dagje uit?

Mariet

9.49. Positiekleding

Ik heb 2 wikkelrokken gemaakt in bij elkaar passende stoffen. Toen ik zwanger was droeg ik de een voor de ander achter en nu kan ik ze apart dragen. Nou budgettip of niet??

9.50. Slaapkamer verven

Hallo,

Ik heb wat leuke tips. Ik wilde de slaapkamer van mijn dochterje wat gezeliger maken, maar wat er ontbrak was geld. Dus heb ik met heel weinig geld de mooiste slaapkamer gekregen. Hoe? Je koopt een emmer witsel en 1 tube mengverf. Je vraagt of je kennissen of familie nog emmers verf hebben, mag wel een halve emmer zijn.

Dan doe je de ene helft roze, de bovenste wit, de andere muren hetzelfde. Wel combineren met verf. Je moet wel vindingrijk zijn. Een leuke Disney band van prinsessen tussen de twee helften, en kijk wat voor een effect je hebt, heel mooi.

Tip: pak kleuren die in de band zitten. Je kijkt je ogen uit. Mijn dochterje was nog nooit zo blij. Maak zelf leuke gordijnen met prinsessen, of zoek tweedehands schilderijtjes.

Zo heb je een mooie kamer voor je kind. Ik heb net 10 euro aan band uitgegeven, het ligt eraan hoe veel je nodig heb. Vraag of ze iets niet meer gebruiken. Ook de meubels kun je zelf opknappen.

Antionette

9.51. Schoonmaakmiddelen nooit meer in mijn huis

Ik doe alles met de stoomreinger of de stoomeend. Bespaar veel, is veel schoner ook. Voor 20euro heb je al een bij de blokker.

Antionette

9.52. Kortingen voor gezinnen

Voor ieder gezin dat bijvoorbeeld een dagje uit wil, is korting gewenst. Op veel producten die je koopt in de supermarkt (zoals liga, sultana) zit korting. Bij liga bijvoorbeeld op dierentuinen.

Om de informatie welke producten welke kortingen geven voor een ieder toegankelijk te maken zijn mijn vrouw en ik een website begonnen. De url van deze website is www.gezinskorting.nl. Gezinskorting is een particulier initiatief en is niet commercieel.

Met vriendelijk groet, Rene

9.53. Waar zijn luiers/doekjes het goedkoopste of in de aanbieding?

Je kunt via de mail elke week een berichtje van Luiervergelijk site waar de luiers/doekjes die week in de aanbieding zijn.

Een andere optie is de website www.luieraanbiedingen.net. Hier worden winkels ingeladen waarbij de consument direct kan zien waar de gewenste luier het goedkoopst is.

9.54. Fruit bij de boer

Hoi, als bij de fruittelers de pluk klaar is mag je meestal het achtergebleven fruit gratis plukken, ik weck de peren en appels voor de hele winter.

Catootje

9.55. Geen vlees is goedkoopst

Hallo, ik heb een gezin met 5 persoonen en 3 waaronder ik zelf eten geen vlees, geen kip en geen vis. Ik moet zeggen dat de kinderen zich veel beter voelen dan toen ze nog vlees aten. Dus wat de weterschappers ook zeggen over vlees, ik vind het onzin. Ik eet al geen vlees sinds mijn 3e jaar. Als het zo goed en gezond voor je is, dan had ik nu niet meer geleefd, dat werd mij heel vaak gezegd door mensen. Onzin, ik ben nu 33 jaar en ik voel mij fit en toen ik zwanger was van alle drie de kids kreeg ik geen extra recept wat ik dan moet eten. Er wordt veel te veel vlees gegeten op de wereld.

Agnes

9.56. Nooit meer vlees

Hallo,

Ik wil graag reageren op de advertentie van Agnes over het nooit meer eten van vlees. Ik overweeg om ook zo te gaan leven, alleen vind ik het moeilijk om geschikte maaltijden samen te stellen zonder vlees. Zou Agnes of iemand anders misschien wat recepten kunnen achterlaten of mailen? En dan bedoel ik niet de dure vegetarische recepten die je in glossy tijdschriften of receptenboeken kunt vinden, want die kan ik zelf ook vinden en ze zijn voor mij gewoon te duur. Ook vind ik dat je er vaak ingewikkelde ingredienten voor nodig hebt, dan heb ik al zoiets van laat maar...

Ik ben benieuwd of er leuke recepten en reacties komen.

Esmee

9.57. Goedkoper dan tampons

Hallo,

ik gebruik sinds een paar maanden de 'mooncup' ipv tampons. Het is een soort van opvangkopje in silicone dat je gewoon even omspoelt en dan terug kan gebruiken. Tussendoor eens steriliseren en de volgende maand weer opnieuw gebruiken. Hij zou ongeveer 10 jaar moeten meegaan. Reuzebesparing dus. Ik heb de eerste keren wel wat 'aangemodderd', maar nu gaat het vlot. Alle info vind je op:

www.mooncup.co.uk (als je reclame maakt, krijg je een percentje)

Groetjes Maia

9.58. Reactie voor esmee

Esmee

ik eet gewoon alles alleen zonder vlees. Warm eten is gewoon piepers met groenten, soms een gebakken eitje en gebakken kaassouflee erbij, en soms gewoon vegetarische burger en zo, die zijn vaak bij de alberthein in de aanbieding als je ongeveer een uur voor de sluiting tijd komt. In de plaats van jus neem ik gewoon een beetje boter, dat smelt heerlijk over de piepers heen, lekker. En als ze hier hier speciaal recepten willen eten, zoals lasagne, dan gebruik ik gewoon vegetarische gehakt, ook bij de alberthein, en je maakt het gewoon volgens het recept van echt vlees. Alleen in de plaast van gehakt doe je vegetarische gehakt. Het is gewoon heel simpel.

Ik vind vegetarische echt niks van "je moet dan extra dit en extra dat doen". Helemaal niet, gewoon eten wat je altijd doet. Alleen in plaats van vlees wat anders. Hier bij mij wil het ook niet zeggen dat ik elke dag iets vervangends eet, helemaal niet, soms eten wij hier gewoon een week lang niks speciaals bij. Dan hebben wij gewoon piepers met groenten op bord, en dat is ook lekker vind ik. Ik heb een vegetarische receptenboek maar ik moet zeggen dat ik daaruit nog nooit wat gemaakt heb. PS: als je vegetarische wordt vind ik dat heel tof van je. En kijk uit met dingen halen, want dierlijk vet mag ook niet.

groetjes Agnes

9.59. Vlees

Ik haal het vlees bij de Jumbo, en wel de Halal vlees, lekker en niet duur, hoge kwaliteit.

Annoona

9.60. Besparingstips

Bij mij in Deventer is sinds kort een weggeefwinkel. Je mag daar max. 5 artikelen gratis meenemen. Misschien een idee voor 5 december?

Johanna

9.61. Weggeefwinkel

Ook in Leiden zit een weggeefwinkel, zelfde principe; max. 5 artikelen meenemen. Van kinderboeken tot lampekappen. Uiteraard kan je daar ook je spullen die je zelf niet meer gebruikt weggeven.

Ellen

9.62. Pasfoto's maken van schoolfoto's

Als je pasfoto's wilt maken van schoolfoto's moet je ze inscannen en volgens de pasfoto-eisen uitprinten. De maten zijn 4,5cm hoog en 3,5 cm breed; het afgebeeld hoofd moet 3 cm hoog en 2 cm breed. Veel succes.

Claudia

9.63. Vragen

Lees deze site al een hele tijd, vooral de budgettips zijn erg leuk en goed! Ook ik heb een gezin met 4 kids waarvan 1 in in het laatste jaar van het vwo, 2 basisschoolkinderen en 1 peuter van ruim anderhalf jaar oud.

Bij ons zijn alleen de zgn "traditionele" rollen omgedraaid, ik als vrouw werk fulltime en mijn werkt parttime in het weekend en verder soms in de avond als ik thuis ben, verder is hij huisman en verzorgt de kids. Ben benieuwd of er nog meer gezinnen zijn die het zo hebben ingericht.

Verder vind ik het ondanks het soms financieel moeilijk rondkomen is ondanks dat wij met onze anderhalve betaalde baan niet slecht verdienen, een zegening dat wij 4 gezonde kinderen hebben. Wanneer wij vinden dat wij het soms zo slecht hebben en niet zomaar spontaan even een pretpark of naar de dierentuin kunnen of een weekendje weg, bedenken wij tegelijkertijd ook dat er veel mensen zowel in Nederland als in de derde wereldlanden het nog veel slechter hebben dan ons gezinnetje. Denk aan geen eten, geen dak boven het hoofd, oorlogsituaties etc.

Ook wij vinden de euro vervelend, maar ja het zij zo en we proberen om allerlei manieren om net als vele anderen er het beste van te maken en bijvoorbeeld door budgettips en ervaringen van andere gezinnen op deze site onszelf te bedruipen en eindelijk eens een keertje wat opzij proberen te leggen voor later! Nu moet ik zeggen dat wij ook ontzettende mazzel hebben met onze kids, die zijn zich bewust van dat er niet van alles gekocht kan worden en zo wordt het ook een uitje wanneer wij bijvoorbeeld met verjaardag "uit eten" bij de McDonalds en zijn ze blij met bij wijze van spreken een potlood voor hun verjaardag. Wij maken ze ook bewust van het feit dat er veel kinderen zijn die niet datgene bezitten en en krijgen wat zij krijgen en hebben. Bij ons is alleen het probleem dat wij op dit moment niets kunnen wegleggen voor later. Ben ook benieuwd hoe andere gezinnen dit doen!

Groet Mattie

9.64. Gebak bij Rooijpannen

Das nog eens een goede tip! En ik ga er over 2 maanden nog om de hoek wonen ook!

Dank je wel!

Oh ja, ze schijnen er ook regelmatig meer te hebben (worstebroodjes enz.), heb het al wel eens gehoord, maar nooit echt serieus over nagedacht en jouw advertentie zette me aan het denken.

Groetjes Chrissy

9.65. RE:Gebak voor bijna niks

Ik heb maar even wat opgezocht, dit vond ik erover:
  In onze winkel aan de Eindhovense Kaakstraat worden de door de leerlingen gemaakte producten tegen zeer aantrekkelijke prijzen aan de consument verkocht.

  In het assortiment zijn producten opgenomen als brood, taarten, gebak, maaltijden, soepen, puddingen en koude voorgerechten. Rond Sinterklaas, Kerst en Pasen worden er volop seizoenproducten gemaakt. In de winkel werken leerlingen in de Bake-Off en Make-Off afdeling. De producten worden daar ter plaatse afgebakken, afgewerkt en verkocht door de leerlingen onder deskundige leiding van een speciaal daarvoor opgeleide onderwijs-assistente.

  Openingstijden: De winkel is van maandag t/m donderdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. Tussen de middag is de winkel van 12.30 tot 13.00 uur gesloten.

  Komt gerust eens langs en geniet van al dat lekkers!

Chrissy

9.66. Je hebt gelijk!

Helemaal mee eens iedereen doet wat ie denkt wat goed is! Ik werk alleen als de kids naar school zijn en tussen de middag ben ik er weer ook na 15.15 uur ben ik er weer.

Jacqueline

9.67. Katoenen luiers zeker goedkoper!!

Sorry maar ik weet zeker dat het gebruik van katoenen luiers veel goedkoper is dan het gebruik van bv. Pampers. Pampers kosten per stuk zo'n 25 eurocent. Koop bij de drogist plastic herbruikbare omslagluiers (die zijn er in verschillende maten) en bijvoorbeeld bij de HEMA katoenen luiers. Alleen bij een heel lichte baby kun je beter nog de goedkoopste wegwerpluiers gebruiken. Per baby heb ik hiermee zeker duizend gulden bespaard (ik heb 3 kinderen). Bovendien wordt een kleintje ook veel eerder zindelijk (bij die wegwerpluiers voel je niet dat je nat wordt).

Ellen

9.68. Allesreiniger

Hoi Lida,

Dat heb ik weleens geprobeerd, maar ik vond de was niet goed schoon worden met die allesreiniger. Maar ik ben er wel achter dat ik vroeger altijd veel te veel waspoeder gebruikt heb, tegenwoordig doe ik er maar de helft in. Ik heb een bus Omo professional van 12 kg van Lukas Klamer en daar doe ik nu al een half jaar mee en er is nog niet de helft uit.

Groetjes, Antoinette

9.69. Algemene besparingstips

Ondanks dat ik geen groot gezin heb, kom ik hier regelmatig om te kijken of er nog tips staan waar ik wat mee kan. Helaas lees ik meer discussies dan tips de laatste tijd en om daar verandering in te brengen bij deze mijn tips:
 1. Gebruik van ALLES de helft, van shampoo tot waspoeder etc. en als je denkt dat het met nog minder kan, gewoon proberen! Van waspoeder gebruik ik ongeveer 1/3 van de (door de fabrikant, de slimmerik) geadviseerde hoeveelheid. Ook vaatwasserblokjes gaan doormidden. Alles wordt nog steeds net zo schoon en fris. Shampoo en doucheschuim zitten elk in een zeeppompje. Voor shampoo is 1 keer pompen genoeg, en doucheschuim 2 keer.

 2. Sausmixjes haal ik nog wel, maar ook daarvan gebruik ik nog maar de helft zonder dat ik minder saus krijg. Hoe? Door eerst met een beetje boter, een eetlepel bloem en 250 ml water een basis te maken. Scheelt veel geld en het blijft er net zo lekker van! Gehaktballen worden hier nog ouderwets gemaakt met wat paneermeel, eigen kruidenmixje en een ei. Natuurlijk braad ik meteen een stuk of wat ballen, die dan met wat jus de vriezer in gaan (opwarmen kost later minder energie dan opnieuw de boel braden). Doe ik ook met runderlapjes/ succadelapjes.

 3. Aardappels kook ik voor meerdere dagen. Met behulp van een inzetmandje en een stoommandje gaat dat heel eenvoudig. Onderin de pan gaat 250 ml water, dan het stoommandje met daarin genoeg piepers voor die dag, daarbovenop gaat het inzetmandje met de aardappelschijfjes die ik op dag twee wil gaan bereiden. Breng het water aan de kook, haal na tien minuten het inzetmandje er uit en bewaar de schijfjes in de koelkast. De rest laat je gewoon op het lage gaspitje staan tot ze gaar gestoomd zijn. Mochten er op dag twee nog piepers overblijven, dan kan je die schijfjes altijd nog verwerken in een ovengerechtje. Je kan natuurlijk ook in het stoommandje je piepers doen en in het inzetmandje je groenten, heb je nog steeds maar 250 ml water nodig om alles gaar te krijgen!

 4. De meerderheid van de huishoudboodschappen haal ik alleen wanneer ze in de reclame zijn. Dat was even wennen in het begin, en je moet een gevoel gaan ontwikkelen hoeveel je op voorraad moet hebben om tot de volgende reclameactie mee door te kunnen. Bij Dekamarkt is de Kanis en Gunnink koffie nu maar 1,59 per pond. En dus heb ik meteen voor een kwartaal gehaald, want zo lang duurt het voordat het weer in de reclame is.

 5. Vlees gebruik ik ook nog maar de helft van in sausjes. Ik vond 300 gram vlees voor twee personen een beetje veel eigenlijk, en nu doe ik het met ongeveer 100 tot 150 gram afhankelijk van de maaltijd. Voor een pastasaus doe ik er dan wat meer champignons, uitjes en wat paprika of een koolsoort door. Voor sauzen bij rijst heb ik altijd nog wel een stukje fruit liggen dat er doorheen kan (appeltje dat al rimpelt of een bruine banaan).

 6. Alles gaat gewoon de vriezer in, behalve sla want dat lukt niet. Ook probeer ik van bijna elke avondmaaltijd één of twee porties over te houden (zo eet ik ook meteen wat minder en dat is ook gezonder) en die vries ik in. Één of twee keer per week hebben we kliekjesdag en maken we een buffetje van de diverse diepvriesmaaltijden.

 7. Douchen doen we elke dag, maar wel als volgt: de ketel staat boven en de douche is beneden, dus het duurt even voor er warm water uit de kraan komt. Het koude water vangen we op in lege frisdrankflessen en dat water gebruiken we om mee te koken en ook gewoon als drinkwater. Scheelt ongeveer 2,5 liter per dag die voorheen gewoon ongebruikt het riool in gingen. We hebben een douchekop met massagestraal. En als je de kraan half open draait, terwijl de douchekop op massage staat, heb je nog steeds een harde straal en bespaar je TOCH nog water. Natuurlijk douchen we kort (ik 3 minuten en mijn vriend staat liever iets langer, 5 minuten). Ik douche in het donker omdat ik toch met mijn ogen dicht sta te genieten van het water op mijn hoofd.

 8. Zuinig zijn met stroom is voor ons normaal. Geen lichten aan in kamers waar we niet zijn. 's Avonds alleen een lampje aan in de zithoek, en een kaarsje aan is ook altijd wel gezellig, maar daar blijft het bij. De verwarming gaat pas aan als ik het echt fris krijg in huis en een trui en pantoffels niet meer afdoende zijn. En dan zet ik de cv op 19 graden (huis met hoge kamers). Boven is de cv nooit aan, behalve als het meer dan 5 graden vriest.

 9. Schoonmaakmiddelen haal ik niet meer in huis. Veel geld voor parfummetjes, belachelijk. Schoonmaakazijn werkt BETER en het kost nauwelijks nog iets.
Al deze dingen hebben er voor gezorgd (en dan ga ik nog niet eens naar de Aldi, Lidl, Jumbo of Dirk v/d Broek omdat ik die geen van allen in de buurt heb...) dat ik nog maar 50 euro per week voor twee personen aan huishoudgeld nodig heb. Dat is dus nog niet eens heel zuinig want ik ken mensen die met twee personen voor 40 euro per week klaar zijn.

Misschien kunnen jullie ook iets met deze tips? Meer handige tips vind je (in de bieb) in De Vrekkenkrant compleet, het boek Consuminderen met kinderen van Marieke Henselmans, Hoe word ik een echte vrek? van Hanneke van Veen en Rob van Eeden, Je geld of je leven van Hanneke van Veen en Rob van Eeden.

Lonneke

9.70. Haren knippen

Heb 4 kinderen en in december wordt de vijfde geboren. Ik heb een knipcursus gedaan. Buiten dat het erg leuk was om te doen bespaar ik daar behoorlijk geld mee. Ik heb ook de vervolgcursus gedaan, dit om toch wat meer vaardigheid te krijgen. Verder knip ik mijn ouders en mijn zus en heb zo hier en daar wat vrienden die ik ook knip. Dit moet ieder voor zichzelf weten natuurlijk, maar ik doe het vooral om de vaardigheid te houden.

Ook heb ik via het opleidingscentrum mijn spullen gekocht, had wel een schaar van het kruidvat maar deze scharen zijn toch van beter materiaal. Ik reken eigenlijk zo dat ik voor de kinderen op woensdagmiddag (kindermiddag) 7,50 euro moest betalen, als ik dan nu tel hoevaak ik al geknipt heb, heb ik de twee bedragen van de cursussen al terugverdiend.

Succes verder.
Groetjes Ans

9.71. Goedkoop alternatief voor muziekles

Tip voor besparing: Als kind was ik altijd dol op muziekmaken. Op het beperkte huishoudbudget (uitkering) waarop wij leefden was het echter niet mogelijk om een muziekinstrument aan te schaffen/te huren en lessen te betalen. De oplossing bleek simpel. Een lokale muziekvereniging met een jeugdcorps. Voor 10,- pm. kreeg ik er twee keer in de week muziekles, een instrument en een uniform. Ik heb jaren met veel plezier meegelopen en heb door de optredens heel wat van Nederland gezien.

Bijna elke stad of dorp heeft wel een muziekvereniging, showband, drumcorps of iets anders. De meeste van deze hebben ook een jeugdcorps of opleiding. Check welke er bij u in de buurt zijn en hoe duur ze zijn en of ze het instrument hebben dat u voor uw kind wilt (niet alle instrumenten zullen mogelijk zijn). Ik weet bv dat in Dordrecht Jong Jubal een programma heeft (of had) waarbij 7 jarigen gratis een jaar lang basis muziekonderwijs krijgen. Een leuke manier om kennis te maken met muziek!

veel succes! Femke

9.72. Muziekles

Kan inderdaad een voordelige oplossing zijn maar meestal zijn muziekverenigingen niet zo blij met deze leerlingen, mits ze gemotiveerd zijn om ook aan de orkestdeelname mee te doen. Maar vaak onder het mom van goedkoop lessen zijn ze dat niet. Een vereniging betaalt namelijk een flink deel mee aan de opleiding van een ll en verwacht daar gewoon wat voor terug. Maar zoals gezegd, mits gewoon aan alles deelnemen is hartstikke leuk.

Hartelijke groeten Petra Hofwegen (spreek namens Muziekvereniging Excelsior Papendrecht).

9.73. Vlees bij de boer

2 adressen:

Boer: Dhr. van Dronkelaar te Woudenberg 033-2771156 Hij laat regelmatig een koe slachten die nog jong is (ik geloof dat zo'n koe 1 maal een kalf krijgt en daarna, als ze op gewicht is, wordt geslacht) en dat geeft puik vlees. Keurslagerkwaliteit voor een kleine prijs.

De koe wordt verdeeld in 4 bouten, 2 voorbouten en 2 achterbouten (ook wel voorvoet en achtervoeten genaamd) en je kan een halve of een hele bout kopen. Of meer natuurlijk. Zo'n bout wordt gewogen en weegt zo tussen de 60 en 80 kilo, inclusief de beenderen waarvan je bouillon kan maken. Het rund wordt legaal geslacht en daarna door een slager verwerkt tot nette stukken vlees. Dan kan het vlees opgehaald worden.

Er is prijsverschil tussen een voorbout en een achterbout. Dit heeft te maken met het vlees dat er aan die bouten ziet. Aan de achterbout zit namelijk ook de biefstuk, rosbief, haas en dat soort vlees.

Ik heb de laatste keer €3.86 per kilo achterbout betaald en de voorbout kostte toen € 3.18 per kilo. Alles was goed verzorgt.

De slachterij (Vlot te Leersum (0343-413280) waar deze runderen geslacht worden slacht ook varkens. Daar koop je een half varken waarbij je alle soorten vlees krijgt voor ongeveer € 2,65 per kilo. Een half varken weegt ongeveer 60 kilo.

Mijn oordeel is dat de prijs die je uiteindelijk betaalt voordeliger is dan bijvoorbeeld C1000 terwijl je (keur-)slagerskwaliteit krijgt. Het voordeel bij een runder achtervoet is naar mijn inschatting is aanmerkelijk groter dan bij een voorvoet door het geringe prijsverschil en veel luxere vlees. Ik vind het ook prettig om tegelijkertijd rund en varken te kopen, omdat de slager/slachter er direct ook half-om-half gehakt bij maakt.

succes, Erik

9.74. Wat verbruikt de apparatuur?

Wil je weten wat je appartuur gemiddeld verbruikt? Kijk dan bij Delta.

9.75. Ongelooflijk, bijna gratis bellen

Met 4 opgroeiende pubermeiden is de telefoon een hele mooie uitvinding voor hen. Vaak werd dan ook gezegd, let op de tijd, geen uren. Weet je wel wat het kost.

Nu was ik laatst bij een bijeenkomst en daar kreeg ik de tip om te kijken op de site van www.bel1649.nl. Daar zou je voor maar 4eurocent bellen zolang je wilt. Die 4 cent zijn alleen voor het starttarief.

Tuurlijk was ik zeer sceptisch en dacht aan het bekende addertje onder het gras. Maar nee, het is echt waar. Kijk zelf en spaar ook een hoop geld voor andere leuke dingen. Dit is trouwens ook een stuk goedkoper dan een mobieltje.

Ik hoop dat jullie iets aan mijn tip hebben.

Groetjes van Marielle

9.76. Ongelofelijk, bijna gratis bellen

Hallo,

Wat klinkt dit als muziek in de oren zeg. Ik weet niet of dit of iets gelijkaardigs ik ook in Belgie vindt. Wat zou je me het beste aanraden wat telefonie betreft, met een vriendje in Holland? Ikzelf ben van Belgie en een simpel studentje.

Ik hoor het graag

groetjes Tiffa

9.77. Goedkoop bellen

Het klopt inderdaad dat het met 1649 bellen (je draait 1649 voor het gewone telefoonnummer) goedkoper is, wat wel even handig is om te weten is dat je wel gewoon het normale abonnement bij KPN blijft betalen en dat is (helaas) nog steeds belachelijk duur) en overdag naar een mobiel nummer bellen is niet goedkoper dan normaal. Dan moet je je weer apart aanmelden bij 1649 mobiel. Toch wel de moeite waard, mijn ouders maken er nu een aantal maanden gebruik van en het scheelt aanzienlijk. Wij gaan binnenkort hier ook gebruik van maken. Je kunt je aanmelden via site 1649.

Heidi

9.78. Bellen naar dure 0900 of 0902 nummers? Een alternatief.

Ergert u zich ook zo aan die dure 0900 of 0902 tel. nummers? Naar bandjes luisteren, weer op een ander nummer klikken en na een wachttijd (liefst met een irritant muziekje) heb je eindelijk de juiste persoon aan de lijn. De teller tikt gewoon door tijdens de wachttijd. Wil je een goedkoop alternatief nummer?
Kijk dan eens op het alternatief

9.79. Weggeefwinkel

Hoi,

Ik las nu dat er in Deventer een weggeefwinkel zit? Ik woon zelf in Deventer en heb er alleen nog nooit van gehoord. Ben dus erg nieuwsgierig waar hij zit.

groetjes Stefanie

9.80. Goedkoop zindelijk zonder luierbroekjes

Kinderen voelen vaak niet dat ze nat zijn in zo'n lekkere warme 'pamper'. Als je je kindje zindelijk wil maken en je ziet op tegen de bult was die daar bijhoort?: Geef je kind eerst een onderbroekje aan, daaroverheen doe je de luier, zo heb je geen natte bovenkleding, en je kind voelt wel degelijk dat het in zijn/haar broek heeft geplast... die zegt na een aantal keren vanzelf wel dat hij/zij moet plassen, want een natte onderbroek is niet comfortabel.

Zo heb je alleen een nat onderbroekje om te wassen en binnen de korste keren een droge peuter!

Succes! MJ

9.81. Ziekenfonds

Ziekenfondsen vergelijken kun je hier.

9.82. Slachthuis

Tegenwoordig zit er bij het slachthuis ook een winkel waar ze het vlees verkopen, het is daar ook niet duur. In het telefoonboek of de gouden gids staat het adres wel van het dichtsbijzijnde slachthuis.

J.K.Pater

9.83. Informatie over klussen

Op adviesplaats.nl vind je veel informatie over het huishouden. Er is een forum waar je vragen kunt stellen.

9.84. Informatie over huishouden

Op adviesplaats.nl vind je antwoord op al je vragen over klussen. Er is een forum waar je vragen kunt stellen. Verder zijn er een aantal rekenmodules, bijvoorbeeld om uit te rekenen hoeveel verfpotten je kopen moet.

9.85. Goedkope schoenen

Het is moeilijk om precies op tijd te zijn met de uitverkoop, maar mij is het gelukt om 2 paar laarzen te kopen voor mijn kinderen voor maar 30 euro de twee. het zijn echte brakkies en ze waren eerst 75,00 euro per stuk. Dat scheelt toch wel ff 120,00 euro. Je moet het wel in de gaten houden, die uitverkoop. Veel praten en luisteren, dat helpt.

Zo zie je ook maar weer dat ze er genoeg op verdienen. Met de euro is alles 2x zo duur geworden, al beweren ze van niet. Maar de koopjes van vroeger 5,00 gulden zijn nu 5.00 euro geworden. Dat zijn niet echt koopjes meer. Op het einde van het seizoen is het natuurlijk het voordeligst, en hier is het langer winter dan tot februari, dus je hebt er nog best wat aan. Je moet ook geluk hebben dat de kinderen net die maat hebben die ze nog in de winkel hebben liggen. maar mijn moeder kreeg met de oorlog ook maar wat tweedehandsjes en heeft nooit last van voeten of rug gehad. Zij is nu 72 jaar en loopt nog steeds overal naar toe. Dus dure merk schoenen alleen is ook niet alles. e schoen moet gewoon goed passen.

Karin

9.86. Bespaartips voor bellen

Er is een mogelijkheid om stukken goedkoper te bellen via 1601, 1609 en/of 1649. Let op 06 nrs zijn hier soms duurder dan elders.

Verder bestaat er een site over antwoordnummers. Daar staan allerlei antwoordnrs ipv van gewone adressen. Ook gratis nrs ipv van die betaalde nrs die sommige verzekeraars er op na houden a 10 of 15 cent per minuut.

Wie weet heb je er iets aan.

Groet, Nita

9.87. Kinderschoenen

Er is ook een B-merk van oersterke kinderschoenen in Duitsland te koop. Het heet Jela. Vooral sandalen van Jela zijn supersterk.

Jola

9.88. Goedkope kadootjes

Bij de Action en prijzenwinkels snuffel ik regelmatig voor kadootjes voor feestjes voor de kinderen. Tegenwoordig wordt er minimaal 5 euro gegeven, dat vind ik eigenlijk veel te veel. Als ik iets leuks tegen kom neem ik het mee en het gaat dan in de 'kado-kast'. Zo heb ik altijd iets liggen voor een partijtje.

Bij de kringloop vind je leuke bloempotjes die er ongebruikt uitzien. Neem zo'n pot mee naar een tuinwinkel, zo kun je een plantje uitzoeken die er precies in past, aan de inpaktafel kun je het dan leuk inpakken! Geef bij duurdere kado's eens een mandje met boodschappen, komt van pas en het is altijd leuk om zo'n 'kerstpakket' uit te pakken.

Sandra

9.89. Etentje voor 6 personen voor €5 p/p

Een Nasi-schotel met soep vooraf, dessert en koffie na en.... een wijntje erbij! Voilà... Een lekker etentje voor nog geen € 5 per persoon. In welk restaurantje krijg je dat? (Maak je dit voor thuis? Laat de kinderen dan mee koken, ze vinden het maken van de satéstokjes zo hoe zo leuk:-)

Mart

9.90. Soda als allesreiniger

Hallo,

Ik heb ook nog een bespaartip. Wij gebruiken thuis soda in plaats van de dure allesreiniger. Het werkt zelfs beter! Meng gewoon wat soda met lauw water en klaar is kees!

Vera

9.91. Taart

Woon je in de buurt van Tilburg, kijk dan eens bij Maitre Paul. De taarten komen uit de vriezer, zijn van goede kwaliteit en kosten nog niet de helft van de winkelprijs.

Antoinette

9.92. Brede en smalle schoenen! Omgeving Den Haag

Hallo allemaal,

Ik las een aantal reacties van mensen die op zoek zijn naar speciale schoenen voor kinderen in de breedte maten. Nu is Elefante onlangs failiet gegaan evenals een hoop andere (speciale) schoenenfabrikanten.

Mijn moeder heeft een kinderschoenen speciaalzaak in Zoetermeer die tips & adviezen geeft volgens het Pasmerk. Zij hebben een speciale diploma voor het aanmeten van schoenen en kopen dus ook speciaal in op de moeilijkere kindervoeten. (Ook smalle maten) Zij kunnen u goed helpen met allerlei informatie over voeten en wreven etc.

Ze proberen niet al te duur te zijn, en hadden voorheen dus ook o.a. de merken als elephante, brakkies en nog vele anderen. Je kan gerust langs gaan om de voeten van je kind te laten opmeten, zowel in lengte als breedtemaat. Ook wordt (als je dat wilt natuurlijk) een (pc) bestand bijgehouden van de grote en breedte van de voeten van je kind in de loop van zijn ontwikkeling/ groei. Handig als je weer komt en wilt weten hoe lang je kind met de schoen kan doen. En wanneer je dus ongeveer kan verwachten dat de schoen te klein zal zijn.

Hiermee krijg je tevens de speciale tips en uitverkoopsbrief (met leuke aanbiedingen en kortingen) van mijn moeders winkel. Voor iedereen die geïnterresseerd is volgt hieronder het adres van de kinderschoenenspeciaalzaak, je kunt gerust bellen met vragen:

Fidgety Fit (kinder- & jeugdschoenen t/m mt 40), Broekwegzijde 161, 2725 PD Zoetermeer, 079-3419478


9.93. Gratis

Ook ik heb nog een besparingstip. Ik werk in een weggeefwinkel. Wij hebben heel veel leuke en bruikbare dingen zoals babykleding(z.g.a.n.) speelgoed - kadoartikelen(soms nog in verpakking) echt de moeite waard om eens te kijken Wij zijn donderdags geopend van 16.00 tot 20.00 uur. Wij zitten in Deventer achter de Lebuieskerk(ook wel grote kerk genoemd.) Hoop jou binnenkort ook eens te zien.

groetjes Johanna

9.94. Goedkope kinderschoenen (merkschoenen)

Kijk eens op www.kidsshoes.nl! Alle bekende merken zoals bij voorbeeld Hupsakee, Naturino en Bunnies.

Niet goed, geld terug!

Gaby

9.95. Action inderdaad goedkoper

Graag wil ik even reageren op het stukje over de action store. Het is daar inderdaad met alles veel goedkoper. Het assoritment is ook heel groot en je kan het zo gek niet verzinnen of ze hebben het wel en ver onder de normale winkel prijs. Het is zeker de moeite waard daar eens een kijkje te gaan nemen zelfs al moet je er een eindje voor om.

Groetjes Angelique.

9.96. Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn werkt ook heel erg goed tegen kalk en is goedkoop in gebruik!

Esther

9.97. Brede schoenen in Duitsland

Het klopt dat in Duitsland de kinderschoenen bij sommige winkels veel voordeliger zijn. Elefanten heeft een B-merk; genaamd JELA. Prima schoenen voor een heel acceptabele prijs. Vooral JELA sandalen zijn ijzersterk.

Lindy

9.98. Kinderfeestje kado

Vandaag heb ik voor mijn dochter, die een kinderfeestje had, bij de action een grote fles kinderbadschuim en een douchespons gekocht, dat was bij elkaar € 2,35. Ik had nog een stuk doorzichtig folie en lint liggen en daarmee had ze een leuk kado. Bij de zeeman lagen laatst verjaardagscd's op naam. Je wordt dan toegezongen met een lied met daarin de naam van de jarige voor € 1,99.

Germa

9.99. Goedkoop eten?

Hoi allemaal,

Soms wel leuke posts op deze site al vind ik ze soms wel erg ver gaan, maar ik heb het waarschijnlijk ook iets ruimer... :S

Even een vraagje over goedkoop eten. Ik vind het wel leuk om een super lekker maaltijd te kunnen bereiden voor nog geen 1,50 per persoon. Laatst had ik zelf een recept voor 4 personen dat koste zo'n 6,50 dus 1,50 per persoon. Dit was zeer goedkoop dacht ik bij mezelf en nog super lekker ook.

Zijn er meerdere mensen die lekkere recepten hebben voor onder de 1,50 per persoon. Hier zijn ook verschillende boeken over te koop voor onder de 1,50 p.p. te koken maar dan ben je weer 20 euro kwijt aan het boek. Graag merken, hoeveelheiden, bereidingswijzen vermeldene en niet te vergeten de prijs!!

Groetjes Sven

9.100. Met de stofzuiger door elektronische apparaten

Heb als tip gelezen dat dit goed zou zijn voor de levensduur:
- ik kan me voorstellen dat het werkt
- toch even een waarschuwing wegens elektrisch gevaar: een toestel openen (zeker een TV) brengt het risico mee dat je een schok krijgt van 10000 Volt of meer. Er blijven immers capaciteiten (electronische onderdelen) opgeladen. De stekker uittrekken is dus onvoldoende. Laat dit doen door iemand met kennis van zaken, gebruik stofzuigers met plastieken stofzuigerbuis, en zorg dat er iemand bij je in de buurt is mocht er wat foutlopen. Een ontlading van de capaciteit kan immers leiden tot een hartstilstand.

Daniël

9.101. Stoomeend voor diverse klussen

Knap dat u het kunt zonder schoonmaakmiddelen. Ik ben maar al te blij met een sopje. Neem nou eens als voorbeeld als de kinderen ziek zijn en hebben gespuugd. Ook dweilen doe ik met schoonmaakmiddelen. Ik heb ook de stoomeend gekocht maar ben er toch van teruggekomen. Ik sta vaak te stoeien met het snoer en het bijvullen vind ik ook niet alles. Hoe wast u trouwens af?

May

9.102. Softcup

Er is een softcup disposable in de handel, die ook heel gemakkelijk vaak kunt gebruiken en ontsmetten, ik gebruik ze meestal een jaar en ze kosten ongeveer 1 euro per stuk.

Beate

9.103. Luierbroekjes Aldi

Beste Jorinde,

Misschien ben je er zelf ook al achter maar de Aldi heeft tegenwoordig ook luierbroekjes. Heb ze geprobeerd en zijn prima. Vallen een beetje klein uit maar mijn zoontje van zes draagt ze 's nachts nog en die weegt 21 kg dus wellicht zijn ze voor jouw kind ook een optie.

Meriam

9.104. Vereniging de Vastelastenbond

Wij van de Vastelastenbond zijn geen aanbieder, wij maken gebruik van de bestaande aanbiedingen in de markt. Voordat wij een product aanbieden aan onze achterban doen we eerst feitelijk onderzoek. Punten als bereikbare klantenservice, klantvriendelijkheid, leveringsvoorwaarden, prijs en of een bedrijf aansluitproblemen (switchproblemen bij energie) heeft zijn allemaal punten die wij meenemen in ons onderzoek. Wij kunnen dus zeggen dat wij de beste aanbiedingen in de markt in huis hebben. We nodigen u uit om een kijkje te nemen op onze website en voor eventuele vragen kunt u direct contact met me opnemen op tel: 076-5151627.

Met vriendelijke groet,
Vereniging de Vastelastenbond

9.105. Abonnementen niet vergeten op te zeggen

Besteed het beheer van contracten uit aan Online Contracten, nooit meer ongewenste contractverlengingen.

9.106. De benzineprijs

Wat is het goedkoopste benzinestation bij mij in de buurt? Kijk daarvoor bij Athlon Carlease!

9.107. Cadeaumand

Hallo, ik en mijn zussen hadden een idee. Elke keer als er iemand jarig is gaf je weer geld. Wij gaven 5 euro en nu hadden we het zo bedacht. Stel mijn zus is jarig. Ik, mijn andere zus en mijn zusje en mijn moeder geven het geld allemaal aan mij. Dus dan ga je kijken hoeveel je hebt. Wij zaten op zo'n 25 euro, en toen hadden we een rieten plantenbak gehaald bij de Action, daar rondgelopen en voor dat bedrag van alles in die mand stoppen: kaarsen, doekjes, messen, bakvorm, leuk handoeken, keukendoeken, theedoeken. En thuis die mand opvullen met kranten en toen al die spullen er mooi in leggen. Doorzichtig folie eromheen doen en dan naar de verjaardag toe. Het is echt heel mooi. Heb eventueel een foto ervan als je het wilt zien.

groetjes Agnes

9.108. Bespaartips

Ik lees van alles over besparing/zuinigheid tips op deze site, maar zie weinig daadwerkelijke tips. Alleen af en toe een goede site verwijzing. Ik verbaas me erover dat er zoveel mensen te weinig geld hebben en aan de andere kant, hoe hard het ook klinkt, vind ik dat we niet moeten klagen. Het is zeker niet gemakkelijk, maar veel kunnen we zelf ook in de hand houden. Ik weet het is makkelijk praten, sommigen hebben het ook daadwerkelijk moeilijk.

Hou bijvoorbeeld je uitgaven in een schrift bij en kijk van maand tot maand eens wat je echt uitgeeft en waaraan. Voor je iets koopt denk 10x na, heb je het ook daadwerke-lijk nodig. Heb je het al niet onderin de kast liggen of bij vrienden kennissen die het niet meer gebruiken.

Je hoeft bv. ook niet iedere dag vlees te eten. Is trouwens ook niet goed. max. 1x per week 100gr.(rauw) vlees per persoon is genoeg en 2x per week vis. Is gezond voor je. Hou een klein moestuintje in je achtertuin/vrienden tuin of gehuurde tuintje. Laat hier je kinderen een beetje in meehelpen. Spelenderwijs leert men dan nog ook en kunnen ze de waarde ervan waarderen als men lekker uit eigen tuin eet. Is meteen een leuke bezigheid met je gezin en kost niets. Evenmin als lekker in het bos spelen.

Zorg dat je een week vooruit plant qua eten. Koop dingen die je veel gebruikt en lang goed blijven in bulk = meestal goedkoper. Laat vrienden weten wat je kunt gebruiken, dan krijg je dingen die je ook daadwerkelijk kunt gebruiken voor je verjaardag. Voor verjaardagen zorg je dat je altijd al iets in huis hebt in een verjaardagdoos of zo. Kom je gedurende het jaar leuke acties tegen en denk je dat kan wel leuk zijn voor een verjaardag van de een of andere neem het mee en leg het in de doos. Zo heb je altijd wel een kadootje en hoef je niet op het laatste moment een kadootje te zoeken dat ook nog veel duurder zal zijn. Scheelt tevens ook aan zoek tijd.

ijk ook je verzekeringspapieren enz. na of je niets dubbel of voor niets betaalt. En houd een soort prijzenboekje bij wat waar hoe duur is en hoeveel inhoud. Je kunt ook op water besparen door meer regenwater te gebruiken voor planten, tuin, toilet, auto wassen, ramen zemen enz. Ook kun je badwater gebruiken voor het toilet. Het klinkt misschien overdreven maar het scheelt echt een hoop aan waterverbruik, waar je trouwens ook veel belastingen over betaalt voor verbruik en afvoer.

Wees ook gewoon blij met wat je hebt en wil niet altijd maar meer. Omdat bijv. de buurman een nieuwe auto heeft wil dat niet zeggen dat je dan ook hetzelfde moet en wil hebben. Of persé het nieuwste van het nieuwste (bv. mobieltje) moet hebben. Als een ander de sloot in springt hoef jij dit toch ook nog niet te doen (tenzij om te redden natuurlijk).

In de jaren 50 was het een luxe om een zwart-wit tv te hebben, daarna een kleuren-tv. Nu is het al normaal dat men meerdere kleuren tv's in 1 huis heeft staan. Vroeger had men minder maar klaagde men ook minder. Tegenwoordig met alle luxe die we hebben blijft men nog klagen. Men moet de prioriteiten verzetten. Terug de standaard verlagen. Wat heb je allemaal aan spullen eigenlijk. Mensen en hun bezittingen: mensen bezit hun bezittingen niet, de bezittingen bezitten hen. Men is aan het stressen om bezit te verkrijgen en aan de andere kant om het niet te verliezen of dat het gestolen wordt. Probeer eens te denken dat er mensen zijn die het veel erger hebben dan wijzelf. Die blij zijn een baantje te krijgen of überhaubt wat te eten te hebben. Dit alles probeer ik aan te denken als ik mezelf of andere zielig vind, omdat het wat minder gaat of je iets niet kunt doen.

Het is gemakkelijk praten want sommige zitten al zover in de neergaande spiraal dat het moeilijk is om er uit te komen. Maar in plaats van zielig te zijn, draai het om. Het is niet alleen het geld dat men mist, maar in veel gevallen ook de mentaliteit om iets te willen/kunnen veranderen.Het gaat ook gewoon om de instelling van de mens. Heb genoeg ideeen over hoe je geld kunt besparen op eten drinken enz. enz. maar dit voor een volgende keer. Heb voor nu al een lang genoeg verhaal getyped. Ietwat aan de psychologische kant, volgende keer meer tips.

Heidi

9.109. Stookkosten besparen met houtkachel?

Hallo,

Alles wordt duurder, zoals iedereen gemerkt heeft. Ik zou graag willen weten of er iemand is die zijn/haar ervaringen met mij wil delen over het besparen op stookkosten met een houtkachel. De Belgen investeren massaal in houtkachel, dus ik dacht: er moet wat te behalen zijn. Wie, o wie kan mij enkele cijfers noemen?

Bij voorbaat dank,

Rob

9.110. Hout stoken levert zeker geld op.

In ons geval besparen we zeker geld met het stoken van hout in de houtkachel. Wij hebben een vrijstaand huis en voordat wij hout stookten gebruikten we ongeveer 2400 kuub gas per jaar. Nu zitten we ongeveer op 900 kuub per jaar. Dit is een besparing van 1500 kuub . Als je dit omrekent bij een gasprijs van € 0,40 / kuub. Is dat € 600,- per jaar.

Maar je moet natuurlijk wel eerst investeren:

Nog wat algemene opmerkingen; William Molenaar

9.111. Vraag over wassen

Hallo,

Sinds een aantal weken sparen wij het koude water dat eerst uit de douche komt op in een emmer. Hiermee weken wij de handdoeken in, geven wij de planten water, gebruiken wij om schoon te maken enz.

Ik heb de wasmachine ook wel eens gevuld met water, zodat het niet zoveel bij hoeft te pompen. Maar tot mijn verbazing pompt hij eerst het water weg voordat hij het programma start. Weg extra water. Hoe kan dit nu??

groetjes K

9.112. Kinderfeestje kado

Hallo,

Ik ben wel benieuwd wat jullie meestal geven op een kinderverjaardag. Hier hoor je steeds vaker dat de kinderen een bon van een speelgoedwinkel vragen. Maar zeg zou zelf, is het leuk om als 4 jarige een bon te krijgen op je verjaardag?

Bij deze winkels verkopen ze regelmatig betaalbare kado's:
- Euroshop
- Boekenvoordeel
- Zeeman
- Wibra
- Action
- etc

Maar je kan natuurlijk ook een middagje weg geven. Neem de jarige mee naar het zwembad/ de speeltuin.

Wendy

9.113. Algemene besparingstips 1.72

Hoi Lonneke, hoe krijg je het voor elkaar om met 50 euro per week voor 2 personen álles te kopen? Bedoel je dan ál je wekelijkse boodschappen? Ga je dan misschien naar de markt of zo? Ik maak met mijn vriendin per week toch zo'n 100 euro op, maar dan haal ik alle groente en fruit bij de Gimsel, natuurvoedingswinkel. Omdat ik een échte consuminderaarster ben, wil ik van jou gráág tips horen over hoe jullie dit voor elkaar krijgen met 50 euro per week....

Alvast bedankt voor jouw reaktie en groetjes van Gretha en Paula.

9.114. Prijsvergelijk vergelijkt prijzen en aanbieders

Beste mensen,

Sinds kort zijn wij de site www.prijsvergelijk.nl begonnen. Op deze site vergelijken wij prijzen en aanbieders voor u van zeer uiteenlopende producten en diensten.

Informeer en bespaar op onder andere reizen, vakanties, internet, adsl, verzekeringen, leningen en hypotheken. Tevens diverse leuke aanbiedingen van tijdschriften en gratis producten.


9.115. Dure pasfoto's

Tip:
bestaande pasfoto's inscannen op de computer, of laten inscannen als iemand een computer heeft. Hier heb je maar 1 pasfoto voor nodig. Dan kun je m afdrukken en er 36 van maken passend op 1 vel. Zo heb ik altijd pasfoto's waar ik wel een hele tijd mee kan doen.

Monique

9.116. Voorstellen

Hallo,

Met veel plezier lees ik alle tips, steeds vind ik weer nieuwe dingen. Ons gezin bestaat uit man, vrouw en 2 kids, dit worden er ook niet meer omdat het met een gehandicapt kind druk genoeg is. Ook wij proberen te bezuinigen op kadoo's, stroom, boodschappen, water. Deze week zijn wij begonnen om de vaatwasser op het korte programma te laten draaien en het is net zo schoon. Kom maar op met tips.

groetjes Sandra

9.117. Lekker en goedkoop

Recept van mijn schoonmoeder.

Gesnipperde uien in boter fruiten.
Flinke lepel bloem erbij en goed roeren met klopper (pas op voor klontjes).
Karnemelk erbij en ondertussen roeren.
Op smaak brengen met zout.

In het begin deed ik niet te veel uien, omdat mijn kinderen die niet lekker vonden. Nu ze gewend zijn meer. De uien mogen duidelijk aanwezig zijn.

Hierbij geef je gekookte aardappelen.
Sla (persoonlijk liefst ijsbergsla).
Verder hoort bij dit menu vissticks en/of gebakken ei. Ook lekker braadharing of gebakken vis.

Eerst aardappelen op de bord prakken, dan de sla er een beetje onderroeren, daaroverheen een flinke schep saus. De vis of het ei ernaast.

Lekker fris, zuur. Kinderen moeten misschien even wennen.

Graag wil ik de reacties horen van mensen, die het geprobeerd hebben.

Lea

9.118. Pas op met alleen korte programma's

Korte programma's besparen inderdaad energie maar sparen _NIET_ je vaatwasser. Om de afvoer van de vaatwasser goed doorstromend en schoon te houden is het nodig om de vaatwasser regelmatig op het heetste programma te draaien. Gebeurt dat langere tijd niet, dan heb je binnen no time een reparatiepost van €.200,- aan je vaatwasser. Besparen is prima, maar blijf ook zuinig op je apparatuur.

Roos

9.119. Korte programma's

hallo

eens in de 2 weken liet ik hem altijd al alleen draaien, om door te spoelen. Verder als het echt vies gebruik ik nog steeds het gewone programma. maar vaak zijn het allemaal glazen en plastik bekers en bordjes, dus niet echt vieze dingen.

doei

9.120. Eigen ontwerp betaalbare kinderkleding

Hallo allemaal,

In April van dit jaar ben ik samen met mijn zussen een webshop begonnen. Hierop verkopen wij o.a. Originele eigen ontwerp kinderkleding. Zoek je nieuwe kleding en hou je van basic niet al te drukke kleding voor een aantrekkelijke prijs, kom dan gerust eens een kijkje nemen! www.dittemedatjes.nl Kinderkleding en meer.....

Maddy

9.121. Softcup een jaar?

Je gebruikt softcup echt een jaar? Maar daar is het helemaal niet voor bedoeld. Het zijn niet voor niks disposables. Voor 1 keer gebruik en echt niet meer dus. Dat we met z'n allen gaan zitten besparen okee, maar toch niet ten koste van onze gezondheid? Voor veelvuldig gebruik heb je "de keeper" nodig. Deze is daar speciaal voor ontwikkeld.

Julia

9.122. Vlees omgeving Leiden

Hoi hoi,

misschien ben je al overspoeld door mailtjes, maar ik waag het er nog maar even op. Wij (gezin varierend van 5 tot 9 pers. - wisselend i.v.m. pleegkids) halen ons vlees bij een vleesboerderij uit Zeeland. Kerkwerve om precies te zijn - ligt vlakbij Zierikzee op Schouwen, bij de familie Boot.

We doen dat al jaren en combineren dat met een bezoek aan mijn oma (die woont daar ook). Je hoeft geen hele of halve koe/varken te halen, maar kiest net als bij de s lager uit het schap.

Het bevalt ons prima, en de prijs valt best mee. De manier van fokken e.d. is ook biologisch dacht ik, maar ze hebben er (nog) geen certificaat voor.

As je meer wil weten, mail dan maar.

Succes, Maaike uit Dordrecht.

9.123. Tip voor verhuizen of vernieuwen van vloeren

Afgelopen zomer zijn wij verhuisd. Omdat het wel low-budget moest (verhuizen kost nu eenmaal een slok geld) heb ik onze vloeren van Marktplaats gehaald. Door het hele huis hebben wij prachtig parket liggen voor de prijs van 50 euro. Op de zolderkamers ligt bruynzeel parket (mooie plant voor de vorige eigenaar), op de slaapkamers 1e etage liggen grenenvloerdelen (gratis), in de huiskamer ligt bruynzeel parket (50 euro). Parketlak bij de Hema, het goedkoopst en ondervloer (60 m2)geschikt voor appartementen voor 80 euro. De rest van de ondervloeren gratis. Bij elkaar hadden we 110 m2 parket. Je moet geduld hebben om gratis of goedkoop spullen bij elkaar te sprokkelen maar dan heb je ook wat. Wij zijn hiermee in ieder geval enorm geholpen.

Ellen

9.124. Zolderopruiming

hallo

Vandaag eens goed achter de schotten van de zolder gekeken. En daar stond nog heel veel verkoopbaar spul. Alles op marktplaats gezet. En nu maar wachten op het grote geld haha. Dus de tip: kruip achter het schot en het kan je veel geld op leveren.

groetjes Sandra

9.125. Waarom niet?

Het is voor ons een wrange constatering dat wij nog vaak zien dat mensen met vooral kinderen nog steeds al hun boodschappen doen bij superdure supermarkten zoals Albert Hein, SuperdeBoer etc. Waarom niet gewinkeld bij Aldi of Lidl? Talloze procenten verschil in prijs, supersnelle afhandeling bij de kassa en andere talloze voordelen! Wij -AOW - profiteren al jaren en hebben daarom een besparing van vele honderden euri per jaar! Volg ons!

Lenie

9.126. Aantal links

Ik heb met veel interesse de tips gelezen, en een aantal links direct in mijn favorieten gezet.

Misschien heb ik ook nog wat toe te voegen:

Babyvoeding is prima zelf te maken, en stukken goedkoper dan potjes. Voor receptideeën kijk eens op www.keukenkikker.nl.

Allerlei producten die je gratis uit kunt proberen vind je via www.gratiz.nl.

Leuke knutselideeën, kleurplaten etc: www.speelzolder.com.

Direct op meerdere plaatsen (marktplaats, ebay, speurders) zoeken naar een tweedehands product via www.marktzoeker.nl.

Gabby

9.127. Goedkoop bellen nar het buitenland

Goedkoop bellen naar het buitenland? Kijk dan eens naar de tarieven op www.telediscount.nl. Geen registratie nodig!

Of kijk op www.hallobuitenland.nl.

9.128. 3.20 Reactie op samenwonen

Deze vraag hoort meer thuis op www.nooitmeerrood.nl. Daar zitten mensen die hierin gespecialiseerd zijn. Maar je wordt niet gepamperd, de aanpak is recht door zee/straight. Zeg ik erbij. Waarom is in je huidige woonplaats blijven trouwens geen optie en waarom los je niet eerst je schulden af? Weinig mensen hebben zin in een partner met schulden...

Ineke

9.129. Lidl nu ook broekjes

De lidl heeft tegenwoordig ook luierbroekjes

Ninde

9.130. Low-budget recepten

Ik heb sinds 2 weken een club over low-budget recepten. En dat er flink behoefte aan is, blijkt wel uit het aantal leden in korte tijd.

Het is een club met alleen maar goedkope recepten, maar ook reclame-recepten van vlees en groenten die deze week in de aanbieding zijn. Je ziet dan alle aanbiedingen van verschillende supermarkten en daar heb ik dan recepten bijgezet.

De club heet De low-budget keuken


9.131. Bezuinigen op vaste lasten

Ik ben van beroep hypotheekadviseur. Het valt me op dat als maar meer mensen het hebben over de dure tijd, euro is slecht geweest, bijna of niet kunnen rond komen met het inkomen. Vanuit mijn beroep ben ik verder gaan kijken en zo ook op deze site terecht gekomen.

Wat mij opvalt is dat bij de mensen waar ik thuis kom er bij bijna elke gezin 50 tot 200 euro bespaard kan worden op de vaste lasten. Omdat mensen vaak niet weten wat er allemaal mogelijk is (vergelijking) van hypotheek, verzekeringen, internet, tv en telefoon, energie enz.

Als hier behoefte aan is hoor ik dat graag. Ps ik doe het niet vanuit mijn beroep, ben geen premie jager, maar wil mijn kennis graag met jullie delen.


9.132. Bezuinigen op vaste lasten

goedenavond,

Wij zijn een gezin van vader, moeder en drie zoons en een dochter. Onze vaste lasten zijn enorm hoog en wij hebben al veel bezuinigd, toch lukt ons een aantal dingen niet, zoals de energie kosten en telefonie. Wij zouden erg geholpen zijn als er eens iemand was die ons daarbij zou kunnen helpen. Maandelijks houden wij maar 120,00 euro over voor de boodschappen en de kinderbijslag gaat op aan rekeningen. Wij zijn al zes jaar niet meer op vakantie geweest of dagjes uit. Het vakantiegeld gaat op aan extra kleding of aan het huis. Wij hebben een fikse schuld opgebouwd aan advocaatkosten. Wij zijn niet verslaafd en leven gezond en zo goedkoop mogelijk.

Toch zou iets extra ons wat lucht geven en met name voor de kinderen zou een dagje dierentuin wel erg leuk zijn. De energiekosten zijn enorm hoog 282.00 euro per maand, maar de energieleveraar blijft zeggen dat dit normaal is. Wij hebben hier al zoveel mogelijk aan gedaan maar de kosten blijven hetzelfde. Zo ook de telefoonrekeningen kloppen niet, maar ook hier word je niets wijzer van. Het waterverbruik is 50.00 euro. De ziekefonds vinden wij ook duur en zien het basispakket met angst tegemoet.

Als u ons kunt helpen graag, instanties zoals de kredietbank en maatschappelijk werk sociale dienst en financiele adviseurs hebben ons niets wijzer kunnen maken, ik ben benieuwd naar uw advies.

met vriendelijke groet Carolien

9.133. Goedkope telefoon

Hallo, weet nog wel een goeie provider, bel ik zelf mee: Euphony! Onbeperkt bellen voor 7.50 een hele maand lang in piek en daluren excl. het starttarief. Netjes een rekening helemaal gespecificeerd.

groetjes Yvonne

9.134. Extraatjes

Hallo,

Helaas heb ik niet veel budgettips die hier nog niet voorbij zijn gekomen. Maar misschien dat iemand hier iets aan heeft: ik vul regelmatig NIPO enquetes in en verdien daar airmiles mee, waarvan wij dan in ieder geval 1x per jaar met ons gezin naar bijv. de dierentuin gaan of een keer naar de bioscoop. Zo kun je ook kiezen om ipv airmiles blokkerbonnen twv 10 euro te krijgen of voor bol.com, dat is dan weer handig voor kadootjes ed.

En wil je een keer voordelig naar Slagharen? Kijk dan zo tegen de herfstvakantie es goed rond. Wij zijn een paar weken geleden voor 1 euro pp daar naar toe geweest. Je moest dan kinderkleding voor minimaal 50 euro bestellen bij de Wehkamp (bestellen, geen koopverplichting) en dan kon je kaartjes voor 1 euro erbij kopen. Op deze manier kun je er als gezin nog eens uit!

Groetjes Daan

9.135. Energiekosten

hallo,

Ik vind 282 euro energie kosten erg veel, wij verbruiken maar 106 euro per maand met een gezin van 5 personen. Ik zou daar toch eens naar kijken.

vr gr anne

9.136. AH niet altijd duur

Iedereen heeft het er altijd over dat de AH zo duur is. Zij hebben echter het Euroshoppermerk, en dat is qua prijs vergelijkbaar met de Aldi. En dan heb ik het nog niet eens over de superaanbiedingen die ze soms hebben. Neem bijvoorbeeld de lotiondoekjes (billendoekjes). Die hebben ze wel eens in de aanbieding voor maar één euro per pak, dat is echt niet zo duur.

Karin

9.137. Apfelstrüdel van Culi 'd or

Gebaktip: Haal uit de diepvries bij de supermarkt eens apfelstrüdel van Culi d'or. Deze kost maar 1,69 en je kunt er 6 stukken uit halen. Even een half uurtje in de oven en klaar. Doe hier lekker geklopte slagroom op (eigen merk, ca. 0,50) en je hebt heerlijke taart.

Karin

9.138. Energiekosten Carolien

Beste Carolien,

De energiekosten zijn mijns inziens veel te hoog. Wat tips:

Stap anders over opeen andere energie leveraar. N.B Wij zijn ook met ons zessen en betalen per mnd. 120 eur. energiekosten.

Liesbeth

9.139. Onze vaste lasten zijn ook erg hoog

Ik betaal ook zoveel energie 249 euro. Zonder wasdroger kan echt niet hoor, wij zijn met 10 personen waar moet ik de natte was dan laten. Wij hebben een huis van 3 verdiepingen en dat moet verwarmd worden, je kunt niet van kinderen verwachten dat ze met de jas aan huiswerk gaan maken. En dan de ziektekosten, ik zie enorm tegen het nieuwe systeem op, maar nu betaal ik me ook blauw. Ik heb kinderen met beugels en brillen dus dan moet je bijverzekeren, ik moet zelf regelmatig naar de homeopaat, dus nog een keer 245 euro voor het ziekenfonds.

Dan komt er nog schoolkosten bij, net in totaal 600 euro schoolgeld betaald en dan of ik eventje een boek wil bijbestellen: 70 euro (belachelijk voor een boek Duits). De rest van de boeken heb ik met de studiefinanciering betaald. Maar dan nog komen ze in de loop van het jaar nog met steeds bedragen rond de 50 euro.

Mijn man is alleen-verdiener en we hebben uitgerekend dat als ik zou gaan werken dat ik er bijna niets aan over houd, een paar tientjes per maand. Of ik zou fulltime moeten gaan werken en mijn kinderen door anderen op laten voeden. Nee er moet een andere oplossing zijn.

Laat de regering maar eens wat minder aan andere landen geven en ons wat minder belasting laten betalen, het is toch belachelijk dat wij als klein landje het meeste geld geven en Balkenellende maar roepen dat er geen armoe is in ons land, nou laat hij maar eens zien rond te komen van een normaal gemiddeld salaris in dit land.

Kinderen van mij moeten op sport zegt de schoolarts, nou mevrouw ik kan dat niet betalen hoor, oooo maar daar zijn potjes voor, ja mevrouw voor mensen met een uitkering mijn man werkt hard voor de centen. Maar kinderen moeten meer bewegen en een zwemdiploma halen, ja daar ben ik het mee eens maar dan moet de gemeente niet ineens stoppen met schoolzwemmen. En als er zo een actie is dan laat ze dan gratis sporten als het zo belangrijk is.

Ik wordt er behoorlijk moedeloos van, je wordt gewoon beahndeld als slechte moeder als je geen geld heb voor zulke dingen, terwijl ik het heel graag zou willen maar de laatste jaren is het allemaal te duur gemaakt.

groetjes Tanja

9.140. Kosten stijgen de pan uit: reactie op Tanja

Hoi Tanja en Carolien,

Tanja, het lijkt wel of mijn verhaal opgeschreven staat Wij hebben 5 kinderen die het nodige kosten, clubs (voetbal, stijldansen en muziekvereniging), 2 op hogere school. Man is ook alleenverdiener. Ik werk als overblijfmoeder, waar ik een vrijwilligersvergoeding voor krijg. Sinterklaas in aantocht, de jongste gelooft nog. Nou lieve sint, ik weet ingodsnaam niet waar ik de kadootjes vandaan moet halen, sta al gigantisch in het rood. Mijn hart huilt, en zie het soms echt niet meer zitten. Maar ja, masker op en maar doorgaan.

Tanja, lijkt me leuk om eens te mailen voor tips en zo uit te wisselen

groet

9.141. Vaste lasten

Nou Tanja, helemaal mee eens hoor, wij zitten ook gewoon overal naast. Soms denk ik wel eens: waarom werkt een mens nog, als je net boven het minimum komt heb je al "teveel"voor allerlei tegemoetkomingen. Maar, positief blijven hoor!!!

groetjes Annie.

9.142. Lasten

Hallo, Ik ga nu in de bijstand, ben vorig jaar gescheiden. Ik was getrouwd met een man die naarmate wij meer kinderen kregen, steeds egoistischer werd. Het bleek dat hij een persoonlijkheidsstoornis had. Na 9 jaar dokteren heb ik besloten alleen verder te gaan met mijn 3 kinderen (13, 10 en 10 jaar oud). Nu zegt Tanja dat Nederland niet zo veel naar het buitenland moet sturen, wat dacht zij ervan om de lonen eens een keer iets eerlijker te verdelen. Het is toch van de zotte dat er mensen bestaan die als bijbaantje 10.000 euro in de week krijgen. Daar moet ik tien maand van leven.

En dan wordt er dezelfde week een actie gehouden voor een arm land. Ik zit me elendig te voelen omdat ik die mensen zou willen helpen maar dat kan niet veel zijn. En zij komen als het even kan nog groot in beeld omdat zij veel (voor hun een waarschijnlijk niet zoveel dat ze er wakker van zouden liggen, en het toch voor de belasting aftrekbaar is) als je dat zegt zeggen ze waarschijnlijk dat je blij moet zijn met een dak boven mijn hoofd. Nou ik kan ze wel vertellen dat ik niet zo van de maatschappij zal profiteren als zij.

Ik heb ondertussen ook al een baan het zal eerst niet genoeg zijn om helemaal uit de bijstand te komen. Maar ik weet dat ik dat ga redden. En dan weet ik ook dat ik in mijn kleine persoonlijkhied meer voor de maatschappij beteken dan die mensen die denken dat ze als bijbaantje nog 10.000 euro per week mogen vragen.

Ik wil hiermee eigenlijk alleen maar zeggen als je wil korten doe het dan op mensen die te veel verdienen. Ik snap best dat iemand met een belangrijke baan meer geld mag verdien maar laten ze a.u.b reeel blijven

Wilma

9.143. Lasten 2

Wilma, ik ben het met je eens en nu krijgen die rijke mensen ook nog eens hetzelfde ziekenfonds al wij. Ze roepen dan tegen mij had je maar niet zoveel kinderen moeten krijgen, maar ik heb niet voor de euro gekozen en voor een nieuw zorgstelsel, ik heb de oorlog met Irak niet veroozaakt waardoor het stroom zo duur wordt. Nee dat zijn de machtige mensen met geld zat, ik zie Balkenellende nog op tv zeggen "de mensen moeten zich niet zo aanstellen in nederland is geen armoede" nee met zijn salaris kan ik het ook.

Ja hij heeft "zwaar werk" maar mijn man ook hoor, hij werkt zich ook helemaal te pletter en onze vuilnisman en postbode ook bij weer en wind.

Nee het is niet eerlijk. Als je geld hebt krijg je makkelijker meer. Als je het niet hebt heb je vet pech. We hadden het nog goed een aantal jaar geleden en nu zijn met heel veel anderen letterlijk elke cent aan het omdraaien.

Mijn zoontje heeft geen kinderfeestje gehad, omdat nu mijn dochter er eentje krijgt en o moeten we dat om de beurt doen. Mijn jongsten krijgen nooit een zwemdiploma, ik ben hier behoorlijk verdrietig over.

Ga dan werken zeggen ze, wij hebben dat als ik partime zou gaan werken we nog niet eens alles kunnen betalen omdat de kosten hoger worden als je werkt (kinderopvang, vervoer , kleding). Dan zou ik dus fulltime moeten werken nog hogere kosten (fles voeding, speciale opvang voor mijn zoon, want die trekt dat niet). Nee deze regering is zeer gezin onvriendelijk en dat is zachtjes uitgedrukt.

Er is genoeg armoede in ons land en dat wordt steeds meer. Mijn kinderen kunnen straks niet studeren, ik kan het nu al niet betalen terwijl ze leerplichtig zijn. Ik hoop dat ze een vak leren en dan iets kunnen gaan doen wat ze leuk vinden zolang ze er maar niet te lang vor naar school hoeven. Wij hadden wel gespaard, maar dat hebben we voor eten moeten gebruiken. Ik zou ook graag eens met de kinderen op vakantie gaan maar dat zit er al jaren niet meer in.

Maar ondanks alles zijn onze kinderen gelukkig en heel erg lief, ik ben wat dat betreft gezegend met een heerlijk gezin, ik probeer er steeds weer iets van te maken al is het wel super vermoeiend, vooral nu de kinderen denken dat ze alles aan de Sint kunnen vragen want die heeft volgens hun wel geld. Ik weet nog hoe ik het dit jaar leuk houd, ik denk me helemaal suf, zien dat ik toch nog ergens aan wat geld kom (bankje overvallen misschien, onee dat mag ook weer niet) beetje bijverdienen met oppassen, nee mag ook niet, is zwart geld. Tjonge jonge wordt het ons weer moeilijk gemaakt, misschien had ik toch kinderloos moeten blijven en ons ras gewoon uitlaten sterven.

Ben benieuwd wat de toekomst ons brengt.

groetjes Tanja (positief blijven, al is alles negatief)

9.144. Wel mee eens

Hallo Tanja ik denk niet dat jij dit van mij verwacht maar ik ben het er ook mee eens dat je zelf voor je kinderen hebt gekozen en als ik je zo hoor heb je ver na de euro ook nog kinderen gekregen. Kijk je maakt in je leven keuzes sommigen had je zeggenschap in en sommigen niet maar maar je bent er wel zelf verantwoordelijk voor. Ik kan niet van de maatschappij verwachten dat ze mijn probleem oplossen daar ben ik zelf verantwoordelijk voor. Ik vraag wel begrip voor mijn situatie.

Maar uiteidelijk ben ik zelf diegene die het moet doen. Ik reageerde eigenlijk op jouw brief omdat ik het belachelijk vind dat je omdat het jou slecht gaat ook nog eens mensen die nog minder hebben wil aanpakken. Jij hebt bewuste keuzes gemaakt sta er dan ook voor. Mijn kinderen zijn nog nooit op vakantie geweest maar daar is degene die dat wel kan niet verantwoordelijk voor. Het enigste wat ik vind is dat het niet mogelijk moet zijn dat iemand als bijbaantje zoveel krijgt en dat het veschil in de lonen te groot wordt. En ik geloof dat er in mijn reactie meer positiviteit uitgehaald kan worden dan jij denkt. Misschien moet je eens minder zwart wit kijken.

Wilma

9.145. 1.151

Wat me steeds weer opvalt is het argument, dat de mensheid zou uitsterven als er geen grote gezinnen bestonden ("had ik toch maar kinderloos moeten blijven en ons ras laten uitsterven") Kom nou, je weet zelf wel beter, de mensheid sterft niet uit als je 2 ipv 6 kinderen had gehad. Is dat niet een beetje megalomaan gedacht? Op dit moment is eerder sprake van het tegendeel, heb zaterdag nog deelgenomen aan een manifestatie tegen de aanleg van weer nieuwe snelwegen, Nl wordt volgebouwd met huizen en wegen. Dus hou op met roepen dat dankzij jou de mensheid niet uitsterft. En misschien kan ook de argument dat kinderen uit grote gezinnen voor de vergrijzenden moeten gaan zorgen eens van tafel. Want dat weet je helemaal niet of ze dat gaan doen. Misschien gaan ze wel emigreren of worden ze werkloos. Je kunt niet over het graf regeren en ook niet al over de wieg.

Ineke

9.146. Reactie op mooncup

betr. Mooncup

Vanuit de vrouwenbeweging in de jaren '70 gebruikten we stukken natuurspons. Je knipt er een stuk af, plaatsen, even experimenteren hoe lang je ermee kunt doen. In natuurspons groeien geen bacterien.

M.E. de koning

9.147. Hoe hou je dat schoon dan?

Ik gruw een beetje bij het idee van mooncup of zelfs spons. Kook je die dingen dan uit? Hoe hou je zoiets hygienisch schoon?

Antoinette

9.148. Zwemdiploma voor de helft

Wij hebben een gezin met 4 kinderen: 12, 10, 10 en 2 jaar. Ik ben nooit in de gelegenheid geweest om de kinderen op zwemles te doen. Altijd hard gewerkt om de boel een beetje uit de rode cijfers te houden.

De gemeente Lelystad heeft nu bedacht, als waterrijke gemeente, dat alle kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, hun zwemdiploma zouden moeten hebben. Je kunt je kinderen nu dus voor de helft op zwemles doen. Zowel mijn oudste zoon als mijn dochter van 10 hebben op deze manier hun zwemdiploma gehaald. (Mijn zoon van 10 heeft hem op school gehaald, daar zit het in het pakket. Hij zit op een Z.M.L.K. school). Het is wel zo dat je van te voren een borg moet betalen. Daar verrekenen ze dan de kosten voor het diploma weer mee aan het eind. Deze borg zorgt ervoor dat de kinderen blijven doorgaan met lessen, er was in het begin van deze aktie erg veel uitval.

José

9.149. Dagje dierentuin

Uw zegt dat u graag een keer met uw vier kinderen naar de dierentuin zou willen. Wij hebben ook vier kinderen en hebben een Girafpas van de Avro. Deze pas kost 10,= per jaar voor 1 volwassene en maximaal 3 kinderen. Je hebt dus ook een partnerpas nodig en die kost 8,50 euro per jaar. Een aantal keren per jaar organiseert de Girafpas gratis ledendagen in diverse dierentuinen. Zo zijn wij vorig jaar naar dierenpark Amersfoort en naar Sealife in Scheveningen geweest. Dit jaar naar Avifauna en Artis. In december nog naar Ouwehands dierenpark. Allemaal gratis! Kunt de pas aanvragen bij www.avrodierennatuur.nl/girafpas/.

M. Wolters

9.150. 2 p 50 euro in de week!

Hallo,

50 euro per week voor 2 personen is makkelijk te doen. Groente en fruit bij de groenteman en bioloog is ook veel duurder.

Koop een grote zak aardappels per week bij de boodschappen en hiermee kun je bijna de hele week varieren (gebakken, gekookt, gepureerd etc), groenten en fruit die in de aanbieding zijn en geen grote porties vlees voor persoon (100 gr is meer dan genoeg). Vissticks of burgers zijn ook heerlijk en niet duur of een zelfgemaakt kaassouflé met bladerdeeg. Ook altijd een extra portie koken om in te vriezen!

Verder kijk ik ook altijd goed naar de prijzen van producten en koop ik veel huismerk van c1000 zoals de koffiepads in een grote verpakking, sapjes eigen merk. En voor mensen met katten bij c1000 zijn de pakjes met pate maar 25 cent en mijn katten vinden het heerlijk net zoals de grote verpakking met brokjes.

Ik vind op dit moment dat 50 euro nog minder kan met 2 personen per week en ben van plan om meer bij de Aldi te gaan kopen om bv 1 keer in de maand naar Aldi te gaan en daar sappen, wijntjes e.a dingen in te slaan.

Succes allemaal!

Michelle

9.151. reactie op Tanja en Wilma

Hallo,

Al een tijdje volg ik de discussie over armoede in Nederland, ik heb veel gezien en gelezen ook van dicht bij heb ik veel gezien. Ik heb ook veel gelezen en ervaringen gehoord over armoede in de 3e wereld. Ik heb een goed beeld van wat er gebeurd en dat je deze werelden absoluut niet kunt vergelijken. Maar toch.....

Allereerst over mijzelf, ik heb 5 kinderen, ben alleen met een partime inkomen wat niet veel hoger is dan mininium inkomen (van de week in de krant gelezen dat ik onder het lage inkomen zit van een gezin met 2 kinderen, heb ik toch 2 mondjes meer te voeden). Ik heb wel een goed co-ouderschap met verdeling van zorg waarvan ik ong 60-65% doe, omdat ik veel nachtdiensten doe is vader er dan.

Ik ben toch tot de conclusie gekomen dat armoede in Nederland erg relatief is. Men vergelijkt de eigen situatie teveel met die van anderen, beter gesitueerde mensen,is wel typisch westers, maar geen eerlijk vergelijk, ook niet voor jezelf. Helemaal als je ook nog de "schuld" geeft aan de maatschapij, je heb ooit zelf een keuze gemaakt voor de situatie waarin je nu zelf terecht bent gekomen, door bijv. niet te werken en daardoor niet economisch onafhankelijk te zijn, geen opleiding te volgen of af te maken, door de keuze voor een groot gezin ect.

De consequentie die dat met zich meebrengt is voor jezelf en mag je de maatschappij zoals die in Nederland is (met al zijn mogelijkheden van kinds af aan) niet aanrekenen. Hoe verdrietig of vervelend deze voor jouw ook uitpakt.

Ik maak van geen enkele regeling gebruikt, maar zie wel erg veel misbruik van sociale regelingen om mij heen (van toch zwart werken als men in de ww-zit en geen werk acceperen omdat het niet helemaal overeenkomt met wat men hiervoor deed) vervolgens wel de regering overal de schuld van geven. Ook ik heb een keuze gemaakt waardoor ik nu in de situatie ben waarin ik ben, alleenstaand ouder met groot gezin en laag inkomen.

Ik leef sober, we doen geen gekke dingen, maar we doen wel veel met elkaar, vieren feestjes, gaan met vakantie, vieren kerst en sinterklaas op onze manier. Door mijn werk en inkomen ben ik zelfstandig, ben aan niemand verantwoording verschuldigd, dit geeft mij veel vrijheid. Met name het gevoel het zelf te doen is voor mij van wezelijk belang.

Denk nou niet van, lekker makkelijk praten, jij hebt een baan en ik niet, het is niet makkelijk, het is hard werken thuis en in mijn baan. Maar ik blijf erbij ooit heb je een keuze gemaakt en de gevolgen moet je zelf dragen, als je met een uitkering rond moet komen en niet gaat werken omdat je dan niet meer of maar een beetje meer verdient bedenk dan dat het je eigen keus is en dat de beloning wellicht meer is (in de toekomst?) dan de financiele kant van het verhaal.

Waarmee ik niet zeg dat het gemakkelijk is, het is een zware kluif om elke keer weer de eindjes aan elkaar te knopen en wees er trots op!!! Tenslotte wil ik nog even terug komen op het begin van mijn verhaal. Laatst zag ik 2 documentaires op tv achter elkaar. De eerste ging over armoede in Nederland, het werk van de voedselbank (goed werk overigens) en een over een arts in Tanzania. In het ene verhaal kwam een moeder voor, zij deed de was van haar en haar kindje op de hand want de had of kreeg geen geld voor een wasmachine, in het andere verhaal deed een man de was met de hand voor het hele ziekenhuis want er was geen geld voor een 2e arbeidskracht (laat staan voor een wasmachine). Het blijft appels met peren vergelijken maar toch het geeft te denken.

Ik wens iedereen die dit leest veel creativiteit toe!

Groetjes Els

9.152. hoi Michelle!

Nou, je krijgt van mij "het besparingslintje" hoor! Ongelooflijk , en wat goed (dat vooral!!) om van weinig rond te komen, maar, inderdaad, het is soms niet anders, van mij krijg je in ieder geval veel respect, en de groetjes, mail eens wat boodschappen briefjes....

Annie

9.153. Normbedragen

Bij berekening van te besteden weekbudget (bij schuldsanering bv.) wordt meestal uitgegaan van 30 euro voor de eerste persoon in huis en ieder volgend gezinslid 10 euro erbij. Goede richtlijn om te bepalen of je het echt arm hebt of dat je veel te besteden hebt vind ik.

Antoinette

9.154. Appels en peren Els

Hoi Els,

Je kunt het ook niet vergelijken, armoede hier of in de derde wereld. Feit blijft dat je moet kunnen meedraaien in de maatschappij waar je in leeft. Fijn dat je een baan hebt, maar je stelt het wat te simpel door te denken dat anderen geen lager betaald werk willen doen als ze in de ww zitten. Ben je hoger opgeleid of is je leeftijd te hoog, dan ben je gewoon te duur of te oud en liggen de banen echt niet meer voor het oprapen.

Maar wat ik wil zeggen is, hier zijn scholen, woningen, allerlei kosten om mee te kunnen draaien in de maatschappij, steeds hoger aan het worden, zo hoog dat je dat niet van tevoren voorzien kunt als je nog een baan hebt en een gezin sticht. Armoede is niet alleen uit te drukken in geld of eten, armoede is geen kansen meer krijgen, niet meer mee kunnen draaien in de maatschappij.

Antoinette

9.155. Reaktie op normbedragen

Hallo Antoinette,

Ik heb laatst gelezen dan bij berekening van het te besteden weekbudget uitgegaan wordt 40 euro voor de eerste persoon. Dit was ook bij schuldsanering. Wat klopt er nu? Want ik probeer rond te komen van 40 Euro plus 30 euro voor de andere drie personen van mijn gezin alsof ik in de schuldsanering zit om zo mijn rood staan op de bank afgelost te krigen. Maar als het nu nog lager is, zou ik het wel graag willen weten.

Dirkje

9.156. Startpagina

Hallo iedereen, mijn man beheert een startpagina. Het gaat over armoede. Er staan allemaal dingen op over armoede en ook tips. Het is heel leuk om te bekijken, startkabel armoede.

Groetjes Manuela

9.157. Besparen op je telefoon.

Hallo allemaal,

als dit berichtje wordt geplaatst, is mijn telefoon en internet de deur uit, want ik vond het te duur worden, zeker de kpnrekening daar klopte helemaal niks van, bel je express heel weinig omdat je een lagere rekening wil hebben, wat krijg je dan: een nog hogere rekening. Nou toen was de maat vol bij mij en ik heb mijn abbonnement opgezegd, dat betekent ook de internet verbinding want die ging via de telefoonlijn! Wat ik er voor in plaatsheb, een mobiele telefoon met prepaid, waar ik alleen als het echt nodig is mee bel!

Dat scheelt me dus zeker 50 euro aan abonnementskosten en internet verbinding, en dan nog niet te spreken over de kosten van het bellen + btw niet te vergeten. En als ik even wil internetten doe ik dat wel in de bieb een keer in de maand!

Dit vond mijn tante een heel goed idee van me, dat zij ook vanaf 1 januari haar abbonnement op heeft gezegd! En als het aan mijn ligt zeg ik, iedereen wees zo slim en bespaar op je telefoon, en kan je niet zonder internet, neem dan via de kabel!

Ik wens iedereen een fijne kerst alvast en hopelijk een betere financieel 2006!

liefs Elisa

9.158. Reactie op Els

Tja wat moet je hier nog op zeggen? Ik zit hier met een koffer vol met diploma's en diverse opleidingen en studie's. Altijd hard gewerkt, Tja... En ben niet de enigste, helaas. Sorry maar ben het niet eens met jouw stelling Els. Er zijn mensen die misbruik maken van, maar er zijn er meer die door toedoen van.... zich nu bevinden in een situatie die niet door henzelf uitgekozen is. Ook is er een grote groep die probeert onafhankelijk te worden (zijn), maar die door diverse regels en aanpakken het onmogelijk wordt gemaakt om te groeien / of verder te kunnen. Waardoor stoppen de enige mogelijkheid is die nog overblijft. En dan???

Sorry maar Els gooi niet alles over een kam, zo zit het niet. Fijn dat jij alles op orde hebt, maar we zijn niet allemaal boeren die regen willen. Er is armoede in dit land, en niet zo zuinig ook. Sluit hier je ogen niet voor. Maar werk samen en kom bij elkaar, en wijs elkaar niet op ieders fouten, maar help.

Groetjes Corina

9.159. 1.139

Hallo,

Ja wij hebben ook een energierekening van 290,00 euro per maand. Wij proberen ook van alles maar doordat het steeds duurder wordt merk ik er niks van. Wij hebben wel een vrijstaande woning alleen kamer keuken en douche staat verwarming aan en ook maar alleen op bepaalde tijden. De energierekening is hoger dan de huur raar hé.

Ik vind het heel knap hoe mensen met geld omgaan ik zelf ben er ook actief mee bezig. Ik heb nu ook de armoedesite gelezen is een aanrader. Ik lees, zie veel armoede maar zo wordt je nog meer op de feiten gedrukt. Het is in en in triest. En niemand kies hier voor dit wordt gekweekt

Nou ik wens iedereen veel sterkte in deze tijd. Petje af.

Marja

9.160. Reactie op Corina

Natuurlijk verwacht ik een reactie als deze en natuurlijk gooi ik niet alles over een kam. Maar ik blijf erbij dat je wel een keuze hebt en als die keuze is dat betaalde arbeid geen optie is dan nog heb je de keuze hoe je daar mee om gaat.

En ja ik heb je zaak redelijk op orde, wat niet wil zeggen dat ik een enorm inkomen heb. Maar ik heb wel ooit de keuze gemaakt om niet rood te kunnen staan en geen leningen aan te gaan en dat betekend soms dingen moet laten om bepaalde rekeningen voor te laten gaan. En dat is dan wel de keuze tussen nieuwe schoenen voor de kinderen (ook vaak hard nodig met 5 opgroeiende kinderen) of de rekening van de boeken voor de middelbare school.

Je doe nu net of ik makkelijk praten heb, maar ik vergelijk mijn situatie met die van anderen die vaak met meer inkomen (uit vaak 2 uitkeringen zoals wao en/of ww) en minder kinderen wel in de problemen zitten, ik heb het er regelmatig over maar men weigert vaak om de eigen ventwoodelijkheid te nemen. (maar ik wel help met vanalles)

Mijn collega's hangen regelmatig aan mijn lippen hoe ik een warme maaltijd voor 6 personen voor minder dan 3 euro op tafel zet of dat ik mijn eigen wasmiddel maak enz. er vervolgens niets mee doen en misschien wel minder in de maand overhouden dan ik!!!

Waar het mij om gaat is dat je wel kunt gaan wachten of verwachten dat de maatschappij iets gaat doen of de regering maar dan kun je lang wachten.... Je kunt ook het hef zelf in handen nemen en nee dat is niet altijd leuk en eenvoudig en dat gaat ook niet van de ene dag op de andere.

Wat ik nu hoop is dat je gaat niet denkt van een andere heeft makkelijk praten, maar dat je je kansen en mogelijkheden ziet, creatief bent en niet alleen maar ziet naar wat er niet is, vanuit een positieve gedachte komt veel meer tot stand vanuit een negatieve.

Ik ben er niet op uit om anderen af te kraken, maar om te proberen te laten zien dat er ook een andere weg is, en ja ik heb ook weleens een weekje over aan het eind van mijn geld... Maar toch hoop ik dat we ook naar die andere wereld, waarin ik het in mijn vorige stukje had kunnen kijken, want ondanks alles hebben onze kinderen onderwijs, kleding, voedsel, een huis en ouder(-s), en dat hebben veel kinderen in de 3e wereld zelfs niet.

Groetjes van Els

9.161. Goedkoop online warenhuis

Ik kwam nog een goedkoop online warenhuis tegen. Ze hebben allerlei goedkope gebruiksspullen, zoals schuursponzen, dierenartikelen, parfums, wenskaarten schrijfwaren etc Het is op www.budgetland.nl.

Jannie

9.162. Vervelend

Ik vind het heel leuk dat je de armoede site ondekt hebt ik raad het iedereen aan om te kijken het heet armoede.startkabel.nl, mijn man beheerd die site. Maarja ik vind dat je ongelooflijk veel aan de energie betaald met hoeveel zijn jullie thuis, maar daar weer tegen betaal je ongelooflijk weinig voor je huis. Is het een huurhuis of heb je het gekocht, ik vraag dat want bij ons in Den Haag zijn de huur- en koophuizen vreselijk duur. Voor een klein flatje betaal je al gemiddeld 400 euro per maand laten we het dan niet hebben over een vrijstaande woning.Je woont zeker in een dorpje misschien zijn daar de energie kosten hoger, maarja je huis is lekker goedkoop dat maakt toch een heleboel goed. groetjes Manuela Thode

Manuela

9.163. Reactie op Manuela,

Ja ik woon enkele jaren in het noorden in een dorp maar ik kom ook uit Den Haag, geboren en getogen. Ik weet ook wat de prijzen zijn in Den Haag, maar de lonen liggen daar wel iets hoger. Ja wij hebben een koophuis en dan is het goedkoper maar nog altijd meer dan energiekosten maar het scheelt nog geen vijftig euro. De belastingen die zijn hier ook heel duur en in Den Haag weer goedkoper zo blijf je in evenwicht.

Maar ja we redden het nog wel en dat is de hoofdzaak er zijn anderen die het nog moeilijker hebben Waar gaat alles naar toe.

Marja

9.164. Besparen op pasfoto's

Wie over een computer en digitaal fotoapparaat beschikt hoeft niet langer langs de fotograaf indien hij of zij er wat moeite in wil steken. Zoek een neutrale achtergrond, waar er een mooi egaal egaal licht op valt zonder slagschaduwen, en neem enkele testfoto's. Als je op je schermpje merkt dat het resultaat meevalt, trek dan enkele tientallen foto's en zet ze dan op de computer over. In de computer kan je ze dan bekijken, en houd je enkel de twee beste over, waarop je de juiste uitsnit kiest. Die plaats je in een fotobewerkingsprogramma per 9 (3 breed en 3 hoog) in een nieuw bestand. Dit bestand kan je dan laten afdrukken (via Hema, Kruidvat, kodak het is allemaal eender). Op het formaat van een normale foto kost je dit 0,15 tot 0,7 euro afhankelijk van hoeveel je er binnen doet. Eindresultaat max 0,08 (=0,7/9) cent per pasfoto. Ik geef toe dat het wat werk kost, maar goedkoper kan volgens mij echt niet.

Bart

9.165. Lidl luiers

Ik zou de vrouw van haar dochter ronja lidl luiers aanraden. Ik koop ze zelf ook voor mijn 5 jarige dochter die alleen s'nachts nog niet zindelijk is. Ze lekken niet, en Sam komt de hele nacht door. Ze kosten 7 euro, en er zitten 20 luiers in een pak, het proberen waard zou ik zeggen. Ik ben er heel tevreden mee.

Petra

9.166. Action

Ik ben het helemaal met suzan eens, de action is lekker goedkoop en ook ik haal daar de meeste spullen vandaan, onder andere de schoolspullen van mijn 14 jarige zoon. Soms hebben ze ook goed wasmiddel in de aanbieding en dan neem ik meteen een voorraad mee. Dus inderdaad altijd even binnen lopen als je in de buurt bent.

Petra

9.167. Schoenen,

Ik zou Karin eens aanraden bij de scapino naar binnen te lopen, daar koop ik voor mijn zoon ook altijd zijn schoenen, en ik heb hem nog nooit horen klagen. En ze zijn goedkoop, beter dan bij de Pietkerkhof. Ook voor merkschoenen zoals ecco, nike is scapino goed genoeg, en niet duur, dus spaar dat weer geld vind ik.

Petra

9.168. Goedkoop mobiel bellen bij vodafoon voor 1 euro per uur

Bij vodafoon bel je prepaid al voor ongeveer 1 euro per uur. De eerste 3 minuten kosten ongeveer 33 cent en de rest van het uur bel je gratis. Wanneer ik naar mijn ouders bel wat verder weg ben ik goedkoper uit met mijn mobiel dan met mijn vaste telefoon. Lees wel even de voorwaarden op www.vodafoon.nl.

Lijdia

9.169. Bellen voor minder dan 10 cent (soms 5 soms 9) per gesprek

Kijk op www.1643.nl, meld je aan, en je kunt zeer goedkoop bellen. Ik bel momenteel voor ongeveer 5 cent per gesprek, en vooraf hoor je de kosten van het gesprek en kan je er ook nog voor kiezen de verbinding te verbreken. Ik bespaar en alle beetjes helpen

groeten Lijdia

9.170. Ik wil opzeggen

Op de site www.ikwilopzeggen.nl kan men alle abonnementen die men heeft afgesloten opgeven. Men ontvangt dan maandelijks een overzicht hiervan en voor het verstrijken van de opzegtermijn een mail met een brief die men kan ondertekenen en verzenden om het abonnement te beëindigen. Men voorkomt zo dat het niet ongewild automatisch verlengd wordt.

9.171. Wie weet een alternatief voor hoge stomerijkosten?

Graag wil ik even een vraagje hier deponeren, waar andere grootgezinsmanagers misschien wel raad op weten. Omdat mijn man regelmatig een kostuum draagt, moeten we zo af en toe wel eens naar de stomerij. Laatst hebben we alleen al voor het pak 18 euro betaald, waardoor ik er maar van af zag om mijn jas van wol/cashmier met bontkraagje ook te laten reinigen (dit zou nog eens 13 euro extra kosten). Dit zijn echt hoge kosten. Wat ik me afvraag is of iemand een goedkoper alternatief weet. Hoe lossen jullie dit op? Alle tips zijn méér dan welkom!

Kelly

9.172. Goedkoop vlees

Hallo Marja, wat betreft je vraag over vlees bij de boer. Kijk eens op www.goedkooplekker.nl. Op die site staat een adres, wel buiten Leiden, iemand charteren die een auto heeft en je hebt een vriezer vol.

Groetjes,

Corrie.

9.173. Hoge stomerijkosten

Vandaag zag ik in electronica/huishoudelijke apparaten zaak (van Helfteren, Tilburg) een soort stoomcabine staan voor het reinigen van kleding thuis. Ik zag het door de etalage staan en weet niets van de prijs. Misschien heb je er iets aan.

Inge

9.174. Hoge stomerijkosten

Bij gebrek aan een stomerij in Afrika, heb ik het gewoon in de wasmachine gedaan. Ik doe dat nog steeds. Op een wolprogr. of koudprogram. en dan heel kort op lage stand centr. Zelfs een lamyjas(is leer) van mijn oudste zoon doe ik zo en dat is altijd goed gegaan. Ik heb nog nooit een pak, kolber, jas of sportschoenen daaardoor weg moeten gooien.

gr Miep

9.175. Haren knippen

Hallo, mag ik vragen hoe duur de curcus was, ik wil ook graag mn eigen gezin knippen 2 mannen en 2 meiden. Maar de curcus die ik hier zie kost ongeveer 750 euro, nou dat vind ik nogal wat. Je begint hier ook eerst met permanenten en zo, maar dat hoeft voor mij niet. Waar ben jij geweest?

gr An

9.176. Is niet gratis, wel goedkoop

De kapperopleiding is wel goedkoop maar niet gratis. Volgens mij is knippen ongeveer 8 -10 euro.

wjvv

9.177. Kosten knipcursus

Ik heb 4 jaar geleden een knipcursus gevolgd voor 110 gulden, staat mij zo bij. Moest nog scharen en wat andere dingen kopen. Voor zo'n 150 gulden (dus géén euro) was ik klaar. Heb het er allang weer uit. Knip man en kinderen zelf. Mijn buuf knipt mij en ik knip haar. En ik knip nog diverse andere mensen die mij daarvoor betalen. Zo levert het nog wat op ook .

De cursus duurde trouwens iets van 10 weken. Een keer per week een avond. En was bij het multifunctioneel centrum. Misschien kun je daar ook es informeren?

Groetjes Diana

9.178. Haren knippen

Onze zonen zijn nu 16, 14 en 12 jaar en ze zijn nog nooit bij een kapper geweest. Mijn man knip ik ook zelf. We hebben ook een dochter van 18 jaar, zij gaat soms naar de kapper. Dan let ik goed op hoe ze haar knippen en dan doe ik het de volgende keer zelf. Mannen en jongens hebben toch vaak hetzelfde model.

Ik heb jaren geleden een cursus gevolgd voor 120 gulden. Je moet natuurlijk wel handig zijn lijkt mij. Zo maak ik ook zelf dure merkkleding na. Altijd kijken, slim en creatief zijn.

groetjes Marion

9.179. Haren knippen

Ik heb een cursus gevolgd via selfline, beginners cursus van 10 weken en een gevorderden cursus van 10 weken. Op selfline.nl kun je zien waar cursussen worden gegeven.

Erna

9.180. Albert Heijn is niet duur

Albert Heijn is niet duur, alleen als je persé de dure merkartikelen wilt kopen. Ik kom er wekelijks, haal er vooral veel van het euroshopper merk. Dat is het huismerk van Albert Heijn en dat is goed van kwaliteit. En haast dezelfde prijzen als Aldi, Lidl enz. Verder hebben ze vaak goedkope aanbiedingen.

Overigens houd ik ook vaak de folders in de gaten en zo kom ik leuke aanbiedingen tegen bij allerlei winkels. Is het écht goedkoop dan sla ik er weer heel wat van in. Ligt eraan wat voor producten het zijn overigens.

Fijn om zoveel bruikbare tips te lezen overigens!

Groetjes Chrissy

9.181. Website verzameling

Website-verzameling.nl heeft een dochter goedkoop.website-verzameling.nl met handige links.

9.182. Reactie op Ellen, schoenen

Ik zou Ellen eens aanraden naar de scapini te gaan, daar hebben ze goede merkschoenen voor een lage prijs. Ik koop daar altijd voor mezelf de ecco schoenen, ook omdat ik brede voeten heb. Voor mijn zoon koop ik ook daar mijn schoenen. Dus Ellen probeer het uit, en helemaal niet duur.

groetjes van Petra

9.183. Gratis bellen

Even nog over het goedkoop bellen. Als je over een pc beschikt en je hebt adsl kan het gratis, dit bellen.

Je downloadt voipbuster en betaalt éénmalig 1,30 euro. Dan kan je iedereen bellen in Nederland (en zelfs vele andere landen) en dit is geheel gratis. Let op: naar een mobiel betaal je wel. Je hebt natuurlijk wel een headset nodig maar die zijn maar zo'n 10 euro.

Als je meer wilt weten kun je me mailen.

Patricia

9.184. Slimme tips voor a.s. mama's!

Ik heb zojuist heel aandachtig ongeveer deze hele site zitten bekijken, hele nuttige dingen tegengekomen, maar miste toch wat praktische bezuinigingstips die ik inmiddels (zelf moeder van zoontje van 14 maanden en zwanger van de tweede) zelf heb gekregen en bedacht. Kindertjes kosten nou eenmaal heel veel geld, maar toch kan je naar mijn idee een hoop besparen als je wat tijd en creativiteit bezit! Hieronder mijn tips: Ik hoop dat iemand er wat aan heeft! Succes!

Johanna

9.185. Vergoeding overblijfmoeder en de maand rond

Hoi Diana,

Ik ben ook overblijfmoeder op de school van mijn zoontjes, maar wij krijgen hier helemaal niets voor!

Mijn man is ook alleenverdiener, en wij hebben ook veel vaste lasten. Mijn kinderen doen ook aan voetbal en zwemmen. Weet soms ook de maand niet rond te komen, en probeer al overal op te bezuinigen, hoe doe jij dat met je kids? Mijn kids zijn erg goede eters dus er gaat heel wat doorheen op een week!

groetjes Jolanda

9.186. Geen vergoeding overblijven?

Hallo Jolanda

Op de school van mijn kinderen ben ik coordinator overblijven. Ik ben stomverbaasd dat je geen vergoeding krijgt.

Waarom blijven de kinderen op school over? Is dit speciaal onderwijs dan kan ik me er nog wat bij voor stellen. Als kinderen op school overblijven omdat vader en/of moeder werkt dan lijkt het mij logisch dat je daar voor betaald wordt. Als de kinderen niet op school zijn en de ouder werkt, dan moeten de ouders toch ook een oppas betalen.

Onze overblijfouders worden er niet rijk van maar steken er tijd en energie in zodat een ander kan werken. Per 1 augustus 2006 gaat de nieuwe wetgeving rondom overblijven in en dus lijkt mij dit het moment om veranderingen door te voeren. Wil je meer informatie dan kun je eens kijken bij het Instituut voor Ontwikkeling van Schoolkinderopvang, of het ministerie van onderwijs.

In mijn woonplaats worden er op alle bij het CNS aangesloten scholen dezelfde afspraken gemaakt.

Succes. Alice

p.s. Zo'n extra centje kan iedereen wel gebruiken of niet?

9.187. Re vergoeding overblijf moeder

Ik ben ook een tijdje overblijfmoeder geweest en kreeg voor de vergoeding 9 euro netto per keer. Ik deed het 1 keer in de week, maar als je het elke dag doet kan het aardig aantikken zo handje contantje. Je hebt de pech dat ze dat niet doen op die school waar je kinderen op zitten. Ik zelf doet het niet meer want ik ging meer uren werken. Maar voor huisvrouwen is het een leuke bijverdienste. Een moeder die spaarde het geld op en ze gaan nu ieder jaar ervan op vakantie.

Maar deze school waar ik het over hebt die betaalde best goed. Een heleboel scholen betalen iets minder of de helft, of in jouw geval, helemaal niets.

de groetjes Manuela

9.188. Re; Alice en Manuela

Hallo Alice en Manuela, jullie hebben gelijk, zo een extra centje zou zeker meegenomen zijn en wat een leuk idee omdat aan de vakantie te besteden! Dat loopt zeker extra op 9 euro per keer, onze kinderen zitten hier gewoon op een katholieke basisschool en de reden dat wij daar niets voor krijgen is dat de kinden ook gratis overblijven. Maar de werkende ouders zijn hier natuurlijk zoals jullie ook al zeggen reuze blij mee, want zij hoeven geen oppas te regelen! Het overblijven is dus ook verplicht, je mag wel naar huis maar je hebt maar pauze van 12-12:30, dus dat haal je nooit.

Maar voor 9 euro zou ik eerlijk gezegd ook meerdere keren gaan, iedere euro is toch welkom voor ons allemaal?

Bedankt voor jullie reacktie! groetjes Jolanda!

9.189. Schulden/Hypotheek

Hallo,

Ik weet niet of het voor iedereen een optie is, maar wij kunnen een groot deel van onze schulden onderbrengen in onze hypotheek. Dit scheelt ons een hele hoop aan maandlasten, waardoor we langzaam maar zeker weer een beetje grip krijgen op onze financiën. Natuurlijk moet je er wel waakzaam voor zijn dat het uiteindelijk niets oplost en je gehele schuld toch moet aflossen, maar voor ons is het wel de manier om langzaam maar zeker weer op de rit te komen. Wie weet ook een idee voor anderen? (kijk ook bij het Nibud, zij geven dit ook als tip).

Vriendelijke groet, Joanne

9.190. Klopt als een bus dat goedkope bellen; ook mobiel

Klopt als een bus Yvonne. En nu ook mobiel bellen vanaf 6,2 cent per minuut. Da's wel wat goedkoper dan prepaid (tot 35 cent per minuut). Geen nieuwe zogenaamd gratis telefoon nemen scheelt echt.

Rene

9.191. Tip voor Ans

Dat het onderwijs zich leent om boeken te verkopen heeft wel twee kanten, ze denken dat ze het thuis lezen er mee stimuleren. Al denk ik dat diegene die thuis al niet graag las, ook die boeken niet koopt. Waarom scholen er aan mee doen? Misschien zit het in het contract dat ze hebben met de uitgeverij? Geen idee.

Maar ik heb wel een tip! Die boeken zijn namelijk hartstikke leuk. Ga naar de eerstkomende kinderrommelmarkt en je vindt geheid een boekje uit één van de series van school. Zo heb ik al een metertje bij elkaar gescharreld voor onze kinderen en ze lezen ze graag. Zelf ben ik gek op de prentenboeken, schattige zijn er bij. Veel kinderen krijgen die boeken en kijken ze amper in dus ze zijn nog heel mooi.

Truus de mier

9.192. Goedkoper uit eten met internet

Culinair uit eten wordt voor iedereen goedkoper met de onlangs gelanceerde website www.12eat.nl (want to eat). Via deze website brengen deelnemende restaurants speciale aanbiedingen en last-minute acties onder de aandacht van iedereen met een internetverbinding. Aantrekkelijk voor restaurants, want met deze aanbiedingen krikken restauranthouders op minder drukke dagen het aantal bezoekers op. Bovendien is deelname voor restaurants geheel gratis.

Bezoekers die via de gebruiksvriendelijke site een restaurant zoeken komen acties tegen uiteenlopend van gratis koffie tot maar liefst 50% korting op eten. De aanbiedingen kunnen vervolgens direct vanaf de website worden gereserveerd. Hiermee wordt het vraag en aanbod principe, al heel gewoon in de hotellerie en de luchtvaart, nu dus eindelijk geïntroduceerd in restaurants. Bij een reservering ontvangt zowel het restaurant als de bezoeker binnen enkele seconden een bevestiging.

Ook dit is binnen de restaurantwereld uniek, en opent de deuren naar het online reserveren van restaurants, desnoods 24 uur per dag. Het beoordelingssysteem op de website stelt bezoekers in staat om na afloop een mening te geven over het bezochte restaurant. Als extra veiligheid kan dit alleen met een code die tegelijkertijd met de bevestiging wordt verstuurd. Inmiddels hebben 40 restaurants de mogelijkheid aangegrepen aanbiedingen te kunnen plaatsen.

Omdat alleen restaurants die aanbiedingen beschikbaar hebben gesteld zichtbaar zijn, varieert het aantal restaurants op de site per dag. De aanbiedingen zijn te vinden op www.12eat.nl.


9.193. Alle koopjes op één site

www.koopjesannie.nl is bereikbaar.

Naast het mama of papa zijn, wat helemaal fantastisch is, heb je wel extra uitgaven voor de verzorging van je kind(eren). Prijsbewust inkopen kan je dus heel wat geld schelen. Ik heb het altijd al leuk gevonden om allerlei folders te lezen. Zo houd ik nu alle aanbiedingen voor zijn verzorging, zoals luiers, doekjes, eten en drinken, kleding, hebbedingetjes, goed in de gaten. Het is eigenlijk een soort sport geworden en ik krijg dan ook vaak de vraag of ik ergens nog een leuk adresje weet voor het een of ander.

Op de site koopjesannie zou ik graag onder andere de aanbiedingen met jullie willen delen en ik hoop jullie met mij, zodat we elkaar kunnen helpen en op de hoogte houden. Koopjesannie is onder constructie en zal nog in een andere vorm worden gegoten. De site Koopjesannie.nl is een hobbysite en ik heb nog veel te leren. Als je tips of opmerkingen hebt om het forum te verbeteren dan zou ik het heel prettig vinden als je mij dat laat weten! Mail me dan via de site.

Voor nu 'moet' je het hier nog even meedoen, omdat kinderen niet onder constructie kunnen en aanbiedingen ook gewoon doorgaan heb ik het forum alvast geplaatst. Houd de site dus in de gaten!

Wie weet tot www.koopjesannie.nl/forum!

Groetjes, Dorien

9.194. www.james4you.nl

Ik heb wellicht nog een goed tip voor deze geweldige besparingswebsite. Het is fijn om te zien dat ik niet de enige ben die iedere maand moeilijk rond komt en gelukkig komen steeds meer webtools die het ons makkelijker maken om geld te besparen. Zo maak ik nu al een tijd gebruik van de website www.james4you.nl. Deze website helpt mij niet alleen op tijd zaken op te zeggen maar komt zelfs met suggesties van andere aanbieders die goedkopen of beter zijn. Dankzij de reminders weet ik precies wanneer ik welke rekening moet betalen zodat ik (bijna) geen extra geld meer hoef te betalen i.v.m. te late betalingen.

Wellicht dat jullie er ook iets aan hebben. Groeten, Jasper

9.195. Woningruil als vakantietip

Als reactie op de vakantietip van "Vera": op Internet heb je zo'n woningruilorganisatie, genaamd Intervac. Een kennis van mij ruilde haar woning (huisje aan de rand van het bos in het Rijk van Nijmegen) met een Italiaans gezin van 8 leden (opa en oma kwamen ook mee). Zo kwamen ze met zijn vijven terecht in Napels, in een appartement aan zee, en ze kregen ook nog de beschikking over de boot!

9.196. Katoen altijd goedkoper

Beste lezers,

Katoen altijd goedkoper? Ja Bekijk een het productie proces van de zgn pampers.

De natuur is beter af met katoen.

Galop

9.197. Mooncup? softcup

Nog even en we gaan weer terug naar de katoenen lap die oma gebruikte. BAH een spons? Niet raar opkijken als je naar de Gyn moet met een infectie. Wou ik toch even kwijt. Besparen ok, maar zijn er dan geen grenzen?

Hillena

9.198. Goedkoop bellen

Wij betalen rond de 32 euro aan kpn dan hebben we abonnement en gratis bellen naar vaste nummers in NL elk moment van de dag 365 dagen per jaar!

We dachten dat kpn heel duur was maar ivm wonen in stacaravan in klein dorpje geen andere keus...

misschien een idee?

groetjes Lisette

9.199. Gratis geld besparen

0euro.nl is misschien een goede tip om geld te besparen.

Erik ld@hotmail.com}{Erik}{81.65.113.177}{12-07-2006}{Gratis geld besparen}{Prikbord}

9.200. Vraagje dierenvoeding

Hallo beste lezers,

wie kan ons vertellen waar je grote voordelige zakken katten- en hondenvoer kunt krijgen? Wat ze ook erg lekker vinden!

alvast bedankt! groetjes Sara

9.201. 2 personen 40 euro p.w.

Ik las hierboven verschillende artikelen over bezuinigen en budgets. Ik heb een strak budget en heb in de laatste jaren de broekriem steeds strakker aan moeten trekken. Voor mij is de beste methode om rond te komen werken met een boodschappenrekening.

Wij hebben een aparte rekening waar we het beschikbare huishoudgeld op storten. Wekelijks neem ik dan mijn weekgeld op (weekgeld = maandgeld:4), in mijn geval is dat 40 euro. Dan reken ik mijn daggeld uit (40:7= 5,70euro). Als ik mijn boodschappen lijstje maak zet ik mijn daggeld erbij. Als ik geld overhoud, deel ik het geld door het aantal overgebleven dagen.

Op zaterdag mag ik ook voor zondag uitgeven en kan ik dus grotere aankopen als kaas en vlees doen. Het enige probleem aan deze methode is dat een maand niet precies uit 4 weken bestaat, dus ik probeer altijd wel een buffer te kweken. Ik heb thuis een enveloppe waar ik dan mijn "restjes" kleingeld instop, zodat ik die laatste dagen ook wat te besteden heb. En soms heb ik ook een balansdag, dan eten we gewoon een pak kant en klare pannekoeken a 1 euro of ook altijd lekker goedkoop: mais, doperwten en rijst eventueel geserveerd met diepvries hamburgetje erbij.

Ach het is niet makkelijk maar het wordt een sport. Zo kijk ik elke zondag op aanbiedingenstart.nl en check ik voor elke supermarkt in de buurt de aanbiedingen, en natuurlijk ken ik (bijna) alle prijzen uit mijn hoofd.

Succes allemaal,

Susanne

P.S. Ik las een stukje terug ook iets over mensen met een heel hoge energierekening, ik vroeg me af of deze persoon al een hr ketel hebben, en spaarlampen (action), en radiatorfolie, gordijnen dicht savond´s in de winter, tochtstrippen, en je kunt ook nog waterbesparende douchekop nemen en van die doorstroombegrenzers op je kranen zetten. Alle aparaten van standby enz enz. Misschien lijkt het overdreven, maar het zijn juist die kleine dingen, en alles bijelkaar kan het een hoop schelen. En als jullie dit al doen, sorry dan voor de overbodige info.

9.202. Reactie 2 pers. 40 u pw

Een pak kant en klare pannenkoeken is in verhouding hartstikke duur. Met bloem, melk en eieren kun je meer pannenkoeken bakken, maar jij bent met 2 personen dus zal dat voor jullie beter kunnen waarschijnlijk. Ook wij hebben een hoog stroomverbruik maar ik zou zo niet weten waar het in zit. We hebben wel een diepvries en afwasmachine en droger, maar de laatste 2 gebruik ik zelden. Wel staat de pc van mijn oudste dagelijks aan en daar heb ik nu zo'n verlengsnoer met schakelaar tussen zodat alles uit is. Heb ook gehoord dat je de videorecorder ook via zo'n verlengsnoer moet laten lopen zodat ook daar geen stroom wordt verbruikt, maar hoe zit dat dan met dagelijks de tijd weer instellen van dat ding, anders staat ie te knipperen.

Dominique

9.203. Gratis goede kapper

Als je in het telefoonboek zoekt naar kappersopleidingen, kan je daar naar bellen, en aanbieden 'model' te zijn. Dan knippen ze je haar hoe je het zelf wilt. De leerlingen gaan zeer voorzichtig te werk en staan onder voortdurende controle. Kortom, een gratis nieuw kapsel waar door meerdere kappers volop aandacht aan is gegeven!

Ann

9.204. Extra korting

Als je maar 1 kortingsbon hebt is er op internet vaak wat te vinden om voor de anderen ook korting te krijgen. Bijvoorbeeld op marktplaats.nl en verkoopjekorting.nl waar mensen bonnen ruilen of via google. Het is eigenlijk jammer als je de normale prijs betaalt voor attracties!

Iris

9.205. Het is een eigen keuze

Tja Tanja, sorry dat ik het zeg, maar ik denk niet dat je de regering aansprakelijk kan stellen voor het feit dat jullie met 10 personen van het salaris van je man rond moeten komen. Ik werk 40 uur in de week & mijn man ook. Ook ik wil liever thuis zijn om de kleine op te zien groeien, maar in deze maatschappij is dat niet mogelijk, ik wil nm. niet dat er geen geld is voor sport e.d. En ja mijn kind loopt dan wel soms als ik geld genoeg heb in een merktrui, & we gaan ook als even kan 1 a 2 x per jaar op vakantie. Maar daar heb ik hard genoeg voor gewerkt.

Ik kan er ook voor kiezen om thuis te blijven en de eindjes aan elkaar te knopen en op deze site mijn beklag te doen. Dat is een keuze.

Gizmo

9.206. Goedkope verf

Hopelijk ook voor anderen een goede tip. Toen wij in ons winkeltje de boel wilden opvrolijken en op pad gingen voor verf, schrokken we toch wel vd hoge prijzen, ook voor de kleine blikjes. Onze bedoeling was om veel vrolijke kleurtjes te gebruiken. Ik heb toen een oproep op marktplaats gezet voor restjes verf en een reactie gehad vd eigenaar van een verfwinkel. Daar zijn we div. potten verf met nog restanten kunnen halen. Deze man vertelde dat ze moeten betalen om restanten verf vd verfmachine "weg te gooien" en dat ze het dus liever gratis weggeven om zo zelf ook kosten te besparen.

Veel verfplezier!

9.207. Schoolboeken

Hoi allemaal,

Als moeder van een klein gezin met 2 dames in de leeftijd van 12 en 15 lees ik jullie site met veel interesse! Een budget tip van mijn kant: de boeken die je voor de kinderen voor het voorgezet onderwijs moet aanschaffen (en/of huren) zijn vreselijk duur. Dit jaar heb ik voor de oudste -op 1 boek na- tweedehands gekocht via internet. Daardoor uiteindelijk 1/3 van de 'normale' huurprijs betaald. Een aantal boeken heeft zij 3 jaar nodig en als je die drie jaar moet huren betaal je bijna de nieuwprijs van het boek. In de werkboeken schrijft mijn dochter niet, daarvoor gebruikt ze een apart schrift. Volgend schooljaar kunnen we de boeken dan weer verkopen.

Groet Annemieke

9.208. Schoolboeken

Dat van die werkboeken onbeschreven houden en de uitwerkingen in een schriftje maken is een goede tip. Had ik al eens eerder gehoord, maar dit jaar gaan mijn 3 kinderen dit zeker doen.

Huurboeken 2e hands kopen is lastiger, daar scholen en boekenleverantiers geen ISBN nummers meer verstrekken met de duidelijke bedoeling gedwongen winkelnering af te dwingen. Bovendien wisselen scholen ineens nogal eens van methode, hangt van de contractduur met de uitgeverij af.

Maar gisteren kreeg ik een huurboek maatschappijleer binnen van Iddink, waarvan ik dacht: hoe durf je het nog te verhuren. Het zat er ondergekrast, en invuloefeningen waren gewoon met pen ingevuld. Het was geen werkboek.

9.209. School als tussenpersoon voor aanbiedingen?

(Reaktie op verkooppraat van kinderboeken en basisonderwijs.)

Bij ons worden ouders elk jaar bestookt door een kindertheater, die goedkope abbonnementen aanbiedt aan ouder en kind. Let wel, de aanbieding geldt voor 1 ouder en 1 kind, op grotere gezinnen is niet gerekend. Of alle kinderen moeten ook op de basisschool zitten, de mailing loopt nl via het adressenbestand van de school. En de aparte voorstellingen zijn per leeftijdsgroep gegroepeerd, dat wordt dus lastig als ouder van een kind van 11, 1 van 8, en 1 van 5. Je mag ze dan niet alledrie tegelijk meenemen.

Ik wist niet dat de school adressenbestanden uitwisselt met semi-commerciele bedrijven, maar kennelijk is nog niemand op de barricaden geklommen om dit tegen te houden. De gemeente zal er wel een rol van subidieverstrekker in gespeeld hebben...

Ja, theater is leuk. Maar abbonnementen op tijdschriften en boeken zijn dat misschien ook. En zo kun je nog wel even doorgaan. Het gaat erom dat de school meewerkt aan verkoop aan ouders, als tussenpersoon fungeert.

9.210. Aankaarten bij MR

Op de basisschool die mijn kinderen bezoeken is iets soortgelijks gebeurd. Ouders hebben dit aangekaart bij de MR en die heeft in overleg met de directeur besloten om af te zien van dit soort acties. Alles naar tevredenheid opgelost!

Willeke

9.211. Tips om te besparen

De website Tips om te besparen is uitgebreid met een categorie over huishouden. Hier zijn tips te vinden over hoe men kan besparen op het huishouden.

9.212. Echt goedkoop bellen

Wij bellen sinds kort via de kabel van @home en het werkt perfect! De mensen op deze site beschikken allemaal over internet dus is dit ook mogelijk voor hen. Met opgroeiende kinderen werd er bij ons behoorlijk gebeld! Ik had soms een rekening van 100 euro per 2 maanden! Dat is wel erg veel ja,

Nu betaal ik 34 euro in de twee maanden en kun je 24 uur per dag onbeperkt bellen. (uitgezonderd naar mobiele telefoons) Je hebt ook een abonnement van 6 euro per maand. Daar komen dan nog wel de gesprekskosten bij maar in vergelijk wat alleen al het abonnement kost bij KPN. Het is zeker de moeite waard om eens op de site van @home te kijken.Daar staat allees precies uitgelegd.

Veel succes iedereen. Amber

9.213. Bellen via kabel internet

Hoi,

Nee daar zit internet nog niet bij. Wij hebben het abonnement van 29,95 per maand. 2x is 60 euro plus 34 euro is 94 euro in de 2 maanden. Maar aangezien de meeste lezers dus al internet hebben en dus een aparte telefoonrekening is dit echt een stuk goedkoper! Je belt gewoon met je eigen toestel wat je al thuis hebt.

Amber

9.214. Bellen via kabel internet

Je belt gewoon met je eigen toestel wat je al thuis hebt.

Amber

9.215. Is Skype niet iets voor jullie?

Beste ouders,

Nu ik al die artikelen lees over het duur bellen met de KPN ed. telefooncompanies denk ik ook wel een goede oplossing aan te kunnen dragen.

Ik heb een internetverbinding via @home voor 29,95 per maand. Dat is een redelijk goede verbinding, geen klachten over de snelheid ofzo.

Sinds kort heb ik ook Skype geinstalleerd. Dat kost werkelijk helemaal niets extra, ook heel handig met tieners die altijd wel op msn rondhangen en mobiel bellen. Je kunt iedereen hiermee bereiken die maar een pc heeft, uiteraard moet diegene ook Skype hebben. Het fijne is dat het zelfs beter klinkt als dat je met je mobieltje praat wat nog wel s ruis en storingen geeft, Skype is heel helder, ook beter dan de audioversie van MSN!

Als je iemand wilt spreken kan je diegene ook even smssen wanneer ze achter de pc zitten. Je kunt er zelfs chatberichten mee versturen! En wil je iemand via Skype op zijn/haar huistelefoon of mobiel bereiken kan dat zelfs ook nog, daar kan je dan belminuten voor opwaarderen, maar iedereen heeft tegenwoordig toch wel internet dacht ik zo.

Een mooi programma dus voor iemand die wil besparen op de telefoon/mobielkosten. Scheelt een abonnement ofwel belminuten. Ik kan het iedereen aanraden die een pc heeft!

Downloaden kan via www.skype.com/intl/nl/download/

Met vriendelijke groet,

Ingrid

9.216. Schoenen Elefante

beste mensen

Om mij heen hoor ik altijd van de schoenenwinkel in Kleef. Ik wil hier ook keer heen maar wanneer is deze winkel open. Dit kan ik nergens op een site terugvinden. Weet die iemand?

Vast bedankt, groetjes Susanne

9.217. Bezuiniginstip

Zijn er boodschappen in de aanbieding, heb je geld voor een postzegel uitgespaard, tel alles elke dag op en maak je winst over naar je spaarrekening. Het leukst is internetbankieren,want je ziet elke dag je resultaat. Zeer verslavend, probeer maar!

Tessa

9.218. Bezuinigingstip

Hier nog even een kleine aanvulling op mijn bezuinigingstip. De achterliggende gedachte is namelijk, geld dat je tussen aanhalingstekens overhoudt uit het systeem halen.

Voorbeeld: gister twee stukken kaas ge- kocht voor de prijs van een, de prijs van het ene stuk kaas, 3.80, op de spaarrekening.

Ook vinden wij hier vaak statiegeldflessen, dat is een kwartje verdienen. Onderschat bovenstaande niet, want gemiddeld komen wij al gauw op tien euro per week.

Succes er mee! Tessa

9.219. Goedkoop bellen

Tegenwoordig heeft ook kpn een goedkopere oplossing dit heet internetplus bellen. Voor 42 euro per maand heb je internet en bellen ineen je kan dan alle netnummers altijd gratis bellen de hele dag. Het enige wat je nog achteraf moet betalen is mobiele nummers en 0900 nummers. Maar deze zijn via het internet heel eenvoudig te blokkeren. Ook de mobiele nummers kan je blokkeren.

Gadija

9.220. Bezuiniging

Opmerking: De tip van 2 stukken kaas voor de prijs van 1 en dat er 3,80 naar de spaarrekening gaat. Op zich mooie gedachte maar ben jij dan hele dagen met de administratie bezig, want je koopt 2 stukken kaas die normaal 2x 3,80 zouden kosten maar ga jij thuisgekomen dan achter je pc zitten en stort van je huishoudgeld 3,80 naar je spaarrekening? Of stop je 1x 3,80 in een spaarpotje en brengt die later in de week naar de bank?

Ik bedoel het klinkt allemaal mooi maar in de realiteit ga je natuurlijk niet voor een uitgespaarde postzegel je inloggen op internetbankieren om 0,39 ct over te boeken naar je spaarrekening. Bovendien is het bij mij zo dat ik het huishoudgeld van de bank moet halen en zo boodschappen moet doen omdat ik anders geen overzicht hebt. Maar er zullen misschien mensen zijn die het wel handig vinden.

Dominique

9.221. Budget-tips

Heb deze site met bewondering gelezen, tjeetje wat een tips. Ik ben zelf ook altijd aan het besparen. Nu moet ik wel zegen dat het me de ene keer beter afgaat dan de andere keer. Als ik bv een grilworst heb aangebroken heb, en ik weet dat hij bijna op datum is, dan maak ik er blokjes van en doe die door de nasi. Heb ik geen vlees in huis, dan koop ik een goedkope rookworst of visticks. Wij zijn een gezin met drie kinderen. Die zijn er dol op. Het zijn maar een paar tips maar mischien kunnen jullie er wat mee.

Marijke

9.222. Denk niet in onmogelijkheden

Tip voor Diane en al de andere gezinnen die klagen over geldgebrek.

Het valt mij op dat er heel veel vrouwen klagen over geldgebrek en dat deze zelfde vrouwen de hele dag op hun luie gat zitten onder het mom van ik wil de kinderen niets tekort doen.

Als je te weinig geld hebt kan je twee dingen doen: of je geeft minder uit of je zorgt dat er meer geld binnen komt.

Dus beste dames ga werken! Mijn vriend en ik werken allebei vier dagen. Dit levert per maand meer op dat één salaris. De kosten van het kinderdagverblijf zijn hoog maar we blijven zo allebei in het arbeidsproces. Want denken deze dames dat ze makkelijk werk kunnen vinden als de kinderen eenmaal op school zitten? Ze hebben dan een gat op hun cv van jaren....

Kruip uit die slachtofferrol!

Rina

9.223. RE op Rina, tips voor thuisblijfmoeders

Kaag jij nooit, heb jij het nooit over enig ander tekortkoming?

Kunnen die andere vrouwen weleens werken, buiten de evt. keuze van het willen?! Nee, jij weet het niet? Misschien kunnen ze geen werk vinden (dat bij hen past zodat ze de kids niet tekort hoeven te doen).

Oftewel Rina: oordeel niet te snel, zonder dat je evt. andere onbekende achterliggende redenenen kent.

Ik heb misschien nog wel een tipje voor de thuisblijfmoeders: probeer evt. thuiswerk te doen (mails wegklikken oid) of geef je op bij een centrale bij jou in de buurt. T.a.v. besparen: ga niet vaker dan nodig is de stad in, zorg dat je cadeautjes (niet te duur) in de uitverkoop koopt, het leukste is het ´toevallig´tegenkomen van goedkope hebbedingetjes. Maak een weekmenu aan de hand van aanbiedingen van de winkels die bij jou in de buurt zijn of de aldi en producten die je nog in de kast hebt staan.

Succes! Annemiek

9.224. Links

Ik kan nu wel (weer eens) heel veel tips gaan plaatsen, maar tis voor mij net even gemakkelijker en voor jou/jullie overzichterlijker om enkele hele handige, boordevol gouden informatie sites door te geven! Je hebt er echt wat aan!

Hier de url van een msn-group: bomvol met tips en een heel goedkoop weekmenu!

groups.msn.com/delow-budgetkeuken
groups.msn.com/levenengenietenmeteenkleinbudget

Dit zijn écht aanraders!!! Annemiek

9.225. Geklaag over schoolkosten heeft niets te maken met wel of niet werken

Rina, geklaag over schoolkosten heeft niets te maken met wel of niet werken. Die schoolkosten stijgen per jaar met een hoger percentage dan jullie beide salarissen. Dus over een jaar of wat spreken we elkaar wel weer...oke ? Dan zul je merken dat je a: niet in aanmerking komt voor een tegemoetkoming en al je aan de voordeur verdiende geld er aan de achterdeur weer uitvliegt en b: wat ik al opmerkte over stijgende prijzen en achterblijvende salarissen. Ook nog mogelijk is dat je plots "de zak" krijgt. En weer van 1 salaris moet leven. Of een salary-freeze krijgt.

Daarom is het gratis verstrekken van schoolboeken zo belangrijk, de steeds duurder wordende schoolboeken tasten te koopkracht van ouders harder aan dan jij verdienen kan.

9.226. Goedkope uitjes

Dag beste allemaal,

Met grote interesse heb ik veel dingen op de site gelezen. En heb ik ook wat tips als aanvulling.

Als je in de buurt van Rotterdam woont, dan kun je een Rotterdampas aanschaffen. Afhankelijk van je inkomen voor €5,- of €50,-. Er zitten hele leuke kortingen, acties en gratis dingen bij (voor het hele gezin!).

Er doen steeds meer gemeentes mee, dus er kunnen steeds meer mensen meedoen.

Gratis de Euromast op, korting op De Pannenkoekenboot, 40% korting op een abonnement voor de dierentuin (en dus kan je er naartoe wanneer jij er naartoe wilt, of gewoon even naar de speeltuin).

Echt een aanrader. Kijk maar op de site van de Rotterdampas: http://www.rotterdampas.nl/

Veel plezier, want er gaat een hele nieuwe wereld open voor weinig.

Vriendelijke groetjes, Miriam

9.227. Tomatenpuree

Dag beste allemaal,

Gezeefde tomatenpuree in een pak is bijna hetzelfde als een blikje. In het pak is water toegevoegd en je betaalt er veel meer voor. Hetzelfde geldt voor tomatensap: eurootje erbovenop, maar er zit gewoon nog meer water bij.

Koop een blikje van ongeveer 7 cent en doe er zelf water bij. Dan heb je hetzelfde resultaat voor weinig.

Pastasaus, tomatensap, tomatensoep en ga zo maar door. Beetje kruiden gebruiken of andere dingen...

Eet smakelijk,

Vriendelijke groetjes, Miriam

9.228. Schoolpasfotoos niet bruikbaar op IDkaart

Onze schoolfotograaf levert o.a 2 zwartwitfoto's op een velletje met bijschrift "pasfotoformaat". Ja, daar kwam ik bij de balie met die dingen aanzetten. Werd geweigerd, niet de juiste kleur achtergrond. En ik had nou juist dat velletje besteld met het oog op de ID kaarten, die mijn kinderen moesten hebben. Ik ben sindsdien kieskeuriger dan ooit met het afnemen van schoolfoto's.

9.229. Senseo, maar dan voordelig

Een kopje senseo drinken is natuurlijk niet voordelig, maar als je toch een aaparaat hebt staan heb ik de volgende tip: Koop sterke koffie-pads (dark roast), zet een grote mok onder de senseo, en druk dan op het knopje voor 2 kopjes koffie. Zo heb je een mok vol koffie, en het bespaar je elke keer 1 pad. Vind je het iets te slap dan zet je het apparaat iets eerder uit, even uitproberen dus.

Jolanda

9.230. Theezakjes en de thermoskan

Hallo allemaal,

Vaak worden theezakjes na 1 keer weggegooid (in bedrijven of thuis). Een thermoskan heet water en er dan een theezakje indoen (zonder etiketje), zodat het theezakje optimaal gebruikt kan worden. Je kan het er de hele dag in laten zitten, het zakje blijft over het algemeen heel. Het scheelt ook veel geknoei met (al die losse) theezakjes en het blijft lekker warm. Als het om sterke thee gaat, kun je zelfs makkelijk 2 kannen thee ervan drinken.

Een thermoskan is ook handig voor onderweg (scheelt weer kosten als je onderweg je drinken koopt).

Tip voor thermoskan: Neem een Mepal thermoskan (Marskramer, reiswinkels, niet overal verkrijgbaar). Dit is een (hele goede) langwerpige met een draaiknop, want die je in kunt drukken om te schenken lekken snel.

Groetjes, Miriam

9.231. Besparen op kleding

Lees de tips op Besparen op kleding.

9.232. Water voor de stoomreiniger

Ik kreeg het advies om voor gedemineraliseerd water naar de praxis te gaan. 1 ltr kostte me e1,05. Ik vond dat niet echt goedkoop. Stom toevallig kom ik "demi water" ook tegen; gewoon in het rek bij de C 1000. de prijs was bijna de helft minder(0,55). Hopelijk doe ik iemand een plezier met deze besparingstip.

9.233. Het lege bordenboek

Het lege bordenboek is een kookboek met acht lekkere recepten voor iedere dag.

9.234. Hoezo gedemineraliseerd water?

Ik las over het kopen van gedemineraliseerd water en ik vroeg me af waar je dit voor gaat gebruiken. Als je het voor de strijkijzer gebruikt en toevallig ook nog een droger met condensafvoer hebt dan heb ik de volgende tip, die al jaren oud is; gebruik het opvangwater hiervan voor het strijkijzer, dit is gedemineraliseerd en ruikt ook nog lekker. Goed voor het milieu en een stuk goedkoper

9.235. Bespaar duizenden euro's bij oppas door vrienden en kennissen

Veel ouders laten vrienden en kennissen tegen een zwarte vergoeding oppassen op hun kinderen. Wanneer je deze oppas registreert bij een gastouderbureau kun je vaak duizenden euro's voordeel per jaar krijgen.

Voor meer informatie kun je op www.oma4kids.nl bij een gastouderbureau naar keuze zelf een berekening maken hoeveel je er netto aan verdient.


9.236. Energie lastenverlager

Energie besparen is niet moeilijk, als u maar weet waar u op moet letten. De Energielastenverlager biedt u de helpende hand.

9.237. Katoenen luiers niet goedkoper

Via via heb ik heel goedkope pampers te koop heel groot ingekocht. Ze kosten mij nu maar 15 eurocent per luier voor de eerste 3 maten; de grotere maten 16 eurocent.

Verder heb ik groot ingekocht, billendoekjes 72 stuks voor nog goedkoper dan in de scherpste aanbieding van etos, en nog een ander merk. Bij mij kosten ze u maar 1,25 per pak.

Bij interesse kunt u mij mailen.

MvG

9.238. Modellen om te knippen

Hallo allemaal, voor mensen die in de buurt wonen van Arnhem zoek ik mensen om te knippen op de kappersschool. De modellenbijdrage is 2,50 (als je gewoon de school bij ons binnenloopt betaal je 9,90, ook dan word je door studenten geknipt. Zowel heren, dames als oudere kinderen mag ik meenemen. Goedkoop geknipt, jullie helpen mij enorm hiermee.


9.239. Vergelijk van Zorgverzekeraars

Zoals elk jaar lanceert ZekerZorg begin december een onafhankelijk en gratis vergelijk van Zorgverzekeraars. Het vergelijk is gebaseerd op de polissen en prijzen die de Zorgverzekeraars via hun website beschikbaar hebben. Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor collectiviteitskorting via een organisatie of werkgever. Ook dit jaar zijn er weer een aantal opmerkelijke ontwikkelingen. Zie hiervoor de samenvatting waarin de gemiddelde premiestijgingen staan. Hoeveel is uw premie gestegen in vergelijk met andere Zorgverzekeraars? U ziet het op www.zekerzorg.nl.

Met vriendelijke groet Het ZekerZorg Team

9.240. Vlees bij de boer

Hoi,

ik lees vaak dat vlees van de boer goedkoper is. Weet iemand soms of er in de provincie Groningen een boer is die dat ook doet?

Moonya

9.241. Voordelig samen eten

SamenEten bestaat uit een team smulpapen, die voor jou gezonde en voordelige gerechten samenstellen, die te verkrijgen zijn bij een supermarkt bij jou in de buurt.

9.242. Mens-, dier- en milieuvriendelijk consumeren

Goed Waar & Co is een vereniging voor mens-, dier- en milieuvriendelijk consumeren.

9.243. Vlees bij de boer

Op de weg van Ten Boer naar Bedum aan de linkerkant zit er een waar je vlees, eieren en groente kan kopen. En in Bedum richting Groningen en dan bij de brug weer links, daar zitten er twee.

Veel succes bij het zoeken. Marnix


9.244. Vlees bij de boer

Vlees bij de boer, ik heb daar een raar gevoel bij, geen idee hoe hij het slacht, hoe er verder mee omgegaan wordt, wat je krijgt, en dat soort zaken, bij de winkel koop je idd een bakje met daarop wat en hoe.

Naar een boer gaan voor groente, eieren, zuivel en dat soort dingen, ja daar kan ik me wel in vinden, maar vlees.....raar gevoel bij.

Rudy

9.245. Goedkope verf

Ik haal mijn verf altijd bij 'de grote schuur' in Oldebroek. Dit scheelt me meer dan de helft. Ze kopen daar faillisements partijen op en verkopen dat voor een hele lage prijs. Je kunt het zo gek niet bedenken op het gebied van inrichting en ze hebben het er wel. Van rolgordijnen, behang, verf, enz. tot bankstellen, en alles voor erg weinig. Tja...het zit wel in Oldebroek, dus als je niet in de buurt woont is het ook weer niet wat.

Maaike

9.246. Vlees bij de boer

Wanneer je vlees bij de boer koopt betekent dat dat gewoon een in slachterij is geslacht hoor. Er zijn heel veel eisen waar een slachterij aan moet voldoen, dus zo raar is het helemaal niet. Het betekent alleen dat het vlees van de stieren van de boer zelf komt. Je weet dan dus precies waar het vandaan komt en of de boer er goed voor zorgt. Je zou zelfs even een kijkje in de stal kunnen gaan nemen als dat mag van de boer. Dan zie je hoe de beesten er uit zien. Als je het in een supermarkt koopt weet je helemaal niet waar het vandaan komt.

Arina

9.247. Nieuwe wet wao

Hallo, ik zat voor tien jaar in de wao, voor ernstige bekkeninstabilitiet en spierreuma. Volledig af gekeurd. En nu vinden ze het genoeg: ja een handicap die niet op een foto aantoonbaar is. Zo zijn de verzekeringen in Nederland. Ik ben gescheiden met een dochter van tien. Ik moest verplicht in een reïntegratie traject. Deed ik dat niet, dan ook geen ww; 12 procent afgekeurd by de wao.

Wat laat Ned ons in de steek. Helaas hebben de mensen die er onrechtmatich gebruik van hebben gemaakt de wao goed verknald voor de mensen die het echt nodig hebben. Mijn inkomen volgend jaar: 200 euro van de wao en de rest mag ik het zelf uitzoeken. Maar dan denk ik weer aan de mensen die het nog slechter hebben ik.

Word wel verdrietig als ik op tv hoor dat ze trots zijn dat de wao gedaald is. Lieve mensen, gezond of ziek, ik wens iedereen het beste toe, en kracht om om te gaan met weinig geld.

veel lief, Mireille

9.248. @1.252. Nieuwe wet WAO (=WIA) @ Mirelle

Hoi.

Ja heel vervelend allemaal, daar zijn ook meerdere forums over te vinden, klagen, bezwaar maken, niks schijnt te mogen helpen! :(

Ik ben vorig jaar ook herkeurd, nou ja, er is hier thuis een VerzekeringsArts geweest, na een kopje koffie, wat vragen, en voor mij wel een goed gesprek, kreeg ik de mededeling dat ik van 100% afgekeurd naar minder dan 15% goedgekeurd was!!!

Kortom einde WAO, in de WW (let wel 70% van die 70% die ik nog maar had) en geen werkgever die mij in dienst wil nemen (zit thuis met psychische klachten waar onder Agorafobie = straat en pleinvrees) kortom ik kom de deur niet uit! En straks einde WW zou ik in de Bijstand moeten komen, ware het niet dat ik een eigen woning heb (jaren voor hypotheek gewerkt) en die dan strakkies lekker mag gaan opvreten! :(

We mogen blij zijn hier in NL geboren te zijn met al onze sociale voorzieningen, maar ergens zijn er een paar wetten en regels die niet helemaal kloppen als je het mij vraagt!

Ik kan nu al amper meer rond komen, maar heb nergens recht op (vanwege eigen woning) en kom min of meer steeds dieper in de schulden.

Wie heeft goed advies en of hulp in deze?

Greetz!

9.249. Re nieuwe WAO

Herkenbaar. Mijn zus, alleenstaande ouder en fulltimewerkend, zwaar ongeschoold werk, is nu chronisch ziek. Voor een revaldidatietraject komt ze niet in aanmerking, omdat volgens de specialist, zolang de stress van het werk,de arbodienst en UWV blijft, het dweilen met de kraan open is.

Maar volgens de arbodienst kan ze best 3 dagen per week 1 uur op het werk zijn, ze mag dan ook rusten, als ze maar op het werk is. Ze moet dan wel per taxi gehaald en gebracht worden, op kosten van de werkgever.Ze heeft dat gedaan, maar moest met een deken de helft van dat uur op de grond gaan liggen, geen gezicht.. Volstrekt zinloos dus.

Na die keer besloot ze dat ze dit niet meer wilde, en ging weer een herkeuring aanvragen bij de UWV. Prompt besloot haar werkgever haar 3 uren op haar salaris te korten, ivm met 3 uur per week werkweigering. Huisarts, en specialist raden haar aan ontslag te nemen, omdat haar gezondheid kapot gaat aan dit gedoe. Maar als alleenstaande ouder kan je geen ontslag nemen, want er moet toch geld binnenkomen.

Haar advocaat wil nu met de gegevens van huisarts en specialist/revalidatiearts nog eens druk uitoefenen op werkgever en arbodienst dat ze met rust moet worden gelaten, omdat ze anders nooit zal herstellen. Ook zij heeft een moeilijk aantoonbare ziekte in combinatie met langdurige stress en onverwerkte problemen. WIA krijgt ze niet, WW vriendelijk ontslag ligt ook moeilijk, en voor de bijstand komt ze niet in aanmerking omdat ze nog spaargeld heeft. Ze werkt bij TNT pakketpost, die alle vaste dienstverbanden momenteel er uit probeert te sturen...

Idd kon je vroeger om een futiliteit de ziektewet of uitkering in, de mensen onder de 50 moeten daar nu voor bloeden, voor hen is alles wegbezuinigd. Grrr....

Bezorgde zus.

9.250. Gratis bellen

Je kunt natuurlijk ook bellen via internet. Installeer het programma internetcalls en bel via internet met een vast toestel over de hele wereld. Gratis! wel een headset aanschaffen, maar bij de Kruidvat heb je er al 1 voor 10 euro. Wat jammer is is dat je na een tijdje weer moet aanmelden, maar het scheelt enkele tientallen euro's per maand.

Hans

9.251. Mooi aanbod voor Grote Gezinnen.

8 KG Ariell waspoeder in een Emmer voor maar € 13,00. Af te halen in Eerbeek (0313-652440).

Echt zeer goed kwaliteit !

Eventueel bezorgen zonder extra kosten in Eerbeek - Almelo - Ommen


9.252. Brede schoenen

Hoi Ellen en Drifa

het deense merk Bundgaard heeft brede schoenen, en is kvalitatief zeker met Bunnies te vergelijken. Ik koop ze via ebay.de, ze zijn ook derdehands nog zeer goed.

groetjes, Helene

9.253. Kinderen wat wel wat niet

Hallo, ik ben mama van dochter van 9, een baby 4 maanden, zwanger van 3e kind.

Dochter 9 mag deze boodschappen halen. Voor 70 euro heb ik alles, inclusief luiers en babyvoeding (ja ze eet al met de pot mee).

drinken
thee
melk
ranja
broodmaaltijd
smeerkaas leverworst
pindakaas hagelslag
jam
appelstroop
bruinbrood krenten bollen en eijerkoeken
zondags met broodjes maak ik zelf

Ze mogen eten wat ze willen, dus in haar geval 4 bruine boterhammen.

fruid mogen ze onbeperkt pakken
snoepjes 4 stuks perdag, 2 koekjes of 1 zakje chips

Doe ik het zo wel goed? Vraag me af mijn kind van 9 hier genoeg aan heeft, wil haar niet tekort doen. Straks heb ik ook 2kids erbij, dat wil ik zo ook doen. De warme maaltijden verschillen wel, vla of yoghurt toe. Heb ook niet geld op mijn rug zitten. Als zakgeld geef ik 3.00 per week, kleedgeld heeft ze nog niet, dat doe ik zelf.

gr Antoinette

9.254. Reactie op de Action Shop

Ik ben al een aantal jaren fan van de Action Shop. Behalve tandpasta en wasmiddel vind je er o.a. ook lampen, ondergoed, sjaals, snoep, schoolspullen (handig voor ouders die die lezen!), make - up, speelgoed en ja zelfs sieraden vanaf € 0,69! En helemaal fantastisch: ze hebben ook knipvellen e.d. voor het maken van 3d. Deze winkel is echt een aanrader voor mensen met en zonder een krappe beurs! Veel plezier met het bezoeken van deze winkel. Enne... neem niet teveel in 1 keer mee!

Groetjes, van

9.255. Wasnoten

Ik gebruik sinds kort wasnoten voornamelijk voor de was maar volgens de site is dit ook voor veel meer doeleinden te gebruiken (shampoo allesreiniger tegen insecten op de planten enz ) Het kost maar 10 euro per kilo en daar kan een gezin van 4 personen 3x per week een jaar lang van wassen, zeg nou zelf dat is niet duur. Het wordt nog goedkoper als je meerdere kilo's tegelijk koopt.

www.wasnoot.nonimorinda.nl

Meike

9.256. 10 wassen per week

2 a 3 keer per week wassen voor een gezin van 4 personen. wie redt dat? Jee wij zijn met z`n vieren en ik draai er 10 per week (als ik mazzel heb). Niets bijzonders, iedere dag handdoeken, 4 x schone kleren elke dag, uniform van mijn man. Wekelijks beddengoed. De bekende ongelukjes met kinderen en huisdieren. Wekelijks ook wel jassen. Sportkleding. 2x per week kookwas, ga maar aanstaan. Ik zelf gebruik wastabletten van bv de aanbiedingen. Vaak zoveel pakken voor zoveel geld. Er zitten er twee in, gebruik er altijd eentje: meer dan genoeg.

Angelique

9.257. Reactie op tien wassen per week

Tjee zeg wat een lading wasgoed werk jij wekelijks weg. Wij zijn gezin met 7 personen, hebben welliswaar machine met extra grote trommel (7kilo) maar zijn met was of 7 /8 per week echt wel klaar. Om de dag schone kleding (behalve als het door buiten spelen vies is geworden)iedere dag schoon ondergoed en schone sokken. Om de week het beddegoed, vaker bij ziekte of menstruatie ect. Jassen uitsluitend als ze smerig zijn, dus eerder maandelijks maar never nooit wekelijks. Handdoeken ect gaan op 60 graden was, en af en toe een keer een kookwas. Gewone kleding op koud programma of op 30 graden.

Annemijn

9.258. 10 wassen per week

Tja sta er af en toe ook versteld van, maar boven ligt er weer voor drie wassen, wij doen elke dag schone kleren aan, iedere dag allemaal douchen dat is ook twee handdoeken per persoon. Man wisseld iedere dienst van uniform. (werkt 40 uur per week)iedere week de bedden verschonen.

En met een hond die graag speelt en doet (modderpoten op de jas) kinderen die regelmatig door de modder gaan enz. was ik vaker wekelijks dan maandelijks een jas. Minder vaak bedverschonen zit er ook niet in. Bed is de hele dag in gebruik (nachtdiensten). Dus vind ik persoonlijk het niet zo fris om dit minder vaak te doen, alsook kledingverwisseling en handdoek gebruik. En dan natuurlijk het sporten niet vergeten, kinderen sporten flink en regelmatig dus moet toch veel gewassen worden.

Ach hoef het niet zelf te doen, doet nog altijd de wasmachine. Maar 2 a 3 keer per week wassen, nee dat red ik niet. Maar goed dat redden mijn ouders ook niet, die zijn met z'n tweeën, en daar gaan ook z`n 6 wassen per week door heen.

Angelique

9.259. Zelf wasmiddel maken van sunlightzeep? NIET DOEN!

Ik vond hier op de site een recept om zelf wasmiddel te maken. vol goede moed heb ik dit gedaan, ik heb er zelfs nog EXTRA water bij gedaan omdat het nogal dik was.

Vrijdag kwam het water uit het wasmachine naar beneden lopen (staat op zolder) heel de laminaatvloer staat bol! De verzekering is ermee bezig nu.

Dat recept verstopt je wasmachine dus NIET GEBRUIKEN!

Dit is echt een geval van goedkoop=duurkoop en dat is zonde.

Daniëlle

9.260. 10 wassen, dat zal niet lukken

Hallo!

Nee, 10x wassen per week lukt mij niet, ik heb 9 kinderen waarvan minimaal 6 altijd thuis. Alle kinderen sporten incl. papa. De jongste heeft nog wel eens een ongelukje. Ik was gemiddeld 3 a 4 wassen per dag en als ik dat niet doe, kan ik de volgende dag dubbel wassen. Ik heb me al vaak afgevraagd of het minder kan, maar ik kom gewoon niet uit op minder. Tips voor ons?

groetjes Rosa

9.261. Bezuiningingstips?

Hallo, wat een leuke site is dit zeg. Ik weet wel tips voor jullie. Doe de kachel uit, trek een dikke trui aan. Geef aan de kids thee, water, ranja, melk. Goedkoopste winkels zijn liddel, aldi, dirkvan de broek. En jaja, albertheijn euroshopper soms goedkooper dan liddel. 1 heel brood van euroshopper kost 0,35 cent niet duur, wit of bruin. Zeeman ,wibera, ook goedkoop. Weggeefwinkel nu ook in Utrecht, open dinsdag 1400.tot 1700uur. en op zaterdag en donderdagavond open. Neem eens een kijkje, erg leuk je kunt er ook spulletjes brengen.

Theezakjes kan je gebruiken voor op je ogen, als cream, helpt erg goed. Na sluitingstijd krijg je brood gratis bij de liddel. Neem spaarlampen, dat scheelt weer stroom. Als het koud is neem een deken overjezelf heen. Kaarsen helpt voor de kou, een beetje thee drinken. Een kruik in bed nemen. Goedkoop en lekker warm.

ik wens iedereen succes met deze tips
groetjes Anoes

9.262. Koop toch gewoon waspoeder!

jammer dat Danielle er op zo'n nare manier achter moet komen dat dit niet werkt. Vroeger wasten mensen in de teil met een wasbord... Het is toch eigenlijk logisch dat je dit mengsel niet in je wasmachine kunt stoppen? En ik bedoel echt niet eigen schuld dikke bult, maar ik vind dat we toch moeten proberen om niet voor alles iets anders te gaan gebruiken met als oogmerk de kosten te drukken. Zo duur is goedkoop wasmiddel toch niet?

Hetzelfde met die wasnoten omdat vrouwen in India dat ook zouden gebruiken! Waarom zou je dan anno 2007 willen wassen als vrouwen uit India? Ik kan die redenatie niet echt volgen, maar het zal wel. Voor het schoon krijgen van de was voegen sommige personen vlekkenmiddel of een oxiproduct toe. Gaat er dan geen belletje bij je rinkelen vraag ik me af? Er wordt ook al zoveel gewaarschuwd voor soda of azijn in je wasmachine, maar sommige mensen blijven die bakerpraatjes maar opvolgen.

Wasverzachter heb je varierend van heel duur tot heel goedkoop, dus je maakt mij niet wijs dat mensen dat niet kunnen betalen. En al kon ik het niet betalen, dan laat ik het gewoon weg, maar dan ga ik geen azijn bij gooien omdat een of andere miep dat zegt. Iedereen moet het natuurlijk voor zich weten, maar wees bij deze gewaarschuwd.

Het beste lijkt mij toch om gewoon het product te nemen wat ervoor bestemd is, het lijkt zo simpel afwasmiddel om af te wassen, wasmiddel voor de hand- of machinewas. Toch lees ik hier regelmatig dat mensen kost wat kost toch iets anders willen gebruiken. Tja, dan krijg je dit soort dingen. Wel je verstand gebruiken dus...

Esmee

9.263. Wasmiddel en goede tip voor huishoudklussen ed

Nou ja ik heb mijn verstand wel gebruikt, maar ik was gewoon nieuwsgierig ;) maar goed ik houd het gewoon bij mijn oude vertrouwde dreft (ruikt nog lekkerder ook)

Ik heb nog wel een goede tip: bij de boekhandel ( en bv bol.com ) kun je een boek bestellen dat heet:

Alledaagse dingen buitengewoon gebruikt
Alledaagse dingen buitengewoon gebruikt
-

Dit staat vol handige tips die echt werken!

Daniëlle

9.264. "lege" shampooflessen

Als je denkt dat een shampoofles leeg is als er niets meer uit komt, heb je het mooi mis. Aals je de fles op zn kop zet blijkt dat er zelfs nog voor een paar keer in zit. Dan schrik je toch wel van hoeveel je weggooit.

groetjes Hiltje

9.265. Re: "lege" shampooflessen

@Hiltje:

Ik denk dat velen alles wat in een fles, pak of een dergelijke verpakking zit, altijd al doen. (denk es aan ketchup bv)

Ik heb er zelf nooit meer naar gezocht maar ik weet nog dat mijn oma vroeger een flessentrekker(?) had, toen de yoghurt en vla nog in flessen zat, kon je met dat ding heel mooi alle flessen leeg trekken.

Geen idee of zo'n ding nog te koop is, maar ik vond het ideaal, en daarbij als kind een leuk klusje!

Steld ook niks voor, gewoon een geplastificeerde staaf van iets van 35cm met op de kop een halve cirkel.

Maar goed, wist je dat shampoo voor 90% gewoon uit water bestaat...?

:)

Rudy

9.266. @ Rudy i.v.m lege flessen

Hallo Rudy,

In Blokker verkopen ze nog die flessentrekker.......

Groetjes, Myla

9.267. Goedkoop haren laten knippen? Tip!

In Rotterdam (in het centrum, Witte de Withstraat nr 30) kun je je voor 7,50 euro laten knippen wassen en fohnen. Zelfs nog af en toe verven als er plek is. Het is op loopafstand van het station, ligt 5 min lopen vanaf de Media Markt in het centrum. Het wordt gebruikt als opleidingscentrum door Sjenkels & Sjenkels & Hype. De leerlingen daar knippen ook in de zaak alleen moeten af en toe hierheen voor een opfriscursus en hebben dus daarvoor 'modellen' nodig, kortom uitstekende service! Wil je meer weten of een afspraak maken? Neem contact op via onderstaand adres:

vermeld wel even dat je mailt voor de kapper.


9.268. Tube tandpasta

Tube tandpasta

Toen ik het berichtje van de tandpasta las, vond ik dat ik hier ook "mijn uitvoering" van moest vertellen, want ik ben maar alleen. Als de tandpasta bijna op is, knip dan de bovenkant van de tube op ongeveer 5 cm af. Je haalt de restjes er via de bovenkant uit en schuift het afgeknipte stuk dan over de bovenkant heen. Droogt je restje tandpasa niet uit en kun je de tube zo goed als leeg maken (als je alleen bent en de tube niet zo snel gaat).

En bedankt allemaal voor de goede ideeën!

Groetjes, Miriam

9.269. Pech Onderweg Service Mondial

Bij de voordeelknip krijgt u geheel gratis de Pech Onderweg Service van Mondial Assistance, een wereldwijde organisatie. Ruim 1 miljoen Nederlanders hebben al de Pech Onderweg Service. Niet 1 maar 2 auto's per gezin kunt u opgeven. Lidmaatschap van de voordeelknip is 6,- per maand. U kunt honderden euro's per jaar besparen. Kijk snel: www.members.lycos.nl/voordeelknip


9.270. Weggeefwinkel

In Dordrecht zit op de spuiweg ook een weggeefwinkel Hij is open op zaterdagmiddag. Alles is er gratis. Je kunt er vaak ook speelgoed krijgen en boeken.....!

Bloem

9.271. Goedkope restaurants

Op de nieuwe online restaurantgids etenvooreentientje.nl vind je snel en handig de restaurants in je buurt waar je kan eten voor minder dan een tientje!

9.272. AH

Die flessentrekker is ook verkrijgbaar bij de Albert Heijn!

Jeanette

9.273. Wie heeft budgettips voor de feestdagen

Hallo,

Wie heeft goede, bruikbare budget-tips voor de feestdagen en verjaardagen? Hoe lossen jullie dit op. Hoe vieren de mensen met een beperkte beurs en kinderen leuke feestdagen?

Lukt het je een extra tintje eraan te geven. Of hoop je altijd dat niemand in de gaten heeft dat er weer feestdagen zijn. Zo ook met verjaardagen.

Denk dat we er veel van kunnen oppikken. Ikzelf heb een klein gezin (2 kindjes), maar de gezinsgroote varieert (pleegzorg). En ook ik moet op de kleintjes letten. En heb al veel goeds hier gevonden. Jullie zijn zo vindingrijk en creatief.

Angelique

9.274. Sparen vergelijken

Wil je spaarvormen vergelijken, kijk dan bij sparen.goedbegin.com.

9.275. Reactie op 10 keer wassen per week

Pfoe, 10 keer wassen voor 4 personen vind ik wel veel hoor. Elke dag handdoeken wassen hoeft hier echt niet, dat doe ik 1 keer in de week. Wij gebruiken handdoeken dan ook meestal 2 of 3 keer, gewoon goed laten drogen en dan kun je ze prima nog eens gebruiken hoor! En voor de rest alleen echt vieze of stinkende kleren gaan hier in de was!

groetjes Nicole

9.276. Besparing huishouden

Een reaktie op het besparen van huishoudgeld dat naar een sparrekening gaat. Zelf heb ik een jaar het geld dat ik bespaarde door aanbiedingen te kopen(ook vlees) in een spaarpot gedaan.

Daar heb ik en speciale blikken pot voor gekocht voor 1 euro,die niet open te maken is,alleen met een blikopener. Na precies een jaar zat daar ruim 400 euro in. Daar hebben we in het jaar erna heerlijk van genoten met een weekendje weg,wat anders niet voor ons weggelegd was.

Hilma

9.277. Goedkope stof

Als je echt goedkope stof wilt kopen; er is in zwolle 2x per jaar een stoffenspektakel (effe googlen) waar de stof bij sommige kramen maar 1 euro de meter is. Bij veel kramen kost het 2 euro per meter en natuurlijk zijn ook de duurdere kramen aanwezig, maar die herken je zo, want deze hebben niet van die grote borden met prijzen erboven staan. Ook fournituren kun je hier goedkoop krijgen.

Succes Hilma

9.278. Vergelijk goedkoopste taxatie woning, auto, juwelen, kunst

Bespaar kosten voor uw taxatie en vergelijk op deze site: www.taxatie.goedbegin.nl. Ook leuk om te kijken wat uw bezittingen waard zijn!

Win

9.279. Jarig zoontje

Hoi allemaal,

Mijn zoontje moet voor de zomervakantie trakteren op school! Wie heeft leuke tips, graag niet te duur, en wat met de zomer te maken heeft?

Groetjes Saskia

9.280. Energiebespaartips

Energiebespaartip van de week

Energie besparen is eigenlijk heel makkelijk, als u weet waar u op moet letten. Energie besparen wie wil dat niet? De kosten voor energie lopen steeds verder op. Besparen is de oplossing. Met de wekelijkse energietips kunt u uw energieverbruik al snel verminderen en dat levert direct geld op. Bovendien levert energiebesparing directe winst op voor het klimaat. De CO2-uitstoot vermindert aanzienlijk.

Stichting Milieunet biedt u elke week een leuke, informatieve cartoon over een specifiek onderwerp met daarnaast enkele ondersteunende bespaartips. Volgt u alle tips op dan levert dat al snel een besparing op van zo'n 15 tot 20% op uw energierekening. Dat is gauw verdiend. Zowel thuis als op het werk zijn er veel dingen die we zelf kunnen veranderen. Daar zijn geen grote investeringen voor nodig.

Energiebesparing is vaak een kleine moeite. Het is een kwestie van gedrag. Wat moet je doen, waar kun je op letten, waar wordt onnodig energie verbruikt ? De wekelijkse energiebespaartips op www.stichtingmilieunet.nl/energiebespaartip. php geven daar het antwoord op.

, stichting Milieunet

9.281. RE: Jarig Zoontje @ Saskia

Saskia,

Ik weet nog van toen ik klein was dat mijn moeder voor op mijn verjaardag op school wel iets leuks had bedacht.

Je koopt een kool, snijdt deze door de helft en legt deze op een bord of plaat, helemaal bekleden met zilverfolie en dan lijkt het al heel wat. Dan koop je kaas, ham, salami, zilveruitjes, Amsterdamse uitjes, augurkjes, manderijntjes en wat je ook maar lekker en leuk vind. Die rijg je stuk voor stuk tot een leuk geheel op een satéprikker en vervolgens prik je die in die halve kool met zilverfolie.

Het lijkt leuk en het is een gezonde traktatie, wat wil je nog meer? :)

Rudy

9.282. Zomertraktatie voor op school

Hallo,

Ook mijn dochtertje is in de vakantie jarig. Heb bij Zeeman waterpistooltjes gekocht (5 voor € 1,-) en bij de Lidle een grote zak lollies (ong € 2,-). Aan elkaar gemaakt met een lintje en uitdelen maar! Ijsjes (raketjes, 10 voor 1 euro) doen het hier op school altijd erg goed!

Leuke verjaardag! Heidi

9.283. Grijp je kansen!

Bij www.grijpjekansen.nl vind je alle regelingen speciaal voor kinderen uit gezinnen met een smalle beurs. Zodat jij toch mee kan op schoolreis, of toch die sport kan gaan doen.

9.284. Weggeefwinkel in Deventer

Stefanie weet niet waar de weggeefwinkel zit in Deventer. Nou hierbij het adres: Kleine Poot 8 (dit is achter de grote kerk, de Lebuineskerk). En we zitten daar al bijna 3 jaar. We hebben net een nieuwe partij kleding gekregen en een speel-o-theek heeft al z'n speelgoed aan ons gedoneerd. Je bent van harte welkom elke donderdag tussen 16.00 - 20.00 uur.


9.285. Theezakje

Als je een theezakje 2x opwarmt komt er een schadelijke stof vrij heb ik gelezen, ik deed dit namelijk vroeger ook vaak. Thee is erg goedkoop te verkrijgen bij de Xenos

Kim

9.286. Recept om veel te besparen

Tot nu toe ben ik nog nooit iemand tegen gekomen dit dit recept kent, het is Indonesisch. Het vlees word in dit gerecht zo mals en zacht dat het lijkt alsof je iets heel duurs zit te eten.

Benodigdheden:

Besparingstips

 1. Gratis!
 2. Tips
 3. Budgettips
 4. Echt goedkoop
 5. Verkooppraatjes Kinderboeken en basisonderwijs
 6. Leuk uitje
 7. Consumenteninformatie
 8. Geld terug acties
 9. Koopjes
 10. - en speelgoedbeurzen
 11. Bijverdienen van kinderen
 12. De belasting
 13. Uit met kinderen
 14. Bespaar door katoenen luiers
 15. Katoenen luiers niet persé goedkoper
 16. Het consuminderen veenomeen
 17. Trekveren
 18. Goedkoop rundsvlees
 19. Ervaring met goedkoop rundvlees
 20. Verkoop van uitgevers-restanten
 21. Inderdaad goedkoop
 22. Fruit bij de boer
 23. Fabrieksverkoop
 24. Geen bioindustrie volgens mij
 25. Besparen op audio en tv
 26. Katoenen luiers WEL goedkoper
 27. Luiers bij Schlecker
 28. Luierbroekjes
 29. Geen luierbroekjes nodig
 30. Rundvlees
 31. Wel goedkoper met katoen
 32. Waar koop ik goedkopere extra brede schoenen?
 33. Katoenen luiers wel goedkoper
 34. Tandpasta
 35. Reactie besparen audio en TV
 36. Brede schoenen: tips gevraagd
 37. Brede schoenen
 38. Schoenen
 39. Heerlijk gebak voor bijna niks
 40. Budget tips
 41. Vlees bij de boer halen
 42. Tips voor verjaardagen
 43. Pasfoto\'s maken
 44. Pasfoto\'s laten maken
 45. Goedkope stof
 46. Echt goedkoop / Marjolein / Action Shop
 47. Bokrijk
 48. Waar koop ik goedkope bredere schoenen
 49. Positiekleding
 50. Slaapkamer verven
 51. Schoonmaakmiddelen nooit meer in mijn huis
 52. Kortingen voor gezinnen
 53. Waar zijn luiers/doekjes het goedkoopste of in de aanbieding?
 54. Fruit bij de boer
 55. Geen vlees is goedkoopst
 56. Nooit meer vlees
 57. Goedkoper dan tampons
 58. Reactie voor esmee
 59. Vlees
 60. Besparingstips
 61. Weggeefwinkel
 62. Pasfoto\'s maken van schoolfoto\'s
 63. Vragen
 64. Gebak bij Rooijpannen
 65. RE:Gebak voor bijna niks
 66. Je hebt gelijk!
 67. Katoenen luiers zeker goedkoper!!
 68. Allesreiniger
 69. Algemene besparingstips
 70. Haren knippen
 71. Goedkoop alternatief voor muziekles
 72. Muziekles
 73. Vlees bij de boer
 74. Wat verbruikt de apparatuur?
 75. Ongelooflijk, bijna gratis bellen
 76. Ongelofelijk, bijna gratis bellen
 77. Goedkoop bellen
 78. Bellen naar dure 0900 of 0902 nummers? Een alternatief.
 79. Weggeefwinkel
 80. Goedkoop zindelijk zonder luierbroekjes
 81. Ziekenfonds
 82. Slachthuis
 83. Informatie over klussen
 84. Informatie over huishouden
 85. Goedkope schoenen
 86. Bespaartips voor bellen
 87. Kinderschoenen
 88. Goedkope kadootjes
 89. Etentje voor 6 personen voor €5 p/p
 90. Soda als allesreiniger
 91. Taart
 92. Brede en smalle schoenen! Omgeving Den Haag
 93. Gratis
 94. Goedkope kinderschoenen (merkschoenen)
 95. Action inderdaad goedkoper
 96. Schoonmaakazijn
 97. Brede schoenen in Duitsland
 98. Kinderfeestje kado
 99. Goedkoop eten?
 100. Met de stofzuiger door elektronische apparaten
 101. Stoomeend voor diverse klussen
 102. Softcup
 103. Luierbroekjes Aldi
 104. Vereniging de Vastelastenbond
 105. Abonnementen niet vergeten op te zeggen
 106. De benzineprijs
 107. Cadeaumand
 108. Bespaartips
 109. Stookkosten besparen met houtkachel?
 110. Hout stoken levert zeker geld op.
 111. Vraag over wassen
 112. Kinderfeestje kado
 113. Algemene besparingstips 1.72
 114. Prijsvergelijk vergelijkt prijzen en aanbieders
 115. Dure pasfoto\'s
 116. Voorstellen
 117. Lekker en goedkoop
 118. Pas op met alleen korte programma\'s
 119. Korte programma\'s
 120. Eigen ontwerp betaalbare kinderkleding
 121. Softcup een jaar?
 122. Vlees omgeving Leiden
 123. Tip voor verhuizen of vernieuwen van vloeren
 124. Zolderopruiming
 125. Waarom niet?
 126. Aantal links
 127. Goedkoop bellen nar het buitenland
 128. 3.20 Reactie op samenwonen
 129. Lidl nu ook broekjes
 130. Low-budget recepten
 131. Bezuinigen op vaste lasten
 132. Bezuinigen op vaste lasten
 133. Goedkope telefoon
 134. Extraatjes
 135. Energiekosten
 136. AH niet altijd duur
 137. Apfelstrüdel van Culi \'d or
 138. Energiekosten Carolien
 139. Onze vaste lasten zijn ook erg hoog
 140. Kosten stijgen de pan uit: reactie op Tanja
 141. Vaste lasten
 142. Lasten
 143. Lasten 2
 144. Wel mee eens
 145. 1.151
 146. Reactie op mooncup
 147. Hoe hou je dat schoon dan?
 148. Zwemdiploma voor de helft
 149. Dagje dierentuin
 150. 2 p 50 euro in de week!
 151. reactie op Tanja en Wilma
 152. hoi Michelle!
 153. Normbedragen
 154. Appels en peren Els
 155. Reaktie op normbedragen
 156. Startpagina
 157. Besparen op je telefoon.
 158. Reactie op Els
 159. 1.139
 160. Reactie op Corina
 161. Goedkoop online warenhuis
 162. Vervelend
 163. Reactie op Manuela,
 164. Besparen op pasfoto\'s
 165. Lidl luiers
 166. Action
 167. Schoenen,
 168. Goedkoop mobiel bellen bij vodafoon voor 1 euro per uur
 169. Bellen voor minder dan 10 cent (soms 5 soms 9) per gesprek
 170. Ik wil opzeggen
 171. Wie weet een alternatief voor hoge stomerijkosten?
 172. Goedkoop vlees
 173. Hoge stomerijkosten
 174. Hoge stomerijkosten
 175. Haren knippen
 176. Is niet gratis, wel goedkoop
 177. Kosten knipcursus
 178. Haren knippen
 179. Haren knippen
 180. Albert Heijn is niet duur
 181. Website verzameling
 182. Reactie op Ellen, schoenen
 183. Gratis bellen
 184. Slimme tips voor a.s. mama\'s!
 185. Vergoeding overblijfmoeder en de maand rond
 186. Geen vergoeding overblijven?
 187. Re vergoeding overblijf moeder
 188. Re; Alice en Manuela
 189. Schulden/Hypotheek
 190. Klopt als een bus dat goedkope bellen; ook mobiel
 191. Tip voor Ans
 192. Goedkoper uit eten met internet
 193. Alle koopjes op één site
 194. www.james4you.nl
 195. Woningruil als vakantietip
 196. Katoen altijd goedkoper
 197. Mooncup? softcup
 198. Goedkoop bellen
 199. Gratis geld besparen
 200. Vraagje dierenvoeding
 201. 2 personen 40 euro p.w.
 202. Reactie 2 pers. 40 u pw
 203. Gratis goede kapper
 204. Extra korting
 205. Het is een eigen keuze
 206. Goedkope verf
 207. Schoolboeken
 208. Schoolboeken
 209. School als tussenpersoon voor aanbiedingen?
 210. Aankaarten bij MR
 211. Tips om te besparen
 212. Echt goedkoop bellen
 213. Bellen via kabel internet
 214. Bellen via kabel internet
 215. Is Skype niet iets voor jullie?
 216. Schoenen Elefante
 217. Bezuiniginstip
 218. Bezuinigingstip
 219. Goedkoop bellen
 220. Bezuiniging
 221. Budget-tips
 222. Denk niet in onmogelijkheden
 223. RE op Rina, tips voor thuisblijfmoeders
 224. Links
 225. Geklaag over schoolkosten heeft niets te maken met wel of niet werken
 226. Goedkope uitjes
 227. Tomatenpuree
 228. Schoolpasfotoos niet bruikbaar op IDkaart
 229. Senseo, maar dan voordelig
 230. Theezakjes en de thermoskan
 231. Besparen op kleding
 232. Water voor de stoomreiniger
 233. Het lege bordenboek
 234. Hoezo gedemineraliseerd water?
 235. Bespaar duizenden euro\'s bij oppas door vrienden en kennissen
 236. Energie lastenverlager
 237. Katoenen luiers niet goedkoper
 238. Modellen om te knippen
 239. Vergelijk van Zorgverzekeraars
 240. Vlees bij de boer
 241. Voordelig samen eten
 242. Mens-, dier- en milieuvriendelijk consumeren
 243. Vlees bij de boer
 244. Vlees bij de boer
 245. Goedkope verf
 246. Vlees bij de boer
 247. Nieuwe wet wao
 248. @1.252. Nieuwe wet WAO (=WIA) @ Mirelle
 249. Re nieuwe WAO
 250. Gratis bellen
 251. Mooi aanbod voor Grote Gezinnen.
 252. Brede schoenen
 253. Kinderen wat wel wat niet
 254. Reactie op de Action Shop
 255. Wasnoten
 256. 10 wassen per week
 257. Reactie op tien wassen per week
 258. 10 wassen per week
 259. Zelf wasmiddel maken van sunlightzeep? NIET DOEN!
 260. 10 wassen, dat zal niet lukken
 261. Bezuiningingstips?
 262. Koop toch gewoon waspoeder!
 263. Wasmiddel en goede tip voor huishoudklussen ed
 264. "lege" shampooflessen
 265. Re: "lege" shampooflessen
 266. @ Rudy i.v.m lege flessen
 267. Goedkoop haren laten knippen? Tip!
 268. Tube tandpasta
 269. Pech Onderweg Service Mondial
 270. Weggeefwinkel
 271. Goedkope restaurants
 272. AH
 273. Wie heeft budgettips voor de feestdagen
 274. Sparen vergelijken
 275. Reactie op 10 keer wassen per week
 276. Besparing huishouden
 277. Goedkope stof
 278. Vergelijk goedkoopste taxatie woning, auto, juwelen, kunst
 279. Jarig zoontje
 280. Energiebespaartips
 281. RE: Jarig Zoontje @ Saskia
 282. Zomertraktatie voor op school
 283. Grijp je kansen!
 284. Weggeefwinkel in Deventer
 285. Theezakje
 286. Recept om veel te besparen
 287. Besparingstips
 288. Tips voor vogelnest
 289. Energie/gas verbruik
 290. Tips voor wasmachine
 291. Besparingstips
 292. Laten we allemaal niet kinderachtig zijn
 293. Gezinsuitjes
 294. TV uitzuigen
 295. Energie bijhouden
 296. Besparingstip: raak geen spullen meer kwijt!
 297. Watervaste stift
 298. Re: besparingstip: raak geen spullen meer kwijt
 299. Vlees van de boerderij
 300. Re: hoe voorkom je dat kinderspullen kwijtraken?
 301. Vlees van de boer
 302. Luierbroekjes
 303. Allemaal de arbeidsmarkt op?
 304. re: allemaal de arbeidsmarkt op
 305. De goedkoopste recepten van heel internet
 306. Bij de Coop producten gratis
 307. Enkele voorbeelden
 308. Goedkoop eten
 309. Low-budget keuken
 310. Re: low budget keuken
 311. Low budget keuken links
 312. Re: low budget keuken
 313. Budget tips
 314. Karnemelksausje/goedkooprecept van oma
 315. Thuisblijfmoeder
 316. Thuisblijfmoeder
 317. Misschien wisten jullie dit niet
 318. Voor de mensen in de regio Schiedam
 319. Thuisblijfmoeder
 320. Bezuinigingstips gevraagd
 321. Besparingstips
 322. Airmiles
 323. Re. weer werken
 324. Re: goedkoper dan tampons
 325. Re: weer werken
 326. Besparen op kosten en het milieu - Tips om te Besparen
 327. Goedkope luiers
 328. Haren knippen
 329. Re: goedkope luiers
 330. Gratis telefoonnummers
 331. Vergelijken aanbiedingen supermarkten
 332. Vergelijken van suppermarkten
 333. Spotgoedkoop naar het buitenland bellen
 334. Vergelijkingssite producten
 335. Beslist.nl een uitgebreide website
 336. Stoomreiniger gebruik
 337. Reactie: 3.165. Goedkoop online warenhuis
 338. Zuinigheid vs penny wise and pound foolish
 339. Luieraanbiedingen
 340. Bordspelletjes
 341. Speciale Aktie! € 19,50 korting op permanenten of verven
 342. Spaar het milieu en help een ander op allesgratisafhalen.nl
 343. Reactie op 10 keer wassen per week
 344. Niet ranzig
 345. Zeepdispenser
 346. Niet ranzig 2
 347. Re: niet ranzig 2
 348. RE: Ranzig 2
 349. Buiten? Alleen als het droog is
 350. Goedkoop vlees
 351. Korting op zwemles en andere activiteiten
 352. Ooievaarspas Den Haag
 353. Re: ooievaarspas den haag
 354. Mirena spiraal bleef wel menstruatie uit!
 355. Weblog met bespaartips
 356. Supergoedkope recepten
 357. Middelgrootgezin
 358. Mirena Spiraal
 359. Besparingsmeter
 360. RE: 4.361 Middelgrootgezin
 361. Goedkoop
 362. Goedkoop?
 363. Interessante bespaar website link
 364. Re: vergelijken aanbiedingen supermarkten
 365. Leuke actie!
 366. Hoe besparen?
 367. nieuwe website
 368. Groot gezin met financiën
 369. Hoe doen jullie dat dan allemaal?
 370. Zelf knippen
 371. Mooi gratis
 372. Folderoverzichten
 373. Tweedehands goederen
 374. Zuinig.info
 375. Alle pakken leeg
 376. Zelf schoenen repareren
 377. Reactie op Gretha en Paula
 378. Voordelig winkelen
 379. Voedsel
 380. Handig met restjes
 381. Kliekjes recepten
 382. Goedkope kinderopvang!
 383. Re: goedkope kinderopvang
 384. Brood
 385. Niet rijk, wel smaak
 386. Tips
 387. Budget menus
 388. Menu van de week
 389. Ervaringen en beoordelingen van verzekeringen
 390. BA Vleesverwerking
 391. Minimahulp
 392. Goedkoop kopen
 393. Supermarktaanbiedingen.
 394. 14.97. kijk eens bij
 395. Tandpasta en handcreme tubes
 396. Bruikbare budgettips
 397. Budgettip over kaarten sturen
 398. Zelf wasmiddel maken
 399. Moestuin
 400. Aan het eind van je geld een stuk maand over?
 401. Menstruatiecup meluna
 402. Betaalbaar vlees voor iedereen
 403. Handige tips en trucs
 404. Bespaartips NIBUD
 405. Bespaar met korting!
 406. Wijzer in geldzaken
 407. Kortingscodes en aanbiedingen
 408. Handdoeken pro
 409. Simpler.nl
 410. Onafhankelijk energie vergelijken
 411. Overstappen energie
 412. Makkelijk energie vergelijken
 413. Overstappen van Energie met een vergelijker
 414. Kortingscodes, aanbiedingen, sales, deals, kortingsbonnen en blog
 415. Automatische incasso stopzetten
 416. Energiekosten besparen
 417. Bijzonder veel besparen op uw vaste lasten
 418. Besparen op scheermesjes

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.