Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

31. Help, ruzie

Ik heb een vraag. Ik heb nu een beetje ruzie met mijn vader, maar het is bijna altijd ruzie en nu zeg ik de hele tijd niks. Wat moet ik nu doen?

groetjes

Reactie voor op de website?

31.1. Vrede!

Hallo,

Vroeger had ik ook haast overal ruzie om met mijn vader. Dat kwam vooral omdat hij het moeilijker had met mijn pubergedrag dan mijn moeder. Mijn moeder had namelijk het meeste zelf al meegemaakt, zoals dingen als ongesteldheid! Zulke dingen vertelde ik gewoon niet aan mijn vader, en dat verwachte hij wel. Daar werd hij niet boos om ofzo maar wel als ik te laat thuis kom, of andere afspraken niet nakom! Best normaal natuurlijk, maar hij zocht achter elk klein dingetje een probleem. Hij verwachtte ook dat ik altijd goede cijfers haalde en als ik met een 6 thuis kwam op mun rapport, waren de poppen aan het dansen!

Nou ik heb verteld dat ik dat goed zat was en dat ik ook niet de hele tijd ruzie wou en dat we er samen eens over moesten praten. En dat hebben we gedaan en ik heb er zeker geen spijt van! Doe dat gewoon, praten, of schrijf hem een brief dan kom je er wel uit!

groetjes een jef hassefras lover

Reactie voor op de website?

31.2. reactie op 23.3 (400 euro p.m)

Doe ff normaal zeg?! Ik ben ook 15 en geef bij lange na geen 400 euro per maand uit. Dat is ook helemaal niet nodig, want er zijn genoeg leuke kleren zonder levi of g-sus erop. Natuurlijk kan het geen kwaad om af een toe eens wat merkkleding te kopen, gewoon omdat het leuke kleren zijn. Maar het klinkt mij alsof je het speciaal uitzoekt. En een jas van 500 piek? Hallo! Volgens mij moet je daar toch behoorlijk goed voor zoeken, want vaak zie je ze niet hangen in een normale winkel. In plaats van in de Levi's winkel kun je ook eens gewoon bij de Sting ofzo kijken hoor. Krijg je niks van, en lopen geen beestjes over de kleren en de verkoop(st)ers hebben geen enge ziektes.

En je dénkt dat je later wel gaat werken? Ik denk het ook, maar volgens mij ga jij het nog heel moeilijk krijgen. En degene die op jou reageerde bedoelde niet lichameijk gezond, maar in je hoofd, want als jij nog eens echt voor jezelf moet gaan zorgen, wordt dat de schok van je leven!

Succes in ieder geval.

Iris

Reactie voor op de website?

31.3. Uitpraten

Je schrijft dat je altijd ruzie hebt met je vader. Het belangrijkste is dat je er daarna over praat met je vader en het echt goed uitpraat en desnoods een dikke knuffel na afloop als het gesprek goed is verlopen. Ik hoop dat het lukt voor je. Goedmaken is het belangrijkste en niet hoe vaak je ruzie hebt.

groetjes Esther

Reactie voor op de website?

31.4. Scheiding?!?

Hey, ik ben 17 jaar. Toen ik 6 was is mijn vader overleden en 5 jaar geleden is mijn moeder opnieuw getrouwd. Sinds dat ze opnieuw getrouwd is, heeft mijn zus (20) alleen nog maar ruzie met haar en met haar nieuwe man, mijn "stiefvader" dus, ook ik kan niet goed met hem opschieten terwijl het in het begin juist heel goed ging. We hadden er ook allebei mee in gestemd dat mijn moeder met hem mocht trouwen.

Nu merk ik zo ongeveer al een jaar dat mijn moeder een beetje afstandelijk tegen hem begint te doen en we krijgen ook steeds meer ruzie met elkaar. Nu vertelde mijn moeder deze week dat ze eigenlijk heel ongelukkig is en dat ze dus eigenlijk wil scheiden. Ze vroeg wat ik daar van vond. Ik vond het goed, maar het deed me zo verschrikkelijk pijn om te horen dat ze zo ongelukkig was. Ik zelf ben ook niet gelukkig in deze situatie maar als mijn moeder gaat scheiden betekent het dat ze meer moet gaan werken, financieel word het moeilijker en we moeten naar een ander huis en dergelijke. Ik zit er heel erg mee alleen vind ik het juist niet erg dat ze gaan scheiden. Ik mag er van mijn moeder nog met niemand over praten, maar als ik het vast houdt dan voel ik mezelf helemaal klote...

Groetjes

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Help, ruzie

  1. Vrede!
  2. reactie op 23.3 (400 euro p.m)
  3. Uitpraten
  4. Scheiding?!?
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.