Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

25. Zakgeld

Wat is het gemiddelde bedrag van zakgeld voor iemand van 13 jaar?

Reactie voor op de website?

25.1. Werken is goed voor je

Mijn ouders zijn op m'n twaalfde gestopt met zakgeld geven omdat ik toen een zaterdagbaantje kreeg. Ze betaalden natuurlijk nog wel kleren e.d. voor me. Ik moet zeggen dat ik er veel van geleerd heb.

Vriendinnen om me heen kregen altijd meer, maar die zijn nu ook afhankelijker van hun ouders dan ik nu ben. Ik ben blij dat ik toen al voor m'n eigen zakgeld moest zorgen.

Reactie voor op de website?

25.2. Helemaal mee eens

Hoi,

Ja ik deel je mening, ook mijn zoon van bijna 13 krijgt een bescheiden bedrag van onszelf, maar is op eigen houtje gaan zoeken naar mogelijkheden om op zijn leeftijd toch al wat extra s bij te verdienen.

Hij is bij een boer terechtgekomen die hem nog te jong vindt voor het echte werk in de kassen (hij is ook nog klein ernaast, 1.38, voor dit zware werk), maar wil hem wel spelenderwijs een kans geven met wat lichte werkzaamheiden, zoals wat schoffelen en onkruid plukken. Hij krijgt er maar 2,50 voor per uur, maar is apetrots en het voordeel is dat hij mag werken wanneer hij wil en mag stoppen wanneer hij wil, dit omwille van zijn leeftijd. Is hij ouder kan hij langzaam naar het "echte" werk toegroeien.

Ook brengt hij bladen rond, maar hierbij helpen wij en zijn tevens ook verantwoordelijk en dat is natuurlijk een keuze die ieder voor zich maakt. Niks is verplicht, zijn zus is tevreden met haar zakgeld en wil nog niet bij gaan verdienen en dit is ook prima.

Tevens leren ze ook spelenderwijs de waarde van het geld en is de voldoening er als ze hun eigen verdiende geld ontvangen. En weet je wat dan spannend is... Je eigen geld pinnen met je pasje van de juniorenrekening.

Reactie voor op de website?

25.3. Zakgeld dochter van 13

Mijn dochter van 13 krijgt 5 euro per week. Ieder schooljaar wordt dit verhoogt met 1 euro.

Reactie voor op de website?

25.4. Ik ook

Hallo,

Ik ben 14 jaar. Ik krijg ook   9,08 zakgeld en ik vind dat ook wel een beetje te weinig. "En als je het een omrekent in guldens?" zeggen je ouders dan. Maar de wereld wordt steeds duurder en duurder en ons zakgeldbedrag gaat niet omhoog. Dat is toch niet eerlijk.

Ik merk gelukkig wel dat mijn ouders vooruit zijn gegaan.

Reactie voor op de website?

25.5. Waarom zakgeld?

Hallo,

Ik ben een meisje van 16 jaar en eerlijk gezegd snap ik niet altijd waarom iedereen nu zakgeld nodig heeft. Zelf heb ik nooit zakgeld gekregen, wel betaalden me ouders kleren, schoolspullen enzovoort voor me. Als ik iets wou dan kon ik het wel vragen. De 5 gulden die we van mijn oma per maand kregen, daar deed ik nooit echt wat mee. Tegenwoordig werk ik en kan dus de kosten van het uitgaan en cadeautjes wel betalen en de vijf gulden van oma is afgeschaft. Kan iemand me zeggen wat een kind van 13 met 5 euro in de week moet?

Reactie voor op de website?

25.6. Maandgeld

Wij hebben 4 pubers, een van bijna 17 en twee van bijna 16 en eentje van 12. De dochter van 17 verdient zelf al flink wat bij, maar krijgt net als haar 2 zussen 45 euro maandgeld, zoon van 12 krijgt 10 euro in de maand. Als er Zomer/Winterjassen worden gekocht, die betalen wij. Met de schoenen willen ze alleen maar van die dure merken, en moeten ze zelf de helft en wij de andere helft betalen. Dat gaat al zo'n jaar of 2 heel goed. Verder kopen ze zich van dat geld ook kleren.

Bij 12 jarige gaat het anders. Hij heeft nog niet zo'n dure smaak en is met goedkopere schoenen en kleren ook tevreden. Hij hoeft voor die 10 euro dan ook nog niets zelf te kopen. Hij kan heel goed sparen voor 'n iets duurder ding dat hij graag heeft.

Reactie voor op de website?

25.7. Super weinig zakgeld

Ik krijg maar €5 per week en geef nogal veel uit aan uitgaan enzo (14jaar). Mijn ouders geven me met het nieuwe jaar wel opslag maar dat is maar €1. En ik denk dat dat niet veel uitmaakt.

Reactie voor op de website?

25.8. hoezo weinig?

Hallo,

Ik heb een dochter van 14 jaar, die krijgt maar 13 euro per maand. Als ze dus meer nodig heeft, dan zal ze dat zelf moeten bijverdienen. En dat doet ze dan ook! Ze werkt op zaterdag bij de groenteboer en 2x in de week loopt ze een huis aan huis blad. Dit levert haar per maand tussen de 50 en 60 euro op! Dus handen uit de mouwen zou ik zeggen!

Reactie voor op de website?

25.9. Ik wil ook kleedgeld

Ik ben nu bijna 14 jaar. En ik krijg NOG geen kleedgeld. Maar dat wil ik wel heel graag! Is het normaal dat je als je 14 bent nog geen kleedgeld krijgt?

Reactie voor op de website?

25.10. 14 en geen kleedgeld

Nou kleedgeld is niet zo belangrijk hoor, 14 jarige. Mijn dochters (13 en 15) willen het niet eens, ze krijgen kleding als ze het nodig hebben en weten wel in welke prijsklasse deze kleding zo'n beetje zit. Is het te duur wat ze willen, dan betalen ze zelf mee. Ze werken er een beetje bij met een krantenwijk en de oudste in de winkel.

Maar meestal zijn ze het toch ook wel met me eens. Als ze goedkoop uit zijn hebben ze de kans wat vaker iets uit te zoeken of wat meer. Het is een beetje een modeverschijnsel dat kleedgeld, en ik vind het als moeder ook niet nodig.

Reactie voor op de website?

25.11. Te weinig? Kom op zeg!!

Heej, ik reageer ff op jouw opmerking dat je vindt dat je te weinig kleedgeld krijgt... Ik ben 16 jaar ik krijg per maand 34 euro en daar zit mijn zakgeld al bij in! Das heel weinig, maar ik ben zeker niet ontevreden, want ik kom er best mee rond! Als jij met geld kan omgaan, weet ik zeker dat jij er ook wel mee kan rond komen!

groetjes, 16 jarige puber

Reactie voor op de website?

25.12. Wel zakgeld, geen kleedgeld..

Heey, ik ben 14 en krijg 3,50 euro per week (zakgeld). Ik wilde eerst graag kleedgeld maar mijn vader zegt dat ik veel meer krijg als ik dat niet doe. Ik vind niet dat ik heel erg veel kleren krijg, hoeveel krijgen de meeste van mijn leeftijd? En ben je beter uit met of zonder je kleedgeld?

groetjes ikkuh

Reactie voor op de website?

25.13. Gierig?

Zo, natuurlijk is dat zo. We zijn in de 21e eeuw mevrouwtje. U bent toch niet gierig? Zo weinig heb ik echt nog nooit in mijn leven gehoord. Ik heb echt ontzettend medelijden met uw dochter. Ik krijg zelf € 7.50 per WEEK en ik ben ook 13 jaar!

Reactie voor op de website?

25.14. Meer zakgeld

Onze kinderen krijgen 12.50 euro per week, ze krijgen dit oplopend naar leeftijd, al enige jaren. Wij proberen ze te begeleiden. Het ene kind, de oudste van 15, heeft bij haar moeder niet geleerd om met geld om te gaan. Zij besteedt alles aan mobiel bellen. Toch laten wij haar voorlopig aanrommelen, want eens zal de tijd hopelijk komen dat wij in zullen grijpen, op een toepasselijk door ons uitgekiende manier, die zonder dat zij het weet, goed voor haar zal zijn. Of het helpt?

Reactie voor op de website?

25.15. Echt niet veel

Op de sijt Nibud.nl (klik links op zakgeld) staat wat het gemiddelde is. Voor die leeftijd dat is 16 euro per maand.

Doei

Reactie voor op de website?

25.16. Kleedgeld

Hallo,

Ik vind 29,5O euro een heel redelijk bedrag. Maar dan wel als de aankoop van schoenen en een jas niet in dat bedrag is inbegrepen. Misschien kan je zelf wat bijverdienen, babysitten of zo iets?

Groetjes

Reactie voor op de website?

25.17. Hoeveel is nou goed?

Ik heb een mobieltje (hoef ik nix voor te betalen), maar ik krijg maar 9 euro per maand en ik vind dat echt te weinig......

een in maart 14 wordende

Reactie voor op de website?

25.18. Zakgeld bij ons

Onze dochter van 13 krijgt 3.50 euro per week. Daar mag ze meedoen wat ze wil.

Wij betalen haar kleding, shampoo, maandverband enz.

Make-up of de bioscoop moet ze zelf betalen. Als ze dit niet genoeg vind gaat ze maar folders lopen.

Reactie voor op de website?

25.19. Kleed- en zakgeld

heeey

Ik ben 14 jaar en ik krijg 4 euro per week aan zakgeld en 45 euro per maand aan kleedgeld.

greetzz

Reactie voor op de website?

25.20. Mijn zak- en kleedgeld

Flauw, dan kan ze niet veel kopen. Ik krijg 20 euro per maand en moet alleen kadootjes zelf betaluh en aan kleedgeld krijg ik bijna 55 euro per maand.

Reactie voor op de website?

25.21. De koopkracht van de euro!

Hier moet ik gewoon even op reageren! Zakgeld is en blijft een issue, dat is een ding wat zeker is. Ik kreeg rond mijn twaalfde en dertiende vrij weinig zakgeld, en als ik wat kreeg dan ging ik daar wat snoepjes voor kopen en was het op. Maar de jeugd van nu die twaalf of dertien zijn, hebben hele andere dingen aan hun hoofd. Er moet make-up gekocht worden, leuke truitjes, knipjes voor in het haar. Allemaal heel begrijpelijk. Ik ben nu 17 jaar, en ik krijg flink wat geld per maand, maar daar moet ik ook alles van kopen. Eigenlijk kom ik nooit uit per maand. Want vergeet niet, door die euro is het allemaal heel erg duur geworden. En van 2 euro haal je tegenwoordig net een ijsje, laat staan dat je ervan naar de bioscoop kan. Hoeveel geld een kind krijgt is afhankelijk van het budget van de ouders, en wat hun kind daarvan moet kopen.

Reactie voor op de website?

25.22. Zak/kleedgeld

Mijn dochter van 18 krijgt 175 euro per maand aan zak- en kleedgeld. Daarbij verdient ze sinds een jaartje ook wat met een bijbaantje. Ze moet er alles van kopen. Kleding, kadootjes, uitgaan, gsm.

Met dat bedrag lukt dat dus ook wel. Ik had liever niet dat ze op jonge leeftijd een baantje had zoals met folders lopen e.d. aangezien ik haar school belangrijker vond. Na school huiswerk maken, eten en natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Ik denk dat iedere ouder er weer een beetje anders over denkt.

Reactie voor op de website?

25.23. Te weinig

Lieve mevrouw,

Ik vind het erg weinig 9.08 euro per maand. Mijn dochters krijgen € 5.00 per week en daar houden we het wel bij. Dit gaat niet meer omhoog. De rest moeten ze dan volgend jaar maar bij verdienen.

Reactie voor op de website?

25.24. Veel te weinig!

9,08 is echt te weinig als ze er alles zelf van moet betalen. Als je 13 bent wil je wel wat meer kunnen doen met je zakgeld, maar van 9.08 kan je bijna niks! Het is nu wel normaal dat je ongeveer een bedrag krijgt van 20 euro.

Reactie voor op de website?

25.25. ehh t is normaal

t is normaal denk ik, Ben 15 en krijg ook geen kleedgeld jammer genoeg. Ik krijg wel 10 euro per maand zakgeld.

greetz me

Reactie voor op de website?

25.26. jeeetjuh ey..

Maar 1.50 euro?? Dat vind ik schandalig. Ik ben zelluf 12 jaar oud en krijg al waarschijnlijk kledinggeld.. ouders van dat meisjuh! verhoog dat eens joh... jullie willuh toch ook dat ze gelukkig is.... 1.50 per week en maar 0,12 verhoging per jaar jezussss

Reactie voor op de website?

25.27. Geld maakt niet gelukkig

Hallo,

Ik ben moeder van drie kinderen 9, 7, 2 jaar. Ik begrijp dat het belangrijk is dat kinderen zakgeld krijgen. Maar niet iedereen heeft hetzelfde te besteden in de maand en is hier dus verschil. Mijn kinderen zijn nog niet zo oud dat hierover wordt geklaagd en ik verwacht dus problemen als ik dit allemaal lees.

Want als een kind thuis alles krijgt wat hij nodig heeft, is het niet nodig om heel veel zakgeld te krijgen. Zeker niet als je 12 jaar bent. Dus meisje van "jeeetjuh ey": geld maakt niet gelukking hoor. Wel eens gedacht aan mensen die elke dag aan het vechten zijn om rond te komen? En ook aan hun kinderen die door zulke opmerkingen het alleen maar moeilijker krijgen?

Reactie voor op de website?

25.28. Zakgeld

Ik krijg helemaal GEEN zakgeld. Dus ik vind het wel veel geld! Ik zou willen dat ik het kreeg!

Reactie voor op de website?

25.29. Best tevreden

Ik krijg 100 € kleedgeld en 30 € zakgeld en eigenlijk ben ik hier best tevreden mee

Reactie voor op de website?

25.30. Te weinig zakgeld

Hey, ik ben Roy. Ik ben 12 jaar en ik vind dat ik te weinig zakgeld krijg. Ik krijg elke week 2,50 euro. Hoeveel moet ik precies op deze leeftijd hebben?

Reactie voor op de website?

25.31. Wat een een gezeur....

Ik vind het allemaal maar een hoop gezeur. Zelf krijg ik 15 euro maar waarom heb ik meer nodig. Ik koop er helemaal niks van dus wat moet je ermee. En als ik meer wil tja dan moet ik er maar voor werken. Wat denk je over al die moeite die je ouders voor je doen het eten, stroom, misschvakantie,

gewoon iemand

Reactie voor op de website?

25.32. Genoeg

Ik ben 13 en 2.50 dat is meer dan zat en ik krijg heel veel merkkleding.

hoi

Reactie voor op de website?

25.33. Zielig?

Tsss... zielige ouders heb je dan, 0.12 cent whaha, dan ben je 16 krijg je 1.74. Wat een lachertje. Nog ff en ze willen een deel van je loon afpakken als je gaat werken.

De schooiers he???
mazzel

Reactie voor op de website?

25.34. 9 Euro ???

9 euro is zeker te weinig voor 1 hele maand. Alles is al duurder geworden met de euro en je haalt tegenwoordig geen patatje meer voor 25 cent.

Ik zelf kreeg altijd 50 euro per maand. De helft bewaarde ik dan om te sparen voor iets.

Ik denk dat 9 euro per week wel zeer redelijk is. Vooral als u wilt voorkomen dat uw dochter al op jonge leeftijd wil gaan werken omdat ze te weinig geld heeft.

Ik hoop dat u wat aan mijn advies heeft.
groetjes

Reactie voor op de website?

25.35. Zakgeld

Wat een discussie over dat zakgeld. Natuurlijk zou ik mijn kinderen meer willen geven maar ik heb het gewoon niet, er moet ook elke dag eten op tafel komen toch. Mijn kinderen krijgen vanaf dat ze 10 jaar zijn 5 euro per maand en ik heb ze nog nooit horen klagen.

Ze doen vaak klusjes voor extra geld bij oma of mensen uit de buurt (auto wassen en zo). In de vakanties vallen ze vaak in voor vriendinnetjes die op vakantie gaan en folders moeten bezorgen en ze doen het samen wat weer erg gezellig is. Ik vind daar niks mis mee. Als ouders er geen geld voor hebben is er gewoon niks aan te doen.

Ik ben blij met mijn dankbare kinderen. Ze leren ook goed om zuinig om te springen met hun geld. Ze pluizen de folders van de supermarkt uit om te kijken welke chips in de aanbieding zijn.

Op jonge leeftijd een bij baantje of vakantie baantje is helemaal niet zo erg, moest ik vroeger ook en ik was maar enigst kind, daarbij vond ik het nog gezellig ook want mijn vriendinnen gingen ook mee.

groetjes

Reactie voor op de website?

25.36. Zakgeld

Heey, ik ben nu 15jaar en ik krijg nu €4,- per week, dus zo'n 16 tot 20euro in de maand. Op zich kan ik er niks mee. Als ik meer geld nodig heb, dan moet dat zelf verdienen bij mijn baandje in de supermarkt.

greetzz

Reactie voor op de website?

25.37. Haha

zeg zijde gij een verwent kind ofzo
zijt blij da ge leeft en zakgeld krijgt
zijt blij da ge ni in uwen blote moet rondlopen !!!!!

Reactie voor op de website?

25.38. Zakgeld

9 euro en 8 cent is heel weinig. Het gemiddelde voor een kind van 13 is 20 euro per maand, teminste bij mij in de klas.

11,34 is weinig voor een 12 jarige. Mijn Suzie is bijna 11 en die krijgt 12 euro per maand.

En voor iemand van 10 is 9 euro en 8 cent weinig. Ik vind dat iemand van 10 wel 10 euro per maand mag.

En voor iemand van 8 is 6 euro en en 81 cent per maand vind ik een goed bedrag.

En voor de kleintjes mag het wel iets meer ik vind dat het wel 3 euro mag wezen.

van Dennis, 13 jaar

Reactie voor op de website?

25.39. Erg weinig

Ik vindt 29.50 erg weinig, ik krijg zelf 65,- dat vind ik al weingig! Je kan er maybe met je ouders over praten en vertellen dat de kleding ook steeds duurder wordt. Natuurlijk hangt het er ook vanaf wat voor een kleding je koopt.

Reactie voor op de website?

25.40. reactie: Zakgeld

Met stijgende verbazing heb ik hier de discussie over de hoogte van het zakgeld gevolgd en dan met name de reacties van de kinderen die het nooit genoeg vinden. Jullie zouden je moeten schamen. Kinderen van de huidige generatie krijgen ALLES wat hun hartje begeert. Eigen TV op de kamer, stereotorens, playstations, computers en weet ik wat al niet meer. En nooit is het genoeg. Nooit zijn jullie tevreden. Om al die spullen voor jullie te kunnen kopen, zul je het met wat minder zakgeld moeten doen, want zelf ervoor sparen lukt de meesten niet, nee, dat mogen je ouders ophoesten.

En dan dat gezeur over kleedgeld, laten jullie ouders je soms naakt over straat lopen of zo? Waarom moeten jullie zelf zo nodig dat geld hebben? Zodat je het kunt uitgeven aan allemaal onzinnige dingen?

Ik erger me dood aan de huidige jeugd. Totaal geen besef van de waarde van geld en totaal geen respect voor de ouders en opvoeders en dat komt omdat jullie allemaal strondverwend zijn!!!

Reactie voor op de website?

25.41. Reactie op Zielig

Reactie op Zielig?

Zo mijnheertje of mevrouwtje, jij vindt dit zielig, dus als jij gaat werken. Ga jij direct op jezelf wonen, zodat je je salaris kan gaan inleveren aan vaste lasten zoals: huur, gas, water, licht, gemeentelijke belastingen, verzekeringen enz... Dan wil je wel kruipend terug naar je ouders want dan hou je helemaal geen cent over.

Het lijkt mij heel normaal dat wanneer je ouders het niet breed hebben en een groot gezin hebben en jij werkt, dat je dan je steentje bijdraagt en kostgeld betaalt!! En nee, ik heb geen groot gezin, ik heb een riant inkomen waar ik makkelijk van rond kom, dus ik zeg dit niet omdat ik hetzelf nodig heb!

Reactie voor op de website?

25.42. Niet eerlijk

Ik wil ff hierop reageren, want bij mij was dat net zo. Als ik kleding NODIG had, kreeg ik kleren, maaaar... Ik kocht zelf ook vaak kleding van mijn eigen zakgeld en geld van mijn bijbaantje omdat ik die kleding volgens mijn ouders niet nodig had. Dus gevolg: ik had nooit kleren nodig omdat ik veel zelf had gekocht, dat is dus echt niks. Nou krijg ik kleedgeld en gaat het veel beter.

Reactie voor op de website?

25.43. De jeugd van tegenwoordig??

Ik lees over de jeugd van tegenwoordig (hoorden wij dat vroeger ook al niet) en dat deze ontzettend verwend is, geen waarde en besef van geld heeft. Uiteraard willen mijn kinderen ook graag dingen krijgen, meer zakgeld en meer van alles, maar zij weten ook dat dat niet altijd kan. Zet de tv aan en je ziet hoe de maatschappij is geworden. Alle reclames doen je ook denken dat alles makkelijk te koop is (bv. niet omdat ik het kan betalen, maar omdat ik het waard ben). En zeg nou zelf, bijna iedereen wil toch meer, dus ook de volwassenen, anders zouden de staatsloterij en de postcodeloterij (en alle andere loterijen) direct zijn deuren kunnen sluiten.

Het is aan de ouders waar zij in mee gaan. Of dat zij gevoelig zijn voor het gezeur van de kinderen. Ook wij voeren de discussies over wat kan en wat niet, en als dat niet overkomt, dan dus de volgende dag of week weer. Dat gaat echt niet stoppen. Proberen is altijd mogelijk, het gezegde luidt toch, nee heb je en ja kan je krijgen. Leren onderhandelen is goed voor later, maar het moet niet zeuren worden, ook dat moet geleerd (of liever, afgeleerd) worden.

Ellen (moeder van 5 kids)

Reactie voor op de website?

25.44. Kleedgeld voor een 14 jarige

Zo weinig vind ik het niet. Ik ben 17 en krijg 28 euro per maand. En moet daar alles van betalen, kan dus echt niet. Ik betaal dus het meeste zelf. Ik heb oom 2 bijbaantjes, dus dat kan wel. Dus, ik zou zeggen, zoek een bijbaantje en je kunt veel meer kopen...

groetjes sk8ter girl jenny

Reactie voor op de website?

25.45. Helemaal niet weinig

heej roy,

wij 2 meisjes van 16 vinden 2.50 per week helemaal niet weinig, het hangt er heel erg vanaf wat je ouders voor je betalen.

Reactie voor op de website?

25.46. Erg weinig

Het is wel heel erg weinig!! Normaal krijg je op zo'n leeftijd wel iets van minstens 60 euro.

Reactie voor op de website?

25.47. Tip?

Kijk eens bij het Nibud Nibud.

Reactie voor op de website?

25.48. Halo

Halo mrv.

Mijn kind van 13 krijgt 5 euro in de week, daarvan kan ze op school voor 3,50 muntjes kopen voor melk. Dit doet ze zo ong. 2 keer per maand. Dat betekent dat ze 13 euro overhoudt voor andere dingen: schoolfeesten, hobbie-spullen en cadeautjes, en andere dingen die zij wil doen met bijv. vrienden moet zij zelf kopen. Kleedgeld wil zij zelf nog niet, dus daar hoef ik mij geen zorgen over te maken.

succes

Reactie voor op de website?

25.49. nibud

heey dan kun je op nibud kijken daar staan de gegevens op die je zeggen hoeveel de gemiddelde jongere per maand krijgt.

veel succes

Reactie voor op de website?

25.50. Maximaal bedrag van kleedgeld

Nou ik vind dat €50 het maximale bedrag is voor een 14 jarige. Goed, daag

Reactie voor op de website?

25.51. Mijn zakgeld

Ik krijg 10 euro per week, ik vind dat zelf best wel veel, maar ik kan wel leuk met mijn vriendinnen naar de bioscoop en ik betaal zelf mijn cadeautjes enzo.

Reactie voor op de website?

25.52. Das zeker weinig

Hoi ik ben 14 en ik krijg 15 euro per maand. Jij krijgt echt heeel weinig. Groetjes

Reactie voor op de website?

25.53. Wat ik moet doen met 5 euro

Ik ben daisy en krijg 1,50 per week ik ben 10 jaar. Ik vind het te weinig omdat ik er niet veel leuks van kan kopen.

Reactie voor op de website?

25.54. Kleedgeld

Ik ben marleen, ik ben 14 jaar en krijg ruim een jaar kleedgeld. Ik krijg 45 euro maar hoef geen jassen, schoenen en sportkleren en ondergoed te kopen. Ik red het makkelijk. Als ik zelf mijn sportkleding zou moeten kopen zou ik het denk ik niet redden want ik zit op hockey en een roke bijv. is al 50 euro! Verder krijg ik 25 euro zakgeld. Ik vind dit allemaal ruim voldoende. Ik hoef geen dure merkkleren maar ik wil ook niet op de markt ofzo kleren kopen. Gewoon de normale winkels; wonderwoman, ladysting, only, mexx ect. 300 euro ofzo vind ik belachelijk maar 30 euro ook.

Marlene

Reactie voor op de website?

25.55. Iets te ver

Okee dit gaat me iets te ver.. niet iedereen is verwend hoor! Ik werk zelf voor me geld en zit op school. Waarschijnlijk werk ik nog harder dan U tss..

Reactie voor op de website?

25.56. Te weinig

Hai ik zal je zeggen wat ik vind. Ik ben 14 en krijg 85 euro per maand inc zakgeld. Dus zakgeld is 30 euro en kleedgeld 55 euro per maand. En daar kom ik amper mee rond. En geloof me, ik koop echt geen dure merkkleding. En jij krijgt dan nog minder dan mijn zakgeld, dat is echt veel te weinig, ik zweer het je daar koop je 1 leuk truitje voor en dan is het op. Tenzij je van plan bent om in de wibra en zeeman en die andere zwerverwinkels gaat kopen.

Reactie voor op de website?

25.57. Stromtverwend, d8 het niet

Ten eerste snap ik niet wat je op deze site doet als je geen begrip voor kinderen toont. U weet blijkbaar nix van kinderen en hoe het er op school aan toe gaat. Kinderen worden gepest als ze geen mooie kleren aan hebben en kinderen laten elkaar minderwaardig voelen als ze in de wibra of zeeman komen.

Kinderen van tegenwoordig hebben gewoon veel geld nodig dat is nou eenmaal zo. Alles is veel duurder geworden en alles stijgt steeds en nu kunt u wel denken, ga naar uitverkoop, maar als u goed kijkt naar die kleren dan mankeert er altijd wel wat aan. Tegenwoordig vind je in een echte winkel geen broeken onder de 25 euro. De meeste zitten tegen de 50 aan.

Ik vind dat iedereen 100 euro zou moeten krijgen per maand dat is inclusief zakgeld. En als de ouders dat niet kunnen betalen dan moeten hun daar maar wat aan doen, je kunt toch opslag vragen. En waarom moeten kinderen dan zo nodig een bijbaantje hebben? Ze verw8en teveel van een kind. Het moet vrienden hebben, het moet niet stelen, roken en aan de drugs gaan. Je moet goed je best doen op school. En dan ook nog een bijbaan nemen.

Weet je hoeveel repetities en schriftelijke overhoringen je gemiddeld in een week krijgt? Nou soms 3 per dag. Weet je hoeveel huiswerk de jeugd van tegenwoordig krijgt? Nou ik zal je zeggen: heel veel. Je verwacht toch niet dat een kind goed zijn best doet op school en een bijbaantje heeft en huiswerk goed leert en maakt, en weet ik nog wat voor klusjes ze krijgen.

Wij pubers leven onder grote druk van de school ouders dus de maatschappij. EN WIJ EISEN DAAR BEGRIP VOOR.

En als wij zakgeld nodig hebben en kleedgeld dan moet dat gewoon gegeven worden en 1,50 per week is echt te weinig zelfs 5 euro per week is te weinig. Kijk eens in de winkel hoe duur foudaision kost. Echt niet minder dan 10 euro. Het is gewoon een schande.

Reactie voor op de website?

25.58. Denk van wel

hay, ja ik denk van wel omdat ik 4 euro per week krijg is dat 16 euro per maand. + dat ik er ook nog kleed geld bij krijg en bij elkaar is dat nu 35 euro

bye

Reactie voor op de website?

25.59. Dit is precies genoeg!

Hoooiii mevrouw...

Ik ben een meisje van 13 jaar. Op school moesten wij met onze mentor naar een site gaan (helaas weet ik niet meer welke) en toen moesten we onze leeftijd en geslacht invullen. Ik ben 13 en uw dochter dus ook, 9 euro en 8 cent zit ver onder het gemiddelde! Het gemiddelde is 16 euro per maand. 4 euro in de week dus. Als uw omstandigheden zo zijn dat u dat haar kunt geven, vind ik dat u dochter gelijk heeft en sta ik achter haar.

Groetjes Veerle

Reactie voor op de website?

25.60. 4 euro per maand

Nee is voldoende. Mijn dochter krijgt maar 4euro per maand en daar is ze tevreden mee. Ik geef haar elke week een 1euro.

Met vriendelijke groeten, Diny

Reactie voor op de website?

25.61. Zakgeld

Jaah ik vind het weinig omdat ik ben 12 en ik krijg 11.- in de maand.

Reactie voor op de website?

25.62. Wel weinig

Ik vind het ook wel weinig, ik krijg zelf €20 en ik ben 14.

Reactie voor op de website?

25.63. Niet zo klagen

Nou wat klagen julie zeg. Ik ben 27 en ook moeder. Heb 600 in de maand waar ik alles van moet doen. Mijn kind krijgt 10 euro pm zakgeld. Ze is nog maar 6. Ik kreeg vroeger ik niks, ik wou dat ik het toen gekregen had. Maar, geld groei niet aan de bomen zeiden mijn ouders. Wil je meer geld, dan werk er maar voor. Is een krantenwijkje een idee?

Reactie voor op de website?

25.64. Wel blij

Iik krijg 5 euro p week, en ben er wel blij mee. Hoef er niet veel van te kopen, geen cadeautjes. Maar we zijn er nog niet uit hoeveel kleedgeld ik moet krijgen..

15 jarige

Reactie voor op de website?

25.65. Mijn zakgeld

Ik ben 12 en word bijna 13. Ik krijg 12euro zakgeld per maand en als ik 13 ben krijg ik 13euro per maand. Daar kan je ook niet zo heel veel van doen maar daarom loop ik folders.

Reactie voor op de website?

25.66. Het is waar!

Uw dochter krijgt wel, vind ik, te weinig zakgelg per maand. Ik krijg 30 euro per maard, dus ik zal het wel wat verhogen. Dat was het, doei!

Reactie voor op de website?

25.67. 10 jaar

Ik krijg tien euro per week.

Reactie voor op de website?

25.68. Ja

Ja maar het ligt er nog wel aan wat ze er mee doet. Bekijk het van twee kanten, de standaard voor een kind van dertien is 15 euro.

Reactie voor op de website?

25.69. 14 jaar

Ik ben 14 en ik krijg 16 euro per maand (4 euro per week).

Reactie voor op de website?

25.70. Zakgeld

Mijn kind vindt het zakgeld wat ie krijgt weinig. Wat is normaal voor een kind van 14 jaar?

Reactie voor op de website?

25.71. Mijn zakgeld

Wat een rare bedragen.. 9,08.. Doe dan gewoon 10 euro zou ik zeggen;). Maar natuurlijk ligt de keus bij de ouders. Ik krijg al vanaf mijn 13e 25 euro zakgeld per maand.

Reactie voor op de website?

25.72. Mijn verdiensten

Ik ben 16 jaar en ik krijg 70 euro kleegdgeld, en 30 euro zakgeld. Verder werk ik 2x in de maand 's avonds, in 't weekend in een restaurant en daar verdien ik 20 euro per avond mee.

LiZzy

Reactie voor op de website?

25.73. Echt veel

wauw da is egt veel ben je enig kind ofzo of ben je rotverwend dat is niet om je uit te maken fzo ze ik krijg ma 20 € per maand

joren

Reactie voor op de website?

25.74. Ik krijg helemaal nix

60 euro halllooo!!!!

ik krijg helemaal niks en ik ben 14 en ik vind het nog geen eens zow erg. Want me ouders betale kleding en andere dingen die ik nodig heb.

Groetjes! Girl

Reactie voor op de website?

25.75. joren

jij krijgt veel hoor

kim

Reactie voor op de website?

25.76. Zakgeld + krantenwijk

ik krijg per maand 18 euro (14jaar)+ mijn krantenwijk waar ik 70 euro per maand mee verdien !!

Reactie voor op de website?

25.77. Is dit zeer veel?

Ik ben sinds 3 dagen 14 en daarvoor kreeg ik 15 euro per maand van mijn ouders. Toen ik 12 was, kreeg ik 10 euro en nu ik 14 ben krijg ik weer 5 euro meer. Ik hoor van verschillende mensen in mijn klas dat dit zeer veel is en ook ik zou graag weten wat andere mensen krijgen: een meisje in mijn klas is 12 jaar en krijgt 2 euro per week

Reactie voor op de website?

25.78. Niet zo geweldig

Kleedgeld is helemaal niet zo geweldig. Je moet alles zelf kopen en als je niet genoeg hebt.. jammer dan. Je kan beter je ouders laten kopen. Als je dan iets nodig hebt krijg je het zeker weten wel!

Reactie voor op de website?

25.79. Zakgeld

Je krijgt echt niet weinig. Ik ben elf ik krijg 0.75 euro per week en ik moet de douche schoonmaken, tafel dekken en nog veel meer.

Lisa

Reactie voor op de website?

25.80. Zakgeld en kleedgeld

Ik ben dertien en ik krijg 2,50 per week en 40 tot 45 euro kleedgeld.

Wieneke

Reactie voor op de website?

25.81. Reactie op nr. 19.40

Ho, nu moet je uitkijken! Lang niet alle kinderen van deze generatie hebben een tv op de kamer hoor, of een computer, dvd-speler, playstation en noem maar op! En velen moeten dat zelf betalen. Natuurlijk heb je ook mensen erbij zitten die alles krijgen, maar reken er maar op dat zij het later grandioos moeilijk gaan krijgen. Denk je maar eens in hoe het zal zijn als je op kamers woont, en je kan niet met geld omgaan! Hoe moet je dan je rekeningen betalen?

Je reageert er echt heel erg boos op, maar als ik jouw stukje lees, dan word ik juist boos. Lang niet alle kinderen van deze generatie zijn verwend, dat komt slechts sporadisch voor. Ik spreek uit ervaring, want ik kom uit een groot gezin, met veel pleegkinderen. Over anderhalf jaar ga ik zelf op kamers, en ik ben al sinds mn 14e aan het sparen voor voldoende electronica, want denk je nou echt dat ik die zomaar krijg? Ik dacht het toch niet he!

Dus je moet niet zo snel oordelen vellen, slechts naar aanleiding van een site!

gr! een 17 jarig meisje

Reactie voor op de website?

25.82. Tjonge jonge zeg

Ik kwam hier om te kijken wat tegenwoordig normaal is om een kind van 10 te geven. Kom ik deze rotzooi!! tegen.

Ten eerste kinderen HOEVEN helemaal NIETS te kopen, dus dat ze niet uit kunnen komen vind ik echt onzin. Zakgeld is een gift waar je blij mee moet zijn.

Lees een reactie nr: 19.57 nou nou... voor AL dat werk wat je doet op school (en ik weet echt nog hoe het was hoor) krijg je onderdak en eten, wordt je gebruikte energie en water betaald etc. Dus je moet niet klagen.

Dat je niet naar de zeeman of wibra wil, kan ik begrijpen. Daar wou ik destijds ook niet in gezien worden. Maar op de markt hebben ze hele leuke kleren waar je niet vreemd aangekeken wordt.

Daarbij omdat de maatschappij zo dom is om kinderen dergelijke onzin aan te leren hoeven ouders daar zeker nog niet aan mee te werken. Als ik kijk naar de bedragen die sommige kinderen krijgen, dan vind ik dat pas erg! Want zo wordt die belachelijke maatschappij dat je gepest wordt omdat je een bepaald merk niet draagt in stand gehouden! Een kind wat bij de ouders woont heeft simpelweg geen geld nodig.

En gepest worden of er niet bij horen is niet leuk, daar weet ik alles van. Maar om nou vrienden te hebben die je alleen om je kleding waarderen sorry, maar dat zijn slechte vrienden hoor. Er zijn vast nog meer kinderen die niet die merkkleding kunnen permiteren, maar je wel waarderen om wie je bent!!

Ik wil mijn kind zakgeld geven zodat het een klein beetje vrij te besteden geld heeft, waar hij dan geen toestemming voor hoeft te vragen verder. Zodat hij kan leren omgaan met de waarde van het geld.

Als 12 jarige kreeg ik 5 gulden zakgeld p/w (ik ben nu 28) daar moest ik ook van sparen om met de kerst kadootjes te kopen enzo. Toen ik 15 was kreeg ik 60 p/m gulden. Dat was dan inclusief kledinggeld, tenminste ik moest daar ook mijn kleding van regelen hoe ik dat verder besteede was mijn eigen pakkie aan. Ik heb dat 3 maanden gehad, toen was er dat geld niet meer voor.

Poehee wat erg! Niet dus!

Zeker als je 14 bent mag je een bijbaantje nemen. Al is het maar dat je thuis wat dingen extra doet, voor extra geld.

Als je kijkt naar tegenwoordig en dat alles zo duur is. Kijk ook eens naar vroeger, waar kinderen veel meer in huis moesten meehelpen en kinderen nu dus zeker meer vrijheid hebben gekregen. Je kan wel een zaterdag overdag missen om wat centen te verdienen.

Mijn complimenten trouwens voor degene die hier 14-15 jaar zijn ongeveer en zeggen dat 2,50 euro gewoon genoeg is of normaal is. Dit zijn kinderen die tenminste waarderen wat ze krijgen en allemaal hebben.

Reactie voor op de website?

25.83. reactie op 19.40

Ik wil ff zeggen dat zeker niet de hele jeugd verpest is, want ik heb al dat soort dingen niet op mijn kamer. Dus doe niet alsof je het vroeger altijd zo moeilijk heb gehad want er zullen nog genoeg kinderen rondlopen die het veel moeilijker hebben dan jij het vroeger hebt gehad!

Reactie voor op de website?

25.84. Waarom zakgeld?

De hoofdreden waarom kinderen van jonge leeftijd zakgeld krijgen is om een verantwoordelijkheidsbesef te creeëren in verband met geldzaken. Zo zullen ze vlug weten hoeveel de snoepjes kosten in de winkel in de buurt en hoelang zij zullen moeten sparen voor snoepjes te gaan kopen.

Er zijn verschillende systemen ivm zakgeld krijgen, maar als je nog nooit met geld hebt gewerkt in je jeugd zal het heel moeilijk worden verantwoordelijk om te springen met financiele zaken.

Reactie voor op de website?

25.85. Ik krijg maar 1.50

Ik krijg maar 1.50 en mijn vriendinnen 4.50. Wie heeft er een tip?

Reactie voor op de website?

25.86. Wow!

Ik ben 13 jaar oud en krijg €5 per maand! Is €5 niet wat veel per week of moet uw kind er nog dingen voor verjaardagen kopen?

puber

Reactie voor op de website?

25.87. 5€ per week?

Ja 5€ per week is veel voor een 13-jarige, en vooral als je er niets voor doet. Doe je klusjes ofzo thuis? Ik kreeg vroeger geen zakgeld, en zal mijn kinderen er ook geen geven, ik vind het niet de juiste manier. Ik zal ze wel vrij laten om te gaan werken in vakanties of tijdens weekends, voor mij geen probleem maar ze moeten ervoor werken! Nuja, als ze een keertje naar de bioscoop willen gaan of iets gaan drinken met vrienden zal ik ze dat wel eens betalen, maar niet elk weekend!

Cedric

Reactie voor op de website?

25.88. Zakgeld

Hoi, ik ben een meisje van 13. Ik krijg geen kleedgeld. Ik krijg maar 13 euro per maand. Ik lees hier dat het gemiddelde voor een 13 jarige 20 euro per maand is. Dat vind ik echt veel. Ik vind 13 euro best weinig. Ik vind 15 euro per maand netjes. Want wat moet een kind van 13 met 20 euro per maand. Ik lees dat foundation tegenwoordig ook geen 10 euro meer kost. Maar als je 20 euro per maand krijgt, en je koopt foundation heb je nog 10 euro over voor iets anders! En ik denk ook niet dat je elke maand foundation gaat kopen. Als je 2 maanden niks koopt, heb je gewoon eventjes 40 euro op zak! Dat is dus echt schandalig veel! En dan moeten die ouders zeker ook nog de kleding betalen?! Ik geef toe dat ik elke dag om geld zit te zeiken bij mijn broer. Maar ik mag geeneens een bijbaantje nemen van mijn moeder! Alleen op mijn broertje passen. Op vrijdag. Ik vind dat de kinderen niet zo moeten zeiken. Kijk eens naar wat je wel hebt, en niet naar wat je niet hebt. Ik heb echt begrip voor de kinderen die 2.50 per week krijgen, en die er tevreden mee zijn:)(Y) heel goed:)

GreEtzzZzz.. A gIrl

Reactie voor op de website?

25.89. Geld maakt WEL gelukkig

Mevrouwtje, u zegt wel dat geld niet gelukkig maakt. Maar een tiener van 13 wil geld hebben. Ik bedoel ik wil er zelf ook leuk uitzien, het is dan wel fijn als je wat zakgeld krijgt. Ik ben zelf 13 en ik krijg maar 13 euro per maand! Dat vind ik echt schandalig weing. En als ik iets leuks zie, zoals een pet ofzo, van 14 euro, moet ik het nog zelf betalen ook! Dan zit je een maand te wachten tot je 13 euro hebt, en dan kom je nog 1 euro tekort! Dat vind ik echt zielig

Reactie voor op de website?

25.90. Ik weet niet wat jullie doen..

wooooooooo wat kopen jullie veel, oeoe als er maar een merk opstaat.. ik hou ook wel van merk. maarzo! je kunt toch sparen ik vind €50 een super goed bedrag per maand!! en ik vind dat die kinderen zich aan stellen die 100 krijgen en het te weinig vinden. denk aan mensen in andere landen! zozo.. stelletje nederlanders. SPAREN! je hoeft toch niet gelijk alles te kopen. als je iets leuks ziet. en het kost zo veel. dan spaar je toch even. nou suc-6 ermee

Reactie voor op de website?

25.91. Niet zo opwinden

Nniet elke tiener is strontverwend. Wij krijgen 12 euro in de maand (daar zijn we blij mee, 10,13,15 jarigen). Verder wordt ook veel voor ons betaald Maar wij hebben echt geen eigen tv's, playstations e.d. Maar u was in uw tijd natuurlijk al blij me een hoepel/tol.

Reactie voor op de website?

25.92. Luxeprobleem

Ik krijg helemaal GEEN zakgeld/kleedgeld! En ik ben 14 jaar dus wat zitten julie allemaal te zijke!? Ik kan er best mee leven zow! Jullie hebben een luxe probleem!

-V-

Reactie voor op de website?

25.93. Als ik echt heel graag iets wil

Ik ben 13 jaar en ik krijg per week 4 euro. Als ik naar de bios wil ofzo, zegt mijn moeder meestal dat zij het zelf betaalt! Maar als ik echt heel graag iets wil, moet ik het wel zelf kopen (meestal).

Reactie voor op de website?

25.94. Suc6

Hallo, Ik ben 14 en ik krijg sinds een paar maanden kleedgeld en ik vind het heel fijn. Ik krijg 60 euro per maand maar ik hoef geen jassen en schoenen te kopen. Ik hoop voor jou dat je dit ook krijgt. suc6

Jacqueline

Reactie voor op de website?

25.95. Niet zo zeuren

Ik ben 16 jaar en ik krijg nauwelijks € 2,50 in de week! Dus je komt er nog mooi van af!

Alexandra

Reactie voor op de website?

25.96. Zakgeld

Ik ben 13 jaar en ik krijg €3,- per week.Verder krijg ik elke week €1,- om iets te kopen in de kantine op school.

Jasper

Reactie voor op de website?

25.97. Slaat nergens op

Wat jij nu zegt slaat anders ook nergens op want er zijn mensnen die het minder hebben in het leven en die krijgen dus minder daar is nix mis mee vind ik en als dit echt jou instelling is denk ik dat jij een verwend nest ben. wees blij met wat je krijgt

quin

Reactie voor op de website?

25.98. 5 euro

Hallo

ik ben 13 en krijg 5 euro zak geld per week en met mijn verjaardag krijg ik er steeds 2 euro bij kuss moi :p
13 jarig meissie

Reactie voor op de website?

25.99. Gelddd

k krijg 75 euro per maand en daar koop ik kleding van

Eline

Reactie voor op de website?

25.100. Ik krijg maar 1,-

Ik krijg maar 1,- en ik ben 11. Iedereen uit mijn klas krijgt 10,- en ik ben de oudste,

Reactie voor op de website?

25.101. Ik krijg 5

hoi hoi ik ben 12 en ik krijg 5 euro per maand maar ik hoef zelf nix te betalen!! geen vergaardagen of kleren of zo! betaalt mn moeder!! gretz *****

Reactie voor op de website?

25.102. najaa

dat vind ik echt te weinig ik ben 13 bijna 14 e krijg 7.50 per week.. ik moet veel zelf kopen, hoe kan je nou naar de bios gaan, hier kost een kaartje 8.50 moet se wel lang wachte seg

Reactie voor op de website?

25.103. Raar is het niet

ik ben zelf nou 14 ik krijg nu ook kleedgeld maar ik ben er niet blij mee ik kan minder kopen dan dat ik eerst kreeg me moeder heeft gezegt dat ik kleedgeld kreeg omdat ik te dure dingen uitkoos.

ik moet zeggen ik krijg veel vergeleken met veel mensen uit me klas iemand van 15 krijgt gemiddeld 45 euro kleedgeld dit staat zo bij het nibud. dit is het geld dat hun uitgerekend hebben wat je nodig hoort te hebben. maar ze houden dan geen rekening mee met merk kleding

Reactie voor op de website?

25.104. 50 euro in de 3 a 4 maanden

Ik krijg meestal ong 50 euro in de 3 a 4 weken, was het maar meer haha :P

Charissa

Reactie voor op de website?

25.105. Wat weinig

je krijgt echt weinig want ik krijg 40 euro perweek maar dat komt omdat ik altijd aan het huishouden doe en soms kook ik zelf misschien een goed idee om iets tedoen voor je moeder

Reactie voor op de website?

25.106. Wat een kind van 13 met 5 euro moet?

Wat dacht je van af en toe een snoepje kopen? Of sparen voor die cd die je zo graag wilt? Het heeft ook te maken met verantwoordelijkheids gevoel. Zo leer je met geld omgaan. Als je ouders altijd alles maar voor je betalen leer je niet met geld omgaan. En als je nooit wat met die 5 euro deed dan zat je zeker altijd thuis een boek te lezen?

Joya

Reactie voor op de website?

25.107. Eehh... juist ja

mevrouw, ik begrijp wel dat u niet veel te besteden heeft (komt dat door uw opleiding? Nederlands is iig niet voldoende afgesloten: enig kind, niet enigst...) Maar dan nog. Het kan toch niet goed zijn voor een kind al zo vroeg bezig te zijn met het goedkoopste spul? Ik denk dat uw kinderen misschien nu nog niet klagen, omdat ze niet anders gewend zijn.

Verder:
13 jaar - 16 euro
14 jaar - 18 euro
15 jaar - 23 euro

dit komt van nibud

Ik ben zelf 15 en krijg 45 euro zakgeld/maand en daarvoor moet ik mijn uitgaan en snacks e.d. voor betalen

mike

Reactie voor op de website?

25.108. Speelgoedgeld

Ik ben moeder van een 4-jarige en ben het volstrekt eens met Joya. Ik geef al een paar maanden mijn dochtertje elke week 1 euro zakgeld om speelgoed te kopen. Mijn eigen moeder vond het vrij bizar, maar ik zie nu al resultaat. Als ze iets graag wilt hebben zegt ze dat ze daarvoor gaat sparen. Ik verbaas me er eigenlijk over hoe goed ze er mee om kan gaan dat ze dingen niet meteen krijgt. En hoe ouder ze wordt, des te meer zakgeld ze krijgt en vanzelfsprekend zal ze daar ook meer van moeten betalen.

Reactie voor op de website?

25.109. Kleedgeld

Belachelijk veel, Eur 200.00 en de rest. Leert dat kind wel hoe ze met geld om moet gaan en wat het (niet) waard is? Volgens mij niet. Het nibud geeft goede informatie. Wat ik zo om heen hoor en lees is een kleedgeld tussen de 50-60 euro gemiddeld, plus evt wat zakgeld. Maar ik vind het ook belangrijk dat ze op deze leeftijd zelf wat geld gaan verdienen voor hun leuke dingen, zoals brommer rijden enz.

Reactie voor op de website?

25.110. Mijn zus

Haaay! Mijn zus is 13 en ze krijgt 25 euro in de maand en geen kledinggeld. Daarentegen krijgt een vriendin van mijn zus al 80 kledinggeld! Het gaat er vooral om hoe je dochter met geld om kan gaan, denk ik.

Lotte

Reactie voor op de website?

25.111. Vraag over zakgeld

wat is het gemiddelde zakgeld voor kinderen van 14 jaar

sas

Reactie voor op de website?

25.112. Ik weet niet hoeveel zakgeld ik nou moet krijgen!!

Hallo

Ik ben 12 jaar en ga dit jaar naar de brugklas. Hoeveel gled kregen jullie toen jullie naar de brugklas gingen? Meld het a.u.b.!!

Heel erg bedankt

Meisje van 12 bijna 13

Reactie voor op de website?

25.113. Zakgeld

Ik krijg € 2.50 per week en kan dit vrij besteden aan snacks of zo, de rest betaalt mijn moeder. b.v verjaardagen entree- gelden enz.

Nicole

Reactie voor op de website?

25.114. Zakgeld niet nodig

Aan iedereen die vindt dat kinderen eigenlijk helemaal geen zakgeld nodig hebben:

Het geven van zakgeld heeft ook een opvoedkundige waarde. Ik vind het niet goed als kinderen van 12 denken dat als ze iets nodig hebben ze altijd maar naar papa of mama stappen en er gewoon om kunnen vragen. Dat is pas kinderen verwennen. Zakgeld betekent dat ze voortaan voor bepaalde zaken (bij ons: mobiel bellen, kadootjes, evt. drankjes op school en bij de sportclub, entree zwembad, ijsjes eten met vriendinnetjes etc.) zelf verantwoordelijk zijn. Is het geld daarvoor op: jammer dan.

Petra

Reactie voor op de website?

25.115. Zak- & kleedgeld $$

Hoi!

Ik ben zelf een meisje van 14jaar & krijg 5euro per week, hier ben ik tevreden mee, ik kom er makkelijk mee rond en je ouders moeten er tenslotte ook voor werken! Binnenkort krijg ik waarschijnlijk kleedgeld & ik snap dan ook heus wel dat ik zelf alles meer moet gaan betalen.

Tegenwoordig is alles wel duurder geworden met die euro, het zeuren om meer zak- en/of kleedgeld snap ik dan heus wel.. maar je ouders verdienen ook nog steeds het zelfde bedrag waarvan er brood op tafel moet komen! Wees dus gewoon blij met wat je hebt.

Groetjes, 14-jarig meisje

Reactie voor op de website?

25.116. Genoeg zakgeld.

Hallo,

Ik ben 12 jaar en krijg €22,- per maand zakgeld. Ik vind het wel genoeg, maar ik moet er ook mijn beltegoed van betalen. Tussen de maanden okt t/m feb krijg ik €60,- per maand. Waar ik (als ik wil) een buskaart van kan kopen. Nu ben ik ook nog op zoek naar een bijbaantje. Niet dat ik ontevreden ben, maar ik wil lekker sparen.

Dat wou ik even kwijt ...greeetszz

Reactie voor op de website?

25.117. Zak en kleedgeld

Hoi,

ik ben 14 en ik krijg 45 euro per maand aan kleed geld en 18,50 aan zak geld. Hiervan moet ik jassen, schoenen, ondergoed en overige kleding van betalen, en de cadeautjes en uitjes.

Het leek me eerst heel leuk om kleedgeld te krijgen en mocht een maand op proef. Die maand ging het best goed omdat ik toen niet echt veel dure dingen nodig had. Een paar maanden later begon de winter en had ik veel te weinig geld voor m'n jas, dit was heel erg balen want ik heb de eerste 5 weken in m'n zomer jas gelopen. Het eerste half jaar moest ik echt heel erg wennen, want ik was niet gewend aan een beperkt bedrag. Na een jaar kan ik wel redelijk uit komen, maar ik heb genoeg vriendinnen die maar blijven uitgeven en niet nadenken of ze het geld er wel voor hebben (ze blijven maar lenen en betalen niks terug).

Ik wil even kwijt dat je als ouder goed moet opletten hoeveel je kind moet kopen van het bedrag wat ze krijgen, want een bh kost echt geen 10je meer tegenwoordig laatstaan een broek of jas (een beetje fatsoenlijke jas komt al gauw neer op 80euro en een broek op zo'n 45euro en dan spreek ik niet over merkkleding!)

ik hoop dat er mensen zijn die dit begrijpen.

Groetjes van Lotte

Reactie voor op de website?

25.118. Werken?

Ik ben 17 en zit op 6 lyceum. Ik werk wel een beetje --> babysitten bij verschillende gezinnen, het betaalt goed, maar is onregelmatig werk dus je kan er niet echt op rekenen. Maar elke keer als ik zeg dat ik fatsoenlijker werk wil zoeken, zegt mijn moeder dat ik eerst maar eens mijn school moet afmaken en dat ze me best wel wat extra geld wil geven als ik dat nodig heb.

Reactie voor op de website?

25.119. Zak- en kleedgeld

Ik ben 17, ik krijg per maand 150 euro en daar moet ik alles mee doen, ook winterjas, winterschoenen, ik heb net gespaard voor een digitale camera, en ga nu sparen voor een gitaar en ik werk ook. qua kleding wissel ik merk kleding af met "gewone" kleding.. maar toch is het moeilijk rond te komen.. want de euro is heel duur geworden

van die 150 euro zet ik trouwens 50 euro direct op mijn spaarrekening en daar kom ik daarna niet meer aan

Reactie voor op de website?

25.120. Goedkoper kan

Beste Lotte

Wat knap dat je op je 14e al leert rond te komen van weinig. Mijn dochters willen het ook, maar ze mogen het van mij met hun 15e. Toch denk ik dat je met wat moeite rond moet kunnen komen van 45 euro. Kijk voor een BH eens bij de Hema. Laatst waren er leuke sport BH's voor meiden van 6 of 7 euro. Koop een nieuwe jas aan het eind van de winter, dat scheelt zeker de helft, en probeer je niet te veel te laten beinvloeden door wat anderen kopen, iedereen moet zelf zorgen dat hij rond komt. Met lenen houd je uiteindelijk minder over, want de rente moet ook betaald worden. sterkte ermee.

Ria

Reactie voor op de website?

25.121. Gierig?

Ik wil even reageren, je kunt niet in de portemonnee van een ander kijken. Dus oordeel niet over een ander

Gerdien

Reactie voor op de website?

25.122. Niet tevreden over zakgeld

ik ben niet te vrede over wat ik krijg aan zakgeld ik ben nu 15 en krijg nog steeds 5,- per maand helemaal niet erg dan ga je werken voor meer geld zouden de meeste zeggen.
maar dat is nou juist het probleem ik mag niet werken van mijn ouders. ik bedoel alles word duurder maar ik moet heb blijven doen van 5,- per week. graag zou ik gaan werken. laatst zij een vriendin van me toen ik haar zij dat ik het niet leuk vond dat ze zoveel werkte( ze werkt elke dag na school tijd to vrij laat en nu in een keer ook de helle zaterdag) dat ik alles kreeg van mijn ouders en dat ik niet hoefte te werken van hun. dat maakte me wel kwaat ik bedoel ik krijg echt niet alles moet ook niet proberen om tegen me ouders elke dag te zeggen ik wil dat of koop dat eens voor me het is waar dat me moeder soms iets kleins voor me mee neemt maar doen alle ouders dat niet wel eens.
ik kan ook niet tegen mijn ouders zeggen van ik vind het te weinig want dan heb ik vette bonje dat ik trouwens ook over meer ding over de tijd dat ik naar bed moet b.v 10 uur vind ik te vroeg ik zit al in de 4de van het vmbo maar mijn ouders behandelen me nog steeds als een klein kind.

rebecca

Reactie voor op de website?

25.123. Veel te weinig!

Hoi!

Ik krijg sinds korte tijd kleedgeld, 50,- euro per maand. Ik lees dat sommige nog minder krijgen en ik snap echt niet hoe ze daarvan kunnen rondkomen! 50 euro red ik echt niet! En dan koop ik geneens merkkleding of extreem dure dingen! Ik moet hier best veel voor kopen. Mijn ouders geven me 1 keer in de 2 jaar en zomer- en winterjas en elk jaar 1 paar winter- en zomerschoenen. Ik moet verder zelf alles betalen. Sjaal, sokken, ondergoed enz. Ouders moeten zich realiseren dat dit echt niet te doen is! Een beetje op z'n minst 15,- euro! En dan ga ik nog niet eens naar dure lingerie zaken! En ouders blijven maar zeuren over vroeger. 'Ik kreeg veel minder toen ik zo oud was als jij!'. Ze lijken niet te snappen dat je gewoon niet kan rondkomen van 50,- euro. Diegene van reactie 19.82 lijkt er helemaal niets van te snappen, dat was vroeger zo, niet nu!!

Ik pas weleens op maar daar krijg ik ook niet zo extreem veel geld voor en ik krijg 3,- euro zakgeld per week waar ik alles van moet betalen! Ouders die zeggen 'Wat heeft een kind nou nodig?', daar kan ik helemaal niet tegen! Vraagt u het maar eens aan u kind en u zal er van opkijken wat een lijst het zal worden! Verder wil ik iedereen succes wensen die nog minder kijgt als mij!

Groetjes

Reactie voor op de website?

25.124. Bijverdienen

Ee mensen ik ben 13 jaar en ik werk op zaterdag in een kas voor 3 eur. per uur en ik heb een folderwijk op maandag en dinsdag in totaal verdien ik 20 euro per week en ik krijg 50 euro kleidinggeld per maand nou sorry hor maar dit is echt meeeeeeeeeeeeer dan genoeg ik hou ruim over om te sparen en ik ben er blij mee want in de zomer werk ik bij een kinderboerderij full time voor 350 eur. per week

(ik kan er dure kleren van kopen, en mijn hobby is varen en ik heb een dure boot zelf gekocht)

Anoniempje

Reactie voor op de website?

25.125. Krantenwijk

ik ben ook 14jaar en zou heel graag een krantenwijk willen beginnen maar ik weet niet waar ik zoeken moet kan je me misschien helpen?

anouk

Reactie voor op de website?

25.126. Ik ben tevreden!

nou ik ben zelf bijna 13 en ik krijg per maand €40 euro voor alles. (behalve mijn jas en schoenen) Duzzz....... voor de mensuuhh die hier meer krijgen ik zou NIET willen ruilen!!!! ;-)

Ps. mijn ouders zijn helemaal niet gierig ze zijn heeeeeeel aardig!!!!!!!!!!

een tevreden meisje

Reactie voor op de website?

25.127. Anouk

beste anouk typ ff in bij google: interlanden en voila! een hele boel webadresjes! heel handig

sanne

Reactie voor op de website?

25.128. Tevreden

Ik krijg per maand 90 euro zakgeld waarvan ik ook mijn abo voor m'n telefoon betaal. (Ik mag niet huis bellen) En ik krijg nog 70 euro kleedgeld per maand. Ik werk ook nog, verdien rond de 90 euro.

Maar ik ben ook aan het sparen voor volgend jaar, ik ga dan een jaar weg (op reis, of studeren in het buitenland) en we hebben afgesproken dat ik dat zelf helemaal betaal.

Ik ben hier tevreden mee

Reactie voor op de website?

25.129. Kleedgeld en zakgeld

hoii
ik ben 15 jaar en krijg €50.00 per maand zakgeld en kleedgeld samen €20.00 zakgeld en €30.00 kleedgeld. en daarbij werk ik ook nog en krijg ik per maand €60.00 dus ik heb in de maand €110.00. das genoeg vind ik zelf. maar ik moet wel alles zelf kopen ..

Reactie voor op de website?

25.130. Onzin

hoi ik vind het onzin dat jij zegt dat je te weinig zakgeld krijgt

ik krijg 1 euro per week oja ik ben 12 jaar

anna

Reactie voor op de website?

25.131. Geld genoeg

Hallo,

Ik ben een meid van 14 en ik ben tevreden met het zakgeld wat ik krijg. Ik krijg 50 euro per maand. Eerst waren dit er 25, maar ik zing in een rockband en daar gaat best veel geld in zitten voor bijvoorbeeld vervoer, onderhoud van instrumenten en de huur van zalen. Daar heb ik met mijn ouders over kunnen praten en nu is het dus 50 euro per maand geworden.

Mijn ouders betalen mijn school en kleding. Dat vinden ze logisch omdat dit dingen zijn die ik echt nodig heb, ze vinden dat ik zo'n dingen nog niet zelf hoef te betalen. Ik geef toch bijna niks uit aan kleding, met 250 euro per jaar kom ik er makkelijk.

Zelf betaal ik alles voor mijn rockband, beltegoed, cadeaus voor anderen, cd's en andere dingen die ik graag wil maar niet echt nodig heb.

Die 50 euro per maand gaan wel op, maar ik verdien ook nog wat met optredens, dus ik ben zeker tevreden met mijn zakgeld. Ik denk dat ik echt blij mag zijn met 50 euro per maand. Mijn vriend van 17 krijgt maar 10 euro per maand, dit is dan ook wel een uiterste, maar ik bedoel maar..

En mensen die zeuren dat ze te weinig krijgen, praat er met je ouders over als het bedrag wat je krijgt echt niet kan. En als dit niet werkt, zoek gewoon lekker een baantje, dan komt het goed.

Nadine

Reactie voor op de website?

25.132. 20 euroo!

hoii ik heb sinds kort een pinpas mijn ouders hebben daar alvast €100 opgezet en vanaf nu krijg ik 20 euro in de maand. daar moet ik voor de helft mijn kleren van betalen en verder alles, schoolfeesten, schoolreisjes, pennen en andere schoolspullen, boeken ,kado's enz.enz.

ik ben het hier helemaal niet mee eens, en mijn broertje van 10 krijgt precies hetzelfde en hoeft er bijna niks zelf van te betalen.

ik kom echt niet rond van 20 euro permaand, ik ben redelijk gewend om wat duurdere kleren te kopen( gsus,gstar,indian rose) en ik kan toch niet ineenx overstappen op wibra?om daar mijn kleren ed te kopen!? als ik er met mijn ouders over wil praten worden ze boos en zeggen ze dat ik tevreden moet zijn wat ik heb. ik wil er graag met ze over praten maar hun dus niet met mij..

xxxxxxxxxx emmaly

Reactie voor op de website?

25.133. Inderdaad erg weinig

Nou Emmaly, dit is inderdaad erg weing, 70 euro zak- en kleedgeld lijkt me normaal, maar ik kan niet in je ouders portemonnee kijken, hebben ze het echt niet, neem dan een folderwijk of een ander baantje.

Groetjes Els, moeder van 3 grote dochters.

Reactie voor op de website?

25.134. Zaterdagbaantje

hoi.
ik heb een vraagje.
ik woord bijna twaalf en als ik twaalf ben dan wil ik ook graag een zaterdag baantje.
weet jij mischien waar ik een zaterdag of wekend baantje kan vinden.

gr bo

Reactie voor op de website?

25.135. Valt wel mee hoe weinig

Ik ben net 16 geworden, en ik krijg 5 euro per week zakgeld. Ik verdien zelf nog 30 euro per week erbij. Dan hoef ik toch niet van mij ouders te verwachten dat ze nog meer zakgeld geven, we hebben nog meer kinderen in huis!

Kim

Reactie voor op de website?

25.136. Maar 13 euro

Hallo zeg, maar 13 euro per maand, ik ben 14 en ik krijg maar 7,50 per maand, en de rest moet ik zelf bijverdienen. Ik loop 1x in de week een huis aan huis blad en daar verdien ik 25 euro per maand mee, voor de rest krijg ik nog 35 euro kleedgeld. En over het algemeen kan ik goed rondkomen. Als ik 13 euro per maand zou krijgen zou ik heel erg blij zijn. Groetjes Joanne

Reactie voor op de website?

25.137. Kleding en zakgeld

Mijn dochter van 13 wil wel graag kleedgeld, ze krijgt 25 euro per maand en 25 euro zakgeld per maand. Wij kopen dan wel een jas en een paar schoenen voor haar, en ook maandverband, shampoo, en tandpasta krijgt ze van ons. Mijn zoon van 12 is tevreden met 25 euro zakgeld, ik koop zijn kleding

Gerda

Reactie voor op de website?

25.138. Mijn zakgeld

Ik ben 14 en krijg 6 euro zakgeld per week. Aangezien ik elk weekend (vrijdag & zaterdag) uit ga, rook, blow en drink, kan ik dit allemaal niet van 6 euro betalen. Vaak koop ik van die 6 euro 2 pakjes sigarretten en krijg ik van m'n moeder zo'n 10-20 euro voor het uitgaan. Als ik naar een concert ga wil ik nog wel eens meer krijgen, zo'n 20-35 euro. Werk dat ik echt leuk vind kan ik nog niet doen (aangezien ik ook nog in een bandje zing, op zangles zit, drum en gitaar speel...), daarom was ik m'n moeder haar auto, hang en vouw ik de was op etc. Op die manier willen m'n ouders me wel financieel steunen.

Groetjes!

Reactie voor op de website?

25.139. Reactie op 19.85

Beste ...,

Je zegt niet hoe oud je bent, ik denk dat dat het belangrijkste is. Ikzelf ben 13 en krijg 5 euro per week. Daarvan moet ik wel alles zelf betalen (de disco, bios etc.) Mijn zusje is 10 en krijg 1 euro per week. Ik denk gewoon dat het er heel erg aan ligt hoe oud je bent.

-XxXxXxX- Jessica

Reactie voor op de website?

25.140. Zakgeld voor een 14 jarige

ik vind dat een bedragjuh per maand egt waardeloos kijk ik krijg van mij moeder gewoon wanneer de kinderbijslag is dan krijg i dat maar het is dan wel voor drie maanden en dat vind ik veel beter en ik heb nog eens drie bij baantjes

Bigg kiSS S_essie

Reactie voor op de website?

25.141. Hoeveel zakgeld gemiddeld 12-jarige op de middelbare school

hallo ik ben michiel en ik ben twaalf en zit op de middelbare school: hoeveel krijgen gemiddelde jongens van mijn leeftijd aan zakgeld?

Reactie voor op de website?

25.142. 2,50??

Ik kreeg in groep 8 ook zoveel en ik ben nu 13 en krijg 14,00 zakgeld per week en 20,00 kleedgeld per maand.

nathalie

Reactie voor op de website?

25.143. "strondverwend?!"

ik vind dat u "de huidige jeugd" niet zo moet afbekken, niet iedereen is zo "strondverwend". er zijn weinig tieners die al die technologica hebben.

meisje, 13

Reactie voor op de website?

25.144. Middelbare school: gewoon 5 euro

toen ik 13 was, toen zat ik in klas 1, kreeg ik 5 euro. maar iedereen die ik ken krijgen 5 euro zakgeld als ze naar de middelbare school zijn. of ze nou 12, 13 of 14 ofzo zijn. de middelbare school is bij ons gewoon 5 euro

nikki

Reactie voor op de website?

25.145. Zakgeld

heey, ik ben 14 en krijg 14 euro zakgeld per maand ik stort daarvan 10 euro per maand op de bank en kan het er altijd weer afhalen. ik vind dat je wel een normaal bedrag krijgt als je er gewoon niet te veel snoep enz van koopt lukt het je makkelijk!:p sucses

Lisa

Reactie voor op de website?

25.146. Te weinig zakgeld?

Hallo !

Als je te weinig zakgeld krijgt ga dan eens op zoek naar een bijbaantje, je kunt er makkelijk eentje vinden! En alvast een voorbereiding als je straks echt moet werken hele uren per week.

Ikzelf krijg 80 euro kleedgeld per maand, 20 euro zakgeld per maand, en heb een bijbaantje: een hondje uitlaten, waarbij ik 30 / 35 euro per maand krijg. En dat is 130 euro en ik ben pas 15. En ik ben nu opzoek naar nog 1 bijbaantje en dat heb ik alweer gevonden na 2/3 weken.

En anders ga een keer met je ouders rustig praten, zeg dat je beter meehelpt met het huishouden en of je daar misschien meer zakgeld voor krijgt? Helpt meestal.

Hoop dat jullie hier wat aan hebben.

Reactie voor op de website?

25.147. Zak/kleedgeld

ik ben blij te horen in bericht 19.146 dat er jongeren zijn die iets willen verdienen. onze kind is bijna 18, krijgt 50 euro kleding per maand en 12,50 per week zakgeld. zij wil broeken van over de 100, die zijn pas goed, schoonheidsartikelen van 2- - 30 euro etc etc. wij hebben verteld als ze deze artikelen wil ze maar moet gaan werken en dit veel te duur vinden, gekrijs en geschreeuw terug. letterlijk 'voor 4 euro per uur kom ik mn bed niet uit".

wij blijven bij ons standpunt. dus zijn wij blij te lezen dat er ook jongeren zijn die wel iets willen doen.

Reactie voor op de website?

25.148. Veel kinderen strontverwend

Hoi allemaal,

Ik ben 11 jaar en ga dit jaar na 1 Gymnasium. Ik snap echt niet waarom al die mensen zo moeilijk doen over geld. Waarom moet "iedereen" in vredesnaam zoveel geld krijgen, soms wel tot meer dan 100 euro per maand! Ik word 12 en krijg nu 10 euro per maand, misschien krijg ik voor de middelbare nog 2,50 zakgeld verhoging. Dan krijg ik dus 12,50 per maand. Maar zelfs met 10 euro krijg ik niet eens alles op. Vaak spaar ik het hele bedrag, gewoon omdat ik niets te kopen heb.

Misschien vinden jullie het heel raar, maar soms weet ik gewoon niet waar ik met mijn geld naartoe moet. Waar ik het aan uit moet geven. Make up zou kunnen maar ik mag alle dure makup van mijn moeder ook gebruiken. En die 2 lipglosjes van 2 euro per stuk, daar doe je ook wel een half jaar tot een jaar mee!

Ik krijg gelukkig geen kleedgeld, want zo kan ik gewoon kopen wat ik mooi vind. Mijn moeder heeft dezelfde smaak als ik dus dat komt goed uit.

Waarom willen jullie nou allemaal meer geld, de enige reden die ik kan bedenken is het kopen van snoep. Wat ik dus niet lust en daardoor ook veel geld bespaar. En natuurlijk de kosten voor een mobieltje, maar daarom krijg ik ook een beetje zakgeld verhoging.

Reactie voor op de website?

25.149. Kleed- en zakgeld

Per maand heb ik ongeveer 90 euro te besteden. ik krijg van thuis 40 euro en we hebben geregeld dat als ik in huis een beetje bijwerk (4 uur per week) dat ik dan drie euro per uur verdien... dus in totaal komt dat op ong. 90 euro en binnenkort ga ik ook folders loopen voor 6 euro per uur..

meisje

Reactie voor op de website?

25.150. Ik krijg genoeg

Hallo, ik ben 13 jaar en ga naar 2 vwo. Ik krijg 3 euro per week en nog geen kleedgeld. Ik moet hier alle feestjes enzo van betalen. Ik ga nog niet uit, rook niet maar ik moet wel alle btg enzo betalen

Suzanne

Reactie voor op de website?

25.151. Ga op zoek naar bijbaantjes!

Ik ben weer het meisje van 19.146 !!,,

Het nu zOmervakantie voor veel jOngeren . nOgmaals ga opzoek naar een bijbaantje . je hebt ze zo , en dan heb je nog veel vrije tijd over voor te gaan zwemmen . Want wat moet je de hele vakantie doen , alleen maar lui zijn ? Dat zag ik dus niet zitten . Dus ging op zoek naar bijbaantjes .
Ik heb nu folders van een vriendin overgenOmen voor 6 weken , weer veel geld erbij 70/80 euro voor die 6 weken. Ik heb nu een oppasadres gevonden heb een kennismaking gehad en ik heb het bijbaantJe gekregen 30,- per maand . En heb zelf al 5 maanden een bijbaantje(hond uitlaten , het is tenminste wat en vindt het hartstikke leuk!) 30 euro permaand ! Nou ik verdien goed in de zomervakantie en heb genoeg vrije tijd over om te zwemmen en naar de stad te gaan . En het geld spaar ik voor een scooter , want die moet ik zelf betalen , en dat wil ik zelf ook , want ik krijg genoeg zak-kleed geld per maand , en daar kom ik goed mee rond .

Dus Nogmaals zoek een bijbaan in de vakantie . nOg bedankt voor je reactie 19.147 .

Reactie voor op de website?

25.152. Je overleeft ook wel zonder

hoi,

al dat drama over zakgeld? ik krijg niets van zakgeld of kledinggeld, toch moet ik dit zelf betalen want mn ouders kunnen het niet.

vroeger kreeg ik dit wel maar nu zie ik in dat als je een baantje hebt en alles zelf betaalt dat je zelfstandiger wordt en dat je kan kope wat je wilt! zonder dat je ouders zeure dat het te duur is enzow.

ik snap wel dat je dit leuk vind maar gaan zeure omdat je maar €50 ipv €75 krijgt? en wat doe je terug voor je ouders? ik vind dat er een wisselwerking moet zijn, dat als je geld krijgt dat je af en toe klusjes doet voor je ouders.

Ik ben in ieder geval zeer blij dat ik zelfstandig ben geworden op dit gebied... mijn ouders vinden dit schitterend en respecteren me en behandele me als een jongvolwassene. en daar voel ik me goed bij.

greetzz

Julie

Reactie voor op de website?

25.153. Zakgeld

Hoi

Ik ben net 14 geworden en ik krijg 20 euro zakgeld in de maand .

En ik krijg 10 euro voor mijn belkaart

Groetjessss

Reactie voor op de website?

25.154. Zakgeld

ik denk toch zeker zo'n 40 per maand

Reactie voor op de website?

25.155. Uh m veel ?

ik krijg 25 per maand ik krijg nog 3 euro extra omdat ik mijn moeder vaak moet belle maar ik bedoel volgens mij is 20 euro voor een 13/14 jarige het beste bedrag sorry hoor maar 9 euro per maand is nogal weinig

De finaciele puber

Reactie voor op de website?

25.156. Precies Goed

Haii ik ben 13 ik krijg sinds ik 13,5 ben 100 euro per maand voor kleed- en zakgeld en eten op school te komen. Ik vind dit goed want als ik iets nodig heb van kleren of iets wil kopen van mijn zakgeld kan dat meestal direct. Als ik iets duurders wil kopen spaar ik dan een paar maanden. Hiervoor kreeg ik 10 per maand aan zakgeld en geen kleedgeld, dat vond ik te weinig en dus kreeg ik dit, ook omdat mijn zus het vanaf die leeftijd kreeg. Ik vind niet dat kinderen van mij leeftijd te verwend zijn want dingen worden steeds duurder en vroeger speelden kinderen met een tol of een pop en nu met een spelcomputer. Logisch, de tijden veranderen.

Indira

Reactie voor op de website?

25.157. Tevreden

Ik kreeg altijd 15 euro per maand. Ik moest daar beltegoed van kopen en cadeautjes en eventueel ook shirtjes enzo. Nu ik naar de middelbare school ben gegaan mag ik één keer per week een broodje kopen en krijg ik dus 4 euro extra. Ik doe ook nog vrijwillegers werk waar ik een kleine bijdrage voor krijg. Dus ik ben heel tevreden. Bij mij komt het altijd gewoon precies op. En als ik het niet op krijg dan bewaar ik het tot ik het wel nodig heb. Dingen zoals "uit" gaan moet ik ook gewoon zelf betalen. Dus in princiepe ben ik heel blij met mijn financiële zaken :)

xxx Iris (13 jaar)

Reactie voor op de website?

25.158. Ontevreden

zoals hier boven al een aantal keer vermeldt staat wordt de wereld steeds duurder. ik krijg even veel als mijn zus toen zij mijn leeftijd had. maar toen waren games bijvoorbeeld 30euro en nu al snel 50 of zelfs 75. en aangezien ik verslaaft ben aan gamen moet ik gewoon veel games hebben. dus dat vind ik ook stom. ik moet nu minstens 3 maanden sparn voor een leuke game. en ik kan ook geen baante nemen aangezien ik het erg druk heb met school.

Reactie voor op de website?

25.159. Re: ontevreden

Verwende snotapen die zitten te zeuren over te weinig zakgeld, zouden eens moeten lezen wat een paar jongeren hier schrijven die wel tevreden zijn met wat ze aan zakgeld krijgen. En geen tijd voor een baantje? Wel tijd om te gamen, ja dat is echt wel stom hoor. Als je druk bent met school hou je wel tijd over om te gamen, dus ook voor een baantje. En door een baantje te nemen hoef je ook geen drie maanden te sparen voor een game.

Reactie voor op de website?

25.160. De helft van twee maanden

Hallo iedereen

ik ben een meisje van 13 jaar en ik krijg €15 per maand, daarvan doe ik twee maanden, als ik m`n zakgeld van twee maanden heb dan gebruik ik daar ongeveer €15,- van, daar koop ik soms ook dingen van zoals boodschappen, als ik weet dat m`n moeder iets nodig heb dan koop ik dat gewoon, ook houd ik heeel erg veel van tassen,en dus koop ik er wel 1 of 2 per maand

Persoonlijk vind ik €15 per maand best veel, maar toch wel handig, zodat ik geld kan sparen

     -xxx-
     Mij

p.s boven de €40,- per maand vind ik echt veel

Reactie voor op de website?

25.161. Bijbaantje

hey iedereen,

ik ben 12 jaar, ben voorleeskampioen 2007 (check het internet) en beschouw dit als een bijbaantje. ik heb een aantal optredens gedaan en heb in een jaar bijna 1500 euro verdiend. ik ben hier heel blij mee maar ga toch nog een baantje nemen, niet omdat ik verwend ben maar omdat ik verder wil sparen.

groetjes

Bas

Reactie voor op de website?

25.162. Geen zakgeld

heey

ik ben 13 jaar en ik doe folders en ik krijg geen zakgeld dus de mensen die 5 euro per week krijgen moeten niet zeuren

groetjes A.

Reactie voor op de website?

25.163. Maar?

Hallo ik ben nou net 13 geworden en ik krijg gemiddeld per maand 8 euro weinig he ? tenminste vind ik ik wil wel meer maar dat krijg ik niet & ik moet 's avonds om kwart over 9 al naar bed Jammer

GR. charée

Reactie voor op de website?

25.164. Hoeveel zakgeld aan kind van 12?

Wat is redelijk om aan een kind van 12 aan zakgeld te geven?

Reactie voor op de website?

25.165. Zak- en kleedgeld

ik krijg 65 euro kleedgeld per maand
en
15 euro zakgeld..
ik ben bijna 14 jaar oud, maar vind mijn zakgeld wel heel weinig..
ik moet hier ook mijn mobiel en beltegoed enzo van betalen!
x

Reactie voor op de website?

25.166. Wat veel

Hallo x,

Volgens mij krijg je erg veel kleedgeld pfffffff 65 euro. Mijn oudste zoon is een jaar ouder en moet het met 50 euro doen(waar hij overigens zeer ruim van rondkomt.) Verder krijgt hij ook 15 euro zakgeld per maand voor andere zaken. Hij geeft graag meer geld uit en heeft dan ook een krantenwijk genomen. Van dat inkomen spaart hij flink. Hoeveel geld zou jij redelijk vinden? En wat geef je dan uit en waaraan? Ik ben best nieuwsgierig.

groetjes Jetje

Reactie voor op de website?

25.167. Genoeg zakgeld?

hallo

ik ben 16 jaar en ik krijg 5 euro per week.
ik vind dit zelf nogal weinig, omdat ik ook om de week uitga (elke week lukt niet omdat ik niet genoeg geld heb) en daar moet ik al 2 weken voor sparen om dus 1 keer uit te kunnen. voor de rest moet ik niet veel zelf betalen, maar als ik iets leuks zie wat ik wil hebben moet ik dat zelf betalen. Maar wat vinden jullie van dit bedrag €5,- per week voor iemand van 16??

kuss

Reactie voor op de website?

25.168. Even om jullie te laten weten

Heey,

Ik ben zelf 13 en kreeg vanaf mijn 9de 50 euro per maand. Mijn ouders kopen kleding voor mij. Maar mijn ouders bieden het zelf aan. En dat weiger ik dan meestal, aangezien ze dikwijls stijve kleren prefereren (polo's, pull-overs etc.) Zelf geef ik ook weinig uit. Ik koop 1 keer per 2 weken een zak patat , als ik op school ben.

Nou loop ik 4 krantenwijken , waar ik 90€ p. maand mee verdien. Ja , 140 euro p. maand is inderdaad veel . Maar wat men noemt als zakgeld, zie ik aan als spaargeld. Bijvoorbeeld als mijn ouders op dat moment geen geld in hun bezit hebben. En van de ±1500 euro die ik krijg , geef ik 300 uit aan , het eerder vernoemde frietje , cadeaus, uitgaan ( bioscopen , cafe'tjes[ daaronder verstaan we dus de douwe egberts en de bagels en beans enzo ] ) en natuurlijk een paar kledingstukken/accesoires. En dit , koop ik dan weer meestal in het buitenland, aangezien het daar goedkoper is. ( Laatst Hongkong, alles [letterlijk] 50% goedkoper )

Maar even een reactie op de reactie hierboven ... 5 euro is inderdaad wel een beetje weinig. Neem een ( of twee! ) bijbaantje(s), zoals ik. Des te eerder je zelfstandig leert te leven, nietwaar?

Reactie voor op de website?

25.169. Aanvulling op 'Kinderen hebben recht op meer geld'

Om een lang verhaal kort te maken:

Geen kleedgeld voor een kind van 13, maar gewoon iedere maand een paar honderd euro geven. Als hij/zij alleen een shirtje en een jeans nodig heeft, is 200 euro genoeg, maar voor een winterjas en schoenen is 500 euro vereist.

50 euro zakgeld is genoeg, maar betaal dan wel zelf de iPhone rekeningen (tenzij hij/zij voor meer dan 100 euro gebeld heeft, want er moet een grens zijn) en geef hem/haar genoeg extra geld om uit te gaan.

Kamar

Reactie voor op de website?

25.170. Kinderen hebben recht op véél meer geld!

Hey,

Ik ben 16 jaar oud, en ik vind de genoemde bedragen wel héél laag. Las ik nu écht 1,50 in de week?? Leven we nu in Nederland of in de derde wereld? Met 1,50 kun je na drie weken niet eens een glaasje Spa Blauw kopen in het Disneyland Hotel... Belachelijk!

Zelf krijg ik 300 euro in de maand, wat ik echt te mager vind, want voor een Burberry Trenchcoat, moet ik zo'n 3 maanden sparen, zelfs nu de Pond waardeloos is.

Want Burberry koop ik natuurlijk in Londen, dat scheelt heel veel geld: kleding is daar nu ongeveer 30% goedkoper, dat betekent dat als ik voor 800 euro winkel, ik het vliegtuigticket en hotel er al weer bijna uitgeshopped heb!

Aan alle ouders op dit forum: laat uw kinderen er niet bij lopen als ordinaire slonzen, want dát trekt natuurlijk de criminaliteit aan! Geef ze voldoende kleedgeld voor degelijke merken, en dan heb ik het over Chanel, (da's mijn persoonlijke favoriet) Ralph Lauren, Burberry, (In Engeland kopen, scheelt honderden euro's!) en Dolce & Gabbana.

Nu begrijp ik natuurlijk dat we niet allemaal een middenklasse salaris hebben, en dat de minima in Nederland, die moeten rondkomen van een uitkering, de bovengenoemde merken niet kunnen betalen...

Voor hen heb ik een lijst samengesteld van de goedkopere kledingmerken, die enigzins minderwaardig zijn, maar waarmee uw zoon/dochter toch door leeftijdsgenoten geacepteerd zal worden.

1 Tommy Hilfiger
2 River Woods
3 Diesel
4 Replay
5 McGregor

Want die merken vind je gewoon in de Bijenkorf, je hoeft écht niet naar de PC Hooft. En dát scheelt een taxirit, waarmee u alleen al 150 euro bespaart. (Ervanuitgaande dat deze doelgroep zich in de achterhoek bevind)

Nu lees ik dat sommige kinderen hier minder dan 70 euro kleedgeld in de maand krijgen. Dit is kindermishandeling. In één woord, belachelijk! U kunt ze net zo goed dwingen hun kleding te stelen! Dit is naar mijn idee hoe de jeugd in aanraking komt met de criminaliteit...

Het meest schokkende verhaal, is dat van Dirk. 50 cent in de maand?? 40 euro na 7 jaar?? 40 euro, da's niet eens een paar sokken!

Tot slot, wil ik laten weten dat ik vind dat de kinderen hier véél te weinig kleed- en zakgeld krijgen. En uitspraken als 'Ze zullen zelf voor hun geld moeten werken' zijn nonsens, want kinderen horen tot hun 18e niet te werken.

Kamar

Reactie voor op de website?

25.171. Haha

Ik vind de bijdrage van Kamar buitengewoon grappig. En ik heb er hard om gelachen. Je moet cabaretier worden!

Serieus: op de school van mijn kinderen kwam een themaavond over "Een dag heeft maar 24 uur". Waarheid als een koe. Schoolleiding maakt zich steeds meer zorgen over de bijbaantjes van leerlingen die ten koste gaan van schoolprestaties.

Dus ja, de oplossing zal wel ergens in het midden liggen. Niet je kinderen krap houden, zodat ze bijbaantjes moeten nemen (en jij ondertussen wel geld aan goede doelen of kerk geven). Maar ook niet je kinderen teveel verwennen zodat ze geen notie van geld hebben, en niet meer beseffen dat voor elke euro hard gewerkt is.

Reactie voor op de website?

25.172. Huh?

Nou mag ik toch hopen dat de reakties van zowel Dirk als die van Kamar een grapje zijn?

Reactie voor op de website?

25.173. Verwend!

Kamar je bent verwend! Zeker uit het gooi of zoiets? In ieder geval dat soort wat zich hoger voelt dan de buren? Sorry maar zelfs mensen die goed verdienen en gewoon rondkomen kunnen dat niet betalen. Ja of ze moeten er eten voor laten staan. Alles van pappie he? Je zal het moeilijk krijgen wanneer je wakker wordt en in de echte wereld terecht komt!! Hoop heel stilletjes dat je een keer jezelf tegenkomt en helemaal niks meer hebt. Zoiets als dakloos, dan ga je pas waarderen die kleine dingen waar het leven om gaat. Chanel enzo.. allemaal bullshit, je betaalt voor dat kleine merkje. En een winkel verder op heb je zelfde shirt/broek maar dan zonder het merkje, en stukken goedkoper. Materialistisch dat is wat jij bent, en kan je nu al vertellen daar draait het leven niet om. Vrienden? Ja nep, het gaat ze alleen om jouw geld.. nja dat van pappie.

groetjes, Diana

Reactie voor op de website?

25.174. Voor Kamar

hahahahaha, dat er nog zulke domme kinderen als jij bestaan, hilarisch!!!!

groetjes,

Esther

Reactie voor op de website?

25.175. Geschrokken!

Ik ben dus echt geschrokken van het berichtje van Kamar. Dit kan niet echt zijn!?!?!? Zoveel geld per maand, wat moet iemand dan wel niet verdienen om dit aan je kind te kunnen geven. Mijn oudste zoon van 14 jaar krijgt E20,= zakgeld per maand en E30,= kleedgeld per maand. Hij moet leren met geld om te gaan en weten dat hij misschien een paar maanden moet sparen om een bepaald kledingstuk (lees merk) te kunnen kopen. Dat heeft niets met tekort doen te maken, maar leren omgaan met geld!!!

Ik ben bang voor de toekomst van Kamar.

Reactie voor op de website?

25.176. 23 171, kinderen hebben recht op....

Kamar,Ik heb dubbel gelegen om jou schrijven. heel mooi zoals jij het brengen kan.

Ik doe ook een poging

Kamal: kinderen hebben veel rechten

En jij speciaal.

Recht op een flinke schop onder je kont
recht op psychologische hulp
recht op andere ouders
recht op een hoop stront, waar je hopelijk een keer lekker indondert, met je Burberry trenchcoat.

Ow ja en kindermishandeling, jij hebt recht op een kinder behandeling, arm knulletje, ben bang dat je je eigen broek niet eens kunt ophouden, laat staan je reet afevegen.

btw een burberry trenchcoat vind ik toch wel wat vrouwelijk hoor.. yek, Nee als je een vent bent, dan draag je toch wat anders.

Mar

Reactie voor op de website?

25.177. Re: Diana/verwend/Kamar

hoi,

helemaal met je eens hoor... alleen wonen wij ook in het Gooi en krijgt onze zoon van 15 20 euro zakgeld en 40 euro kleedgeld per maand, daarnaast heeft hij een krantenwijk zodat hij kan sparen voor de felbegeerde Ipod, mountainbike enz.

In het Gooi wonen dus ook heel normale mensen ;-)

groetjes, Josh

Reactie voor op de website?

25.178. Het komt echt wel goed met "Ons"

Allereerst wil ik laten weten dat ik ook vind dat de kinderen hier te weinig geld krijgen.

Ik ben 15 jaar, en ik was vroeger heel arm. Vijf jaar geleden ging het heel slecht met het bedrijf van mijn vader, en we moesten ons huis zelfs verkopen en in een twee-onder-een-kap gaan wonen. Vorig jaar zijn we gelukkig weer in een villa gaan wonen, maar ik wil hiermee alleen vertellen dat ik niet verwend ben, en dat ik weet wat het is om weinig geld te hebben.

Ik reageer, omdat ik denk te begrijpen waarom iedereen hier zo heftig reageert op het stukje van Kamar. Volgens mij is iedereen ontzettend jaloers op de Nederlandse miljonairs. Wij zitten financieel gezien aan te top, en jullie aan de grond. Wij winkelen in designer boetieks, en jullie op de markt. Dus zoek alsjeblieft een leven, en zorg ervoor dat je, net als mijn ouders, een fatsoenlijke carrière op je naam hebt staan.

Verder vind ik het uiterst schokkend dat sommigen denken dat Chanel en Burberry het zelfde zijn als kledingstukken zonder merk. Er zit heel veel verschil tussen. Maar ik kan het jullie boeren niet kwaadlijk nemen dat jullie daarvan geen verstand hebben. Toch wil ik jullie even vragen de sites van Chanel en Burberry te vergelijken met die van H en M, en Zeeman. Iedereen met een beetje stijl kan zien daar een wereld van verschil in zit.

www.chanel.com/fashion
www.burberry.co.uk
shop.hm.com/nl/start?ct=1
www.zeeman.com

Zelf krijg ik trouwens geen kleedgeld, want ik ga altijd samen met mijn moeder winkelen. Meestal gaan we naar de PC, maar soms blijven we in Laren. Ik krijg dan voor ongeveer 500 euro aan kleding. @ Kamar, handige tip trouwens van Londen, want ik was al van plan een Burberry trenchcoat te kopen - want iedereen (die iets voorstelt) heeft er een - en ik vind ze echt gaaf!

Oja, en trenchcoats waren oorspronkelijk de jassen die de soldaten in de jaren 40 droegen. Burberry heeft hier een moderne uitvoering voor dames én heren van gemaakt. Dus @ Mar, ik willen dat ik je 60 jaar terug in de tijd kon sturen en dat je dan tegen hen zou zeggen dat ze een meidenjas aanhadden... Zoals ik al zei... boeren hebben geen verstand van mode...

Met dit bericht wilde ik laten weten dat jullie niet zo moeten neerkijken op de mensen die wat meer geld te besteden hebben. We zijn echt niet verwend, en het komt heus wel goed met ons!

Marie Claire

Reactie voor op de website?

25.179. Je moet niet alles even serieus nemen...

Hey,

Het bericht van een paar dagen geleden was één en al onzin... Ik verveelde me in het studie-uur op school, en toen kwam ik toevallig op deze site, maar ik vind het wel héél grappig om te lezen hoe iedereen hier serieus op reageert, haha.

Ik irriteer me wel een beetje aan mensen die 75 euro kleedgeld overdreven vinden, daarom was ik ook erg benieuwd hoe er hierop gereageerd zou worden. Ik denk trouwens dat Dirk ook een grap uithaalt, met z'n 50 cent per maand...

Ik krijg wel veel meer kleedgeld dan de meesten hier, maar ik weet heel goed dat niet iedereen merkkleding kan betalen, en dat dat 'lijstje van minderwaardige merken' bestaat uit hele dure kledingmerken. Het zijn trouwens ook mijn favoriete merken.

Dus ik hoop dat ik hierbij mijn naam heb gezuiverd en als ik me op school weer eens verveel, dan ga ik voortaan wel naar funnygames.nl ofzo, en anders laat ik mijn laptop wel in mijn tas zitten...

En met mij komt het later trouwens wel goed, want later wil ik die Burberry jassen en Chanel kleding kunnen kopen, zónder ervoor te hoeven sparen, en ik weet heel goed dat ik daarvoor hard zal moeten werken!

Groetjes Kamar

Reactie voor op de website?

25.180. Weinig

ik ben 13 en krijg 7,50 per maand

WEINIG!!!

Reactie voor op de website?

25.181. Even serieus

Er goed uitzien heeft alles te maken met jezelf durven zijn, persoonlijkheid uitstralen en weten wie je bent. Zo kan iemand die geen cent te makken heeft er helemaal te gek uitzien in een truitje van de Zeeman met een zelfgebreid mutsje op het hoofd en een broek van de kringloopwinkel aan, terwijl een ander die zichzelf helemaal hip waant omdat er toevallig een bekend merk levensgroot op de rug staat er belachelijk uitzien omdat het totaal niet bij zijn/haar type past. Nu zie je bv. jan en alleman in zwart en paars, terwijl het veel mensen totaal niet staat.

Ontdek wie en wat je bent en wat JIJ wil uitstralen, wees trots op jezelf hoe je bent, laat je dat niet voorschrijven door de mode-industrie die ook alleen maar geld aan je willen verdienen. En bedenk vooral dat het je innerlijk en persoonlijkheid zijn die je geliefd maken bij echte vrienden.

Reactie voor op de website?

25.182. Haha deel 2

Nou Kamar, je kunt alvast beginnen met bijschabbelen als cabaretier of satirisch columnist, zoals ik al eerder schreef.

Of ben ik nu de enige die begreep dat dit een grap van Kamar was?

Mijn zoon heeft ook wel eens tijdens een superwaardeloze opdracht op school, waarvoor hij een bedrijf moest bellen, een overdreven poeslief -Amerikaanse- service gerichte telefoniste aan de tel kreeg, op de poeslieve vraag "Kan ik anders nog iets voor u doen?" geantwoord: "Ja, wilt u met me trouwen?"

Die studieuren zijn idd vaak zonde van de tijd, en veel opdrachten komen ook neer op het beantwoorden van de vraag naar de bekende weg.

Have fun, Kamar!

Reactie voor op de website?

25.183. Zakgeld en kleedgeld

Ik ben een moeder van 2 pubers. 1 van 15 en 1 van 13. De oudste is een meisje, zij heeft eigenlijk meer gehad dan ik kon durven hopen vroeger. Daarbij is ze nog gaan roken ook nog, dus als ze nou niet zou roken zou ik haar wel elke maand 20 euro op haar rekening zetten. Maar nu krijgt ze echt nog geen stuiver.

Daarentegen krijgt mijn zoon wel 20 euro op zijn rekening per maand, plus elke dag bel ik school of vraag het hem zelf of het goed ging. En als de dag goet gaat en hij heeft alles netjes opgeschreven wat voor een huiswerk hij moet maken of ik nog briefjes krijg van school, gewoon de allerdaagse dingen waar hij moeite mee heeft, dan krijgt hij nog eens 50 eurocent per dag. Dat krijgt hij in de zomerverkantie als vakantiegeld.

En verder komen ze niets tekort. klinkt hard voor mijn dochter, maar ik ga niet aan haar dood mee betalen, dat mag ze zelf doen. Nu woont ze dan ook wel een tijdje bij mijn zus, dus wat ze daar krijgt, ik weet het niet. Maar sommige kinderen zijn gewoon monsters. Laatst vroeg ik iemand van de ggd: waarom heb jij zelf eigenlijk geen kinderen? En weet je wat ze zei: ik ga geen slaaf van mijn eigen kinderen worden en zeker niet in deze tijd; ik vind het zo wel goed, ik werk met kinderen en doe ik met mijn hele hart. Maar als ik thuis ben hoef ik alleen maar te doen en te betalen wat nodig is voor mij. En er komen veel kinderen bij haar omdat ze zo lief is. En wij, ja je raadt het, zijn hun slaven.

Ik denk dat er maar weinig ouders zeggen: nou ik vind dezen leeftijd echt leuk zo rond de 13 en de de 18. Nou ik kan niet wachten tot die voorbij zijn. En nu maar hopen dat ze iets van hun leventje maken, want doen ze dat niet, dan hebben ze het later ook moeilijk, want dan krijgen ze ook geen zakgeld meer. Mijn kinderen weten dat ze later ook zelf voor hun geld moeten zorgen.

Katja

Reactie voor op de website?

25.184. zakgeld

Ik ben een meisje van 13 en heb 20euro zakgeld toen ik 12 was kreeg ik 15euro ik vind wat ik nou heb wel goed, het is gewoon denk ik het gemiddelde.. ik zou geen kleedgeld willen en als ik die kreeg zou ik wel 100euro kleedgeld nodig hebben, en dan krijg ik toch niet.. ik ben blij dat ik het niet heb! ik ken kinderen van mijn leeftijd en ze krijgen 50euro kleedgeld dat vind ik een beetje weining, kan je denk ik 3 shirtjes van kopen en dan ben je al een maand verder..

groete anne.

Reactie voor op de website?

25.185. Reaktie Katja

Katja, ik vind het jammer voor je dat je blijkbaar niet van je kinderen kan genieten. Dit is echt niet bij iedereen zo. Ik geniet juist van onze 'groten' meer dan van de 'kleintjes'. Wij hebben 9 kinderen van 2 tot 19 jaar. Ik geniet volop van de oudsten. Hoe ze met elkaar opgaan, met ons, met de kleintjes, maar ook met hun financiën.

Ze hebben nog nooit 1 cent zakgeld van ons gekregen. De oudste had met 9 jaar een krantewijkje op de woensdagmiddag. Dat is opgeschoven naar de tweede toen hij naar het voortgezet onderwijs ging. Toen ging hij op zaterdag werken.

Toen hij 18 was, zat hij nog op school, maar had geld voor z'n rijbewijs en voor een auto. Ik vind dit knap. De tweede is in febr. 18 geworden. Heeft zijn rijbewijs ook al en een mooie Audi A3 gekocht. Doordat ze zelf hun 'zakgeld' hebben moeten verdienen, kennen ze de waarde van het geld beter denk ik dan wanneer ze alles maar toegeschoven krijgen.

Nu is het krantenwijkje inmiddels bij onze 6e en 7e zoon (10 en 11 jaar). Zij doen het om de week, zodat ze ook op woensdagmiddag bij een vriendje kunnen gaan spelen. Ze zijn er ongeveer 2 uur mee druk en hebben dan 10 euro verdiend.

Als ze bijvoorbeeld gaan zwemmen, schaatsen of met koninginnedag naar de spelletjesmiddag ofzo krijgen ze meestal van mij allebei 5 euro mee, voor entree en wat lekkers. Als ze meer willen, kunnen ze het zelf betalen. Ze sparen ook voor grotere dingen. Er is eigenlijk nooit gezeur over geld bij ons. De oudste 2 werken nu en betalen geen kostgeld, maar helpen 's zaterdags als ze thuis zijn, mee in ons bedrijf. Daar krijgen ze geen geld voor. Natuurlijk vinden kinderen het tot op zekere hoogte heel gewoon dat er eten op tafel staat en dat de was schoon is en het huis opgeruimd, maar dat mag ook. Ouders hebben ook een zorgplicht voor hun kinderen, maar ik heb het idee dat ze toch ook waarderen wat wij voor hen doen. En ze worden echt niet buitensporig verwend.

De 3e zoon van 16 bijvoorbeeld, werkt op maandag en verdiend dan 60 euro. Dinsdag tot vrijdag zit hij op school en op zaterdag helpt hij thuis. Vorige maand ging hij met school naar Parijs. Kosten 200 euro. Mijn man vond, dat hij dat best zelf kon betalen. Toen ik dit tegen hem vertelde, zei hij: Oh jammer. Maar verder heb ik hem er niet over gehoord. Hij heeft het gewoon betaald.

Als ik hier soms lees hoe brutaal sommigen over hun ouders schrijven, vind ik het echt erg. En ook tegen andere volwassenen. Jammer dat het zo moet. Een beetje meer respect voor elkaar, zou het leven nog aangenamer maken.

Marjan

Reactie voor op de website?

25.186. Jij moet niet klagen...

Yo, jij moet niet klagen. 14 jaar en 5 euro per maand... Voor mij is dat wel veel xD Ik verdien 15 euro per maand! Dus, als je 1 euro per jaar verhoging krijgt, is dat best wel veel! Dat is ongeveer 4 euro per maand meer!

Maarten

Reactie voor op de website?

25.187. Ouders bepalen zelf!

Ten eerste hebben kinderen geen recht op zakgeld. Ouders bepalen zelf of ze hun kinderen geld geven.

Ouders zijn verplicht om in het onderhoud van hun kroost te voorzien, maar daar hoort zakgeld niet bij.

Zakgeld is in het leven geroepen om kinderen verstandelijk gezien met geld om te leren gaan. Ze moeten de waarde van geld leren kennen. Dus opvoedkundig is het heel goed. Niet meer , niet minder.

Willen kinderen meer geld, dan moeten ze ervoor werken, dat doen de ouders ook.

Ik ben docent economie op een particuliere school. Ik hoor en zie daardoor erg veel.

We hebben 3 kinderen. De oudste van 14 krijgt 5 euro per week. Ik wil graag dat ze de mogelijkheid heeft om op school iets van eten of drinken te kunnen kopen (dus 1 euro per dag). Wanneer ze uit wilt gaan, geef ik haar daarvoor extra geld. We hebben het breed dus vind ik , dat ze daar ook van mee mag genieten. Zouden we een lager budget hebben, dan zou ze minder krijgen.

De jongste twee zitten op de lagere school en krijgen geen zakgeld. ze krijgen geld van opa en oma voor hun rapport en geld met de verjaardagen. Dat is ook meer dan genoeg. Ze hebben geen zakgeld, want ze weten van gekkigheid niet wat ze ervan moeten kopen.

Wat kledinggeld betreft, vind ik het ontzettend leuk om met de oudste te gaan winkelen. Soms laten we ons echt gaan, maar ik heb het geld en niet zij.

Ouders mengen zich te snel in een discussie met hun kind. Ik heb als motto "Zeuren? Dan krijg je niets.". De ouder bepaalt !

Danielle

Reactie voor op de website?

25.188. Mijn zakgeld

Ik krijg 25 euro per maand. Heb nog geen kleedgeld, maar dat vind ik eigenlijk niet erg, nu krijg ik gewoon al me kleding, schoenen en de rest.

Ben veertien jaar trouwens hihi!

Rianne

Reactie voor op de website?

25.189. wat.... 13 jaar en 7,50 per week

Dan ben je een aardig verwend nest met je 13 jaar, mijn zoon loopt tenmiste nog 2 maal per week een krantenwijk vanaf zijn 13e en is nu bijna 16 en krijgt daarbij van ons nog 20 euro per maand.

Reactie voor op de website?

25.190. Zakgeld per maand

Ik ben 13 en krijg 40 euro per maand. Daar ben ik heel tevreden mee, aangezien het exclusief is. Als ik iets duurs wil, boven de 50, moet ik het zelf betalen of me ouders betalen een klein beetje mee.:)

Felicia

Reactie voor op de website?

25.191. Zakgeld

Schitterend om alle reacties te lezen.

Het ene kind is niet het andere kind. De ene is tevreden met 20 euro in de maand en de andere met 30 euro in de maand. Het ligt er zeker aan wat ze met dat geld moeten doen/zelf kopen.En zeker erg belangrijk wat de ouders kunnen missen.

Ik heb een dochter van 16 jaar en krijgt geen zakgeld.Meestal wat ze wil krijgt ze. Nu doet het geval wel voor dat ze rookt en ik niet vind dat ik dat als ouder hoef te betalen. Dus zakgeld instellen is misschien geen slecht idee.

Angelique

Reactie voor op de website?

25.192. Kleedgeld

hallo iedereen.

ik heb een dochter van 12 jaar oud. Zij wou graag kleedgeld, ik vind dat een goed idee. Ik geef haar 200 euro per maand en daar moet ze alles van kopen behalve winterjassen en schoenen. Ze moet er ook cadeautjes voor vriendinnen en eten en drinken in de stad van kopen. Haar vriendinnen krijgen ook gemiddeld 200 euro. Ik vind het een mooi bedrag. Ik vind het namelijk wel belangerijk dat ze in goede en stevige kleding loopt. Zelf heb ik ook veel merkkleding. Dus gun ik het haar ook!

met vriendelijke groet Sandra

Reactie voor op de website?

25.193. 12??

ik zie een paar berichten staan dat kinderen van 12 een baantje behalve als dat klusje doen inhoud is dat illegaal bijbaantjes zijn legaal vanaf 13 jaar (krantenwijk,bollen pellen, vruchten plukken enz.)vanaf 15 jaar mag een kind in een winkel werken (vakken vullen, magazijn) van af 16 jaar achter een kassa staan en in een restourant werken maar dan wel een beperkt aantal uren tussen bepaalde uren (dus niet 's avonds en 's ochtens)

groeten marije

Reactie voor op de website?

25.194. Pardon!

Reactie op reactie: Zakgeld

U kunt wel zeiken maar met 12 cent kan ik niet sparen voor een playstation ofzo. Dat kan pas als je wat meer krijgt. En niet iedereen is verwend of wat dan ook want jij ben gewoon gierig als je maar 12 cent geeft.

jongen 14 jaar

Reactie voor op de website?

25.195. Zak - en kleedgeld

Ik krijg van mijn ouders 20 euro per maand. Dat is best goed te doen, maar ik loop ook nog folders. Waar ik ongeveer 80 euro mee verdien per maand. Ook krijg ik 50 euro kleedgeld waar ik geen ondergoed, sokken, schoenen, jassen van moet kopen.

Joella

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Zakgeld

 1. Werken is goed voor je
 2. Helemaal mee eens
 3. Zakgeld dochter van 13
 4. Ik ook
 5. Waarom zakgeld?
 6. Maandgeld
 7. Super weinig zakgeld
 8. hoezo weinig?
 9. Ik wil ook kleedgeld
 10. 14 en geen kleedgeld
 11. Te weinig? Kom op zeg!!
 12. Wel zakgeld, geen kleedgeld..
 13. Gierig?
 14. Meer zakgeld
 15. Echt niet veel
 16. Kleedgeld
 17. Hoeveel is nou goed?
 18. Zakgeld bij ons
 19. Kleed- en zakgeld
 20. Mijn zak- en kleedgeld
 21. De koopkracht van de euro!
 22. Zak/kleedgeld
 23. Te weinig
 24. Veel te weinig!
 25. ehh t is normaal
 26. jeeetjuh ey..
 27. Geld maakt niet gelukkig
 28. Zakgeld
 29. Best tevreden
 30. Te weinig zakgeld
 31. Wat een een gezeur....
 32. Genoeg
 33. Zielig?
 34. 9 Euro ???
 35. Zakgeld
 36. Zakgeld
 37. Haha
 38. Zakgeld
 39. Erg weinig
 40. reactie: Zakgeld
 41. Reactie op Zielig
 42. Niet eerlijk
 43. De jeugd van tegenwoordig??
 44. Kleedgeld voor een 14 jarige
 45. Helemaal niet weinig
 46. Erg weinig
 47. Tip?
 48. Halo
 49. nibud
 50. Maximaal bedrag van kleedgeld
 51. Mijn zakgeld
 52. Das zeker weinig
 53. Wat ik moet doen met 5 euro
 54. Kleedgeld
 55. Iets te ver
 56. Te weinig
 57. Stromtverwend, d8 het niet
 58. Denk van wel
 59. Dit is precies genoeg!
 60. 4 euro per maand
 61. Zakgeld
 62. Wel weinig
 63. Niet zo klagen
 64. Wel blij
 65. Mijn zakgeld
 66. Het is waar!
 67. 10 jaar
 68. Ja
 69. 14 jaar
 70. Zakgeld
 71. Mijn zakgeld
 72. Mijn verdiensten
 73. Echt veel
 74. Ik krijg helemaal nix
 75. joren
 76. Zakgeld + krantenwijk
 77. Is dit zeer veel?
 78. Niet zo geweldig
 79. Zakgeld
 80. Zakgeld en kleedgeld
 81. Reactie op nr. 19.40
 82. Tjonge jonge zeg
 83. reactie op 19.40
 84. Waarom zakgeld?
 85. Ik krijg maar 1.50
 86. Wow!
 87. 5€ per week?
 88. Zakgeld
 89. Geld maakt WEL gelukkig
 90. Ik weet niet wat jullie doen..
 91. Niet zo opwinden
 92. Luxeprobleem
 93. Als ik echt heel graag iets wil
 94. Suc6
 95. Niet zo zeuren
 96. Zakgeld
 97. Slaat nergens op
 98. 5 euro
 99. Gelddd
 100. Ik krijg maar 1,-
 101. Ik krijg 5
 102. najaa
 103. Raar is het niet
 104. 50 euro in de 3 a 4 maanden
 105. Wat weinig
 106. Wat een kind van 13 met 5 euro moet?
 107. Eehh... juist ja
 108. Speelgoedgeld
 109. Kleedgeld
 110. Mijn zus
 111. Vraag over zakgeld
 112. Ik weet niet hoeveel zakgeld ik nou moet krijgen!!
 113. Zakgeld
 114. Zakgeld niet nodig
 115. Zak- & kleedgeld $$
 116. Genoeg zakgeld.
 117. Zak en kleedgeld
 118. Werken?
 119. Zak- en kleedgeld
 120. Goedkoper kan
 121. Gierig?
 122. Niet tevreden over zakgeld
 123. Veel te weinig!
 124. Bijverdienen
 125. Krantenwijk
 126. Ik ben tevreden!
 127. Anouk
 128. Tevreden
 129. Kleedgeld en zakgeld
 130. Onzin
 131. Geld genoeg
 132. 20 euroo!
 133. Inderdaad erg weinig
 134. Zaterdagbaantje
 135. Valt wel mee hoe weinig
 136. Maar 13 euro
 137. Kleding en zakgeld
 138. Mijn zakgeld
 139. Reactie op 19.85
 140. Zakgeld voor een 14 jarige
 141. Hoeveel zakgeld gemiddeld 12-jarige op de middelbare school
 142. 2,50??
 143. "strondverwend?!"
 144. Middelbare school: gewoon 5 euro
 145. Zakgeld
 146. Te weinig zakgeld?
 147. Zak/kleedgeld
 148. Veel kinderen strontverwend
 149. Kleed- en zakgeld
 150. Ik krijg genoeg
 151. Ga op zoek naar bijbaantjes!
 152. Je overleeft ook wel zonder
 153. Zakgeld
 154. Zakgeld
 155. Uh m veel ?
 156. Precies Goed
 157. Tevreden
 158. Ontevreden
 159. Re: ontevreden
 160. De helft van twee maanden
 161. Bijbaantje
 162. Geen zakgeld
 163. Maar?
 164. Hoeveel zakgeld aan kind van 12?
 165. Zak- en kleedgeld
 166. Wat veel
 167. Genoeg zakgeld?
 168. Even om jullie te laten weten
 169. Aanvulling op \'Kinderen hebben recht op meer geld\'
 170. Kinderen hebben recht op véél meer geld!
 171. Haha
 172. Huh?
 173. Verwend!
 174. Voor Kamar
 175. Geschrokken!
 176. 23 171, kinderen hebben recht op....
 177. Re: Diana/verwend/Kamar
 178. Het komt echt wel goed met "Ons"
 179. Je moet niet alles even serieus nemen...
 180. Weinig
 181. Even serieus
 182. Haha deel 2
 183. Zakgeld en kleedgeld
 184. zakgeld
 185. Reaktie Katja
 186. Jij moet niet klagen...
 187. Ouders bepalen zelf!
 188. Mijn zakgeld
 189. wat.... 13 jaar en 7,50 per week
 190. Zakgeld per maand
 191. Zakgeld
 192. Kleedgeld
 193. 12??
 194. Pardon!
 195. Zak - en kleedgeld

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.