Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

26. Kleedgeld & zakgeld

Ik wil even iets zeggen over kleedgeld en zakgeld. Ik ben nu 15 en ik krijg 30€ per maand aan zakgeld en dat vind ik ook wel voldoende. Aan kleedgeld krijg ik 50€ en dat is echt véél te weinig, hoeveel krijgen de meesten van mijn leeftijd?

Reactie voor op de website?

26.1. Werken i.p.v. zakgeld

Ik merk (ook uit de reacties) dat ouders het steeds normaler vinden dat kinderen werken en dit ook als noodzakelijke aanvulling van het zakgeld zien. Eerlijk gezegd vind ik dit belachelijk. Ouders moeten naar mijn menining in het normale onderhoud van hun kinderen voorzien tenminste tot hun 18e.

Natuurlijk betekent dit niet alle uitgaves voor uitgaan, dure merkkleding, grote CD-collectie; daarin kan een baantje inderdaad voorzien. Maar betaling van sportclubs, af en toe naar de film, vakantie, cadeautjes, en wat extraatjes wel! Kinderen gaan tenslotte naar school, dit is wellicht niet helemaal te vergelijken met werk maar wel een dagelijkse verplichting.

Een kennis van mij verplicht haar dochter ook min of meer tot werken. Dit terwijl zij zelf full-time huisvrouw is en dus strikt gesproken ook geen geld in het laatje brengt!!

Zelf heb ik trouwens nog geen kinderen.

Reactie voor op de website?

26.2. Zelf toezicht houden

Ik denk dat je als ouder er gewoon op moet toe blijven zien dat hun geld niet aan de telefoonkosten op gaat. Mijn kinderen vragen niet om kleedgeld, maar € 45,- lijkt me redelijk.
Succes ermee!

Reactie voor op de website?

26.3. Kleedgeld is leergeld

Kleedgeld is leergeld, het is de bedoeling dat kinderen leren plannen hoe met geld om te gaan. Daarbij horen duidelijke afspraken.

Hier kregen de kinderen bij het kleedgeld een kasboekje. Daarin moesten ze bijhouden hoe ze het kleedgeld besteed hadden. Dat kasboekje moest kloppen.

Je kunt ook het kleedgeld in eigen beheer houden, en het voorlopig samen bijhouden. Zo leren de kinderen dat kleedgeld niet bestemd is voor CD's, mobieltjes of andere kosten.

Reactie voor op de website?

26.4. Mijn mening

Hallo allemaal!

Ik ben een meisje van 14 jaar en ik krijg 13 euro zakgeld PER MAAND en 135 euro kleedgeld per 3 maanden (45 per maand dus). Tot voorheen hoefde ik uitstapjes en cadeautjes niet zelf te betalen maar nu ik 24 euro verdien per maand moet ik dat zelf. In principe legt mijn moeder de helft ofzo bij mijn schoenen, mijn jas moet ik zelf betalen. Soms krijg ik weleens wat extra (geen geld, een kledingstuk) en daar ben ik dan dubbel zo blij mee! Mijn kleedgeld mag ik ALLEEN voor kleding gebruiken.

Ik zou ook adviseren je kinderen het zelf laten uitzoeken. Als je er teveel gaat opzitten bij het kleedgeld leren ze het ook niet. Ik heb veel miskopen gedaan in het begin, mijn kleedgeld was zo op telkens. Maar nu weet ik hoe ik moet sparen en in te schatten wat ik nu echt nodig heb en wat niet.

(bij mijn zus werkte het niet dat ze als ze een baantje kreeg veel meer zelf moest betalen, ze nam dan ''gewoon wel geen baantje!''

Reactie voor op de website?

26.5. kleedgeld

Om eerst eens uit te proberen van kleedgeld, hebben wij het volgende gedaan met onze dochter. Zij mocht zelf haar kleren kopen en kreeg een vast bedrag daarvoor, alleen werd het pas achteraf op haar rekening gestort. Na het proefjaar. waarin een apart kasboekje werd bijgehouden, werd vastgesteld wat ze daadwerkelijk nodig had. In overleg met wat ze uitgaf, toen dit een jaar goed gegaan was, hebben we haar een vast maandbedrag gegeven. De hoogte van het bedrag is voor elk kind verschillend.. (en ook relevant aan de inkomsten van de ouders) Een meisje heeft (vinden wij) meer nodig dan een jongen.

Reactie voor op de website?

26.6. Hun keus

Kijk als u op gaat draaien voor de domme gesprekken die uw dochter voert, want dat zijn het meestal met die pubers, dan krijgen zij hun zin. Zij moeten met geld om leren gaan, en als zij denken dat ze het daaraan moet uitgeven, dan is dat hun keus en daar komen ze wel achter.

Reactie voor op de website?

26.7. Het beste bedrag?

Mijn ouders zijn van plan om me kleedgeld te geven. Al mijn vrienden en vriendinnen krijgen gem. 80 tot 100 euro. Mijn ouders vinden dat te veel en willen me minder geven. Ze willen mijn zakgeld laten zoals het is, 10 euro per week. Maar ik moet er wel alles zelf van betalen als ik uitga en zo. En dan willen ze me 45 euro kleedgeld gaan geven. Maar dat red je toch niet als je al je kleding, incl. jas schoenen en ondergoed, er van moet betalen. Wat zou nou eens een redelijk bedrag zijn wanneer ik alles zelf moet betalen?

Reageer alsjeblieft.

Reactie voor op de website?

26.8. Veel te weinig: wat kan je nou voor 35 euro kopen?

Ik vind 35 euro voor kleedgeld super weinig en vooral als je daarvoor in tweedehands kleding moet lopen. Ik zelf krijg 45 euro en dat vind ik ook maar minimaal. Dus moet ik iedere maand mijn zakgeld en het geld dat ik verdien met een krantenwijk, optellen bij mijn kleedgeld, anders kom ik nooit uit.

Reactie voor op de website?

26.9. Antwoord vraag beste bedrag

Ik ben 15 en ik krijg €10 zakgeld per week en €60 per maand. Ik moet daar alles van doen en dat gaat ook echt gemakkelijk. Ik denk dat €60 per maand wel goed is. Het verbaast mij dat sommige op deze website maar ''€13'' per maand krijgen! Dit is wel heel erg weinig. Het gemiddelde zakgeld voor een 15 jarige is ongeveer €7 per week.

De meesten uit mijn klas krijgen ongeveer hetzelfde als ik. Ik zou als ik jou was gewoon flink door zeuren (helpt bij mij ook, eerst kreeg ik namelijk 100 gulden per/maand en nu €60 (f132))

suc6 verder!

Reactie voor op de website?

26.10. kleedgeld

Ik ben een meisje van 14 jaar en vroeg me af hoeveel kleedgeld de meeste kinderen van mijn leeftijd krijgen (per maand). Mijn ouders willen me wel kleedgeld geven maar vinden het heel moeilijk hoeveel ze me moeten/kunnen geven, vandaar mijn vraag. Alvast bedankt.

Reactie voor op de website?

26.11. Kleedgeld en zakgeld

Ikzelf ben 15 jaar en zit in mijn examenklas. Ik heb om kleedgeld gevraagd en krijg nu 200 euro. Eventueel betalen mijn ouders bij met een winterjas. En als zakgeld krijg ik omgerekend 75 gulden, dat is iets van.. 32 euro ofzo?

Hopelijk hebben jullie hier iets aan.

Reactie voor op de website?

26.12. Is dit gemiddeld?

heyhey,

ik ben een meisje van 15 en krijg 50 euro kleedgeld per maand, en red ut daar maar net mee. Ik vraag steeds bij mn ouders om ietsje meer want ik krijg er geen zakgeld naast. Opzich zou ik het wel redden als ik uitgaan enzo er niet van hoefde te betalen maar dat moet dus wel.

Als ik zo al die andere berichtjes lees is het wel gemiddeld, maar de meesten krijgen nog zakgeld ernaast. Is dit een gemiddeld bedrag? 50 euro per maand en bijna alles ervan te moeten betalen?

alvast bedankt

Reactie voor op de website?

26.13. 60 Euro redelijk?

Mijn ouders willen me het gemiddelde van het kleedgeld geven, dus 45 Euro. Ik heb het idee dat ouders het normaal vinden dat je zelf maar bijverdient. Ik doe VWO en moet dus veel aan mn school doen. Ook heb ik niet zo'n zin om bij de zeeman ofzo te kopen, ik heb over het algemeen een normale smaak, vero moda, coolcat, the sting enz... Ik vind 60 Euro wel gaan, maar dat zou het gemiddelde niet zijn volgens al die statistieken, dus WAT NU? Dit is toch een goed bedrag?

Reactie voor op de website?

26.14. 45 euro een heel bedrag

Ook onze oudste dochter krijgt €45,-- kleedgeld per maand en ik vind dit een heel bedrag. Het komt neer op €540,-- per jaar, wat gelijk is aan bijna 1200 ouwe vertrouwde guldens!! Mijn man of ik geven zoveel geld voor onszelf niet uit hoor!!

Ik ben trouwens ook wel benieuwd of en zo ja hoe er enige controle uitgeoefend wordt op de besteding van het kleedgeld. Ik heb het idee dat het uitgaven patroon van een jongeren nogal ondoorzichtig is en dat kleedgeld ook wel eens aan uitgaan besteed wordt?

Reactie voor op de website?

26.15. Gewoon sparen?

Hoi,

wees blij dat je zoveel geld krijgt. En anders spaar je toch gewoon voor een kledingstuk?

Reactie voor op de website?

26.16. Belachelijk!

Wat krijgt iedereen hier weinig zeg! Ikzelf krijg krijg 100 euro per maand en daar kom ik dus echt NIET mee rond. Mijn ouders zitten altijd te zeuren dat ik heel veel krijg enzo maar dat valt echt reuze mee.

Ik wil best toegeven dat ik merkkleren koopt, maar op zich zegt dat niet zoveel, want dat deed ik ook al voordat ik kleedgeld kreeg.

En denk na, de goedkoopste fatsoenlijke broek die ik kan bedenken is 40 euro (een spijkerbroek).

En sokken, daar doe je ook niet zo lang mee en die moeten ook gewassen worden dus daar moet je er ook een behoorlijk aantal van hebben.

En ondergoed! Dat kost veel zeg!!! Voor 1 setje ben je minstens 20 euro kwijt, en goedkopere dingen zijn echt brak! En een jas? Toch ook wel 100 euro en winterschoenen. Zomerschoenen mischien 75 ofzo.

En dan de rest nog..... uitgaan, bioscoop, een blaadje, make-up, kadootjes (voor een beetje vriendin geef je toch wel tien euro uit: voor mn beste vriendin een luchtje van 40 euro....)

Zo zie je maar je moet er zoveel van betalen! Ouders leven echt in de middeleeuwen! Ik bedoel, dat omrekenen naar de gulden heeft echt geen nut, alles is duurder geworden. Sorry voor m'n klaag en lange verhaal maar het moest er gewoon even uit.

Mvg Sophie (ps. ik ben 15)

Reactie voor op de website?

26.17. Ik krijg €50 per maand!

Hoi,

Ik denk dat jij je geen zorgen hoeft te maken. Je krijgt 10€ per week zakgeld (40/50 per maand!!) en 45 euro per week (of maand). Als het week is mag jij 5 jaar lang niet meer klagen, maar anders heb je nog het dubbele van mijn geld! Ik moet rond komen met €50 per maand kleed- en zakgeld.

Reactie voor op de website?

26.18. Nie zeike

Ik denk da jullie allemaal er zelf om gezeurd hebben. Nou je hebt je zin toch gekregen je moet blij zijn nu kun je zelf weten waarneer en wat je koopt. Je spaart anders maar tot je 350 euro hebt, daar kun je heel wat voor kopen.

Reactie voor op de website?

26.19. Te weinig

Hallo,

Ik ben 15 jaar en doe VWO. Ik krijg 53.58 euro zak- en kleedgeld per maand. Daar kom ik echt niet van rond. Ik koop eigelijk nooit echte merkkleding want dan kom ik echt niet rond. Ik moet alles betalen, inclusief mijn ondergoed, jas, schoenen en zelfs schoolspullen (kaftpapier en dat soort dingen) moet ik daarvan betalen. Het probleem is dat ik alleen maar BH's van 50 euro kan vinden omdat ik een lastige maat heb. Daar ben ik dus een maand kleedgeld mee kwijt en heb ik ook geen zakgeld meer. Ik ben nu bezig om meer geld te krijgen, maar ik heb 3 zussen boven me, en die hebben dus ook zoveel gekregen als dat ik nu ben.

Als jullie zelf ook niet rondkomen, willen jullie dan emailen? Groetjes

Reactie voor op de website?

26.20. Groot gelijk

Hallooowtjuszz!!! Heey ik geef je groot gelijk hoor! Eerst wouden mn ouders me 80 euro geven en nu ze op internet gekeken hebben ineens 40 euro. Maar ik geef je groot gelijk.

Reactie voor op de website?

26.21. voor Sophie

Misschien een bijbaantje als je niet rondkomt van €100? Helaas hebben de werkgevers geen rekening gehouden met gulden/euro. Dus omrekenen moet echt wel. Ik wil mijn kinderen als ze kleedgeld gaan krijgen het geld van de kinderbijdrage geven maar als ik jou mag geloven leef ik dan in de middeleeuwen.

Dat zou trouwens meer zijn dan wat ze nu krijgen. Er zijn heus wel leuke goedkopere winkels, het hoeft niet esprit of mexx of nike te zijn. En mocht je wel die dure merken kopen, kijk dan eens in tweedehands winkels. Dat is geen schande.

Reactie voor op de website?

26.22. En als je zelf geld verdient en het moet verdelen?

Een reactie op de 15-jarige die 100 euro in de maand nog weinig vindt: vergeet jij soms dat je ouders niet meer geld kunnen uitgeven dan er binnenkomt in de maand? Als iedereen in mijn gezin zoveel geld aan kleding en make-up uitgaf dan woonden we in een tent, en aten we iedere dag knakworstjes, hadden we allemaal een compleet rot gebit, en stonken we een uur in de wind omdat we geen geld hadden voor zeep en tandpasta.

Ik ben benieuwd hoe jij dit uitgeefpatroon volhoudt als je straks zelf geld verdient! Word je zo iemand die overal leningen heeft uitstaan omdat ze anders geen ondergoedsetjes van 10 euro kan kopen?

Overigens: in de middeleeuwen droegen ze helemaal geen ondergoed, dat was goedkoop!

Reactie voor op de website?

26.23. Ondergoed

Even over bovenstaande reactie: een lingeriesetje van 10,- heb ik nog nooit zien hangen. Nou kom ik natuurlijk nooit bij de zeeman en de wibra, misschien scheelt dat, maar een degelijke bh kost al snel 20 euro...

Reactie voor op de website?

26.24. €10 voor lingeriesetje

Misschien toch een idee om wel naar de zeeman te gaan? Als je even zoekt kom je wel wat tegen hoor. Ook op Wehkamp.nl heb je leuke aanbiedingen. Tenzij je het geld er voor over of te veel hebt, of een bijzonder grote cup dan moet je ergens anders shoppen.

Reactie voor op de website?

26.25. 10 euro?

Hoewel ik graag beknibbel op kleding, vind ik lingerie van zeeman ed werkelijk flut, goedkoop is duurkoop in dit geval. Je kunt dan beter in de uitverkoop van hema en hunkemoller kijken. Dat is meestal in juli en januari.

Reactie voor op de website?

26.26. Groot gelijk

Hoi,

ik geef je groot gelijk. Ik heb zelf ook twee puberdames met - bij tijd en wijle - hoogmoedswaanzin aangaande hun uitgavenpatroon. En aangezien we in totaal met z'n zessen zijn met een modaal inkomen, zal ieder tevreden moeten zijn met hetgeen hij/zij krijgt. De jongedame van 15 met 100 euro/maand zou eens een jaartje in Roemenië moeten gaan wonen. Daarna zal ze zich doodschamen over haar gedrag cq uitgavenpatroon. Dat geldt trouwens voor veel (niet allemaal!!!) pubers, en zeker ook voor mijn eigen dochters. Hoewel die beter zouden moeten weten, daar ze al een paar keer in Roemenië geweest zijn.

Reactie voor op de website?

26.27. Kleedgeld

Ik ben 12 jaar en krijg 2,50 per week zakgeld maar hoef daar geen cadeautjes enzo van te betalen.

Ik krijg sinds kort kleedgeld (45.00 in de maand) en ik moet daar alles van kopen. Maar zoals jij al zei is dat moeilijk om een jas en schoeen van te betalen, daarom hebben mijn ouders en ik het volgende bedacht: ik moet alles betalen (dus ook sokken en ondergoed enzo) en jassen en schoenen hoef ik maar de helft te betalen.

Nog wat tips: Ga eens in twedehandswinkeltjes kijken, daar zijn soms hele leuke dingen te vinden (waar je anders zelf iets van kan maken).

Reactie voor op de website?

26.28. Vraagje

Ik zit nu al tijdje te zeuren om kleedgeld bij mijn ouders en ben 14 jaar en mijn vader wil graag weten wat een normaal bedrag daarvoor is. ik wil gewoon mijn eigen smaak kleren kunnen kopen (gothic) en dat is toch al snel €60 per trui.

dus ik wil graag reacties.

Reactie voor op de website?

26.29. € 100,-- kleedgeld te weinig?

Sophie, jij vindt € 100,-- per maand te weinig. Kind ik ben vader van 5 kinderen. Heb je al ooit van werken gehoord. Sorry voor mijn mening, maar ik als vader en docent vind dat je ook mag werken voor je geld. Je bent 15, je mag en kunt volgens mij ook werken. Dan denk ik zeker dat je wel rond komt.

Persoonlijk vind ik dat je héél véél krijgt.

Reactie voor op de website?

26.30. Genoeg

Hoi!

Zes jaar geleden was ik 16 geworden en na lang zeuren kreeg ik ook kleedgeld. Ik kreeg toen 75 gulden, dat is minder dan wat jij krijgt en jij bent nu 15. De kleding is niet duurder geworden, misschien heb je een dure smaak, maar dan kan je altijd de foldertjes en de aanbiedingen afwachten. Je kunt ook ruilen met vriendinnetjes bijvoorbeeld.

Toen ik 16 was en 75 gulden kreeg spaarde ik dat op en kocht dan een keer in de drie maanden de kleding die ik echt echt heel mooi vond. En ik had toen best wel een dure smaak hoor! Ik vond het erg belangrijk dat ik de juiste merken aan had, en niet in oude vodden rond liep. Het kan best, en ik vind dat je een mooi bedrag krijgt van je ouders!

Succes ermee!

Reactie voor op de website?

26.31. Zeer niet zo

Man je moet je kop houden. Ik ben 13 en krijg 90,- per maand en daar kan ik makkelijk van rondkomen. Oke ik krijg mijn schoenen nog van mijn ouders omdat ik hele rare voeten heb en daar heb ik speciale schoenen voor nodig. Maar ik koop ook heel veel merkkleding en ik zou ook rond kunnen komen van 60,- Je hoeft toch niet elke maand een nieuwe broek en je ondergoed daar doe je toch best wel lang mee en als je een trui koopt van 200,- nou dan moet je even sparen is dat nou zo erg.

Reactie voor op de website?

26.32. Verhoging?

Ik zie bij zakgeld 9.08 ed staan = 20 gulden. Waarom is dat zo precies? Iedereeen weet dat het duurder is geworden, maar krijgen de pubers meer? Doe in ieder geval 10 euro en liever 11 ofzo alles is duurder geworden. Dus dat wou ik ff zeggen.

Verder is 100 wel veel maar 40 weer te weinig €60 is genoeg (50 zonder dat je zelf schoenen moet kopen en jassen) en over dat zakgeld 9.08 moet => €12.50 zijn, dat lijkt me redelijk.

Succes en groetjes Luuk (15)

p.s: Ouders, het is UIT om niet mee te lopen met de mode, iedereen doet het, ook jullie kind, en dat kost heel veel geld!

Reactie voor op de website?

26.33. Kleedgeld!

Hallo allemaal,

Ik wil maar even zegguh dat het dus gewoon normaal is als je ongeveer 40 euro in de maand krijgt voor een 14/15 jarige! Mijn ouders betalen dan alleen de jas en de schoenen (als ze echt helemaal op zijn) en dan heb ik het echt goed te doen met me geld! Ga bijna iedere maand naar de bios of andere leuke dingen doen!

Ik denk dat als mijn ouders me meer geld gaan geven, dat ik dan alleen maar meer kan doen en dat het dan nog sneller op gaat!

Wees maar blij met je zakgeld en als het dan werkelijk te weinig is neem dan gewoon een bijbaantje!?

groetjes mij

Reactie voor op de website?

26.34. Bedenk je eigen mode!

hoihoi,

Ik wou even zeggen dat ik 100 euro per maand ongelofelijk veel vind. Als je nu al met 100 euro niet rond moet komen, dan kom jij later idd in de problemen vrees ik.

Toen ik mijn ouders om kleedgeld vroeg stelden ze een bedrag van 75 euro voor, en daar ben ik ongelofelijk blij mee! Als ik lees dat de gemiddelde tiener ongeveer 50 euro krijgt.......

En Luuk, ik vind het onzin dat je zegt dat het UIT is om niet met de mode mee te lopen. Ik loop ook niet met de mode mee, simpelweg omdat het niet mijn smaak is. Ik vind die puntschoenen waar iedere meid nu mee loopt echt heel erg lelijk, mij zul je er ook niet in zien lopen, laat staan al die broeken die ze dan in die laarzen stoppen...

Wees creatief en bedenk je eigen mode! Loop niet zo achter de kudde aan!!

Reactie voor op de website?

26.35. jaja

Uw dochter ziet er dan vast niet modieus uit in ieder geval niet zo als ik!! Ik ben een echt modepopje en probeer altijd de trends te zetten. Ik zou daar nooit van rondkomen.

ik

Reactie voor op de website?

26.36. Bonnetjes

Als je zicht wil houden op de besteding van het kleedgeld, moet je gewoon om de bonnetjes vragen.

Reactie voor op de website?

26.37. Hoe kan ik zo rondkomen ?

Mijn ouders willen mij best kleedgeld geven, maar ze zitten nu te denken aan 45 € per maand. Maar als ik in de winkels kijk naar een mooie broek of shirt, kan ik me niet voorstellen dat ik daar van moet rondkomen. En al helemaal niet als er ook nog eens schoenen en jassen bijkomen. Onderbroeken enzo willen ze wel voor mij blijven betalen. Ik krijg trouwens ook nog 14 € per maand.

Wil iemand misschien met mij mailen die hetzelfde probleem heeft? En eigelijk het liefste een skater/punker/gothic ofzow, die snappen hoe duur die kleren zijn.

Groetjes

Reactie voor op de website?

26.38. Klachten over kleedgeld e.d.

Hallo jongens en meisjes,

Ik lees behoorlijk wat klachten (en ook positieve mensen gelukkig) over het te kort aan kleedgeld. Is het een idee om een folderwijk te nemen? Dat mag al vanaf 13 jaar. Het leuke daarvan is dat je dan weet wat je voor je geld moet doen. Misschien dat je dan een andere stijl gaat kiezen.

Of de baas van je vader of moeder erop aan te spreken dat je echt meer nodig hebt omdat je een "modepopje" of "skater/punker/gothic" bent.

Reactie voor op de website?

26.39. Rondkomen van €45,-- kleedgeld

Laura,

Onze dochter (een beetje een kakker, maar die kleren kosten ook veel) krijgt sinds kort €.50,- per mnd, dit is incl.zakgeld. Wij betalen ondergoed, sportkleren. Ik weet niet hoe oud je bent, maar wat denk je van een baantje? Inkomen van ouders is echt niet onuitputtelijk.

Succes ermee

Reactie voor op de website?

26.40. Het goede bedrag

Ik krijg 60 euro per maand daar moet ik kleding, jas, ondergoed, sokken en schoenen voor kopen. Soms heb ik te veel soms ook te weinig. Maar meestal komt het precies uit. Ik vind het een prima bedrag

Reactie voor op de website?

26.41. Niet te weinig

Hee k vind nie dat je teweinig kleedgeld krijgt hoor, want ik krijg 50 euro kleedgeld, maar mijn zakgeld is weeer veel minder... namelijk 13 euro in de maand. Gelukkig hoef k geen cadeaus enzo van mijn zakgeld te kopen en voor mijn kleedgeld hoef k alleen maar broeken en truien enzol.

Reactie voor op de website?

26.42. Bijhouden en controleren

U kunt uw kinderen verplichten om een schrift met in- en uitgaven bij te houden die u dan controleert met de rekening.

Wat u beter kunt doen is het kleedgeld op een aparte rekening storten. Zodat dat geld apart is en ook alleen aan kleding uitgegeven mag worden. Om dat te controleren kunt u bijvoorbeeld iedere keer als er wat is afgeschreven vragen wat ze hebben gekocht. Desnoods met bonnetje erbij (al gaat mij dat persoonlijk iets te ver). U kunt dan ook een tijdje in de gaten houden of ze wel verstandig kleren kopen.

Reactie voor op de website?

26.43. Beter doordenken graag

Wat is dit voor een idiote reactie. U heeft zeker zelf geen kinderen. Als kinderen een mobiel hebben dan voeren ze daar geen "domme" gesprekken mee. Ik ben het er mee eens dat er regelmatig gebeld wordt voor ietwat onodige dingen door de jeugd. Maar dan moet je een mobiel verbieden of alleen voor noodgevallen toestaan. Als kinderen over die leuke jongen bellen of dat stomme proefwerk dan is dat voor hun belangrijk, dat hoort er bij en dat is geen "dom gesprek".

En de term daar komen ze vanzelf wel achter is helemaal om los te lopen. Kinderen moeten leren met geld om te gaan. En het is daarom ook goed dat ze een keer merken dat als ze alles meteen opmaken ze als ze een keer echt wat leuks zien of iets hard nodig hebben niet kunnen kopen. Maar zoals u het brengt is het compleet gestoord. Als een kind (die nog moet leren met geld om te gaan) er naar 12 maanden achterkomt dat hij of zij al het kleedgeld heeft uigegeven aan andere dingen. Dan is dat een teken dat het kind nog niet goed geleerd heeft om met geld om te gaan, van fouten moet je leren. Als ouder zit je dan natuurlijk wel met een vet probleem omdat je kind we kleding moet hebben. Wees er daarom op tijd bij.

Niet meer van die idiote reacties graag

Reactie voor op de website?

26.44. 34 euro is veel te weinig

Hoe kun je in godsnaam van 34 euro in de maand rondkomen kwa kleding. Ik krijg 55 euro en hoef jassen en schoenen, sportkleding en ondergoed niet zelf te betalen (mits ze niet te duur zijn). Ik kan er net mee uitkomen.

Het heeft er misschien ook wel mee te maken dat mijn ouders van mij verwachten dat ik goede kleding koop (merk) koop. Spul van de c en a of de zeeman daar kan ik niet mee aankomen thuis. Ik zelf vind het niet zo'n probleem. Van 55 euro kan ik goed rondkomen ook als ik er ook een jas en een paar schoenen van moet kopen. Van 34 euro lukt dat echter nooit. Terwijl ik toch echt niet zo'n hele dure smaak heb (ik koop geen broek van 130 euro). Maar als ik toch twee maanden moet sparen voor ik een broek kan kopen, zit ik wel met een probleem. Ik groei snel dus moet ieder jaar alles weg doen. En broertjes of zusjes die het nog kunnen dragen heb ik niet.

Reactie voor op de website?

26.45. Kinderen hebben meer kleding nodig

45 euro is best redelijk. Maar wat u zegt over zoveel geven wij niet uit is niet helemaal eerlijk. De wereld van jongeren is vooral op school en bij andere jongeren. Jongeren willen graag bij de grote groep horen omdat ze anders buitenbeentjes zijn. Dan moet je wel kleding in de mode dragen.

Maar een veel belangrijker argument is dat kinderen nog groeien. Ikzelf moet ieder jaar mijn hele garderobe vernieuwen omdat ik uit mijn kleren groei en geen jonger broertje heb die mijn kleding aan kan. U kunt uw kleding helemaal opdragen.

Reactie voor op de website?

26.46. School kun je zeker wel vergelijken met werk

Ik wilde reageren op uw bericht.

Dat school niet net zo zwaar is als werken vind ik een hele verkeerde opvatting. Als je als leerling op het vwo goede punten wilt halen en verslagen niet zomaar van internet haalt is het voor de wat trager lerende leerling een zeer stressvol gebeuren. Ik heb het vwo gedaan. Ik maakte wel dagen van 8.30 tot 15.00 en daarna nog zes uur huiswerk iedere dag. Voor mij kwam het neer op ruim 68 uur in de week intensief met school bezig zijn. Dat heb ik bijgehouden. De school wilde mij geen niveau terug zetten omdat ik te inteligent was. Ik vraag me af of er mensen zijn die 68 uur in de week werken aan iets wat ze niet leuk vinden zonder er voor betaald te worden. Later bleek overigens dat ik een inzichtprobleem had. Zodat mijn tempo zeker verdriedubbeld is en ik gewoon kan werken.

Inmiddels heb ik een drukke baan naast mijn eigen bedrijf. Ik werk ruim 90 uur in de week. En toch voel ik me nu veel prettiger dan in mijn schooltijd. Die tijd was veel stressvoller.

Reactie voor op de website?

26.47. ....

Heey,

Ik ben 15 en krijg €8.50 zakgeld per week. daarvan kan ik op school eten kopen en altijd nog in de stad ofzo iets leux kopen.. (kleins) wat niet al te duur is. Bijvoorbeeld leuke oorbellen. Verder krijg ik nog €75,- per maand aan kleedgeld! Daarvan koop ik dingen die ik echt nodig heb, zoals merkkleding.

Zeg tegen je ouders als ze je weinig geven, voor jouw gevoel te weinig dat je met het geld wat je van hun krijgt misschien 1 leuk hip truitje kan kopen, per maand, en dat is dus veelste weinig want in deze tijd is het erg belangrijk om er goed uit te zien en zoveel mogelijk mooie hippe en merkkleren te dragen. Dat is te begrijpen, zij zijn toch ook jong geweest en vonden het belangrijk om er goed uit te zien. En alles is natuurlijk ook veel duurder geworden.. (behalve jou kleed/zak geld) dat kan dus gewoon niet! Dus jouw zak/kleed geld moet ook verhoogd worden anders is het gewoon niet eerlijk!

Als het na 1x niet lukt, blijf het zeggen dan snappen ze het op een gegeven moment wel, ik spreek uit ervaring. Bij mij heeft het 3 weken geduurd voordat ik een redelijk bedrag kreeg, vond ik!

Veel succes! Liefs

Reactie voor op de website?

26.48. Onze manier van zakgeld

Mijn dochter is 13 en krijgt 65 euro kleedgeld in de maand. Elke week krijgt ze 5 euro zakgeld. Heeft ze niets nodig, dan gebruikt ze het de volgende maand. Zodat ze bewust leert omgaan met geld,en wat echt nodig is.

Winterjas en schoenen 2x betalen wij. Bedragen boven de 50 euro wat broek of shirt betreft moet ze eerst melden.

Reactie voor op de website?

26.49. Zakgeld, Kleedgeld

Bij ons krijgen de kinderen 12 en 15 jaar zakgeld 4.70 en 1,75. Soms kunnen ze nog per week 1 euro bijverdienen. De helft gaat op de bank. Deze bedragen zijn wekelijks. Wat kleedgeld betreft wij hebben het met de oudste gehad over een bedrag van kleedgeld van ongeveer 50,00 per maand. dit hadden we uitgeteld via een huiswerkopdracht die hij voor school moest maken.Je kunt dit bedrag overmaken of geven als de kinderbijslag erop staat.Natuurlijk in het begin in de gaten houden.Ik moet er wel bij zeggen,mijn oudste zoon boeit het niet zo of er bv. coolcat op staat of niet,dit scheelt natuurlijk ook.Ik zou zeggen maak eerst een lijstje via bv het NIBUD en kijk wat ze minimaal aan basiskledeing nodig hebben.Wat bv een winterjas betreft;vraag of geef deze met sinterklaas. Succes!

Reactie voor op de website?

26.50. Sparen

heey!

Srry dat ik het moet zeggen. Maar iedereen vraagt of zij wel veel of te weinig kleedgeld krijgen.. Ik krijg zelf 5 euro per week voor zakgeld en 60 euro voor kleedgeld per maand. En als ik meer wil dan ga ik er zelf wel voor werken en niet BEDELEN bij mijn ouders. Wij hebben een moeilijke tijd achter de rug en daardoor ben ik behoorlijk erop gaan letten wat voor kleding ik koop (geen tweedehands of wat dan ook). Ik ben gothic en heb gwoon van die dure gothickleding aan. Hoe ik dat voor elkaar krijg? Gewoon spare!!

Ik heb niet genoeg aan het geld wat ik nu krijg maar ik ga er niet om lopen bedelen om nog meer te krijgen. Ik spaar al mn geld op mn verjaardagscenten mn geld want ik verdien als ik een baantje heb (op dit moment geen) maar ik vind het schandalig dat de jeugd van tegenwoordig (terwijl ik daar zelf ook onder val *schaam*) nog niet genoeg heeft aan 100 euro per maand!! Ga er dan voor werken!

Onze ouders kregen dat geld ook niet allemaal toen ze zo jong als ons waren.. Mijn gedachte is dat als je niet te vreden bent met 100 euro per maand en NOG meer wilt dat je een verwend kind bent (srry mijn reactie) Ik vind 100 euro veel en jah het klopt dat alles duurder is geworden maar betekent dat dan dat wij ook maar onze ouders leeg moeten bedelen?? Lieve schatten, ga er dan zelf voor werken!!

Dikke kus

Reactie voor op de website?

26.51. Hoeveel en hOe?

ho0i mensuh! k ben bijna 14 en wil nu ook wel eens kleedgeld. k heb geen idee hoe k dit moet vragen, maar als k ietz nodig heb en mn moeder vind dat ook krijg k gewoon geld mee daarvoor. wij hebben het niet al te breed, maar k zou toch wel graag kleedgeld willen hebben. k vind zelf dat k best g0ed met geld kan omgaan en wil graag mn eigen kleren kopen. mn moeder en ik hebben wel dezelfde smaak (ong.) maar toch wil k graag eens een x met mn vriendinnen de stad in zonder dat k eerst moet vragen of k dit of dit krijg/mag en of k dat geld later terug krijg etc. k wil graag zelf beslissingen nemen en verantwoordelijkheid hebben. wie weet hoe k hier over kan beginnen?? help me!!!!! dikke kus

Reactie voor op de website?

26.52. Kleedgeld? Hoeveel?

Hoi,

ik ben een meisje van 13 jaar. Ik krijg kleedgeld en zakgeld ik krijg 65 euro kleedgeld per maand en 5 euro zakgeld per week. Ik wil vragen wat nou een goed bedrag is. Een paar vriendinnen van mij krijgen 80-100 euro!

xxxjus

Reactie voor op de website?

26.53. Weinig

heey ik ben 13 jaar en krijg 65 euro per maand ik vind omdat jij nu 15 bent en omdat je ook uitgaat enz dat je cker wel iets vn 80 moet hebben 45 euro is wel heel erg weinig!!

Reactie voor op de website?

26.54. Wel een beetje weinig

hoi ik ben een moeder van een kind van 13. k vindt 5 euro per week een redelijk bedrag, maar 65 euro per maand lijkt mij juist te weinig. Mijn dochter krijgt 80 euro per maand. Ze hoeft niet te melden met een bepaald bedrag als het op is is het op. Zelf heb ik nog 4 kinderen en we hebben een gewoon inkomen. Soms baal ik wel eens als het kleedgeld weer overgemaakt wordt, het is toch gauw met 3 kinderen met kleedgeld 240 euro per maand! Maar ik heb het voor ze over.

Reactie voor op de website?

26.55. 65?!?

Hallo, ik ben een moeder van 2 meiden. De een is 13 en krijgt 85 euro per maand. Mijn andere dochter van 15 krijg 95 euro per maand. Wij betalen 2x schoenen en 1x winterjas. Ik vind het erg belangrijk dat mijn dames er goed bijlopen. 65 euro lijkt mij toch iets aan de lage kant. Alles is namelijk duurder geworden.

Reactie voor op de website?

26.56. Ik krijg 100,- per maand en 12,50 per week en werk nog

Dat meisje van 15 dat zegt dat ze met 100 euro niet rond komt, daar zit wat in hoor mensen. Ik heb dan ongeveer 150 in de maand en ik vind dat ik ook echt genoeg geld krijg hoor, maar daar moet ik kleding en benzine voor mijn scooter en spullen voor mijn paard van kopen. Mijn ouders zijn echt niet rijk, helemaal niet maar ze willen mij wel een jeugd geven waar ik van geniet en niet zoals hun gehad hebben.

Het paard kunnen ze net voor me betalen maar ze weten hoe leuk ik het vind en doen het toch, maar ik moet zelf onverwachte dierenartskosten en hoefsmid betalen en alle kleding gewoon. Ik krijg nooit meer iets extra's behalve speciale dagen.

Ik leer zo wel opzij te leggen voor mijn paard als er iets gebeurt en word daar best zelfstandig van. Het zakgeld gaat op aan benzine en de rest zet ik een deel opzij en een deel voor kleding make up en uitgaan. Ik kan lekker rondkomen zo. Heb er een baantje bij waar ik gemiddeld 50 euro in de maand nog mee verdien dus ik kan het goed doen.

Meer werken kan ik niet want ik doe gymnasium en daar gaat tijd in zitten naast mijn paard en een vriend waar ik al 2 en een half jaar mee heb. Mijn ouders leren mij nu al om te sparen voor noodgevallen en kijken of ik met zoveel geld kan omgaan en dat kan ik gelukkig dus.

groetjes

Reactie voor op de website?

26.57. Werken i.p.v. zakgeld

Hoi,

Ik vind dat je niet helemaal gelijk hebt, je haalt twee dingen door elkaar. Als er ouders zijn die hun kinderen laten werken om bv. hun sportclub zelf te laten betalen, kun je niet meer spreken over aanvulling op het zakgeld. Maar dat kinderen werken en van dat geld moeten zien rond te komen wat extra's betreft, daar ben ik een groot voorstander van. Het is de beste manier om met geld om te leren gaan.

Of ze er ook doorsnee dingen van moeten kopen hangt af van de hoogte van de verdiensten. Het is wel duidelijk dat je nog geen kinderen hebt, anders had je er zo niet over gedacht. Ik zal zeker, als mijn kinderen groot genoeg zijn en hun schoolwerk het toelaat, hen laten werken voor hun zakgeld. Maar daar hoeven ze dan geen sportclub of iets dergelijks van te betalen, wel de dingen die ze in de kantine daar kopen.

Ik moet erlijk zeggen dat ik geen ouders ken die hun kinderen dit soort activiteiten van hun zakgeld laten betalen, ik denk dat er ook zeer weinig ouders zijn dit doen.

Reactie voor op de website?

26.58. Zzakgeld/kleedgeld/mobieltje

Hoi,

Zet het geld voor hen op een rekening, en geef ze het geld als ze iets leuks hebben gezien, als daar tenminste genoeg geld voor is. Laat ze wel zelf de afschriften bijhouden, dan zien ze zelf of er genoeg geld is om iets te kunnen kopen. Neem dan wel een rekening die op hun naam staat maar waar ze zelf geen geld af kunnen halen. Als dit goed gaat kun je een stapje verder gaan en hen b.v. de helft van het geld geven. Blijft dit goed gaan dan hebben ze naar mijn mening laten zien dat ze het aan kunnen en kun je ze het hele bedrag geven. Heel veel succes ermee

Reactie voor op de website?

26.59. Verhoging

Weet je, dat zeg ik nou ook steeds tegen mijn baas, alles is duurder geworden, maar krijgen de werknemers meer? Denk daar eens over na, alle prijzen zijn omhoog gegaan, maar helaas de salarissen niet.

Jong geleerd is oud gedaan.

Reactie voor op de website?

26.60. Kleedgeld?!

Beste mensen. Waarom geef je je kind nou al vanaf hun 13e kleedgeld? Denk je nou egt dat eek kind van 13 goed met het geld kan omgaan?

Als het nou een miskoop doet ofzow? Wat dan? Moet het kind dan toch weer een paar maanden sparen! En u betaalt u dan wel bij? Volgens mij kan je beter je kind zelf in de gaten hoouden en zelf met het kind zelf kleding kopen, want een kind van 13 is nog niet echt in staat om zelf voor zijn kleding te kopen. k hoop dat je er iets aan heb

mr D

Reactie voor op de website?

26.61. Kleedgeld? don't do that!

hoi, ik (13 jaar) heb sinds een aantal maanden ook kleedgeld, ik krijg 75 euro per maand (zak en kleedgeld). Ik koop geen eens veel merkkledign, maar ik kom er echt niet mee rond! Dus ik geef je één tip, begin er niet aan, alleen als je het echt met het bedrag dat je krijgt eens bent, ik dacht eerst ook dat ik ermee rond kon komen, maar dat valt vies tegen, dus hou eens voor een maand bij wat je uitgeeft, en kijk dan voor een redelijk voorstel aan kleedgeld

Reactie voor op de website?

26.62. Mijn financien

Ik krijg 75 euro per maand, en dan extra elk jaar nog een jas een een paar schoenen. Ook sportkleren krijg ik nog los erbij. Soms wordt me ook nog wel eens wat extra's toegeschoven.

Reactie voor op de website?

26.63. Er normaal bij lopen

Ja als je alles gaat omrekenen. Je kind wil er waarschijnlijk ook normaal bij lopen, en om dat te kunnen doen, heb je echt wel geld nodig! Reken een gemmidelde broek maar eens om!

Reactie voor op de website?

26.64. Kleedgeld

Ten eerste vind ik kleedgeld een vreemd iets. De ene maand heb je meer kleding nodig, dan de andere maand. Ik zie op deze site af en toe bedragen per maand staan en dan denk ik, daar kan je net een fatsoenlijke broek van kopen. Je hebt toch minimaal 4 broeken nodig. En om een kind van 13 kleedgeld te geven, vind ik helemaal absurd. Deze kinderen zijn nog in de groei. Van het een op het andere moment passen zij niets meer. Je wilt toch ook wel dat je kind er netjes bijloopt?

Reactie voor op de website?

26.65. Kleedgeld

Hoi,

Ik krijg per maand 130euro daar moet ik alles van kopen behalve de schoenen.

Reactie voor op de website?

26.66. Halloow doe ff normaal

Hey people, Je kunt echt geen goede bh kopen van 10 euro of je moet naar de wibra of zeeman gaan, maar hallo, als dat ding 10 euro is, dan ligt na een keer wassen de beugel eruit of hij is meteen helemaal vaag man! Ik ben nou 13 jaar, wat is daar een goed kleedgeld bedrag voor? Reageer please.... xxxiejs

Reactie voor op de website?

26.67. Kleed- en zakgeld

Als ik zoal de reacties hier lees, dan varieert kleedgeld van heel weinig tot belachelijk veel. Ik verdien goed, maar dat wil niet zeggen dat mijn kinderen dan maar belachelijk veel kleedgeld moeten krijgen. Als ik lees dat er kinderen zijn die € 80 of € 100 per maand krijgen, dan vraag ik mij af wat die ouders dan zelf aan kleding per maand uitgeven, waarschijnlijk een veelvoud daarvan.

Het kan geen kwaad als kinderen wat langer moeten rondkijken voordat ze een kledingstuk of schoenen kopen, en als zij iets duurs willen kopen, dan moeten zij daar maar voor sparen.

Mijn zoon van 14 krijgt € 6,50 zakgeld per week en vanaf deze maand € 40,00 kleedgeld per maand. Daarnaast heeft hij een folderwijk (±€ 40 per maand). Hij hoeft geen cadeautjes zelf te betalen en brood krijgt hij mee naar school. 1 x per week krijgt hij € 2,50 mee naar school om iets lekkers te kopen. Van de € 40,00 per maand aan kleedgeld is het de bedoeling dat hij daar alles van koopt, van ondergoed tot schoenen en jassen. Ik denk dat als hij een beetje kan plannen en desnoods een deel van zijn zakgeld en foldergeld zelf bijlegt, dat hij daar prima van rond zou moeten kunnen komen.

Voorwaarde is dat hij een redelijk start voorraad aan kleding heeft. Tip: reken de bedragen eens om naar ouderwetse guldens... € 40 is nog altijd ƒ 88,15. Wat vinden jullie ervan?

Reactie voor op de website?

26.68. Kleedgeld dat ik krijg

Hoi beste 15jarige, ik ben Jacqueline en ik krijg 30 euro zakgeld per maand. Ik krijg 55 euro kleedgeld. dus eigenlijk gewoon 85 per maand Ik zie dat wij behoorlijk verschillen omdat ik die 85 al in 2 weken opmaak.

Reactie voor op de website?

26.69. Indicatie kleedgeld

Kleedgeld is voor een 12 jarige best al vroeg. Maar de hoeveelheid ligt aan de opvoeding. Is ze opgevoed met mooie merk-kleren, of gewoon normale kleren? Dat laatste dan zou ongeveer voor een 12 jarige 55 euro voldoende zijn. Dat is dan 45 euro kleedgeld en 10 euro zakgeld per maand. u

Voor een 14 jarige is het anders, die kinderen hebben meestal meer geld nodig, vooral meisjes. Die besteden ook meer zakgeld aan make up, kleedgeld en schoenen. Het zou dus normaal zijn als het kind 20 euro zakgeld kreeg en 60 euro kleedgeld.

Als uw kinderen zeuren om meer kleedgeld, dan kunt u ze misschien beter aansporen om een krantenwijk te nemen.

Reactie voor op de website?

26.70. Kleedgeld: een wijze les

Het bedrag dat u in gedachten heeft is precies goed. U bent bang dat uw kinderen het kleedgeld aan hun mobieltje besteden. Zeg hen dan dat het kleedgeld uitsluitend voor kleding is en dat ze beltegoed moeten kopen van hun zakgeld en/of krantenwijk. Doen ze dit niet en hebben ze te weinig kleren, geef ze dan niet nog meer geld. Maar laat ze zelf de boontjes maar doppen. Dat is dan hun wijze les voor het volgende bedrag.

Reactie voor op de website?

26.71. Kleedgeld: tips

Beste hulpeloze,

Ik ben 14 en krijg 85 per maand. Dat is dus 55 kleedgeld en 30 euro zakgeld. Als ik te weinig kleedgeld heb, gebruik ik mijn zakgeld. Het zou handig zijn als je een baantje neemt zoals folderwijk of oppas. Je verdient daar best veel geld mee en dat is dus heel handig.

Het zou handig zijn als je potjes gebruikte bijv een potje voor make-up, een potje voor snacks, een potje voor uitgaan, een potje voor kleding, een potje voor hebbedingetjes. En als je dan je maandelijkse bedrag krijgt, kun je verschillende bedragen in ee potje doen.

Wat ook handig is, is om een bepaald bedrag te verzinnen dat je per week mag opmaken bijv 20 euro per week. En nog iets, je kunt ook 1 maand vet zuinig zijn en dan heb je dus de volgende maand het dubbele bedrag zo kun je elke maand steeds iets meer uitgeven dan 80 euro.

Reactie voor op de website?

26.72. Kleedgeld: wees wat zuiniger

Sorry maar jij geeft echt fucking veel geld uit. Ik krijg 85 euro per maand en dat is dan 30 euro zakgeld en 55 euro kleedgeld. Ik red het hier steeds net mee. Maar een broek van 40 euro en dat is minimum. Ik zie hele leuke broeken in de coolcat, die kosten niet eens 40 euro. Dus wees wat zuiniger op je geld en kijk wat meer naar sales en uitverkopen.

Reactie voor op de website?

26.73. Kleedgeld nood

Hoi,

Ik zie dat je klaagt dat je geen bh van 10 euro kan vinden en dat je dus niet rondkomt. Je zou wat meer bij uitverkopen en kortingen moeten kijken bij bijv hunkemoller. Waar je ook degelijke bh's kan vinden is bij de hema.

En het normale bedrag voor kleedgeld vind ik 60 euro. En voor zakgeld 25 per maand dus. Je hoeft toch niet iedere maand een nieuwe bh te kopen. Dus met dit genoemde bedrag zou je het makkelijk moeten redden en anders neem je toch een baantje als oppas?

Reactie voor op de website?

26.74. Geen

Mensen kijken te veel naar het gemiddelde. Als je al jaren gewend ben om dure merkkleding te kopen en je ineens 45 € per maand krijgt, is het weinig. Als je jaren gewend ben om kleding zonder merk te dragen is 45 € wel te doen. Ik ben er zelf erg op achteruit gegaan door het gemiddelde.

Al snel kost een leuk truitje rond de 35 € van een normaal merk (esprit, mexx) en broeken zijn helemaal duur. Soms moet ik twee maanden sparen voor een broek. Is dit wel normaal zou je denken? M'mn broertje kreeg veel meer. Dus nu hoef ik geen kleedgeld meer.

En mensen die het veel vinden, van die 100 €, mischien is het meisje er jaren mee opgegroeid om dure merkkleding te krijgen. En als je te weinig krijgt, ga maar een keertje met je moeder naar de stad en laat eens zien wat je allemaal nodig heb en op hoeveel je uit zou komen als je het zou kopen. Misschien verandert ze van gedachten.

Reactie voor op de website?

26.75. Kleedgeld

ehhh, nou ik krijg maar 10 euro zakgeld en 40 euro kleedgeld en dat is inderdaad veeeeeeeeeeeeeeeeeeel te weinig. Maar ja, het is niet anders.

Reactie voor op de website?

26.76. Verwend

Koop dan geen merkkleding. Je moet niet zeuren. Je bent gewoon te verwend.

ikke

Reactie voor op de website?

26.77. Zoek eens een baan

Hallo mensen,

Ik ben 13 jaar en ik heb geen baantje ofzo, maar met alles wat ik heb en doe red ik het makkelijk! Mijn ouders zijn ook niet rijk, maar ik krijg 40 euro kleedgeld en 25 euro zakgeld, een deel van dat zakgeld mag ik alleen van de bank afhalen als ik iets zinnigs wil kopen, dus geen sieraden, snoep etc. Nou ik red het makkelijk van 40 euro ik loop er verzorgd bij en ik koop toch geen kleding van de markt! (NIET DAT DAAR IETS MIS MEE IS!) maar winkels zoals h&m en v&d zijn heus hartstikke leuk! En sieraden winkels zoals de Sixx onderandere in Leiden, daar koop je mega leuke sieraden voor een koopje!

Echt, zolang je maar niet de hele tijd denkt dat je het niet red maar gewoon op zoek gaat naar leuke dingen red je het makkelijk! En ik vind het triest als je als kind rond mijn leeftijd al verwacht dat je ouders alles voor je betalen! Zoek eens een baan, het is echt een heerlijk gevoel om je eerste zelfverdiende spijkerbroek te dragen! Ik heb namelijk sinds kort een bijbaantje en ja, dat verdient als 13 jarige dan misschien heel erg weinig (1,50 per uur), maar ja ik doe het met een vriendin en het gaat om de lol toch?

Ik hoop dat andere ouders hier wat aan hebben!

Reactie voor op de website?

26.78. Zelfstandig worden

haai hierboven,

Ik ben het helemaal met je eens! Laat nooit alles van je ouders afhangen, zo word je nooit zelfstandig, alleen maar arrogant.

kus my

Reactie voor op de website?

26.79. Kleedgeld

Hallo, ik ben een meisje van 13 en ik krijg 50 euro per maand kleedgeld. Ik kom er wel mee rond, maar als ik voor merkkleding ga, red ik het lang niet. Dan moet ik voor een vest wel 3 maanden w88. Ik krijg daarbij ook nog 20 euro zakgeld als ik mijn kamer opruim en mijn moeder help in het huishouden. Van dat geld moet ik ook cadeuatjes kopen enz.. Ik vind wat ik krijg normaal

doei doei groetjes

Reactie voor op de website?

26.80. Besef van waarde

Als ik de bedragen zie valt mijn mond toch open. E 100 per maand?! Wij hebben geen hoog inkomen, dus ten eerste kunnen we het ook niet betalen. Maar al zou het wel kunnen, dan nog zou ik het niet doen. En dat verhaal dat ze zo met geld om leren gaan.... Als ze straks zelfstandig gaan wonen houden ze het bestedingspatroon aan en dan? Zou je van het loon van en 20 jarige E100 per maand overhouden voor kleren? Lijkt me niet.

Mijn kinderen (13 en 16) krijgen de kleding die ze nodig hebben (en geen idiote merken) en als ze iets anders of duurders willen kunnen ze daar voor werken, dan hebben ze ineens veel meer besef van waarde dan wanneer ze het zo maar krijgen.

Reactie voor op de website?

26.81. Kleedgeld

Ik ben een meisje van 14 en ik krijg per maand 65 euro kleedgeld en zakgeld tegelijk.

ik

Reactie voor op de website?

26.82. Uitverkoop?

Ik reageer even op de uitgaven voor ondergoed/sokken e.d. Denk je nou echt dat je bij de zeeman geen leuke strings hebt? Dan heb je echt nog nooit goed gekeken hoor. En sokken? Je ziet echt niet dat ze bij de zeeman vandaan komen hoor. Echt het scheelt enorm en als je zelf niet in de zeeman, hans Textiel e.d. wilt lopen, vraag dan je moeder of ze sokken voor je meeneemt, ze kunnen altijd geruild, en effen sokken zoals zwart e.d. kan altijd volgens mij.

Mijn dochter is nu 14 en ik leer haar juist te letten op uitverkoop, werkelijk het scheelt zomaar 70%. Hunkelmuller, H&M, ze verkopen daar dan ondergoed voor hele goedkope prijzen. Het is handig om dan gewoon wat meer in te slaan, dus betekend dat van te voren rekening mee houden.

Tussendoor kan je dan wel wat bijkopen als het nodig is maar ondergoed blijft toch altijd in de mode. Tip: uitverkoop is meestal 2x per jaar, in juli en in januari. succes ermee.

Reactie voor op de website?

26.83. haallo

idd, laura, ik wil dus ook broeke van bv overzeas kope, zijn al gauw 60/70 euro... en as je dan iets van 50 per maand krijgt, kun je mooi 2 maande spare... en dan kun je net een broeke en as je geluk hbe een leuk truitje kopee... k ben nu ook aant kijke hoeveel ik zou krijgen, me ouders zijn nog aant denke...

Reactie voor op de website?

26.84. Ahum!

Bij de Hema kan je BH's voor 6 euro krijgen, die zijn erg leuk en erg goed.. DUS!

Reactie voor op de website?

26.85. Waar koop ik skaterkleding?

Hallo,

ik ben een meisje van bijna 14, en ik zou heeel graag een skater willen zijn, qua kleding stijl (ik skateboard ook). Nu was mijn vraag: 1) Waar kun je skatebroeken kopen? 2) Hoe veel kost een leuke (merk) skatebroek? 3) Wat zijn bekende merken van skaterkleding?

Alvast heel erg bedankt. Groetjes van

Reactie voor op de website?

26.86. Aan de ouders: 45 euro, da's belachelijk!

Ik ben 16 jr en krijg vanaf t begin van dit schooljaar 60 euro per maand aan kleedgeld en 25 euro per maand aan zakgeld. Ik wist eerst niet of ik het hier wel mee eens was omdat ik even was gaan rondvragen en bijna iedereen kreeg 100 euro, soms (veel) meer, per maand... Als ik dan hier de reacties van ouders lees die hun kinderen 45 euro kleed- & zakgeld in de maand (willen) geven, daar kun je echt niet mee rondkomen! Kijk je hoef echt niet alleen maar merk kleding te kopen, maar vind maar eens een broek die minder kost dan 60 a 70 euro! En die dan ook nog eens goed zit! Daar gaat alweer 1.5 maand aan kleedgeld, en dan moet je ook nog eens ondergoed kopen, een shirtje of vestje ofzo en als je dan ook nog zelf je winterjas en je schoenen moet kopen.

Ga even na: 45x12=540,-- 1 winterjas: 80, 4broeken: 4x75:300, shirtjes, truien, vestjes, ed: 250?, ondergoed: 75... Nou dit is bij elkaar al aan 705 euro per jaar en ik heb al een minumum genomen en nog niet eens schoenen erbij gerekend, of zo. Echt die prijzen zijn zo hoog en dan heb ik het nog niet eens over merkkleding.

Ik vind echt dat sommige ouders even wakker moeten worden en ook eens om zich heen naar de prijzen moeten kijken. (en leef je ook een beetje in: want het is ook wel eens leuk om een merksshirtje te kopen...)

Reactie voor op de website?

26.87. Sommetje

goh........leuk sommetje:
winterjas80,-
4 broeken=4x75,-300,-
shirtjes,truien,vestjes.ed250,-
ondergoed75,-
Wordt dit elk jaar gekocht? Hoeft niet hoor, men kan makkelijk een paar jaar met dezelfde winterjas. Dus kan men zich schoenen aan de voeten kopen. Als eenmaal een basisgarderobe is aangelegd kan worden volstaan met aanvullingen. En aangezien jouw ouders jou echt niet in je blote velletje hebben laten lopen kan ik er gevoegelijk van uitgaan dat jouw basis er is.

En merkkleding? Wat is er mis om daar zelf voor te werken? Dat hoeven jouw ouders toch niet te betalen?

85,- euro in de maand is behoorlijk. 45 euro in de maand als kleedgeld is ook goed. Want een lange broek voor 75 euro? Nou ik kan er genoeg vinden die stukken goedkoper zijn. (en als je toch elk jaar nieuwe zou willen kopen is het toch ook zonde om 75 euro uit te geven voor 1 broek)

Zoek en jij zult (ook) vinden!

Er zijn tegenwoordig zo verschrikkelijk vaak aanbiedingen, uitverkopen, daar kan je toch ook van profiteren. Of staat dit niet 'cool'?

Reactie voor op de website?

26.88. Kleedgeld

Zooo, je hebt meer dan ik kreeg vroeger. Ik ben 27 jaar, ik heb dat nog niet eens nodig. Kijk eens 2dehands, doe ik ook. Leuke kleding, niet duur. Het staat er toch niet op van wie het is geweest? De jeugd weet niet wat het is om rond te komen, ze denken: krijg het toch wel van mama. Zo werkt het niet.

Ik mocht blij zijn toen ik 16 jaar was dat ik 10 gulden zakgeld per maand kreeg. Kleedgeld deed mijn moeder zelf. Ik was er ook niet altijd happy mee, maar nu kijk ik terug en ben blij dat ze het gedaan heeft. Ben nu heel prijsbewust!

Reactie voor op de website?

26.89. Kleedgeld.... waarvan??

Wij hebben twee dochters van 11 en 13. De jongste krijgt 2 euro per week en de oudste 3 euro. Ze heeft een krantenwijk waar ze maandelijk gemiddeld 60 euro mee verdient. Wij zitten momenteel zelf heel krap. Een WW-uitkering die nog onder het bijstandsniveau is. We wachten op een aanvulling. Het zakgeld is voor ons al een aanslag op het 'leefgeld'. Ik vind dit heel sneu voor de kinderen, maar het is niet anders. We krijgen wel eens kleren van een ander en daar zijn ze nog blij mee ook. Afgezien van ons inkomen, vind ik de bedragen die ik tegenkom wel erg hoog per maand. Ik ging in onze rijkere dagen ook niet maandelijks de stad in om een broek of trui te kopen voor 60 euro. Ik zie bedragen van 75 euro voor een broek, belachelijk! Als ze dat dan zo graag willen hebben, werk er dan maar voor. Merkschoenen? Ga maar kranten bezorgen! Dan is het ook niet meer zo vanzelfsprekend dat paps en mams de knip opentrekken.

Mijn dochter heeft een eigen rekening, maar om eerlijk te zijn vinden we haar daar achteraf toch nog te jong voor. Op 13 jarige leeftijd beseffen ze toch nog niet volledig hoe ze het beste met hun geld om moeten gaan. Wij krijgen geen inzage, terwijl ik dat eigenlijk nog wel nodig vind. De 60 euro gaan iedere maand schoon op aan in mijn ogen onzin dingen. Dat vind ik zo zonde. Ik weet alleen niet goed hoe ik de situatie kan terugdraaien naar een situatie waarin wij wel zeggenschap hebben over haar uitgaven.

Reactie voor op de website?

26.90. Kleed- en zakgeld

Hoi allemaal,

Moeilijk allemaal! Mijn dochter van 13 krijgt 160 euro per maand en daar zit haar zakgeld bij-in. We hadden eeerst een gescheiden bedrag maar dat bepalen ze toch zelf. Voor de rest krijgen ze alleen extra geld als ze er wat voor doen. Bedden verschonen of de badkamer schoonmaken. Ik help haar bij het betalen van grote aanschaffen zoals winterjas of schoenen. Wel eens een extraatje. Het blijft moeilijk en ik moet haar ook eens laten voelen, anders leren ze het nooit!

Jolleke

Reactie voor op de website?

26.91. Te weinig

Ik ben nu 17 jaar en krijg 190 euro per maand en ik vind t een beetje matigjes. Merkkleding is nu eenmaal duur en als je een beetje een goede eerste indruk wilt maken bij iemand moet je er toch goed uitzien en verzorgd. Je kan nou wel zeggen dat merkkleding niks uitmaakt, maar dat maakt het wel. Ik denk dat je dan eerder geaccepteerd wordt door andere mensen als ze zien wat je status een beetje is.

xxx

Reactie voor op de website?

26.92. Veel sparen

Ik zelf ben gothic en gelukkig houdt mijn moeder een boetiek, dus zij kan gothic kleren maken. Ma als ge da elke keer moet kopen, awel ik wens u veel succes. Ge moogt veel sparen van mij.

allee salu

Reactie voor op de website?

26.93. Budget kleedgeld

Mijn 3 kinderen krijgen al langer kleedgeld. Ik ben uitgegaan van een basisbedrag van het NIBUD. Ik heb de ondergrens genomen en betaal een keer in de drie maanden uit (115 euro.) Daar moeten de kinderen in principe hun kleding van betalen. Daarnaast krijgen ze wat zakgeld en natuurlijk geld om op school wat te drinken te kopen. Sinds een jaar of anderhalf geleden all in een bedrag want dan kom je er met een vergelijking met anderen niet zo bekaaid af.

Door het bedrag laag te houden worden ze heel prijsbewust en na een aantal jaar blijkt het goed te werken. De oudste koopt heel graag kleding en vooral leuke truitjes en dat breekt haar regelmatig op. De middelste kan heel goed plannen en legt ook wat opzij voor een jas of schoenen. De jongste hield zelfs over.

Door het bedrag minimaal te houden, kan ik af en toe bijvoorbeeld met kerst een leuke extra doen. Soms komt het niet uit als er bijvoorbeeld een jas echt stuk gaat. Dan kunnen ze van de volgende periode lenen. Sportkleding voor school sponsor ik met een vastgesteld bedrag per jaar.

Voor de start van het schooljaar zijn we samen rond de tafel gaan zitten met wat folders en een lijstje en daarvoor komen we op een bedrag van 50 euro voor blaadjes, schriften, agenda, kaftpapier etc. Dit is altijd ruim toereikend tenminste als ze een beetje rondshoppen. (Moet je echt een agenda van 12,95? dan maar goedkoop kaftpapier en natuurlijk heb je ook je zakgeld.)

De oudste twee hebben een baantje en dat geld is voorlopig voor hunzelf. Ze kunnen daarmee hun kledinggeld behoorlijk uitbreiden. Een goed baantje zou kunnen zijn om in de avonduren te gaan babysitten. Daar kun je ook je schoolwerk mee naar toe nemen.

Reactie voor op de website?

26.94. Bonnetjes

Onze zoon van 16 heeft kleedgeld (50 euro p/m) en moet er alles van kopen. Naast kleedgeld krijgt hij 24 euro zakgeldper maand. Met zijn baantje verdient hij nog eens 25 tot 30 euro per week. Het lijkt mij dat dat tesamen meer dan genoeg is.

Om controle op de kleedgeld uitgaven te houden, houd onze zoon een excel spreadsheet bij.

Onze zoon is overigens niet tevreden met zijn kleedgeld. Hij vindt dat jassen en schoenen door ons betaald moeten worden.

Reactie voor op de website?

26.95. kleedgeld

Ik krijg 45 euro kleedgeld per maand en 25 euro zakgeld. Mijn ouders betalen schoenen, jassen, ondergoed en sportkleren. Ik red het makkelijk, ik ben wel tevreden. Soms zit ik wel in een periode dat ik denk van....shit! waaom zo weinig! Maar over het algemeen lukt het prima. En als ik echt heel graag een dure merkbroek wil vraag ik het voor sinterklaas ofzo.. Maar laatst heb ik een indian rose broek gekocht van mijn eigen kleedgeld! Ik heb er 2 maanden voor moeten sparen. Maar ik wou al heel erg lang een indian rose broek, dus heb ik gewoon ff afgewacht. Nou dat was het. Maar ik vind dat sommige kinderen hier wel extreem erg zeuren! Ga werken als je niet tevreden bent!

Reactie voor op de website?

26.96. Kleedgeld

Ik krijg 40 euro kleedgeld en 19 euro zakgeld. Van dat kleedgeld moet ik alles kopen, dus schoenen, jassen, sportkleding en sokken inbegrepen. Hiervan kom ik dus echt niet rond. Ik werk dan wel maar met dat geld spaar ik voor een rijbewijs. Maar meer krijg ik niet..

Reactie voor op de website?

26.97. Kleegeld

Hoi, nou ik heb een vraagje. Me ouders willen me zakgeld geven. Alleen me vader heeft geen idee hoe duur alles kost in de winkels. Dus moest ik alles op gaan schrijven. Ik vond dat ik minstens wel 100 euro per maand moest krijgen. Ik vraag aan jullie hoeveel jullie ongeveer krijgen?

Reactie voor op de website?

26.98. Shit man

Ik krijg mar 15 euro in de maand. Maar ik kan er makkelijk mee rond komen, ik heb ook gsus shirtjes en die shit. Maar ik doe ook nog opassen. Je moet dus zelf werken voor je eigen geld, je ouders kunnen niet altijd je geld blijven geven.

Groetjes

Reactie voor op de website?

26.99. Aantal kleedgeld

Ik ben 12 en krijg 22euro per maand

mzzzzzl

Reactie voor op de website?

26.100. Is dit veel?

Ik heb het met mijn ouders gehad over kleedgeld en waarschijnlijk krijg ik 100 euro dat is plus zakgeld. Is dit nou veel of weinig. En ik ben trouwens 14.

groeten

Reactie voor op de website?

26.101. Alleen ff zoeken

Ik vind het nergens op slaan dat je alleen met merkkleding er goed en verzorgd uit kan zien. Dus het is alleen ff zoeken.

Reactie voor op de website?

26.102. Veel of weinig

Hallo allemaal

ik ben 14 jaar en krijg sinds kort kleedgeld. Dat is 100 euro. Is dit nu veel of weinig geld want ik zou het echt niet weten.

groeten

Reactie voor op de website?

26.103. Mijn kleedgeld

ik krijg 100 € kleedgeld per maaand

joren

Reactie voor op de website?

26.104. Wat krijgen jullie veel

Jeetje wat een bult geld krijgen jullie allemaal, ik weet het, tijden zijn veranderd, maar zo oud ben ik nog niet: 26 jaar en een zoon van bijna 4 jaar en 2de op komst dus ik hoef nog geen kleedgeld te geven. Maar ik kreeg vroeger 5 gulden in de week en af en toe kleding wat goedkoop was. En als ik nu in de winkels kijk zie ik ook wel mooie goedkope kleren ik zou dus echt niet een broek kopen voor 75 euro. Als ik goed rond kijk kan ik voor dat bedrag wel 3 of 4 broeken kopen. Je moet gewoon goed rond kijken en opletten wanneer de uitverkoop is.

Ingeborg

Reactie voor op de website?

26.105. Kleedgeld

Hoi,

onze dochter van 13 jaar krijgt 50 euro kleedgeld en 20 euro zakgeld per maand. Ze krijgt 2 jassen en 2 paar schoenen per jaar van maximaal 65 euro per stuk. Contactlenzen betaalt ze voor de helft mee. Zij heeft ook wel jou smaak van kleding maar kan dat hiermee nauwelijks kopen. Ze koopt dus veel in de opruiming en ook bij zeeman of c&a en dat soort winkels. Ze ziet er echt erg leuk uit en krijgt op school ook vaask complimentjes.

Reactie voor op de website?

26.106. kleding kleding kleding

Heej iedereen ik krijg 85 euro kleedgeld per maand en dan krijg ik nog elke maand 30 euro of meer van me vader en ik krijg ook nog kleding van me moeder en met een vriendin van me moeder heb ik dea afspraak dat ik oude kledinga aan haaaar geef (die gerbuikt ze voor er werk) en dat ze in ruil voor die dingen geld geeft ik kom dus makkelijk rond en daar ben ik blij mee + dat ik nog oppas ben en daar geld mee verdien dus das lekker handig dus mensen wees een beetje zuinig vreatief en ga leding kopen tijdens uitverkoop

Reactie voor op de website?

26.107. Hoeveel?

heej
Ik ben een meisje van 13 en ik wil graag kleedgeld.
Hoeveel is een normaal bedrag?

xxx ik

Reactie voor op de website?

26.108. Hoeveel kleedgeld ik krijg

Ik ben 15, en ik krijg 50 €, zelf vind ik dat te weinig, maar me 0uders vinden dus van niet :S .. Maarjah ik ken ook kinderen die maar 20 € krijgen, en dat vink gewoon zielig voor die kinderen.

Reactie voor op de website?

26.109. Tegen dat gothic meisje

Wo0w,, s0wn trui so0w duur :S ,, kan je beter een ander so0rt styl neme,, (A)

Reactie voor op de website?

26.110. Weet je wat je ook kan doen?

Weetje,, wat je o0k kan d0en,, (A) je zegt tegen je ouders,, jaa me geld is op en ik m0et dit en dat en dit en dat en dit n0gh k0pe,, en die is n0gh jarig,, en als je rapport hebt,, of iets g0eds hebt gedaan,, m0et je daar gewo0n geld vo0r vrage d0e ik o0k (A) :P

ik krijg,, uuh.. €50 kleedgeld en € 23 zakgeld ,, en als ik met mes en v0rk eet krijg ik n0gh 1 euro :P whaha,, en 3 x in de week geeft me m0eder me o0k n0g 1 eur0 0f 50 cent ,, 0m wat te ete te k0pe,, en krijg s0ms o0k gewo0n n0gh geld vo0r kad0tjes van vriendinne, en soms o0k n0gh extra geld vo0r klere 0fzo,, 0nderg0ed betaal ik s0ms zelf,, soms niet,, net als sokke,, :p,,

kep deze maand 30 € te veel gekrege,, zat in eens 30 eur0 te veel op me bankrekening.. v0nk wel vet,, :P vrqag me af of se het self o0k wete :P:P:P,, maja b0eie,

ik wil tr0uwes kleedgeld verh0ging :S me 0udrs gaan de heletijd uit van dat nibud kleedgeld ged0e,, pff,, sitte se er n0gh wel 5 eur0 b0ve,, maarjah,, wat hebje daar aan :p,, en tege mij zeggen ze altijd dat ik niet hetselfde moet willen als mijn vriendinnen ens0,, van geld ens0,, als vriendin bijv 65 krijgt,, en dan seg ik ja dat wil ik o0k,, zeggen ze dat ik niet alles h0ef net als andere,, maar dat nibud is t0gh o0k het gemiddelde van andere .. :S maarjah.. ik st0p met mijn langeeee verhaal :P

d0eii

Reactie voor op de website?

26.111. Kleedgeld en zakgeld

Ik krijg 85 euro in de maand. Daar moet ik alles van kopen. Ondergoed, schoenen en jassen. Het lukt me meestal wel aardig maar ik vind het best moeilijk. Zoveel kleren koop ik niet en het is meestal ook niet echt duur. Ik koop cars-broeken van 35 euro, vestjes van 30 euro en ondergoed koop ik bij de hema. Ik laat mijn ouders even deze stukjes lezen, misschien krijg ik dan wat meer!:P:P

Reactie voor op de website?

26.112. Verdienen we zelf nog

Hallo,

Leuk hoor al die reacties van ik KRIJG zoveel en ik KRIJG zoveel. Maar doet er nog iemand een krantenwijk ofzo of op zaterdag werken bij de AH ofzo. Later KRIJG je het ook niet hoor.

Anne

Reactie voor op de website?

26.113. Waarom niet gewoon erover praten?

Waarom spreek je niet gewoon tegen haar. Je zegt dat het gewoon moeilijk is om 160€ per maand geven, dat je er heel hard moet werken. Ik denk dat ze het zal begrijpen.

jonathan

Reactie voor op de website?

26.114. Weinig

K wou ff zeggen dat ik 45 euro veel te weinig vind. Ikzelf krijg 200 euro kleedgeld, en 30 euro zakgeld per maand. Dit is best een normaal bedrag vind ik. Daarbij krijg ik ook nog 30 uitgaans geld. Met 45 euro red je het niet, als je een beetje goede klere wilt ben je voor een broek al zo 120 euro kwijt. En voor shirtjes 60euro..... want het moet natuurlijk wel van een goed merk zijn. Replay, armani, gucci.

Lilya

Reactie voor op de website?

26.115. Allemaal best weinig

eeeyz ik ben 14 en krijg sinds kort 110 euro en 20 euro zakgeld nou ik weej niej maar hoef neij muh schoenuh laarzuh jassuh te betaluh:D:D dnek da ik daar als nogh niej egt meej ga rond komuh maar duh meeste krijguh Veel minder:S da jullie dara meej kunnuh rond komuh ... ut zou wel aan mij ligguh;):P maarjah

nicky

Reactie voor op de website?

26.116. Kleed/zakgeld.

Ik ben een meisje van 16 jaar en ik krijg in de maand € 100,- kleedgeld en zakgeld bij elkaar. Opzich kan ik daar wel mee rond komen, ik heb 't alleen de helft van de maand al op. Maar ik besteed 't ook aan dingen waar 't eigenlijk niet voor bedoeld is. Verder heb ik nog een bijbaantje, waar ik in de maand ongeveer € 40 á € 50,- meer verdien.

€ 45,- kleedgeld in de maand vind ik opzich wel weinig. Ik heb zelf ook wel nogal een dure smaak, maar voor een fatsoenlijk leuke broek ben je toch al gauw € 40 á € 50 euro kwijt. Natuurlijk hoef je ook niet elke maand een nieuwe broek te kopen. Maar toch heb je wel veel dingen nodig. Sokken, bh, onderbroek/string, broeken, pajama, truien, t-shirt's.

Nnja dit is mijn mening

Reactie voor op de website?

26.117. Ondergoed!

Hmm 10 euro .. Jah, iedereen heeft meningen, je kan al voor 2 euro een ondergoed kopen, maar die is ook zo kapot. Mijn ondergoed van Bjorn Borg kost zo rond de 20 euro per ondergoed en sommigen vinden dat te duur. Nou dan koop je het toch niet (idereen een eigen mening)

Reactie voor op de website?

26.118. Merkkleding

tjah de een kiest voor merkkleding de ander niet; ik persoonlijk wel, maar een broek kost al gouw 120 euro..

Reactie voor op de website?

26.119. Geld

Elk kind wil wel merkkleding. Maar als dat nou niet kan, als de ouders het niet kunnen betalen, dan moeten ze een replay broek voor 120 euro kopen en dan kunnen ze een week niet eten. Dat slaat eigenlijk nergens op he!! Het is natuurlijk wel je eigen situatie en hoe je gezin er voor staat! Daarom kunnen sommigen ouder geen 120 euro ofzo geven..

Reactie voor op de website?

26.120. Dankbaar

hahha ons modepopje!! Met haar louis vuitton tasjes en chanel en die hele rotzooi.. Misschien heb je het allemaal wel!! Maar wil ik nog weleens later zien. Dan heb je misschien kinderen en je bent huisvrouw. En je man werkt erg hard voor een boterham. Maar REKEN er maar op dat je het dan kan vergeten. Of misschien heb je geluk dat je met een rijke man gaat trouwen maar uiteindelijk ga je natuurlijk daarvoor.. hahaha Ik krijg erg veel kleding geld maar ik ben DANKBAAR jij niet !!

Reactie voor op de website?

26.121. Maak het geld dan over

Weet je wat iedereen hier zou moeten doen! Eens genieten met wat ze hebben. Denk eens aan al die arme kinderen die hebben niet eens te VRETEN! En wij zitten hier oer 45 euro is te weinig. Weet je wat je dan moet doen. Moet je dat geld overmaken naar alle arme kinderen. Als je er toch niet tevreden mee bent. ppffff echt waardeloze reacties (al snap ik best dat idereen van mooie kleren houd) maar ben er tevreden mee man!

Reactie voor op de website?

26.122. euros/gulden

Helemaal gelijk! Helemaal mee eens! Een gulden is verdomme een euro geworden, en de salarissen jah hoor die zijn gewoon naar euro's gehaald dus eerst bij 2200-, gulden is nu 1000-, euro :D en een broek van 100-, gulden is nu 110-, euro of meer.

Reactie voor op de website?

26.123. Minder geven dan nodig is.

Je moet je kinderen een bedrag geven waarmee ze net niet rond kunnen komen, dat stimuleert ze een bijbaantje te nemen, en om verantwoord met hun geld om te gaan. Ik zag een aantal bedragen voorbij komen, en ik kan me niet voorstellen dat ouders zoveel geld geven aan hun kinderen. Volgens mij zitten er een aantal kinderen hoge bedragen op te schrijven zodat ze later deze lijst aan hun ouders kunnen laten zien, om te laten zien dat er veel kinderen zijn die veel meer krijgen als zij.

Reactie voor op de website?

26.124. Tipjuh: Oppassen ... ??

Hooj!

Ik krijg zelf geen kleedgeld, maar ik ga er eens over beginnen.. Ik vind het eigenlijk wel best zo.. het heeft best voordelen om geen kleedgeld te hebben, want dan krijg je ook wel eens wat extra's enzo.. Maar ik pas wel eens op.. en dat verdient best goed hoor! ik heb dit weekend weer 12 euro bijverdiend:D dus da's best een tip!!!

kusjuhss soof:D

Reactie voor op de website?

26.125. De clou is: sparen

Wat iedereen zit te klagen over te weinig kleedgeld. Ik krijg niks meer, ooit wel maximaal 5 euro in de week maar dat werd meestal vergeten. De clou is: sparen.

En goede kleding hoeft echt niet duur te zijn hoor. Ik had broeken van 80 euro en een van 7,50 op de markt. Rara welke zit t lekkerst, ziet er het best uit en is het stevigst. Niet die merken zal ik je zeggen.

Wees ook creatief met kleding: naald, draad, stukje stof. t is echt niet moeilijk en wat nou als er geen merk op zit? Krijg je alleen maar vooroordelen van. Zoek gewoon wat beter in goedkope zaken en spaar een beetje.

Reactie voor op de website?

26.126. Kleedgeld + zakgeld

Weet je wat handig is? Ik heb een (junior)bankrekening, elke maand krijg ik daar 70 euro op van mijn ouders. Daar zit kleedgeld + zakgeld in. Ik moet daar ook mee naar de bios en naar het zwembad enz. En ik kom best allemaal goed uit. Ik maak mijn geld niet allemaal meteen op. Maar blijf het doorsparen en als ik geld nodig heb kan ik het zo pinnen. Doordat ik ook bankafschriften krijg kan jij en je ouders heel makkelijk nakijken hoe het allemaal gaat.

Reactie voor op de website?

26.127. Zakgeld?

Het valt mij op dat er veel mensen/kids reageren die veel geld omhanden hebben. O ja, ik heb een man met een vorstelijk salaris, maar denk je nu heus dat ik alles kan kopen wat ik wil? Echt niet, en dat zullen mijn kids straks ook niet. Hebben jullie niet geleerd dat een goedkoper kledingstuk ook goed kan zijn? Ik zou me dood schamen bij zoveel hoogmoed!

Reactie voor op de website?

26.128. Kleedgeld en zakgeld.

Ik ben nu 17 en krijg geen van beide meer. Ik kreeg tot mijn 17de 55 euro per maand en dat was zakgeld en kleedgeld in 1. Mijn moeder vond dat goed omdat ik ookal werkte... ik heb het altijd gered. Neter iets dan niets

Cleo

Reactie voor op de website?

26.129. Wat nou te weining?

Persoonlijk vind ik dat je je heel erg aanstelt. Je krijgt in totaal €80,- per maand aan zak- en kleedgeld. Ik krijg helemaal niks, ik krijg geen zakgeld en geen kleedgeld en ik overleef het ook! Ik zou eens proberen rustiger met geld om te gaan, bijvoorbeeld iedere maand een tientje sparen. Bovendien hoef je niet alles dat je ziet te kopen. Als je een leuk truitje voor €30,- ziet, koop het dan niet meteen. Ga nog eens verder kijken, misschien kom je wel een leuk truitje tegen van €15.- Dat scheelt veel! Blijf ook niet bij 1 winkel hangen maar ga eens wat verder kijken. Schaam je ook niet om bijvoorbeeld eens bij de Marca of de V&D te gaan kijken. Daar hebben ze ook hele leuke kleren, alleen zijn ze veel goedkoper omdat je het merk niet betaald! Een merk staat meestal aan de binnenkant van je kleding en dus zal het niemand opvallen of je nu wel of geen merkkleding draagt. Natuurlijk is er niks mis mee om merkkleding te dragen, maar denk eens goed na. Is dat je geld eigenlijk wel waard?

Ik krijg helemaal geen zakgeld of kleedgeld en ik overleef het ook en zie er ook leuk uit. Dan zou jij er met €80,- per maand toch uit moeten zien als de koningin van Engeland!

Emma

Reactie voor op de website?

26.130. Wat ben je ook dom

Je hoeft toch geen wiet te kopen? Je kiest er toch zelf voor om wiet te kopen en dan zeg je: "..daar moet ik ook nog wiet van kopen.." Als je niet uitkomt, koop dan gwn geen wiet!!

Reactie voor op de website?

26.131. Kleedgeld

Ik ben een meisje van 16 en ik zit op het VWO. Ik krijg per maand 60 euro kleedgeld, + nog ongeveer 45 euro zakgeld. Ik verdien ook ongeveer 115 euro per maand bij. Van mijn kleedgeld moet ik ook serieus alles kopen, maar dat maakt me niet zo heel veel uit omdat ik in totaal per maand al gauw 220 euro te besteden heb. Het meeste gaat dan ook op aan kleding, sieraden en parfum. Ik realiseer me dat ik heel veel uit kan geven in vergelijking met de meeste mensen hier. Je hoort mij dan ook niet klagen.

Toen ik net kleedgeld had moest ik van alles wat ik kocht de bonnetjes geven aan mijn ouders, zodat ze konden zien dat ik goed met mijn kleedgeld om kan gaan. Naar verloop van tijd merkten ze dat ik dit wel kon en vonden ze het allemaal wel best wat ik ervan kocht

Een bedrag van ongeveer 45 euro per maand (in totaal) vind ik wel errug weinig. Veel ouders vergeten dat goede schoenen en een leuke jas wel iets duurder zijn dan dat bedrag. Als je dan het bedrag dat per jaar over blijft voor kleding berekent, kom je erachter dat het wel heel erg weinig is.

Maarja... Dit vind ik wel een beetje de verantwoordelijkheid van de ouders, daarom zou ik veel ouders ook aanraden om in het begin alles gewoon een beetje te controleren en echt duidelijke afspraken te maken. Want ik bedoel: ouders willen toch ook dat hun kinderen er fatsoenlijk bijlopen?

-xxx- Monica

Reactie voor op de website?

26.132. Gewoon leren

Ik ben 15 en krijg ook €50 per maand! En ik moet er echt alles van doen! Zelfs de kapper betalen! Maar ik kom wel rond hoor! Je moet gewoon leren om met geld om te gaan en niet altijd merkkleding willen kopen! Je kan wel merkkleding kopen maar dan in de uitverkoop! Heb je toch ook merkkleding als je dat perse wil?

Janny

Reactie voor op de website?

26.133. Niet zeuren

Je moet niet zeuren!! 90 euro per maand is heel wat! Sommige kinderen verdienen zelf hun geld. En jij in je luie stoel zomaar geld ontvangen en nog zeuren. Trouwens wat doe je met je zakgeld..? Zeker aan snoep voor in de pause..!

hoi

Reactie voor op de website?

26.134. Opruiming

Hallo, Bij Hunkermoller heb je in oktober ook wel opruiming ik heb daar afgelope jaar in de opruiming 3 hale 2 betale nog mooie bhs gekocht.

Jacqueline

Reactie voor op de website?

26.135. Bonnetjes bewaren

Hallo, Bonnetjes bewaren is een goed idee, ik doe het zelf anders ik heb alles wat ik koop in een tabel staan op mijn computer. Dat is ook super makkelijk. Hopelijk heeft iemand hier iets aan.

Jacqueline

Reactie voor op de website?

26.136. uhm njaaa

weetje merkkleding is egt wel leuk hoor, ik krijg geen kleedgeld maar wel broeken en truitjes van edc, only, g-sus, en nog wat andere merken, ik vin dit tog wel erg belangrijk, sowieso wil ik er niet bijlopen als sown mens wat alles bij de wibra en de zeeman en opm arkt haalt. leuke klere vind jebij vero moda, sting, men at work, fivepocket, en soms iets voor derbij van de h&m. maar ik vind mense diej 50eoro krijge best wel sielig hoe wl je daarmee uit kome :O

nja ik hoop dat iemadn er iets aan heeft trouwnes ik dnek dat 80 tot 100 euro wel genoeg is per maand sgoene niet meegeteld

xxxx mii,,

Reactie voor op de website?

26.137. reactie op 20.14

Natuurlijk wordt het kleedgeld ook wel eens aan uitgaan besteed! Dat is toch vrij logisch als een kind daar geen zakgeld naast krijgt. De entree van een beetje discotheek is toch minstens tien euro.

En bovendien kun je de uitgaven van een volwassene aan kleding niet vergelijken met die van jongeren. In de eerste plaats groeien volwassen niet, kunnen de kleding dus gewoon blijven dragen en op school wordt er ook wel verwacht dat je een béétje met de mode meeloopt. Een trendslet worden is weer het andere uiterste, maar de mode verandert nogal eens (denk aan: elk seizoen) en je daar een beetje aan aanpassen is wel een vereiste. Enig idee hoeveel kinderen er gepest worden omdat ze de 'verkeerde' kleren dragen? Daarbij moeten jongeren ontzettend veel van hun geld kopen, zeker meisjes, buiten de kleren ook make-up, sieraden, cadeautjes voor vriendinnen en familie, tijdschriften, haaraccesoires, dingen voor je kamer, af en toe een nieuw mobieltje (model koelkast is een beetje middeleeuws...) beltegoed en ga nog maar even door. En niet iedereen heeft tijd voor een baantje, als je bijv. vwo doet, of havo ook al, heb je toch behoorlijk wat tijd nodig voor je huiswerk en dat onderschatten volwassenen nog wel eens.

Rekeningen betalen en van 9 tot 5 werken is natuurlijk ook niet alles, en het is wel zo dat er ook veel leuke dingen zijn, maar als je je op onze leeftijd al druk moet maken over geldzaken, dan wordt het er alleen maar erger op. En ouderen mogen het geld dat ze verdienen tenminste zelf uitgeven. Kinderen nemen is (meestal) toch een eigen keuze, waar je hopelijk goed over nadenkt en weet wat je te wachten staat. Die tien euro per maand meer missen de meeste ouders niet eens, dus waarom zou je het je kind niet iets makkelijker maken. De puberteit is toch al zwaar genoeg...? *zucht*

Tot zover mijn klaagzang, bedankt voor de aandacht.
Iris (15)

Reactie voor op de website?

26.138. Ik ben 15 en krijg 11 euro zakgeld

Hallo, Ik ben Piet en krijg 11 euro zakgeld, is dat goed of te weinig? Wat is het gemiddelde zakgeld van een jongen in nederland die 15 jaar is?

Reactie voor op de website?

26.139. Zakgeld

Ik ben 12 jaar krijg 10 euro per maand. Als ik 13 ben, betaalt mijn vader mijn zakgeld, wordt het 25 a 30 euro per maand en kleedgeld er bij 60 euro per 3 maanden en in de 2de of 3de word het een stuk meer, dan wordt het in de 50 euro.

Reactie voor op de website?

26.140. Kleedgeld elke maand belachelijk

Hallo, ik vind kleedgeld elke maand geven erg veel. 1 keer in de 3 maanden met het kindergeld krijgen ze hier nieuwe kleding. Vind ik vaak genoeg. Van te voren ga ik kijken wat ze nodig hebben en dat gaan ze halen en niet meer. En een broek van 70 euro belachelijk. Gewoon leren met geld om te gaan.

Agnes

Reactie voor op de website?

26.141. Begrijpelijk

De meeste stukjes die ik zo lees vind ik op zich wel begrijpelijk. Bedoel: ik ben pas 16 geworden, en krijg 60 euro zak&kleedgeld per maand, waar ik ook echt alles van moet betalen, op school, eten en de contributie van de sportvereniging na.

Ruim de helft, naja; bijna alles eigenlijk wel van wat ik koop komt uit de uitverkoop, en t gedeelte wat dan nog overblijft is tweedehands. Ik loop ook eigenlijk altijd te klagen dat ik te weinig geld heb, maar dat is momenteel puur omdat ik nog niet zo lang geleden verhuisd ben en hier nog niets van een bijbaantje heb (wat hier in de buurt overigs ook bijna niet te vinden is).

Maar denk eens even na. Ik had laatst t idee dat ik mezelf wil 'dwingen' mijn uitgaven meer te controleren, door een manier te vinden waarop te veel uitgeven ook gevolgen had. Ik kreeg het idee dat ik dan wel eventjes alles (op school na) zou gaan betalen, inclusief dingen als gas/water en electra. Dit met het idee dat ik dan de kinderbijdrage zou krijgen en dat ik dan wel makkelijk rond zou komen. Na wat onderzoek viel dit al snel in duigen hoor! Mijn ouders krijgen een "dubbele" kinderbijslag omdat we thuis met meerdere klinderen zijn, voor mij kwam dat neer op 315 euro per kwartaal. Per kwartaal zijn je ouders zo'n 450 Euro per persoon kwijt aan eten: aan dagelijks aardappels, groenten, vlees, twee broodmaaltijden, twee koppen thee en n glas frisdrank per dag.

Ja: wat mij dat kan schelen? Eigenlijk helemaal niets, maar als ik zo naar dat bedrag kijk, zie ik ook wel dat ik niet om meer geld WIL vragen. Als ik zo zie wat zij al aan mij kwijt zijn, dan vind ik dat ik blij mag zijn met die 60 Euro: helemaal met de kennis dat er nog 3 kinderen onder mij zitten, waarvan er 2 nog niet eens zakgeld krijgen!

Dus die mensen met 100 Euro kleedgeld in de maand. Ik denk niet dat jullie wat te zeuren hebben. Er zijn goede winkeltjes te vinden (niet tweedehands, maar ook geen merk) waar je zelfs buiten de uitverkoop al goede spijkerbroeken van 15 Euro kunt vinden en hetzelfde geld voor truitjes: voor 5-10 Euro hangen er al hele leuke tussen. En je hoeft toch niet alleen maar dure lingerie te hebben hangen in je kast? Wie ziet dat nou? Je vriendje? Die ziet jou toch ook niet dagelijks in je ondergoed. En een mooi dimpel zwart setje van de zeeman of de hans textiel is ook mooi: alsof hij het verschil zal merken (en als je daar niet naar binnen wilt, dan laat je je moeder toch lekker je ondergoed halen?).

Blaize

Reactie voor op de website?

26.142. Ik vind 50 veel te weinig

Hallo, ik vind 50 euro echt heel weinig! Of je moet bij de zeeman en de wibra kopen. Maar wie doet dat nou? Ik wil kleedgeld om duurdere kleren te kopen en dan krijg je 50 euro:S 1 truitje per maand WOEPIE:P

karen

Reactie voor op de website?

26.143. Kleedgeld

hoihoi, nou je ouders krijgen ongeveer 80 euro voor jouw aan kinderbijdrage. Als je bijvoorbeeld afspreekt dat je je sportkleding ofzo niet hoeft te betalen. En dat je daarom 60 euro per maand krijgt. Dat krijg ik ook en ik ben bijna veertien en heel veel mensen uit mijn klas doen het zo ook. Maar het is slimmer om geen kleedgeld tenemen dan krijg je vel meer:P.

Groetjes Lisanne

Reactie voor op de website?

26.144. Ik krijg veel meer dan jullie

Ik zelf krijg 70 euro zakgeld per maand en ik krijg de kleding die ik wil hebben meestal draag ik zelf Kani omdat dit de mooiste kleding is maar af en toe ook g-star.

Reactie voor op de website?

26.145. Veeeeeeeel te weinig!!

Ik vind dat bedrag van 45,- echt heel erg weinig, wat kun je daar nu in een maand mee doen. Je moet een broek kopen waar je al gauw over de 100,- zit, en een shirtje al gauw 50,- dat zou dan dus betekenen dat je ongeveer 4 maanden moet sparen voor een shirtje een broek. Ik krijg van mijn ouders 100,- kleedgeld en 20,- zakgeld per maand. Maja als jullie dochter het er mee redt, zou ik graag willen weten waar dat ze haar kleding haalt, wan dan kan ik veel meer kleren kopen.

Liefs

Reactie voor op de website?

26.146. Gemiddelde kleedgeld?

Hallo mensen, ik zou graag willen weten wat ongeveer het gemiddelde kleedgeld per maand is voor een 13-jarige, of op welke site ik anders zou kunnen zoeken voor info. thanx, yael

Reactie voor op de website?

26.147. Mooi bedrag

Hey ik had dus ook kleedgeld, maar me ouders vonden dat ik er niet goed mee om kon gaan. Ik ben ook 14 en me oudere broer van 16 had het ook, en we hadde allebei 50 euro per maand. De meeste vriende van mij hebben ook zo iets, tenzij ze stinkend rijk zijn.. die krijge 100 euro per maand. Het is tog heel moeilijk om met kleedgeld om te gaan maar 50 euro is wel een mooie bedrag!

Cinnammon

Reactie voor op de website?

26.148. Reactie op de wannabe-skater

Hey, even een reactie op die persoon die graag skater wou worden en kledingtips nodig had. Ik draag zelf ook skatekleding (ben 16) en koop ze bij de London, die zit hier in Enschede. Op www.londonmode.nl kan je kijken of er zo'n winkel bij jou in de buurt zit, maar helaas ken ik er niet meer dan deze. Bekende skatemerken voor zowel jongens als meisjes zijn Stuka en Overzeas, en die kosten per broek rond de 60 euro. Het is heel verstandig om daar pas kleding te kopen als er uitverkoop is, ik heb namelijk een broek van 30 euro terwijl de helft van mijn vriendinnen dezelfde voor 60 gekocht heeft.

Heel veel succes, ik hoop dat het je lukt.

Reactie voor op de website?

26.149. 15 euro zakgeld per maand te weinig

hoi

ik ben bijna 15 en ik krijg ook maar 15 euro zakgeld per maand. mijn ouders lopen te zeiken over de gulden dat dat veel meer enz. maar ik vind dat iemand van 15 zo'n 25-40 per maand moet hebben!! laters

p.s. laat iemand effe reageren!

Reactie voor op de website?

26.150. Kleedgeld

Hallo, Ik ben een jongen van 15 jaar Ik krijg ongeveer €120 per maand Ik vind dat wel een redelijk bedrag Maar €45 is toch echt te weinig Dan zou je bijvoorbeeld kleding Bij de markt of de goedkope winkels Moeten halen en zelfs als je kleding Uit de handel haalt red je het nog niet Met €45 per maand De gulden is nu ong. een euro geworden En de kleding is belachelijk duur Geworden.. Denkt u daar maar eens aan

Reactie voor op de website?

26.151. Kleedgeld

Eej jij snapt het Ik ben het met je eens Ik ben ook 15 en krijg €350 per kwartaal Maar daar red ik het nog niet mee Ik koop ook wel merkkleding maar Die bedragen van €45 per maand kan je Naar MC Donalds van om 3 x te eten :s

Reactie voor op de website?

26.152. Geslachtsdiscriminatie

Vroeger was ik ook die mening toegedaan mevrouw/meneer, maar inmiddels ben ik daarvan af gekomen: weet u hoeveel heden ten dage een jongensbroek kost? Gem. zo'n 100 - 150 euro. Bovendien is het een vorm van discriminatie uit te gaan van het feit dat meisjes meer nodig hebben; ze hebben niet altijd meer nodig, maar ze willen wel vaak meer: een jongen kan prima in een broek van 6 maanden oud lopen, maar bij meisjes is hij dan "uit" en goed voor het leger des heils. Ik zou als ik u was u mening wat genuanceerder formuleren

jacques

Reactie voor op de website?

26.153. Kleedgeld

Ja kleedgeld... Ik ben 14 en krijg nu voor het eerst kleedgeld. Ik krijg 20 euro per maand zakgeld + 30 euro kleedgeld.

Dat is 50 euro in totaal en ik denk dat je daar wel mee kan rondkomen. 45 euro is het gemiddelde namelijk. Voor 50 euro kan je wel 1 gsus/replay/indian rose shirtjes kopen, en dat zijn dè merken van de tieners.

Als je na blijft denken over het kleedgeld wil je altijd meer, ga lekker sparen, des te blijer je bent als je iets "eindelijk" kan kopen!

Een meisje van 14

Reactie voor op de website?

26.154. Kleedgeld

hallo

mijn moeder wil mij €100,- kleedgeld en zakgeld per maand geven. Ik vind dit zelf te weinig. Ik ben dan 13 en ze wil om te beginnen dit proberen. Ik pas dan ook wel op en daar verdien ik €2,- per uur mee, maar dat doe ik ook niet iedere dag. dus wie heeft er een tip hoe ik meer geld kan verdienen.

kuzziezz anoniem

Reactie voor op de website?

26.155. slim

hoi hoi ik ben nu 17 en krijg vanaf mijn 14de 50 euro zak/kleedgeld samen. hiermoet ik alles van doen, zoals cadeautjes, kleding, kamerinrichting, verf, uitgaan en nog veel meer. hiernaast werk ik ook niet. maar er is goed mee rond te komen je moet alleen goed opletten wat je er mee doet. van je ouders is het ook wel slim want als je straks veel geld heb weet je wel hoe je er mee om moet gaan omdat je dan de waarde ervan weet.

Reactie voor op de website?

26.156. Gothic kleding

60euro voor een truitje?? ik ben ook goth maar koop zeker geen truitjes van 60euro!! je kan makkelijk combineren met zwarte, gewone truitjes en een gothicrok ofzo.. daarna, na een tijdje sparen kan je dan eens iets kopen dat echt uit een gothic-winkel komt ofzo maar dat hoeft echt niet hoor. creëer zelf iets, gebruik je fantasie...!

Jennifer

Reactie voor op de website?

26.157. Kleedgeld

hoi, k ben 15 jaar en ik krijg geen zakgeld maar alleen kleedgeld en ik krijg 40 euro in de maand... k red het hier wel mee, maar wat vinden jullie hiervan?

groetjes ikke

Reactie voor op de website?

26.158. euhz zeeman is wel goed!

Al dat gezeur hier over zeeman en slechte kleding! Me moeder komt zo juist met een truitje van NIKE en dan ook echt NIKE van de zeeman thuis krijgen die kinderen hier geen economie of hebben die volwassen hier nooit economie gehad waarbij ze leerde dat Zeeman GOEDKOOP overblijfselen overkoopt van andere winkels? maar goed ik ga zo ff mijn ECHT NIKE shirtje passen en me daarna douche met ECHTE PALMOLIVE om me vervolgens vol te spuiten met DIESEL PARFUM allemaal gekocht bij zeeman gek he? tss sukkels

jazzyl

Reactie voor op de website?

26.159. Kleedgeld / zakgeld

Hallo allemaal,

Ik ben Sterre, moeder van drie meiden. De jongste is net twee en heeft dus kleedgeld noch zakgeld nodig. De middelste is acht en krijgt net zakgeld - €2 per week. Ik krijg vaak te horen dat dit te veel is voor een meisje van haar leeftijd, maar ten eerste hoeven andere mensen daar niet over te oordelen. Ze koopt daar cadeautjes voor familie voor en kleinigheidjes voor zichzelf. Nu is ze aan het sparen voor een pop, nou, dat vind ik geweldig van haar. Zo leert ze omgaan met geld. En met die €2 moet ze het dan ook echt helemaal zelf rooien.

Mijn oudste is dertien jaar en krijgt sinds kort kleedgeld. Zakgeld krijgt ze, €4 per week, al langer en af en toe eens een verhoging. Maar bij haar wordt er, zoals bij vriendinnetjes, geen geld voor beltegoed gegeven. En behalve met haar verjaardag of sinterklaas krijgt ze geen cadeaus, in principe. Bij één van haar vriendinnetjes werd een mp3-speler in het vooruitzicht gesteld als ze een goed rapport had. Mijn oudste dochter kan goed leren, ze doet gymnasium, maar ze heeft net zelf een mp3-speler gekocht waar ze zelf voor had gespaard.

Kleedgeld krijgt ze €75 per maand. Ze koopt geen merkkleding, en hiervan moet ze alles - van 'bovenkleding' tot ondergoed tot sportkleding - zelf betalen. Ze is er zeer tevreden mee.

Sterre

Reactie voor op de website?

26.160. Geen zakgeld

hallo allemaal!

ik heet lisa en ik ben 14 jaar. ik krijg helemaal geen zakgeld meer. ik verdien mijn geld helmaal zelf door folders te lopen en door op te passen. en zo heb ik meer geld als dat ik krijg van mijn ouders. ik krijg geen kleedgeld want dat wil ik zelf niet omdat mama altijd weet waarneer het uitverkoop is en waar de goedkope winkels zijn. ik ben de oudste van 4 meiden en als enige verdien ik mijn geld zelf en daar ben ik best tros op.

groetjes van lisa

Reactie voor op de website?

26.161. Genoeg

Hallo, Ik vind dat sommige van jullie echt abnormaal veel kleed-/zakgeld krijgen!!! Ik krijg €45 kleedgeld per maand (mijn ouders betalen schoenen&jas) en daar kan ik zeker mee rondkomen! Als ik een dure trui wil, dan spaar ik daarvoor. Verder krijg ik €20 per maand om te kopen en te doen wat ik wil, bios kadootjes dingen voor mezelf etc. Dat is toch genoeg? Dus als je vind dat je te weinig krijgt, zoek een baantje! (zou ik wel willen maar ben nog net te jong..) xxx ik

Reactie voor op de website?

26.162. Kkleedgeld

hey hey

ik krijg vanaf nu ook kleedgeld. ik krijg 45 euro kleedgeld en 25 euro zakgeld in een maand! 45 euro kleedgeld vind ik zelf een beetje weinig en daarom zou ik graag iets bijverdienen maar ik vind nooit een baantje! ik ben 15 jaar. hoe vinden jullie die baantjes dan?

doei

Reactie voor op de website?

26.163. Kleedgeld

Ik ben ook 15 en ik heb gewoon gebeld naar een kranten bezorg bedrijf en zo heb ik een bijbaantje en wat je ook kunt doen is gewoon in winkels vragen of ze nog werk hebben dat werkt ook

Reactie voor op de website?

26.164. Zijk niet

jullie moeten leren tevreden te zijn.
Ik ben 14 ik krijg 5 euro zakgeld per week en 45 euro kleedgeld per maand ik ben ook tevreden als je nou echt niet tevreden bent moet je is nar afrika gaan en daar in een gezin gaan ik zal je verzekeren dat je daar geen cent zakgeld krijgt of kleedgeld...
Wees tevreden! Groetjes..

Reactie voor op de website?

26.165. Kleedgeld

hee sterre,
ik ben een meisje van bijna 14 en ik krijg bijna kleedgeld mijn moeder zegt dat 100 VEEL TE VEEL is maar ik vind het eigenlijk wel gewoon, mijn moeder wil me misschien €50,00 aansmeren maar dat vind ik VEEL te weinig dan kan ik net een t-shirtje kopen, dus geen broek ofzo, tweedehands misschien maar daar wil ik absoluut niet in lopen. ik vind 75 ook goed maar das ook te veel dus ik vind dat u het heel goed doet. met 75 euro per maand!!

gr. menk

Reactie voor op de website?

26.166. Meer wil ze niet

Mijn oudste dochter van 14, krijgt 20 euro in de maand zakgeld. Kledinggeld wil ze zelf niet, omdat ze nu bijna alles krijgt wat ze leuk vind als we in de stad zijn. Wij hebben het thuis helemaal niet krap en dit kunnen we dus makkelijk betalen. Voor de mensen die het wat moeilijker hebben kan ik begrijpen dat het zakgeld dan ook lager word. Alleen snappen de kids dat meestal niet .

Danique

Reactie voor op de website?

26.167. Ach joh

ik ben een meisje van 13 en ik krijg 3 euro dus iedereen die zeurt dat ze te weinig hebben aan 9.03 ofso vind ik dat echt raar, maar binnenkort wordt mijn zakgeld verhoogt naar 5 euro en meisje van geen zakgeld, er zijn heel veel krantenwijkjes, probeer dat eens, het verdient heel erg goed!

Reactie voor op de website?

26.168. Sparen voor een paard

hallo ben een meisje van 11 en ik wil een baantje omdat: ik ga naar de manege en ik zie allemaal meiden die een eigen paard hebben ik kan wel sparen voor een paard maar ik weet niet waar mijn paard moet het kan op de manege maar 400 euro per maand! dat willen mijn ouders niet betalen dus zoek ik dus wat...!!!

Reactie voor op de website?

26.169. 100 euro per maand op je vijftiende!

Ik denk dat jij heel tevreden kunt zijn met je zakgeld van 100 euro per maand! Op mijn vijftiende kreef ik 70 euro per maand en daar moest ik ook alles van betalen zoals kleren, cadeautjes, make-up, tijdschriften enzovoorts. Wat had ik graag 100 euro gehad! En dan nog zeuren! Als je nog steeds ontevreden bent...vijftien is een prima leeftijd om te gaan werken!!

Reactie voor op de website?

26.170. Niet te weinig

Hoi,

Ik ben nu 16 en ik krijg 15 euro per maand. Op mijn twaalfde kreeg ik nog helemaal niks! Pas op mijn dertiende kreeg ik 1 euro per week. Iedereen kreeg altijd meer en dat vond ik altijd heel vervelend, maar aan de andere kant had ik het ook niet echt nodig. Ik vind 2,50 per week voor op je twaalfde dus echt niet te weinig!

Reactie voor op de website?

26.171. Kleedgeld

Hej allemaal,

Ik krijg €100 kleedgeld en €35 zakgeld van mijn ouders en ik heb een krantenwijk daar verdien ik €50 per maand mee dus ik kan per maand €185 uitgeven en ik besefte toen ik dit las dat anderen soms best wel veel minder te besteden hebben en ik vraag mij af hoe dat kan want al mijn geld is altijd op aan het eind van de maand en ik koop nog niet eens zo heel veel dure merkkleding ofzo want daar heb ik ook niet genoeg geld voor. Ik zou wel als je vindt dat je te weinig krijgt een baantje zoeken want kranten doen is mischien niet zo leuk maar je verdient wel lekker wat bij en ik pas ook soms op voor €3 per uur en als je dan een avondje moet oppassen heb je zo weer wat extra. Nouw dit was het wel en suc6

kiss Lisa

Reactie voor op de website?

26.172. 35 euro is genoeg

heey ik ben 14 en ik krijg 35 euro kleedgeld en 15 euro zakgeld per maand, en kan het daar makkelijk mee redden. ik koop best wel vaak merkkleding maar meestal alleen shirtjes. ik vind het belachelijk dat sommige kinderen 100 euro per maand krijgen.. dat vind ik en heel veel andere kinderen veel te veel!

iris

Reactie voor op de website?

26.173. Mijn zakgeld en dat van anderen

hallo allemaal
ik ben saskia en k en 14 jaar oud
en ik krijg 10 euro permaand
ik doe aan oppassen daar verdien ik 7.50 mee per keer en ik heb geen kranten wijk want ik woon op het platte land dus dat is ijna onmogelijk en ik vind 100 euro te veel voor kleed geld maar ik zou t ook wel redden met 30 euro de maand dus hoop ik dat k dat mag op mn 15e veraardag
duss een kranten wijk kan je soms ook niet nemen
dus groetjes mij

Reactie voor op de website?

26.174. Zakgeld

Wat moet ik zeggen dan? Ik ben 12 bijna 13 en ik krijg geen zakgeld. Geen ene cent. Als ik geld wil zien moet ik voorbeeld gaan werken op een weide. Krijg ik voor een paar uur €5. Daarvoor moet ik de dingen kopen die ik nodig heb voor school en soms mijn kleren. Mijn moeder geeft soms wel kleren maar die mag ik dan niet eens kiezen welke kleren. Soms als ik een broek graag zie mag ik die niet kopen zelf van mijn eigen geld. Vind je dit eerlijk?

Melissa

Reactie voor op de website?

26.175. Makkelijk gezeur

Ik zit me hier toch een beetje te verbazen om al dat gemek om kleedgeld. Van 50 euro kleedgeld per maand kun je je prima kleden. Wil je merkkleding, ga dan een krantenwijk of ander baantje zoeken. Met een paar kinderen in een gezin zijn het toch enorme bedragen? Ik vind dat deze pubers erg makkelijk over het feit heenstappen dat hun ouders geen melkkoeien zijn maar dat zij ook heel hard moeten werken voor het geld dat zij aan hun kinderen uitgeven.

Naast kleedgeld zijn de kosten voor school ook nog eens torenhoog.Boeken, werkweken, diverse uitjes, gymspullen, etc. Dus gedraag je niet zo verwend en zeur niet maar wees creatief ipv coolcat.

Marjanne

Reactie voor op de website?

26.176. Ontevreden!

Wat ben jij een ontvreden persoon. Heb je er weel eens over na gedacht, dat je moeder het geld misschien wel niet kan missen. De kinderen van nu zijn zzoooooooo ontevreden met wat ze wel en niet krijgen, om bang voor te worden. Zoek een baantje en ga ZELF werken voor je geld i.p.v. te mopperen en zo min over dingen te doen. Maar goed dat je mijn dochter niet bent. Zij doet het met een stuk minder en zeurt nooit om meer. Zij is gelukkig wel tevrede.

Jose

Reactie voor op de website?

26.177. Zoveel

Vind je dat echt te weinig, ik niet. Ik krijg 7,50 euro per maand aan zakgeld en 35 euro kleedgeld en daarmee kan ik makkelijk rondkomen. Je hoeft toch ook niet elke maand iets te kopen en waar geef je die 30 euro zakgeld dan aan uit. Die kan je ook nog voor kleren gebruiken, of je moet je kleedgeld alleen voor kleren gebruiken en niet voor andere dingn. Ik zou zeggen, wees super blij met wat je hebt want het is zoveel.

Groetjes Joanne (13 Jaar)

Reactie voor op de website?

26.178. Kleedgeld

Hallo Marie,

Het is geen beledeging ofzo maar we leven in een hele andere tijdperk nu. Uw kinderen willen kleedgeld dat is duidelijk. Ik weet niet wat uw salaris is maar als u krap zit kan ik het begrijpen. Maar als u ze nou zakgeld geeft en zeggen nou kids hiermee moeten jullie het doen. Kleedgeld en zakgeld in 1. Dan leren uw kinderen ook gelijk om met geld om te gaan. Om te sparen en voordeliger uti te komen. En dan ziet ut ook vooruit gang komen.

Mvg,

jan mulder

Reactie voor op de website?

26.179. Druk druk druk

Ik vind het absurd dat kinderen hun zakgeld- en bijbaantjesgeld bij hun kleedgeld moet trekken. Ik ben 17 jaar, ruim 1,80 en heb vrij grote voeten. Dus probleem 1: shirtje, broeken en schoenen die niet passen omdat ze te klein of te kort zijn. Dus ik moet bij duurdere winkels mijn kleding kopen wil ik er een beetje aardig uitzien. Mijn moeder wil mij nu 30 euro kleedgeld gaan geven. Dat is veel te weinig. Ik heb uitgerekend (ik moet alle kleding ervan betalen, dus ook jassen en schoenen) dat ik het met 60 euro net zou redden. En dan ben ik uitgegaan van de goedkoopste broeken, schoenen, jassen enz. Dus mijn moeder zegt vrolijk: ja maar je hebt ook een baantje (40 euro pm) en dat geld gebruik ik juist voor mijn hobby's en kadootjes enz.

Dus alles uitgerekend krijg ik 20 euro zakgeld en 40 euro pm salaris. Dat is 60 euro. Daar zou dan 30 euro afgaan voor kleding. Dan houd ik dertig euro over waar ik kado's, makeup, theater, eten en snoepjes, bioscoop, uitgaan, oorbellen enz van moet kopen.

Dus zegt mijn moeder: dan moet je een betere bijbaan gaan zoeken. Sorry maar ik studeer buiten de stad (4 uur reistijd per dag), mijn studie is vrij zwaar en het weekend gebruik voor m'n huiswerk. Waar moet ik de tijd vandaan halen om ander werk te doen dat meestal valt op tijden dat ik daar geen tijd voor heb?

Mensen die hier een oplossing voor hebben, graag, want zelf zie ik het niet.

Reactie voor op de website?

26.180. Kleedgeld

Als je geen geld hebt, kan je ook niet leren ermee om te gaan. Ouders die een krappe beurs hebben en niet weten hoe zij het moeten redden, geven hun kind een schijntje zak- en/of kleedgeld, zo van zoek het lekker zelf maar uit. Zo leren kinderen niet met geld omgaan. Ouders, zorg eerst zelf dat je je zaakjes op orde hebt en schuif het niet op de kinderen af.

marie

Reactie voor op de website?

26.181. Kleedgeld en ouder die geen geld hebben

Beste Marie,

Mijn mond viel open van verbazing bij het lezen van dit verhaal en voel mij verplicht hierop te reageren: Ouders die GEEN geld hebben geven hun kinderen een schijntje zakgeld?

Mijn ervaringen zijn totaal anders, wij hebben geld genoeg, kunnen onze kinderen alles geven wat hun hartje begeert. Wij doen dat echter heel bewust niet, omdat wij willen dat het zelfstandige volwassenen worden, die geleerd hebben dat je met geld heel leuke dingen kunt doen. Maar ook dat andere mensen die vaak net zo hard werken als mijn man een minimumloon verdienen en daarvan moeten zien rond te komen. Wij hebben onze kinderen altijd geleerd dat heel veel mensen het veel slechter hebben dan wij en dat ze daar naar moeten kijken i.p.v. afgunstig te zijn op anderen die het nog beter hebben.

Wat mij echter de laatste jaren ook heel erg opvalt is het feit dat mensen die het werkelijk niet breed hebben, zich in alle mogelijke bochten wringen om hun kinderen alles te geven wat hun hartje begeert, en zich daarvoor desnoods in de schulden te steken. Peperdure telefoons (welke volgens ons bedoeld zijn om mee te bellen) waarmee ze foto's kunnen maken en waar vooral polyfone ringtones op moeten zitten, i-pods, laptops enz.,enz. Lang leve de consumptiemaatschappij. Want als er weer een nieuwe gadget op de markt verschijnt hebben een aantal van de kinderen van ouders die het zich eigenlijk niet kunnen permitteren als eerste zo'n ding. Als statussymbool? Om erbij te horen?

Volgens mij horen alle mensen bij elkaar elkaar, rijk of arm, wit of zwart, dik of dun. Ik heb heel lang geleden geleerd dat als je iets perse wilde hebben, dat je er dan voor werkte, zodat je trots was als je het bij elkaar had gespaard en er ook zuinig op was, omdat je er immers zou hard voor had moeten werken! Onze kinderen krijgen zak- en kleedgeld en 1 van hen kan heel goed met geld omgaan. De ander heeft echter een gat in haar hand en koopt alle winkels leeg, met als gevolg dat ze regelmatig GEEN geld meer heeft halverwege de maand en NOG niet in de problemen komt omdat ze nog niet zelfstandig woont. Ze wil dat echter wel heel graag, maar hoe ze dat voor elkaar wil krijgen is ons een raadsel.

Maar ze is inmiddels 18 jaar en het is HAAR probleem. Dan Uw/jouw volgende opmerking tegen ouders: zorg dat je eerst zelf je zaakjes op orde hebt? Ik ken heel veel ouders die zo verschrikkelijk moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen, die zielsveel van hun kinderen houden, maar domweg niet alles KUNNEN geven. Hoe graag ze ook zouden willen. En die toch de wijsheid hebben zichzelf niet in de schulden te steken voor bovengenoemde zaken, die roeien met de riemen die ze hebben. En juist die ouders verdienen alle lof, omdat ze zichzelf blijven en hun kinderen bijbrengen dat liefde en fatsoen niet met geld te koop zijn.

Ook of juist die ouders proberen hun kinderen zakgeld te geven en ze netjes te kleden, maar ze leren hun kinderen ook dat geld niet gelukkig maakt en dat ze er heel hard voor zullen moeten werken. Ik vraag mij af of je enig idee hebt hoe kwetsend dit verhaal kan overkomen op vele mensen die heel hard werken, hun zaakjes voor zover mogelijk goed op orde hebben en zo'n oordeel krijgen. In mijn omgeving ken ik n.l. niemand die financiele problemen afschuift op de kinderen!!

Mijn reaktie is misschien wat warrig, maar ik vind Uw/jouw reaktie dan ook heel kortzichtig en ga graag een verdere discussie aan.

Karin

Reactie voor op de website?

26.182. Geld

Ik ben een meisje van 13 ik krijg 40,- kleedgeld p/m en 20 zakgeld per maand. Ik zit nu op een middelbare school, met veel kakkers, vroeger kon ik makkelijk ronkomen (ik kreeg het toen ik 11 werd) maar nu kan ik niet meer naar school in een truitje van de zeeman. Mijn vader is wel van plan meer t geven.:D

Ik ga gauw al deze berichtjes laten lezen door mijn pa hopelijk heeft het zin.

xxxx-jes mii

Reactie voor op de website?

26.183. Normaal bedrag

Hallo, ik ben een meisje van 13, ik krijg kleedgeld sinds mijn 11. Toen kreeg ik maar 35 nu 50, maar volgende maand krijg ik waarschijnlijk 100,- en daar moet ik daar alles van kope inclusief jas schoenen. Ik denk dat je met 85,- per maand wel kan ronkomen, ik zelf krijg nu nog van kleedgeld maar 40,- en dat is binnen 2 weken op. Van zakgeld krijg ik 20,- p/m kom ik in totaal uit op 60,- maarja volgende maand krijg ik 100,- dus ik ben nu wel tervreden

xxx-mii

Reactie voor op de website?

26.184. Tips

Hallo ik ben een meisje van 13. Ik krijg 110,- euro kleedgeld/zakgeld per maand. Dat is best veel. Je moet daarbij wel opletten dat als je weet dat je in de winter een jas nodig hebt, je al in de zomer moet beginnen met sparen. Je kan bijvoorbeeld voor een jas iedere maand 10 euro apart leggen, ik denk niet dat je het zal merken. Ik heb ook nog wat tips om geld te besparen.

Tip 1: Misschien heb je een leuke vriendin wie je je haar wel toevertrouwt, kan zij het makkelijk knippen. (zij leert er ook van en na een tijdje kan ze het veel beter), begin dan met een klein stukje eraf dan kan je altijd bij de kapper het laten opknappen:).

Tip 2: Neem een prepaid telefoon, dat is veeel goedkoper.

Tip 3: Koop kleren in de uitverkoop!.

Tip 4: Of je nouw een stringetje van de hema hebt of van de H&M, dat maakt ook niet uit, de enige die het ziet is misschien je vriendje of iemand bij de gym. Je kan net zo goed een onderbroek van de zeeman dragen, niemand die het ziet.

xx-jes van mii

Reactie voor op de website?

26.185. Kleedgeld

hallow iedereen,

Ik vind dat het niet soveel uitmaakt wat je krijgt, het licht eraan wat je ouders verdienen en wat je gewend bent te krijgen. Ik ben 13 en krijg 110,- p/m, dat is zakgeld en kleedgeld, k geloof dat het 90,- kleedgeld is en 20 zakgeld. Vroeger kreeg ik veel minder, maar dit bedrag is dan ook wel inclusief ALLES.

Merkkleding: iedereen heeft menig erover, maar over het algemeen betaal je voor het merkje dat erop zit. Er zitten meisjes in mijn klas die maar ziiuten op te scheppen hoe duur hun broek is van EDC of ESPRIT, maar die zien er echt NIET leuker uit dan ik, ik loop in kleren die van prijs verschillen, ik heb broeken van 5,- van de markt en van 80,- van vingino, maar ik let niet op het merkje maar of ie lkkr zit en goed. Die mutsjes die zeggen dat ze zulke duren dingen hebben krijgen meestal ook veel minder!!!

Verder vind ik voor kinderen tussen de 13-17 ongeveer 65,- aan kleedgeld moeten krijgen en 25,- zakgeld p/m Oja, ik wil ook nog zeggen dat hel HEEL leuk is om kleren van vriendinnen te lenen die ongeveer de zelfde maat hebben. Lijkt het net alsof je iedere x nieuwe kleren aan hebt!! verder wil ik ook nog zeggen dat kleren van de markt en de zeeman wel goed zijn. Ik had ok sokken van hema maar die waren altijd al na een maand kapot!!, die van de zeeman heb ik nu nog steeds!!(van 1,5 jaar geleden!!;P)

kusjes van mij hopelijk hebben jullie er iets aan

Reactie voor op de website?

26.186. 110, pm

Hallo,

Ik krijg 90 kleedgeld en 20 zekgeld pm. dat is in totaal 110,-. Dat klinkt veel, maar k heb ff een maandje bij gehouden wat je er allemaal voor moet kopen. Lijstje van dingen die je allemaal per maand moet kopen:

1 t-shirt 15,- (geen merk)
2 panty's 5,- (hema)
handschoenen 5,- (geen merk)
cadeautjes 10,- (sprit)
vestje 60,- (bjorn borg)
rokje 17,50 (cars, v&d)
Dan zit je al ruim over de 110 heen. Het zijn geen van allen belachelijke merken. En egt veel is het ook niet dat k gekocht heb. Een kind heeft dit minimaal per maand nodig. Iedere maand gaat er wel een shirtje of een broer kapot. Bovendien vinden meisjes van mijn leeftijd (13 jaar), het gwn belangrijk om er leuk uit te zien. Ik vind dat ouders daar ook rekening moeten houden. ik doe gymnasium, dus heb geen tijd om te werken. Dus moet k wel geld van mijn ouders krijgen. Ik red het hier krapjes mee. BTW alles is duurder gewoorden,.... daar kan k ook nix aan doen.

doeidoei -XXXXX_

Reactie voor op de website?

26.187. Zeeman onderbroeken

Hierboven zag ik een reactie van een meisje die het niet uitmaakt of je een Zeeman onderbroek draagt, je ziet het immers toch niet. Daar ben ik het nou helemaal mee eens. En dat ze geen goede onderbroeken hebben is ook niet waar. Voor een deel van hun collectie zal dat zeker wel gelden, maar niet voor degenen die ik altijd voor mijn dochters koop. En die kosten maar 1,60 per stuk. Het zijn van die grote geribte katoenen, Zeeman verkoopt ze trouwens alleen maar in wit.

Ik ben een alleenstaande moeder met twee dochters van 15 en 21. Die van 21 is nu net gaan samenwonen en die van 15 krijgt sinds kort kleedgeld. Ik moet leven van iets meer dan een uitkering en moet dus ook voorzichtig zijn met kleedgeld. Nu geven mijn dochters veel meer om de kleren die je kunt zien, bijv. eens een leuke spijkerbroek of trui, dan om ondergoed. Daarom heb ik besloten om hun ondergoed buiten het kleedgeld te houden.

Dat betekent ook dat ik, om de prijs binnen de perken te houden, hun ondergoed uitzoek. En die Zeeman onderbroeken is een goede keus, ze gaan lang mee. Dat betekent dus dat ik er in een keer twintig koop en dan voor jaren klaar ben. En mijn dochters maakt het niets uit, ze geven niks om strings e.d. en ook niet om kleur, dus het worden gewoon de grote witte onderbroeken. Mijn oudste dochter heeft nu de hare meegenomen en de jongste is nu net aan een volwassenmaat toe. Dat komt net goed uit anders had ik hun onderbroeken nog moeten onderscheiden. In ieder geval is de jongste nu net van 20 witte onderbroeken voorzien en kunnen we er weer jaren tegenaan. En het scheelt mij weer in het budget.

Lydia

Reactie voor op de website?

26.188. Zak+ kleedgeld

ik krijg 25€ zakgeld en 25€ kleedgeld per maand, en ja, dat is te weinig !

als ik hiervan al me kleren moet kunnen betalen :|

ik moet lang sparen mja, waar vind ik precies gemiddeldes dan? kan iemand mailen evt of msn

Reactie voor op de website?

26.189. Kleedgeld

Ik denk dat u het beste eens met uw dochter naar de stad kan gaan en kijken wat ze zoal aan kleding koopt en een beetje inschatten ofdat het wat minder kan (of meer). Daaruit kunt u een goed bedrag halen.

Laura

Reactie voor op de website?

26.190. Tip kleedgeld

Hoi

Ik ben 39 en heb een ww uitkering en daarnaast studeer ik hbo psychologie. Ik heb elke maand 35 euro voor kleding/ uitgaan en dat gaat prima. Ik koop alle kleding op eBay (ook 2e hands) en verkoop daar ook alles wat ik niet mooi meer vind.

Ook kom ik veel op de duitse eBay want daar zijn schoenen spot goedkoop. En ik heb niet elke maand een nieuwe broek of shirt nodig. Nu heb je in de winkels de zomer collectie al hangen en koop je voor 1 euro heel makkelijk een nieuwe winterjas. Ook lingerie is heel goedkoop. Ik zie het probleem niet zo.

Anna

Reactie voor op de website?

26.191. Zielig

Kom op mensen, je kunt je zoon of dochter toch niet opschepen met kleedgeld van 45euro! Denk eens na, fatsoenlijke schoenen kosten al minimaal 100euro. Een broek idem en een trui of t-shirt kosten ook al snel 25-60 euro. En dat is niet overdreven. Zelf krijg ik 150euro kleedgeld en de schoenen betalen m'n moeder. Om daar van rond te komen is al best moeilijk hoor!

Robbie

Reactie voor op de website?

26.192. eh Robbie: denk eens na Robbie, want dan word jij lekker wijs

Voor zoveel kunnen/moeten sommige mensen 2/3 weken eten kopen. Wees blij dat jouw ouders dit bedrag aan kunnen en willen betalen. Vele ouders kunnen dat n.l. niet!

Reactie voor op de website?

26.193. Klerenbudget

Ik vind het gek om elke maand een identiek klerenbudget te hebben, dat hangt toch af van maand tot maand. Het is wel zo dat jonge mensen (mijn kinderen bijvoorbeeld) meer geld nodig hebben dan mezelf omdat de jeugd er graag trendy gekleed bijloopt. Zelf loop ik rond in 2dehands en het zijn degelijke toffe spullen, klassiek en sportief. Basic eigenlijk.

Nu voor de kinderen komt het ongeveer neer op 45 euro per maand per kind, als ik het jaar in 12 maanden opsplits. Van belang is dat ze er zich goed in voelen. Ook koop ik regelmatig nieuwe schoenen voor hen. Maar kleren voor jongeren zijn en blijven duur en dat heeft de modemarketing goed begrepen.

Reactie voor op de website?

26.194. Kleedgeld

hallo iedereen

ik-zelf krijg 110 euro per maand,..ik ben 15. ik heb ook een bijbaantje en daar verdien ik 40 pm mee. Ik heb ook een solicitatie brief naar hema gestuurd en w8 nog op een antwoord. ik kom dus op een totaal bedrag van 150,- pm. En dat klinkt veel maar het is veeeeeeel te weing!! een broek en een t-shirtje en het is alweer op :O

ik vind dat tieners van ongeveer 15 toch we minstens 100 moeten krijgen ! gwn zeuren dan krijg je het wel lukte bij mij ook!

Reactie voor op de website?

26.195. Ondergoed

Ik ben Evelien, een meisje van 23 en woon sinds drie jaar op kamers. Ik studeer nog en werk op zaterdagen en koopavonden, tegenwoordig bij de Zeeman en tot voor kort bij de Hema. Ik heb daarom regelmatig ondergoed moeten verkopen en er over moeten adviseren. Daarom heb ik met belangstelling de reacties hierboven gelezen en speciaal nummer 184 en 187 over ondergoed.

Ik ben het met beide inzendsters eens. Ondergoed is ondergoed, en het gaat mij om comfort, kwaliteit en gemak met wassen. Mode, van die kleine moderne frommelgevallen (ik moet er niet aan denken) en kleur is allemaal niet belangrijk, je ziet het toch niet. Zo dacht mijn moeder er ook altijd over en dus kocht zij altijd voor mij en mijn twee zusjes altijd gewone witte katoenen onderbroeken bij de Hema. Alleen als het niet anders kon (bijv. op vakantie in het buitenland snel iets nodig hebben) wilde het nog wel eens een Sloggi of Schiesser worden (en ook dan werd het altijd groot en wit). En sinds ik op mijzelf woon is er niets veranderd, als ik onderbroeken nodig heb, ga ik naar de Hema en koop mij er een aantal witte bij.

Dus hulde aan Lydia en het meisje van 13. En zo heb ik ook altijd gedaan tijdens mijn werk voor Hema en Zeeman; vooral meisjes en jonge vrouwen die geen voorkeur voor iets aangeven of kleur niet uitmaakt adviseer ik altijd een gewone witte onderbroek, blijft veel beter in de was. En dat advies wordt vrijwel altijd overgenomen.

Op die manier spaar je toch uit in dure tijden, waarom veel geld uitgeven voor iets wat je toch niet ziet en wat ook nog vaak voor geen meter zit.

Evelien

Reactie voor op de website?

26.196. Inderdaad

Nou moeder van de twee dochters U heeft groot gelijk, mIjn moeder vond het ook altijd belangrijk dat ik er goed bijliep. Het is belangrijk dat je in de pubertijd lekker in je vel zit en je niet teveel zorgen moeten maken om kleding maar gewoon lekker kunnen dragen wat je wil. En tuurlijk je moet met geld leren omgaan en dat leer je OOk met 95 euro op is namelijk op. En we leven nou eenmaal in Nederland en NIet in Roemenië (andere moeder)....

Nicky

Reactie voor op de website?

26.197. 100 euro voor kleding per maand?

.....Dat geef ik per jar nog niet uit....

Marga

Reactie voor op de website?

26.198. Kleedgeld...

ik krijg zelf 50 euro per maand, maar daar hoef ik geen ondergoed ofzo van te kopen. Mijn vader en moeder betalen 1 paar schoenen voor de winter en 1 paar schoenen voor de zomer waar je wel wat langer mee kan doen inplaats van 3 maanden. en zo gaat het hetzelfde met een jas 1 voor de winter en 2 voor de zomer. verder moet ik wel bikini's kopen en ook mijn make-up moet ik zelf betalen.
veel suc6

Reactie voor op de website?

26.199. Waar kopen jullie je kleren dan

ik vind het echt belachelijk. Hoe kunnen somige ouders hun kinderen opzadelen met 30,- per maand. Ik bedoel daar kan je niet eens een fatsoenlijke broek van kopen. Meeste kinderen hier zijn nog in de groei en hebben vaak nieuwe kleren nodig. Een beetje normaal merk broek kost al gouw minstens 65,- euro. Ik krijg 110,- per maand, dat is zakgeld+kleedgled. Ik werk ook nog en daarmee verdien ik 40,- ik pas ook soms op, niet zo vaak, dus daar krijg ik ook maar iets van een tientjuh per maand mee. Dan heb ik gemmiddelt 160,- permaand. Dat betekend voor mij 1 broek en 2 shirtjuhs. De volgende maand alleen schoenen, en de andere maand paar t-shirtjuhs en een rokje oid.
Het klinkt misschien veel maar dat is het echt niejt!! ook mijn vader betaald als ik iets heb gekocht dat hij mooi vind de helft. Hij houd van nette kleren dus als ik iets koop dat net is krijg ik de helft of het hele bedrag terug ;p.
dagg... ik ben 14

Reactie voor op de website?

26.200. Belachelijk

hallow ouders ik ben van mening dat 60 euro toch echt het minimum is. Kinderen moeten er een hoop van kopen zoals ondergoed, broeken, schoenen enz en dan willen ze ook merkkleding want anders zijn ze meestal niet tevreden. Kinderen lopen niet graag met zeeman of wibra dan worden ze uitgelachen! Kinderen hebben het vaak achter de rug van ouders om over kleedgeld en dat ze veel te weinig krijgen, daardoor gaan e hun ouders stom vinden omdat ze bv 10 euro minder krijgen dan een vriend/in. Ze maken meer ruzie thuis en zijn sneller ontevreden en vaak lijd hun schoolwerk daar ook nog is onder, omdat ze dan zitten te mokken over hun kleding i.p.v. huiswerk maken daardoor lijkt u kind ook nog is dom en dat door die 20 eurotjes per maand.

vriendelijke groeten en doe dr wat mee!

Reactie voor op de website?

26.201. Beetje kort door de bocht..

Ik lees al met zekere regelmaat hier stukjes, vaak zoveel herkenning, soms ook lachwekkend, soms iets van irritatie.

Zelf ben ik moeder van 5 pracht kinderen. Stuk voor stuk gewenst. De weloverwogen keuze om een groter gezin te krijgen is gemaakt of ontstaan vanuit ons hart (waar we ruimte hebben voor tien maar ja je moet ook je verstand gebruiken niet waar?!?!) Onze oudste is bijna 18 (oktober), hij ontvangt van mijn man zijn werk een tegemoedkoming in de studiekosten van 100 euro per maand. (hij houd dat ook waneer hij vanaf jan. studiefinanciering krijgt) Vanaf dat hij dat kreeg (begin afgelopen schooljaar) krijgt hij van ons niet zondermeer zakgeld. Van die 100 euro stort hij 15 terug naar onze rekening ivm zijn mobiele telefoon, hij betaalt zijn sport dat hem maandelijks 25 euro kost de rest is zak en kleedgeld.

Tuurlijk is dat niet veel, we hebben de afspraak met hem dat waneer hij zijn dagelijkse taken in huis doet (vuilnis bij de weg, de trap leegruimen, eten koken en dat allemaal dus 1 maal per week) hij daarvoor 20 euro per maand extra krijgt. Maakt hij daarnaast de badkamer schoon dan levert hem dat 5 euro per keer op. Doet hij dat niet dan krijgt hij ook niks extra's. En net als nu zo tegen de vakantie hebben we hem als soort vakantiebonus gezegd dat hij deze maand niet zelf zijn sport en telefoon hoeft te betalen.

Ik vind het gemak van "je moet je kinderen iets gunnen" uit de lucht gegrepen. Kinderen moeten leren dat niet alles zondermeer kan, dat bovendien niet bij iedereen de rekening doorlopend vol staat. Geluk is niet te koop en ik hoop dat ik mijn kids dat mee kan geven.

groetjes Annemijn

Reactie voor op de website?

26.202. Onzin, baantje erbij nemen of overleggen.

Mijn reactie is op; InGesprek; kleedgeld nummer 20.200.

Dat is echt onzin dat het huiswerk eronder gaan lijden. Net of kinderen een paar uur per dag zeuren of hun zak/kleed - geld. Er zal heus wel is een woordwisseling of ruzie over zijn, maar niet iedere dag. Waarom zou dan het huiswerk eronder lijden? Het schoolwerk zal er echt niet zo onder lijden, omdat het minder zakgeld krijgt.

Ik krijg zelf gewoon, als ik iets nodig heb. Ik werk, verdien zo'n 50 euro per maand. Krijg elke maand wel iets van mijn moeder, wat ik nodig heb. Ik verkoop ook mijn oude (wel degelijke) kleding op marktplaats. Verdien ik ook een lekker zakcentje. Ik wil natuurlijk ook in merkkleding lopen (C&A, HM enzo zijn ook gewoon erg leuk!), maar in de zeeman ook minder. Met een beetje zelf sparen, werken en je zakgeld kom je er heus wel. Je hebt toch niet elke maand zoveel nieuwe kleren nodig. Elke maand iets.

Reactie voor op de website?

26.203. Kleedgeld

Hallo, ik ben een jongen van 20 jaar toen ik 10 was kreeg ik 5 gulden per week als zakgeld toen ik 15 was werd dat 25 euro zakgeld en 30 euro kleedgeld per week dat is bij elkaar 55 euro toen ik zei dat ik meer wou zeiden mijn ouders gaat er maar voor werken dat deed ik dus ook begon met vakantie baantje bij een supermarkt en dat beviel me wel inmiddels gingen er 3 jaar voorbij had een vast baantje op me 16de en is veeeel relaxer om zelf geld te verdienen dat te krijgen wat je gaat er meer verandwordelijker mee om en je klaagt ook niet dat het te weinig of te veel is dus mijn tip zoek werk/vakantie baantje/ of mischien een kranten wijk voor naar school tenslotten moet iedereen een keer beginnen met werken en ik vind 15 wel een goeie leeftijd om alvast een beginnetje te maken

Reactie voor op de website?

26.204. Even strait

Ik hoor van sommige kinderen dat ze 45€ krijgen per maand, ik heb echt respect voor die kinderen die daarmee kunnen rondkomen!

Ik bedoel een t-shirt is gemiddeld 25 á 30€, dus dan is je hele geld er al weer aan!

80/90€ ofzo lijkt me meer gepast.

Julie

Reactie voor op de website?

26.205. reactie op even strait

Mijns inziens kun je ook echt wel goedkopere shirts kopen, ik heb hier laatst voor onze oudste zoon opgelet wanneer de uitverkoop begon bij een dure zaak met prachtige t shirts. En ja hoor, wat eerst 45(!) euro was (wat ik gestoord vind voor een t shirt maar dat terzijde) was nu 5 euro. Daar komt bij dat je moet kijken naar je mogelijkheden. Met een gemiddeld gezin van 5 mensen (wij zijn zelf met 7) zou je naar jou maatstaven gezien meer dan 400 euro maandelijks kwijt zijn. En dat is naar mijn idee een bedrag dat buiten het bereik van de meeste mensen ligt.

Annemijn

Reactie voor op de website?

26.206. Jullie mogen allemaal van geluk spreken!!

Hallo!

Zal ik nou is iets zeggen ik krijg niets van zakgeld! Daarom zijn wij ook niet arm! Ik krijg gewoon wat ik nodig heb is dat dan niet meer als normaal? Ik ben een gelukkige meid van 12jaar, ben flink en daarom krijg ik gewoon wel is een Pakje .. en als ik zeg ik ga naar de cinema of ga naar de stad of ga naar daar dan denkt mijn papa van ik zal ze maar wat geld mee geven maar zakgeld!! daar komt geen 1 woord vanuit de bus voor mij hoeft dat dan helemaal niet hoor !! ik vind een trouwens super belachlijk kleding geld daar moeten je ouders toch voor zorgen stel nu voor 100euro kleding geld daar koop 1paar schoenen mee !!! En een winter jak kost zeker 120euro !! maar ik doe met mijn meeste kleren wel lang !! Ik ben gewoon een blij meisje dat leeft van de liefde van mijn ouders!! is dat niet belangrijken dan geld!!? Wie weet wat kopen ze wel met het geld sigaretten ofz...kan allemaal !!

Een dol gelukkige meid! xxx

Reactie voor op de website?

26.207. 15, en dus meer

Hee,,

Ik ben een meisje van 13 en ik krijg waarschijnlijk vanaf september 50 euro kleedgeld per maand en 4 euro zakgeld per week. Jouw zakgeld is lekker veel, maar je kleedgeld is inderdaad wel aan de weinige kant..

Misschien moet je tegen je ouders zeggen dat de meeste jongeren van 13 (ik dus) ook 50 euro per maand krijgen en dat jij al 15 bent en dus meer moet hebben..?

Groetjes Ilse.

Reactie voor op de website?

26.208. Kleed- & zakgeld ook voor make up- en telefoon?

Ik zie heel veel verschillenden bedragen staan voor kleedgeld en zakgeld. Ik vraag me af wat hiervan betaald moet worden.

Ondergoed? Make up? Kapper? Haarprodukten? Huidprodukten? Geurtjes? Sieraden? Riemen? Mobiel telefoneren? Tassen?

Ik kan me voorstellen dat meisjes meer "nodig" hebben dan jongens. Krijgen meisjes inderdaad meer?

Mo

Reactie voor op de website?

26.209. 250 euries

Ik ben 13 en krijg 250 euries in 3 maanden ;) En daar kom ik presies mee uit ! zakgeld 50 per maand

DOeii mii

Reactie voor op de website?

26.210. Kinderbijslag

Hoi ik ben een meisje van 12 en ik krijg 75 euro per 3 maanden(elke keer als de kinderbijslag komt dus)ik kan er best mee rondkomen ook krijg ik 15 euro zakgeld per maand en dat is meer dan genoeg.ik loop echt niet altijd rond in merkkleding en vind het ook niet zo belangrijk.maar om toch nog leuke dingen te kunnen kopen van mijn kleedgeld koop ik ondergoed en sokken bij de zeeman en wibra daar ben ik mischien 3euro kwijt en hou ik genoeg over voor andre leuke dingen.

Reactie voor op de website?

26.211. Hoeveel?

Ik krijg 60 euro per maand, voor kleedgeld, zakgeld, alles moet ik ervan betalen. daar valt echt niet mee rond te komen! een broek is minimaal 50 euro, een truitje op zijn allergoedkoopst 10 euro, maar een leuke of een met lange mouwen en snel 15 of 20. ik ben bijna 15

tegen alle ouders:
- 70 euro per maand (inclusief zakgeld dan) is echt echt het minimum!!
- je moet een beetje fatsoenlijke kleren laten hebben! niet van de wibra ofzo, wil je soms dat je kind gepest wordt? het tienerleven is hard. trouwens, ik krijg kleedgeld tot mijn 18de, tussendoor niet verhoogd, en na mijn 18de moet ik het helemaal zelf uitzoeken

:S:S

Reactie voor op de website?

26.212. Hoeveel?

Ik ben een meisje van bijna 15 jaar. Ik krijg in totaal €70 per maand waarvan ik nog eens €10 spaar. Ik vind dat het gemiddelde zon €80 zou moeten zijn, ik weet dat niet ieder gezin dat zomaar uit de schuif kan trekken maar toch. Je moet toch behoorlijk veel doen met dat geld (kleren, jassen, schoenen, sparen, make-up & parfum, alternatieve dingen die je graag wilt, uitgaan, cinema, cadeautjes voor vriendinen enz..) Een ondekbare lijst van behoeften.

Ik vind het toch wel verkeerd van de ouders om heel veel geld te geven, die kinderen komen dan later in de problemen. En te weinig is ook weer niet goed, je moet ook kunnen genieten van je leve, je bent maar 1 keer jong en het is spijtig om het zomaar voorbij te laten gaan.

Verder vind ik ook dat de ouders moeten opdraaien voor alle schoolkosten (kaftpapier, schriften, sportuitrusting, enz..)

Hopelijk kunnen sommige mensen zich vinden in mijn mening. We leven toch maar 1 keer...

Inez

Reactie voor op de website?

26.213. Hoeveel

hooi
ik ben een meisje van net 13 ik krijg 70 euro kleedgeld dat vind ik een aardig bedrag nog 20 euro zakgeld en 10 euro beltegoed ik kom dus uit op 100 euro per maand zelf vind ik dat heel veel vooral omdat mijn moeder per jaar 2 paar schoenen 2 jassen en sportkleding betaald

ik ben de oudste in het huis en ik denk dat mijn kleedgeld nog wel naar beneden gaat omdat mijn moeder nog geen ervaringen heeft maar als se met andere ouders gaat praten gaat het wel tot haar doordringen dat het best veel is ik hoop dat dat nog lang gaat duren maar inderdaad je moet wel voldoende krijgen niet dat je bij de wibra ofso je kleren moet kopen er is ook niks mis mee maar meestal is de kwaliteid wat minder

En een broek kan je ook heel goedkoop krijgen niet voor 50 euro want als je op de markt kijkt valt er genoeg voor 10 euro te halen in rotterdam bevoorbeeld

d0egg

Reactie voor op de website?

26.214. Voor Sofie van 15

Nou Sofie, ik ben benieuwd of je er nog steeds zo over denkt als je zelf voor je inkomen moet zorgen. Het is zo wel gemakkelijk uitgeven uit de portemonee van je ouders.

Reactie voor op de website?

26.215. En ik??

ik ben een meisje van 13 jaar krijg 5 euro zakgeld per maand (te weinig) en geen kleding geld 1 keer per 1 maand/2maanden krijg ik is iets terwijl ons moeke elke maand 2 of 3 outfits koopt
ja vind dat kleding geld niet genoeg mag ik vragen wat ik dan moet denken

Reactie voor op de website?

26.216. Hooguit vakantiebaantje

hallo,

ik vind dat iemand van 14 jaar ongeveer 70 kleedgeld per maand moet krijgen (exclusief jas en schoenen) en 30 euro zakgeld, sommigen kinderen die maar 50 kleedgeld krijgen kunnen er nauwelijks van rondkomen terwijl ze in de groei zijn en dus vaker kleren nodig hebben.

een baantje zou niet nodig moeten zijn onder de 16, dat komt later wel. een vakantiebaantje zou iemand van 14 wel kunnen hebben, maar niet omdat het noodzakelijk is omdat het zakgeld/kleedgeld te weinig is.

Reactie voor op de website?

26.217. Kleedgeld

ik krijg 55 euro kleedgeld en 27 euro zakgeld per maand, daar zitten niet mn schoenen in en jas. ik ben 14 jaar enn dit is egt te weinig.. mijn vriendinnen krijgen tussen de 70 en 100, ik denk dat 75 kleedgeld een goed bedrag is en mijn zakgeld vind ik normaal.

Reactie voor op de website?

26.218. Kleedgeld

Mijn kinderen krijgen geen kleedgeld. Volgens mij leren kinderen juist niet met geld om te gaan door het kleedgeld. Of ze nou veel of weinig krijgen, het bedrag wordt opgemaakt. Nu krijgen de kinderen kleding als zij het nodig hebben. Als wij tijdens het winkelen leuke kleren zien, dan bekijken wij op het moment of wij het wel of niet kopen.

Ik heb trouwens vroeger ook geen kleedgeld gehad. Ik kan (al zeg ik het zelf) behoorlijk goed met geld omgaan. Wij hebben geen schulden, hebben voordat wij kinderen kregen behoorlijk gespaard, hebben een lage hypotheek waarvoor je niet kunt huren, kunnen onze kinderen alles geven in het redelijke, kunnen nog steeds sparen en leven van één salaris. Een kwestie van de tering naar de nering zetten.

Marie

Reactie voor op de website?

26.219. Kleedgeld en zakgeld in 1

Iik krijg 75 euro per maand. Dit is mijn zakgeld en kleedgeld. Hoe ik het verdeel moet ik zelf weten. Ik heb nu een abbo op mijn telefoon en dat geld gaat van mijn zak/kleedgeld af omdat het van mijn ouders rekening word afgeschreven. Wat ik er van over houd, houd mijn moeder bij zich. Ssparen bij mijn moeder zeg maar. Ik heb een goed betaald bijbaantje en daar doe ik alles van. Van onderbroek tot jas en schoenen.

groetjes

Reactie voor op de website?

26.220. Asociaal

Heey

Ik vind dit echt niet gewoon hoor! Ik bedoel maar; ik ken alleen maar mensen die 100 euro of meer krijgen zak-en kleedgeld. En ik vind dit heel redelijk. De goedkoopste broek die ik heb gezien is 30 euro en heel lelijk en slechte kwaliteit.

Dus vind ik 70 a 80 kleedgeld en 20 a 30 zakgeld heel gewoon! Als je jas en schoenen en ondergoed moet bijbetalen kom je hier al amper van rond! 70 euro qua broek vind ik heel normaal, ECHT WAAR! Ik bedoel, dan kan je dus 1 goede broek en een hempje ofzo kopen en de rest besteed je al snel aan eten/drinken. Oke, ik koop wel eens merkkleding maar dan nog!!

Ik vind dat 45 euro per maand NIET genoeg is, vooral niet als je ook ondergoed moet kopen, wat echt al snel 30 euro is als het even mee moet gaan! Een wintertrui kost snel 50 euro. Dus ouders; 70 per maand is heel reeel, bijna al aan de weinige kant. En ervanuitgaan dat kinderen werken onder de 16 is ook niet normaal.

Groetjes. Naomi

Reactie voor op de website?

26.221. re: Asociaal

Nou Naomi, ik vind dat je gelijk hebt hoor, ben het volkomen met je eens, kom nou laat je vader en moeder er nog een baantje bijzoeken, je moeder kan best wat minder eten of papa doet zijn auto maar weg ofzo, hoe durven ouders "maar" zo weinig te geven aan hun kind zeg, zijn ze nou toch helemaal gek geworden, kind toch, wat een armoe lijd jij pffffffffffff asociaal? je gedraagt in elk geval als een verwend nest. Zo, ik heb gezegd.

Groetjes en ik wens je een spiegel toe, een spiegel die jou de binnenkant van jezelf laat zien en de binnenkant van je ouders, je weet weet wel die mensen, die eten en drinken geven, je schoolgeld betalen, die voor je koken en wassen en strijken, moet ik nog ff doorgaan ???

Reactie voor op de website?

26.222. Kleed- en zakgeld

Heel simpel: ik koop alleen kleding als het écht nodig is! Niet elke ouder heeft een topbaan met een top salaris! Ik stort elke 3 maanden (na de kinderbijslag) wat geld op de rekening van de kinders en daar kunnen ze het mee doen. Je kan geen ijzer met handen breken. Wat er niet is, is er niet.

Zelf pluk ik mijn kleding bij Marktplaats weg. Dus 70 euro voor een broek??? Never nooit niet! Max. 12,50 heb ik ooit voor een broek betaald. En als je een beetje goed rond kijkt op Marktplaats zul je er achter komen dat je voor weinig geld er tóch leuk uit kunt zien.

Alles wat de kinderen extra willen, daar moeten ze dan maar voor sparen. Het is niet anders.

Reactie voor op de website?

26.223. Mijn geld

Hee!

Ik ben 15 (over een paar maandjes 16) en ik krijg 50 euro kleedgeld in de maand en 19.50 zakgeld. Ik kan met mijn kleedgeld echt héél makkelijk rondkomen. Ik moet er alles voor betalen, behalve schoenen. Mijn ouders betalen mijn schoenen omdat ze willen dat ik goede schoenen draag die goed zijn voor mn voeten, maar ik krijg niet iedre jaar nieuwe hoor! iemand zei dat 5 euro per maand extra kleedgeld niks uitmaakt, maar dat is dan wel 60 euro per jaar, en dat is weer een nieuwe broek (en voor mij zeker 2 nieuwe broeken). Ik vind het juist heel leuk om op de uitverkoop te letten, toch gaaf, ee shirtje voor 5 of 10 euro, kun je alleen maar meer kopen, en helemaal geen slechte kwaliteit. Ik krijg supervaak complimentjes over mijn kleding, en niemand let op het merk.

Ik bezorg sinds kort post en daar krijg ik 15 euro per week voor, en ik ga binnenkort ook 3 uurtjes per week in de bieb werken. Voorlopig is dit geld geen aanvulling op mijn zakgeld, want ik moet een deel van mijn Romereis met school in de 5e klas zelf betalen en ik ga volgend jaar met school naar Ethiopië omdat we al sinds vorig jaar geld inzamelen voor het bouwen van een school daar. Het wordt gedeeltelijk een gesubsidieerd maar de eigen bijdrage moet ik zelf betalen. Als ik deze 2 dingen betaald heb moet ik van mijn vaste inkomsten van mijn werk 10% aan mijn oudres geven. Dat vindt ik heel terecht! Het is allemaal extra, ik zou ook zondre kunnen, dus ik vind dat ik dat niet allemaal voor mijzelf hoef te houden.

groetjes xx Hermien

Reactie voor op de website?

26.224. 60

Hey!
Ik ben 14 jaar en krijg nu 60 euro per maand, hiervan hoef ik geen schoenen en jassen te kopen. Alleen broeken, truien e.d.
Ik kan hier goed mee rondkomen, ik koop niet bij hele dure winkels, maar soms ook wel merkkleding.
Groet Tineke.

Reactie voor op de website?

26.225. Please

hoi

ik krijg 50euro per maand voor kleedgeld en ook nog zakgeld.
ouders mag ik a.u.b wat meer want ik moet er ook nog jas enzo van kopen.

S.

Reactie voor op de website?

26.226. Helemaal gelijk

Hoi

ik krijg self nog geen kleedgeld ben 15 jaar. Maar als ik iets leuks zie krijg ik het oowk bijna altijd en als ik dan alles optel voor een jaar kom je toch al snel op een 2000 euro en dan koop je nog nie eens het duurste kun je nagaan kinderen met 50 euro kleedgeld belachelijk die moeten gwn naar de zeeman!!! dus 100 euro is eigenlijk gewoon nodig als je ALLES zelf moet kopen broeken, jas, t-shirt, schoenen, vesten enz

Reactie voor op de website?

26.227. Nibud

Hi!

Op nibudjong.nl kan je zien wat een 15-jarige gemiddeld aan kleedgeld en zakgeld krijgt. Zo kan je dus zien wat gemiddeld is en vergelijken met je eigen 'ínkomsten'. Bovendien staan er tips om te onderhandelen met je ouders!

Succes! Ann

Reactie voor op de website?

26.228. Zak- en kleedgeld

Hoi!

Waar klagen jullie allemaal over?! Ik word bijna 17 en ik krijg 15 euro per maand zakgeld en geen kleedgeld! Ik werk voor mijn geld en dat kunnen jullie ook doen:) op die manier heb je toch een leuke inkomstenbron! Ik vind het helemaal niet erg dat mn ouders niet zoveel geld aan mij geven. Het is juist een kick om het zelf te verdienen.. iedere maand zie ik op mijn rekening een leuk bedrag bijgeschreven worden. Bovendien is het ook voor jezelf ontzettend goed om het zelf te verdienen; je wordt er namelijk veel meer prijsbewust van. Een voorbeeld: ik verdien meer dan 3 euro per uur, dus als ik nu een leuk truitje van 45 euro zie, dan bedenk ik mij eerst: is dat 15 uur werken wel waard?

Nog meer voordelen van werken: je bouwt er een grote vriendenkring mee op en het is echt hartstikke gezellig! Ik werk in een supermarkt en heb het onwijs naar mn zin daar..! Dus mijn tip: Zoek werk als je niet rond komt!

Groet, Ines

Reactie voor op de website?

26.229. 50 kleedgeld, 20 zakgeld! :S

Ik krijg 70 euro per maand en dat is echt niet genoeg. Een beetje fatsoenlijke broek kost zeker wel 50 euro en vaak wel meer. Een trui/vest ook wel meer dan 30 euro. Ik krijg een zomer&winterjas en 2 paar schoenen per jaar van mn ouders maar meisjes hebben meestal wel meer dan 2 paar schoenen en een beetje schoen kost wel 60-100 euro. Nou, ik moet ook nog zelf beltegoed kopen en dan hou ik dus echt niks meer over!

Mijn ouders zeggen dat ik naar goedkopere winkels moet gaan maar dat is echt prut. Zeeman? Die kleding is zo weer kapot en dan kun je weer nieuwe kopen en ben je uiteindelijk evenveel kwijt voor ook nog lelijkere kleren.

Vaak koop ik wel shirtjes enzo bij de H&M, dat is soms nog iets goedkoper. Maar dan heb je dezelfde kleren als half nederland dus dat is nou ook niet echt geweldig.

Ik vind dat ik redelijk goed met geld om kan gaan, ik spaar soms wel wat (ook al blijft er nauwelijks iets over) Ik kan ook niet werken want ik doe gymnasium. In de zomervakantie werk ik in het bedrijf van mn ouders en verdien ik zo'n 200 euro. Maar vorig jaar had ik daar een ipod van gekocht dus hield ik weer niet heel veel over.

Ik wil best meer sparen maar ik hou niet eens wat over! En zo veel koop ik nu ook weer niet gewoon bij heel normale winkels; Only, The Sting, H&M, Womn at work. Merkkleding is tegenwoordig gewoon "in" en je kunt niet meer aan komen zetten met een Coolcat- of Zeeman shirtje.

xx Kim (ben 14 jaar trouwens)

Reactie voor op de website?

26.230. Veel kleedgeld

70 Euro p. mnd. is veel. Ga eens in de uitverkoop winkelen. Koop dan het meeste voor het volgende seizoen. Je weet de inkomsten van je ouders niet. Net zo min als de uitgaven. Jassen en schoenen krijg je er nog wel bij!! Kinderen met broers en zussen krijgen vaak veel minder kleedgeld, bijv. 35 euro en komen hier ook mee uit.

Wees TEVREDEN. Een ouder gunt zijn kind ALLES maar dat kan niet EN zou niet goed zijn! Later moet je ook uitkomen met je geld. Leer dat maar jong, dan heb je later ook niet steeds schuld. Want dat is heel VERVELEND.

Liesbeth

Reactie voor op de website?

26.231. Mijn dochters eerste kleedgeld

Mijn dochter was 15 toen ze om kleedgeld vroeg, mijn man en ik vonden het prima en werden het erovereens met mijn dochter 50 euro per maanden 40 euro zakgeld. Een jas, schoenen en ondergoed hoeft ze daar niet van te betalen. Ook had ze al een goed gevulde kledingkast, maar met haar eerste kleedgeld ging ze natuurlijk direct naar de winkels en kwam thuis met één t-shirt van 49,95 van zeer dunne (waardeloze kwaliteit) maar natuurlijk wel van een merk. Ze baalde natuurlijk dat haar geld zo snel op was.

Maar ze is ouder geworden (18) en gaat nu prima om met haar geld. Ze heeft ook een baantje van een paar uur in de week voor wat extra zakgeld. Merkkleding koopt ze af en toe maar dan moet ze het wel heel erg leuk vinden, haar favoriete winkels zijn H&M en WE Ondergoed en BH's koopt ze meestal bij H&M of hunkemoller

Reactie voor op de website?

26.232. Kleedgeld is echt niet handig

Hee,,(L)

als je kleedgeld hebt is dat echt niet handig hoor want je moet echt ALLES alleen betalen en je ( ieder geval mijn ) ouder betalen helemaal niks meer voor je. mijn leeftijd is 12 dus het gaat hier om een 12 jarig meisje. Ik geef jullie een tip als je denkt dat je er wel uit komt enzo.. nou echt niet hoor. Je krijgt meer voor elkaar als je geen kleedgeld hebt, want dan heb je misschien wel voor €100.00 aan kleding en ander voor €50.= ik kreeg dan €50,- kleedgeld maar jullie miisschien wel meer of minder. Ik geef je een tip Als ik jullie was zOu ik echt geen kleedgeld nemen. ik heb geen kleedgeld meer omdat ik nooit uit kwam. Ik kwam altijd te kort.

Suc6 Sterkte!!

Reactie voor op de website?

26.233. Kleedgeld is wel handig

Re, Kleedgeld is echt niet handig.

Bij ons krijgen de oudste twee (13 en 14) ook kleedgeld. Ze krijgen dit per kwartaal(E150). Ook zij hebben dit al snel op aan kleding. Komen dus ook altijd te kort, maar op is gewoon op. Je moet ook leren om met je kleedgeld goed om te gaan en als je dus alles maar van je ouders krijgt leer je dus ook niet met geld om gaan.Het zelfde geld natuurlijk ook voor zakgeld. Ja dat jij het handiger vind om om deze reden geen kleedgeld te vragen snap ik wel, je krijgt dan meer dan als je een vast bedrag te besteden hebt. Dit was voorons een reden om juist kleedgeld te geven (valt de schade nog wel mee). Wij zijn nu dus minder geld kwijt als voordat we kleedgeld gaven. Wij vinden zelf dan ook dat ze voldoende krijgen om hun kleding te kopen (schoenen en jassen betalen wij).

Jessica

Reactie voor op de website?

26.234. Mijn kleedgeld enzo..

Hey, ik ben een meisje van 13 jaar en ik heb geen kleedgeld. maar ik mag van mijn ouders bijna geen merkkleding (want geef toe, merkkleding is leuk, ik voel mezelf er teminste zekerder in) ik heb alleen 1 bjorn borg shirtje en verder alleen maar H&M, dat is ook wel leuk, maar ik zou toch wel leuk vinden.

Ik denk dat het toch wel handiger is om kleedgeld te hebben, want dan mag je zelf kiezen welke kleren je neemt, en zitten je ouders niet op je te zeuren dat zo'n G-star shirt véél te duur is. ik zou €50,- per maand krijgen als ik kleedgeld wil, en ik denk dat ik het daar wel mee red. Anders leg ik wel wat van mijn zakgeld bij (€15).

Trouwens, ik vind het wel zo dat je verwend bent als je alleen maar in Gucci,Replay en Bjorn borg kleren rondloopt hoor, al zou ik dat ook doen als ik zoveel kleedgeld zou krijgen. en ik vind bjorn borg onderbroeken stom, want ze zijn echt niet orgineel, iedereen heeft ze... (dat was even mijn mening)

Laura

Reactie voor op de website?

26.235. Merkkleding is duur maar je doet er wel langer mee

Beste Laura

Bij ons vinden de kinderen die merkkledig ook erg cool.Ze bestellen dit wel op internet dit is veel goedkoper dan in de winkel. Je kunt van te voren ook even in de winkel gaan passen dan weet je of het echt past en het je leuk staat. Ook gaan ze hier op koopjesjacht vooral bij de winkels die deze merkkleding verkopen en dan in de opruiming kun je je slag slaan.

Ik moet wel zeggen dat de merkkleding na veel wassen mooier blijft gezien de kleur en het model. Je betaald er meer voor maar je hebt er ook wat langer iets aan. Kleding is duur en als je te kort komt dan is de enigste oplossing een baantje om het aan te vullen.

Jessica

Reactie voor op de website?

26.236. Bijbaantje

hey iedereen,

ik ben 12 jaar, ben voorleeskampioen 2007 (check het internet) en beschouw dit als een bijbaantje. ik heb een aantal optredens gedaan en heb in een jaar bijna 1500 euro verdiend. ik ben hier heel blij mee maar ga toch nog een baantje nemen, niet omdat ik verwend ben maar omdat ik verder wil sparen.

groetjes

Bas

Reactie voor op de website?

26.237. Zeurpieten

Ik krijg 30 euro per maand aan zakgeld van mijn ouders, en mijn ouders betalen mijn kleding, verder doe ik een baantje ernaast waar ik 50 tot 80 euro per maand mee bijverdien afhankelijk van de hoeveelheid werk dat ik te doen heb. Tis wel chill om kleedgeld te hebben denk ik, maar nu betalen mijn ouders mijn kleren en das best handig. Ik kom eigenlijk nooit uit, maar dat komt gewoon omdat ik nogal veel hebbedingetjes koop (nintendo ds en nintendo wii, dure mobiel abbo, muziek enz.) En al die modekutjes vind ik echt dom. Je moet je eigen smaak volgen niet de algemene smaak, iedereen ziet er hetzelfde uit en er is geen reet aan. Ik draag gewoon wat ik zelf mooi vind en als dat toevallig in de mode is, nou mooi meegenomen. Maar kleding aantrekken OMDAT het mode is vind ik echt wel heel smakeloos.

Mvg, 16 jarige chick

Reactie voor op de website?

26.238. Te weinig kleedgeld

hi.

Ik ben 13 jaar en krijg €.50,- per maand ik moet hier alles maar dan ook serieus alles van kopen. Ik heb uitgerekend dat wil je fatsoenlijke kleding kopen dat je ongeveer €.1200,- per jaar nodig hebt. en ik krijg dus de helft. Maar ik kan me ouders er niet van overtuigen meer te geven, wat nu, en ik heb geen onredelijke berekening gedaan met die 1200,-

gr. jasmijn

Reactie voor op de website?

26.239. Te weinig...

Als je te weinig kleedgeld zakgeld krijgt ga je er toch voor werken? Ik werk ook bij habbohotel en ik denk echt dat ik een super baantje heb 1340,- maand met gewoon handig zijn met de computer kan je al een heel eind komen , ga dus opzoek naar een goed bijbaantje in de zomervakantie verdien ik bijvoorbeeld over de 2500,- en dan nog de weekende ik denk wel 3000-4000,- dus ik kan alles kopen wat ik wil op het moment niet dat ik dat wil want ik spaar veel voor later (Scooter,auto etc) maar ik kan er leuke/duure merkkleding van kopen.

Mvg, Thijs , Newspaper op habbo

Reactie voor op de website?

26.240. Verdienen

Hoi ik ben Thijs 13 jaar en ik krijg 110 euro kleding/zak geld van mijn ouders... Ik heb een heel goed baantje in de zomer en soms in weekend bij het virtuele habbo hotel als Layout designer en nieuwsbrief artikelen op habbohotel zetten en winnaars van de gedichten films etc uitkiezen ik verdien hier mee 1340,- per maand mee dus ik hoef echt helemaal niet te klagen! Me ouders zijn enorm trots op mij eigenlijk altijd.

Krijg ik denk je teveel kleding geld nog?

Doei, ThijSz , Newspaper op habbohotel!

Reactie voor op de website?

26.241. Verwend

Tjonge tjonge, jij bent zo verwend dat je hetzelf nog niet in de gaten hebt. Ik hoop dat je goed kunt leren en later een goede baan krijgt, want zo een dure tante heeft wel wat nodig!

Peter

Reactie voor op de website?

26.242. Voor sophie

Zo, als jij 100 euro weinig vind dat vind ik je echt verwend hoor! ik krijg 70 euro en daar kom ik prima mee rond. maarja.jassen van 100 euro vind ik echt overbodig. ik zelf koop 1 x in het jaar een jas ofz maar kom op zeg. dan vind ik je echt verwend!

kirsten

Reactie voor op de website?

26.243. 50 euro is te weinig

Hallo,

Ik heb 13 jaar en ik krijg 50 euro per maand aan kleedgeld daarnaast krijg ik 10 euro in de week aan zakgeld. Het uitkomen met mijn zakgeld lukt wel prima maar met mijn kleedgeld gaat het niet altijd goed. Ik vind 50 euro eigenlijk te weinig.

Ik zat al te denken aan een bijbaantje maar ik doe VWO+ (VWO maar dan met 5 vakken extra, Latijn, Filosofie, Drama, Science en versterkt engels) dus ik besteed veel tijd aan school. Ik kom niet uit met 50 euro en wil niet alles bij de Zeeman en Wibra kopen en er leuk uitzien.

Mijn ouders zijn niet arm afzo maar ze willen mij "geldbewust maken". Maar dit lukt niet van het geld dat ik nu krijg want ik kan er haast niets van kopen en ik heb ook een vrij normale smaak.

Is dit normaal?

Minkw

Reactie voor op de website?

26.244. 40 euro per maand

Hallo,

Ik ben 40 jaar en hou elke maand 40 euro voor kleedgeld over. Gaat prima dus ik begrijp niet waarom ouders hun kinderen zo vreselijk verwennen. Krijg je hele verveldende kids van :-(

Anneke

Reactie voor op de website?

26.245. zo weinig?

hoi allemaal wat zijn de bedragen hier belachelijk laag! ik ben 16 jaar.. en zit in mijn eindjaar havo van mijn ouders krijg ik: zakgeld: 6 euro (stelt niks voor) kleedgeld: 80 euro (alles van kopen) mobiel: 20 (als ik eroverheenga betaalt mijn vader dit meestal gewoon)

zelf heb ik een baantje hierbij verdien ik 4 euro per uur. ik doe dit alleen op de zondagdag middag dus ik reken op ongeveer 80 euro per maand erbij. uitgaan, make-up, kapper, cadeautjes enz. alles moet ik zelf betalen! ik red het hier net mee. ik zou graag wat extra van mijn ouders willen. Doordat ik in mijn examenjaar zit is extra werken geen optie. (3x per week sport ik)

Reactie voor op de website?

26.246. tsssssssssssssss

Als ik goed reken heb jij dus ongeveer 50 euro per week te besteden voor jezelf. Dat lijkt mij bepaald niet weinig. Volgens mij moet je daar als 16 jarige ruim van rond kunnen komen. 80 euro per maand klinkt ook veel; moet je daar ook ondergoed, schoenen, jassen enz van betalen?

groetjes Jetje

Reactie voor op de website?

26.247. Habbo

Ten eerste: leuke reclame die je daar maakt voor je toko. Ten tweede, als je echt 13 bent en zoveel verdient, is je werkgever in overtreding. Jij mag nog helemaal niet werken op je 13e. En zoveel geld in de maand? Idioot.

Pientje

Reactie voor op de website?

26.248. Hawol

Jij 1340 jij wel. Zware onzin. je bent 13 en je kunt nooit 1340 euro zwart verdienen want ondere de 15 jaar werken is zwart/ illegaal. Een volwassen zou blij zijn met dit minimum loon. Dus jij bent een vieze leugenaartje met grote praatjes.

Yooo

Reactie voor op de website?

26.249. Mijn geld

Reactie op Kleedgeld & zakgeld

Ik ben 12 jaar en ik krijg in totaal 120 euro per maand. ik moet er echt alles van doen naar de film, het zwembad en ik moet er mijn kleding van kopen. ik ben er heel blij mee. ik heb een TIP: MAAK EEN LIJSTJE MET WAT JE NODIG HEBT PER JAAR EN HOE DUUR DAT DAN IS!!!

Ankje

Reactie voor op de website?

26.250. Niet zeuren

Reactie op Belachelijk!

je moet niet zo zeuren met 100 euro moet je je echt kunnen redden
er zijn kinderen op de wereld die niet een geld hebben om eten te kunnen kopen.

Reactie voor op de website?

26.251. Thijs 13 jaar

Nou Thijs, als jij als zogenaamde Layout Designer een website "up to date" moet houden, nieuwsbrieven moet schrijven en winnaars moet feliciteren, mag je eerst wel wat aan je nederlands gaan doen.

Ik denk dat je in het stukje wat je schreef iets overdreven hebt, alleen heb je niet door dat mensen daar doorheen prikken.

Bianca

Reactie voor op de website?

26.252. Kleedgeld

hoi!

Ik krijg 2,50 per week en straks ook kleedgeld, alleen mijn ouders zijn er nog niet helemaal uit hoeveel. daarom ga ik ze voorstellen wat ik net las, de helft van schoenen en jas betalen. maar wat is een normaal bedrag voor een meisje van 13 jaar ik draag het liefste merk {niet van broek} maar wel een goede bh van livera ofzo} en shirten en schoenen wel merk meestal maar als ik bij de h&m kom kan ik ook prima redden met een shirtje zonder goed merk

weet iemand een goed bedrag?

Saskia

Reactie voor op de website?

26.253. Kleed- en zakgeld

Ik heb zelf 3 dochters van 8, 10 en 13 jaar. Mijn dochter van 13 heeft een folderwijk waar ze gemiddeld per maand 70 euro mee verdient. Zij wil hiervan alleen maar luxe artikelen kopen en vooral die duur zijn. Ze koopt elk half jaar een nieuwe mobiel. (daar is haar vader mee begonnen toen ze 10 was). Gemiddeld geeft ze 150 euro per jaar uit aan alleen een mobieltje zonder beltegoed of abonnement. Als ik haar nu alles maar laat kopen wat zij wil hebben dan leert ze niet hoe ze later, als ze groot is, rond moet komen van weinig geld.

Kinderen van nu zijn veelteveel eisend. Ze moeten alles hebben. Als ik mijn dochter niet aanspoor om haar folders te lopen, waar ze zelf al jaren om had gezeurd dat ze dat wil, dan komt er helemaal niks van terecht. Dus eigenlijk ben ik er niet een voorstander van. Ik vind dat zij hiervan een gedeelte opzij moet gaan leggen om een deel van haar kleding van te betalen. Bijvoorbeeld de shirts, om mee te beginnen.

En dan krijgt ze van mij de rest. Maar het moet niet maar vanzelfsprekend zijn dat je altijd maar met de beurs klaar staat. Want daar leren kinderen niks van. Ze moeten zich bewust zijn van wat de ouder(s) daar voor moeten doen. En niet altijd maar alles moeten en willen hebben. Keuzes maken. Ik vind 80 euro voor een 15 jarige meer dan genoeg. Als ze meer wil gaat ze er maar bij werken. Dan weet ze meteen dat je moet werken om geld in het laatje te krijgen.

Maar ze leert wel wat discipline is. Ik ben gescheiden en moet het alleen verdienen. En krijg geen alimentatie. Ik werk fulltime. Anders lukt dat dus niet en ik kan haar niet 75 euro per maand geven omdat ik dat simpelweg niet kan missen.

Reactie voor op de website?

26.254. Reactie op 24.1 werken ipv zakgeld

Ik wil even reageren op het stukje dat diegene het belachelijk vind dat kinderen werken voor hun zakgeld.

Waarom belachelijk? Alles voor kinderen in de winkel is belachelijk duur. Het wil niet zeggen dat ze geen zakgeld krijgen maar als ze dat niet genoeg vinden gaan ze er maar bij werken.

Ik heb zelf 3 kinderen die een vader hebben die werkelijk meer geld uitgeeft aan mobieltjes en luxe goederen als dat er binnenkomt. Altijd maar geldzorgen terwijl hij een goedbetaalde fulltime baan heeft.

Ik ben gescheiden van hem want het viel hem niet te leren. (hij betaald geen alimentatie, ik werk fulltime daarom) Ik wil niet dat mijn kinderen later dezelfde geldzorgen krijgen als hun vader doordat het hun niet is geleerd hoe het moet. Het valt zelfs onder kindermishandeling als ze dat niet goed leren van hun ouders, zoals hij. Je kunt er niet maar klakkeloos van uit gaan dat ze goed gaan verdienen of snel een goede baan krijgen of houden. Ze moeten ook van weinig kunnen rondkomen.

Maar iemand die zelf geen kinderen heeft kan hierover niet een goed oordeel geven.

Reactie voor op de website?

26.255. 13 .

Heej.
ik ben een meisje van 13 jaar.
ik wil mijn ouders vragen om kleedgeld,
maar ik weet niet wat een redelijke prijs is.
ik hou heel erg van merkkleding,
maar dat koop ik vaak in de sale, dus is dat geen probleem en ben dus best voordelig uit in de merkkleding.

x.

Reactie voor op de website?

26.256. Reactie 13 kleedgeld

Mijn kinderen krijgen E 50 per maand en kunnen daar prima van rond komen. Als je merkkleding of schoenen wil kopen kan dit ook alleen zal je daar 2 maanden of 3 maanden voor moeten sparen.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Kleedgeld & zakgeld

 1. Werken i.p.v. zakgeld
 2. Zelf toezicht houden
 3. Kleedgeld is leergeld
 4. Mijn mening
 5. kleedgeld
 6. Hun keus
 7. Het beste bedrag?
 8. Veel te weinig: wat kan je nou voor 35 euro kopen?
 9. Antwoord vraag beste bedrag
 10. kleedgeld
 11. Kleedgeld en zakgeld
 12. Is dit gemiddeld?
 13. 60 Euro redelijk?
 14. 45 euro een heel bedrag
 15. Gewoon sparen?
 16. Belachelijk!
 17. Ik krijg €50 per maand!
 18. Nie zeike
 19. Te weinig
 20. Groot gelijk
 21. voor Sophie
 22. En als je zelf geld verdient en het moet verdelen?
 23. Ondergoed
 24. €10 voor lingeriesetje
 25. 10 euro?
 26. Groot gelijk
 27. Kleedgeld
 28. Vraagje
 29. € 100,-- kleedgeld te weinig?
 30. Genoeg
 31. Zeer niet zo
 32. Verhoging?
 33. Kleedgeld!
 34. Bedenk je eigen mode!
 35. jaja
 36. Bonnetjes
 37. Hoe kan ik zo rondkomen ?
 38. Klachten over kleedgeld e.d.
 39. Rondkomen van €45,-- kleedgeld
 40. Het goede bedrag
 41. Niet te weinig
 42. Bijhouden en controleren
 43. Beter doordenken graag
 44. 34 euro is veel te weinig
 45. Kinderen hebben meer kleding nodig
 46. School kun je zeker wel vergelijken met werk
 47. ....
 48. Onze manier van zakgeld
 49. Zakgeld, Kleedgeld
 50. Sparen
 51. Hoeveel en hOe?
 52. Kleedgeld? Hoeveel?
 53. Weinig
 54. Wel een beetje weinig
 55. 65?!?
 56. Ik krijg 100,- per maand en 12,50 per week en werk nog
 57. Werken i.p.v. zakgeld
 58. Zzakgeld/kleedgeld/mobieltje
 59. Verhoging
 60. Kleedgeld?!
 61. Kleedgeld? don\'t do that!
 62. Mijn financien
 63. Er normaal bij lopen
 64. Kleedgeld
 65. Kleedgeld
 66. Halloow doe ff normaal
 67. Kleed- en zakgeld
 68. Kleedgeld dat ik krijg
 69. Indicatie kleedgeld
 70. Kleedgeld: een wijze les
 71. Kleedgeld: tips
 72. Kleedgeld: wees wat zuiniger
 73. Kleedgeld nood
 74. Geen
 75. Kleedgeld
 76. Verwend
 77. Zoek eens een baan
 78. Zelfstandig worden
 79. Kleedgeld
 80. Besef van waarde
 81. Kleedgeld
 82. Uitverkoop?
 83. haallo
 84. Ahum!
 85. Waar koop ik skaterkleding?
 86. Aan de ouders: 45 euro, da\'s belachelijk!
 87. Sommetje
 88. Kleedgeld
 89. Kleedgeld.... waarvan??
 90. Kleed- en zakgeld
 91. Te weinig
 92. Veel sparen
 93. Budget kleedgeld
 94. Bonnetjes
 95. kleedgeld
 96. Kleedgeld
 97. Kleegeld
 98. Shit man
 99. Aantal kleedgeld
 100. Is dit veel?
 101. Alleen ff zoeken
 102. Veel of weinig
 103. Mijn kleedgeld
 104. Wat krijgen jullie veel
 105. Kleedgeld
 106. kleding kleding kleding
 107. Hoeveel?
 108. Hoeveel kleedgeld ik krijg
 109. Tegen dat gothic meisje
 110. Weet je wat je ook kan doen?
 111. Kleedgeld en zakgeld
 112. Verdienen we zelf nog
 113. Waarom niet gewoon erover praten?
 114. Weinig
 115. Allemaal best weinig
 116. Kleed/zakgeld.
 117. Ondergoed!
 118. Merkkleding
 119. Geld
 120. Dankbaar
 121. Maak het geld dan over
 122. euros/gulden
 123. Minder geven dan nodig is.
 124. Tipjuh: Oppassen ... ??
 125. De clou is: sparen
 126. Kleedgeld + zakgeld
 127. Zakgeld?
 128. Kleedgeld en zakgeld.
 129. Wat nou te weining?
 130. Wat ben je ook dom
 131. Kleedgeld
 132. Gewoon leren
 133. Niet zeuren
 134. Opruiming
 135. Bonnetjes bewaren
 136. uhm njaaa
 137. reactie op 20.14
 138. Ik ben 15 en krijg 11 euro zakgeld
 139. Zakgeld
 140. Kleedgeld elke maand belachelijk
 141. Begrijpelijk
 142. Ik vind 50 veel te weinig
 143. Kleedgeld
 144. Ik krijg veel meer dan jullie
 145. Veeeeeeeel te weinig!!
 146. Gemiddelde kleedgeld?
 147. Mooi bedrag
 148. Reactie op de wannabe-skater
 149. 15 euro zakgeld per maand te weinig
 150. Kleedgeld
 151. Kleedgeld
 152. Geslachtsdiscriminatie
 153. Kleedgeld
 154. Kleedgeld
 155. slim
 156. Gothic kleding
 157. Kleedgeld
 158. euhz zeeman is wel goed!
 159. Kleedgeld / zakgeld
 160. Geen zakgeld
 161. Genoeg
 162. Kkleedgeld
 163. Kleedgeld
 164. Zijk niet
 165. Kleedgeld
 166. Meer wil ze niet
 167. Ach joh
 168. Sparen voor een paard
 169. 100 euro per maand op je vijftiende!
 170. Niet te weinig
 171. Kleedgeld
 172. 35 euro is genoeg
 173. Mijn zakgeld en dat van anderen
 174. Zakgeld
 175. Makkelijk gezeur
 176. Ontevreden!
 177. Zoveel
 178. Kleedgeld
 179. Druk druk druk
 180. Kleedgeld
 181. Kleedgeld en ouder die geen geld hebben
 182. Geld
 183. Normaal bedrag
 184. Tips
 185. Kleedgeld
 186. 110, pm
 187. Zeeman onderbroeken
 188. Zak+ kleedgeld
 189. Kleedgeld
 190. Tip kleedgeld
 191. Zielig
 192. eh Robbie: denk eens na Robbie, want dan word jij lekker wijs
 193. Klerenbudget
 194. Kleedgeld
 195. Ondergoed
 196. Inderdaad
 197. 100 euro voor kleding per maand?
 198. Kleedgeld...
 199. Waar kopen jullie je kleren dan
 200. Belachelijk
 201. Beetje kort door de bocht..
 202. Onzin, baantje erbij nemen of overleggen.
 203. Kleedgeld
 204. Even strait
 205. reactie op even strait
 206. Jullie mogen allemaal van geluk spreken!!
 207. 15, en dus meer
 208. Kleed- & zakgeld ook voor make up- en telefoon?
 209. 250 euries
 210. Kinderbijslag
 211. Hoeveel?
 212. Hoeveel?
 213. Hoeveel
 214. Voor Sofie van 15
 215. En ik??
 216. Hooguit vakantiebaantje
 217. Kleedgeld
 218. Kleedgeld
 219. Kleedgeld en zakgeld in 1
 220. Asociaal
 221. re: Asociaal
 222. Kleed- en zakgeld
 223. Mijn geld
 224. 60
 225. Please
 226. Helemaal gelijk
 227. Nibud
 228. Zak- en kleedgeld
 229. 50 kleedgeld, 20 zakgeld! :S
 230. Veel kleedgeld
 231. Mijn dochters eerste kleedgeld
 232. Kleedgeld is echt niet handig
 233. Kleedgeld is wel handig
 234. Mijn kleedgeld enzo..
 235. Merkkleding is duur maar je doet er wel langer mee
 236. Bijbaantje
 237. Zeurpieten
 238. Te weinig kleedgeld
 239. Te weinig...
 240. Verdienen
 241. Verwend
 242. Voor sophie
 243. 50 euro is te weinig
 244. 40 euro per maand
 245. zo weinig?
 246. tsssssssssssssss
 247. Habbo
 248. Hawol
 249. Mijn geld
 250. Niet zeuren
 251. Thijs 13 jaar
 252. Kleedgeld
 253. Kleed- en zakgeld
 254. Reactie op 24.1 werken ipv zakgeld
 255. 13 .
 256. Reactie 13 kleedgeld

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.