Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. Wrokgevoelens?

Ik ben leerkracht in het eerste jaar middelbaar. Daar geef ik aan een gemengde groep les. Onlangs werd ik op een brutale manier geconfronteerd met een beschuldiging van sexuele intimidatie. Ik weet dat er van mijn kant nooit een dergelijke intimidatie is geweest.

Mijn vraag: is het mogelijk dat één van de kinderen dit verhaal uit een reflex van afwijzing in elkaar heeft gestoken om op deze manier haar wrokgevoelens te kanaliseren. Ik heb dit nieuws vrij onlangs vernomen via de directeur van de school en zoek hierop een afdoend antwoord.

Reactie voor op de website?

9.1. Wrok/boos/pubergedrag

Hallo,

Ja hoor, dit is volgens mij heel goed mogelijk. Zelf heb ik 2 van mijn kinderen in de leeftijd van 17 en 15 jaar en ook zij kunnen met beschuldigingen komen die totaal niet waar zijn. Een paar maal hebben wij meegemaakt dat ze op een moment van boosheid tegen ons of één van ons iets durven te beweren dat glashard is gelogen. En dat in het bijzijn van de ouder waar dit tegen bedoeld is. Op de één of andere manier zullen ze gelijk krijgen of hun zin door drijven. Lukt dat niet dan zijn ze tot heel lelijke dingen in staat. Gelukkig komt dit heel zelden voor en verder zijn het ook vreselijk leuke en lieve meiden maar ik (wij) zitten hier op zo'n moment vreselijk mee.

Reactie voor op de website?

9.2. Toestanden zo..

Ik denk dat veel meisjes tot heel veel in staat zijn wanneer ze geen aandacht genoeg krijgen, en wanneer ze op de èèn of andere manier, ergens een probleem hebben en die nergens kwijt kunnen, geloof ik dat sommigen een zondebok zoeken, om zo hun wraak op een onschuldige botvieren. Zo wiezo, vind ik hierom: ga met meisjes om op een vaderlijke manier, in ieder geval afstandelijke, zo als gepast is.

Zorg dat u nooit alleen bent met een iemand. Mocht iemand speciale aandacht trekken door middel van b.v sexy of prikkelende kleding, direkt eruit zetten, in het bijzijn van anderen Ik vind dat er wel meer regels mogen zijn op scholen: duidelijke regels over kleding, met "u" aanspreken/ of taalgebruik aan leren passen. Afspraken maken over andere belangrijke zaken, één lijn trekken ook met andere collega's.

Vaak zie ik dat leraren en leraressen graag populair zijn. Dit is helemaal verkeerd. Wanneer dat zo is, wordt er vaak een oogje dicht geknepen, of uit angst voor afwijzing (ook leraren) maken dat er gezwegen wordt.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wrokgevoelens?

  1. Wrok/boos/pubergedrag
  2. Toestanden zo..
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.