Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

27. Een vraagje over oppaswerk

Ik ga aankomende maandag voor het eerst echt oppassen bij een gezin met 3 kinderen van bijna 1, 3 en 10 jaar. Nou wou ik graag weten wat een normale prijs per uur is om te vragen. Duss mensen die ook oppassen of zelf een oppas hebben, reageer! =)

Reactie voor op de website?

27.1. Een vraagje over oppaswerk

Ik denk dat het een beetje aan je leeftijd ligt wat je moet vragen per uur. Het beste is misschien om te overleggen met de ouders van de kinderen waar je oppast. Bedenk wat je ongeveer wilt hebben en vraag wat hun daarvan vinden. Ikzelf pas altijd op mijn neefje en nichtje. Daar krijg ik 5 euro voor op een avond, dat vind ik zelf genoeg omdat het famillie is en ik doe dat meer als een vriendendienst, om ze uit de brand te helpen.

aisha

Reactie voor op de website?

27.2. Oppaswerk

Je kunt 3,00 per uur vragen. Dat krijgt onze oppas ook en die hoeft alleen maar op de kleine te letten.

Succes!

Reactie voor op de website?

27.3. Ikkuh krijg volgens mij genoeg als ik naar bedragen hier kijk

Hoi

Ik krijg 20 euro zakgeld, 43 euro kleedgeld, en 27 euro van mij vaders werk (wel handig).

Duzz ik krijg 90 euro. Ik ben bijna veertien en ik vind eigelijk dat een normale ouder een kind van 13 14 70 euro moet geven.

En daarvoor dat niet sportkleding van hoeft te betalen

kus lisanne

Reactie voor op de website?

27.4. Oppas

hoi hoi

ik ben 14 en ik pas op 3 kinderen van 2, 5 en 9 ik pas op van 8 uur tot 12 uur en dan krijg ik ongeveer 7.50 euro is dat veel of moet ik nog meer vragen?

sas

Reactie voor op de website?

27.5. Oppassen

Hallo,

Ik ben 13, en pas zelf 1,5 jaar op bij de buren. Ik krijg vanaf het begin al 2,- p.u. Soms pas ik ook wel eens een half uurtje op €1,50. Maar als ik een avond oppas van 7 tot 12 krijg ik iets van €10,-. Ik heb dit eerst met mijn ouders en buren besproken. Ik moet dan wel op 4 kinderen passen van 1, 2, 4 en 8.

-xxx-
succes met het oppassen

Reactie voor op de website?

27.6. Wat is een redelijk oppasvergoeding?

Ik ga oppassen op 3 kleine kinderen en heb geen idee wat ik er per uur voor kan vragen. Wie kan mij een gangbaar bedrag doorgeven?

Irene

Reactie voor op de website?

27.7. Reactie op irene

hoi irene!

ik ben 14 en ik pas al best lang op!
ik vraag al vanaf het begin 2.00 euro per uur!
ik vind het een mooi bedrag!
niet te veel en niet te weining!
ik hoop dat je er is mee kan!
groetjes en veel succes met oppassen!

Reactie voor op de website?

27.8. Oppassen

Hoi iedereen,

Ik ben 13 jaar en ik pas op bij 2 kinderen ik krijg daar:
     €5,-- voor als ik gewoon in de middag oppas
     als ik blijf slapen krijg ik €10,--.

Ik pas ook nog op bij een hotel daar krijg ik dan €5,50 per uur. Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

Meeke

Reactie voor op de website?

27.9. Geld voor oppassen

Hallo
je vroeg wat je kon vragen voor het oppassen
ik ben 15 jaar en pas op bij 2 gezinnen
1e gezin: 3 kinderen van 7 5 5 (2-ling)2.50 € per uur en op zaterdag €3.00
2de gezin: 1 kindje van 1 jaar €2.00 per uur

ik hoop dat je hier wat aan heb ..!

groetjes Kimberley

Reactie voor op de website?

27.10. Geld oppassen

Hallo,

ik ben net 18 geworden en pas als sinds mijn 14e op. Toen begon ik met 3 euro per uur en nu krijg ik 4 of 5 euro per uur. Dit vind ik ook zeer logisch op mijn leeftijd, omdat 3 euro niks voorstelt voor iemand van 18.

Je moet kijken naar je leeftijd en naar het aantal kinderen EN of het overdag of 's avonds is. Het is moeilijk om te zeggen dat je het nogal weinig vindt wat je krijgt, maar probeer dit toch als je dit vindt! Anders ga je elke keer met een naar gevoel naar huis toe.

Succes Kimberley (andere)

Reactie voor op de website?

27.11. Vraag geenvast bedrag

Ik ben een meisje van 14, en ik pas al bijna 2 jaar op bij 2 kinderen 1 van net 4 en 1 van 6. Ik vraag geen vast bedrag, maar als ik van 7 tot ongv. half 2 's nachts oppas krijg ik ongv. €25,- ik vind dit best veel vergeleken met de rest.

Dus ik wil jullie deze tip geven: Vraag geen vast bedrag maar kijk waar ze zelf meekomen dat is meestal wat meer. en het is ook een stuk relaxter dat je niet zelf je bedragen hoeft uit te gaan rekenen.

Groetjes Iris

Reactie voor op de website?

27.12. Oppaswerk

ik krijg 120euro en hier kom k net van rond. dit is kleedgeld en zakgeld. maar per maand ben je al 15euro voor je mobieltje kwijt en dan nog drinken op zaterdag en zondag dan ben je daaral 20euro per maand mee kwijt. dus hou je 90 over ongeveer en dat is net te doen (ik koop niet eens egt kleedgeld)

Reactie voor op de website?

27.13. Kleedgeld

Ik ben 13 en krijg 120 euro kleedgeld per maand. Ik weet dat het veel is, maar ik moet er wel alles voor kopen: schoenen, jassen, truien, broeken, ondergoed, mobieltjes, sieraden, kadootjes enz. Ik kom daar altijd makkelijk mee uit, ik koop merkkleding maar soms ook bij de zeeman. Ik snap niet hoe je een beetje leuke kleding kunt kopen voor 45 euro per maand. Het is niet zo dat mijn ouders veel aan kleding uitgeven. Kleedgeld is goed want je kunt er goed met geld leren omgaan. Als ik blut ben, betalen mijn ouders niets bij; pech.

Ellen

Reactie voor op de website?

27.14. FF mijn reactie

Halloowww allemaal

Ik heb dit even allemaal door zitten lezen (nog een heel werk:P) en hier nu mijn reactie (tatatataaaah!!!!:P):

Ik ben 14 en mijn ouders verdienen boven modaal. Ik zit op harples ik heb een konijn en ik ga waarschijnlijk binnenkort op stijldansen (dit betalen mijn ouders allemaal) ik krijg 19,50 zakgeld per maand (moet ik alles van betalen, cadeautjes en bios en hebbedingetjes ensoow). Binnenkort krijg ik ook kleedgeld, en dat zal ongeveer rond de 55-60 euro per maand zijn, inclusief alles. Mijn ouders verwachten wel dat ik dan degelijke schoenen koop, niet van de schoenenreus ofsoow. Ze zijn zeker niet tegen goedkope merken, maar ze vinden het belangrijk dat ik goede schoenen koop, die goed voor mijn voeten zijn.

Ik ben heel tevreden met dit bedrag. Ik snap wel dat het voor sommige mensen heel belangrijk is om een bepaald merk te dragen, omdat mensen in hun omgeving hen daar op aankijken, maar gelukkig heb ik daar nog nooit mee te maken gehad. Ik vraag me trouwens af of ik er me dan i8ets van zou aantrekken. Ik heb liever 2 broeken van 25-30 euro dan 1 van 120. Merken doen me echt niks. Het is echt onzin dat goedkopere kleding slechte kwaliteit zou zijn. Dat geldt trouwens ook voor make-up. Hema is topkwalitiet, kijk maar in de consumentengids.

Ik snap heel goed dat veel ouders gek worden van al die dure merkkleding, ik denk dat veel het sowieso niet kunnen betalen. Ik weet niet of mijn ouders het voor mij en mijn broers zouden kunnen betalen, maar ze doen het zeker niet. Als ik later kinderen heb zou ik het ook gewoon weigeren. Ik ben onwijs tevreden met wat ik krijg, er zijn zat mensen die veel meer krijgen, maar miljoenen mensen op de wereld die hier nog geen fractie van hebben!!! Denk daar maar eens over na zou ik zeggen, want dat geld voor iedereen die in Nederland woont zo'n beetje.

kusjes van mij

P.S. Ik vind het leuk om te lezen dat er ook nog een heleboel mensen hier zijn die niet het meeste krijgen, maar toch tevreden zijn!!!!

Reactie voor op de website?

27.15. Oppasvergoeding

Ik krijg meestal 2.50 euro per uur (2 of 3 kinderen) eerst vond ik het wel veel, je hoeft er vaak (als het's avonds is ) eigenlijk niks voor te doen, maar mijn moeder zei: je hebt wel een grote verantwoordelijkheid, en dat is oowk waar.

Bij een ander gezin krijg ik rond de 3.50 euro, 3 kinderen. Maar het wisselt wel eens, het wordt vaak naar boven afgerond.

Reactie voor op de website?

27.16. Gemiddeld inkomen

Ik ben een meisje van 16 en dit is mijn inkomen per maand.
- 35 euro oppasgeld.
- 70 euro als vakkenvuller.
- 83 euro kleedgeld.
- 20 euro zakgeld.

Dat is gemiddeld 208 euro per maand! ik vind dit zelf best veel maar ik werk er zelf ook voor. mii

Reactie voor op de website?

27.17. Oppassen

Hallo ik ben 13 en wil graag een baantje. Hoe zijn jullie allemaal aan die baantjes gekomen,ik heb geen flauw idee wat ik wil, ik denk wel oppassen, of in een restaurant. Please zet een antwoord op het internet. Klusjes van een meisje dat een baantje wil p.s. Ik wil geen baantje als krantenwijk ofzo(dat mag ik niet)

meisje

Reactie voor op de website?

27.18. 50€

Ik krijg vanaf nu 50 euro per maand aan kleedgeld en 20 euro zakgeld, maar daar hoef ik volgens mijn ouders geen kleding van te betalen. Ik ben 14 jaar en kocht altijd met mijn moeder kleren in de stad. Voor 1 trui was ik al gauw 50-60 euro kwijt, maar mijn moeder vond dat geen probleem omdat ik nu toch wel zo'n beetje uitgegroeid ben. Ik moet voor deze 50 euro ALLES kopen, van schoenen tot winterjassen etc. Terwijl ik eerst schoenen van 90 euro gewoon kreeg, moet ik er 2 maand voor sparen en heb ik nog maar 10 maand over voor andere dingen. Dit vind ik weinig zeker met wat ik eigenlijk gewend ben. Mijn vader zegt dat ik eerst moet kijken en als het te weinig is dat ik het moet zeggen.

Maar ik weet nu al dat het te weinig is! Ik wil best mijn zakgeld aan kleren besteden, zeker omdat ik kleren leuk vindt en het eigenlijk wel als een hobby kan beschouwen. Wij hebben het goed thuis, beide ouders werken mn moeder is lerares en mn vader is arts en dan krijg ik 50 euro per maand ?! Werken heb ik geen tijd voor, misschien in het weekend, maar dan ben ik aan het voetballen en ik doe gymnasium en heb mijn tijd hard nodig voor huiswerk. Ik ben niet de hele dag bezig met huiswerk, maar ontspanning heb je ECHT nodig. Een vriend van mij krijgt 200 per 3 maand + nog 520 eruo aan zakgeld per jaar.

Mijn voorstel is dat ik 100 euro per maand krijg wat uitkomt op 1200 euro per jaar waar ik alles voor kan kopen. Ik heb dus niet een hele dure smaak, maar ben wel gewend Gewonen broeken en truien te kopen en dan is 50 euro weinig. Wat moet ik nu doen om dit voorte stellen. 100 euro per maand is toch redelijk?

Groeten Tom

Reactie voor op de website?

27.19. Lastig

Hallo,

Ik denk dat het voor ouders heel lastig is een goed bedrag te bepalen. Ik ben een meisje van 16 en ik krijg €80 euro per maand aan zak- en kleedgeld. (Volgens mij komt het neer op €25 zakgeld en €55 kleedgeld) Ik heb het niet heel krap, omdat ik mijn ondergoed en jassen niet zelf hoef te betalen. Schoenen betalen mijn ouders tot €50 in de winter en zomer, en de rest moet ik zelf bijbetalen.

Ik moet wel zeggen dat het ook lastig is om goed met je kleedgeld om te gaan (helemaal als je alles samen op je bankrekening krijgt) Een broek kost al snel €50, en je moet ook zelf in de gaten houden wat je nodig hebt. Als je een keer iets duurders wil, moet je hier rekening mee houden, maar dit is wel een goeie manier om met geld om te leren gaan.

Ik heb er met mijn ouders over gepraat, en als ik zakgeldverhoging wil, zal ik er ook meer zelf voor moeten doen. Dit vind ik eigenlijk heel redelijk.

Als je er met je ouders niet uitkomt hoeveel je per maand krijgt, zou ik eens rond de tafel gaan zitten, en samen gaan bekijken wat jij in een maand nodig denkt te hebben, en hoeveel geld je daaraan kwijt bent. (broeken hoef je niet elke maand nieuw te hebbem, en je hoeft ook niet elke maand truitjes van dure merken te kopen.) Ik denk dit het wat makkelijker moet maken.

Groeten, Naomi

Reactie voor op de website?

27.20. Oppassen

Ik ben 14 en ik pas op bij 4 gezinnen. Ik word per uur betaald, is dat raar? Ik zie overal per avond.

Bij gezin 1: 2 kinderen (6, 10) 2,50
Bij gezin 2: 2 kinderen (0,4) 2,50
Bij gezin 3: 5(!!!)kinderen (0,4,6,8,10) 3,00
Bij gezin 4: 1 kind (0) 2,50

Ik heb hierover onderhandeld en het is misschien niet extreem veel, maar als je zorgt dat je ongeveer minimaal 1x per week ergens kan oppassen is het een mooie extra.

Reactie voor op de website?

27.21. Oppassen

Hallo, ik ben een jongen van 14 jaar en ik pas opbij drie gezinnen.

gezin 1: 2 kinderen> €5,50-6,00 p/u
gezin 2: 2 kinderen> €6,20 p/u
gezin 3: 2 kinderen> €7,50 p/u

Ik weet dat dit heel veel is, maar ik vind dat je voor dit werk ook wel veel mag verdienen. Want het is een hele verantwoordelijkheid om op kinderen te passen. En als je dat goed doet mag je daar ook best veel verdienen..

Groet

Reactie voor op de website?

27.22. Oppassen

Hallo allemaal,

Ik ben Naomi en ik ben 13 jaar oud. Ik ga vaak in mijn vakanties van 9 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds naar een kinderdagverblijf en daar help ik dan ik krijg daar niks voor. maar ik vind het zo erg leuk dat ik eigenlijk wil gaan oppassen bij een 1 kindje en een ander gezin van 2 kinderen. hoe kan ik dit qua geld het beste aanpakken? (voor 1 kind en voor 2 kinderen)

Kusjes Naomi (andere)

Reactie voor op de website?

27.23. Wat ik vraag

hallo irene ik doe ook oppassen bij mijn buren en ik doe op 2kinderen oppassen en ik vraag €3,50 per uur

dylan

Reactie voor op de website?

27.24. Wat kan ik vragen

Ik ben een meisje van 12 jaar en ik weet echt niet wat ik moet vragen voor oppassen. Ik heb laatst 2 uur op een meisje van 10 maanden gepast en toen kreeg ik 5 euro. Is dat heel veel, of juist weinig?

Mirretje

Reactie voor op de website?

27.25. Oppas zoeken: afwachten

Je moet gewoon wachten tot het je aan komt waaien of hang anders je kaartje op in een supermarkt of ga langs bij een paar mensen zo is het mij ook gelukt

suc6

-xxx-iris

Reactie voor op de website?

27.26. Oppassen

Voor het bedrag wat ik krijg voor het oppassen heb ik van te voren geen eis gesteld of zo. Wel waren de ouders van de kindjes waar ik nu oppas op de hoogte dat ik al veel ervaring, lees 5 jaar, had. Dus ze wisten wel dat ik weet waar ik mee bezig ben en wat ik zoal moet doen.

Ik krijg momenteel € 7,50 per uur... en krijg vaak iets extra 's.

Mijn taken zijn op de kindjes letten natuurlijk ze eten geven. Met ze spelen en goed voor ze zorgen. Ik hoef geen huishoudelijke taken te doen. En ga ook weleens gewoon naar de kindjes toe om met ze te spelen.

Ik heb 1 vaste avond per week en vaak komen daar nog wel 1 a 2 avonden bij.

Bibi

Reactie voor op de website?

27.27. Oppassen

Hallo allemaal,

ik pas een aantal maanden bij de overburen op. het kindje is 14 maanden en in oktober komt er nog één bij!! ik krijg nu €3 per uur.

doei marieke

Reactie voor op de website?

27.28. Veel te weinig!

Hallo allemaal,

Ik ben zelf moeder van twee kinderen. Ik heb net de bijdragen voor het oppaswerk gelezen en ik vind dat de meeste ouders erg weinig voor hun oppas over hebben. Twee euro per uur in de avond, je moest eens weten wat de creche vraagt (zeker in de avond). Als ik in de toekomst gebruik ga maken van de oppas kunnen ze bij mij op meer dankbaarheid rekenen! Het is nogal een verantwoordelijkheid die je een ander geeft. Je gaat ervan uit dat er in noodsituaties ook goed gehandeld wordt.

Groeten Francis

Reactie voor op de website?

27.29. Hoeveel geld moet ik vragen?

Hallo !

Ik ben 15 jaar en kan oppassen bij een gezin maar ze vragen hoeveel ik per uur vraag, zelf zou ik het niet weten hoeveel ik moet vragen. Ze hebben 4 kinderen, de jongste is 18 maanden, de oudste is 5 jaar, ik moet op een zaterdagavond van half 8 tot half 1 oppassen, en als ik daar kom liggen alle 4 de kinderen al in bed, dus hoef ik niet zo veel te doen. Mijn vraag is hoeveel zou ik hiervoor moeten vragen per uur of per dag?

Marieke

Reactie voor op de website?

27.30. Oppasgeld

Hoi Marieke,

Wij hebben 4 kinderen, in de leeftijd van 10mnd. tot 10 jaar. Als wij oppas nodig hebben geven wij 2 euro per uur. Dit ronden we naar boven af. Heeft de oppas het druk gehad met bijvoorbeeld de jongste, dan geven we zo'n 2 euro extra. Misschien heb je iets aan deze informatie.

Groeten Elisabet.

Reactie voor op de website?

27.31. Zoek een baantje

Hallo mensjes

ik ben een meisje van 12en wil graag wat bijverdien door te babysitten maar ben ik nog te jong en hoe kan ik aan een gezinnetje raken waar ik bij mag gaan op passen !!

Een meisje dat graag geld uit geeft en daarom een baatje zoekt:p !! dikke Smak ran!!

Reactie voor op de website?

27.32. Voor mijn plezier

hée. ik ben 13. ik krijg in de maand 10 euro zakgeld. mijn ouders zijn gescheiden en mijn vader geeft geen geld. mijn moeder betaalt alles kleding. bios, spor, cadeautjes enzo. ik pas op mijn buurjongetje en verdien 1 euro per uur. is niet veel maar hun hebben ook niet veel geld en ik doe het voor mijn plezier.!!

ik

Reactie voor op de website?

27.33. reactie

Hallo,

ik ben 14 jaar en ik moet ook vaak oppassen. ik pas bij mijn buren op van kinderen van 4, 7, en 9 dan moet ik ze in bad en ik bed doen ong van 8 tot 12 en daarvoor krijg ik 3 euro per/uur dus totaal 15 euro. en ik pas ook bij andere mensen op daar krijg ik weer 3.50 per/uur maar 3 euro is wel de normale prijs
xx

Reactie voor op de website?

27.34. Hoeveel geld kan ik vragen?

Ik pas al een tijdje bij me buren op, die hebben 3 kinderen. Ik pas meestal van 8 uur avonds tot 2 uur op. Ik ben 16 en krijg 7 euro veelste weinig eigelijk!. Ze vroegen aan mij hoeveel ik wou hebben aan het begin toen zei ik maakt niet uit, ik dacht dat ik op zn minst 10 euro zou krijgen, mjha 7 euro HOE ZUINIG. Maar wat is eigelijk het minimum loon voor opassen voor een 16 jarige??

Reactie voor op de website?

27.35. Hoeveel geld ik geef

Hoi

ik weet niet wat de richtlijn is maar wij betalen aan onze oppas die is 18 jr 3 euro per uur. Maar wij kunnen gewoon weg en onze 4 kleine kinderen door haar op bed laten leggen. Ook heben we een oppas van 15 jr. Die kan oppassen, maar die laten we nog geen kinderen op bed leggen. Zij krijgt 2,50 per uur. Ikzelf vind 7 euro voor 6 uur oppassen wel erg weinig, dat komt neer op 1,15 per uur ongeveer. Maar goed, misschien toch nog maar eens over hebben, succes ermee.

Reactie voor op de website?

27.36. Oppasgeld

Voor de 16 jarige oppasser,

Kijk eens bij het NIBUD. Daar staan gemiddelde bedragen vermeld. Ik zelf geef 2 euro per uur, en rond naar boven af. Dit is een gemiddelde bij ons in de buurt.

Reactie voor op de website?

27.37. Prijs oppas

Hallo,

Ik denk dat je 3 euro per uur een goede prijs is voor iemand van 14. Dit hangt natuurlijk af van je leeftijd.

Reactie voor op de website?

27.38. Relext

ik beb 15
ik krijg maar ongeveer 2 euro maar dan mag ik daar een hele zak chips leeg eten drinken zo veel als ik wil en ik krijg een reep chocola die ik heel lekker vind.

Onder het oppassen mag ik op de computer en tv kijken natuurlijk maar dan het geluid wel niet te hard.

Reactie voor op de website?

27.39. 5,00-

haaaay,

ik pas op 2 kinderen al 1 jaar en ik ben 15 en ik krijg als ik van 1 tot 6 oppas 5 euro klopt dat ofniet en hoeveel euro kan ik per kind vragen ze zijn 3 en 6

liefs m

Reactie voor op de website?

27.40. Hoe kom je aan een leuke oppasbaan

ik heb overal briefjes in de brievenbussen gedaan en heb nu ineens 3 oppasgezinnnen en verdien 2 euro p uur

gruuzels jamilla

Reactie voor op de website?

27.41. Jeetje...

Nou als ik al die berichten heb gelezen denk ik dat ik heel verwend ben! ik pas elke zaterdag avond op 2 meisjes van 7 en 8 en ik krijg dan 4 euro per uur en ook soms op 3 kinderen van 5,7 en 9 en dan krijg ik smiddags 5 euro per uur!

kus ella

Reactie voor op de website?

27.42. Te weinig!

Ik verbaas me erover hoeveel mensen van rond de 14 jaar te weinig betaald krijgen! Zeker als het ook nog om zulke late avonden gaat. Bij een gezin van 3 kinderen behoort een oppas niet minder dan 8 euro per uur te krijgen en als het na 12 uur 's nachts is moet er nog extra bij. Ikzelf ben 23 en pas op bij 2 gezinnen van elk 3 kinderen en ik heb zelf ook nagevraagd bij NeedaNanny hoeveel een oppas moet verdienen. Dit kwam eruit:

Voor 1 kind : min. E 4,00 p.u.
voor 2 kinderen: min. E 6,00 p.u.
voor 3 kinderen: min. E 8,00 p.u.

(indien hier huishoudelijke taken bij komen tel hier een euro per uur bij op. Ook na 12 uur 's nachts moet het tarief verhoogd worden met ong. 30%)

Nu weet ik niet hoe het werkt als je jonger bent, maar toen ik 15 was en oppaste kreeg ik ook minder geld (ong. E 2,50 p.u.voor 2 kinderen, maar wel voor hetzelfde werk!) Spreek dus vantevoren goed af met de ouders hoeveel je wil verdienen en wees niet bang om je bedrag te noemen! Jij draagt op die tijd verantwoordelijkheid voor hun kinderen en dat is niet niks.

Succes met oppassen!

Reactie voor op de website?

27.43. Hoeveel krijg je als je een avond gaat oppassen?

Ik had een vraagje: ik wil gaan oppassen en ik weet niet hoeveel je dan ongeveer krijgt. (ik ben 12 jaar)

Mandy

Reactie voor op de website?

27.44. Hallo

hey ik vind die 7.50 dat je krijgt heel weinig ik ga nu zaterdag 24 febr. gaan babysitten bij mensen die ik niet echt ken en ik krijg 4euro per uur en vanaf 12u s'nachts 3 euro dus ik zou van 8 u tot 12 u 16 euro krijgen

grtz tatianake

Reactie voor op de website?

27.45. Oppas

Ik pas 4x in de week op en krijg bij elke familie rond de 3.50. Ben 15 en aangezien ik bijna niks hoef te doen behalve de kinderen vermaken overdag en s'avonds tv kijken (erg moeilijk) vind ik dit een mooi bedrag. De ouders kwamen zelf met het bedrag trouwens. Vraag gewoon aan de mensen waar je moet oppassen wat zei een mooi bedrag vinden.

Reactie voor op de website?

27.46. Vraag 18

het is niet weinig hoor misschien moet je ook eens kijken in de h&m hartstikke leuke kleren voor weinig centen..... en wees blij met wat je al wel niet hebt......

Reactie voor op de website?

27.47. Wat kan ik vragen voor het oppassen?

het tarief dat je afspreekt met de ouders, hangt af van het aantal kinderen waarop je gaat passen.voor 1 kind is €6 per uur een redelijk basisbedrag om te vragen. het uurbedracht van €6 is slecht een vergoeding voor het feit dat je gebonden is en de verandwoording hebt voor het kind. het is gee loon voor werkzaamheden vraagt het kind veel aandacht dan kan €6 aan de lage kant zijn. als er 2 kinderen zijn dan kan je ongeveer €8 per uur vragen bij 3 of meer kinderen €9.

dit is de site waar de uitleg op stond hopelijk heb je er iets aan www.zoekoppas.be

Reactie voor op de website?

27.48. Beetje veel

Sorry hoor maar ik vind 6, 8 of 9 euro per uur een belachelijk hoog bedrag. Dat is bijna evenveel dan dat bijvoorbeeld taxichauffeurs zoals leerlingenveroer krijgen netto. En dat zijn volwassenen die een opleiding hebben moeten volgen, zichzelf of een gezin moeten onderhouden enz. Hier gaat het om jongeren die dit als bijverdienste doen in de meeste gevallen.

Ik ben het dan ook met het meisje van 15 eens dat 3.50 euro (per uur ga ik van uit) een mooie vergoeding is. Ik vind wel dat je overdag meer mag vragen dan wanneer de kinderen in bed liggen en slapen. Stel je voor dat je als ouders van een paar kinderen een keertje uit eten wil en dan een oppas nodig hebt. Zeg van 7 tot 12 uur en die vraagt 9 euro.... ben je al 45 euro (= 100 gulden) kwijt aan oppas!! Das toch bijna niet meer te doen!

Reactie voor op de website?

27.49. Dit is echt ernstig!

Ik ben een meisje van 11 jaar en pas op bij mijn buren! Ik vindt het echt geweldig om op te passen ze zijn: 3, 5, 7 Ik krijg voor 2 uur 5 tot 10 euro ik pas niet smiddags op dat zou ik wel willen. En ik pas meestal van half 7 tot half 9 op

van meisje

Reactie voor op de website?

27.50. Wij krijgen ...

Hee allemaal,
Wij zijn Chantal & Jorieke en zijn allebei 13.
Wij hebben overal werk gezocht de , Molen, De spar maar daar hadde ze al genoeg mensen en kon het dus nie toen zijn we langs de deuren geweest bij mensen met kinderen die vrouw zei gelijk jaa super dat jullie juist hier komen en gaaan we daar binnenkort opppasen.
Wij vragen ongeveer per uur = 2,00 / 2,50.

Groetjes, Chantal en Jorieke

Reactie voor op de website?

27.51. Oppas vergoeding

Ik ben 15 jaar en pas regelmatig op 2 kindjes van 1 en 6. Daarvoor spreek ik altijd een vast bedrag per avond af. In de vakantie krijg ik vaak een extra vergoeding. Als ik oppas van 8 tot 12 krijg ik ongeveer 20 euro. Het ligt er dus een beetje aan. Voor een 15 Jarige kan je het best ongeveer 2 of 3 euro geven.

Reactie voor op de website?

27.52. Waarde van geld

Nu vind je het leuk dat je zoveel krijgt. Later niet meer. Je krijgt als je begint met een baantje zoals elke scholier/student gewoon net als iedereen het minimumloon. Je leert op deze manier de waarde van geld niet kennen. Gokje: je ouders werken allebei?

Groetjes, Susanne (25)

Reactie voor op de website?

27.53. Baantjes

Ik let gewoon goed op mensen, als je ziet dat ze kinderen hebben is het helemaal niet gek als je gewoon naar ze toe loopt en vraagt of ze een oppas nodig hebben. Ik heb op die manier nu vier baantjes, (kranten brengen,oppassen,brieven ordenen en kranten vouwen. Hopelijk heeft mijn brief zin. hero 13

Reactie voor op de website?

27.54. ik ben ook 12

Ik ben ook 12jaar en pas op bij mijn neefjes van bijna 4jaar. Ze zijn met zn tweeen, dus ik vraag 1euro perkind per uuur

Famke

Reactie voor op de website?

27.55. Oppassen

Ik pas op bij een gezin met 2 kinderen.
De ene is 1 jaar en de andere is 4 jaar.
Ik ben 15 jaar (bijna 16).
Ik krijg 2,50 per uur en soms ietsjes extra.
Is dit normaal of kan ik meer vragen en hoe vraag je zoiets:S?

Reactie voor op de website?

27.56. Ik krijg voor oppassen

Heeee

ik pas bij een meisje van 7 op en bijna elke dag wel een uurtje ik krijg 3 euro per uur soms moet ik wel eens 4 uur oppassen en krijg ik meetsal 15 euro. Ik moet soms als ik een vrije dag heb van kwart over 7 s'ochtends tot 6 uur savonds oppassen en dan kirjg is 40 euro. Ik ben er tevreden mee en doe het graag soms zeg ik dat ik het ook voor 20 doe maar dat neemt ze niet aan omdat ze erg blij met me is :)

ik ben 15 jhaar. En je mag gerust 3 euro per uur vragen want het is een verantwoording !

xxx

Reactie voor op de website?

27.57. Ik oppas voor 3 euro per uur

Hallo, ik pas op voor 4 euro per uur en vind het wel goed! als ik het druk heb gehad krijg ik vaak iets extra's tot 3 euro ofzo. als ik oppas, zijn meestal de ouders wel thuis maar heel druk bezig, vandaar die 3euro ;)

TIP: als je 12 bent en wil oppassen kun je dat net als mij vragen als de mensen wel thuis zijn maar weinig tijd hebben groejtess ;)

11 jaar is minder. sorry is echt te jong. ik pas op kinderen van 6 en 8

Reactie voor op de website?

27.58. Mijn bedrag

Hoihoi. Ik krijg bij mij in de straat, daar pas ik op 2 kinderen op van 2 en 4, 3 of soms 3,50 per uur. Ik pas daar van 7 tot 9 op en krijg 7 euro. Soms er iets extra-s bij.

Ik heb ook nog een adres, en daar heb ik een keer met die kinderen gegeten, van 6 tot half 11 ongeveer opgepast en kreeg toen 20 euro.

Het ligt heel verschillend. Maar ik krijg geloof ik meer dan de gemiddelde hierzo. En het laatste oppasadres waar ik het net over had hebben nu 3 kinderen, eentje van 2 maanden, een van 4 en een van 6, en ik heb gisteren op het kindje van 2 maanden gepast van 9 tot 3 uur overdag en heb toen 20 euro verdiend.

Anouk

Reactie voor op de website?

27.59. Oppassen

Heeiii Ik moet vanavond voor het eerst oppassen bij mijn buren. Ze hebben een meisje van 6 en eentje van 7 . Hoeveel moet ik dan per uur vragen?

xxxx. Girly

Reactie voor op de website?

27.60. Hoeveel moet ik vragen?

Ik moet morgen voor het eerst op passen bij een meisje uit groep 4. Vanaf half 7 tot 11. Ik ga er van uit dat ze al gegeten heeft, maar ik moet haar nog wel naar bed brengen enz. Hoeveel moet ik vragen?

Groetjes Nikki

Reactie voor op de website?

27.61. Oppassen

Hallo, ik ben 13 jaar en ik pas bij 2 kinderen (2 en 4) op. Ik krijg daar 5 euro per uur betaald. Als ik een half uur op moet passen krijg ik gewoon 5 euro. Toen ik begon met oppassen bij hun kreeg ik 2.50 euro per uur. Dat vonden ze zo'n onhandig getal dat ze het hebben afgerond op 5 euro.

Lara

Reactie voor op de website?

27.62. Oppassen

Hoi, allemaal,

Als ik zo de bedragen lees, wat de oppas krijgt, vind ik het best wel aan de lage kant. 2 euro, 3 euro. Vooral als je op meerdere kinderen moet oppassen. Hoe meer kinderen hoe meer geld je krijgt, lijkt me logisch.

Volgens mij buiten sommige ouders de opppassen uit. Omdat het toch meestal jonge meisjes zijn en die durven niet zo veel te zeggen. Zo dat moest ik effe kwijt.

Oma van 4 kleinkinderen

Reactie voor op de website?

27.63. prijs oppas

Reactie op Een vraagje over oppaswerk

Hallo Allemaal

Ik heb zelf als oppas gewerkt met een contract. Nu ben ik zelf moeder van een kindje van bijna 1 en ook op zoek geweest naar oppas. Gelukkig heb ik er inmiddels 1 gevonden maar ja wat betaal je iemand? Wat ik hier lees is erg verschillend en natuurlijk afhankelijk van hoe oud je bent, wat je moet doen, hoeveel kinderen.... Betalen per uur is wel makkelijker dan een vast bedrag omdat je soms wel meer met de kinderen bezig bent dan andere keren.

Als je officiele bureaus moet inschakelen krijg je 4,70 per uur bij 1 kind, 6,70 bij 2 kinderen en 7,40 bij 3 kinderen of meer... Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

En over kleedgeld gesproken. Ik ging op mijn 17e het huis uit en heb vanaf toen voor mijzelf moeten zorgen. Niet omdat mijn ouders daarin beslisten maar omdat ik dat zelf wilde. Door kleedgeld heb ik geleerd hoe je voor jezelf kunt zorgen en hoe duur dingen zijn. En als je inderdaad merkkleding wilt en schoenen van 200 euro ja dan heb je een probleem. Maar om daarom 100 euro per maand aan kleedgeld en zakgeld te betalen vind ik ech te veel. Dit heb je ook niet als je straks op jezelf gaat wonen. Probeer er juist een sport van te maken om zo veel mogelijk te kopen voor weinig! En daar zit ook echt merkkleding bij!

Hopelijk hebben jullie hier wat aan!

Groetjes Marsja

Reactie voor op de website?

27.64. Oppas

Ik ga oppassen op een jongen van 8 jaar, en ben zelf bijna 15 jaar. Zijn moeder vroeg me wat ik vroeg per uur, maar dit vind ik erg lastig.

Ik pas ook ergens anders op en daar krijg ik 5 euro per uur, dit is geloof ik best veel.

Wat ik een mooi bedrag?

Randy

Reactie voor op de website?

27.65. Ik heb werk!

Tips, vraag of je kan oppasen op kinderen bij kennisen, familie enzoo. Dan hoor je wel of het kan, en anders ga je honden uit laten ofzoo.

Ik verdien met oppasen 2,50 per uur, niet te duur en niet te weinig.

Baby Zittr

Reactie voor op de website?

27.66. Ik heb werk!!

neej ik heb 3,33 nu per uur

xxx me

Reactie voor op de website?

27.67. Oppas vergoeding

Hoi ik ben een meisje van 18 jaar, heb veel ervaring met kinderen en volg een kindgerichteopleiding.
Dit is was ik zo ongeveer verdien per uur:
1 tot 2 kinderen: 4 euro per uur
3 kinderen: 4,50 euro per uur

Dit is gedaan in overleg met de ouders. Zelf vind ik dit prima bedragen

Wel vind ik het terecht dat je op basis van je ervaring en leeftijd meer verdient dan iemand van bijv. 14 jaar en met geen tot weinig ervaring dan is 2 tot 3 euro per uur echt meer dan genoeg!

Ik hoop dat er mensen zijn die er wat aan hebben.

Groetjes

Reactie voor op de website?

27.68. Ik krijg 2 euro

Ik pas op 3 kinderen van 10,6 & 4 en krijg 2 euro pr uur betaald. Is dat nou goed of niet?

Femke

Reactie voor op de website?

27.69. re: Femke, oppassen 2 euro

Hey Femke,

kweenie hoe oud je bent, maar ik ben 16 en krijg 3,50 per uur voor 1 kind van 1 1/2 jaar. Overdag en 's avonds. Maakt dus niet uit of ik hem bezig moet houden en met hem moet eten, of hem op bed leg en daar op de bank een filmpje ga kijken. Ik vind het zelf ook wel behoorlijk veel, heb zo op een avond 20 euro. Groetjes!

Corina

Reactie voor op de website?

27.70. Oppassen 2.50 tot 4 euro

Hoi!

Ik ben 17 jaar en ik krijg bijna overal 2.50 per uur. Sinds kort ga ik ergens anders ook oppassen en daar kwam die familie zelf mee om mij 4 euro per uur te betalen.

Laat dus altijd het bedrag aan hun over. Als het te weinig is, zeg je gewoon wat jij zelf in gedachten had. Maar vraag niet te veel want het moet natuurlijk wel zo zijn dat ze je blijven vragen!

Liefs, Eline

Reactie voor op de website?

27.71. Moeder van 4 dochters

Reactie op Dit is echt ernstig!

Iedereen roept dat men van het kleed- en zakgeld niet altijd kunt rond komen, maar je moet leren om met dit bedrag rond te komen. Als ouders moet je ook elke maand rekenen wat wel of niet kan.

Mijn mening over oppassen in de avonduren: ik vind 5 euro per uur heel normaal voor iemand van 18 jaar en na 24 uur iets extra, je hebt best veel verantwoordelijkheid.

Mijntje

Reactie voor op de website?

27.72. Oppassen Sas

Reactie op Oppas

Hoi Sas,

Je moet veel meer gaan vragen ik vind zelf (moeder van 2 kinderen) dat hetgeen jij krijg schandalig is. Je past op kleine kinderen en zelf ben je ook nog vrij jong dus dat is een hele verandwoordelijkheid wat waarschijnlijk goed doet anders liep je er vast niet meer dus heb er vertrouwen in dat je een goeie oppas bent.

Maar van 8 tot 12 uur is 4 hele uren en dan maar 7,50 euro dat is nog geen 2 euro per uur voor 3 kinderen. Nee ik zou zeggen 4 euro per uur is redelijk voor 2 kinderen. Bij meer kinderen zou ik 5 euro per uur zeggen.

Hoop dat je iets aan mijn antwoord hebt.

Gr Fleur

Reactie voor op de website?

27.73. Oppasvergoeding voor scholieren

Reactie op Een vraagje over oppaswerk

Hoi allemaal,

Voor meiden die gaan oppassen, op de site van het nibud staat wat meer informatie over de vergoeding die je kunt vragen: www.nibud.nl/uitgaven/kinderen/oppas.html. Zij geven o.a. aan tussen € 2,60 en € 3,90 per uur!

Succes
Marianne

Reactie voor op de website?

27.74. Oppassen

Hoi allemaal,

Ik ben een meisje van 12 jaar en ik pas geregeld op. Ik krijg meestal als ik de hele dag oppas op een kindje van net een en een kindje van net 3 2,50 per uur. Dat is dus best normaal maar ik doe wel veel zoals:
Stofzuigen
Opruimen
Schoonmaken
Naar bed brengen
Mee wandelen
Af en toe de boodschappen.

Er veel werk dus maar wel leuk. Ik ben er blij mee. Maar krijg ik eigenlijk wel gegoeg betaald voor wat ik doe?

Groetjes Nieke

Reactie voor op de website?

27.75. Oppassen

ik pas op op 3 kinderen van 2jaar 6jaar en 8jaar ik moet ze nog op bed leggen en dan niks doen ik krijg per uur 5 euro in totaal,ik ben bijna 16...

Melanie

Reactie voor op de website?

27.76. Oppastarief

Ik ben 14 en pas op mijn buurmeisjes, ik krijg hiervoor 3 euro per uur. Meestal ronden ze het naar boven af of krijg ik iets meer. Gister paste ik op van 19-23 uur en toen kreeg ik 16 euro, maar dan ruim ik ook de vaatwasser in en uit en ruim ik een beetje op. Als je moet koken kan je wel iets meer vragen, dat doe ik ook.

succes! Brechtje

Reactie voor op de website?

27.77. Re: oppassen

@ Nienke: Je krijgt echt te weinig betaald! Ik krijg meer dan 3 euro p/u en ik ruim alleen een beetje op en kook soms. Ik zou rond de 4 euro p/u of meer vragen voor het werk wat jij allemaal doet. Je bent bijna hun schoonmaakster! Je kan het heel subtiel vragen door bijv. te zeggen dat je die dag ook schoon hebt gemaakt, en of je daar wat meer voor zou mogen krijgen.

Veel succes! x

Reactie voor op de website?

27.78. Oppascursus

Hoi allemaal,

ik ben 12 jaar en ik ga binnenkort voor het eerst oppassen. In de afgelopen weken heb ik meegedaan aan een oppascursus, ik heb daar geleerd hoe je moet omgaan met kinderen en wat je moet doen bij ongelukken. Kan dit van invloed zijn op wat ik betaald ga krijgen?

Groetjes!

Christel

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Een vraagje over oppaswerk

 1. Een vraagje over oppaswerk
 2. Oppaswerk
 3. Ikkuh krijg volgens mij genoeg als ik naar bedragen hier kijk
 4. Oppas
 5. Oppassen
 6. Wat is een redelijk oppasvergoeding?
 7. Reactie op irene
 8. Oppassen
 9. Geld voor oppassen
 10. Geld oppassen
 11. Vraag geenvast bedrag
 12. Oppaswerk
 13. Kleedgeld
 14. FF mijn reactie
 15. Oppasvergoeding
 16. Gemiddeld inkomen
 17. Oppassen
 18. 50€
 19. Lastig
 20. Oppassen
 21. Oppassen
 22. Oppassen
 23. Wat ik vraag
 24. Wat kan ik vragen
 25. Oppas zoeken: afwachten
 26. Oppassen
 27. Oppassen
 28. Veel te weinig!
 29. Hoeveel geld moet ik vragen?
 30. Oppasgeld
 31. Zoek een baantje
 32. Voor mijn plezier
 33. reactie
 34. Hoeveel geld kan ik vragen?
 35. Hoeveel geld ik geef
 36. Oppasgeld
 37. Prijs oppas
 38. Relext
 39. 5,00-
 40. Hoe kom je aan een leuke oppasbaan
 41. Jeetje...
 42. Te weinig!
 43. Hoeveel krijg je als je een avond gaat oppassen?
 44. Hallo
 45. Oppas
 46. Vraag 18
 47. Wat kan ik vragen voor het oppassen?
 48. Beetje veel
 49. Dit is echt ernstig!
 50. Wij krijgen ...
 51. Oppas vergoeding
 52. Waarde van geld
 53. Baantjes
 54. ik ben ook 12
 55. Oppassen
 56. Ik krijg voor oppassen
 57. Ik oppas voor 3 euro per uur
 58. Mijn bedrag
 59. Oppassen
 60. Hoeveel moet ik vragen?
 61. Oppassen
 62. Oppassen
 63. prijs oppas
 64. Oppas
 65. Ik heb werk!
 66. Ik heb werk!!
 67. Oppas vergoeding
 68. Ik krijg 2 euro
 69. re: Femke, oppassen 2 euro
 70. Oppassen 2.50 tot 4 euro
 71. Moeder van 4 dochters
 72. Oppassen Sas
 73. Oppasvergoeding voor scholieren
 74. Oppassen
 75. Oppassen
 76. Oppastarief
 77. Re: oppassen
 78. Oppascursus

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.