Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Mijn zoon van 11 rookt!

Vandaag ben ik erachter gekomen dat mijn zoon van 11 rookt! Ik was zo teleurgesteld in hem dat ik het haast niet kon geloven maar het is echt zo. Nu is het een kwestie van hoe pakken we dit aan want dat ik dit niet tolereer dat is hem al wel duidelijk. Heeft iemand suggesties??

Reactie voor op de website?

3.1. mijn zoon van 11 rookt..

hoi daar.. Ik weet niet of je er iets aan hebt, maar ik zelf ben begonnen met roken toen ik negen jaar was, ook omdat iedereen in mijn omgeving rookte, niet goed te praten natuurlijk, maar mijn vader heeft echt in mijn ogen wel op de goeie manier aangepakt. Die zei: NEGEN JAAR EN NU AL ROKEN, GAAT ECHT NIET GEBEUREN, ALS JIJ ZO NODIG WILT ROKEN, DOE JE DAT THUIS, EN NERGENS ANDERS, EN NIET ALLEEN, MAAR ALLEEN MAAR WAAR IK BIJ BEN. Nou ik kan je verzekeren dat het dan niet echt stoer leuk of spannend meer is hoor. Ik heb het daarna dan ook minstens drie jaar niet meer gerookt. Ik ben op mijn twaalfde op de hogere school weer gaan roken, maar weer met die verstandhouding, dat ik alleen maar shag mocht roken die mijn pa had gekocht, en ik mocht er op dat moment maar 5 per dag, de rest pakte hij af, en liet hij niet merken dat ik buiten die 5 peuken per dag kwam, want dan brak de hel los.

Gelukkig heb ik die hel nooit hoeven meemaken, want die 5 peuken waren naturlijk zo op, en verder dan die 5 taalde ik er niet naar. In de schoenen van mijn broer heb ik echt niet willen staan in die tijd. mijn vader werd het meeste kwaad gewoon weg omdat mijn broer rookte uit iemand anders zijn pakie shag, omdat je niet wist wat er in zat, en eerlijk gezegd, tegenwoordig al helemaal niet, toch? Dus mijn broer op sleeptouw met pa naar het dichtsbijzijnde afkickcentrum, en niet maar voor een keertje hoor, nee, deze ging eerst op de eerst vrije dag van mijn broer een dagje voor de ingang zitten en samen de mensen tellen die er naar binnen gingen. Dat zijn er toch best wel veel hoor. Daarna na een telefoontje mochten ze een middag een programma mee draaien, ze keken wel raar, maar het heeft echt wel effekt gehad, mijn broer rookt mog steeds niet,, toch niet gek van die pa van mij. Hopende dat je zoon in een fase zit, en der snel mee kapt hoor.
sterkte hier mee. Mariska..

Reactie voor op de website?

3.2. Mijn zoon van 11 rookt

Ik zou ook teleurgesteld zijn als ik er achter zou komen als een van mijn kinderen zou roken. Maar ja ik geef zelf ook niet het goede voorbeeld. Ze weten wel van mij hoe verslavend het is en heb hen dit ook wel verteld. Ook zij balen ervan dat als ik weer eens een periode gestopt ben en weer begin en zien hoe moeilijk ik het heb om het echt vol te houden. Ik hoop dat je zoon het houd bij het uitproberen en niet al de hele dag zit te paffen, een nicotine verslaving is zo geboren en zie hem daar maar eens vanaf te krijgen.

Maar hoe komt een 11 jarige aan sigaretten? Ook al zul je het verbieden, stiekum roken is altijd spannend. Ik hoop dat je het ruikt als hij heeft gerookt, dan kun je hem hier direkt op aanspreken en ook vragen hoe hij nu weer aan die sigaretten is gekomen. Ook ik hoop voor jullie dat het gewoon een fase was en er snel mee kapt.

Reactie voor op de website?

3.3. Interessante is eraf

Ook ik ben een moeder die zelf helaas rookt, mijn kids van 7 en 10 vinden het blijkbaar erg interessant en stoer, dus heb, misschien niet zo verstanding maar wel effectief. Beide kids een trekje van een sigaret laten nemen, met wel de gewenste uitwerking: "ieieieiew gatver nou ik ga nooit roken hoor!" We moesten hier erg om lachen en ik moet zeggen dat ze het nu echt niet meer interessant of stoer vinden. Naar ik hoop hebben ze er iets van geleerd, namelijk roken is echt niet lekker of stoer of interessant of wat dan ook, het is gewoon een vervelende gewoonte die je jezelf niet moet aanleren.

En ook mij wordt nu regelmatig gevraagd door de kids wanneer ik nu eens eindelijk stop met dat vieze gerook...

Reactie voor op de website?

3.4. Roken: hoe moet je het vertellen

hoii ik ben een meisje van 13 en ik rook.
we hebben ook een buurt waar veel gerookt word en echt van die soort dingen. mijn ouders weten het gelukkig niet. maar ik wil heel erg graag stoppen maar ik weet niet hoe

wie kan me helpen ?!?!

anoniem

Reactie voor op de website?

3.5. Roken

Ik ben elf en heb voor het eerst een sigaretje gerookt is 1 keer erg en schadelijk?

Anoniem

Reactie voor op de website?

3.6. Gevaar roken?

Als het bij één keer roken blijft is het niet direct een ramp, maar laat het bij die ene keer! Het gevaar van verslaving is groot op jouw leeftijd, dat is wel schadelijk.

Succes!

Reactie voor op de website?

3.7. Een trekje laten nemen kan ook fout gaan

Reactie op Interessante is eraf

Ik las in één van de reacties dat iemand hele jonge kinderen een trekje liet nemen van een sigaret om te laten proeven hoe vies het is. Dat idee heb ik ook eens gehad. Maar mijn dochter van 9 jaar vond het helemaal niet vies en erg interessant. Waar sta je dan als je zelf rookt? Er zitten risico's aan vast die ik ook niet had voorzien. Enfin, na veel gepraat en gezeur (en stiekem gerook) heb ik haar onder zeer strenge voorwaarden, met als meest belangrijke dat niemand het mocht weten, één sigaret per dag laten roken vanaf dat ze 10 werd.

Helaas inhaleerde ze vrijwel meteen al, dus dat werkte ook niet, zo bleek later. Er werd ook nog weleens stiekem gerookt, wel thuis gelukkig. Toen dat voor de derde keer uitkwam dacht ik, laat ook maar, je bent net als ik verslaafd, en kom maar uit de kast als je naar de middelbare school gaat.

Ze is nu 12 jaar. Ze rookt sinds een half jaar ook buitenshuis. Ze rookt nu dus al drie jaar en ze is net zo hopeloos verslaafd aan nicotine als ik. Gek genoeg wende het best wel snel voor mij om haar steeds met een sigaret te zien. Verder is het in alle opzichten een wolk van een meid, dus ja. Jonge kinderen dus beter maar geen trekje laten proberen, maar het is ook niet het einde van de wereld als ze wel rookt. Ik heb het liever dan drank of drugs.

Lisette

Reactie voor op de website?

3.8. Het is lekker

Ik ben 11 en rook 2 pakjes per dag en het is erg lekker mijn ouders vinden het gewoon goed

thomas

Reactie voor op de website?

3.9. Ik rook door mijn moeder

Ik ben nu 12 jaar oud. Ik rook vanaf toen ik negen werd. Mijn moeder liet mij een trekje nemen en ik vond het wel lekker. Toen was ik acht. Maar ik had toen mijn moeder aan het werk was de volgende dag stiekum een sigaret gepakt. En toen vond ik het nog lekkerder dan de vorige keer. Daarna kocht ik elke dag een pakje. Toen ben ik verslaafd geraakt. Nu rook ik een en een half pakje per dag mijn ouders weten het nu. En ze vonden het niet heel erg want ze roken zelf ook. Ik heb het alleen tegen vrienden gezegt. Ik zit nu in de eerste. Ik mocht toen ik het gezegt had eerst allen thuis roken. Ik word 13 9 2004 13 en dan mag ik ook buitenshuis roken. Daar ben ik erg blij om want ik kan iegelijk niet meer zonder sigaretten.

Reactie voor op de website?

3.10. Ik rook door mijn moeder

Ik ben nu 13 jaar en rook nu al dat kwam doordat er bij ons sigaretten op tafel lagen voor het bezoek. ik pakte er stiekum 1 van weg wat was deze lekker8

Henk

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Mijn zoon van 11 rookt!

  1. mijn zoon van 11 rookt..
  2. Mijn zoon van 11 rookt
  3. Interessante is eraf
  4. Roken: hoe moet je het vertellen
  5. Roken
  6. Gevaar roken?
  7. Een trekje laten nemen kan ook fout gaan
  8. Het is lekker
  9. Ik rook door mijn moeder
  10. Ik rook door mijn moeder
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.