Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

29. Hoeveel?

Wij hebben thuis regelmatig ruzie over kleding! Hebben ze net nieuwe schoenen, moeten ze een nieuwe trui, jas, broek. Het blijft maar doorgaan!

Zouden jullie mij een tabel kunnen mailen hoeveel een minderjarige van 15 jaar nodig heeft.

Reactie voor op de website?

29.1. Het Nibud

Bij het Nibud kun je de folder Wat kost een kind aanvragen

Reactie voor op de website?

29.2. Kostgeld

Zelf moest ik thuis vroeger 1/3 van mijn geld afstaan voor kostgeld. Ik vind dit ook voor mijn zoon een redelijk bedrag.

Reactie voor op de website?

29.3. Wat kost een kind!?

Wat een rare titel voor zo'n boekje van het Nibud: wat kost een kind? Elk kind is anders! Ik ben 16 en koop bijna alleen merkkleding, daarom krijg ik 200€ per maand kleedgeld. Mijn ouders vinden dat ik mooie dingen koop en vinden het leuk dat ik er goed bij loop. Aan zakgeld krijg ik 275€, moet ik ook uitgaan van betalen. Maar als ik een nieuwe mobiel of mp3-speler wil, betalen zij dat weer.

Reactie voor op de website?

29.4. Ik sla steil achterover!!!!!!!

Die meid/knul krijgt 200€ per maand kleedgeld en 275€ om uit te gaan, en omdat dat wel weinig is betalen zijn ouders zijn scooter en mobieltje?

Ik kan dit bijna niet geloven................

Zij/Hij zou eens een maandje hier moeten komen, mijn zoons sparen en werken zelf voor hun scooter, uitgaan is een videootje huren met 6 vrienden en een half kratje bier, en een lol dat ze hebben! De meesten fietsen trouwens liever dan ze een scooter hebben. Twee truien en twee broeken en t-shirts, daar doen ze een half jaar mee...... van kleedgeld wat één tiende is van wat dit kind krijgt. Hoe moet dit kind ooit leren werken voor wat het wil? Zou het met minder ook nog tevreden kunnen zijn? Als ik zoveel geld had zou ik het mijn kinderen nog niet geven, gewoon omdat het niet gezond is volgens mij.

Reactie voor op de website?

29.5. Er is meer in de wereld dan materie

Dit soort luxe artikelen zou ik nooit betalen, zelfs niet als ik het geld ervoor zou hebben. Een mobieltje vind ik zulke onzin voor een jong kind, dat ik daar geen cent voor zou uitgeven. Een scooter kan nog nut hebben als je zoals hier kan, zo'n 20 kilometer van school afwoont, maar dan nog zou het niet gewoon zijn.

Onze kinderen krijgen een bankrekening met 12,50€ per maand vanaf de eerste maand dat ze naar de middelbare school gaan. Daarvan moeten ze alle extra's betalen. Dat geld dus ook voor kleding die ze graag willen hebben. De oudste is er heel handig in en gaat af en toe naar Den Helder om daar bij de dump precies de kleding te halen die hij hebben wil. Ook houdt hij heel scherp de aanbiedingen en uitverkopen in de gaten.

Toen hij niet meer genoeg had aan zijn zakgeld heeft hij een baan gezocht, hij werkt dus voor al zijn extra's. Hij heeft de mazzel dat hij van de zomer met een vriend mee kan naar Portugal en behalve airmiles heeft ons dat niets gekost. Toen hij zelf vond dat hij te veel geld uitgaf heeft hij een spaarrekening geopend, en er gaat nu automatisch een deel van zijn salaris naar de spaarrekening. Hij wordt in juni 17.

De tweede is een meisje, zij is pas 14 en heeft dus nog geen baan. Wel neemt zij de baan van haar broer over zodat hij naar Portugal kan, want anders kon hij geen vrij krijgen ivm met de bouwvak. Ook zij betaalt al haar extra's van die schamele 12,50€. Af en toe koopt ze er kleding van. Maar zeker al haar make up e.d.

Zulke bedragen als zak en kleedgeld dragen er toe bij dat het een maatschappij wordt waar het recht van de rijkste gaat gelden. Je ziet nu al dat de economie steeds meer gericht is op tweeverdieners. Ik geloof niet dat ik dat wil voor mijn kinderen. Ik hoop dat ik ze mee kan geven dat er meer is in de wereld dan materie. En vooralsnog hebben de kinderen niet het idee dat ze achter gesteld zijn bij kinderen op school.

Reactie voor op de website?

29.6. Ook als het niet hoeft!

Weird zoals mensen reageren! Ik bedoelde alleen maar dat iedereen anders is en dat 'het kind' van het Nibud niet bestaat! Maar toch ff replye: ik geloof niet dat een gozur die 16 is liever fietst dan scootert. Ik vind mezelf niet te jong voor een mobiel, er lopen gassies van 11 rond met een mobile!

Ik vind vierhonderd piek kleedgeld niet te veel, als je kijkt wat een winterjas kost, nou 500 piek ben je wel kwijt als je een goeie wil (bv Helly hansen) en als je een jeans gaat kopen, een g-star is zo 200 piek en een collector's item levi's 500, die kan je krijgen bij de Levi's store in Haarlem. Dit schrijf ik niet om op te scheppen maar om te zeggen dat kleren dat gewoon kosten.

Hoe iemand trouwens concludeert aan de hand van mijn kleedgeld dat het recht van de rijkste gaat gelden weet ik niet en mijn ouders zijn ook geen tweeverdieners. Ik weet wel dat ze veel voor me over hebben en ik krijg ook andere dingen van ze als geld en scooters.

Verder ben ik heel gezond dus daar hoeven jullie je geen zorgen over te maken en ik ga later ook werken, denk ik. Ook als het niet hoeft, dus dat komt wel goed.

Reactie voor op de website?

29.7. Verschil moet er wezen

Verschil moet er wezen, dat vind ik ook. Maar zou je me eens uit kunnen leggen wat je ervan leert? Als jij nu al zo'n kleine duizend piek per maand hebt te besteden, welk salaris heb jij dan nodig als je volwassen bent, en ook nog allerlei "verplichte" uitgaven hebt.

Enne..... ik ken meer jongeren die géén scooter willen, dan die wél zo'n ding willen. Bij hen valt een scooterbezitter onder de categorie "kakkers" en milieuvervuilers.

Maar ja, verschil moet er wezen. Nietwaar?

Reactie voor op de website?

29.8. Al zit je in de bijstand

Wel f***ing irri dat er geen namen in deze stukjes staan, dan kan je duidelijk maken op wie je reageert (ik heet Donny). Maar tegen de mevrouw (denk ik) hierboven, die woont waarschijnlijk heel ergens anders, want mijn vriend(inn)en hebben allemaal een scoot en natuurlijk een mobile waar die van Er is meer in de wereld dan materie1 zo tegen is. Je kan het toch niet tegen houden, als je dat doet zijn jouw kinderen straks de enige die geen gsm hebben, nou lekker. Het is heel handig met uitgaan als je elkaar kwijt ben of met smsen en een keer wilden ze mijn scoot en mijn ketting jatten, toen ging een vriend de politie bellen en die gasten gingen er mooi vandoor.

Aan die van Verschil moet er wezen wil ik nog vragen of ze het niet mooi vind als haar kinderen in een goeie levi's red tab lopen of een oxbow-shirt? Ze zegt ook nog drie keer verschil moet er wezen, die snap ik niet helemaal. Maar ik ben maar een domme vwo-'kakker' die het milieu vervuilt, nou ik ga ook wel eens op de bike als het dichtbij is alleen is die al drie keer gejat en mijn scoot nog niet, daar zit alarm op.

En later kan ik vast makkelijk rondkomen want duizend gulden per maand is niet veel, al zit je in de bijstand, krijg je nog iets van vierduizend piek, maar daar ben ik niet bang voor.

Reactie voor op de website?

29.9. Bedoel kom op zeg he

Ik wil ff reageren op dat 16-jarige knulletje dat mijn leeftijdsgenoten tot schande maakt. Bah! Als jij 500€ per maand krijgt, dan wil ik nog wel es praten met jou als jij 18 bent, want dan ga ik je keihard uitlachen omdat het 1 maand zal overleven als je op kamers gaat (als je dat al lukt..).

Ik ben ook 16 en zit op 4gym, en ik vind het al erg als mijn ouders mijn kleren betalen, bedoel ik ben 16 ja en ik ben oud genoeg om me eigen geld te verdienen en dan ga ik niet van iemand anders leven. En ja mijn ouders hebben ook het geld om mij 500€ per maand rijker te maken, maar ze zouden het niet moeten flikken mij dat geld te geven, want ik zou het spontaan terugstorten.

Bedoel kom op zeg he, je bent 16, waarom zou je je ouders voor je gsm laten betalen? Is het nou zo moelijk om een baantje te vinden en zelf (!!) iets te betalen??

Als het al waar is dat jij 500€ per maand krijgt, dan vind het toch echt heel sneu voor je, want ik zou het niet eens willen!

Ik rijd nog liever op een gammele fiets dan dat ik rijd op een scooter die mijn pappie en mammie hebben gekocht voor mij. En als jij zulke dure merkkleding wil kopen, dan moet je een goed bijbaantje he ventje, want papa en mama supporten je (hopelijk) over 10 jaar ook niet meer..

En jochie, ik mag hier niet schelden, dus ik zal het niet doen, maar jij bent voor mij het bewijs dat er kakkers bestaan..

Reactie voor op de website?

29.10. Zeker enigst kind?

Beste Donny,

Fijn voor je dat je het zo goed hebt, maar je bent hier wel op een website voor grote gezinnen beland...... Ik bedoel maar: wij hebben 9 kinderen, stel dat wij die allemaal jouw kleedgeld en zakgeld ed. zouden geven dan zouden we 4500€ per maand daaraan kwijt zijn! Dat is zo'n 3x ons maandinkomen! Ik vraag me dus af of jouw ouders nog meerdere kinderen hebben, want met 1 kind zouden we dit al amper kunnen (en beslist ook niet doen).

En geloof me: er zijn gelukkig ook nog tieners die geen moer om merkkleding, scooters of gsm's en duur uitgaan geven en ik hoop dat die straks in de meerderheid zijn en niet overal van die verwende ventjes rondlopen die nooit geleerd hebben dat ze hun geld ook eens voor anderen kunnen gebruiken ipv. alleen voor zichzelf.

Bijstand is trouwens maar 900€ hoor om de maand mee door te komen als alleenstaande, zou je dat kunnen? Maar je zult er wel vanuit gaan dat je op pappies zak kunt blijven teren zolang dat mogelijk is.

Reactie voor op de website?

29.11. Eerst leren en lol maken

Dat meisje dat op 4 gym zit, bedenkt niet dat haar ouders ook alles voor haar betalen, behalve die paar 100 piek die ze zelf verdient. Als ze echt op zichzelf wil staan, moet ze de rest ook betalen. Mijn ouders vinden dat ik te jong ben om te werken. Eerst leren en lol maken, vinden ze. En als je dan 24 bent of zo, dan kan je altijd nog gaan werken. Daarom krijg ik ook genoeg geld, en dan is 475€ per maand niet te veel vind ik.

En over op kamers gaan, mijn broer is 19 en die is op kamers en die red het prima met stufi en wat hij van mijn ouders krijgt. Die betalen de huur en de school en nog een paar 50€, ik weet niet hoeveel, maar hij klaagt nooit.

Nou weet die mevrouw van hierboven ook meteen dat ik geen enigst kind ben. En ik geef best wel eens wat aan anderen, ik geef volgens mij de meeste rondjes in de kroeg, ik betaal wel eens iemand ze benzine en ze mogen ook altijd met mijn mobiel bellen als hun tegoed op is. Als ik bv nieuwe nikes heb geef ik ouwe wel eens weg en dat geldt ook als ik een nieuwe mobiel heb. Dus je kan niet zeggen dat ik alles voor mezelf houd.

Verder vind ik 900€ in de bijstand vet weinig. Ik zou er wel van rondkomen, maar ik woon nog thuis. Maar volgens mij is het meer want ik hoor ze nooit klagen.

En over op je vaders zak teren, hij vindt het juist gaaf dat hij ons wat kan geven en probeert ervoor te zorgen dat we later ook nooit zonder geld staan met spaarrekeningen en zo, of een huis. Even goed hoop ik dat ik later een vette baan krijg!

Reactie voor op de website?

29.12. Wat ik bedoel met verschil moet er wezen

Natuurlijk kan niet iedereen hetzelfde zijn, er zijn nu eenmaal verschillen. Maar ik vind wel dat je je als ouder bewust moet zijn van de pedagogische waarde van je handelen. Ik probeer mijn kinderen iets te leren met kleed- en zakgeld. Ik leer ze plannen, keuzes maken, kortom ik probeer ze met geld om te leren gaan. En wel zo dat ze daar straks als volwassene iets aan hebben.

Je vroeg of ik het niet mooi vind als de kinderen in levi's red tab lopen of in een oxbow-shirt. Hier kan ik heel duidelijk in zijn: NEE dus. Ik vind het mooi als ze evenwicht en geluk uitstralen, als ze kunnen genieten van kleine dingen, als ze hun keuzes kunnen maken zonder zich te laten beïnvloeden door commercie of peergroepen. Dat vind ik pas echt mooi!

Reactie voor op de website?

29.13. Get real!

'Peergroepen' heb ik ff opgezocht. Nou ik geloof niet dat er iemand is die zich niet door commercie laat beïnvloeden of door zijn vrienden, get real! Mijn ouders leren mij ook met geld omgaan, ik kan echt niet alles kopen van mijn zakgeld en kleedgeld wat ik wil en als ik iets duurs wil moet ik het vragen en ze omlullen als ze denken dat het te duur is.

Ze vinden het alleen zonde als ik voor 3€ per uur ergens moet werken, dat levert niks op en kost een hoop tijd. Stel je werkt vier dagen in de week als vakkenvuller drie uur per dag, dan krijg je 36€ per week!

Als ik later een vette baan heb verdien ik dat in een paar minuten, nu kan ik in die tijd een hoop leuke dingen doen.

Hoe ziet iemand eruit die evenwicht uitstraalt?

Reactie voor op de website?

29.14. Chill baby

Hee Donny,

Om even al jouw twijfel over mij, het meisje van 4-gym, maar noem me maar Chantal want zo heet ik, zal ik nog 1 keer reageren. Mijn ouders betalen voor mij alleen mijn eten, mijn kleren en school. Voor de rest betaal ik alles. En das niet niets. Ik betaal mijn eigen toilettespullen (duur, want ik houd van kwaliteit), mijn eigen foonkosten (en ja ik laat ook mensen op MIJN kosten bellen), cadeautjes, spullen die ik wil, binnenkort een nieuwe gsm etc. En ja ik geef ook rondjes als ik uitga of als op school iemand iets wil trakteer ik ook keivaak. Dus ik denk niet dat jij die 475€ zo hard nodig hebt.

En ik wil ook maar even zeggen, dat alles wat ik koop, ik niet bespreek met mijn ouders, want tis mijn geld. Kijk das het voordeel als je zelf verdient. Ik vind het eigenlijk best zielig dat jouw broer niets zelf betaalt, ookal woont ie op kamers. Het zal ook wel voordelen hebben en als je gewend bent dat je ouders alles betalen, okay dan is het niet vreemd. En heb ook niets tegen je, dus je hoeft niet te schelden. Maar ik denk wel dat jij je wat anders moet opstellen jong, want je doet echt heel arrogant en dan krijg je alleen maar dit soort reacties.

Maar ja, ik ga maar weer es chatten. Oh ja, nog 1 dingetje, ik werk omdat ik straks op kamers wil als ik 18 ben (van mijn eigen geld) en ook, en das het belangrijkste, omdat ik het leuk vindt. Jij doet alsof werk echt hel is, maar zo erg is het niet.

Nou ciaociao
Chantal

Reactie voor op de website?

29.15. Zielig

Eej Chantal,

volgens mij heb ik niet gescholden, ik heb net ff teruggescrold, nou niet gezien. Maar goed verder replye: Als ik wat koop hoef ik dat ook niet met mijn ouders te overleggen tenzij mijn geld op is en ik het echt graag wil. Maar dat is bij jou ook zo met kleren en zo denk ik, want die betalen zij! Mijn broer die op kamers is is niet zielig, ik ga wel eens bij hem stappen en het is een hele vette etage in de binnenstad, echt geil!

Werken op zich lijkt mij geen hell, wel dat er de hele tijd mensen staan te zeiken als je iets niet goed doet en je de hele tijd vertellen wat je moet doen, nou dat bepaal ik zelf wel. En als je dan ook nog niks verdiend, tja dan weet ik het wel.

Als je een nokia 3310 mobile wil kan je de mijne wel goedkoop krijgen voor 75€ of zo, hij is pas een paar maanden maar ik heb nou een Siemens SL45, die is echt vet met wap en mp3.

Reactie voor op de website?

29.16. Ik betaal en bepaal graag zelf

Hoi Donny,

Je broer heeft wel een leuke etage zo te horen, maar lijkt mij veel gaver als ik een flatje huur dat IK betaal.. Lijkt me gewoon keicool.. Als ik kleren koop bepalen mijn ouders dat niet, want meestal geven ze gewoon geld mee en dan koop ik wat. En als het dan duurder is dan dat zij willen betalen dan betaal ik zelf mee.

Reactie voor op de website?

29.17. Bijstand 1800?

Wat lees ik hier toch enorm hoge bedragen voor de bijstand! Ik krijg als alleenstaande slechts 560€ per maand. (Voor een stel is dit 900€). Dit is dus 60€ meer dan die truttebol die 500€ per maand ontvangt. Van die extra 60€ moet ik dus huur, GWE, eten en studie betalen.

Volgens mij krijg je het nog knap moeilijk met je huidige levenstijl, als je later van de bijstand rond zou moeten kunnen komen...

Reactie voor op de website?

29.18. Echt weinig

F#ck dat is dus echt weinig die bijstand, je moet een actie beginnen om meer te krijgen, daar zal ik zeker naar toe mailen of smsen.

Je vindt me een truttebol, nou tough shit, maar ik ben niet bang dat ik later in de bijstand kom want er zijn banen zat. Mzl Donny

Reactie voor op de website?

29.19. Niet voor het kiezen

Beste Donny,

Sommige dingen in het leven heb je niet voor het kiezen. Ik weet dat er op dit moment banen zat zijn, maar als je later nou zelf eens niet in staat bent om te werken? Wat ga je dan doen?

Ik ben zelf op zeer jonge leeftijd (18 jaar) voor 100% arbeidsongeschikt verklaard (en dat doen ze niet snel in Nederland..!), doordat ik toen een ernstig auto-ongeluk heb gehad, waardoor ik nog net m'n tenen kon bewegen maar verder ook niet. Dat kan jou ook overkomen!

Ja, ik had ook alles goed voor elkaar, met een hoge opleiding (gymnasium e.d.), en genoeg geld (met hard werken verkregen) om te kunnen gaan studeren. Maar helaas was ik na dat ongeluk zelf niet meer in staat om te studeren. Ik wil overigens wel vermelden dat ik over een jaar, als alles goed gaat, toch afstudeer aan de universiteit, dus alles komt waarschijnlijk toch nog op z'n pootjes terecht, maar er zijn anderen die minder geluk hebben gehad dan ik.

Bovendien verkeert de economie nu steeds meer in een recessie, dus dat van die 'banen zat' is ook geen argument op de lange termijn.

Ik vind je nogal verwaand en naief als je denkt dat de hele wereld wel voor jou klaar zal staan. Het wordt tijd dat jij op kamers gaat, dan zul je misschien eens ontdekken hoe het echt allemaal werkt. Maar daar kom je vanzelf overheen zullen we maar denken.

Ten slotte, een actie voor meer bijstand zal ik niet beginnen, want ik ben tevreden met wat ik krijg, en kan hier van rondkomen (al is het soms ontzettend moeilijk). Oh, ja de studiefinanciering is op dit moment ook maar 200€  (voor uitwonenden) en er zijn veel studenten die daarnaast niets van hun ouders krijgen!

Groet en succes met je verdere leven.

Reactie voor op de website?

29.20. Werken voor je geld

Je kan natuurlijk ook een baantje nemen om het geld sneller bij elkaar te krijgen. Want voor niets gaat de zon op.

Mijn dochters van 14 en 12 krijgen € 13 en € 11 zakgeld. De jongste heeft daarbij een krantenwijkje 1x per week en de oudste werkt bij de groenteboer op zaterdag en loopt ook nog 2x per week een krant. Als zij iets willen hebben, dan kunnen ze dat nu gewoon kopen. Zo wil de oudste nu een disc man kopen van € 135 en heeft er meer plezier aan nu ze het zelf heeft verdiend.

Vergeet niet dat je ouders waarschijnlijk alle andere kosten ook moeten betalen, zoals school en sport.

Reactie voor op de website?

29.21. Hey donny

Haha donny, volgens mij zit je iedereen vreselijk op te naaien! En lach je je een bult hoe iedereen op je reageert... tssss.

Wat moet je met een broek van 500 Euro? Jezus dasss bijna mijn brommer...

Eerlijk gezegt geloof ik niet dat je zoveel zakgeld en die $hit krijgt...

Anders wil ik je vriendinnetje wel worden :p

Hastalapasta big kisses from chantal

Reactie voor op de website?

29.22. Weinig, maar genoeg!

Hallo zeg!

Wat krijg jij dan ontzettend veel! Ik zou ondertussen miljonair zijn! Ik krijg vergeleken bij andere mensen uit mijn klas en vriendengroep echt weinig kleed en zakgeld! Ik krijg per maand: 34 euro en dat is mijn zakgeld EN kleedgeld.

Het is misschine weinig, maar ik heb er toch genoeg aan!! En ik loop er altijd verzorgd bij...!

Om er goed en verzorgd uit te zien heb je zeker geen merkkleding nodig!! En ik ben het helemaal met "niet voor het kiezen" eens!! Mensen sorry Donny maar jij bent vast zo'n verwend kr*ng. sjonge jongen....

Reactie voor op de website?

29.23. eej chantal!

Hahah, ik vind het wel tof dat je zo lekker zegt wat je denkt, maar het zijn wel oude posts die hierboven van mij staan (ongeveer een jaar denk ik?!) dus de bedragen zijn nog in guldens en niet in euro's helaas: ik krijg nu 225 euro kleedgeld en 275 zakgeld per maand. Tja een broek van 500 euro heb ik ook nog niet gezien heheh maar eentje van evisu is wel 230-250 euro. Ben btw nooit te beroerd om de boel een btje op te naaien ;) maja dat lijkt me hier niet zo'n zin hebben, ik heb gewoon verteld hoe het bij ons thuis gaat. Tja ik denk ook wel dat ik verwend ben maja daar kan ik toch nix aan doen? Me ouders willen dit bewust zo.

Reactie voor op de website?

29.24. wat kost een kind reactie

Het voorbeeld van het meisje van 16 jaar vind ik onreel. De bedragen die zij noemt zijn gewoonweg belachelijk. Ik heb 3 kinderen, 21, 19 en 17. Zij kregen destijds f.100 aan kledinggeld per maand en de duurdere dingen, zoals jas en schoenen kregen ze van ons. Aan zakgeld kregen ze f.10 per week en konden het daar goed van redden. Ze hadden zelf een bijbaantje en konden nog makkelijk sparen.

Reactie voor op de website?

29.25. Slecht rondkomen van 65 euro

Hoi allemaal,

Ik ben 16 jaar en krijg 65 euro per maand van mijn ouders daarvan moet ik alles ! betalen. Dus ook een keertje naar het pretpark, eten in de stad, uitgaan, dure kleding enz. Dit is echt slecht rondkomen. Daarom heb ik hiernaast nog een baan waar ik elke vrije minuut werk. Dit brengt zo'n 80 euro per maand op. Van dit geld koop ik leuke dingen zoals electrische gitaar, gitaarles, lowlands, en dagjes uit. Dit doe ik maar 4 keer per jaar ofzo de rest heb ik nodig om rond te komen. En echt ik geef het geld niet zo belachelijk uit. Ik heb geen scooter en voor mijn tel al maanden geen beltegoed meer. Ik wil ook ff tegen alle ouders zeggen 45 euro is best lastig rondkomen! Maak maar eens een lijst van kleren die je er van moet kopen per jaar en deel het door 12 kijk op wat voor bedrag je komt en je ziet 100 euro is helemaal zo gek nog niet

Reactie voor op de website?

29.26. Hallo Donny

Weet je ik vind dat jij er niets aan kunt doen, dus moeten ze niet zo op jou afgeven, wat je wel zou kunnen doen om geestelijk gezond op te groeien is om je heen kijken en je ouders eerlijk vertellen dat het meer dan bezopen is wat ze doen. Dat zou ook heel dapper van je zijn, maar meer nog nodig wil je later niet in de problemen komen.

Jouw ouders hebben denk ik niet in de gaten dat jij zo later doodongelukkig gaat worden.

Zelf heb ik 6 kinderen, en allemaal zullen ze moeten werken voor hun extra's en krijgen ze een normaal bedrag aan kleed en zakgeld, wat voor ons loon ligt rond de 55 Euro per maand.

Weet je Donny de wereld is hard en het is natuurlijk tof voor jou dat je zo enorm veel geld krijgt maar je leert er niets van, en jou ouders zullen er niet altijd voor je zijn later. Dus mensen laten we ophouden haar op haar kop te geven want eerlijk is eerlijk ik denk dat hier niemand in zijn hart zou willen ruilen met Donny.

Ik wens je in ieder geval heel veel wijsheid en moed toe voor de toekomst.

Liefs Eve

Reactie voor op de website?

29.27. Uit de droom helpen...

Hoi,

Ik ben nu 22 jaar. Ik woon al 4 jaar op mezelf, ik ben begonnen in studentenhuizen en kraakpanden. En nu heb ik dan een drie kamer appartement in een sloopwijk (met een tuintje). Ik studeer en zit in mijn derde jaar van een HBO opleiding. Ik betaal belastingen, huur en gas en licht, eten en drinken etc... Met stufi alleen kom je er niet hoor! Ik werk 19 uur per week en loop 32 uur stage (niet betaald). Om elke maand net te weinig over te houden...

Nieuwe kleren??? Grote grappen zijn dat!!! Gelukkig werk ik op een schooltje en kan ik tussen de middag daar een boterham mee eten! 's Ochtends eet ik niet en 's avonds eet ik met mijn broer en vriend, zodat we het geld kunnen delen... Waar maken jullie je toch druk om???

Toen ik nog op de HAVO zat kreeg ik 75 gulden per maand. Daar moest ik alles mee doen, maar ik reed wel mooi op een oude puch die ik zelf opgeknapt had! En elk weekend had ik feest met mijn vrienden, maar dan niet in de kroeg, maar op het strand als het mooi weer was, en anders bij iemand thuis!

Toen ik 18 werd heb ik zelf mijn rijbewijs betaald en een oude bus gekocht, deze ook zelf opgeknapt en daar rij ik nog steeds in! Mijn ouders zijn lekker tweeverdieners en hebben geld zat! Alleen ik ben opgevoed om trots te zijn op zelfredzaamheid en niet je handje uitsteken!!!

En weet je wat? Ook al loop ik de poten onder mijn lijf vandaan, ik heb wel mooi dalijk mijn HBO diploma en dat heb ik wel mooi allemaal zelf gedaan, zonder mijn handje op te houden!

Bernadette

Reactie voor op de website?

29.28. Jeetje...

Wat een stelletje verwaande kwasten zijn enkelen hier. Ik was 17 toen ik op mezelf ging wonen, ik werkte en had een inkomen van bijna 300 gulden per week. Ik kocht ook wel eens een merkbroek of een trui, maar dan moest ik er wel wat anders voor laten staan. Ik ben sinds mijn 17e totaal financieel onafhankelijk en heb nooit geen sociale dienst of gulle suikeroom nodig gehad en ik ben er nog trots op ook!

Inmiddels ben ik 25, heb samen met mijn man 4 kinderen (waarvan 3 stiefdochters tieners), werk al een paar jaar niet meer, maar voed de kinderen wel met veel liefde op en ik poeier ze niet af met een hoop zakgeld. En zo ging het bij mij thuis vroeger ook. Dat kon en kan ik nog steeds heel goed waarderen van mijn ouders. Zij hebben me namelijk normen en waarden geleerd en heel veel liefde gegeven, want dat is niet allemaal te koop voor geld!

Reactie voor op de website?

29.29. Maak je geen zorgen

Eheh dan zal ik zelf nog ff wat posten! Mijn eerste berichtje is iets van twee jaar terug geloof ik en het heeft wel wat losgemaakt kennelijk. Goedbedoelde reacties allemaal hoop ik maar laten we het niet overdrijven.

Oh trouwens ik ben een jongen en geen meisje zoals een paar hierboven denken Ja, ik krijg nog steeds heel veel zakgeld (ok jullie willen het toch weten, 700 euro per maand) en daar kan ik makkelijk mee rondkomen, studeer inmiddels economie aan de uva, maar ik heb nu ook een baantje bij de beurs waar ik aardig verdien.

Eve, thanx voor de steun maar maak je geen zorgen, ik ben geestelijk helemaal gezond, kan best voor mezelf zorgen en word echt niet doodongelukkig! Tjah iedereen doet het op zijn eigen manier. Mijn ouders geven me wel veel maar vooral liefde en steun, ook nou ik bezig ben met me coming-out. Ik hou erg veel van ze. Enne iedereen veel succes!

Kisz, Donny

Reactie voor op de website?

29.30. Student

Beste Donny,

Voor een student ligt de situatie toch weer heel anders. 700 euro per maand excl. beurs heb je wel nodig tegenwoordig. Ikzelf krijg 1000 euro excl. beurs per maand, maar ben dan ook niet in staat te werken. Studenten hebben uiteindelijk toch meer geld nodig dan andere werkende jongeren. Boeken alleen al kosten ongeveer 1500 euro per jaar + collegegeld huur kamer etc. Tel maar op! Ik geef je in deze helemaal gelijk. Het zal vast allemaal goedkomen met je.

groeten. Marije

Reactie voor op de website?

29.31. Werken als student

Ja studeren is idd duur, maar gelukkig betalen mijn ouders de boeken en het collegegeld. En ja de beurs voor thuiswonenden is ook niet echt veel he. De meesten van mijn collegas werken er ook naast. Maar ja, dan heb je weer minder tijd voor je studie he.

Kisz Donny

Reactie voor op de website?

29.32. Noujah, zoveel

ho0i mensuh, wij hebben eht thuis niet al te breed en tog kan k merkkleding dragen, zoals g-sus etc. je moet gewoon de aanbiedingen en uitverkopen in de gaten houden en de goeiuh mensen kennen. k bedoel dan de mensen die bijvoorbeeld in die kleren handelen. een vriend zijn vader handelt erin en voor iets van 200,- kan k voor 38,- krijguh. en al dat xtra geld wat die mensuh krijgen. belachelijk gewoon. waarom zou k een winterjas van 500 euro willen?? als k er 1 van 75,- kan kopen die k nog mooier vind? egt niet normaal. mijn duurste kledingstuk ooit waren mijn schoenen van 200,- (hier heb k wel een tijdje voor moeten sparen.) het lijkt me wel relaxt als je alles van je ouders krijgt, maar je kan later dan ook met geld omgaan als een sukkel met elekctriciteit. je gefet dan alles uit en in het midden van de maand moet je je ouders weer lief aankijken. k wil dat niet. dan lijkt het net of k niet verantwoordelijk ben. als k zoveel geld te besteden had, dan zetten k het op een spaarrekening bijvoorbeeld voor later. veel handiger.

Reactie voor op de website?

29.33. ey

Ik vind persoonlijk als een kind kleren nodig heeft dat je het wel moet geven. Elk kind wil met de mode mee en wil wel wat anders aan! Ik ook. Ik ben 14 jaar en ga elke 2weken naar de stad maar geef geen 100 euro of zo uit hoor! Ik kom dan wel eens thuis met een bloesje of iets!

Reactie voor op de website?

29.34. Mee eens!

Ik ben het helemaal met deze mevrouw eens. Ik hoef nog niet de werken voor m'n geld want daar ben ik nog te jong voor maar ik vind zoveel geld belacheljk! Zo word je alleen maar verschrikkelijk verwend en dat straal je ook enorm uit.. misschien ligt het aan mij, maar ik vind dat echt te gek voor woorden!

Reactie voor op de website?

29.35. Hoeveel nou?

Hallo iedereen,

Ik zie echt ongelooflijk uiteenlopende bedragen van kleedgeld op deze site staan! Wat is nou een reeel bedrag voor een meisje van 16 dat op 4 vwo zit en wel van merkkleding houdt?

Reactie voor op de website?

29.36. Hoeveel kleedgeld?

HaaY Mensen!

Ik lees hier heel veel dingen, over hoeveel geld iedereen krijgt, zakgeld en kleedgeld. Ik krijg zelf 35 euro zakgeld per maand. Nu vindt mijn moeder het OK als ik op mijn 16e kleedgeld krijg. Zij wil zich houden aan het nibud bedrag, maar dat vind ik zo laag.... Het is maar 5 euro meer dan mijn huidige zakgeld. Zijn er hier meisjes die ook 15/16 zijn en die 'ervaring' hebben met kleedgeld. Iemand die shoppen leuk vindt... en dus ook graag geld aan kleren uitgeeft.

Reactie voor op de website?

29.37. Kleedgeld

Ik, moeder van 5 kinderen, wil ook kleedgeld. Graag zou ik 40 euro per maand voor mezelf willen uitgeven (dit is een laag bedrag zoals ik hierboven van anderen lees), graag ook merkkleding en zo af en toe een mascara of zo.

Misschien is het als kind handig je af te vragen of ouders dit allemaal wel kunnen betalen. Kijk eens naar waar zij inlopen? Koopt je moeder dure kleding?

Ook mijn oudste dochter houdt van merkkleding. Zeeman zit er op 13 jarige leeftijd echt niet meer in. G-sus, von Dutch, Prada en Only moet het toch wel zijn. Ik zorg ervoor dat ze daar wat van krijgt, ook tweedehands is er nog genoeg te koop of nieuw op internetwinkels kopen. Voor mijzelf echter zit het er niet in. Ik loop dus in goedkopere kleding (als ik al wat koop). Dit is niet om zielig te doen, maar kids, ouders hebben het tegenwoordig ook niet. Pech voor ons allemaal. Ooit ga je zelf je centjes verdienen en kan je in die geweldige kleding lopen, of je ervaart het net als wij, het leven is nu gewoon schandalig duur.

Reactie voor op de website?

29.38. Weet je wat echt weinig geld is

Ik ben 31 jaar en moeder van twee kinderen en getrouwd. Mijn zoontje is ziek en mijn man zit in de wao. Ik zelf dacht een goede baan te hebben totdat ik een bedrijfongeval kreeg. Toen bleek ik opeens niks te hebben. Dus wij hebben op dit monent geld te kort om de vaste lasten te betalen. Dat is pas weinig geld en dan heb ik het maar niet over eten voor het gezin. Want dat is er niet.

gr monique

Reactie voor op de website?

29.39. Verwend nest

Ik vind dat jij verwend wordt! Moet je eens uitrekenen! Dat is €475 per maand en moet je dat eens keer 12 doen dan krijg je €5.700 per jaar dat vind ik echt verwend hoor!! SORRY!

groetjes marieke

Reactie voor op de website?

29.40. Superverwend

Jullie zijn vet verwende kinderen! Ik moet alles zelf betalen: al mijn kleren, drankjes, snoep,verjaardagscadeautjes, uitgaan, cinema, spulletjes voor op mijn kamer etc. Alleen 2 paar schoenen per jaar en 1 jas per jaar krijg ik. en ik krijg 100 euro per maand!

Later als je werkt, ga je dan ook nog gaan zagen bij je mamaatje en papaatje achter geld?

Charlotte

Reactie voor op de website?

29.41. Jaja ..

Wat veel zeg! Waarschijnlijk een 'errug goed' inkomen? Niet dat ik je benijd hoor! Maar 'overdone' is het wel. Laat ze er zelf voor 'werken', leer ze de waarde van 'geld', of hou je niets voor jezelf over? Want dat is wel het 'slechtste' wat je jezelf kan 'aandoen'.

Peter

Reactie voor op de website?

29.42. Jaja ..

Ik hoop echt dat je een goede baan krijgt.. want je ziet het 'echt' verkeerd. Je hebt kennelijk 'mazzel' en dat vind ik 'mooi' voor je, maar ik weet nu al dat je het 'zwaar' krijgt. Arme jij. Of niet? Het leven is hard, harder dan je kan 'beseffen'.

Peter

Reactie voor op de website?

29.43. Nou nou

Ik (net 1 week 18) krijg maar 65 euro per maand en dat is dan meteen zakgeld en kleedgeld! Daar kun je echt niks voor kopen, alleen gel en dergelijke zijn al 100 per maand. Dus nu werk ik 8 dagen per maand (40 uur in totaal) en verdien daar 400 euro mee. Daar kan ik dan net mee rondkomen. Ik kan er bijna niets van sparen, want kleren zijn duur als je een beetje leuke polo wilt (van Ralph Lauren o.i.d). Ik woon thuis, studeer (nu nog 5 jaar en klaar!) en mijn ouders betalen mijn studie, ik betaal mijn boeken, en ik hoef geen kost en inwoning te betalen, zo is iedereen blij, maar ik zou meer kleedgeld willen, idd 100 is redelijker.

Floris

Reactie voor op de website?

29.44. Weinig!!

Nou, ik ben 12 jaar en krijg 6 euro zakgeld in de week dus 24 per maand. Ik vind het heel weinig, die 12,50 euro zakgeld en kleedgeld bij elkaar. Want ik krijg 24 euro de maand maar ik krijg gewoon nog kleren van mijn moeder. En een mobieltje vind ik geen onzin, want ik zit op een middelbare school 12 km van huis. En mijn moeder vindt het heel veilig als ik zo een mobiel bij me heb.

Reactie voor op de website?

29.45. Goed zo!!

Ik ben een meisje van 12 jaar en ik ben het helemaal met je eens, want kleding kost gewoon geld. En als je naar de middelbare gaat heb je ook een mobiel nodig. Ik heb die van mij al sinds dat ik in groep 8 zat.

-xxx- van een meisje dat het met je eens is!!

Reactie voor op de website?

29.46. Nou ja?!

Is dit wel gezond? Zoveel geld en je bent pas 16? Nou, dat is echt niet normaal hoor! Als ik 16 ben krijg ik GEEN ZAKGELD meer! Mijn moeder vindt dat ik er dan zelf voor moet werknen:S kledinggeld weet ze nog niet maar ze vindt 80 euro in de maand al veel te veel. (nu geeft ze volgens mij nog niet eens 80 per jaar uit)

Lotte

Reactie voor op de website?

29.47. Geen kleedgeld/zakgeld!!

hoijhoij,

ik ben een meisje van 13 en krijg geen zakgeld of kleedgeld. Wij hebben twaalf kinderen en ik vind het zelf niet nodig! Ik loop wel een krantenwijk en ik heb al ergens gevraagd om werk. Mijn kleren betaal ik als ik geld heb gewoon zelf en anders mijn moeder. Ik koop ook nooit merkkleding zoals replay, G-sus enzv. Maar gewoon goedkope dingen. Ik hep altijd gewoon hele leuke kleren voor heel weinig geld. Ook heb ik nog een zus van 18 waar ik heel veel kleren van krijg. En zij heeft dezelfde smaak als mij. Of ik leen gewoon wat van haar. Hartstikke handig!! Zo zie je maar dat je van weinig geld best wel kan rondkomen. En het is echt niet sOw dat mijn moeder koopt wat ik wil hoor!!! Spulletjes en frutseltjes en dergelijke moet k gewoon allemaal zelf betalen. Misschien voor sommige onmogelijk maar mij lukt het best. Als iemand wil reageren hoor ik dat graag!!

doejdoej allemaal greetZZzzz dzjoon

Reactie voor op de website?

29.48. Ik krijg 15 euro per maand

hai

ik ben 13 jaar en krijg 15 euro per maand waar ik mijn eigen zeep, shampoo, muziek (voor mijn instrument) cadeautjes; sinterklaas en verjaardag, nou ja in totaal kom ik niet helemaal uit en krijg weinig om alles van te betalen ik heb nu een bijbaantje genomen toen ik in groep 7 zat en mijn verjaardagsgeld gebruik ik daar ook voor ik heb om kleedgeld gevraagd en mijn moeder kijkt aan tegen de 50 euro per maand nou hoop ik dat ik daar wat van over kan houden en zo de cadeau'tjes ook te kunnen betalen

doei anoniem

Reactie voor op de website?

29.49. Sjemig Donny

ik vind dit egt schandalig hoor!
dit kan egt niet hoor!
ik krijg 40 euro waarvan ik alles moet doen
en dat lukt prima
duzz..
die broek van 500 euro wil ik niet
ik vind dat ik hele leuke kleding heb
ik heb ook nog een krantenwijk
en ik ben 12! jaar

sorry hoor
een 12 jarig heeeeeeeeeeeeel tevreden meisje!!

Reactie voor op de website?

29.50. Verwend

Jeetje wat ben jij verwend zeg.... die 1000 piek in de maand heeft

Reactie voor op de website?

29.51. Het kan

Mijn moeder zit bij de ggm, en alleen mijn vader werkt. Heb geen baantje, en toch draag ik alleen maar merkkleding, het kan dus wel. Want k krijg maar 15 euro in de maand. En heb alleen maar g-star guru, replay en chasin. Dus het kan wel degelijk

roy

Reactie voor op de website?

29.52. Geld

Woow, ik ben zelf 15, en jullie krijgen echt heel veel! Ik snap niet dat ouders dat aan hun kinderen geven! Ik krijg zelf geen zakgeld, maar wel 40 euro per maand kleedgeld.. Natuurlijk heb ik veel te weinig, daarom pas ik 3 x in de week op, en werk ik 9 uur per week in een slagerij. Ik pas het zelfs zo, dat ik merk kleren kan kopen (Puma Gstar, Reebok, Only etc etc)

Kinderen moeten leren werken voor hun geld, in plaats van alles van hun pappie en mammie te krijgen!

Isabel

Reactie voor op de website?

29.53. Verwend

Reageren op 24.3 Sorry dat ik het zeg, maar ik vind dat gewoon strontverwend. Je hoeft toch helemaal geen merken enzo te dragen en dat je OUDERS je mobiel enzo betalen vind ik nog belachelijker. Ik krijg 3 euro per week en moet mijn mobiel zelf betalen !!

Suzanne

Reactie voor op de website?

29.54. Bespottelijk!

Moet ieder voor zich weten wat hij/zijn zijn kind geeft, maar 200 euro kleedgeld is belachelijk. Waarschijnlijk een rijkeluiskind? En geld om uit te gaan moeten ze zelf verdienen vind ik. Laat ze desnoods klusjes doen thuis. Of een baantje op de zaterdag of zo. Dit is geen voorbeeld voor mensen met een modaalinkomen. Het is juist heel goed voor een kind om te leren zelf moeite te doen voor mooie en dure spullen.

Reactie voor op de website?

29.55. Kostgeld

Onze dochter 20 jaar oud 4 jaar uit huis geweest, samengewoond met vriend, nu op kamers compleet nieuw ingericht door ouders tv, koelkast vloerbedekking, magnetron, video, bedden, plus dekbedden, keukengerei plus tafel en stoelen, lampen, gordijnen, plus bromfiets voor de afstand naar school, eerste studie boeken en schoolgeld betaald, nu studerende. Beweert haar ziekenfonds kosten niet vergoed te krijgen, vindt dat haar ouders hun zorgplicht moeten na komen dit te betalen. Betaalt geen kost geld maar woont sinds en half jaar thuis in wegens stage met behoud van kamer. Betaalt haar rekeningen niet, gevolg: deurwaarder, want vindt dat de ouders deze zorgplicht hebben haar rekeningen te betalen omdat zij te weinig studiegeld krijgt? Wat is billijk aan kostgeld? Kunt u ons hierop antwoord geven?

Reactie voor op de website?

29.56. Kostgeld probleem

Ik heb vandaag het genoegen gehad om het onderwerp kostgeld aan mijn zoon voor te leggen. Een grotere verbazing had ik nog nooit op zijn gezicht gezien. Mijn zoon is nu net 18 en heeft het laatste jaar een soort sabbatical gehad. Niet werken en niet leren en inderdaad!! de hele dag op z'n bed doorbrengen. Als alleenstaand vader die sávonds thuiskwam van werk bracht dat de nodige frustraties met zich mee. In het bijzonder omdat zijn zusje wel gewoon naar school ging en gaat.

Welnu, mijn zoon heeft sinds kort en baan die hem ongeveer 800.00 euro netto oplevert. Ik vind het niet meer dan redelijk dat hij daarvan 200.00 afdraagt aan kostgeld. Zijn grote zorg is dat dat geld linea recta naar zijn zus gaat voor kleding etc. Dat is echter toch mijn zaak waar ik dat geld aan uit geef.

Mijn grote vraag: is 200.00 redelijk of niet. Het Nibud geeft bedragen op waar ik zelfs van schrik.

Reactie voor op de website?

29.57. Re: kostgeld probleem

Maak met je zoon maar eens een reken sommetje als hij op kamers zou wonen. Schrikt hij daar even van, mag hij blij zijn dat hij die 200 die hij nu afstaat overhoud.

Reactie voor op de website?

29.58. Kostgeld redelijk?

Als ik het goed begrijp, spelen hier 2 problemen.

1: Is 200 euro kostgeld redelijk?
2: Het kostgeld dat ik betaal gaat naar mijn zus en die gooit het over de balk.

Uit het bericht krijg ik et idee dat het 2e probleem het echte probleem van jouw zoon zou kunnen zijn. Het lijkt me daarom verstandiger eerst met je zoon te praten over zijn ergernis jegens zijn zus. Misschien zit dit hem wel zo dwars dat hij van het kostgeld een probleem maakt om daar de aandacht op te vestigen.

Reactie voor op de website?

29.59. geen kostgeld willen betalen, wij komen tekort!

Onze zoon/stiefzoon van 18,5 is begonnen met een bbl opleiding waarbij hij 4 dagen per week werkt en 1 dag naar school gaat. Hier heeft hij heel bewust voor gekozen na diverse gesprekken van onze kant,we hebben hier de dingen naast elkaar gelegd en hem laten zien wat de gevolgen zijn van bepaalde keuzes die je maakt in het leven.
Als hij dezelfde opleiding full time zou gaan volgen was de situatie voor hem als volgt: hij had gewoon zijn OV, zijn studiefinaciering,kreeg een maandelijkse aanvulling van ons en zou per maand € 90,00 vrij te besteden hebben (let wel op, hier is zijn sporten,tel.kstn, kleding, kapper, zorgverzekering, scooterverzekering en benzinegeld al vanaf!!!!)

Situatie hoe die nu is:Hij werkt 32 uur per week, bij ons valt er €300,00 weg ivm alimentatie waardoor wij echt een tekort hebben per maand van €.200,00 We hebben naast hem nog 4 andere kinderen die hier niet tekort door gedaan mogen worden. Wij hebben aan hem een bedrag van € 175,00 kostgeld gevraagd maar weigert dat te betalen. Als alle!!! kosten, incl.het kostgeld bij hem eraf zijn houdt hij ongeveer €400,00 over om vrij te besteden in de maand.

Handig om te vermelden is dat, het stukje alimentatie wat zijn vader nog gaat betalen, wij hebben laten veranderen.We hebben dit laten veranderen omdat we willen dat hij leert wat de waarde van geld is en dat bepaalde keuzes in het leven dingen met zich mee brengen. Normaal kwam het bij ons terecht en nu, in overleg met zijn vader, komt het rechtstreeks bij hem terecht. Oftewel, hij zou dan van zijn eigen verdiende geld maar daadwerkelijk € 25,00 hoeven te betalen.

Meneer ziet ons nu als de zeurende ouders, maar wil absoluut niet inzien dat wij echt tekort komen hierdoor. Hij vertikt het zelfs zich maar enigzins te verdiepen hierin en komt niet eens met tegenargumenten om over te praten. Hij wil gewoon echt niks betalen en alles in zijn eigen zak stoppen. Hij vindt het de normaalste zaak van de wereld, ook nu hij zelf werkt, dat wij alles voor hem blijven betalen betreft levensonderhoud.Daarnaast hebben wij hem uitgelegd dat hij dus verwacht dat of wij meer gaan werken voor hem of de andere kinderen in het gezin hierdoor moeten inleveren... Ook dit vindt hij heel normaal en kan hem niks schelen.

We weten absoluut niet hoe we tot hem door kunnen dringen zodat we in ieder geval op een normale manier met hem hierover kunnen praten en een weg kunnen vinden waar we ons allemaal in kunnen vinden.

Wie heeft hier ervaring mee of heeft bruikbare tips voor ons??

Alvast bedankt, Mark en Inge

Reactie voor op de website?

29.60. 6 euro's per week!

Die dure kleren zijn opzich best wel onzin,, je kan ook prima vesten van 40 euro en broeken van 70 euro halen bij jack&jones enzo, Alleen vraagje voor de lui die roken, Als je iedere week net genoeg krijgt om een pakje peuken te halen van 6 euro, maar je rookt ongeveer 2 a 3 pakjes per week, dan hoor je toch daar ongeveer wel geld voor te krijgen van je ouders. (ik heb niks aan de mensen die zeggen dat ik moet stoppen met roken), en degene die het ooh zo slimme antwoord heeft 'dan moet dat eene pakje sigaretten maar over de hele week verdelen' mogen ze van mij direct tegen de muur zetten.

Jornt

Reactie voor op de website?

29.61. zakgeld en kleedgeld

Reactie op Mijn mening

Hallo ik ben Demi. ik ben 13 jaar oud en ik krijg 21 euro per week zakgeld. en 100 per maand kleedgeld.

Reactie voor op de website?

29.62. Eigen boontjes doppen

Reactie op geen kostgeld willen betalen, wij komen tekort!

u geeft aan dat uw zoon meerderjarig is. Dan verwacht je toch ook een volwassen reactie, van zijn kant. Echt een lastige situatie, maar ik denk dat u een duidelijk plan voor ogen had en daaraan moet houden. Hij is natuurlijk vrij in de keus om met uw plan mee te gaan of op zich zelf te gaan wonen. Dan komt hij vast wel terug op zijn besluit.

succes!

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Hoeveel?

 1. Het Nibud
 2. Kostgeld
 3. Wat kost een kind!?
 4. Ik sla steil achterover!!!!!!!
 5. Er is meer in de wereld dan materie
 6. Ook als het niet hoeft!
 7. Verschil moet er wezen
 8. Al zit je in de bijstand
 9. Bedoel kom op zeg he
 10. Zeker enigst kind?
 11. Eerst leren en lol maken
 12. Wat ik bedoel met verschil moet er wezen
 13. Get real!
 14. Chill baby
 15. Zielig
 16. Ik betaal en bepaal graag zelf
 17. Bijstand 1800?
 18. Echt weinig
 19. Niet voor het kiezen
 20. Werken voor je geld
 21. Hey donny
 22. Weinig, maar genoeg!
 23. eej chantal!
 24. wat kost een kind reactie
 25. Slecht rondkomen van 65 euro
 26. Hallo Donny
 27. Uit de droom helpen...
 28. Jeetje...
 29. Maak je geen zorgen
 30. Student
 31. Werken als student
 32. Noujah, zoveel
 33. ey
 34. Mee eens!
 35. Hoeveel nou?
 36. Hoeveel kleedgeld?
 37. Kleedgeld
 38. Weet je wat echt weinig geld is
 39. Verwend nest
 40. Superverwend
 41. Jaja ..
 42. Jaja ..
 43. Nou nou
 44. Weinig!!
 45. Goed zo!!
 46. Nou ja?!
 47. Geen kleedgeld/zakgeld!!
 48. Ik krijg 15 euro per maand
 49. Sjemig Donny
 50. Verwend
 51. Het kan
 52. Geld
 53. Verwend
 54. Bespottelijk!
 55. Kostgeld
 56. Kostgeld probleem
 57. Re: kostgeld probleem
 58. Kostgeld redelijk?
 59. geen kostgeld willen betalen, wij komen tekort!
 60. 6 euro\'s per week!
 61. zakgeld en kleedgeld
 62. Eigen boontjes doppen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.