Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

8. Last van puistjes

Ik ben 12 jaar en heb erg last van puistjes. Ik maak mijn gezicht elke avond goed schoon met cleansing milk en tonic. Ik heb aan de schoonheidsspecialiste gevraagd of je dan dingen moet gebruiken van die reclames maar dat kon je maar beter niet doen,maar wat dan wel?

graag snel antwoord, alvast bedankt

Reactie voor op de website?

8.1. Zinkzalf tegen puistjes

Hallo,

Ik ben een meisje van 15 jaar. Ik heb niet zoveel last van puistjes en daarom reinig ik mijn huid alleen maar met reinigingsmilk en tonic. Als je veel last van puistjes hebt kun je bijvoorbeeld zinkzalf gebruiken. Zinkzalf is een veelzijdig middeltje. Het heeft een zuiverende, beschermende en licht uitdrogende werking. Het wordt gebruikt bij huidirritaties. Denk aan: wondjes, kloofjes, striae, maar ook puistjes. Zinkzalf koop je gewoon bij de drogist. Bijvoorbeeld van Dr. Swaab. Garnier heeft in de Synergy Pure-lijn een tube Hydraterende Verzorging Talgcontrole. wat ook schijnt te helpen is de lotion Bio Camille van Yves Rocher. verder kun je natuurlijk ook je puistjes camoufleren met een camouflagestift.

Reactie voor op de website?

8.2. Dokter

Als je echt erg veel last hebt van puistjes kun je ook naar de dokter gaan. Deze schrijft dan een zalfje voor (beter werkend dan de zalfjes van de supermarkt) of antibiotica capsules. In vrijwel alle gevallen zijn de puistjes dan binnen een tijdsbestek van 1 tot 3 maanden verdwenen.

Reactie voor op de website?

8.3. dr.vd hoog

Er is een serie producten voor de onzuivere huid van dr.vdHoog, met een goede gezichtsreiniger, een soort schuimgel, heerlijk spul! Ook een goede "spotcreme" om op de beginnende puistjes te smeren. De producten zitten in een grijze met rode verpakking.

Overigens, als je er nu zo'n last van hebt, is de huisarts een goed idee, de produkten die ik noem kun je dan, als je huid er beter aan toe is, gebruiken om te voorkomen. Succes!

Reactie voor op de website?

8.4. Tips voor acne

Ik heb altijd veel puistjes gehad maar dat zit in de familie. Ik heb nu nog zelden een keer een puistje. Je moet je huid goed reinigen. Je hoeft geen dure spullen op te halen. Was je gezicht iedere dag goed. Als je ernstige acne hebt, ga dan naar de dokter en hij geeft je een receptje mee of ga naar een specialist toe.

Reactie voor op de website?

8.5. Ik heb er ook last van

Ik heb ook hele erge last van puistjes. De dokter heeft mij zo'n zalf voorgeschreven die bleekt enzo. Het trekt je hele huid samen en het komt telkens terug en groter. Ze gaan wel even weg, maar niet lang. De apothekersassistente raadde mij iets aan Vicht aan. Je heb daarbij een reinigingsgel, een reinigingslotion en een camouflerende stick die ook gelijk zorgt dat de puistjes uitdrogen. Ik ga die binnenkort proberen misschien ook iets voor jullie?

Reactie voor op de website?

8.6. Acne

Hoi.

Ik ben werkzaam in een winkel voor alternatieve en natuurlijke middelen. Je moet erg oppassen met syntethische middelen omdat de huid erg uitdroogt. Mijn 2 oudste kinderen heb ik Zarqa laten gebruiken: dat zijn producten op basis van dode zeezout.

Wat je misschien wel weet is dat je ook op je voeding moet letten en, heel belangrijk, zeker 2 liter water per dag moet drinken.

Er zijn ook genoeg producten op natuurlijke basis te krijgen. Mijn zoon heeft een tijd capsules geslikt van de Auverdische geneeskunt op basis van kruiden. Dat is een geneeskunst uit India die al 2000 jaar bestaat. Het heeft zijn huid wel 70% opgeknapt.

Misschien heb je er wat aan. groetjes

Reactie voor op de website?

8.7. Acne

Graag zou ik willen weten wat dat voor een capsules waren op ayurvedsche basis. Dit zou ik dan ook willen proberen voor mijn dochter die erg veel last heeft van acne.

groetjes

Reactie voor op de website?

8.8. Tip over acne

Na een paar oproepjes over acne gelezen te hebben wil ik zelf ook heel graag een tip geven. Mijn zoon van 14 heeft hier ook heel erge last van en steeds werden hem dure middelen aangesmeerd. Op advies van een apotheker gebruikt hij nu benzoylperoxide hydrogel 5% van nog geen 3 euro per tube en wast zijn gezicht twee keer per dag met Dove wastablet. Zijn huid gaat per dag vooruit.

Reactie voor op de website?

8.9. Zo ben ik van mij acne af gekomen!

Ik heb ook last gehad van acne. Of beter gezegd ik heb heel veel last gehad van acne. Ik had constant pijn in mijn gezicht, en mijn huid zag er niet uit. Er was altijd wel een puistje gesprongen, dus mijn gezicht was ook nog eens altijd vies en onder de pus.

Mijn oom, die dokter is, zei dat ik hormonenzalf moest halen bij mijn eigen huisarts. Dat helpt, maar het is wel ongeloofelijk vieze vette troep. Omdat mijn dokter voor drie weken op vakantie was besloot ik nog een keer iets te doen tegen mijn acne zonder tussenkomst van een dokter.

Ik deed het volgende:

Na drie weken was er geen puistje, of meeëter meer te bekenen. Ik had een perfect gave huid. Het lijkt wat veel maar het is het zeker waard. Ik voelde me zoveel beter, niemand die je meer aankijkt omdat je gezicht onder de puisten zit. Dat van die chocola kunnen sommige onzin vinden, maar het is bewezen dat als je veel vet eet achter elkaar je lichaam het moeilijk kan verwerken en meer talg aanmaakt. Kun je er niet van afblijven eet dan gewoon een klein stukje sochtends en eentje savonds.

Reactie voor op de website?

8.10. Benzyl gel

Zoals een dame al voor mij heeft gezegd, werkt de gel van de apotheek super! Heb bevat benzylperoxide 5% of 10%. Ik raad de 5% aan omdat het redelijk agresief is en het heeft een licht blekende werking.

Het werkt wel voortreffelijk (eerst je gezicht wassen voor het slapen gaan en dan de gel erop tijdens het slapen).

Reactie voor op de website?

8.11. Heb geen zin in zware producten

Heey! ik heb ook wel last van puistjes! maar bij mij is het echt met momenten, in de week heb ik er wel, maar in het weekend helemaal niet! erg gek, natuurlijk, het zou misschien door de stress ofzo komen, anyway, ik eet wortels, drink veeel water, maar het is gewoon oncontroleerbaar! ik heb geen zin in zware producten, maar in producten die je meestal zelf in huis hebt!

Reactie voor op de website?

8.12. Tandpasta??

Ik ben 15 jaar ik heb er ook veel last van. Mijn vraag is of het helpt als je er tandpasta op doet?

Reactie voor op de website?

8.13. Dokter of Apotheker

Ik heb heel erge last van acne. Ik volg Homeopathie, neem indische kruiden in en slik biergistpillen. Op mijn gezicht was er wel wat verbetering, maar op mijn rug en armen wordt het alsmaar erger. Ik had dus een vraagje, kan je zonder je ouders naar de dokter. En kost dit veel? En kan je zonder voorschrift die benzoyperoxidehydrogel kopen? Ik mag alleen natuurlijke middelen gebruiken, Ze geloven niet meer in een dokter. Alvast bedankt

Kevin

Reactie voor op de website?

8.14. Dokter of apotheker voor Kevin

Als ik jou was, zou ik toch maar naar een dokter gaan, in plaats van jezelf los te laten op een stelletje kwakzalvers. Je ouders mogen misschien geen vertrouwen meer hebben in een dokter, maar het is jouw lijf, jouw leven. Ga niet zelf experimenteren met allerlei spullen, waar je de gevolgen niet van weet. Succes.

mary

Reactie voor op de website?

8.15. Tips voor puistjes

Ik heb vroeger ook veel last van puistjes gehad. Nu heb ik er af en toe nog een paar. Ik kan jullie 1 ding afraden PROBEER ECHT NOOIT CLEARASIL dit is echt zo aggresief dat heel je huid ervan kapot gaat. Het droogt je huid totaal uit, en de puistjes blijven terugkomen. Ik heb sinds kort Vichy normaderm. Dat is echt superspul. Wat je moet doen is je huid 's avonds voor je gaat slapen alleen met water reinigen. Daarna doe je de creme erop. 's Ochtends herhaal je dit. Daarna kun je eventueel je make-up erover heen doen. (Doe sowiezo altijd een creme onder je make-up! anders komt de make-up rechtstreeks in je poriën.) Na een week is je huid voelbaar zachter en gladder. Dus geen onregelmatig relief meer op je gezicht. Je puistjes worden stukken minder.

Je kunt nooit al je puistjes voorkomen. Het zit nou eenmaal in je. Na verloop van tijd verdwijnt het. Probeer ook veel water te drinken en niet teveel aan je gezicht zitten pulken. Als je er echt niet vanaf kan blijven, knijp ze dan uit na het douchen. Dan staan je poriën namelijk helemaal open van de warmte. Ook kun je in de sauna gaan of stomen. Is ook heel goed voor je huid. Je poriën gaan open en het vuil kan eruit. Was na een sauna bezoek of stoombad altijd goed je gezicht zodat het vuil er echt af is.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben.

Groet Tamara

Reactie voor op de website?

8.16. Tips voor puistjes

Mijn zoon had ook veel last van puistjes, en is bij huidarts, huidtherapeute etc. geweest en heeft heel wat (dure) en/of agressieve middeltjes geprobeerd. Van clearasil werd het echt heel erg, en de benzylperoxide bleekte vooral dekbedden en kleding (zelfs na het 's ochtends wassen van het gezicht bleekte het halsgat van de kleding toch nog). De benzylperoxide heeft ook als nadeel dat pigment kan verdwijnen na langdurig gebruik. Uit eigen ervaring van 2 jaar smeren, duurde het, na het stoppen, ook ongeveer 2 jaar voordat mijn gezicht weer bruin werd. Bij zonnig weer moet je er voor zorgen dat de benzylperoxide goed van de huid verwijderd is, omdat je er ook pigmentvlekken van kunt krijgen.

Mijn zoon drinkt minstens 2 liter water per dag, wast zijn gezicht 's ochtends en 's avonds met alleen water, scrubt zijn gezicht 2 a 3 keer per week met abrikozenscrubcreme van de Kruidvat. Op de puistjes doet hij voor het slapen gaan zinkzalf van Dr.Swaab. 's Ochtends smeert hij na het wassen zijn gezicht in met milde babyzalf van de Trekpleister. Sinds hij dat doet heeft hij bijna geen last meer van puistjes. Hij heeft wel gemerkt dat door stress inderdaad de puistjes terugkomen.

Succes met de tips. Groet, Janneke

Reactie voor op de website?

8.17. Acne tips

Ik heb zelf van mijn 12e tot mijn 17e last gehad van acné. Mijn acne was van het hardnekkige soort. Eerst kreeg ik Benzoylperoxide, dat werkte niet echt, dus toen kreeg ik een vloeibaar antibioticum (Erytromycine) maar na 3 maanden smeren en een onderzoek bleek ik resistente bacterien op mijn huid te hebben, dus dan hebben antibiotica A-B-S-O-L-U-U-T geen enkel effect. Daarna kreeg ik capsules met een breed spectrum antibioticum (= dat het vele bacterien dood) Tetracycline. Ook 4 maanden geslikt. Totaal geen effect.

Toen heb ik zelf om een verwijzing naar de dermatoloog gevraagd om het middel Isotretinoine (merknaam Roaccutane)te gaan gebruiken. Dan moet je wel gezond zijn en je moet elke maand bloed laten prikken, en er is een GIGANTISCHE waslijst aan bijwerkingen, maar ik was/ben gezond, en had alleen last van extreem droge lippen. dus veel smeren. Maar na 3 maanden was alles verdwenen. Het is echt een wondermiddel. het mag alleen worden gegeven aan mensen die een beetje hardnekkige acne hebben (ik dus). Maar als je al een hele hoop hebt geprobeerd, zou ik er gewoon naar vragen bij je huisarts.

P.s. de artikelen die in de winkel worden verkocht die werken niet, ze hebben meestal eerder een irriterende werking op de huid. Het is wel raadzaam om je huid in topconditie te houden, ook tijdens een acne behandeling. (scrub, maskers en dergelijke). Nou veel succes ermee

Floris

Reactie voor op de website?

8.18. Tips voor puistjes

Ik ben 14, heb ook last van puistjes. Ik ben laatst naar de schoonheidsspecialiste geweest, die hebben mijn huid helemaal gereinigd en alle puistjes uitgeknepen. Het klinkt vies, maar het is niet zo heel erg. Ik heb een hele goede reinigingsgel mee gekregen en een maskertje voor elke nacht. Het werkt heel goed en ik kan iedereen aanraden om naar de schoonheidsspecialiste te gaan. Je moet dan ongeveer 1 keer in de 6 weken gaan, zodat je huid echt goed gereinigd wordt.

1 goede tip: gebruik géén clerasil!! Dat is heel erg agressief en je krijgt er alleen maar meer puistjes van. Wat ook helpt, is met een rauwe aardappel elke avond langs je puistjes gaan, na een paar dagen zijn ze dan verdwenen! Verder moet je gewoon geduld hebben, iedereen krijgt het ooit eens en de een heeft het nou eenmaal erger dan de ander! Dus mensen: gewoon afwachten, want het gaat wel weer over.

groetjes jolien

Reactie voor op de website?

8.19. ja

JAh, dat kan je gebruiken, zonder voorschrift, ik gebruik het op me rug, armen, gezicht, het kan, zolang je het maar goed wast ervoor.. het helpt echt binne 2 dage had ik al resultaat!

Reactie voor op de website?

8.20. Zinkzalf tegen puistjes

Hallo,

Ik heb veel last van puistjes en rode littekentjes en vraag me af of het slecht is om zinkzalf op je gehele gezicht te smeren voor het slapen gaan. De tube is van het Kruidvat en er staat dat het voor babybilletjes is, dus vandaar dat ik me af vraag of het goed voor het hele gezicht is.

Groet Francis

Reactie voor op de website?

8.21. Help tegen puistjes

Je moet zorgen dat je regelmatig gewoon even je gezicht wast met water, even huppakee! Werkt heel goed! En koop nachtcreme, want je huid is 's nachts heel actief. Ik had eerst ook puistjes, maar nu bijna niet meer, soms 1 of 2 op mijn neus ofzo :P...

ciaoo!! moi

Sophie

Reactie voor op de website?

8.22. Puisten - neem natuurlijke middelen

Hallo,

ik ben op deze site gekomen door m'n zoekmachine.

Ik wil het even hebben over acné en dergelijke, ik ben 20 en ben ook langs geweest bij een huidspecialist, die heeft uiteindijk twee middeltjes voorgeschreven; gel van Galderma (4% acneryne) en Avène Diacnéal. Deze producten hielpen wel een beetje, maar nooit echt had ik het gewenste resultaat.

Opeens wou ik meer over producten weten op natuurlijke basis in natuurwinkels etc. Mijn bedoeling is niet om reclame te maken, maar om duidelijk te zijn; eerst waste ik met een zeepvrije zeep van nivea, later dove 5 essentiële elementen, dat hiep iets beter, verder gebruikte ik Lactacyd lotion. Ik had nog niet het gewenste resultaat, de puistjes waren nog steeds aanwezig.

Nu: ik ben naar natuurwinkels gestapt, in natuurproducten zijner ook grote verschillen, hoeveel % van bepaalde stoffen erin zitten e.d. Ik vind 'Zarqa mild cleansing foam' héél goed, maak je gezicht goed nat met water en maseer zachtjes de shuim over heel je gezicht, spoel dit dan af met water, gebruik nadien een natuurlijke crème,ik gebruik nu Cosmostar dag-en nachtcrème (60% aloe), deze werkt heel goed vind ik, maakt de huid merkbaar mooier. Van Zarqa heb ik totnogtoe alleen hun 'cleansing foam' gebruikt, hier ben ik heeel verrast over, na het afspoelen, heeft m'n huid nog nooit zo zacht en glad aangevoeld, het is ongeloofelijk. De puistjes zijn mooi aan het weggaan.

Ook raad ik je aan gerechten met ajuin en knoflook te maken, dat zuivert je lichaam vanbinnen, je kunt ook Chlorella gebruiken, dit is een natuurlijk voedingssupplement, je kunt ze goedkoop vinden op ebay, zoek naar 'makana'

Drink goed mineraalwater, bv chaudfontaine, evain of spa, zijn alledrie heel goed, andere water kunnen niet zo goed zijn, vooral evian is niet te onderschatten en wordt ondergewaardeerd, het is heel zuiver. Drink zeker ook melk.

Er zijn verschillende merken, maar bedenk met groene middelen, geraak je echt heel ver, ook aloe vera sap is enorm goed en reingt je lichaam en het werkt ook tegen puistjes.

Ik wil je nog iets zeggen, Avène wordt heel gerespecteerd, maar ik vind het veel te duur, voor wat het bied! Probeer zeker Zarqa als je die in de buurt hebt, het is echt het beste wat ik al geprobeerd heb.

Nog als laatst, koop een shampoo ZONDER AMONIUM lauryl/laureth sulfate, dit is schadelijk voor de hoofdheid, dus bv GEEN head & shoulders of Pantiëne, geloof me!!

GEBRUIK; bv Dove, Herbal Essences, Bodysol, deze bavatten dit niet, kijk op ingrediënten!

Heb voor het eerste maal 'Herbal Essences Vochtbalans herstellende shampoo gebruikt' en het werkt heel goed op verschilferd hoofhuid, je haar voelt mooi zachtjes aan en het is heel goedkoop, voor de kwaliteit dat het bied!

Hopelijk hebben jullie hier iets aan, stop met chemische troep, zeker voor acné. Geef de goede natuur producten een kans en oordeel dan, DANK U.

Ben

Reactie voor op de website?

8.23. Tandpasta

ja het helpt inderdaad om er tandapasta op te smeren. Maak voor dat je gaat slapen je gezicht schoon. Doe daarnaa tandpasta op de plekken waar de meeste puistjes en mee-eters zitten. Bijv.: rond je neus. ga er dan mee slapen en haal het er 's ochtends met lauwwater af (de geur prikkelt erg in je neus als je gaat slapen).

Lise

Reactie voor op de website?

8.24. Clearasil!

Iedereen zegt dat clearasil niet werkt en daar heb ik zel ook ervaring mee. Maar er is 1 clearasil die WEL werkt. Het is een duitse schuimende gel die je elke dag en avond op moet doen (zeggen ze). Ik doe het alleen elke ochtend op en ik zie wel resultaaat. Het gaat langzaam maar ik heb steeds minder puistjes. Ik heb nog wel eens last van mee-eters maar dat zijn er maar weinig.

groetjes.

Reactie voor op de website?

8.25. Vraag

Met zo'n aardappel hoe doe je dat dan precies? Snij je hem dan door midden ofzo?

Volker

Reactie voor op de website?

8.26. Aardappel

Schil de aardappel en snij hem doormidden. Met de aardappel over je puistjes gaan, en na een paar dagen zijn ze weg. En het is echt waar!

anoniem

Reactie voor op de website?

8.27. Zarqa

Ik heb gister Zarqa Cleansing Foam bij De Tuinen gekocht en dat heb ik gisteravond voor het eerst gebruikt en daarna heb ik Tea Tree balsem op mijn huid gedaan. Het leek wel of mijn puistjes gelijk al een beetje weg gingen! Als ze echt allemaal weg gaan zal ik het nog wel even zeggen!

Groetjes Rose

Reactie voor op de website?

8.28. Doctr hoog

Dat spul heb ik ook, maar je huid word er heeel vet van...

Mirthee

Reactie voor op de website?

8.29. Puisten

Puisten zijn erg ranzig, ze zitten echt op een heleboel plekken je kunt er bijna niets aan doen. Als je er heel erg last van hebt dan kun je naar een arts maar je kunt ook een gewone handzeep kopen, en dat op je puisten smeren...

GEBRUIK
voordat je de (hand)zeep op je gezicht gaat smeren moet je eerst je gezicht met water (of met een washandje) goed schoonmaken, als je dat hebt gedaan smeer je de zeep op je gezicht dan smeer je het uit over je hele gezicht en laat het even goed intrekken. na zo'n 6minuten spoel je het af/

IK
ik zelf heb ook erg veel last van puisten gehad, ik heb allerlei middelen gebruikt (clearasil, tandpasta, ook aardappelen) maar niets werkte. toen heb ik er een tijdje niets aan gedaan. maar op een gegeven moment ben ik mijn gezicht goed schoon gaan maken met zeeg en nu heb ik bijna geen puistjes meer, af en toe heb ik er wel een maar dat ik echt niet zo'n ramp.

RECLAMES
DE MIDDELEN VAN DE RECLAMES WERKEN ALLEMAAL NIET DUS DAT ZOU IK JE NIET AANRADEN!!

Reactie voor op de website?

8.30. Reactie: Isotretinoine (Roaccutane)

Ik gebruik al meer dan 10 jaar Roaccutane in een lage dosering (3 capsules per week). Na de eerste periode kreeg ik de recepten voortaan van de huisarts i.p.v. de huidarts. Ik heb daarna nooit meer een bloedonderzoek of iets dergelijks gehad. Ik heb geen last van bijwerkingen, soms een beetje droge lippen. Waarom is dat maandelijks onderzoek nodig?

Reactie voor op de website?

8.31. Mijn reactie

ik ben benieuwd of dit gaat werken bij mij want ik heb er zelf ok last van

hetty

Reactie voor op de website?

8.32. Puistjes ga toch weg!

Hai allemaal,

er is mij aangeraden om Normaderm van Vichy te proberen en heb dus nu ook een proefmonster mee. Ik heb vroeger (ben nu 25) weinig last gehad van puistjes maar nu ik gestopt ben met de pil lijkt het wel helemaal los te barsten. Vooral rond mijn mond en op mijn wangen en voorhoofd (haha..eigenlijk overal dus). Maar ook rare rode vlekjes ed.

Ik was mijn gezicht altijd met sebamed en lauw water. Heb ook een tijdje tea tree oil gebruikt maar daar kreeg ik een erg droge huid van. Verder eet ik gezond en drink ik veel water. Het ene moment heb ik meer last van puistjes ed dan anders maar dat zal wel door menstruatie en stress komen.

Mijn vraag dus, kan iemand iets over vichy Normaderm vertellen (de hydraterende verzorging tegen onzuiverheden en de dagelijkse diepreinigende scrubgel)? Werkt het?(ik heb dus geen last van zware acne). Maar de puistjes bij mijn mond jeuken wel als ze opkomen, en mijn huis ziet er gewoon lelijk uit. Hoe gebruik je het? Met water of iets anders. Alvast bedankt voor de reacties.

Ik heb hierboven al veel tips gelezen.(maar aardappels????...echt waar?;)

grtjes Jan10e

Reactie voor op de website?

8.33. Clearasil

halloo
ik heb ook af en toe last van puistjes maar ik reinig mijn huid goed met clearasil en de pets, het bevalt me goed.

groetjes manon

Reactie voor op de website?

8.34. Ook puistjes

Hallo,

Ik ben 18 en heb vanaf m'n 14de al last van puistjes. Het is niet zo dat ik echt heel heftige acne heb ofzo, maar in m'n gezicht heb ik er het meeste last van, vooral op me voorhoofd, slapen, neus en kin (gelukkig niet op m'n wangen) en vaak ook op m'n rug en schouders.

Het begint echt heel irritant te worden, ik wil nou wel eens van die puisten af! Ik heb echt alles geprobeerd... tot aan de anticonceptie pil Diane 35 aan toe, en ook Benzoylperoxide, en allerlei dure spullen die allemaal niet werken (ook gezond eten en 2 liter water drinken heeft geen effect bij mij). Ik zal het maar gewoon moeten accepteren dat niks werkt, en dat ik maar moet afwachten wanner het eindelijk weg gaat.

Maar even over de Diane 35: dat is dus gewoon De pil, met als bijwerking dat het huidzuiverend kan zijn. Bij vriendinnen van me heeft het wel gewerkt, maar bij mij helaas niet. Je moet er wel even voor naar de dokter.

Grtjes Cheryl

Reactie voor op de website?

8.35. Puistjes

Ik heb ook puistjes wat kan je ertegen doen mensen radde moi clearasil aan maar andere zeiden juist dat dat niet goed was wat helpt ertegen?

xxxxx
meisje met puistjes

Reactie voor op de website?

8.36. Zo kom je er het makkelijkst vanaf

Het beste is om savonds voor het bed gaan je huid goed te reinigen, daarna kun je op de puistjes een beetje tandpasta doen, en de volgende dag zijn je puisten uigedroogd.

Als je ergens heen moet en je heb bv veel puistjes op je gezicht is het handig om je puistjes met een camourflagestift aan te stippen, daarna doe je over heel je gezicht een laagje rouge (ook over je puistjes met camourflage), en je ziet er niets meer van.

Onthoud ook goed dat je goed gezond moet eten zo voorkom je ook puistjes en mee-eters.

Reactie voor op de website?

8.37. IJsblokjes

Ik had zelf best last van puistjes, totdat ik ergens op een site las dat als je elke avond met een ijsblokje over een beginnend puistje heen gaat (niet te hard wrijven, gewoon eroverheen laten 'glijden' zegmaar) dat het dan niet opkomt.

Ik dacht, nou je kan het altijd proberen, maar tot mijn verbazing werkte het dus wel! Ik 'bewerk' mijn hele gezichtshuid nu elke avond met een ijsblokje en er zijn geen grote pijnlijke puistjes te bekennen! Ik vind het ook fijn dat het helemaal geen kwaad kan voor je huid, dus probeer het gewoon!

Veel succes! Lore

Reactie voor op de website?

8.38. Natuurlijke producten werken heel goed!!

Hallo, ik ben 14 jaar en heb ook last van puisten, ik heb allerlei producten van l'oreal en clearasil nivea enz. geprobeerd maar dat bijt echt in je huid en doet dus veel pijn, ik ben nu begonnen aan biergistpillen die je bij iedere drogist kunt kopen (ik heb ze van de kruidvat) en die zuiveren je bloed en pakken huidproblemen vanuit de binnekant aan, dit werkt erg goed!!

het is ook 100% natuurlijk, verder gebruik ik zeep die gemaakt is van allerlei natuurlijke producten, dit droogt je huid niet uit en geeft goede verzorging, het haalt je talg naar boven en droogt je puisten heel erg uit, je huid is veel egaler en mooier, dus gewoon kijken bij een winkel die natuurlijke producten verkoopt en nog veel suc6 allemaal

Liefs Nina

Reactie voor op de website?

8.39. Puisten

Hallo!

ik ben 14 en ik heb ook best veel last van puisten. maar ze gaan nu wel weg.

ik was mijn gezicht (en andere plaatsen met puisjtes) 2x per dag met lauw water, met verder niks. Alleen wel 1x in de 2 dagen met douchegel zodat de (eventuele) korstjes uitdrogen. ik heb van de dokter (alle andere troep werkt eeeecht niet! bij mij dan) benzoylperoxide hydrogel 5%: heeft drogende werking voor je puistjes, maar het nadeel is dat echt alles bleekt!(beddengoed, pyjama, maar bij mij gelukkig niet mijn kleding) dit smeer ik 's ochtend en 's avonds op. ook heb ik eryderm, dat ontsmet je puisten.

Je kunt je puistjes uitknijpen als er zo'n wit bobbeltje opzit; dan zijn ze rijp. Doe dit met schone handen en met een soort staafje met aan het einde een gaatje dat je over de puist heen haalt zegmaar; zo voorkom je ook dat je er met je vingers aankomt! daarna gelijk ontsmetten; bijv. met het product dat ik net noemde. als ze blijven bloeden kun je er een tissue of papiertje opdeppen.

Verder heb ik er zelf veel last van qua eten. als ik bijv. veel chocolade heb gegeten, komen er alweer een paar!

aan te raden is:
-veel water (1,5 à 2 liter)
-verse groente en fruit
-geen vette dingen
en dat was het wel weer, je hebt veel geduld nodig, uit eigen ervaring: toen ik 12 was kreeg ik allemaal puisten, ze gingen weg door alle dingen die ik heb opgenoemd. Ik dacht: dan hoeft het niet meer! niet dus! echt niet! alles is weer teruggekomen en ik kan weer van voor af aan beginnen. maar altijd proberen vol te houden!

groetjes lisa

Reactie voor op de website?

8.40. Vichy Normaderm

Even over Vichy Normaderm, dat werkt echt. Ik gebruik het zelf nog maar 2 weekjes en merk nu al verschil. Een vriendin van mij is zelfs 90% van haar puistjes af. Zelf doe ik de opleiding schoonheidsspecialiste en ik kan het je echt aanraden, het is mij ook aangeraden door mijn lerares en zij is een gediplomeerd schoonheidsspecialiste.

En wat iedereen ook zegt, alleen reinigen met water is niet genoeg! Ik kan het weten als schoonheidsspecialiste in spe. Hiermee haal je alleen het vuil dat op je huid ligt weg, en maak je de poriën niet schoon en dat is juist zo belangrijk als je puistjes hebt! Dus allemaal je gezicht met een goede reinigingsgel wassen en 2-3x in de week je gezicht scrubben. Het is nog beter om je gezicht dagelijks te scrubben met de dagelijkse scrubgel van Vichy Normaderm. En als je Normaderm wil gebruik moet je alle 4 de stappen (reinigingsgel, scrub, lotion, creme) elke ochtend en avond gebruiken voor het beste resultaat. En je gezicht na de reiniging en scrub met veel water afspoelen anders kan het zijn dat er restjes product achterblijven die alsnog je poriën kunnen verstoppen.

Schrik niet als je puistjes de eerste week na het gebruik van Vichy Normaderm erger worden want dat hoort erbij, ook kan je huid in het begin droog en schilferig aanvoelen want er zit alcohol in en daar moet je huid aan wennen. Maar daarna gaat je huid er steeds beter uit zien echt waar!

Joyce

Reactie voor op de website?

8.41. Proberen

haloo..
ik had ongveer 1,5 jaar geleden nooit last van puistjes ofzo, nu zit bijna mijn hele gezicht onder de puistjes.

ik heb al deze berichtjes gelezen, en de tips ongeschreven en hoop dat ze helpen ! als ze een beetje weg zijn, zal ik nog een berichtjes achter laten met wat voor mijn het goede was.

ik ga trouwens ook 2x in de week onder de gezichts bruiner daar drogen ze van uit. mischien ook iets voor jou

nouw.. hoop dat het gaat helpen! Byeee !

Reactie voor op de website?

8.42. Roaccutane

Alles al geprobeerd nu 4 maand roaccutane 70 mg per dag (mega dosering) nog niks geholpen integendeel serieus verergert tot mn verbazing en ik raad het ook af omwille van de bijwerkingen nl serieuze depressieve buien en prikkelbaar momenteel loopt er een nieuw onderzoek naar de vele bijwerkingen van roaccutane

Reactie voor op de website?

8.43. Vishy

Hallo iedereen,

Ik heb nooit egt heeeel erg last van puistjes gehad, maar wil het wel voor zo veel mogelijk voor komen en de gene die ik dhan heb wel weglate. ik heb nie een week vishy normaderm gebruikt en ik sweer je het werkt, ik heb alleen de scrub en de verzorging en werkt egt. nouw dat was mijn reactie dag

Reactie voor op de website?

8.44. Hoe bestrijd je puistjes?

Ik ben een meisje van 16 en tot vorig jaar had ik nooit maar dan ook nooooit last van een puistje, maar sinds dit jaar begon het zo af en toe met een puistje op mijn voorhoofd ofzo en ik ben toen direct begonnen met vichy normaderm, echt héél goed spul en ook doe ik voor het slapen een nachtcrème aan, dat werkt ook wel + coverstick van louis widmer!

Probeer bovendien ook niet te veel chips enz te eten want heirdoor maak je je huid alleen nog maar vetter, waardoor er meer puistjes komen.

dikke kus x

Melissa

Reactie voor op de website?

8.45. Zarqa

Hoi,

ik heb de Zarqa creme gebruikt tegen puistje, maar me huid word er alleen nog vetter van.

Vichy daar ben ik heel tevreden over. de puistjes gaan snel weg alleen de rode vlekjes niet zo maarja is al een stuk beter .

Reak

Reactie voor op de website?

8.46. Werkt een zonnebank?

Hoi,

Ik vroeg me af of een zonnebank werkt tegen puistjes.. ik weet dat zonlicht een positief effect heeft op puistjes... en nou vroeg ik me af of dat ook geldt voor de zonnebank?

Erik

Reactie voor op de website?

8.47. Visht

Te koop bij apotheek, per fles ongeveer 10 euro. I hoop dat dit je helpt;)

Reactie voor op de website?

8.48. Amalthia-soap

Haai haai, ik heb al eerder een emailtje op deze site gezet en daar heb ik over bepaalde zeep uit Kreta gepraat. Daar schiet je natuurlijk niets mee op, dus ik zet hier de internetsite onder vanwaar je hem kan bestellen en kunt kijken wat voor bestandsdelen er allemaal inzitten. Mijn puisten zijn nu bijna helemaal verdwenen door gebruik van die zeep en in combinatie met biergistpillen. De internetsite is: www.amalthia.nl/.

Deze zeep bevay o.a olijfolie, wilde uien, amandelolie, aloë vera. Nadat ik tientallen producten heb gebruikt van l'oreal, nivea enz. kan ik vertellen dat dit niet in je huid bijt en hem niet uitdroogt, maar juist goed zorgt dat je puisten weggaan en je huid veel egaler wordt. Ik was mijn gezicht er s'avonds mee, om al de viezigheid van buiten eraf te halen, s'ochtends doe ik het niet meer want dat geeft alleen maar extra puisten als je je huid té schoon maakt. én keer per dag is dus voldoende, je doet ook heel lang met zo een zeepje, ik doe er al een half jaar mee en ik ben pas op de helft!

Liefs Nina

ps het zeepje is 13 euro inclusief verzendkosten! Je kan hem bestellen op de site!

Reactie voor op de website?

8.49. heey

heey, ik ben 16jaar en leer voor schoonheidspecialiste, ik heb er al veel over geleerd, over vette huid en droge huid en rijpere huid, enzoverder. enkele tips tegen acné en mee-eters
- je puistjes mag je echt niet uitknijpen,ze gaan putjes vormen in je huid na een tijdje,dus niet doen,echt niet,het is soms moeilijk,maar het is serieus,je wilt tenslotte later toch niet al zo'n putten in de gezicht?
- mee-eters mag je wel uitknijpen,maar wel als volgt: je legt een warme washand op de plaats waar je ze moet uitknijpen,het moet echt goed warm hebben zodat de poriën open komen,ik weet het,het heeft een raar gevoel,maar dan gaat het eenmaal er zo makkelijk uit.je moet ze er uitknijpen met 2 tissue'tjes.
-een nachtcreme is zeer goed,want je moet je huid goed verzorgen,je zou denken:dat is toch een vettige boel,waardoor er meer puistjes zullen komen,wel,fout,de huid moet goed verzorgt worden vooral als je last van acné hebt.
-geen veel vettige dingen eten zoals er al gezegt werd,vooral geen chocolade,geen gebraden kippenvel,die je er best af,geen te veel sausjes,...
-tandpasta is echt niet goed,dat mag je helemaal niet op je huid smeren,het is bedoelt voor de tanden,niet voor puistjes mee te verminderen
-zonnebank is goed tegen puistjes,ze drogen namelijk wat uit,het klinkt dom,maar ook even met een haardroger er even boven zitten is goed,bij ons op school doen we dat met een speciale droger,maar een gewone is ook oké

zo ik hoop dat je wat aan mijn info zult hebben
veel succes ermee!!

baaizz xxx

nicky

Reactie voor op de website?

8.50. Niet aan zitten!

Hee, ik heb al 4 jaar last van puistjes en ik heb al zoveel dingen geprobeerd! Ik werd er helemaal gek van! Ik kon er ook echt niet vanaf blijven, maar je puistjes worden echt een stuk minder als je er niet meer aan zit! Je kan ook naar de dermatoloog gaan.. Een vriendin van me doet dit en zij krijgt hier pillen voor, alleen er zijn wel veel bijwerkingen zoals hele droge lippen.

Reactie voor op de website?

8.51. Vichy

Heyzz Peoplezz

Ik heb laatst vichy producen gekocht en ik vind het uitstekend werken! Je moet wel alle vier de dingen kopen anders werkt het tegen elkaar in. (Lotion, Scrubgel, Wasgel en de Creme)

Na 1 maand was het al stukken beter! En ben er nog steeds mee bezig!

Katie

Reactie voor op de website?

8.52. Tips

Ik heb al een paar jaar last van best wel veel puistjes. Vooral op m'n voorhoofd en op m'n rug. Ik ga regelmatig naar de schoonheidsspecialiste en dat werkt echt heel erg goed! Ik heb daar ook een een of ander zwart masker met teer gekregen, wat heel erg goed werkt!

Zelf heb ik al heel veel geprobeerd.

Ik heb ook een vraagje: heeft iemand hier de garnier pure-lijn geprobeerd en werkt dat? Bij een vriendin van mij werkt het wel goed.

En als je verschilende dingen tegelijk probeert is dat dan heel slecht voor je huid? Er staat immers op alle verpakkingen dat het TEGEN puistjes is..(?)

groetjes, Joyce

Reactie voor op de website?

8.53. Middel tegen jeugdpuistjes

Als eerste wil ik ff melden dat je NOOIT CLEARASIL! moet gebruiken dat maakte, het bij mij alleen maar erger, wel vond ik een middel dat wel helpt, het beste voor mij werkte, "biergist tabletten van de Kruidvat" in combinatie met "Dove Cream Bar Zeep". Gewoon elke ochtend en avond je gezicht hiermee wassen, wel voorzichtig zodat je de puistje niet open schrubt. Na een week zag ik al verbetering en nu is me huid weer gaaf. Ik gebruik nu geen biergist tabletten meer maar was wel elke ochtend en avond me gezicht met Dove Cream Bar Zeep, ook is het erg belangrijk om van je jeugdpuistjes af te blijven, het is moeilijk maar probeer het is, andere goed middelen tegen jeugdpuistjes zijn:
-zon
-Eiwitarm dieet
-Stoom

Succes ermee!!

Reactie voor op de website?

8.54. Het werkt!

Ik gebruik al een aardig tijde vichy normaderm. En het werkt goed. Het is echt onwijs lekker spul! ik gebruik de reinigingsgel, de scrubgel, de lotion, de dagcreme en de nachtcreme.

Wat ook heel goed werkt is biotherm acnopur! heb ik ook een tijdje gebruikt. werkte ook heel goed ik had dan de reiningsmousse, de lotion en de dagcreme ervan. Alleen het nadeel was dat het erg prijzig is. de lotion en de reinigingsmousse zijn beide 20 euro en de dagcreme is 28,50.

Diaantje

Reactie voor op de website?

8.55. Diane-pil

diane-pil is het beste middel tegen acne.

Reactie voor op de website?

8.56. Puistjes of acne

Ik heb vroeger als jong meisje veel last gehad van acne, alles wat je maar kon bedenken heb ik geprobeerd. De artsen zeiden als je kinderen krijgt dan zal het wel over gaan! Maar dat mocht niet baten. Heb er vijf gekregen, en de acne verdween niet. Als ik al het geld terug zou krijgen wat ik er aan gespendeerd heb, dan zou ik nu miljonair zijn.

Tot ik de dianapil kreeg en ja hoor binnen de kortste keren was de acne verdwenen. Nu heb ik een zoon van 13 en kan hem moeilijk de diana voorschrijven, maar ook voor jongens heb ik de oplossing gevonden.

Ik was in Turkije en heb daar een scrubhandschoen meegenomen. Laat hem eerst met marmerzeep zijn gezicht wassen dat scrubt ook! En dan met het washandje erover. Binnen 2 dagen alle puistjes uitgedroogd.

Ze komen wel terug maar dat zal de pubertijd wel duren, tot die tijd gewoon even volhouden met de zeep en washand. Zelf gebruikte ik ook nog wel eens aambeienzalf voor het strak trekken van de huid. Dat had ik eens gelezen dat filmsterren dat gebruikten, en echt, het helpt! Dit alles is tien keer beter dan al die dure middelen. Ik spreek uit jarenlange ervaring.

Hoop dat jullie er wat aan hebben. Zelf ben ik nu 55jaar en heb al menigeen met deze tips geholpen.

Zwammetje

Reactie voor op de website?

8.57. Het helpt

HeY iedereen,

Ik heb niet zo heel erg veel last een beetje op voorhoofd en kin soms. Iedereen zegt dat clearasil niet goed is, maar het helpt dus echt wel, misschien dat als je het heel erg heb, dan je dan geen vooruitgang ziet, maar clearasil is ook voor het te VOOORKOMEN, en het helpt echt wel, het word NIET meer.

Reactie voor op de website?

8.58. Mijn ervaringen met acne / puistjes

Hallo allemaal,

Ik loop al JAREN te sukkelen met acné. Ik heb echt al vanalles geprobeerd. Dit heb ik al gedaan:

Misschien dat jullie wat aan mijn ervaringen hebben! Good luck!!

Een acné patiënt

Reactie voor op de website?

8.59. Wat vooral niet doen?

haay allemaal!!

Wat zijn dingen die je vooral juist niet moet doen of gebruiken als je puistjes hebt? ik ga zeker een paar handelingen proberen die op deze site staan vermeld. Als het allemaal super goed werkt laat ik het weten!!!

liefs Lisa

Reactie voor op de website?

8.60. Wat je vooral wel en niet moet doen

Ik sluit dit jaar mijn opleiding schoonheidsspecialiste af. Wat je vooral niet moet doen is je huid met water en zeep wassen. Dit tast de beschermlaag van je huid erg aan en het droogt je huid heel erg uit. Hierdoor gaat je huid als tegenreactie meer talg aanmaken en ben je nog verder van huis.

Het is goed om je huid elke ochtend en avond te reinigen met milde reinigingsproducten. En daarna een talgregulerende en tevens hydraterende creme te gebruiken.

Ikzelf heb hele goede ervaringen met Vichy Normaderm. Maar iedere huid is anders, dus je moet gewoon uitproberen wat het best bij jou huid past. Veel water drinken is ook goed. De zon is natuurlijk ook heel goed, het droogt puistjes uit en je krijgt er een mooi kleurtje van zodat de puistjes minder opvallen.

Meer weten? Plaats een reactie. J.

Reactie voor op de website?

8.61. Acne

Ik ben nu 17 jaar, 4 jaar terug begon ik met vervelende dingen op mn huid: rode vlekjes, droge huid. Het leek op eczeem maar dat was het dus niet. Ik schaamde me er heel erg voor & werd erg gepest. Daardoor ben ik ook vroegtijdig van school gegaan en heb dus geen diploma.

Het werd zelfs zo erg dat ik afspraken met vrienden/vriendinnen ging afzeggen omdat ik bang was voor hun reactie. Ik wou alleen nog maar naar buiten als het donker was & overdag sloot ik me op. Spiegels kan ik niet zien, die sla ik stuk. Ik kan er met niemand over praten, ik durf het niet te uiten.

Ik kreeg een onderhuidskuur Tetracycline, maar dat maakte het alleen maar erger en erger. Daardoor kreeg ik ook last van mn gebit & braken mn kiezen zelfs af. Nu heb ik vitamine a creme van de dokter gehad. Om de 2 weken kom ik bij de dokter, en voel me steeds ellendiger.

De dokter zegt je moet ouder worden dan gaat het over & zorg voor minder stress. Het enige wat helpt bij mij is Pro-Activ, dat pakket van Tell-Sell, alleen dat is gewoon te duur om elke keer aan te schaffen. Een verwijskaart voor een huidtherapeut of dermatoloog krijg ik niet. De dokters schrijven meestal Tetracycline voor, maar dat kan het juist nog erger maken.

Weet dus waar je aan begint. Melanie

Reactie voor op de website?

8.62. Voor Melanie

Melanie, je kunt ook de diane-pil proberen. Dat helpt ook bij veel mensen met acne. Vraag je dokter ernaar.

Tip: kijk welke hoofdingredienten er in pro activ zitten en zoek naar een goedkoper product met diezelfde werkstoffen. Misschien dat dat product dan ook helpt.

Vooral blijven proberen, want er is echt wel iets dat bij jouw huid past.

Reactie voor op de website?

8.63. Geef de hoop niet op

Beste Melanie,

Ik leef met je mee want mijn jongste dochter heeft ook van alles afgezien met acne. Het zal begonnen zijn bij het begin van de puberteit. Er volgden zalfjes als Clearasil en toen wat sterker spul van de dokter. Dat hielp dan wel wat en dus hield ze er naar verloop van tijd weer mee op en had het dan enkele maanden later weer nodig.

De ware ellende begon toen ze van huis ging op een cursus hier ver vandaan. Om diverse redenen was ze er doodongelukkig en ze stond al gauw bekend als "het meisje met de pukkels". Ze vertelde me achteraf ook dat ze veel te veel alleen was en voortdurend aan de puistjes stond te knijpen.

Na 1 trimester ging ze van de cursus af en kwam terug naar huis. Ze ging naar een huidspecialist die antibiotica voorschreef in combinatie met de Diane pil. Wat hij haar werkelijk wilde geven was Roaccutane, maar, naar daar heel goed over nagedacht te hebben, kwamen we beiden tot de conclusie dat zo'n paardenmiddel een stapje te ver was. Het komt neer op een enorme dosering vitamine A die je botten aantast. En daarmee moet je het nog je hele leven doen.

Na 6 maanden hield ze op met de anti-biotica, maar ging toch verder met de Diane pil. Ik moet hier ook bijzeggen dat ze er binnen enkele maanden een stuk beter uitzag en ook weer onder de mensen kwam. Toch heeft de Diane-pil naar mijn en haar mening ook wat bijverschijnselen. Ze werd dikker en ook enigszins depressief. Ook kreeg ze vaak darmstoornissen.

En nu, meer dan anderhalf jaar geleden sinds ze zo ellendig terug naar huis kwam, is er een veel betere tijd aangebroken. Ze is nu 21 en ziet er geweldig uit. Ze eet gezond, heeft een vriend, woont in een andere stad en zit op een Kunstacademie. Ze neemt geen enkel pilletje en smeert geen enkel zalfje en, als er af en toe nog een puistje verschijnt, zal ze er nooit meer in knijpen. En ook de darmstoornissen en depressie zijn weg.

Melanie, zoek hulp en ga je niet verschuilen. Die Diane-pil heeft mijn dochter uitstekend geholpen. Maar die raad kan ik helaas niet aan jongens geven!

Annemieke

Reactie voor op de website?

8.64. Zeep met natuurlijke producten

Halloo...

Weet iemand nog een zeep die allerlei natuurlijk producten bevat?

Dat naar aanleiding van het stukie dat Nina schreef (3.38).

Hoop dat iemand me kan helpen! DANKJEWEL!!

Bas

Reactie voor op de website?

8.65. Rode vlekjes

heej, al een tijdje heb ik minder last van stress gehad, en nu lijkt het dat mijn pukkeltjes vanzelf weggaan, althans, in mijn gezicht toch. Op mijn voorhoofd blijven er af en toe op duiken omdat ik haar heb dat wat tegen mijn voorhoofd hangt, maar die puistjes blijven rond een gemiddelde van 4 à 5 merkbare, en een paar hele kleintjes. Op zich zou dit niet zo erg zijn, maar omdat ik er vroeger héél veel op mijn voorhoofd had, staat nu mijn hele voorhoofd vol met rode vlekjes en ik weet absoluut niet hoe ik ze zou wegkrijgen. Ik heb al geprobeerd ze wat te 'zonnen' maar dat hielp niet echt veel.

Mijn vraag is nu, weet iemand hoe je die rode vlekjes weg krijgt, ik heb niet zoveel last van pukkeltjes, enkel die rodevlekjes storen mij mateloos, waardoor ik moeilijk mijn haar korter durf knippen omdat je ze dan ziet:s

Reactie voor op de website?

8.66. Rode vlekjes gaan vanzelf weg

Zie je wel, stress schijnt ook een rol te spelen bij acne. Ja, nadat de pukkeltjes verdwijnen zijn er nog heel lang rode vlekjes te zien, maar daar is niets aan te doen. Je moet gewoon een jaar geduld hebben en dan zal er weinig meer te zien zijn als alles zo goed blijft gaan als nu.

Annemieke

Reactie voor op de website?

8.67. Reactie op veel in de zon lopen

Hoi, hier heb ik gelezen dat veel in de zon lopen goed is tegen puistjes. Dit is ook wel zo maar enkel in de zomer... je huid krijgt een dikke laag en wordt dikker en zo gaat de ancé weg, maar in de wintermaanden komen die puistjes dan weer terug! dus het beste is om niet téveel in de zon te lopen ...

sarah

Reactie voor op de website?

8.68. Littekentjes door puistjes

Hoi,

Ik heb een vraag: Als mijn pukkeltjes na een weekje weggaan, houd ik op mijn kin kleine, rode/paarse plekjes over: een soort littekentjes. Hoe kan ik deze littekentjes op een gezonde manier vervagen? De meeste littekentjes heb ik al een half jaar.

Ik heb gelezen over een littekencreme van Biodermal, je moet deze tweemaal daags lichtjes inmasseren op de littekentjes. Weet iemand of deze littekencreme echt werkt? Ik heb geen idee waar `ie te koop is.

Ik heb een gezichtsscrub die je eens per week kunt gebruiken. Zouden de pukkeltjes daardoor minder worden?

Ik heb de s.o.s. stick van Garnier al geprobeerd, op de verpakking staat dat het littekentjes helpt te verminderen, maar bij mij werkt het niet.

Groetjes, Laurenne

Reactie voor op de website?

8.69. Weg met de puistjes!

Ik ben 14 jaar en heb wel wat puistjes, het stoort me ongelooflijk! Regelmatig zie ik producten die ik zichtbaar zie werken bij verschillende mensen. Mijn moeder maakt zich totaal niet druk om uiterlijk maar ik juist wel! Daardoor botsen we weleens met elkaar. Ze wil namelijk geen geld uitgeven aan spullen voor mijn huid, en dat irriteert me nogal? Kunnen mensen hier wat tips geven, waarmee je geen geld hoeft te gebruiken? Wat ik nu gebruik is:

Clyndamicin lotion van de huisarts; er zit alcohol in wat je huid schoonmaakt.

Natusan Zink& heramide zalfje van Johnsson&Johnsson (er staat dat het voor geirriteerde babybilletjes is, weet iemand of dat ook goed is voor puistjes?)

En dat was het. Wel weinig maar ik weet niet wat ik anders moet doen.

Reactie voor op de website?

8.70. Al die middeltjes?

Waarom al die middeltjes, de 1 zegt het is niet goed voor je huid de andere zegt dat het juist goed werkt . Wie moet je nou geloven?

Nou , elke huid is anders en elke huid reageert anders op middeltjes , voorbeeld: Bij de 1 werkt clearasil goed bij de andere wordt het alleen maar erger . Veel gaan er naar de dokter maar die hebben ook niet altijd het gene wat je huid eigenlijk nodig heeft .

Mijn tip is eigenlijk , Reinig je huid goed met water iedere morgen middag en avond . dan maak je je huid ook niet schadelijk . En drink veel water + eet veel fruit(minimaal 2 stuks per dag) , en eet weinig vet . Dat van chocola kan wel waar zijn maar elke huid reageert daar anders op . En een bak met warm water en dan met een handoek over je hoofd er boven hangen helpt ook best wel . het zijn natuurlijke middeltjes die huid niet schadelijk maken , maar je huid wordt er dan wel beter op . hoop dat jullie hier wat aan hebben .

Reactie voor op de website?

8.71. Tip tegen puistjes

Hoi,

wat ik doe tegen puistjes, is als het echte puistjes zijn dus geen eitjes meer, doe k voor dat ik daar bed ga Tandpasta op. Dat maakt de puistjes hard! En vallen ze eraf, klinkt raar maar ;t werkt! niet naa 1 x, maa naa een paar avonden het hebben gedaan zie je vanzelf resoltaat!

Groetjes kelly

Reactie voor op de website?

8.72. clearasil

hey,

clearasil hielp bij mij in het begin wel (ik had/heb lotion, creme en zeep) maar zoals het er nu uitziet begint het alleen maar erger te worden. Een vriendin heeft me nu de Pure-lijn van Garnier aangeraden (bij haar schijnt het echt goed te werken), alleen wil m'n moeder dat ik eerst alles van Clearasil opgebruik.

Weet iemand verder wat je moet doen tegen vlekjes? Op de plekken waar ik geen puistjes heb, zitten nl. vlekjes en dat is echt heel irritant.

groetjes, Merel

Reactie voor op de website?

8.73. Tandpasta

Tandpasta is juist heel slecht voor je gezicht, je krijgt er super veel littekens van: NIET DOEN DUS !!

Samanta

Reactie voor op de website?

8.74. Aardappel

Hoe vaak moet je die aardappel op je gezicht smeren en doet het pijn..?

xxx Samanta

Reactie voor op de website?

8.75. Clearasil

Ik gebruik de clearasil 3 in 1 facewash, maar ik weet niet zeker of het daar wel minder van wordt. Of juist meer? Ook gebruik ik de lotion die ook mee-eters tegengaat. Hier merk je echt meteen wel verschil! Als je het net hebt opgedaan zie je al dat ze lichter zijn. Ik doe het maar 1x per dag in plaats van de aangegeven 2 x per dag en alleen op de plekjes waar meeeters zitten, dus niet heel m'n gezicht. Want volgens mij krijg je juist mee-eters op de plekken waar nog nix zit dan. Maar das ook niet duidelijk te zeggen. Het werkt dus wel tegen de meeeters die je al hebt ;) .

Nina

Reactie voor op de website?

8.76. Ayurveda

Ik heb zelf last gehad van acne tot en met mijn 21ste. Wat ik iedereen aanraad is om een ayurvedische leewijze te volgen, als je dat doet, dan geneest het iet alleen acne, maar elke ziekte die je hebt. Ga naar een ayurvedische arts, hij bepaalt je constitutie en stelt de diagnose. Het ligt aan de patient om de leefwijze te volgen, doet hij dit correct dan geneest hij van al zijn ziekten. Er worden geen chemische produkten gebruikt, en deze geneeswijze is ongeveer 5000 jaar gelden op schrift geschreven.

Ikzelf ben eerst naar de huisarts geweest en naar de dermatoloog. Ze gaven me antibiotica (hele sterke) het hielp wel maar ook were niet. Er waren teveel bijwerkingen en ik voelde me niet lekker in me vel. Door een van mijn ayurvedische leraren werd honing aangeraden. Ik smeerde de honing, en binnen 1 dag merkte ik het verschil, nu is mijn huid gaaf. Ik gebruikte naast de honing natuurlijk ook de correcte levenswijze (voeding, slaap enz.), maar met de honing zag ik het verschil wel heel snel. Niet opeens honing gaan smeren, want dat kan bij iemand anders het tegengestelde effect hebben.

Dus mijn advies is: leefvolgens de ayurevda (ayurveda betekent: wetenschap van het leven).

Reactie voor op de website?

8.77. Tandpasta

Tandpasta vermindert de puistjes niet, maar verergert ze.

Reactie voor op de website?

8.78. Werkt echt niet

heej

ja klerasil werkt echt niet
ik hat in het begin niet zo veel puistjes alleen
later kreeg ik het steets meer .door dat klerasil zegt de dokter.
het help als je een nacht masker op doet en de hele nacht erop laat en dan ochtens haal je het eraf . dan krijg j een mooie huit .
maar ik kom steeds niet van mijn meeters af ik hep er heel veel op mijn neus ik hop dat jullie er wat op weten

doei doei michelle

Reactie voor op de website?

8.79. Vraagje over Vichy

Dag kinders,

Ik ben ongeveer een week geleden begonnen met de producten van Vichy. Ik begon al te twijfelen aan de werking, aangezien het er op het moment niet echt beter uitziet. Gelukkig las ik op deze site dat het even kan duren voor het echt aanslaat. Nu doe ik een hydraterende creme op de geirriteerde plekken, in de hoop dat ze sneller zullen genezen. Nu vraag ik mij af of dit de werking van de Normaderm producten tegengaat. Er wordt namelijk gezegd dat het de huid juist enigzins uitdroogt, maak ik dat dan niet weer ongedaan met een moisturizer?

Ik zou graag antwoord hebben, aangezien Vichy toch echt net iets te duur is om maar zonder werking op je gezicht te kwakken...

Alvast bedankt, Lizzie

Reactie voor op de website?

8.80. dalacin t

ik heb ook last van acne.
ik ben naar een schoonheids specialist geweest en die zei dat ik dalacin-t moest halen bij de dokter.
ik heb het gehaald je moet het 2x per dag deppen op de plekken waar je puistjes hebt. ze zeggen dat het pas naar 4 weken al je puistjes weg zijn, maar bij mij waren in 2 dagen de grootste puisten al weg en ik heb nu maar heel zelden puistjes

Reactie voor op de website?

8.81. Slakkenslijm

Hallo allemaal, blijkbaar zijn er onwijs veel mensen die last hebben van acne, inclusief ikzelf. Bij mij begon het al toen ik 9 á 10 jaar oud was. Toen begon het op mijn neus later werd het neus en voorhoofd en toen mijn hele gezicht. Ik begon ze uit te knijpen en heb nu littekentje op mijn 2 wangen en rond mijn lippen hele kleintjes. Ik gebruikte kleimaskers en nog andere sorrten . Die werkte bij mij goed. Ik werd langzamer tevreden over mezelf.

Maar die littekentjes gaan alsmaar niet weg. Toen heb ik gehoord van een creme waar slakken extract in zit. Een creme dat is gemaakt van slakkenslijm. De creme was erg duur, dus besloot ik gewoon een slak over mijn huid te glijden. Ik zag merkbare verbetering en over een week waren al mijn puistjes weg! het was niet te geloven hoe mooi het resultaat was, je huid is mooi en fluweelzacht en het bespaart veel op je portomonnee! Wat wil je nog meer?

Als je wilt praten over je problemen of gewoon iets kwijt wilt, stuur dan een mailtje naar: .

We geven je advies en geven je ook een zo snel mogelijk antwoord!

Reactie voor op de website?

8.82. Alcohol niet goed

heey...

alcohol droogt de huid alleen maar erger uit... producten zonder alcohol is beter!!!

mij

Reactie voor op de website?

8.83. Dr. van der hoog

Hoi allemaal, ik wil even bedanken voor de tips en heb zelf ook een tip. Dr van der hoog (weet de naam niet helemaal precies) heeft een hele reeks producten. Ik gebruik de reinigings créme, het masker, puisten aanstipper en een dag en nacht créme, het is niet zo sterk en ik heb het voor de eerste keer gekocht maar ik kan wel zeggen dat de dag en nacht créme erg goed is. Je moet héél weinig opsmeren anders gaat het vervellen maar je krijgt een mooi en gezond uitziend gezicht van, meteen nadat je het hebt opgesmeerd.

Ik ben nu dertien. Ik heb dat slakkenslijm spul van tv besteld en ik hoop dat het werkt, als dat zo is zal ik het laten weten!

Reactie voor op de website?

8.84. Tips tegen puistjes

Ik heb ook last van puistjes maar gebruik nou dit en werkt goed.

 1. Sochtends en savonds als ik wakker word en voor ik ga slapen was ik mijn gezicht rustig met warm/heet water, en dep het droog en daarna doe ik er Vichy normaderm op (werkt echt heel goed !)
 2. Smiddags pak ik een aardappel en snij die doormidden, en breng de natte kant rustig over mijn gezicht, en laat het intrekken.
 3. Het eten maakt echt niet uit, maar je moet wel voldoende slaap krijgen. Dus minstens 8 uur.
 4. Verder niet aanzitten!! Want daar word je huid vet van en kan het juist alleen maar erger maken.
 5. En 3x per week scrub ik mijn gezicht met Kruidvat AbrikozenScrubcreme.
 6. En je kan ook je gezicht stomen boven heet water in een pan met eventueel wat kruidenthee.
:D Voor meer vragen mail me maar

Reactie voor op de website?

8.85. Reactie voor Lizzie

Beste Lizzie,

Ik gebruik Vichy Normaderm nu ruim een jaar. In het begin had ik een hele droge huid, dus besloot ik om Thermal Fixmat van Vichy erop te smeren. Dit spul deed ik erop in plaats van de normale Normaderm creme. Het werkte erg goed, en ben een week later weer gewoon de Normaderm gaan gebruiken. Daarna heb ik geen last meer gehad van droge huid enzo. Als ik jouw was zal ik gewoon blijven proberen. Het is inderdaad duur, maar het werkt echt! Je zult zien dat je huid echt veel egaler, en dat je je er veel prettiger bij gaat voelen.

Reactie voor op de website?

8.86. Tegen puistjes

Hallo.. ik heb ook heel veel last van puistjes gehad, je krijgt ze nooi allemaal weg maar een goed begin is het halve werk:

*maak je gezicht elke dag 2 x goed schoon

*smeer er geen troep op, ik deed dat namelijk ook en het werd er aleen maar erger van !

*doe dagcreme op , die beschermd je de hele dag door voor vuil..

*drink 3/4 liter!.. drinken is heel erg goed!

*eet fruit

** ik heb de pil gepakt die ook tegen puistjes is ..

heel veel suc-6 .. kweet hoe vervelend het is om onder te zitten !!..

Reactie voor op de website?

8.87. Benzoylperoxidum

Ik gebruik benzoylperoxidum 2maal per dag smorgens als ik wakker word na de douche vrij ik het in en savonds voor het slapen gaan eerst gezicht wassen en daarna benzoylperoxidum 5procent .

Het helpt ECHT !! want bij mij werkte de normaderm en andere huidzuiveringzepen niet...

Reactie voor op de website?

8.88. Draine Pil: niet aan beginnen

Echt niet aan beginnen, werk, jazeker, maar je lichaam went aan de extra hormonen en zodra je ermee stopt zit je binnen een half jaar weer onder, misschien zelf met heftigere acne...

Probeer er op een andere manier mee te dealen zodat je hormoonhuishouding op een natuurlijkere manier in balans kan komen.

Reactie voor op de website?

8.89. Puistjes

heej.

ik ben 13 jaar en ik heb ook last van puistjes. ik vind het zelf heel vervelend. op een website van vischy normaderm kan je een bon uitprinten en naar de apotheek gaan dan krijg je gratis een zetje vishy normaderm.
ik heb het nu 3 dagen en ik zie het al verbeteren. ook heb ik tandpast geprobeert en dat helpt ook duzz suc6

Reactie voor op de website?

8.90. Puistjes, irritatie en verwijde poriën

Hoi ik ben 13 jaar en ik heb ook last van puistjes, net als bijna iedereen hier. Maar ik heb ook irritatie erbij en verwijde poriën waardoor mijn huid heel lelijk lijkt. Wat is hier het beste middel tegen? Ik heb echt van alles geprobeerd maar geen enkel product had het gewenste resultaat:S

Ow en ff over dat slakkenslijm, ik kan geen slak vinden in m'n tuin!:'(

doeidoei

Reactie voor op de website?

8.91. Puistjes.

Heey mensen,

Ik heb ook best veel last van puistjes. Ik gebruik nu nivea young "wash & perfect" je huid wordt er heel mooi egaal van, ik gebruik er ook nivea young beautiful créme bij dat egaalt je huid ook heel mooi:).

Alleen je moet niet te veel vet eten dat merk ik ookk altijd want dan komen er inderdaad meer puistjes.. Dus niet te veel vet;). En ook je gezicht stomen, dat verwijderd de dode poriën daarna wassen met koud water. Ik was ook 1 keer per week mijn gezicht met zeezout.. Daar droogt je huid eerst wel erg van uit maar de puistjes dus ook en die gaan er ook weg van:).

Misschien heb je hier wat aan.
xxx Nadine.

Reactie voor op de website?

8.92. Supermiddel tegen puistjes (bij mij)

Ik ben nu 20 jaar en heb al vanaf me 13e last van acne. Ik voelde me er altijd heel onzeker door en ben toen rond mijn 15/16 naar de huisarst gegaan. Eerst kreeg ik een lotion hielp niet. Toen begonnen maar droogde mijn huid helemaal, en ik zag weinig verschil. Toen weer terug kreeg ik de Diane pil voor geschreven. Maar ik moest hier mee stoppen omdat ik zoveel last van de bijwerkingen had. En het schijnt ook veel erger terug te komen als je er mee stopt.

Maar goed toen ben ik begonnen met skin2moro via internet besteld. Werkte wel een beetje maar niet echt goed. En je bent zo ook nog eens 20euro per maand kwijt voor die dingen. (Al maakte geld mij niet uit,wilde er zo graag van af. Heb veel middeltjes geprobeerd.

Toen ben ik dus weer terug naar de huisarts gegaan. En kreeg ik soort antibiotica (minocycline) voorgeschreven. En om te smeren Differin gel. En dat is echt een goed middel. Je huid droogt er niet van uit. En ik zag al snel resultaat. Ik ga sindien ook weer naar een schoonheidsspecialist en zei zegt dat het ook veel beter is geworden. En dat al binnen 3 weken.

Dus iedereen die er last van heeft gewoon naar de huisarts gaan. En je niet af laten schepen met een vaag antwoord, als je er veel last van hebt want er is echt wel iets aan te doen. Ik heb er heel lang last van gehad terwijl ik er al veel eerder vanaf had kunnen komen. :-( Zonder puistjes voel ik me veel beter en heb veel meer zelfvertrouwen gekregen.

Nog andere tips:
- Veel water drinken.
- Gezond eten.
- En misschien kan je niet tegen gewone melk, daar zitten veel hormonen in. Gebruik dan Soja melk of geiten melk.

Veel succes

Reactie voor op de website?

8.93. Zarqa

Ik gebruik nu ook al een paar maanden zarqa cleasing gel s'ochtens en s'avonds. En alleen s'ochtends smeer ik er daarna nog zarqa jeugd creme op. Maar het helpt niet veel bij mij. Ik heb clearasil ook al gebruikt. In het begin ging het weg, maar later niet meer. Dus wie weet of er echt iets is dat helpt?

Anneke

Reactie voor op de website?

8.94. Oh nee!

Sinds een aantal maanden heb ik ontzettend last van puistjes, geen échte acné maar gewoon heel veel kleine puistjes op mn hele gezicht. Heb alles al geprobeerd (Clearsil, tea three oil, l'oreal pure zone, sebamed, zarqa) maar niks hielp bij mij..:( Benzyl gel was veel te agressief voor mn huid met als resultaat dat ik een kop als een tomaat kreeg Heeft iemand misschien een tip voor mij?

Groetjes, Margot

Reactie voor op de website?

8.95. Puistjes

Hallo,

Volgens mij helpt alleen letten op wat je eet, want puistjes komen van binnen uit en dus moet de oplossing ook van binnenuit komen. Vet eten, chocolade, suiker, enz. veroorzaken vooral puistjes. Op jouw leeftijd kun je ze volgens mij nooit helemaal voorkomen. Het heeft met je hormonen te maken. Maar het gaat wel weer over als je wat ouder bent. Als het echt een heel erg probleem wordt kun je naar je huisarts gaan.

Groetjes, Sandra.

Reactie voor op de website?

8.96. Puistjestip

probeer maar eens tea tree oil. Kun je kopen bijv. bij" de tuinen"of ergens anders waar ze etherische olieen verkopen. Puistjes aantippen. In verhouding niet duur. werkt erg goed.

Reactie voor op de website?

8.97. Vichy NormaDerm

Hier ook een heel tevreden klant van Vichy NormaDerm. Ik heb last van Rosacea wat een volwassen vorm van jeugdpuistjes is zeg maar. Ik heb dan een milde vorm, maar er zijn ook mensen die er heel erg aan toe zijn. Bij mij uit het zich in rode verkleuringen in gezicht, vooral voorhoofd, brug neus en naast de neus en kleine puistjes en zwelling van de huid. Ik gebruikte daarvoor Rosex zalf van de dokter maar dat hielp niet echt veel.

Op aanraden van iemand ben ik gaan kijken voor vichy Normaderm en kreeg van de apotheek een probeer setje mee, die bestaat uit wasgel, de vochtinbrengende creme en tonic. Ik ben dat gaan gebruiken en na 1 dag zag ik al duidelijk verschil, mijn huid werd gladder, de zwellingen namen af. Na 2 dagen waren de puistjes duidelijk minder en mijn huid nog gladder en de rode kleur wat minder vurig. Ik heb gister de stap gezet om het 5 stappen plan te kopen, wel duur rond de 68 euro, maar het is het waard! het vijf stappen plan bestaat uit de Diepreinigende was gel (maakt de poriën vrij), diepreinigende scrubgel (maakt de poriën vrij en zuivert, verfijnt de huidstructuur en verwijderd onzuiverheden), zuiverende adstringerende lotion (verwijderd onzuiverheden, trekt poriën zichtbaar samen voor een regelmatig huidrelief), hydraterende verzorgings créme voor overdag (droogt puistjes uit en sluit de poriën, geeft de huid een gelijkmatig huidrelief) en chrono-actieve verzorgings créme voor s'nachts (dringt diep door in de poriën, zuiverd de poriën s'nachts, stimuleerd de vorming van nieuwe opperhuid).

S'morgens was ik mijn gezicht met de gel en reinig dan met de tonic en smeer de dag créme erop. S' avonds scrub ik, reinig ik met tonic en doe de nachzalf erop. Ik ben nu met mijn 3e dag bezig en mijn puistjes zijn echt zowat helemaal verdwenen, mijn huid is super glad en nu zie je dus in feite alleen nog mijn rode verkleuring, maar ik hoop dat die ook nog verder af gaat nemen. Het is al wat minder vurig dan het was.

Ik raad iedereen met huid problemen Vichy NormaDerm aan, het is wat prijzig, maar het werkt en dat kan je van heel veel dure produkten niet zeggen.

Reactie voor op de website?

8.98. Wil er echt graag van af

Heb dat tea three al geprobeerd, en het hielp niet, mn puistjes zijn heeel klein, ze worden nooit groot, maar toch zit ik ermee... wil er echt graag van af!!

Margot

Reactie voor op de website?

8.99. Puistjes!

ik had zaterdag puistjes dus ben heel het weekend thuis gebleven nu is het dinsdag en zit ik nog steeds thuis en zeg ik afspraken af. ik heb stoom bad genomen voor me gezicht 2 dagen achter elkaar maar ook heb ik lopen krabben dus nu zijn het rode vlekken geworden. Ik heb vrijdag avond een afspraak waar ik absoluut geen puistjes kan hebben ik vraag me af of ze voor vrijdag al weg zijn. ze zitten allemaal rond me kin! wat kan ik doen!

M

Reactie voor op de website?

8.100. Dermatites Perioralis+acne

Hallo allemaal,

Echt ontzettend vervelend al die verhalen over puistjes. Mensen die niet doorgestuurd worden naar een dermatoloog niet getreurd. Ik loop nu al 7 maanden daar, heb om precies te zijn 9 verschillende zalfjes gehad, 2 allergietesten, 2 soorten antibiotica (in het totaal 2 maanden) en nog geen klein beetje verschil. Biergistpillen slik ik al 3 maanden, moet zeggen mijn haren en nagels zijn glanzend en sterker. Mijn gezicht verandert niet. Ik vraag me af of iemand ooit van dermatites perioralis heeft gehoord en daar misschien een tip voor heeft? Ik krijg niet de zalfen die daar eigenlijk tegen helpen omdat dat acné juist weer verergert. Benieuwd wat het is: dan even googlen!

Ik ben nu doorgestuurd naar het academisch ziekenhuis Nijmegen..hoop dat die mij kunnen helpen.

Loop je al lang met Acne rond? Probeer een acupunctuur..(oke ik geloof er zelf niet echt in, maar het heeft mijn vriendin geholpen.)

liefs Joyce

Reactie voor op de website?

8.101. Vichy

Hoi,

Ik heb de lijn van vichy normaderm ook geprobeerd in het begin helpt het goed maar later komen ze net zo hard weer terug.

Groetjes, Marjolein

Reactie voor op de website?

8.102. Vermindering

Ik ben 17 en heb nog steeds last van puistjes. Ik knijp ze dan ook regelmatig uit en ik weet dat dat slecht is, maar soms is het echt geen gezicht. Tandpasta helpt soms maar alleen tegen het uitdrogen. Smeer de volgende ochtend je huid wel in met n creme.

Tegen littekens helpt Vitamine E. Een pot voor 5 euro bij de drogist. Verder veeeeeel water drinken en niet zoals mij gaan knijpen. Succes x

Reactie voor op de website?

8.103. Blijven volhouden!

Soms denk je nogal snel dat zo'n spullen niet werken, en probeer je snel iets anders.. Maar ik denkt dat het heel belangrijk is om iets vol te houden.

Ik gebruik bv. Benzac 5 en een reiniger. Ik reinig mijn gezicht 2 keer per dag en smeer 's avonds benzac op mijn puistjes.

In begin zag ik nog niet veel verschil, maar na 1,5 maand wordt mijn huid veel gladder. De puistjes op mijn voorhoofd zijn bijna allemaal verdwenen! Nog wel een paar aan de zijkant van mijn gezicht, maar als ik nog even blijf doordoen met benzac, zullen die ook wel verdwijnen!

Ineke

Reactie voor op de website?

8.104. Garnier Pure dieptereiniger

Maar ik heb nog een vraagje; mijn reinigingsgel is bijna op, en ik zou nu die van garnier pure willen gebruiken, samen met benzac. Ik zou graag die dieptereiniger en de (poriënsluitende) tonic kopen.

Maar mag je je gezicht 2 x per dag met een dieptereiniger wassen? Of is dat eigelijk hetzelfde als een gewone reiniger, maar dan speciaal voor meeëters?

Groetjes.. Ineke

Reactie voor op de website?

8.105. Benzylperoxide

Hoi,

Ik ben ongeveer 2 à 3 maanden geleden naar de dokter geweest om te vragen of er iets was tegen mijn puisten en meeëters. Ik heb er al sinds me 9de last van (ben nou 17) en het werd alleen maar erger en erger. Hij heeft mij de eerste maand benzylperoxide 5% gegeven met antibiotica vloeistof (wat ik op de puisten moest deppen met een watje) en een maand later kreeg ik benzylperoxide 10% ook weer met antibiotica vloeistof. En echt, het ziet er zoooo veel beter uit! Ik ben echt heel tevreden met het resultaat!

In het begin lijkt het erger te worden en denk je dat het niet helpt, maar als je het elke dag goed gebruikt is het resultaat echt fantastisch! Ik heb nu helemaal geen "grote" opvallende puisten meer, maar zo nu en dan nog van die kleintjes die je bijna niet ziet en mijn meeëters zijn bijna allemaal weg!! Als je matig/ernstige acné hebt, zou ik zeker even langs de huisarts gaan en dit vragen, want het helpt echt goed.

Reactie voor op de website?

8.106. Help!

Ik heb een vraagje, ik heb zelf best wel last van puistjes. Bijna iedereen op deze site zegt dat je geen clerasil moet gebruiken, maar ik gebruik zelf clerasil ultra, is dat het zelfde? ik gebruik het wel, maar het heeft echt geen elkel effect. Weet iemand hoe ik van mijn puistjes af kan komen? ik schaam me er echt voor.. Ik ben 13, dus ik ben nou ook erg met mijn uiterlijk bezig.

Heeft iemand tips hoe ik eraf kan komen? ik weet dat veel water drinken helpt, maar ik kan echt niet meer als 1 liter water per dag drinken, dat lukt me niet. Ik hou ook helemaal niet van water duss.. ik wil liever niet naar de dokter of een schoonheidsspecialiste. Heeft iemand tips hoe ik eraf kan komen met andere dingen? Ik hoop echt dat iemand iets weet, ik zit er best wel mee..

Reactie voor op de website?

8.107. Puistjes

hallo,

mijn kinderen gebruiken de huidverzorginsset van Hara. dit is een lotion die je op een Hara washandje gebruikt. deze washand is harig en maakt de porien in je huid schoon. dus als er puistjes of mee-eters zitten worden deze door de porieen diepe reiniging weggehaald.

de puistjes komen toch wel, tot je ong. 17 jaar bent, maar door de Hara rieniging zie je ze (bijna) niet meer.alleen te krijgen via een consulente. zie voor meer info op www.ha-ra.nl

schaam je niet al te erg voor puisten, jou vrienden hebben ze toch ook?? je kan er ook een kleurcreme over heen smeren .

succes riemy

Reactie voor op de website?

8.108. mschn

msch moet je gewoon je huid wassen met water, zonder zeep, zonder ontstopende middeltjes. Of laat het gewoon begaan, meestal gaat het sneller weg als je er niets aan doet, of laat (zoals bij mij :s) en familielid de puisten uitduwen, het is niet leuk maar het doet geen pijn. Het beste is denk ik gwn water.

mschn hetgeen dat ik zeg fout is maar zo doe ik het en ik heb bijna geen puisten.

succes

collega puist

Reactie voor op de website?

8.109. Geen Clearasil

Heeyy ik ben 14 jaar en heb al sinds mijn 11 ofzo last van puisten enzo .. Mijn moeder kocht toen clearasil, en ik heb er echt verschillende prodcten van gebruikt maar het werkt ECHT NIET.
Dit jaar ben ik begonnen met zelf vanalles te proberen .. dit werkt wel : IJS helpt goed maar dan moet je er wel veel en lang ijs op leggen ... dus misschien niet zo'n goed idee .. ik probeerde ze ook te camoufleren met foundation, maar dat maakt het echt vééél erger. dan raakt alles verstropt enzo dus NIET DOEN.
Wat je wel moet gebruiken is Beautiful van nivea young. Ik gebruik het pas een week of korter, maar je ziet echt het resultaat. Mijn huid is veel zachter en ik heb echt minder puisten. Twee maal per week scrubben is ook heel goed.

Ik heb ff een vraagje .. helpt l'oréal pure zone ? Ik gebruik het wel maar zie niet echt veel resultaat. Misschien moet je het een tijdje gebruiken om effect te zien ofzo maar ik merk er niet echt veel van ..

Reactie voor op de website?

8.110. Zout

Een vriendin van mij had gezegd dat je je huid moest scrubben met zout .. en ik hoopte dus dat het hielp. Niet dus ... het doet pijn en maakt alles wat nog normaal was ook kapot dus NIET DOEN

Reactie voor op de website?

8.111. Mijn Tips

Heejj . Ik ben 14 en heb al last van puisten sinds mijn 9 ofzo :s echt ni leuk. IK heb vanalles geprobeert en nu is het al een beetje beter. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar dit hielp bij mij :

*Beautiful van Nivea Young
*Tweemaal per week scrubben (garnier pure)
*Nachtcrème (garnier pure, 10 minuten voor het slapen opdoen, anders is je kussen ermee weg ..)
*Control it van nivea heb ik ook een tijd als nachtcrème gebruikt, en dat hielp ook wel.
*ijs erop leggen, maar je moet er wel tamelijk vaak en veel opleggen dus is dat misschien niet zo'n goed idee ..
*Schuimwash
*Zon, maar na een tijdje komen ze gewoon weer terug ..

En dit NIET: *Scrubben met zout !! echt niet doen ! was een tip van mijn vriendin maar je moet het echt niet proberen. Je maakt alles gewoon kapot ..
*Clearasil!! Het is veeeel te agressief. Ik heb absoluut geen gevoelige huid, maar toch kreeg ik er droge, schilferende plekken van onder mijn ogen, en mijn puisten werden er enkel roder van ..:s
*Gekleurde crème.. het verstopt je poriën hééél erg

Tip:
*Véél drinken
*Géén gewone zeep! Maakt het alleen maar erger ...
*Meëeters ruw uitknijpen mag echt niet! Je wordt er helemaal rood van :s
*Wees niet jaloers op je vrienden met ee perfect egale huid, niet iedereen is perfect en zij zulle misschien nog ergere problemen hebben dan jij ..
*Véél fruit eten. Ik weet dat het overdreven is, maar ik eet 6 stuks fruit per dag, en het helpt wel

Vraag
Weet er iemand voor mij een middel tegen littekens? Het mag wel wat kosten, maar niet té duur, want ik betaal het allemaal zelf. Mijn ouders weten niet eens dat ik die producten allemaal heb, omdat ik me er zo over schaam :s

Reactie voor op de website?

8.112. Reactie make-up

Heejj .. ik ben 14 en mijn moeder is absoluut tegen make-up. Maar ik draag het wel hoor. Ze is erg bijziend, dus ik denk niet dat ze het doorheeft en ik verstop het ook heel goed enzo. Bij mij op school zit ook een meisje dat erg veel smink droeg. Vooral vorig jaar was het heel erg , dan had ze veel oogschaduw op enzo. Daat kwam gewoon omdat ze niet veel zelfvertrouwen had. Ze had wat last van puisten en wou dat camoufleren. Ook denk ik omdat ze sproeten had. Nu is dat grotendeels over. Ze draagt nog make-up, maar met mate.

Reactie voor op de website?

8.113. Ganier Pure

De nachtcrème van Ganier Pure werkt goed. Het is een soort gel met komkommer-extract. Je puistjes en wondjes zij binnen 3 dagen weg. Ik geloof echt niet in die stomme reclames maar deze had ik cadeau gekregen en hij werkt echt super!

Suc6 (K)

Reactie voor op de website?

8.114. Puistjes.

Ik heb zelf ook puistjes maar geen acne gelukkig !! Maar wordt er wel erg mee gepest en durft kinderen meetstal niet aan te kijken maar mijn gezeicht ziet er wel elke week Beter uit door de Tips .
* 2x per week een klei masker op doen (reinigt je huidt goed !)
* scrub 1 per week
* koop een stift voor je puistjes die ze uitdoorgt
* ga naar de sauna of ga boven een bak hangen met heet gekookt water met handoek over je hoofd.

dit waren mijn tips groetjes kim

Reactie voor op de website?

8.115. Normaderm van Vichy

Hallo allemaal!

Allereerst wil ik even zeggen dat ik het een geweldige site vind, met veel (hoop ik) nuttige en bruikbare informatie. Ik heb zelf ook veel last van Acne. Ik ben nu 20 jaar en heb nu zo'n 2 jaar last val behoorlijke acne. Ik vind het echt verschrikkelijk, maar helaas.....

Ik heb al van alles geprobeerd, en blijf eigenlijk proberen, tot ik het wondermiddel(en) heb gevonden die echt werken! Ik ben al een aantal keer naar de dokter geweest voor mijn acne, en hij heeft mij verschillende middelen en zalfjes voorgeschreven, ook antibiotica! Maar helaas mocht het allemaal niet werken en helpen.

Ik heb een lange tijd Lancome verzorgingsproducten gebruikt En ben de afgelopen 3 maanden bezig geweest met Normaderm van Vichy! Ik heb de hele lijn van Vichy gekocht, en ik moet zeggen dat het de eerste maand echt werkte! Maar toen ging het weer berg afwaards en begon ik weer opnieuw met de ellende (en nog steeds)

Ik gebruikte Normaderm echt op de juiste wijze, en ook constant, ik sloeg geen dagen over en was er echt mee bezig. Dus voor mijn huid, is het dus niet de oplossing! Ik ben eigenlijk na al deze tijd een beetje hopeloos geworden

Maar wie weet komt er ooit een dag, dat ze in 1 keer zomaar verdwijnen! We blijven proberen en hopen! Mail me gerust voor contact en ervaringen!

Veel liefs, Marlene

Reactie voor op de website?

8.116. Help!

Hoi, ik heb al eerder 'n reactie geplaatst, & ik heb een poos lang geprobeert 2 liter water per dag te drinken. Maar ik heb het uieindelijk maar 1 week gedaan, langer kon ik het niet vol houden :s

heeft iemand tips die ECHT helpen? ik zit er echt mee..

Reactie voor op de website?

8.117. Vichy van normaderm tege rode vlekjes

Hallo,

Ik gebruik nu sinds een week, s'morgens en 's avonds vichi van normaderm in mijn gezicht, het zou ook werken tegen rode vlekjes. 's Morgens denk ik vaak verschil te zien, maar 's avonds niet. Werkt het mischien niet bij mij? of zie ik het resultaat gewoon met mate verbeteren??

groetjes meid

Reactie voor op de website?

8.118. Lauw water

Ik heb ook puistjes, en ik was mijn gezicht elke avond voor het slapen gaan en als ik wakker word is het al veel minder. Dus doen!

Reactie voor op de website?

8.119. Puisten wat moet ik ermee ...???

hallo,

Ik wou even zeggen Clearasil is echt NIET goed. je krijgt er steeds meer van inplaats van minder ik heb het 3 maanden gebruikt maar helpt dus echt niet.

het beste wat je kan doen is scheerschuim opsmeren en ermee gaan slapen. ook moet je elke week je kussen omdraaien of verschonen zo gaan de bacterieen weg en heb je minder kans op puistjes.

ook moet je elke ochtend en avond je gezicht met warm/lauw water wassen en droog deppen NIET vegen of drukken .

Cindy

Reactie voor op de website?

8.120. Mee-eters en puistjes

Hoi,

ik heb heel erg last van mee-eters...
mijn hele neus zit vol met al die kleine zwarte vlekjes hoe krijg ik die weg het ziet er best vies uit... en ik denk dat de kinderen die naast mij zitten op school dat ook niet prettig vinden.. ik heb ook wel wat puistjes maar daar probeer ik al vanalles tegen zoals, aardappels, tandpasta, scheerschuim en lotion van clerasil ook stoom ik iedere dag:):) maar hoe werkt dat met dat scheerschuim? moet je dan scheerschuim gebruiken voor je benen of je gezicht? weet u iets?? reactie please:P

gr laura xx

Reactie voor op de website?

8.121. Puistjes

Hoi Laura .

Wat vervelend dat je puistjes hebt . Maar ik heb een tip voor je . Brandnetel capsules slikken , dit werkt echt goed voor een vette huid . Deze capsules werken huid zuiverend . Ik gebruik het zelf ook 3 maal per dag 1 capsule .

Brandnetel thee kan ook maar bij mij werkt het minder goed dan de capsules . je kunt deze kopen bij reform winkels en drogisterijen . Je moet wel even navragen of je ze mag in nemen , want op mijn potje staat buiten bereik van (kleine) kinderen houden .

Probeer niet te knijpen in je gezicht , en drink veel water . Ik hoop dat je gauw weer een mooie huid hebt .

Groetjes van Sabine .

Reactie voor op de website?

8.122. Puistjes

Ik heb ook vichy normaderm gebruikt... Bij mijn broer werkte die wel zeg maar, maar bij werd het heel erg droog and irriterend... Dus je moet gewoon goed naar je huid kijken.... Ik was naar schoonheidsspecialist gegaan en die zei dat ik vochtarme huid had... Dus meteen veel water gedronken, fruit eten en sporten hahaha :) ik was mijn gezicht 2 keer per dag met nivea young wash-peel die werkt bij mij goed... wordt mijn huid egaal van.... en gebruik ook nivea dagcreme.... voor de rest stoom ik mijn huid een paar keer per maand..... Kiki

Reactie voor op de website?

8.123. Vichy Normaderm etc.

Al járen lang gebruik ik al die producten die ik hierboven lees: zinkzalf, tea trea, dove, garnier, dr vd hoog, clearasil etc. Sinds kort gebruik ik de wasgel en de dagcreme van vichy. Mijn gezicht wordt er helemaal fris van! Maar dit is echt helemaal afhankelijk per persoon denk ik; mijn puistjes zijn er door mijn hormonen, make-up gebruik en omdat ik er niet af kan blijven. Gebruik dus een product wat lekker aanvoelt, geen agressieve prikkende of uitdrogende producten dus, daar worden je huid en jij helemaal niet blij van! Je hoeft volgens mij ook niet altijd de hele lijn te gebruiken; ikzelf moet er niet aan denken om met lotion en watjes in de weer te gaan!

Succes en probeer er vanaf te blijven :-)

Reactie voor op de website?

8.124. Vichy Normaderm

Heej mensen. Ik gebruik Vichy Normaderm en het is superlekker spul. Je gezicht voelt er heel fris van en je voelt je er gewoon vrolijker door.

Geen clearasil gebruiken!.daar word je gezicht superrood van uitgedroogd 100000000000x meer puisten en je baalt ervan.

Kruidvat Young face (blauwe verpakking niet de groene) Helpt ook. De rode zeep helpt ook zeker goed, maar... ik zal het niet gebruiken je krijgt er veel witte schilfertjes van. Ik gebruikte dat eerst ook maar nu gebruik ik en vichynormaderm en 3x in de week Kruidvat youngn face scrubgel (de blauwe pomp met doorzichtig) En de kuidvat young face talgbeperkende creme *wel beetje uitdrogend dat*

ik weet niet of dat wel helpt hoor dat water drinken en dat veel fruit. maar jah als dat echt help please even zeggen, want ik drink noit water en eet nooit fruit (A) En dat celltone en al die reclametroep is allemaal ONZIN.

Lang leve het dure vichy normaderm en het goedkope kruidvat gel en creme

Vichy ongeveer €18 euro per ding
Kruidvat young face scrubgel €3,-
Kruidvat young face talgbeperkende creme €3,-

Reactie voor op de website?

8.125. Benzylperoxide hydrogel

Hier nog een die heel erg last van puisten heeft gehad en momenteel dankzij de benzyl gel 5%, binnen drie dagen zichtbaar resultaat heeft gezien. Ik ben zelf 28. Ik heb ook sinds mijn 12de last van puisten gehad. Toen rond mijn 21ste ben ik de Diana pil gebruikt. Na 3 maaden zag ik al resultaat. Maar nu ik 2 jaar geleden gestopt ben met de pil, is het 10 keer zo erger geworden. Ben weer opnieuw begonnen met de Diana. Nu gebruikt ik hem al bijna 8 maanden en nog geen resultaat.

Ik heb ook echt alles geprobeerd. Totdat ik had besloten om Proactiv te gaan bestellen. Voordat ik hem bestel , wilde ik eerst op het internet de reacties lezen. Opzicht is bijna iedereen die hem gebruikte tevreden. Toen kwam ik een reactie van een 48-jarig vrouw op het internet tegen. Die dat spul ook had gebruikt. Ze heeft zitten uitzoeken wat er allemaal in dat spul zat. Schijnt benzyolperoxide de werkzame stof te zijn. En dat je deze creme voor ongeveer 2-3 euro bij de apotheek kan halen. Vorig week donderdag heb ik hem gehaalt en meteen sávonds gesmeerd op mijn gezicht. Ik zag binnen 2 dagen al een verschil.

Dus mensen deze creme help echt!!

Maar daarnaast wat je ook moet doen:

-Veel water drinken
-elkedag fruit eten
-minder vette dingen eten
-stomen (elke dag)
-scrubben (1-2 keer in de week)

Ik denk als je je hierbij houdt dat je best wel vooruitkomt.

Deniz

Reactie voor op de website?

8.126. Tips tegen puistjes

Ik heb gelukkig niet echt last van puistjes.. Het spijt me voor degene hier die er wel heel erg last van hebben, ik snap wel hoe rot je je erdoor kan voelen. Maarja, wat helpt: veel water drinken!, veel fruit eten (en minder vette dingen), ik weet niet of je ook door chocolade puistjes kan krijgen, ik geloof alleen als je er gevoelig voor bent en sommige mensen zijn niet gevoelig voor chocolade.

Scrubben 1 of 2 keer per week is ook erg goed, & ik hoor overal dat Benzolyperioxide (hoe je het ook schrijft) heel erg goed is! Je hebt het van 5% en van 10%, ik ga 'm ook kopen, maar ik neem denk ik gewoon de 5% maar als je heel erg last hebt van puistjes is de 10% natuurlijk beter. Vichy Normaderm helpt ook goed (lees ik overal) & je kan bij Etos van die klei maskers enzo nemen, die helpen heel goed! (bij mij dan)

Maar ik hoop dat ze net zo goed bij jouw werken als bij mij. & je kan natuurlijk ook je puistjes camoufleren, maar dat zou ik niet met die echte foundation's doen enzo, ik heb zelf Nive Young Beautiful! getinte dagcrème & coverstick van Dr. van der Hoogh, die verstoppen je porieën niet en drogen de puistjes ook uit! Nou, veel succes!

Reactie voor op de website?

8.127. Ik word gek!

Ben 18 jaar en ik heb nu puisten erger dan ooit niet veel maar van die dikke. Wat je dan ook aan heb of hoe je ahar ook zit die puisten verzieken meteen heel je image.

Ik lees heel vaak dat het goed voor je is om je gezicht te wassen met water. En dan lees ik later weer dat dat weer slecht voor je huid is en dat zegt iemand die net is afgestudeerd als schoonheidsspecialist. Beweert dat het beschermlaag aantast. Maar iedereen wast toch zijn hoofdhuid?! Dus mijn vraag is of het nou goed is of niet?!

Reactie voor op de website?

8.128. Aardappel?

Hallo allemaal,

Ik zou graag willen weten of het werkt om met de schil van een aardappel over je gezicht te gaan. Ik heb dat ergens gelezen, maar weet niet of dat echt zo is. Wie weet het?

XX.

Reactie voor op de website?

8.129. Wondermiddel tegen puistjes

Ik heb HET wondermiddel gevonden tegen puistjes, het laat ze verdwijnen en het voorkomt!

Verkrijgpaar bij de Apotheek zonder reccent, rond de 11,- euro.

Vichy Norma Derm, een doorzichtige groene fles, met een pompje, gaat een maand mee.

S ochtend en Savonds, 2x een pompje op je handen, gezocht nat, goed wrijven tussen te handen tot het gaat schuiven, en dan je gezicht, borst, schouders, ( waar je puistjes hebt) goed reinigen tot het wit gaan schuimen, met lauw water afspoelen, gezicht drogen. En het voelt al schoon aan.

Meerdere mensen in mijn omgeving gebruiken het, en na een week zie je al overduidelijk verschil.

het is echt een wondermiddel, en nog een goede ook.

Reactie voor op de website?

8.130. Acne

Ik heb last van puistjes, maar alleen onder mijn pony, mijn vraag is daarom ook of het door mijn pony komt dat ik puistjes heb, zoja wat is dan het beste middel, ik wil het liefst mijn pony houden anders ziet iedereen mijn puistjes.

Kim

Reactie voor op de website?

8.131. Slakkenslijm

hallo..

op reclames op tv zie ik weleens van dat slakkenspul.. werkt dat echt? ik vind 't namelijk wel duur om te kopen, maar als het ECHT werkt heb ik het er zeker voor over!

Anouk

Reactie voor op de website?

8.132. reactie voor kim

Hee kim..

het komt niet door je pony hoor, dat geloof ik niet. Wel zou het misschien kunnen irriteren en dat het iets erger word.. maar daar heb k verdr geen verstand vn :p
ik zou ook wel 'n pony willen, valt het minder op.. maar helaas, dat staat me niet echt. dusja..

maaaar; weet iemand iets over slakkenslijm? ik las eerder dat 'n meisje gwoon 'n slak over dr gezicht had laten kruipen, maar dat vind k niet echt 'n fris idee.. :p maar helpt het echt? op tv zie je weleens vn die reclames waar je dat kan bestellen, maar dat vind k wel duur.. ik wil liever eerst weten of het echt helpt. Is er nergens iets waar je kan testen ofzeu? ty! x

Reactie voor op de website?

8.133. Puisten

Ik vind het een helegoeie tip en het werkt ook nog want ik zat er helemaal onder en door uw tip ben ik er al een paar kwijt en daar wil ik uw voor bedanken want ik ben ook maar een puber van 13 jaar oud en ik wil er ook leuk uitzien als ik ergens uitga zonder dat iemand zegt ooooooh daar heb je die puistenkop weer.
egt egt egt egt egt egt egt egt heeel erg bedankt zonder uw had ik nu veel meer puisten

de groetjes van kiki en een fijne dag verder ciau ciau by by doeg

Reactie voor op de website?

8.134. Puistjes

heey allemaal

Ik ben een meisje van 15 jaar. 4 maanden geleden had ik helemaal niet zo erg last van puisjes. Ik stond wel elke dag voor de spiegel tezijken gadverdamme daar is der weer een ik zie er niet uit. Blablabla je kent ut wel. Iedereen zij altijd je moet niet zijken. Ik had alleen maar puisjes op de T zone. Nou toen een paar maanden later was ik in de stad met een paar vriendinnen en heb ik scrupcreme gekocht. Voor sommige mensen is dit goed spul, Maar voor MIJ... nou het was verscrhikkenlijk mijn helehuid ging onsteken. En ik kreeg last van acne. Ik heb ut weg proberen tekrijgen met dr van dr hoog. Maar ja ik ben nu bijna 3 weken geleden naar de dokter geweest daar heb ik eryacne product gekregen. je moet het 8 weken gebruiken maar het helpt nu al heel erg. Ik heb nu ook de pil diana. Opgehaald vandaag. nou maar hopen dat ut helpt...

Reactie voor op de website?

8.135. Puistjes

hallo

ik krijg nu ook puistjes.. mijn broer heeft het heel erg gehad(is er zelfs voor naar de dokter geweest maar hielp niet) WAT MOET IK NU!!!!!!!!!!!!!!! ik zit zowat met me handen in het haar...

gr. lennart

Reactie voor op de website?

8.136. Benzylperoxide, Inderm, Diane-pil

Na jarenlang sukkelen met producten uit de drogist ben ik ook naar mijn huisarts gestapt.

Daar kreeg ik als eerste ook benzylperoxide, dit hielp bij mij echt voor 0,0. Lakens en kleding verbleekten alleen enorm dus met dit spul moet je echt onwijs oppasen!

Daarna kreeg ik Inderm Applicatie vloeistof, weer een vloeistofje in een flesje wat je deppend aan moest brengen. Ook dit had weinig resultaat.

Nu ben ik 2 maanden geleden aan de Diane-pil gegaan aangezien ik toch aan de anti-conceptie was, hoewel mijn huisarts eigenlijk niet zo tegen dit middeltje was omdat het een erg sterke pil is met veel hormonen. Dit wacht ik nog tot mn 3e maand af (tot nu de 2e maand nog niet veel effect) en dan ga ik terug naar mijn huisarts om misschien over te stappen naar weer een andere pil en een andere oraal in te nemen geneesmiddel tegen puistjes.

Vorig jaar heb ik 11maanden lang in Amerika gewoond, daar werkten de cleaning pads van oxy nation best goed (in Florida kreeg mijn huid ook wel veel zon dus weet niet of het mogelijk ook daardoor kwam) De bestanddelen die hierin zaten moet ik eigenlijk nog een keer onderzoeken en opzoeken of deze ook hier te verkrijgen zijn, tot nu toe nog even afwachten dus voor mij..

Annemieke

Reactie voor op de website?

8.137. Slakkenslijm

Ik heb al een paar jaar last van puistjes. Nou hoorde ik pas iets over slakkenslijm, te koop bij de tuinen. Heeft iemand hier ervaring mee?

Groetjes Angie.

Reactie voor op de website?

8.138. Puistjes

Hallo,

ook ik heb alles geprobeerd, er zijn zoveel tips maar geen van alle helpt echt goed... 2 liter water per dag hou ik niet vol... clearasil werkt pas na 3 dagen en dan is d ehuid geirriteerd tandpasta, zie ik gene resultaat heb ik nog z'mn natuur product, maar dan heeft weinig effect. Zout helpt ook niet... Wat wel helpt is weinig tot geen tussendoortjes maar dat id niet gezond want kan je misselijk worden... en zonnebanken..:P \

Maar wat helpot nu het allerbeste?

Reactie voor op de website?

8.139. Puistjes

Ga vaak onder de zonnebank, je wordt wel beetje aso bruin maar dat helpt echt goed, eet ook niet teveel vet, ik ga ook vaak naar de sauna of stoombad dat helpt ook goed, verschoon je bed en dan voornamelijk je kussen vaak want daar lig je namelijk de hele nacht met je hoofd op en als dat kussen goed schoon is krijg je ook geen vet in je porien, scrub je huid een paar keer per week en gebruik ook voor onder de douche een gezichts reiniger van nivea of zoiets je kan ook kan je nog 2 keer per week ofzo een reinigings masker opsmeren voor mannen.

Bob

Reactie voor op de website?

8.140. Puistjes

Hallo Allemaal

Tja wie heeft die akelige dingen niet gehad. Maar goed wat heel belangrijk is,is dat je er niet met je handen aan gaat zitten. Alleen als je je handen goed hebt gewassen dan kan je je huid schoonmaken met een gezichtsreiniger.

Verders als je het geld ervoor hebt ga dan een keer naar de schoonheidsspecialist zij kan je dan precies vertellen wat voor een huid je hebt,en ook advies om het tebehandelen.

Dus ga nooit zitten knijpen want dan wordt het alleen maar erger! Nou allemaal veel succes met die akelige rotpuistjes!!

mandy

Reactie voor op de website?

8.141. Je hebt het of je hebt het niet!

Er staan hier vet veel tips tegen puistjes maar er is bijna niks tegen te doen. Je hebt ze of je hebt ze niet, het heeft te maken met je hormonen. DE PUBERTEIT jongens en meiden!

Natasja

Reactie voor op de website?

8.142. Slakkenslijm

Sinds een week of drie gebruik ik (37 en nog steeds veel last van acne) de slakkenslijmcreme van de Tuinen. Bij mij helpt het en ik heb al heel wat geprobeerd! Ik heb veel en veel minder puistjes, bovendien vervagen de rode vlekken erdoor! Ik ben enthousiast en ga er zeker mee door!

Reactie voor op de website?

8.143. Ik heb de slakkenslijm

Hoi

ik zag op tv die slakkenslijm spul van celltone. want ik heb echt veellast van puisten en ik ben nu 14 jaar ik vroeg dus aan me moeer of ze dat spul wou kopen van celltone 60 euro erg duur maar me moeder zei dus van nee je kan beter naar een schoonheidsspecialist gaan of naar een huidterapeut maar dat wou ik niet dus me zus had precies de zelfde creme gekocht van celltone alleen een stuk goedkoper en een andere merk ( renuar baba de caracol) ik heb op internet dus gezocht je hebt 3 merken van die slakkenslijm ik heb dus wel een goedkopere goed en het werkt echt goed man!

ik heb nu echt een vette gladde huid ik had altijd van die littekens soort paaars naardat mijn puisten weggingen naar een week bleef er altijd wel wat over terwijl ik er niet eens aanzit dankzei die wondermiddeltje zijn ze allemaal weg ik ben er erg tevreden mee je moet het 2/3 keer per dag op je gezicht smeren en je moet geduld hebben en je moet je gezicht goed wassen en veel fuit eten en veel water drinken. (hahah nooit gedacht dat ik tips zou geven want heb er altijd last van gehad)

Reactie voor op de website?

8.144. Slakkenslijm is ook goedkoop te koop :)

Hallo Allemaal,

Ik heb ook celltone gekocht, en was er zeker tevreden over na een week of 2 zie je all goed resultaat :) Maar ik vond het erg duur 60 euro voor een pot! Na wat speurwerk met google heb ik een aantal sites gevonden die het (bijna zelfde product verkopen voor minder dan een kwart van de Tellsell prijs :) o.a. www.slakken-wonder.nl, Drogisterij.net en www.slakkenwonder.nl.

Zelf gebruik ik momenteel Slakkenwonder gel dat kun je het goedkoopst kopen bij www.slakken-wonder.nl 12 nogwat per potje :) dat scheelt enorm met tellsell en het werkt wat mij betreft net zo goed.

Groetjes Anca

Reactie voor op de website?

8.145. Vichy Normaderm

Na het vervolg van mijn berichtje (nr 123): ik gebruik nu sinds januari Vichy Normaderm en ben er nog steeds onwijs blij mee! Ik gebruik alleen:
-de scrubwasgel (heel fris! geen irritatie!)
-de nachtcreme (heeeerlijk, absolute aanrader, heb 's ochtends echt het idee dat het werkt).

De rest gebruik ik niet want dat is me gewoon te veel moeite. De dagcreme heb ik ook gebruikt maar dat vond ik geen succes: ik kreeg er een heel mat gezicht van (vind ik er niet uit zien), ging niet goed met de foundation en het zat gewoon niet lekker. Nu gebruik ik dus gewoon de lekker simpele Nivea Soft (waarschijnlijk wel te vet voor de meeste mensen met puistjes). Succes met de zoektocht naar het ideale product, kies vooral iets wat niet te agressief is. Ik hoop dat Vichy ook wat voor jou is :-)

Simone

Reactie voor op de website?

8.146. Dode Zee zout

Ik ben 17 en ik heb ook een tip ik heb gewoon ook beetje last van jeugdpuistjes maar je kan verminderen door 3 eetlepels dodezeezout in bakje water laten oplossen en op gezicht smeren zuivert huid en droogt uit best wel goed en ook in zon zitten

Reactie voor op de website?

8.147. Aspirine en water ;)

Heey,

ik heb zelf ook veel last gehad van puisten. ik ben nu sinds 2 weken aan de anticonceptie pil en dat werkt erg goed. Ook smeer ik asrpine op mijn gezicht dat doe ik als volgt:
1 doe een asprine (ja, gewoon een asprine tegen hoofdpijn enzo) in een bakje en stamp de asprine aan.
2 de er een heel klein beetje koud water bij zodat het een drapje word.
3 smeer het drapje met een wattenstaafje op je gezicht en laat het een uur intrekken.
4 spoel het met koud water af. doe dit 1x per dag en echt het werkt echt! hoe stom het ook klinkt.

succes!

Reactie voor op de website?

8.148. Roacuttane

Er stond hier iets op van iemand die al 10 jaar roaccutane gebruikt kunt u dat eens uitleggen op www.roacuttanekuur.nl?

Reactie voor op de website?

8.149. Kleimasker

Ik ben op zoek naar een goed kleimasker om samen met mijn vriendin op vakantie te doen hebben jullie een goed merk + winkel zet t dan ff hierOw neer!!!

-xxxx-

thnxxxx(K)

Reactie voor op de website?

8.150. Goed middel tegen puistjes

Ik HAD erg veel last van puistjes ( ik ben nu 12 ) en dit jaar is alles verminderd ik gebruik het merk dermalogica .. en het klinkt mischien ranzig op tv hebben zo'n slakkenslijm creme en bij mij was het in 3 dagen door dat spul al bijna helemaal weg. mischien is dit ook een tip ? (A) bye x Bloem

Reactie voor op de website?

8.151. Kleimasker van de Etos

Ik gebruik nu ongeveer een jaar een kleimasker van de Etos. Het is van hun eigen merk, zit in een (grijze) tube en kost iets van €3,- of €4,-.

Voordat ik dat kleimasker op doe scrub ik mijn gezicht altijd met hun eigen merk scrub. (De tube is groen en even groot als de tube van het kleimasker). Na het scrubben prikt het kleimasker soms wel eventjes een beetje bij m'n neus en wangen, maar dat komt natuurlijk omdat het door die scrub allemaal gevoelig is..

Na de 'behandeling' ;) voel ik me helemaal schoon, fris en is m'n huid lekker zacht. Daarna doe ik meestal een beetje vochtinbrengende creme op, voor de verzorging.

***
Ik heb het masker laatst zelfs een keer bij mn vriend opgedaan, terwijl hij het eigenlijk niet zag zitten, maar hij was er ook vet enthousiast over en gebruikt het nu ook.
***

Nou kopen dus!! Kleimasker van de Etos! ;))

Succes! xx

Reactie voor op de website?

8.152. Gewoon proberen

Ik ga gewoon dingen proberen 3 á 4 liter water geen chocola en weinig vet elke morgen reinigen en 's avonds ook.

Ik heb meer mee-eters dan puistjes en het doet fucking zeer om ze te laten uit drukken (wat m'n moeder zo leuk vindt) en ik ga de slakkenslijm van de Tuinen kopen.

Oo een TIP Dampo inhalatiezalf helpt tegen puistjes; Tenminste bij mij want bij m'n zus niet, het zal wel aan je type huid liggen.

Als ik verschil merk aan mijn huis na de slakkenslijm en mijn soort dieet stuur ik weer een berichtje

Ps die dampo kun je altijd is proberen het is niet duur en gewoon bij de drogist te krijgen

xx natasja

Reactie voor op de website?

8.153. Die vervelende puistjes toch

Dag allemaal

Ik ben 18 jaar oud en heb eveneens zoals de meeste hier last van puistjes, meeëters en de hele rotzooi. Ik heb al Benzac gel 5% geprobeerd, Clearasil, Tea tree in flesje en ook als zalf. Ben zelf naar huidspecialist geweest en die heeft me een zalf voorgeschreven met daarbij een ontsmetting middel maar het hielp allemaal niet. Zelf heb ik molkosan van dokter Vogel geprobeerd.

Ik probeer de laatst tijd veel water te drinken en meer fruit te eten. Die truc met die aardappel zal ik ook eens moeten proberen. Wat ik laatste tijd ook doe is rode radijzen te eten het schijnt dat het inwendig zou werken.

groetjes Alex

Reactie voor op de website?

8.154. dooomm...:S

sorry hoor.. maar je kan beter zorgen dat je puisten een beetje weggaan dan ze met een camouflage stift te camoufleren !! mensen met puisten, alsjeblieft, camoufleer je puisten NIET,, hier wordt alles alleen maar erger van !!

xx

Reactie voor op de website?

8.155. Puistjes en schimmels

hallo, met Radj

voor puistjes of schimmel gebruik je knoflooksaus ik raad het aan of snij een citroen door de helft en wrijf het door je gezicht

Reactie voor op de website?

8.156. Jeugdacne

Je kunt doen wat je wilt, maar, geloof me, niets helpt. Je moet het gewoon accepteren en wachten tot je zo oud bent dat ze vanzelf weggaan.

realist

Reactie voor op de website?

8.157. Puistjes

Hallo,

ik heb ook erg last van puistjes maar wat ik ook doe het gaat gewoon niet over. ik was dagelijks me gezicht met een zeepvrije wasgel dan ziet het er een stukje beter uit maar de volgende dag is het gewoon net zo erg. K heb patat chocolade etc. vermeden maar niks helpt! wie o wie kan mij helpen?

Shirine

Reactie voor op de website?

8.158. Later lach je er om

Ach ja hormonen he. Alleen maar wachten tot je homonen weer op pijl zijn. Al die smeerseltjes helpen maar tijdelijk. Voor al die puistekoppen hier, eigenlijk helpt er niets tegen. Gewoon afzien en wachten, ik hoop tot je twintigste, tot die stomme hormonen weer op peil zijn.

Jongelui maak je niet druk je bent niet de enigen, zelfs als je 45 bent kan er nog wel een puist opkomen en niet op de plek die je vewacht. Dusssss pubers van Nederland GET A LIVE met die puistjes. Koop vooral niet te veel rommel, die toch niet helpt. En natuurlijk vergelijk je je altijd met de vrienen of vriendinnen die het niet zo erg hebben als jij.

Maar zijn die meer geliefd dan jij? Omdat ze minder puisten hebben dan jij? Ik snap best wel dat het uiterlijk heel gevoelig is en dat je denkt als ik wat minder van die puisten had, ik meer vrienden of vriendinnen zou hebben. Maar is dit echt wel zo, komt het echt door dat je wat meer puisten hebt? Ik denk dat je je zelf voor de gek houdt.

Kijk nu een in de klas ,wie heeft er nu geen puisten. Je kan ze waarschijnlijk op een hand tellen. Je weet toch ook wel dat al die reclame fake is! Puisten zijn vervelend en ze kunnen ook pijn doen maar het is niet zo dat anderen je er minder leuk gaan vinden. Kijk maar naar Jac Spijkerman. Hij is ondanks zijn puistenkop heel beroemd geworden.

Nou ik wens jullie veel liefde, geluk en de rest toe in dit puisterig korte puberale leventje. Kop op, zo erg is het ook weer niet een kop met puistjes, het gaat wel weer over. Lullig voor nu maar later lach je er om.

Reactie voor op de website?

8.159. Littekens en acné

hoy allemaal,

ik hed acné op mijn bovenrug en boven mijn borsten, vind ik heel erg. ik ben bij de huidarts geweest en ze heeft mij "Klinotab" voorgeschreven, werkt echt heel goed (moet wel met voorschriftje)!!! wat ook echt helpt is een stoombad!!! is al veel verbeterd!!! water drinken is ook echt van belang!!!

groetjes Tchitchi

Reactie voor op de website?

8.160. Puistjes

Ik ben nu 15, (bijna 16) en ik heb er nu al 4 jaar last van. Het is echt gewoon echt belemmerend. Elke dag die rode bultjes en pijnlijke puistjes en mee-eters. Ze zitten zelfs in mijn oren! Eerst zaten ze op mijn borsten, slapen, voorhoofd en kin maar nu gaan ze op mijn borsten weg en komen er veel op mijn rug en schouders. En over de mee-eters valt al helemaal niet te praten. Ik heb al van alles geprobeerd ook Clearasil. Maar ook dit had een negatief effect. Ook van Vichy werkte niet. Ik heb het allemaal wekenlang geprobeert maar helaas.

Oja, als je er heel veel last van hebt, (zoals ik), kun je het beste helemaal geen foundation ofzo gebruiken. Maar dat lijkt me logisch.

Op dit moment ben ik bezig om elke avond een scrubcreme te gebruiken, en daarna met een warme/hete handdoek erover heen. Ik heb nog geen idee of het helpt.

Iemand anders nog goede ideeën?

Groetjes, Nicole.

Reactie voor op de website?

8.161. Vlekken

Hallo mensen, ik heb namelijk ook heel veel last acne en vlekken, ik heb het al sinds mijn 12e en nu nog steeds (16) en het werd maar erger en erger.. Mijn dokter heefd me toen verwezen om naar de dermatoloog te gaan en hij had me Differin Gel voor geschreven en dat hielp ook al niet.. Daarna probeerde ik de Diane-Pil maar na 1 jaar zag je totaal geen verandering.. Ik probeerde elke dag 2 liter water te drinken en dat is best moeilijk, als je niet zo vaak water drinkt.

Ik stoom ook twee keer per week me gezicht maar me gezicht wordt er alleen maar droger door en ik merk geen verschil ookal vraag ik het aan iemand anders die de verschil misschien ziet maar zegt van niet.. De dermatoloog vroeg me ook om de middel ( Roacuttine) ofso te nemen maar het heeft een bijwerking?

Ik ben echt radeloos, ik heb het nog steeds en ik word er alleen maar ongelukkiger van, het voelt alsof iedereen naar je zit te staren en daardoor wordt je echt onzekerder van.. Ik hoop dat iemand me een tip voorschrijft want ik heb het echt hard nodig!!

Reactie voor op de website?

8.162. Hormonale verandering ook oorzaak jeugdpuistjes

Hallo! Het reinigen van de huid met lotion en reinigingsmilk is goed maar rekening houdend met de samenstelling hiervan. Zit hier alkohol/ benzoyl of zwavel in, heb je kans dat de talg (vet) productie juist wordt geactiveerd en blijf je in een vicieuze cirkel ronddraaien.

Probeer erachter te komen wat in de producten zitten, gebruik zo min mogelijk geparfumeerde producten en zoveel mogelijk op natuurlijke basis. De dode zee producten zijn hiervoor het best omdat de mineralen uit de dode zee als enige aan lichaamseigen mineralen gelijk zijn waardoor de huid zichzelf herstelt en ontstekingen niet alleen van buiten maar ook van binnenuit genezen. Zie de huidaandoening psioriasis/ exceem

Neem maar een kijkje op de website www.beautyparlorteixeira.nl. Ik hoop je hiermee een eindje op weg geholpen te hebben.

MVG, Beauty Parlor Teixeira

Reactie voor op de website?

8.163. ayurveda en honing

hai,

even een vraag aan degene die het het bericht heeft achtergelaten over de AYURVEDA en HONING. Wanneer moet je de honing erop smeren en voor hoelang en hoe en wat precies is de gebruiksaanwijze.

gr. dame

Reactie voor op de website?

8.164. mee eters op de neus en kin

Hallo iedereen

Mijn vriendin heeft een tijdje geleden mee eters stips gebruikt op haar neus en op haar kin. Na 10 minuten mag je ze eraf halen, en de mee eters worden er met zijn geheel uitgetrokken. Het lijken dan wel zwarte kleine haartjes. werkt heel goed, vooral als je iets grotere mee eters hebt!! WERKT ECHT!! zeker het proberen waard. Ik weet niet meer van welk merk, maar zijn te krijgen bij kruidvat, trekplijster of etos.

hopelijk heeft iemand hier wat aan, ik heb het nog gezien op dit forum.

Reactie voor op de website?

8.165. Citroen, eiwit , honing, ijsblokjes en pompelpoes.

Goedkope en goede tips tegen puistjes en acne:
 1. Neem een citroen snij deze door de helft en wrijf het op je gezicht en laat dit intrekken. Alle onstekingen en overtollig talg wordt verwijderd.

 2. Pak een ei en neem het eiwit, smeer het op eerst je gezicht, en laat dit voor 5 min. intrekken alle mee-eters en puistjes verdwijnen.

 3. Smeer honing op je gezicht dit verzacht de irritatie en vermindert rode plekjes.

 4. Elke dag een ijsblokje over je gezicht wrijven, dit versnelt nieuwe huidcellen en verkoeld de huid. Wrijf het vooral bij de T-zone.
Dit werkt gegarandeerd, puisten gaan en blijven weg! Voor littekens kan je het beste pompelpoes gebruiken.

Veel succes en laat me weten of het heeft gewerkt.

fann

Reactie voor op de website?

8.166. @ Kim

Hoi Kim,

Het kan wel komen doordat je haar een beetje vet is dat je huid daardoor ook vetter is..

Groetjes Mariëlle

Reactie voor op de website?

8.167. Ga na of je wel echt een vette huid hebt!

Vaak wordt er gedacht dat als je puistjes en meeeters hebt, dat dat betekend dat je een vette huid hebt. Dit hoeft niet altijd zo te zijn.' ieder huidtype kan puistjes krijgen. Als je dan meteen producten voor een vette huid gaat gebruiken, droog je je huid uit en gaat je huid mee talg produceren met als gevolg: meer puistjes en meeeters.
Producten als normaderm werken heel goed als je inderdaad een vette huid hebt. de personen die na verloop van tijd een droge huid krijgen hebben vaak helemaal geen vette huid. Eerder een gecombineerde/vochtarme huid die ook puistjes kunnen vertonen, door bijvoorbeeld stress, voedsel etc.

Deze personen kunnen het beste hun gezicht wassen met een milde, neutrale reiniging. water droogt een droge huid vaak nog meer uit, dan is een reinigingsmelk en daarna een tonic beter. een goede milde reiniging is het allerbelangrijkste, anders doet een dag of nachtcreme heel weinig. Gebruik een niet vette, verzorgende, hydraterende (gel)creme en eventueel een voedende nachtcreme. drink veel water en kom niet aan puistjes en meeeters want dan gaan ze alleen maar mee opvallen.

Probeer dit echt uit als producten voor een vette huid je huid vaak uitdrogen! als je te lang met deze producten door blijft gaan blijft je huid uitgedroogd wat vroegtijdige veroudering van je huid veroorzaakt!

Ook lees ik dat veel mensen meteen de gehele lijn van vichy normaderm aanschaffen. ik ben apothekersassiste en heb cursussen van vichy gevolgd. je moet beginnen met alleen de dagcreme (evt ook de nachtcreme) en reinigingsgel. dit probeer je 2 weken uit en als dit niet voldoende effect geeft, kun je dit uitbreiden met de lotion, (deze is namelijk wel agressief, en dus alleen geschikt voor de hele vette huid) of de scrubcreme. er staat wel bij dat het dagelijkse scrubcreme is maar je kunt hem beter 2 x per week gebruiken en als dit niet voldoende werkt pas als dagelijkse scrub gebruiken. je moet de producten in ieder geval 4 weken gebruiken om te kijken of dit product werkt, dit omdat de huid zich ca ieder 3 weken vernieuwd. Dit geldt ook voor alle andere producten. ook kan het zijn dat de puistjes tijdelijk erger worden omdat de huid het teveel aan talg versneld de huid laat verlaten. dan moet je even doorzetten maar dit verdwijnt vanzelf.

Gebruik verder geen make up en foundations die de porien verstoppen. dan hebben de producten heel even effect maar zijn de porien gelijk weer verstopt waardoor de porien vervuild blijven. de bezoylperoxide hydrogel werkt heel goed voor puistjes maar droogt ook je huid uit als je geen vette huid hebt. dan kun je m gebruiken als aanstipgel op puistjes. begin altijd met 5% en als dit niet voldoende werk naar 10% gaan. vraag bij een vette huid ook naar het opbouwschema van deze gel. je huid moet er namelijk aan wennen, dus begin niet gelijk met 2 x per dag aanbrengen.

Hoop dat jullie wat aan deze informatie hebben, en nogmaals, je kunt zoveel cremes gebruiken, maar 2 x per dag een goede milde reiniging waarbij de huid niet uitdroogd is een must!

succes ermee!

cindy

Reactie voor op de website?

8.168. Arganzeep en olie, traditioneel en doeltreffend

Goedkoop en doeltreffend: reinig je gezicht iedere ochtend met argan-gelaatszeep (zeepvrij, droogt niet uit maar is juist voedend en is perfect geschikt voor (over-)gevoelige huidjes), vervolgens insmeren met een klein druppeltje arganolie. (dringt volledig in de huid en laat geen vet gevoel achter)

In Arganolie zit 80% meervoudig onverzadigde vetten en veel vitamine F, een anti-oxidant die de vrije radicalen neutraliseert + 50% meer vitamine E dan in olijfolie. Bevat ook Tocopherol, dat zorgt voor een mooie, gezonde huid. Daarnaast bevat het Quercitine en Myricetine, stoffen die schimmels en bacteriën doden.

Bij mijn dochter heeft het heel goed gewerkt, zij had vooral last van een onzuivere huit (mee-eters) en dit is helemaal verdwenen, ze heeft voorlopig weer een gaaf kinderhuidje.

Je kunt op het internet een heleboel adresjes vinden waar je het kunt bestellen, een flesje olie kost ong 10 euro, een zeepje 5 euro, maar je doet er makkelijk een jaar mee.

Ik kwam ook tegen dat volgens recent onderzoek het helemaal geen fabeltje is dat eetgewoontes invloed hebben op acne. Vooral het eten van fruit en groenten zou een positieve werking hebben, wat eigenlijk logisch is, gezien ze onstekingsremmend zijn, en acne een soort van ontsteking van de huid is.

succes aan alle puistenkoppen,
groetjes moeder van drie meisjes

Reactie voor op de website?

8.169. Oud middeltje

Wat ik vroeger gebruikte maar nu niet meer aan te komen is zo lijkt het.

Marmerzeep .... waar is dat in godsnaam gebleven.

Dat werkte voor mij en mijn vrouw zeer goed. Nu hebben we zelf kids met dit probleem, maar nergens lijk je nog aan die zeep te kunnen komen.

iemand? groetjes Frans

Reactie voor op de website?

8.170. Clerasil werkt bij mij wel..

Reactie op Tandpasta??

hooj

ik heb van die clerasil scrub maar dat werkt
bij mij egt super goed.
ik doe elke avond me gezicht scubben en
sochtens was ik me gezicht met KOUD water.

weet iemand of aardappel ook werkt tegen puistjes?

star girl

Reactie voor op de website?

8.171. Hormonen

Iedere huid is anders. En ach onze puber nu 18 zat er onder en heeft ook veel geprobeerd, niets hielp. Nu 18 en echt het is over! Geen puist meer te bekennen. Ook zusje en broer hebben veel puistjes en gebruiken alleen scrub. Niet dat dit veel uithaald,maar ik hoop ook voor hen dat dit als ze rond de 18 zijn dit over is.

Hormonen! Daar is geen smeerseltje tegen bestand! Wij geven geen geld meer uit aan dure middeltjes helpt toch niet. Wachten dat je hormonen weer op peil zijn is vaak helaas de oplossing. Dochter aan de pil hielp ook niets.

Reactie voor op de website?

8.172. Wat je ABSOLUUT niet moet doen.

Ik heb ook best wel last van puistjes (ik ben 15 jaar), maar door clearasil is het alleen erger geworden. Dus dat moet je niet gebruiken, het droogt je huid helemaal uit en versprijd de bacterieen die puistjes veroorzaken.

Ik ben 3 weken geleden naar de schoonheidsspecialiste geweest, ze gaf als advies: elke week een diepreinigende behandeling. Dat kan je gewoon zelf doen.

- reinigen van de huid (washandje met water)
- milde peeling (NIET clearasil)
- stomen (gezichtssauna)
- mee-eter verwijder strips (action, 0,99 euro)
- reinigend masker
- afsluiting met slakkenslijmgel (action, 5,- euro)

Voorderest gewoon elke dag reinigen met milde reinigingsmilk en lotion. Na 3 weken is m'n huid echt verbeterd en ik hoop dat jullie er iets aan hebben!

Janine

Reactie voor op de website?

8.173. Help? Littekens

Wat kan ik het beste doen tegen littekens, ik heb erg last gehad van puistjes door het laseren. Af en toe verschijnt er wel een puistje maar of ik hem uitknijp of niet het blijft rood bruin. Ik heb bio-oil geprobeerd maar het maakt mijn huid alleen nog vettiger. Ik heb een zeer vettige huid, is er iemand die me kan helpen?

Groetjes Lo

Reactie voor op de website?

8.174. zonnebank

Reactie op Werkt een zonnebank?

Ik heb ook altijd heel veel last van puisten in mijn gezicht gehad. Ik heb jaren clearaseel gebruikt. Hier ben ik een maand geleden mee gestopt Ook ben ik begonnen met onder de zonnebank te gaan. Als je 20 minuten onder de 1100 gaat kan ik je voor 100% garanderen dat als je er onderuit komt al je puisten weg zijn! 's avonds was ik mijn gezicht met antibacterieele zeep, vervolgens met een poriereinigende zeep van de Tuinen en vervolgens smeer ik het in met een natuurlijke creme (poriereinigend en ontvettend). Je puisten blijven ongeveer een week weg ! En als het er weer te veel worden gewoon weer zonnebankie pakken!
Paak

Reactie voor op de website?

8.175. Zarqa

hoi,

ff een mededeling: Zarqa wash emulsion, Zarqa pure skin cleansing tonic, Zarqa pure skin treatment, werkt super goed. Ik heb het 2x gebruikt en ik zie nu al verschil. Ik vind het heel fijn spul & zo het aan iedereen aanraden.

Charlotte

Reactie voor op de website?

8.176. Het werkt

gebruik clindamycine lotion het werkt kei goed. te halen bij de apotheek 4 kleine flesjes 7 euro ofzo, wel het recept bij je huisarts aanvragen.

Tom

Reactie voor op de website?

8.177. Hulpmiddel

Reactie op Last van puistjes

hoi

ik hoor dat hier mensen van alles middeltjes met eten geven tegen acne ik weet niet of het werkt
maar ik gebruik TRIACNEAL dat helpt pas vroeger had ik extreem veel acne men gezicht stond vol maar sinds ik triacneal gebruik heb ik er totaal geen last meer van.
het product kun je gwn in de apotheker halen het is echt een aanrader je moet gwn zo weinig mogenlijk vettig eten je gezicht smorgens en savonds goed wassen en het product voor het slapen gaan op je gezicht smeren na een week zouden ze allemaal weg zijn

mvg

Reactie voor op de website?

8.178. Diana-pil

Ik heb vroeger ook heel erg last gehad van acne, durfde dagen de deur niet uit. Wel tot ik twintig was. Totdat een vriendin kwam met de gouden tip: de Dianapil, daar had ze over gelezen. Dat ben ik gaan slikken en mijn hele leven veranderde binnen een paar weken, van lelijk eendje jarenlang naar zwaan. Precies zoals mijn vader altijd maar weer had voorgehouden, dat dat het sprookje was.

Een andere vriendin van mij is het ook gaan slikken, had het ook heel heel erg. En hetzelfde, binnen een paar weken een schoonheid met een gave huid.

Een dingetje, Dianapil is iets negatief in het nieuws geweest. Er was weinig bewijs volgens mij maar even googelen en navragen bij arts lijkt wel verstandig. Altijd op safe spelen.

Over alle middeltjes die hier verder worden aanbevolen, ik heb alles geprobeerd: schoonheidsspecialisten, clearasil, de blekende zalf van de dokter (daar bleekt zelfs je beddengoed van uit, bij mij maakte het alles nog veel erger en lelijker), gezond eten, water drinken. Maar helemaal niets hielp....

Het was gewoon hormonaal en daarom zo gefixt met die Diana-pil. Ik las ook hierboven ergens dat je er later om moet lachen. Nou ik niet hoor, ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren hoe vreselijk ik ermee zat, hoeveel pijn de ontstekingen konden doen, hoe ongelooflijk je je schaamde soms. Ik vind het achteraf onbegrijpelijk dat volwassenen er zo luchtig over deden, want ik zat echt onder! Vind het maar slordig van hen.

Tuurlijk is het vreselijk. Maar op een dag komt het goed. Zonnebank, zeezout en dode zeezout verlichten overigens wel iets, maar verhielpen het probleem niet. Mijn broertje had het ook heel erg en die is er ook vanaf gekomen zonder Dianapil, dus kan ook. Hij heeft nog wel altijd littekens

Maar ja, daar heb je tegenwoordig dermobrasie voor toch? Als dat werkt tenminste.

Viola

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Last van puistjes

 1. Zinkzalf tegen puistjes
 2. Dokter
 3. dr.vd hoog
 4. Tips voor acne
 5. Ik heb er ook last van
 6. Acne
 7. Acne
 8. Tip over acne
 9. Zo ben ik van mij acne af gekomen!
 10. Benzyl gel
 11. Heb geen zin in zware producten
 12. Tandpasta??
 13. Dokter of Apotheker
 14. Dokter of apotheker voor Kevin
 15. Tips voor puistjes
 16. Tips voor puistjes
 17. Acne tips
 18. Tips voor puistjes
 19. ja
 20. Zinkzalf tegen puistjes
 21. Help tegen puistjes
 22. Puisten - neem natuurlijke middelen
 23. Tandpasta
 24. Clearasil!
 25. Vraag
 26. Aardappel
 27. Zarqa
 28. Doctr hoog
 29. Puisten
 30. Reactie: Isotretinoine (Roaccutane)
 31. Mijn reactie
 32. Puistjes ga toch weg!
 33. Clearasil
 34. Ook puistjes
 35. Puistjes
 36. Zo kom je er het makkelijkst vanaf
 37. IJsblokjes
 38. Natuurlijke producten werken heel goed!!
 39. Puisten
 40. Vichy Normaderm
 41. Proberen
 42. Roaccutane
 43. Vishy
 44. Hoe bestrijd je puistjes?
 45. Zarqa
 46. Werkt een zonnebank?
 47. Visht
 48. Amalthia-soap
 49. heey
 50. Niet aan zitten!
 51. Vichy
 52. Tips
 53. Middel tegen jeugdpuistjes
 54. Het werkt!
 55. Diane-pil
 56. Puistjes of acne
 57. Het helpt
 58. Mijn ervaringen met acne / puistjes
 59. Wat vooral niet doen?
 60. Wat je vooral wel en niet moet doen
 61. Acne
 62. Voor Melanie
 63. Geef de hoop niet op
 64. Zeep met natuurlijke producten
 65. Rode vlekjes
 66. Rode vlekjes gaan vanzelf weg
 67. Reactie op veel in de zon lopen
 68. Littekentjes door puistjes
 69. Weg met de puistjes!
 70. Al die middeltjes?
 71. Tip tegen puistjes
 72. clearasil
 73. Tandpasta
 74. Aardappel
 75. Clearasil
 76. Ayurveda
 77. Tandpasta
 78. Werkt echt niet
 79. Vraagje over Vichy
 80. dalacin t
 81. Slakkenslijm
 82. Alcohol niet goed
 83. Dr. van der hoog
 84. Tips tegen puistjes
 85. Reactie voor Lizzie
 86. Tegen puistjes
 87. Benzoylperoxidum
 88. Draine Pil: niet aan beginnen
 89. Puistjes
 90. Puistjes, irritatie en verwijde poriën
 91. Puistjes.
 92. Supermiddel tegen puistjes (bij mij)
 93. Zarqa
 94. Oh nee!
 95. Puistjes
 96. Puistjestip
 97. Vichy NormaDerm
 98. Wil er echt graag van af
 99. Puistjes!
 100. Dermatites Perioralis+acne
 101. Vichy
 102. Vermindering
 103. Blijven volhouden!
 104. Garnier Pure dieptereiniger
 105. Benzylperoxide
 106. Help!
 107. Puistjes
 108. mschn
 109. Geen Clearasil
 110. Zout
 111. Mijn Tips
 112. Reactie make-up
 113. Ganier Pure
 114. Puistjes.
 115. Normaderm van Vichy
 116. Help!
 117. Vichy van normaderm tege rode vlekjes
 118. Lauw water
 119. Puisten wat moet ik ermee ...???
 120. Mee-eters en puistjes
 121. Puistjes
 122. Puistjes
 123. Vichy Normaderm etc.
 124. Vichy Normaderm
 125. Benzylperoxide hydrogel
 126. Tips tegen puistjes
 127. Ik word gek!
 128. Aardappel?
 129. Wondermiddel tegen puistjes
 130. Acne
 131. Slakkenslijm
 132. reactie voor kim
 133. Puisten
 134. Puistjes
 135. Puistjes
 136. Benzylperoxide, Inderm, Diane-pil
 137. Slakkenslijm
 138. Puistjes
 139. Puistjes
 140. Puistjes
 141. Je hebt het of je hebt het niet!
 142. Slakkenslijm
 143. Ik heb de slakkenslijm
 144. Slakkenslijm is ook goedkoop te koop :)
 145. Vichy Normaderm
 146. Dode Zee zout
 147. Aspirine en water ;)
 148. Roacuttane
 149. Kleimasker
 150. Goed middel tegen puistjes
 151. Kleimasker van de Etos
 152. Gewoon proberen
 153. Die vervelende puistjes toch
 154. dooomm...:S
 155. Puistjes en schimmels
 156. Jeugdacne
 157. Puistjes
 158. Later lach je er om
 159. Littekens en acné
 160. Puistjes
 161. Vlekken
 162. Hormonale verandering ook oorzaak jeugdpuistjes
 163. ayurveda en honing
 164. mee eters op de neus en kin
 165. Citroen, eiwit , honing, ijsblokjes en pompelpoes.
 166. @ Kim
 167. Ga na of je wel echt een vette huid hebt!
 168. Arganzeep en olie, traditioneel en doeltreffend
 169. Oud middeltje
 170. Clerasil werkt bij mij wel..
 171. Hormonen
 172. Wat je ABSOLUUT niet moet doen.
 173. Help? Littekens
 174. zonnebank
 175. Zarqa
 176. Het werkt
 177. Hulpmiddel
 178. Diana-pil

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.