Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

7. Verlegen

Ik vind uw site heel goed, want ik moet soms heb ik echt hulp nodig hoor. Ik vind mezelf soms te dun voor een veertienjarig meisje. Ik weet niet wat ik moet doen om nog mooi figuur te krijgen, ik vraag me soms af waarom moet ik zo dun blijf, ook al eet ik nog zo veel. Ik wil niet meer zo verlegen zijn, want ik ben zo idioot als ik verlegen doe. Wat moet ik dan doen?

Reactie voor op de website?

7.1. Ook verlegen

Over dat jezelf te dun vinden: ik was vroeger ook een magere spriet. Maar: je bent nog 14 en er kan (en zal denk ik ook) nog van alles gebeuren: meestal word je vanzelf wat dikker als je gestopt bent met groeien in de lengte. Ook word je dikker wanneer je uit je puberteit komt, merk ik bij de meiden om me heen: mn vriendinnen en ik (begin 20 en in de twintig) zijn allemaal breder geworden en minder 'strak').

De meeste meiden worden vanzelf breder bij hun bovenbenen, heupen, kont, buik wanneer ze eind tienerjaren/ begin twintig en in de 20 zijn (t wordt dan allemaal minder strak ook). Als echt niks helpt om aan te komen en je er echt mee zit kun je 2 dingen doen: afwachten tot je wel aankomt (hopelijk dus binnen een aantal jaren geleidelijk) of naar een dietiste of voedingsdeskundige o.i.d gaan. Deze helpen volgens mij niet alleen mensen die willen afvallen, maar ook mensen die willen aankomen.

Reactie voor op de website?

7.2. Verlegen

Ik was vroeger, ongeveer een jaar of 13, ook dun en ik at ook veel vooral soep. Ik werd ook nooit dikker, maar vanaf m'n 13de ik was dus uitgegroeid, werd ik dikker en nu ben ik 15 jaar en moet ik nog gaan opassen dat ik niet te dik word. Dus maak je geen zorgen, op een gegeven moment komt het wel.

groetjes

Reactie voor op de website?

7.3. 1 Liefdesverdriet

Ik wil graag reageren op wat een moeder heeft geschreven over haar dochter met liefdesverdriet. Ik hoop niet dat u het erg vindt dat ik erop reageer, want ben zelf pas 20 jaar oud, maar ik heb iets dergelijks ook meegemaakt, dus ik dacht dat u het misschien op prijs zou stellen.

Ik heb nu al ruim een jaar een relatie, maar een half jaar geleden dreigde het uit te gaan. Zij wist het allemaal niet meer enzo. Ik zag haar ook vrij vaak en toen ik haar al 2 dagen niet zag vroeg ik of ik haar mocht bellen (via msn vroeg ik dat). Maar ze zei dat ze meer tijd nodig had om alles op een rijtje te zetten.

Ik heb haar die tijd dan ook gegeven en 2.5 week later ging het weer aan. Het is wel zo dat we via emails en msn communiceerden en eindelijk voor het eerst eerlijk tegen elkaar waren over onze gevoelens en wat we er allebei precies van vonden. Het luchtte wel heel erg op.

Maar ja, bij ons heeft het dus goed geholpen, wat natuurlijk niet wil zeggen dat het altijd goed werkt.

En dan nog even dat u er niet goed met uw dochter over kunt praten. Misschien kunt u heel voorzichtig iets in de richting gooien over mijn verhaal of over dat van andere, of iets dergelijks, maar dan echt heel voorzichtig.

Maar ja, dit wilde ik even kwijt, ik weet niet of u er wat aan heeft, maar ik hoop dat het allemaal goed komt voor uw dochter.

Groetjes, danny

Reactie voor op de website?

7.4. Ik ook

Ik ben 14 en ook dun. ik ben vooral op school soms wat verlegen. Ik haat mezelf ook als ik dat ben, het beste is om gewoon jezelf te zijn. Ik weet dat dat moeilijk is. Maar zo weten mensen wie je echt bent.

Reactie voor op de website?

7.5. Onredelijk gedrag

Puber (15) praat wel tegen oma, maar opa kan het dak op. Erg irritant, welke aanpak helpt?

Reactie voor op de website?

7.6. Weerbaarheidscursus

Vervelend als je zo verlegen bent en er ook nog depri van wordt. Misschien zou je eens aan een weerbaarheidscursus moeten gaan denken. Kijk maar eens in het buurthuis bij jou in de buurt of er zulke cursussen worden gegeven. Je kan ook even op het internet kijken natuurlijk, dan hoef je niet direct naar een buurthuis te stappen.

Op deze cursussen die er ook speciaal zijn voor kinderen van jou leeftijd leer je je weerbaarder op te stellen. Misschien raak jij hierdoor je onzekereheid en verlegenheid wel niet helemaal kwijt maar je weet dan ook dat jij niet de eenigste bent die hiermee worsteld. Misschien hou je er ook nog leuke contacten aan over. Ik wens je veel suxes toe.

Jessica

Reactie voor op de website?

7.7. Reactie 3

Als ik die onzekerheid zo leest dan herken ik zoveel. Denk dat iedereen van deze leeftijden onzeker zijn of zijn geweest. Als ik een pukkel had bijvoorbeeld was het al voor mij een ramp. Je bent altijd ontevreden over jezelf en nu ben ik 39 jaar .... en kijk ik mijn foto's van vroeger. Dan denk ik : Wat een leuke meid, dat had ik toen zelf gewoon niet door.Heb ik mijn tijd verkwist met onzekerheden.

Het zijn fase's in het leven die je ieder moet doorlopen. Nu ik 39 ben kan je het meer relativeren, wat is mooi ? De één vind dun mooi de ander mollig, ga zo maar door. Trouwens verlegenheid kan ook enorm charmant zijn! Dus meid, geniet van je jeugd!

Monique

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Verlegen

  1. Ook verlegen
  2. Verlegen
  3. 1 Liefdesverdriet
  4. Ik ook
  5. Onredelijk gedrag
  6. Weerbaarheidscursus
  7. Reactie 3
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.