Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Liefdesverdriet

Hallo,

Mijn dochter van 15 is al bijna 8 maanden (ondertussen is het wel een maand uitgeweest) samen met dezelfde jongen van 17, die haar al héél wat verdriet en pijn heeft bezorgd door dan weer koud en dan weer warm te blazen! Voor hij in haar leven kwam, was ze 'een losse flodder': ze fladderde van het ene vriendje naar het andere. Ze zijn zeer close geweest, overdreven zelfs. Elke dag waren ze samen. een dag zonder hem overleeft ze amper.

Vorige week is hij met zijn klas voor 4 dagen naar Parijs geweest. Toen hij terug kwam: niks an de hand. Tot hij, in de nacht van zaterdag op zondag om 6 u 's morgens, een sms-je stuurde met de mededeling dat hij verliefd is geworden op een meisje van zijn klas!

Mijn man en ik werden wakker door een enorm gehuil uit haar kamer! Na enkele minuten stuurde hij dat hij dacht dat het maar een bevlieging was en dat tussen hen alls hetzelfde bleef! Gisterennamiddag stond hij hier al terug op de stoep en leek alles weer koek en ei, maar gisterenavond wist hij het niet meer: hij wou alles op een rijtje zetten! Ze heeft hem toen wenend (je hoorde haar tot beneden snikken) gevraagd om langs te komen en hij is wel 3 uur gebleven!

En nu komt mijn vraag: wat moet ik doen? Zwijgen en haar achter hem laten lopen zodat hij haar helemaal niet meer ziet zitten? Of haar trachten wijs te maken, dat ze best wat afstand neemt om hem zo de kans te geven zijn gevoelens uit te zoeken en dan misschien wel tot de conclusie zal komen dat hij haar echt niet kan missen!

Normaal gezien zou ik er niet zo zwaar aan tillen, maar deze jongen betekent alles voor haar! (Voor hem had ze steeds heel mooie jongens, type fotomodel! - zij is trouwens zelf ook heel erg knap! al zeg ik het zelf. Maar wat ze in deze jongen ziet, begrijp ik dus helemaal niet) Ik ben echt bang dat ze ongelukken gaat doen!

Het probleem is echter dat ze niet openstaat voor mijn goede raad! Is mijn mond houden echt het beste? Terwijl ik hem ondertussen ken en WEET dat ze de meeste kans maakt als ze hem een tijdje met rust laat! Gevoelens kan je immers niet dwingen! Maar zelfs dat mag ik niet luidop zeggen!

Een radeloze moeder

Reactie voor op de website?

6.1. Houd je trots

Beste,

Ik ben namelijk gisteren ook gedumpt geworden door mijn vriend! Weliswaar niet voor een ander meisje, maar voor een andere hoop dingen! Ik ben normaal het type meisje dat, als het op jongens aankomt, heel hard is! Ik ben zelf ook helemaal niet lelijk en zou ook met eender welke jongen een relatie kunnen aangaan, maar was ook verblind door liefde! Ik heb in mijn vorige relaties (en zelfs in het begin met hem), de jongens achter mij laten aanlopen! Maar nu zijn de rollen omgekeerd en daar sta ik machteloos tegenover!

Gisteren, nadat ik een vriendelijk berichtje stuurde of onze afspraak voor zondag nog doorging, stuurde hij mij een berichtje terug dat hij daar helemaal geen zin meer in had! Ik heb de hele dag liggen berichten sturen, bellen en huilen! Tot dat mijn moeder de telefoon heeft afgenomen en mij heeft doen inzien dat hij dit niet waard is!

Ik heb mijn moeder alles verteld en zij heeft mij doen inzien dat ik door zo te smeken hem recht in zijn kaarten speel! Wij hebben diezelfde avond nog zitten praten over alles en zij heeft mij met raad en daad bijgestaan en getroost! Ze zei in het begin zal het wel moeilijk zijn, maar ge geraakt er wel weer bovenop! Ik ben haar hiervoor heel dankbaar en kan nu weer nuchter denken! Ik geef nog steeds om deze jongen, maar probeer mijn leven terug verder op te bouwen zonder hem! Dit moet lukken!

Laat haar aub niet achter deze jongen aanlopen en doe haar inzien dat ze verkeerd bezig is! Zeg haar dat ze haar trots moet houden! Jongens houden immers niet van een meisje waar ze geen moeite voor moeten doen en zullen profiteren van haar goedheid! Laat haar aub niet begaan en probeer haar tegen te houden! In het begin zal ze niet willen luisteren, maar na verloop van tijd zal ze de dingen zelf wel gaan inzien en zien dat je gelijkt hebt!

Veel succes!!

Reactie voor op de website?

6.2. Zoek iemand die met haar praat

Hallo,

Ik ben een meisje van 16 en versta helemaal wat u wilt bedoelen. Ik was met een jongen en het was altijd aan en uit. Toen ik het had gezegd tegen mijn ouders dat hij het weer was, vonden ze dat ook niet zo goed. Mijn ouders hebben alles geprobeerd en toen hebben ze aan mijn meter gevraagd om met mij eens te babbelen. Ik ben heel blij dat ik dat heb gedaan. Dus mijn raad: iemand die veel invloed op haar heeft kan misschien wel iets doen, haar aan haar verstand brengen dat ze nog jong is en haar leven niet voor 1 jongen moet laten leiden, want als ze dat nu al doet gaat ze niet veel aan haar leven hebben. Ik hoop dat je iets aan mijn raad hebt, en ik wens u het beste.

Reactie voor op de website?

6.3. Het vervolg

Hallo,

Bedankt voor jullie reacties, vandaar dat ik reageer met het vervolg van het verhaal:

Tussen mijn dochter en haar vriend is het weer koek en ei! Hij heeft inderdaad voor haar gekozen en ik denk dat ze nu wel inziet dat ze niet te slaafs mag doen! Toen hij haar een tijdje geleden weer even koel behandelde, gaf ze hem dezelfde koele reactie terug en liet hem maar met rust... ondertussen kreeg ze veel aandacht van een hééééééééééél knappe andere jongen en ging ze iets voor die ander voelen. Haar vriend, die voelde dat er iets niet klopte, kwam na enkele dagen met haar praten en toen vertelde ze hem over haar gevoelens voor die ander! Gevolg: dikke paniek van ZIJN kant!

Omdat ze hem toch graag ziet, heeft ze weer voor hem gekozen maar nu lijkt hij wel een stuk minder zeker dan voordien! Hij heeft zich ondertussen helemaal bloot gegeven voor haar en zijn 'macho-gedrag' van voordien is helemaal verdwenen! Achter die façade lijkt een heel kwetsbare jongen te zitten die het thuis helemaal niet gemakkelijk heeft en voor wie zij een echte steun en toeverlaat is. (dat van die thuis is echt waar, dat weet ik van zijn grootvader die me het hele verhaal gedaan heeft)

Morgen zijn ze een jaar samen...

De hele vakantie zijn ze elke dag, van 's morgens tot 's avonds samen geweest en lijken ze alleen nog oog te hebben voor elkaar! Ze lachen veel en amuseren zich rot! Onlangs maakte ik haar de opmerking dat haar wereldje wel heel klein wordt (aan haar vriendinnen lijkt ze geen nood meer te hebben, al gaat ze er wel naartoe als ze erom vragen) en dat ik dat niet gezond vond op deze jonge leeftijd! Zij antwoordde me dat ze dat wel weet maar dat dat haar keuze is!

Wat me schrik aanjaagt is dat deze relatie voor zulke jonge mensen zooooooooo intens is dat, wanneer het uit zou raken (waar op deze leeftijd veel kans op is!) het meer op een echtscheiding dan op een verloren tienerliefde zal lijken en dat maakt me verschrikkelijk bang! Ik probeer de dialoog met hen beiden echt open te houden en keer er vaak op terug dat je jezelf moet blijven in een relatie en je eigen persoonlijkheid niet mag verloren gaan!

We zullen zien wat de toekomst brengt maar ik hou mijn hart vast voor de dag dat het uit zal zijn! Ik hoop uit de grond van mijn hart dat zij op een gegeven moment degene zal zijn die het uitmaakt want anders zijn de gevolgen niet te overzien, vrees ik! Ik wist niet dat je op deze jonge leeftijd iemand zo graag kan zien!

Een bezorgde moeder

Reactie voor op de website?

6.4. k begrijp het

ho0i:) toen het uit wat tussen mijn vriendin en haar vriendje stortte haar hele wereld in een. ze had gene idee wat ze zonder hem moest en kwam niet meer naar school. de 1ste paar dagen d88 we dat ze ziek was en stuurde we haar een kaart (we wonen heel veel uitelkaar) toen ze daar niet op reageerde ben k tog met mn andere vriendin bij haar op bezoek gegaan want ze kwam niet op school. haar ouders waren alleen 's avonds thuis en d88 dat zij naar school ging. toen wij na schooltijd om 2 uur op d'r stoep stonden had ze ene hele dik gezicht en knalrood. ze had het niemand verteld en wij hoorde het als 1ste. nadat we het hele verhaal gehoord hadden was ze al meer opgelucht en tijdens het verhaal had ze veel gehuild, we moesten haar helpen. we hebben veel met haar gepraat en uiteindelijk kwam ze weer naar school, maar als je zo verliefd bent en dan opeens te horen krijgt dat het uit is. dat is gewoon een klap in je gezicht. k heb het zelf ook meegemaakt. k vond die jongen helemaal fantastisch en kon niet zonder hem en opeens is hij er niet meer dan gaat er gewoon iets dood in jezelf. gelukkig waren mijn vriendinnen er voor m ij en die hebben me er weer boven opgehouden. ze hebben heel veel met me gepraat en hielpen me er boven op.. je moet gewoon hele vele met mensen praten, alleen soms is een moeder daar niet helemaal niet geschikt.

Reactie voor op de website?

6.5. Advies

Hallo, ik ben Marloes(13). Ik ben nog heel jong, maar ik heb al wel veel meegemaakt met jongens. Meestal liep dit net goed af. Mijn moeder bemoeide zich nergens mee, ze wist er meestal ook nix van af. Tot ze opgebeld werd door de politie dat ik een clubhuis in de fik zou hebben gestoken (wat ik niet gedaan heb). Later moest ik op het politiebureau komen en daar zaten wat "vrienden" van mij. Ik besefte helemaal niet met wat voor soort jongens ik omging. Het waren gewoon criminelen. Ze hadden altijd wel een wapen bij zich en pillen en andere troep. Ik heb het er erg moeilijk mee, want ik ga nog steeds met ze om. Samen met mijn vriendin (we hebben allebij een vriendje van 17 zij is ook 13).

Maak ik heel wat mee. Liefde maakt je echt blind. Ik denk dat u het beste niet er heel veel mee kan bemoeien, want dat klinkt een beetje lullig, maar het irriteert als je moeder ergens op in gaat. Het beste is als ze weer meer met vriendinnen omgaat. Met vriendinnen kan je sneller een goed gesprek hebben dan met je moeder (ik spreek uit ervaring).

Probeer haar dus aan te dringen om weer eens wat met vriendinnen te gaan, maar doe dit niet zo dat het vervelend wordt.

Vriendelijke groet Marloes

Reactie voor op de website?

6.6. Ik was net als uw dochter

Ik heb het verhaal van de bezorgde moeder gelezen. En ik begrijp haar helemaal. Ik was net als haar dochter en heb het ook meegemaakt. Ik vond dat mijn moeder teveel mee bemoeide, ze zeurde enz. Ik was helemaal blind van liefde. Mijn hele familie had het te verduren met mijn relatie. Ik had zware tijden gehad. Zeker als iedereen er tegen was. Nou niet zo zeer ertegen maar, konden niet begrijpen dat ik in zo'n relatie zat.

Achteraf ben ik inderdaad gaan inzien dat je echt jezelf moet blijven in een relatie anders ga je er onder door. Ik ben mijn ouders en familie dankbaar dat ze toch waren aan het zeuren. Mijn relatie was inmiddels afgelopen, maar ik hield echt van hem. Wij hebben elkaar ongeveer een jaar niet meer gezien totdat ik een keer op pad was met mijn moeder en hem tegen kwam. Het was weer liefde op het eerste gezicht. Maar deze keer was ik emotioneel gegroeid. Ik had inmiddels mijn leven opgebouwd. Mijn school afgemaakt en nu een vaste baan. Wij zijn uit gaan eten en hebben tot 4 uur in de nacht gepraat. Uit elkaar heeft ook hem goed gedaan. Wij zijn weer bij elkaar en je zult het niet geloven maar hij vroeg me om te trouwen. Ik ben achteraf wel blij hoe het allemaal is gegaan. Ik ben getrouwd en heb een man die mij aanbidt dat je helemaal ziek van wordt. Maar ik hou van hem.

Dus mam geef niet op. Het enige wat u kunt doen is uw dochter blijven steunen, wat ze ook kiest. Er komt een moment dat ze inziet, zelf als ze het niet toegeeft, dat wat er ook gebeurt u bent haar steun en toeverlaat. Net zoals ik, is ze blind van de liefde.

Komt goed.

Reactie voor op de website?

6.7. Hoe moet ik verder?

hallo,

ik ben nu 17 jaar, en ong rond januari was ik verliefd geworden op een meisje dat in mijn school zat, en in dezelfde sportclub (niet zelfde groep). Zij is héél verlegen, en ikzelf ben ook wel wat verlegen in het begin, na een tijd kom ik wel heel los. Ik ben dan in de paasvakantie met haar eens naar de film geweest, en na de film, toen zij aan de bushalte stond, heb ik dan haar verteld dat ik een beetje verliefd was. Zij zei van niet, maar ze lachte me ook niet uit of zo. Ik heb haar nog een paar keer gesproken op een fuif of zo en ook dikwijls op msn.

Ze heeft onlangs eens gekust met een jongen, en ze heeft daar ook een paar afspraakjes mee gehad, maar verder niet, heeft mijn zus (ze is een vriendin van haar) mij gezegd. Nu dacht ik dat ik niet zo verliefd meer was, maar ze bleef in het oog springen bij mij, en nu heb ik het gevoel dat die verliefdheid weer begint op te laaien, en ik zou graag eens wat met haar gaan doen, wil ze beter leren kennen,... Maar ik duf haar haast niet aan te spreken, en ik zou helemaal niet weten wat te zeggen:s ik weet niet wat te doen, maar ik ben té verlegen om haar nog eens uit te vragen, of verder te gaan

Reactie voor op de website?

6.8. liefdesverdriet

hoi allemaal

ik ben marion
en heb ook veel vriendjes gehad die achter me aan liepen. totdat ik hopeloos verliefd werd.
ik zag ook alles door een roze bril
de ene dag beloofde hij mij de hele wereld de andere dag kraakte ie me af
maar toch kon ik hem niet laten gaan omdat ik dacht dat ie wel bij trok

toen het uit was was ik er helemaal kapot van
kortom er is zoveel gebeurd en heb nooit met mijn moeder of iemand anders kunnen praten doordat ik niet met mijn verdriet bij iemand terecht kon ben ik steeds verder de put in gaan zakken
ik ben er overspannen van geweest en nu 1,5 jaar later tob ik er nog mee

dus als ik advies mag geven ik zou tegen je dochter zeggen dat ze hem moet laten gaan en er goed over praat met iemand
want er zijn zoveel leuke lieve jongens
en het is zonde om je leven te vergooien voor 1 sukkel!!!!

zoals ik dat gedaan heb
gr marion

Reactie voor op de website?

6.9. Liefdesverdriet

hallo ik ben kirsty,

ik heb nu al 5maanden een lief maar hij negeert mijn bericht al van vorige week (mijn berichten van fb, viber, sms en whatsapp) ik weet niet wat ik moet doen want er is een meisje op hem verliefd en ze zitten in de zelfde klas dus ik niet wat ik moet denken van die jongen? als julie iets weten van tips mail mij asjeblieft!

kirsty

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Liefdesverdriet

  1. Houd je trots
  2. Zoek iemand die met haar praat
  3. Het vervolg
  4. k begrijp het
  5. Advies
  6. Ik was net als uw dochter
  7. Hoe moet ik verder?
  8. liefdesverdriet
  9. Liefdesverdriet
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.