Groot Gezin
De generatiebrug
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

16. Verliefd op 12 jarige leeftijd

Graag een antwoord op mijn puberdochter die 12 jaar is en al een vergaande relatie heeft met een klasgenoot. Ondanks haar inzicht, dat wij besproken hebben, dat ze nog meer van de wereld moet ervaren, is ze hopeloos verliefd. Mijn man ziet in dit alles veel minder gevaar. Ik vind geheime briefjes hoe ze de ontmoetingen nu nog naast school intact houdt. Onze dochter is heus niet dom en ik zit met mijn man hierover niet op één lijn. Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven want hiermee heb ik het heel moeilijk.

Reactie voor op de website?

16.1. Geen zorgen

Beste mevrouw,

Ik denk dat u zich onnodig zorgen maakt. Ik ben zelf 15 jaar en toen ik 12 was ben ik ook wel eens 'echt' verliefd geweest. In feite kan dit van de ene op de andere dag veranderen en lijkt alles zeer onschuldig. Bent u dan nooit verliefd geweest op die leeftijd? Zolang ze niet verder gaan dan af en toe een stiekeme tongzoen, lijkt er mij geen probleem. Ik hoop dat u wel wat meer vertrouwen krijgt in uw dochter, want anders zullen er over dit onderwerp nog veel woorden vallen met uw dochter.

Reactie voor op de website?

16.2. Het komt wel goed

Beste mevrouw,

Ik kan mij best indenken hoe u zich voelt, maar ik ben zelf nu 14 en denk dat u toch uw kind iets meer vrijheid moet geven. Mijn ouders hielden mij ook erg aan het lijntje omdat ze dachten dat ik er nog niet klaar voor was. Maar als je zo oud bent, heb je allemaal al heel goed door wat er gebeurt en je weet ook al tot hoever je kunt gaan. Ik denk dat u nu denkt van 'ja dat zeggen ze allemaal'. Maar het is echt zo, je ziet alles gewoon gebeuren en je stopt tot hoever je wilt gaan.

Reactie voor op de website?

16.3. Verliefd op 11 jarige leeftijd

Hallo,

mijn oudste zoon van 11 is hopeloos verliefd op de liefde, hij vindt meisjes enig, en is ook de "seksualiteit" aan het onderzoeken. Ik weet van mezelf nog, ik ben nu 32, dat ik de liefde ook zo spannend vond, maar ik deed geen gevaarlijke dingen. Ik kon altijd met alles terecht bij mijn moeder (mijn ouders waren gescheiden) en zo'n moeder wil ik ook zijn. Ik hoop dat, door openheid over alles, hij mij ook op de hoogte houdt van alles. En natuurlijk scheelt het dat hij ook bij zijn vader terecht kan. Hij is onze oudste dus moeten we het met hem "uitproberen". Met de volgende 3 kinderen zal het steeds meer vanzelf gaan.

Kinderen lopen niet in zeven sloten tegelijk en je zegt zelf dat ze niet dom is. Laat haar maar genieten van haar prille geluk, zorg maar dat ze met alles bij jullie aan kan kloppen!!!! dat is heeeel belangrijk!!!

succes!

Reactie voor op de website?

16.4. Begrijpende bezorgdheid

Beste mevrouw,

Ik kan me heel goed voortsellen hoe u zich voelt. Mijn moeder heeft met mij heel wat te verduren gehad toen ik 11 jaar was. Dit heeft tot mijn 16de geduurd. Gelukkig kijk ik nu met wat meer realistischere ogen de wereld in.

U moet wel begrijpen dat uw dochter van 12 nu gaat ontdekken en dat dit heel natuurlijk is maar ook moet blijven. Ze moet zelf de kans krijgen om haar neus te stoten. Ik spreek uit ervaring. Laat haar maar proberen. Wel kunt u altijd aan de rem trekkken wanneer ze het te bond maakt. Praten helpt ook vaak. Nou veel suc-6 en geniet van uw dochter.

Groeten jonge vrouw van 21.

Reactie voor op de website?

16.5. Waarom zo bang?

Heeeyz,

Ik ben een meisje van 14 jaar en af en toe vind ik dat mijn ouders wel iets te streng zijn, ze gaan altijd overal iets van denken. Ik zou er niet aan moeten denken mijn ouders te vertellen dat ik een vriendje heb, en hem naar huis nemen al helemaal niet! Zijn er meer meiden met dit probleem of ben ik de enige. Ennuh, wat kan ik dr aan doen? Ik durf niet echt met mn ouders dr over te praten ofzo.

groetjes ik

Reactie voor op de website?

16.6. Tja..

Beste mevrouw..

Ik ben zelf 13 jaar en ik vind dat u uw dochter de vrijheid moet geven om zelf te kunnen zien wat ze precies voelt, en als ze met iemand verkering heeft moet u haar niet voor haar voeten gaan lopen. Ik ben zelf ook best vaak verliefd geweest toen ik 12 was en heb ook wel vaak verkering gehad. Mijn ouders doen daar altijd heel erg moeilijk over en ik ben zelfs een keer zo boos geworden omdat ze zo zaten te zeiken dat ik ben weggelopen. Toen heb ik 3 nachten bij mijn vriendje geslapen zonder dat me ouders wisten waar hij woonde. Of zijn telefoon nummer hadden. Nadat ze me hadden gevonden doen ze nu niet moeilijk meer.

Ik hoop dat uw dochter niet eerst een hele ruzie moet zoeken met u voordat u haar de ruimte geeft. De meeste meisjes beginnen op hun 12e verliefd te worden enzo.. Dus succes verder

Reactie voor op de website?

16.7. Antwoord op "Ik"

Heeey Ik,

Ik ben nu bijna 14 (17 augustus 2003 word ik 14) en ik moet je zeggen, ik weet ook niet hoe ik mijn ouders ooit zou moeten vertellen dat ik een vriendje hebt. Ik heb er al meerdere gehad in mijn leven, maar ik zou toch echt niet weten hoe ik ooit zoiets moet vertellen tegen mijn ouders, of met m'n vriendje thuiskomen. En hoe moet ik tegen mijn ouders zeggen dat ik naar mijn vriendje wil?? Dat kan ik gewoon niet, want ik weet, dat als ik het vertel, ik de hele dag rare reacties van ze krijg. En niet voor even, nee maar voor wekenlang. Ik weet gewoon zeker dat ze dat doen, want mijn ouders zijn nou ongeveer zo ver dat ze het nodig vinden mij te plagen met vriendjes.

Ik vind dit hoogst irritant, en zeg er best vaak wat van maar dan beginnen ze te lachen. Ik schaam me al kapot als er hier thuis een jongen uit de klas ofzow belt. Dan neemt bijv. mijn vader op en dan gaat ie met die jongen over MIJ praten....dat is toch niet normaal, of wel soms? En misschien is het wel begrijpelijk dat ze me plagen enz. maar als ik toch zeg dat ik het vervelend vind, waarom houden ze dan niet op?

Ik zou graag gewoon zoiets over vriendjes willen vertellen tegen mijn ouders maar het kan gewoon niet. Nu is het ook al een paar maanden zo, dat er steeds iemand naar ons nummer belt. Als mijn ouders of mijn zusje opnemen wordt er opgehangen, maar zo gauw ik opneem, hoor ik alleen maar 8ergrond geluiden! Dan zegt mijn vader: "zeker je vriendje, of iemand die je stem graag wilt horen." Met deze reactie word ik al helemaal rood, en schaam ik me dood.

Ik begrijp je "IK". Ik weet helemaal wat je bedoelt, misschien kunnen we eens verder praten, via msn of mail ofzow??? Zou wel leuk zijn..... hebben we tenminste iemand om over onze vriendjes te praten!!!

Greeetzzzz. Ikkkuuuuuhhh

Reactie voor op de website?

16.8. Niet verbieden

Beste,

Ik kan me goed voorstellen dat je 12 jaar voor je dochter nogal jong vindt om al serieus verliefd te zijn en een vergaande relatie te hebben. Op mijn 14 had ik dat ook. Ik had een vriendje, evenoud als ik, waarmee ik een hele leuke band had, eindeloze brieven mee schreef, samen mee op avontuur ging en met elkaar verkenden wij ook onze seksualiteit. Mijn ervaring daarin is nu achteraf dat dit meer was uit grote nieuwsgierigheid dan dat wij echt de behoefte niet hadden om serieus de liefde te bedrijven. Wat wij deden paste ook bij onze belevingswereld en was daarom toch ook heel onschuldig.

Mijn ouders echter waren het hier niet mee eens en verhinderden mij om een relatie te hebben. Uiteindelijk heb ik er dus een punt achter moeten zetten. Na die tijd heb ik nog een aantal vriendjes gehad, ook van mijn leeftijd, maar zodra dit te serieus werd, verbrak ik de relatie uit angst voor mijn ouders.

Rond mijn zestiende ging ik steeds vaker uit en kreeg ik contact met veel jongens die ook veel ouder waren dan ik. Ik vond die aandacht wel leuk en ik vond het heel handig dat zij alleen maar 'one-night-stands' wilde. Op deze manier hoefden mijn ouders niet te weten met wie ik allemaal ging. Met als gevolg dat dit behoorlijk uit de hand liep en ik achteraf erachter kwam dat ik dit nooit gewild had.

Een relatie met een leeftijdsgenootje is denk ik daarom veel veiliger en past zich aan de belevingswereld van je kind. Verbieden leidt mogelijk tot veel vervelendere gebeurtenissen! Je dochter zal ook wel ervaren dat het leven niet alleen uit een vriendje bestaat hoor!

succes ermee! E. (26jr)

Reactie voor op de website?

16.9. Waar bent u bang voor

Waar bent u bang voor? Dat ze verder gaat als een onschuldige zoen? Hahaha ik ben zelf 14 en ik ben ook wel eens zo verliefd geweest. Meestal was 't gewoon alleen om het zwijmelen. Maar op je 12e (zit je in groep7 ofzo?) gaan ze echt niet verder dan zoenen hoor.

Reactie voor op de website?

16.10. Verliefd met 12 jaar

Hoi,

Ik ben 12 jaar, en al mijn vriendinnen zijn verliefd. Misschien niet 'echt' verliefd, maar toch. Zelf ben ik 4 jaar op dezelfde jongen geweest. Er is niks mis mee als je op 12 jarige leeftijd verliefd wordt/bent. De meeste kinderen worden zelfs nog veel eerder verliefd!

Groetjes, mij

Reactie voor op de website?

16.11. Pas op met vriendje

Beste mevrouw,

Het is niet zo slim dat ze nu al een vriendje heeft. Er kan daardoor van alles verkeerd gaan. Ze kan bevoorbeeld achteruit gaan op school door het te weinig leren. En dat is niet al te best vooral niet op de middelbare. En je weet niet wat soort vrienden hij heeft/krijgt.

m.v.g chanchal (13 jaar)

Reactie voor op de website?

16.12. Wrom niet vertellen?

Waarom zou je je ouders niet vertellen dat je een vriendje hebt? Mijn ouders weten dat altijd en ik neem hem ok vaak mee naar huis. Wat doe jij dan altijd met een vriendje? Wij gaan altijd gewoon beetje naar buiten ofzo of ff op msn... En als die weg gaat natuurlijk zoenen.... =p ma wat doe jij dan met een vriendje? :S reageer please

Reactie voor op de website?

16.13. Geen paniek

Op 12-jarige leeftijd verliefd zijn is heel normaal. Ik ben zelf 16 en heel veel klasgenootjes waren op hun 12e verliefd (o.a.ikzelf)! Dus laat uw dochter genieten van haar verliefdheid en geef haar een beetje vrijheid. Als u uw dochter niet vertrouwt, dan gaat u is een gesprek met haar aan over verliefdheid en dan zal ze heus wel wat erover loslaten. Dus dan hoeft u haar er niet op te 'betrappen'.

Reactie voor op de website?

16.14. Geen zorgen maken

Hallo,

Ik vind al deze problemen een beetje raar als ik eerlijk ben! Ik ben zelf 13 en toen ik 12 was, of zelfs nog jonger (10, 11) waren wij met de hele klas al heel erg met verkering bezig. Vooral ik had altijd verkering. Maar in groep 8 werd het allemaal veel minder omdat de verkering eerst alleen inhield dat je op disco's samen ging dansen. Mijn moeder was altijd super blij als ik verkering met een jongen had! Ik vertel het haar altijd! Het is toch hartstikke leuk, als je weet dat je moeder blij voor je is als je iemand hebt gevonden waar je verliefd op bent en waarbij dat wederzijds is? Vindt u het dan niet leuk om u dochter verliefd te zien? En over dat zoenen, maakt u zich toch geen zorgen! Ooit zullen ze toch gaan zoenen, of het nou vroeg of laat is...

Reactie voor op de website?

16.15. Mijn verhaal

Hallo, ik ben zelf 13. Ik ben ook hopeloos verliefd op een jongen hij is 17 (als u even tijd hebt vertel ik een heel verhaal). Mijn vriendje is heel lief voor mij en wij meisjes houden daar erg van. Toen ik 12 werd, kwam ik er zo'n beetje in. Hij is zelf gezocht door de politie. Zijn vrienden gebruiken harddrugs en hij zelf blowt alleen. Ik hou zoveel van hem dat ik er allemaal over heen kijk. En ja, liefde maakt dus wel degelijk blind. Ik ben vaak 's avond weg gegaan en dan pas 's ochtends terug gekomen. Mijn moeder kon het allemaal niet meer aan dat ik zo veranderde. En ik, samen met mijn vriendin gingen we gewoon door. Mijn vriendin is zelfs zo erg in de problemen gekomen met die "vrienden" dat ze het leven niet meer zag zitten en zelfmoord heeft gepleegd. Daardoor ben ik me gaan realiseren wat we eigelijk alllemaal gedaan hebben. Alleen is het nu wel heel veel te laat.

Ik hoor nog steeds bij die "vrienden" en het gaat nu wel wat beter. Het is al weer een jaar aan met mij en mijn vriend, die ondertussen 18 is geworden en een auto heeft. Ik heb heel veel invloed op de groep gehad (de groep bestond zo uit 30 man). De helft van de groep is gestopt met harddrugs en geniet nu meer van het leven. De andere helft is het aan het proberen maar het is zo verschrikkelijk moeilijk. Mijn vriendin is er helemaal van af. Ik heb vreselijke dingen meegemaakt met dezelfde vriend. Hij wou "het" met me doen, maar ik ben nog maar 13, dus ik heb heel duidelijk nee gezegd. Hij luisterde daar niet goed naar en het ging steeds verder. Dit is voor mij een heel moeilijk onderwerp, vooral omdat ik hier met niemand over kan praten.

Uw dochter gaat gelukkig met dezelfde leeftijd om en het is heel normaal dat ze geheime afspraakjes hebben zolang het maar niet te erg wordt. Bemoei er vooral niet te veel mee, maar grijp in wanneer u denkt dat het nodig is Het is immers uw kind.

groet

Reactie voor op de website?

16.16. Onnodig bezorgd

Hoi, ik denk dat u gewoon onnodig bezorgd bent. U moet leren uw dochter los te laten. Want dat ze verliefd is zal heus wel vaker gebeuren. Bekijk het van de andere kant u bent toch ook wel ens verliefd geweest, voelde dat niet fantastisch? En wat kan er nou gebeuren.

Reactie voor op de website?

16.17. Al even geleden.

Hallo, bij het aanklikken van de titel, zag ik dat het al vier jaar geleden is, dat verliefd op 12jarige leeftijd. Ik ben benieuwd hoe dat zich na 4 jaar ontwikkeld heeft.

Ik weet dat mijn ouders vroeger toen ik tiener was ook zo vreselijk op mijn huid zaten, terwijl ik niet eens verkering had. Maar emotioneel is er bij mij op dat vlak veel geschaad aan de relatie met mijn ouders, dankzij hun eigen controle-gedrag. Ook ik durfde daardoor niet te vertellen toen het eindelijk zover was, en dat had hele nare gevolgen. Maar ik ben gelukkig getrouwd en met mijn ouders is het toch nog goed gekomen. Maar over toen hebben we het niet meer.

Hoe is het nu met dat meisje dat nu 16 zou zijn??

Reactie voor op de website?

16.18. Ze is nog jong

Hallo,

Ik ben 32 jaar en heb een dochter van 12 jaar. Die had het ene liefje na het andere, tot dat ze Roy leerde kennen, en daar is ze nu mee. Ik ga me niet druk maken als het weer uit is. Ze is nog jong. Als het uit gaat heb ik een schouder voor haar, en leg ik haar uit dat hoe ouder ze wordt hoe serieuzer. Dus tot dan moet ze genieten.

Reactie voor op de website?

16.19. Ze is nog jong! Niet meer voor lang...

U hebt gelijk als u zegt, dat ze nog jong is en moet genieten, maar jong blijven ze niet. Maar motiveer haar niet om de ene dag op de andere het uit te maken en dan prompt met een ander lief thuis te komen!

Reactie voor op de website?

16.20. 12 jarige zijn ook verstandig

Beste,

Ik ben ook 12 jaar en ik heb een maand of 4 verkering gehad met een jongen uit mijn klas. Toen hij het uitmaakte was ik er kapot van. Alsmaar als ik aan hem dacht barste ik in huilen uit. Mijn raad is: laat haar der gang gaan, maar zorg er wel voor dat ze niet te veel achter hem aan loopt, want dat is erg vervelend. Dat heb ik dus gedaan en dat was de reden dat mijn vriend het uitmaakte

Sterkte van een 12 jarig meisje

Reactie voor op de website?

16.21. Laat gewoon

Wat is er verkeerd aan om verliefd te zijn? Mijn ouders zijn ook nooit boos op me geworden dat ik verliefd was. Ik was in groep 1 al verliefd en heb dat tot groep 8 doorgezet en nooit gezeur gehad. En die liefde was echt. (ik ben 15 jaar)

Reactie voor op de website?

16.22. hmmm...

Hmmm...

Ik begrijp wel dat u het moeilijk heeft met die situatie. Zelf ben ik bijna 14. U vindt het misschien dom dat een meisje van 13 u even raad gaat geven, maar ik kan het toch proberen.

Ikzelf heb vrij strenge ouders, ik vertel mijn ouders nooit iets als ik een vriendje heb of gewoon al een goede vriend, mijn ouders zijn daar te ouderwets voor die vinden het allemaal raar of lachen er allemaal gewoon een beetje mee. Ik zou u als raad willen geven: probeer een beetje begripvol te zijn tegenover uw dochter, OK ze is verliefd. Maar mogen 12jarige meisjes dan geen gevoelens hebben? Ik bedoel, dat is toch iets dat je gewoonweg overkomt!

Probeer een beetje met uw dochter te praten over de dingen die u zelf moeilijk vindt (maar best niet preken en niet praten over: in mijnen tijd he kindje...) Probeer met haar te praten en misschien haar vertrouwen een beetje terug te winnen voor moest het vertrouwen weg zijn. Wees een moderne moeder en denk eens na wat je juist zo moeilijk vindt. Misschien kan dat helpen.

veel succes!

Reactie voor op de website?

16.23. Zoveel mogelijk luisteren en begrijpen

Hoi,

Ik denk dat het belangrijkste wat U nu kunt doen is de zaak bespreekbaar houden, zodra U Uw eigen voorkeuren, afkeuringen enz. gaat uitspreken, zal uw dochter denken dat ze er alleen voor staat. Stel u voor dat u met een probleem/situatie zit en u er echt met een bepaald persoon over wilt praten, maar u weet ook dat desbetreffende persoon u zal tegenspreken, op dat moment wordt er een drempel gecreeerd die vrij moeilijk te nemen is, vooral als je afhankelijk bent van iemand. Dus dan zal ook de afstand tussen u en uw dochter groter worden (en de eventuele "grip" kleiner). En dan zal de onrust die u nu al in de tang heeft alleen maar groeien, want ze zal u steeds minder vertellen. Dit is zonde en zeker ook niet nodig zolang u alle opties maar openhoudt, het is heel belangrijk om iemand het gevoel te geven de ze worden begrepen, is niet iedereen naar begrip opzoek?

Dus mijn conclusie zou zijn: probeer zoveel mogelijk te luisteren en begrijpen. Hierdoor is er meer te sturen dan het botweg verbieden, en de alom bekende standjes geven. Verder is het ook belangrijk om haar vertrouwen te geven ( dit is niet makkelijk). Natuurlijk wil je je dochter niet de fout in zien gaan, maar bedenk wel dat het haar leven is en dat ze het meest en het beste leert van haar eigen fouten. Uiteraard geldt dit niet in alle situaties, maar gezien deze relatief ongevaarlijke situatie is het zeker van toepassing, hoogst waarschijnlijk is de verliefdheid zo voorbij en zal ze vreselijk veel "liefdesverdriet" hebben. Dit is niet slecht, dit is een kans voor haar om te leren, ze zal haar prioriteiten bij gaan stellen en bij de volgende soortgelijke situatie anders gaan reageren, ze is pas 12. Maar vergeet niet dat ze ook een persoon is, er gaat meer achter dat gezichtje schuil dan iemand ooit zou kunnen bedenken!

Hopende je hiermee te hebben geholpen.

Reactie voor op de website?

16.24. Chill

Zo'n liefde duurt meestal niet langer dan 1,5 jaar ongeveer, laat uw dochter lekker chillen maar ze moet wel weten dat school voor gaat. Wat ze in haar vrije tijd moet doen en of dat nou buiten spelen of met haar vriendje rondhangen is moet ze zelf weten. Binnenkort is ze er waarschijnlijk op uitgekeken. Is het echt zo hopeloos dat ze niet meer kijkt naar haar school, zult u strengere maatregelen moeten nemen, dan moet het maar zo, want ze zou toch echt moeten begrijpen dat school voor gaat.

Reactie voor op de website?

16.25. Uw 12 jarige dochter probleem

heej,

ik vind het echt doodnormaal dat je man er geen problemen mee heeft en dat je kind verliefd is
op liefde staat namelijk echt GEEN leeftijd hoor
ik zelf had een lief toen ik 10 jaar was
ik zou je niet te veel zorgen maken en niet te veel achter je dochter zitten ze zal het namelijk echter niet leuk vinden dat je haar verbied een lief te hebben maar ik begrijp je ook wel dat je bezorgt bent maar dat ozu ik niet doen een 12 jarig meisje weet wel al wat ze doet

vriendelijke groeten

Reactie voor op de website?

16.26. Praat met haar, ook al vind jij/zij dit genant

Als ouder moet je leren beseffen dat communicatie heel belangrijk is, en het niet telkens uitstellen(!) Of denken, ze is nog te jong om dat te begrijpen, want dat is lulkoek.

Ik heb een zwaar probleem hoe de meeste ouders redeneren bv, ze willen niet dat hun meisje zwanger wordt, maar praten nooit over voorbehoedsmidellen, waarom taboe? => dit heb je zelf gecreerd(!)

Het meisje komt dan in een archieslechte situatie en weet geen raad niet meer, ze moet dan bedelend zoeken naar een oplossing, die ze misschien wel zal vinden, maar wacht eens, is dat je kind opvoeden??

Nog iets wat zo dom is, is denken dat ze daardoor eerder gaan experimenteren, dat is complete onzin, ouders onderschatten de gevoelens van een kind, zelfs al is die bv maar 12, ze weet heus wel wat ze wil, denk je van niet, waarom doet ze dan soms bazig denk je?? => leer een kind zelf inzien, wat goed en fout is, zo leren ze het, BEGELEID je kind daarin, maar hou het kind niet 'vast' <=

Het is heus niet simpel om een kind op te voeden, maar blijf niet bij de pakken zitten, lees boeken over opvoeding van kinderen, dat zal het denkbeeld minder troebel maken.

Bedenk ook eens dat kinderen veel vroeger dan ooit aan zelfbevredeging beginnen, dit komt door internet media en noem maar op.

Het allerbelangrijkste uit studies is, je kind goed opvoeden in de kinderjaren, leer je kind wat goed en slecht is, beloon het met goede momenten, maar niet overmatig. Durf je kind ook te straffen, zelfs al kan dit hard lijken. Leer je kind veel dingen, koop boekjes met allerhande info over de natuur, wiskunde, taal.. Je kind zal veel beter inzicht in dingen krijgen en zal rijper zijn op een jongere leeftijd, puur door de opvoeding.

Het allerergste is je kind 'vast houden' in de zogenaamde puberjaren. => Het zijn eerder de ouders die het nu moelijk beginnen te hebben, ze weten plots niet meer, wat ze met hun zoon of dochter moeten doen, dit ligt telkens aan de opvoeding vroeger en/of de communicatie.

Onthou dat een persoon/kind, ALLES moet leren, als ouder begeleid je, je klampt haar niet vast, onthou dat

Het is pure wetenschap/filosofie, lees in boeken, praat met mensen, deel ervaringen uit, zo zal je er wel komen

Reactie voor op de website?

16.27. Vriendje

heej,

ik zou niet weten waarom het niet slim zou zijn als ze nu al een vriendje heeft. ik ben zelf 12 en ik heb met een jongen van 14 bijna 15. sinds ik met hem heb gaat het heel goed met me ik had namelijk eerst een aantal problemen en nu ik daar niet meer aan hoef te denken gaat het een stuk beter en dat komt door hem. mijn ouders weten dat ik met hem heb en dat vinden ze goed alleen ze gaan wel opeens vragen of ik niet eens aan de pil moet :s HALLO ik ben 12 hoor.. naja ik snap niet waarom poudes een probleem maken van relaties

Reactie voor op de website?

16.28. Een vriendje

Beste,

Ik ben een meisje van 13 jaar. En heb sinds 2 maand met een hele lieve jongen van 14. Mijn ouders zeurden er veel over, omdat ik (vonden zij) er nog veel te jong voor was!! Ze zeiden dat ik nog genieten moest, met mijn vriendinnen. Ik maak nog steed heel veel lol met mijn vriendinnen. En heb een regel met mijn ouders gemaakt, dat ik elke zaterdag of zondag bij hem mag zijn. Of hij bij mij natuurlijk. Ik zie hem verder niet op school, en vind dat niet vreselijk. Want zo verlang ik om bij hem te zijn:). En dat zoenen, dat overkomt je gewoon!! Vroeg of laat.. Net zo als verliefdheid zelf.. U kan uw kind er niet voor straffen.. het gebeurd haar.

Greetzz.. Mij

Reactie voor op de website?

16.29. Onze dochter van 13

Onze dochter van dertien in juli veertien heeft 10 maanden verkering gehad met een jongen van haar school, wij hebben haar daar zo vrij mogelijk in gelaten, maar wel veel over gepraat de jongen. Kwam ook al vrij snel bij ons over de vloer omdat wij vonden dat ze beter bij ons binnen konden zitten dan stiekem ergens afspreken waarvan je niet weet wat ze aan het doen zijn.

We hebben goede afspraken met haar gemaakt over hoe ver ze mochten gaan, niet dat je daar altijd bij bent maar het vertrouwen is wel zo dat ze dat goed begreep. Wij hebben er eigenlijk een leuke tijd aan beleefd. Helaas heeft zij het vandeweek uitgemaakt omdat ze het niet meer zag zitten met hem.

Wij vinden een beetje vertrouwen in je zoon/dochter mag wel en heel veel praten met elkaar ook als het niet goed gaat. Dit moet je natuurlijk niet alleen doen op het moment dat je iets dwars zit over hun maar eigenlijk altijd.

veel succes, Linda

Reactie voor op de website?

16.30. Maakt u zich geen zorgen!

Beste mevrouw (met de dochter van 12 jaar), ik ben zelf ook 12 jaar en ik weet niet hoe dat vroeger zat maar tegenwoordig is het heel normaal om vroeg een relatie te hebben. Vaak zijn die 'relatie's' nog geen eens echt heel serieus en de meeste meiden van 12 willen echt nog niet verder gaan dan een beetje zoenen! Vaak zit het met de jongens ook zo. Tenzij u zoenen en een beetje knuffelen al ver vind gaan hoeft u zich echt geen zorgen te maken! het is heel normaal om verkering te hebben op zo'n leeftijd tegenwoordig dus als u het uw dochter gaat verbieden om op deze leeftijd een vriendje te nemen dan denk ik dat u ook zo'n reactie krijgt! En het is alleen maar leuk om verliefd te zijn! Je bent vrolijk en voelt je helemaal gelukkig en ze gaan heus niet trouwen ofzo hoor!

Groetjes Manon 12 jr.

Reactie voor op de website?

16.31. Antwoord pleas

Ik ben twaalf en ik tast mijn vriendje graag aan mijn ouders weten dat als mijn vriendje komt gaan we naar boven op mijn kamer dan liggen we in bed en dan wilt hij wel sex maar ik niet en dan tasten we elkaar gewoon aan en zoenen (overal aantasten ook aan zijn penis) maar wat vind jij daar van antwoord pleas

Reactie voor op de website?

16.32. Allokes, Ik ben een meisje van 12 jaar en ga ook verkennen

Hallo mevrouw

ik ben een meisje van 12jaar en ik ga ook verkennen... maar je moet weten wanneer je moet stoppen of te ver gaat!! Ik zou je geen zorgen maken .. vandaag of morgen komt ze thuis en zegt ze dat het uit is!! je kan ook maatregelen trekken en zeggen dat ze niet samen op de kamer mogen !! voorbeeld : te warm weer ..wat kan je doen op de kamer smoesjes verzinnen!!

Ik wens je veel suc-6
xxxgroetjes 12jarige Girl!!

Reactie voor op de website?

16.33. Hey

Nou ik heb een vriendje van 12 (ik ben zelf 13). En ik heb mijn ouders verteld dat ik een vriendje heb. Mijn probleem is nu dus dat ze me allemaal gaan plagen omdat hij 12 is en nog op de basisschool zit. Ze zeggen dat hij nog met een blokkendoos speelt :S ik weet natuurlijk wel beter want hij is alles behalve kinderachtig maar het is hoogst irritant. Dus volgende keer vertel ik het niet meer als ik een vriendje heb. Het is misschien beter van wel want anders moet je stiekem gaan afspreken en dat is ook niet alles, geloof me.

Mijn ouders beginnen nu ook al te zeuren dat hij eens bij ons thuis moet komen maar ik wil dat niet want dan gaan ze weer stom zitten te doen en wat als hij mijn ouders niet mag??? (ik heb trouwens zijn ouders al wel gezien) nou kus mischien is er iemand die met hetzelfde zit???

Reactie voor op de website?

16.34. Niet erg

mevrouw...

het is toch helemaal niet erg als uw dochter van 12 jaar verliefd is ?? bij mij op school hebben kinderen van 8 jaar al verkering !! dat hoort er toch bij ?? als iemand verliefd is dan is ie verliefd en dat maakt niet uit op welke leeftijd !!

Reactie voor op de website?

16.35. Raar!

beSte mevr. u hoeft u tog geen zorgen te maken alsof ze wat raars doen. ze is nog jong en anders als u het niet vertouwt doe dan een geheime camera op haar kamer. en u Kunt Haar niet verbieden ze Heeft ook recht op liefde hoor !!!

Reactie voor op de website?

16.36. Dontworry

Als uw dochter nou toch verliefd is.. Je kunt ze niet scheiden van elkaar want dan heeft ze het er moeilijk mee. Ik zou uw dochter maar laten, want iedereen wordt wel eens verliefd, maakt niet uit op welke leeftijd.

doei:)

Reactie voor op de website?

16.37. Hoe is het nu?

Hallo,

Als ik het goed gezien heb, is de vraag over het verliefde meisje van 12 zo'n 8 jaar geleden gesteld. Weet iemand hoe het is afgelopen? Als het goed is, is het "meisje van 12" tegenwoordig een jonge vrouw van 20. Ik ben benieuwd of de tips hebben geholpen, hoe moeders het heeft aangepakt en wat dochterlief er zelf van vindt/vond.

Een nieuwsgierige lezer...

Cor

Reactie voor op de website?

16.38. Mijn dochter is verliefd en ik ben bang

Hallo, ik wil zeggen dat mijn dochter verliefd is, en ik ben bang. Ik wil niet dat zij zo jong al verliefd is. Toen ze dat tegen mij zei, ben ik echt geschrokken, en zei tegen haar: wat weet je van verliefd zijn. Toen zei zij: mama ik weet veel van verliefd. Daarna had ik geen woorden meer om tegen haar te zeggen. Nu wil ik graag weten wat een goede manier is om met haar te praten, wat moet ik tegen haar zeggen?

Reactie voor op de website?

16.39. Antwoord verliefd

Waar ben je bang voor? Hele jonge kinderen ervaren verliefd zijn vaak als het graag bij iemand willen zijn en daar blij van worden. Niets meer en niets minder. Ik zou er niet te dramatisch over doen, gewoon eerlijk zijn en het belang van vriendschap benadrukken ipv er broeierig en overdreven over te doen.

Marga

Reactie voor op de website?

16.40. Al zo jong?

Wil je weten wat ik tegen haar zou zeggen? "Schatje, ik had liever dat je op jouw leeftijd nog dromen had in plaats van al een vriendje".

Annemieke

Reactie voor op de website?

16.41. Hopeloos verliefd, 13 jaar, twee jongens

hoi ik ben germina 13 jaar en ben hopeloos verliefd op twee jongens dat is het probleem niet ik weet al wie ik meer leuk vind dus maar het probleem is ik ben bang dat die jongen mij niet leuk vind en ik durf niet met hem te praten een vriendin van mij in de klas is het nichtje van hem ik heb haar gezegd dat ik op haar neefje verliefd ben en zij ging naar hem toe en zij het hij kijk nu telkens naar me met zijn vrienden en lacht daar na of als ik naar hem kijk deukt hij weg ik ben echt hopeloos verliefd en weet niet wat ik moet doen en durf niet tegen hem te praten als hij al naar me kijk duik ik weg gr de hopeloose germina

Reactie voor op de website?

16.42. Wat je niet moet doen

Reactie op Zoveel mogelijk luisteren en begrijpen

Beste mevrouw

Ik ben zelf 15. En mijn ouders vroegen altijd van heb je al een liefje? En zo van die dingen. Ik vond dat helemaal niet leuk. Ik kon dus ook alleen bij mijn vriendinnen terecht. Want als ik het aan mijn ouders vertelde wist ineens de hele familie het. Al een geluk had ik zo'n goede vriendinnen waar ik nabij terecht kon. Dus doe niet zoals mijn ouders deden.

Groeten Yana

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Verliefd op 12 jarige leeftijd

 1. Geen zorgen
 2. Het komt wel goed
 3. Verliefd op 11 jarige leeftijd
 4. Begrijpende bezorgdheid
 5. Waarom zo bang?
 6. Tja..
 7. Antwoord op "Ik"
 8. Niet verbieden
 9. Waar bent u bang voor
 10. Verliefd met 12 jaar
 11. Pas op met vriendje
 12. Wrom niet vertellen?
 13. Geen paniek
 14. Geen zorgen maken
 15. Mijn verhaal
 16. Onnodig bezorgd
 17. Al even geleden.
 18. Ze is nog jong
 19. Ze is nog jong! Niet meer voor lang...
 20. 12 jarige zijn ook verstandig
 21. Laat gewoon
 22. hmmm...
 23. Zoveel mogelijk luisteren en begrijpen
 24. Chill
 25. Uw 12 jarige dochter probleem
 26. Praat met haar, ook al vind jij/zij dit genant
 27. Vriendje
 28. Een vriendje
 29. Onze dochter van 13
 30. Maakt u zich geen zorgen!
 31. Antwoord pleas
 32. Allokes, Ik ben een meisje van 12 jaar en ga ook verkennen
 33. Hey
 34. Niet erg
 35. Raar!
 36. Dontworry
 37. Hoe is het nu?
 38. Mijn dochter is verliefd en ik ben bang
 39. Antwoord verliefd
 40. Al zo jong?
 41. Hopeloos verliefd, 13 jaar, twee jongens
 42. Wat je niet moet doen

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.