Groot Gezin
Het gezin van Anja en Mustapha
ELFAC
Rubriek:   
Pappa is 48 jaar, en is geboren in Casablanca, Marokko. Daar heeft hij gewoond tot zijn 19e en is toen in Frankrijk gaan studeren tot zijn 21e. Daarna is hij naar Nederland gekomen omdat zijn vader daar werkte. Hij heeft van alles in zijn leven gedaan, en werkt nu als ambtenaar bij een gemeente in Zuidelijk Zuid-Limburg. (je moet toch wat doen voor je geld). Hij is in alles geinteresseerd wat met religie, geschiedenis, filosofie en politiek te maken heeft.

Mamma is 42 jaar en opgegroeid in een klein Limburgs dorpje, waarna zij op 18 jarige leeftijd de grote stad opzocht om er te studeren en daar meteen al de liefde van haar leven ontmoette. Zij is pedagoge en werkt nu onder de naam 'onderwijstechnoloog' (die naam heeft zij niet zelf verzonnen) aan een universiteit. Daarnaast geeft ze nog les in interculturele communicatie en geeft voorlichting over islam en opvoeding. Hobbies: het leven zelf.

Soumaya is onze oudste. Zij is 14 met een wijsheid van vele jaren ouder. Ze is heel rustig en lief. Toont nooit agressie en slaat nooit (ook niet terug). Dat maakt haar erg kwetsbaar.Ze zit in Atheneum 3 van het Montessori-Lyceum te Maastricht. Ze vindt de 'Backstreet Boys' leuk, maar speelt ook voor het vierde jaar piano. Een combinatie die ze moeilijk vol kan houden. Speelde vroeger zelden met poppen, maar knultselde en tekende liever. Haar hobbies zijn handbal, en tot voor kort piano, waar ze nu even een hekel aan heeft. Ze tekent ook strips die ik aan niemand mag laten zien.

Sofian is onze stoere zoon van 12. Zit in de brugklas van dezelfde school als Soumaya. Ruw van buiten, goed hart. Speelt helaas sinds een tijdje niet meer met zijn broertje met de playmobiel. Tot spijt van zijn jongere broer. Zit, als ik niet oppas uren achter de cd rom voetbal te spelen. Hobbies: voetbal met zijn club, voetbal achter in onze wei, en voetbal achter de cd rom. Vindt overigens politiek en praten over filosofie (waarom bestaan we?) en godsdienst (waar was God toen wij er niet waren?) ook interessant.

Nordin, ons enig winterkind, is ons opvliegend standje van 8 jaar. Zit in groep 5. Heeft (ong.) 24 jongens in de klas en slechts 6 meisjes. Ook een hartje van goud (hij 'redt' wormen voordat iemand ze doodtrapt, want wormen zijn belangrijk), maar snel over de rooie. Heeft moeite met lezen, maar rekent prima. Speelt met playmobiel hele verhalen over cowboy's Indianen en ridders. Onze zoons zijn geen constructeurs (lego bouwers) maar fantasten (verhalen bouwers) Hobbies: voetballen, bomen klimmen en in zijn 'hol' verblijven met vriendjes en zijn zusje(achter in een paadje langs onze wei)

Nisrien onze kleine meid van 5, en zit in groep 2. Kan haar grote broers met gemak aan. Komt sterk voor haar rechten op. Is een echt poppenmoedertje en verzorgt ze met liefde. Nordin moet dan vader zijn waar hij geen zin in heeft. Heeft massa's vriendinnetjes. Hangt heel veel aan haar moeder.

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.