Groot Gezin
Algemeen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

11. Andere sites voor ouders

Op het Babyplein vind je allerlei informatie met betrekking tot babies.

www.hulpmix.nl/ Hulpmix.nl is een samenwerkingsverband van jongerensites, jeugdzorg en ggz-instellingen en richt zich op jongeren met een multiculturele achtergrond. Op de site staat informatie over allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld seksualiteit, relaties, geweld en verslaving. Ook kunnen jongeren chatten of mailen met hulpverleners.

www.moe-moeier-moeder.nl is een site voor moeders die het moeder zijn even 'moe' zijn. Vol met tips, verhalen en artikelen over uiteenlopende en steeds wisselende onderwerpen.

Een kinder/ baby website waar alle informatie vermeld staat die ouders nodig hebben. Zie: www.allekinderen.nl.

Op de website Beebie vind je informatie over mogelijke oplossingen voor opvoedvragen, wetenschappelijke onderbouwingen en worden ervaringen gedeeld. Het doel is om ouders in staat te stellen een keuze te maken die het best past bij hen en hun kind.

De Family Factory inspireert ouders iets heel moois te maken van hun tijd als gezin. We zijn een non-profit organisatie. Ze vinden dat het ouderschap de belangrijkste baan die iemand ooit vervullen kan. Daarom verdient de manier waarop je vormgeeft aan je gezien zorg en aandacht. De Family Factory organiseert gelegenheden voor ouders om pro-actief te bouwen aan het gezin dat zij graag willen zijn. Vanuit hun eigen talent. In wat voor gezinssamenstelling dan ook. Management Training Oregon (PMTO) is een programma dat zich richt op ouders van jonge kinderen (4-12 jaar) met ernstige gedragsproblemen.

Jamoeders.nl is een website voor jonge, ambitieuze moeders, voor vrouwen (en mannen) die al op jonge leeftijd durven te kiezen voor een kind.

I love my family is een nieuwe website ter ondersteuning van het gezin, en werkend vanuit een geloofsovertuiging.

Zwangerschapsuitkering voor vrouwelijke zelfstandigen
Vrouwelijke zelfstandigen hebben met ingang van 4 juni 2008 een wettelijk recht op een zwangerschaps- en bevallingsuitkering van minimaal zestien weken. De uitkering in de zogeheten Zelfstandig en Zwanger-regeling (ZEZ-regeling) bedraagt maximaal het wettelijk minimumloon. Zelfstandigen die in het voorafgaande jaar minstens 1.225 uur werken, krijgen een uitkering op dit niveau. Voor zelfstandigen die minder dan 1.225 uur werken, hangt de uitkering af van de winst/inkomsten in het jaar voordat de uitkering wordt uitgekeerd.

www.katholiekgezin.nl is een website opgezet door IHGO en Katholiek Nieuwsblad, samen met diverse organisaties uit het werkveld rond huwelijk en gezin.

Alles wat je altijd al hebt willen weten over zwangerschap, bevallen, baby- en peuterleeftijd: zie Peuteren.nl.

Een startpagina voor babies vind je hier.

Alles over kinderen geeft informatie aan ouders over zwangerschap en de eerste levensjaren van de kinderen.

Vraagbaak.zxy is opgezet om laagdrempeling (anoniem) vragen te stellen en te beantwoorden.

Op veiligslapen.info vinden jonge of aanstaande ouders en verzorgers van een baby betrouwbare en actuele antwoorden op vele vragen over veilig slapen.

Een speciale startpagina voor alles over Baby.

Op www.make-IT-safe.net kun je een petitie ondertekenen waarin gepleit wordt voor betere beveiliging tegen seksuele bijbedoelingen via internet waar onze kinderen aan blootgesteld worden.

Huishoudplaza is de enige, échte huis-, tuin- en keukenwebsite van Nederland. Je vindt er veel tips, recepten, huishoudschema en andere checklists om je leven makkelijker te maken. "webmaster"

Voor vaders is er ook een site: ikvader.nl

Bent u huisman? Dan is er een speciale site voor u: www.huismannen.nl/.

Wanneer de reguliere gezondheidszorg je niet verder kan helpen, zijn er toch nog andere mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld de Bach Bloesem Remedies. Het boekje Bach Bloesem Remedies voor kinderen (6e herziene druk) beschrijft de essentie van 39 verschillende remedies, en kun je gebruiken als je een bloesemremedie wilt uitzoeken voor of met je kind. Deze remedies onderdrukken niets, maar ze kunnen helpen om een moeilijke periode waarin het kind te bang, te ongelukkig of teveel in zichzelf gekeerd is, wat sneller door te maken. Het boekje is verkrijgbaar bij de boekhandel. Het ISBN-nummer is 90-803383-3-8 en kost € 3,95. De uitgeverij is Hippokrates te Leusden. Het boekje is ook te bestellen via de website van de schrijfster (voor € 4,50 inclusief verzendkosten). Je vindt daar ook meer informatie over de schrijfster, die lid is van de Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten te Amersfoort.

Hoe houd je de risico's zo klein mogelijk? Kijk eens op Consument en Veiligheid. En kijk ook bij het Keurmerkinstituut.

Nu online: de site van het blad J/M, het Vakblad voor Ouders. Het is een interactieve en informatieve website. Op deze site vind je onder meer nieuws, een artikelenindex en een overzicht van de inhoud van het actuele nummer. Daarnaast kunnen ouders op de website deelnemen aan actuele discussies en stellingen.

Zoek je meer over ADHD, PDD-NOS, en Borderline? Misschien is de site ADHD-plus.nl dan iets voor je.

Er zijn speciale startpagina's voor thuiszorg, jeugdzorg, en verslaving. In dat laatste geval heb je misschien ook wat aan de site gokverslaving.nl.

Zelf poppenkleertjes maken? Dan is wollyonline een nuttige site!

Wil je iets weten over katoenen luiers? Kijk dan eens op deze speciale startpagina.

Een uitgebreide startpagina met van alles voor je baby is baby.coolbegin.com.

Op zoek naar baby-links? Kijk eens op baby.start.nu.

Wil je eens kijken wat anderen als geboortekaartjes? Ga dan naar De geboortekaartjes homepage van Annemieke en Evelien.

Op de startkabel voor ouders vind je enorm veel verwijzingen naar allerlei websites.

Wil je wel eens de populaire websites over opvoeding op een rijtje zien? Dan snel naar standaardpagina.nl

Er is nu ook een discussielijst speciaal voor vaders:

Word lid van vaderschap!
Of ga direct naar groups.yahoo.com
Aan het Vaderschap wordt beduidend veel minder aandacht besteed dan aan het moederschap. De site Vaderschap probeert daar wat aan te doen. Over diverse onderwerpen kan worden gesproken, waarbij het gaat om een vader-gerichte benadering.

De Kidsgids is een locale gids voor kinderen en hun ouders, grootouders, vrienden, familie, meesters en juffen. De gids is met zorg samengesteld en geeft een compleet beeld van wat uw regio te bieden heeft aan kinderen. Voor een paar gemeenten is de gids al klaar.

Zoek je iemand die muziekles geeft? Misschien heb je wat aan Artiët on Line, het netwerk van muziekdocent, muziekleerling, muziekschool en muziekzaken.

Er is een speciale Baby Startpagina. Hierop vind je enorm veel interessante links, en netjes geordend!

Baby Boardrent is een bedrijf, dat gespecialiseerd is in het verhuren van geboorteborden en babyartikelen. Daarnaast bevat de site veel algemene informatie.

Voor de nijntje fans of mensen die eens een ander geboortebord in de tuin willen hebben dan een ooievaar: www.nijntjegeboorteborden.nl

Belgie specifiek  De Gezinsbond is een gezinsbeweging, een van de verenigingen in het Belgische dorp Oplinter.

Er is een Nederlandstalige mailinglist voor groot-gezin-managers. Om lid te worden, klik hier.

Door Karen is een Engelstalige mailing list opgezet voor grote gezinnen. Het is bedoeld voor mensen die al een groot gezin hebben, of graag een groot gezin willen. We zijn nog maar net gestart, dus er is nog niet zoveel e-mail van de lijst, maar ik hoop dat het steeds meer wordt.

Je kan via subscriben op de tons-of-kids mailing list.

De server is erg langzaam, als je een e-mailtje naar de lijst stuurt duurt het vaak een halve tot een hele dag voor het aankomt. Maar het is gratis, dus voor nu moeten we er maar even mee doen.

Als je je bij de lijst aanmeldt, kan je een e-mailtje sturen met een korte introductie, die zou ook weer in je eigen mailbox moeten komen, zo kan je zien of het werkt.

11.1. Leuke site's voor aanstaande ouders

Hallo,

Nu ik ons zesde kindje verwacht ben ik op internet eens wezen kijken over alles wat met zwangerschap te maken heeft.

Er zijn leuke sites bij die echt het bekijken waard zijn. www.babybrabbel.nl een site met vele namen, alles wat met zwangerschap te maken heeft, en de babywatch. Heel leuk!!

Op www.pregnancycalendar.com kun je de zwangerschap van dag tot dag volgen, met hele leuke filmpjes over de baby in de baarmoeder. Ook leuk voor de andere kinderen.

Hilda

11.2. Geen roze wolk

Niet altijd gaat het goed met zwangerschap, geboorte, kraamtijd en babytijd, dingen die meestal door roze wolken omhuld zijn. Wil je ervaringen hierover met anderen delen, zoek je informatie, ga dan naar de startpagina rouwverwerking.pagina.nl.

11.3. Nieuwe ouder-startpagina

Er is een nieuwe startpagina voor ouders: Ouders Startpagina.

11.4. Startpagina voor vrouwen

De startpagina voor vrouwen is een volle dochter van Startpagina, nu de snelst groeiende portalsite van Nederland, met al meer dan 185.000 bezoekers per dag. Natuurlijk wordt ook vrouwen.startpagina.nl vermeld op Startpagina.

Er is nu naast startpagina ook een speciale startpagina voor vrouwen, met heel veel praktische links verzameld in overzichtelijke rubrieken en ingebouw zoekmachinetje. Het is mogelijk er eigen links aan toe te voegen en rubrieken die niet interessant zijn weg te klikken, door op het boxje met de 'x' te klikken. Naast wel meer dan 250 andere sites wordt ook uw URL hier gelinkt. Bij al veel gebruikers staat startpagina standaard ingesteld als opstart voor een surftocht over het internet.

11.5. Gezin van nu

Gezin van nustelt zich ten doel de positie van gezinnen in de samenleving te versterken, hun belangen te behartigen en te streven naar voorzieningen en maatregelen om gezinsleven en ouderschap te ondersteunen.

11.6. Kinder en babypagina

Een uitgebreide startpagina is de Kinder en babypagina.

11.7. Christelijke mailinglist

Christenoudersopvoeding is een mailinglijst voor Christenouders om samen ervaringen uit te wisselen over het Christelijk opvoeden van onze kinderen in deze tijd.

11.8. Babylinks

Babylinks is een handige webwijzer op het gebied van zwangerschap, baby's en peuters!

11.9. Het consultatiebureau

Voor aanvulling en uitleg over het consultatiebureau kun je terecht bij Ouder & Kindzorg.

11.10. De 9 maanden

De site 9maand.com richt zich niet alleen op de 9 maanden, maar ook op dingen daaromheen en de maanden daarna.

11.11. Vereniging ouders van een overleden kind

De Vereniging ouders van een overleden kind is een zelfhulporganisatie van ouders van een overleden kind, die begrip en medeleven willen bieden aan lotgenoten.

Ging het om zelfdoding, dan is het zo moeilijk te begrijpen en te accepteren. Misschien helpt het met lotgenoten te praten, kijk dan eens op deze speciale site.

11.12. Startpagina voor ouders

Op de site baby.boogolinks.nl vind je allerlei links voor ouders.

11.13. Mailinglijst mama’ s van prematuren

Enige tijd geleden hebben wij, Aline, Fronie en ik, het idee gelanceerd om een mailinglist te starten voor mama's van (ex) prematuren. Wij zijn toevallig alledrie moeder van een extreem premature tweeling van < 26 weken zwangerschap. Om gezellig te kletsen, problemen te delen en elkaar te steunen bij de verwerking van de vroeggeboorte. Via deze mailinglist ontvangt men alle berichten die binnen deze groep verzonden worden. Men hoeft uiteraard niet overal op te reageren maar het is zeker leuk als men af en toe een berichtje post.

Men kan zich aanmelden via groups.yahoo.com/group/mamasvanprematuren.

Misschien dat er moeders zijn die het fijn vinden om deel te nemen aan deze groep. Hen hopen wij te kunnen verwelkomen als nieuwe leden van onze groep!

Groetjes van Aline, Fronie en Nancy

11.14. Site voor rouwverwerking

De site Rouwverwerking met behulp van de rouwwijzer heeft tot doel
 1. Het geven van informatie en tips over alles wat met rouwverwerking te maken heeft, zoals het rouwproces, soorten rouw en het omgaan met rouw.
 2. Het verwijzen naar instanties en andere partijen die steun en professionele hulp kunnen bieden bij verlies van een dierbare en het rouwproces

11.15. Bemiddeling

Linking familie is een nieuw bemiddelingsburo voor nieuwe (pleeg/adoptie) familiecontacten en serieuze vriendschappen. Wij helpen bij het zoeken naar nieuwe opa en oma of een kleinkind of volwassen contacten voor gezelligheid en diepgang. Wij bemiddelen niet voor sex of oppervlakkige contacten. De eerste 30 inschrijvingen krijgen 1 jaar gratis bemiddeling.

Internetsite: www.Linkingfamilie.nl

Postadres: Linking Familie, Postbus 2047 , 9704 CA Groningen

Telefoon: 06-40630608 op maandag en donderdag van 6 tot 8 uur


11.16. Onze tijdsbesteding

Wat doen we zoal gedurende het etmaal: tijdsbesteding.

11.17. Calculator kinderopvang

Met deze kostencalculator kunt u berekenen hoeveel u per saldo in 2009 voor uw kinderopvang moet betalen bij de nieuwe maatregelen van dit kabinet.

11.18. Hulp voor achterblijvers van gedetineerden

Hallo-hallo,

Ik ben de moderator/ eigenaar van \"In detentie\", een forum/zelfhulpgroep voor achterblijvers van gedetineerden. \"In detentie\" is in augustus 2006 opgericht door een ervaringsdeskundige en professioneel hulpverleenster en wij hebben reeds enige bekendheid gekregen bij verschillende instanties. Ook organiseren wij regelmatig workshops, lezingen en creatieve bijeenkomsten. Wil je zelf een bijeenkomst organiseren met het thema "achterblijvers van gedetineerden" of iets rondom detentie dan kun je eveneens een beroep op ons doen. Een specialiteit zijn de zgn. "houseparty´s" die opgebouwd zijn vanuit het tupperware concept. Met behulp van folders en flyers zijn we altijd in de weer om nieuwe lotgenoten de weg naar ons forum/zelfhulpgroep te wijzen. Verder hebben we ook ondersteunende materialen die tegen een democratische prijs te verkrijgen zijn en te gebruiken voor het gehele gezin.

De nieuwe leden kunnen ook een informatieboekje bij ons kopen waarin ervaringsdeskundigen hun tips en tricks geplaatst hebben. Het boekje is afgedrukt in kleur en bevat naast informatieve teksten ook leuke gedichten die geschreven zijn door kinderen tijdens creatieve workshops.

Indien leden kinderen hebben die ook al mogen forummen dan kunnen deze terecht op hun eigen forum "kids en detentie" welke je kunt vinden op de link: kidsendetentie.messageboard.nl. Het forum is opgericht in januari 2009 en hier kunnen kinderen van gedetineerde ouders, grootouders, broers, zussen etc. hun ervaringen delen met andere kinderen.

Lieve groetjes,

11.19. Studerende moeders

Stichting Steunpunt Studerende Moeders is het expertise centrum voor studie en gezin combineren in Nederland en zet zich dagelijks in voor de belangen van Studerende (a.s.) Ouders in Middelbaar en Hoger onderwijs en in bijzonder voor (her) intredende vrouwen met kinderen. Op deze site kun je informatie vinden over verschillende zaken die studerende a.s. ouders aangaan en leggen we uit wat we direct voor je kunnen betekenen.

11.20. peuteren.nl

www.peuteren.nl is een website voor ouders met de volgende rubrieken:

www.peuteren.nl/zwanger
www.peuteren.nl/baby
www.peuteren.nl/peuters
www.peuteren.nl/speelhoek
www.peuteren.nl/kinderliedjes
www.peuteren.nl/uitstapjes
www.peuteren.nl/afscheid

11.21. Baby clothes, toys, pushchairs

www.babyaccessorize.com is een online winkel met een brede keuze aan kleertjes, speelgoed en loopstoeltjes voor babies, tegen lage internet prijzen, met een snelle levering.

11.22. Zoekmachine voor vacatures

Jooble ( jooble.co.nl en jooble.be) is de zoekmachine voor vacatures. Wij werken in 55+ landen. Onze website helpt mensen die werkloos zijn om zo snel mogelijk een passende baan te vinden.

Andere sites voor ouders

 1. Leuke site\'s voor aanstaande ouders
 2. Geen roze wolk
 3. Nieuwe ouder-startpagina
 4. Startpagina voor vrouwen
 5. Gezin van nu
 6. Kinder en babypagina
 7. Christelijke mailinglist
 8. Babylinks
 9. Het consultatiebureau
 10. De 9 maanden
 11. Vereniging ouders van een overleden kind
 12. Startpagina voor ouders
 13. Mailinglijst mama’ s van prematuren
 14. Site voor rouwverwerking
 15. Bemiddeling
 16. Onze tijdsbesteding
 17. Calculator kinderopvang
 18. Hulp voor achterblijvers van gedetineerden
 19. Studerende moeders
 20. peuteren.nl
 21. Baby clothes, toys, pushchairs
 22. Zoekmachine voor vacatures

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.