Groot Gezin
Algemeen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. Wat moet je regelen?

Wat moet je regelen voor het geval je als ouders wegvalt? Bij Ouders Online vertelt de notaris hoe het in elkaar zit. Moet je als groot gezin nog extra maatregelen nemen? Graag uw tips!

Reactie voor op de website?

9.1. Voogdijschap regelen

Een van de dingen die je binnen een groot gezin goed moet regelen is voogdijschap. Dat dien je te regelen via een testament bij de notaris. Ook notarissen bieden zich tegenwoordig via internet aan. Binnen Nederland kun je kijken bij De Notaris.

Kijk verder op:

Reactie voor op de website?

9.2. Voogdij kinderen.

Hallo,

Ik heb een vraagje over het wederzijds benoemen van een voogd voor onze kinderen en die van het gezin van de zus van mijn vrouw:

Wij hebben 3 kinderen, mijn schoonzus en haar man, na de geboorte van de 3e de komende zomer, ook. Het is onze bedoeling dat wij wederzijds elkaar tot voogd over elkaars kinderen benoemen in het geval een ouderpaar mocht komen te overlijden.

Heeft u hier tips over? Wat moeten wij op papier zetten, kan de familie (niet waarschijnlijk, omdat wij alles met elkaar bepraten en er geen "tegenstand" is) uiteindelijk succesvol bezwaar maken, etc.?

Ons idee is om samen een verhaal op papier te zetten, dit te laten lezen aan alle direct betrokken familieleden, en dit eens in de ongeveer 5 jaar weer eens opnieuw te bekijken.

Hoe denkt u hierover? Alvast bedankt voor uw reactie,

groeten, Marco

Reactie voor op de website?

9.3. Notaris kiezen

Misschien is dt een hulp:

Reactie voor op de website?

9.4. Als ze maar rijk worden

Veel informatie van J/M in hun artikel Als ze maar rijk worden.

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Wat moet je regelen?

  1. Voogdijschap regelen
  2. Voogdij kinderen.
  3. Notaris kiezen
  4. Als ze maar rijk worden
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.