Groot Gezin
Algemeen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

17. Aanstaande ouders

De site www.de-baby.nl kan je helpen als naar iets op zoek bent.

Julia van Bohemen en Marja Boonstra zijn beiden journalist en hebben onlangs het boek:

Hoe bevalt Nederland ?
Hoe bevalt Nederland ?
Julia van Bohemen & Marja Boonstra

geschreven.

Voorts heeft Julia van Bohemen een tijd terug het boek:

Kinderen van de Kannerschool
Kinderen van de Kannerschool
Julia van Bohemen

geschreven, over kinderen, gezin en autisme. Beide boeken hebben met gezin, moederschap, kinderen etc. te maken.

Vanaf 14-11-2000 is de website van Zappybaby online (de link kan wat traag zijn). Zappybaby.nl is in navolging van haar Europese zustersites, gericht op aanstaande ouders en ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar. De veelbesproken SMS-vruchtbaarheid is één van de unieke diensten die Zappybaby haar bezoekers biedt. Het info-deel van de website staat onder toezicht van een medische adviesraad en een redactionele samenwerking met het UMC-Utrecht. In het community-deel kunnen ouders met elkaar in contact komen, ideeën uitwisselen of discussiëren. Tenslotte beschikt Zappybaby over een online-shop met 1.200 producten.

17.1. Baby en zwangerschap

Ik kan me voorstellen dat het voor ouders van een groot gezin een behoorlijk onderneming is, om iedere week/maand boodschappen te doen. Voor hen is een online drogist een uitkomst. www.vakdrogist.nl is een online drogist met meer dan 13.000 artikelen op voorraad. Van shampoo tot wasmiddel en van tandpasta tot keelpastilles. Wanneer iemand voor 17.00 besteld, ontvangt hij het pakket de volgende werkdag al in huis. Geen geren en gevlieg meer wanneer je als moeder van een groot gezin tot de ontdekking komt dat de luiers voor de kleintjes of de zeep op is.

17.2. Baby startpagina

Een uitgebreide startpagina voor van alles over babies is Beebie.

17.3. Ouderschapsverlof

Lees over het ouderschapsverlof op de site van het En kijk ook op de site van de NVOM voor de stand van zaken bij meerlingen.

Op de site Ouderschap vind je een doorverwijzing over ouderschapverlof.

Vakantie mag tot 5 jaar opgespaard worden

In De telegraaf, 15 april 1999, lezen we:

  De tweede kamer gaat akkoord met het voorstel van Staatssecretaris Verstand (sociale zaken) om deze periode van twee naar vijf jaar te verlengen. Ook stemt de kamer in met het voorstel om ouders met meerlingen twee keer zolang ouderschapsverlof te geven. In het voorstel krijgen werkgevers het recht om bovenwettelijke vakantiedagen af te kopen en krijgen werknemers het recht op minimaal 20 vakantiedagen en op calamiteitenverlof. Een kamermeerderheid wil echter dat het calamiteitenverlof niet ten koste gaat van het aantal vakantiedagen.
Zie ook het persbericht .

Uitbreiding ouderschapsverlof voor meerlingen

(Overgenomen van Nieuwsbank )

Een werknemer die door één gebeurtenis de zorg krijgt over twee of meer kinderen, moet recht krijgen op twee maal de aanspraak op ouderschapsverlof. De werknemer kan deze dubbele aanspraak in twee delen opnemen, totdat de kinderen 8 jaar zijn. Het kabinet stemt in met dit voorstel van minister Melkert van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het recht op ouderschapsverlof bij de geboorte van een meerling. De Kamer heeft gevraagd om een aanpassing van het recht op ouderschapsverlof voor dit soort gebeurtenissen. De uitbreiding van deze vorm van verlof geldt voor werknemers die de vader of de moeder van een meerling zijn. De extra aanspraak op ouderschapsverlof geldt ook bij adoptie van meerdere kinderen tegelijk.

17.4. Zwangerschap en bevalling

Veel informatie rond Zwangerschap en bevalling op de site van het Voorlichtingscentrum Sociale Verzekering.

17.5. Internetgids Zwangerschap en geboorte

Het boek Internetgids Zwangerschap en geboorte van Koos Boertjens en Jannie Kroes, uitgeverij Academic Service, prijs   14,75, zet de websites op het gebied van zwangerschap en geboorte op een rijtje, met aandacht voor seksualiteit, vruchtbaarheid, de zwangerschapsperiode, de bevalling, de verzorging van de baby en de rol van de ouders.

17.6. Keizersnede

Wil je meer weten over de keizersnede, kijk dan in het boek Keizersnede, feiten en ervaringen van Henriëtte vander Noord en Jannie Kroes.

17.7. Site voor bevalling en kraamzorg

Op de Kraam.nl site vind je de dingen die te maken hebben met de bevalling en de periode van kraamzorg die daarop volgt.

17.8. Startpagina Baby

Een startpagina voor van alles over uw baby is de site Baby.

17.9. Langer zwangerschapsverlof moeders couveusekinderen

Nieuwsbericht | 16-02-2011

De minister vindt dat de wettelijke regels nu onvoldoende rekening houden met moeders van wie de kinderen extreem vroeg of ernstig ziek geboren worden. Hun recht op verlof wordt nu nog, net als voor andere moeders, berekend vanaf het moment dat hun kind wordt geboren en niet vanaf het moment dat hun kind uit het ziekenhuis komt.

Zie het hele bericht.

17.10. Verzorgingsproducten

Verzorgingsproducten kopen? Dan kunt u bij ons terecht. Dagelijks versturen wij, www.drogisterijthuis.nl, pakketjes vanuit ons eigen magazijn.

Aanstaande ouders

 1. Baby en zwangerschap
 2. Baby startpagina
 3. Ouderschapsverlof
 4. Zwangerschap en bevalling
 5. Internetgids Zwangerschap en geboorte
 6. Keizersnede
 7. Site voor bevalling en kraamzorg
 8. Startpagina Baby
 9. Langer zwangerschapsverlof moeders couveusekinderen
 10. Verzorgingsproducten
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.