Groot Gezin
Algemeen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

6. Belangrijke adressen

Informatie over de opbouw van uw gemeente? Kijk dan op: vaam.nivel.nl.

Bij 2ZW, Zorg, sociale Zekerheid, Wet- en regelgeving en Welzijn, vindt je veel informatie over de Nederlandse sociale zekerheid.

Vul het kengetal van de gemeente in waarvan je meer wilt weten. Bijvoorbeeld, vul in 024 als je meer wilt weten over Nijmegen. Druk vervolgens op de knop:

Let op, misschien bestaat er niet voor elke gemeente een informatiepagina!

Er is een speciale site voor emancipatie. Het lijkt erop dat de site zich vooral richt op vrouwen, maar als mannen en vrouwen niet samen emanciperen wordt het nooit wat.

Op de site Ouderschap vind je doorverwijzingen op de gebieden. Maar pas op, het kan zijn dat je hier wordt doorverwezen naar een site waar je eerst toegangsgeld moet betalen!

Bij de Nederlandse Gezinsraad vind je raad voor gezinnen en andere leefvormen.

De Nederlandse Gezinsvereniging, T.a.v. Drs. G. Graas, Franseweg 48, 3921 DJ Elst (Ut.)

Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding, Emmastraat 11, 1211 NE Hilversum, Tel.: 035-62.80.829 Fax.: 035-622.01.99 E-mail: ihgo@wxs.nl

Bij de Nederlandse Katholieke Oudervereniging is allerlei informatie te vinden.

6.1. Kinder- en Jongerentelefoon

De Kinder- en Jongerentelefoon heeft een nieuw GRATIS telefoonnummer :
    102
Vanaf 20 september kan je bellen naar de Kinder- en Jongerentelefoon op het nieuw 102-nummer. Help jij ons om dit nieuw nummer bekend te maken? Overtuig je leraar, jeugdleider, sport- of hobbybegeleider om een nieuwe affiche op te hangen. Ze kunnen affiches bestellen via www.kjt.org.

De Kinder- en Jongerentelefoon Vlaanderen is samen met een 87-tal andere kindertelefoons uit 77 landen in de wereld lid van Child Helpline International. Jaarlijks worden er 13 miljoen gesprekken gevoerd ( www.childhelplineinternational.org).

Voor contact: Kinder- en Jongerentelefoon

02/534 37 43
0476/23 26 90
Kind en Gezin disclaimer

6.2. Persoonlijk Zorgnetwerk

Het Persoonlijk ZorgNetwerk is een landelijke website waar zorgvragers met een persoonsgebonden budget (PGB) gratis op zoek kunnen gaan naar zorgaanbieders in de thuiszorg. Aan de hand van profielen kunnen ze snel persoonlijke zorg vinden, bij hen in de buurt.

Bovendien kunnen mensen met een PGB nu de hele PGB administratie online regelen. Tevens biedt de website informatie aan over thuiszorg en kunnen leden contact met elkaar zoeken op het forum.

6.3. Website voor bijstandsmoeders

Mijn Route is een website waarmee alleenstaande moeders met een (aanvullende) bijstandsuitkering hun persoonlijke situatie kunnen verbeteren door het heft in eigen hand te nemen.

Belangrijke adressen

  1. Kinder- en Jongerentelefoon
  2. Persoonlijk Zorgnetwerk
  3. Website voor bijstandsmoeders
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.