Groot Gezin
Algemeen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

4. Gezondheid

Wilt u ook wel eens weten welke ervaringen anderen hebben met uw medicijn? Heeft u ook het gevoel dat anderen baat kunnen hebben bij uw kennis over het gebruik van medicijnen? En hoe ervaren anderen vergelijkbare middelen eigenlijk? De patiënt centraal? Mijnmedicijn weet wat dat is: patiënten geven op mijnmedicijn.nl zelf hun mening over medicijnen.

Bij Apotheek van der Neut vind je veel nuttige informatie. De thuishulp centrale biedt praktische hulp voor kinderen en volwassenen met een handicap of chronische ziekte.

Handicheck is een onafhankelijke website over computer gerelateerde producten (software en hardware), projecten, hulpmiddelen, aanpassingen en ervaringen van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het is een portaal site voor begeleiders en ouders van mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Op de website worden ICT producten, diensten, regelingen, organisaties, vragen en oplossingen behandeld.

De VOGG is een algemene vereniging van ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke handicap.

Wi-Care is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van handige kleding voor chronisch zieken en mensen met een handicap. Wi-Care maakt passende kleding vanzelfsprekend!

Een overzicht van patientenverenigingen vind je op deze startpagina.

Wil je meer weten over handicap en toegankelijkheid, kijk dan op de site Handicap Info en Advies, een goede en uitgebreide wegwijzer op het moeilijke pad naar de juiste voorzieningen en aanpassingen.

Je hoopt natuurlijk dat het je niet overkomt, maar als dat het geval is, dan heb je misschien steun aan de site depressielinks.nl. De site is wel wat vrijpostig, en geeft je ongevraagd ook de site Spreekuur Thuis.

De startpagina gehandicapten.start.nu geeft heel veel informatie voor gehandicapten .

Een totaaloverzicht van ziekendfondsen vind je op www.de-ziekenfondsverzekering.nl.

Zoek je informatie over mantelzorg, maar ook mantelzorg-ondersteuning, kijk dan op de site Mantelzorg.nl.

Bij Ouders Online is een pagina met adressen van vele hulplijnen.

Wil je je jeugdEHBO A diploma halen? Ga dan snel naar de SchoolTV pagina van TelacNOT.

Soms is het fijn om in contact te komen met lotgenoten.

Kijk op de site Vraaggestuurde Zorg, de site die ontwikkeling van cliënt/patiëntvriendelijke zorgverlening centraal wil stellen.

De site Nietafwachten.nl is een ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met de vernieuwingen in de gehandicaptenzorg. Meer zeggenschap over de eigen zorg bijvoorbeeld, of de wachtlijstaanpak.

Een goede, informatieve site voor medische informatie is dokterdokter.nl.

Zoek je iets naders over erfelijke aanleg? Kijk dan eens op erfelijkheid.pagina.nl.

Hoe gezond leven mensen? Lees dat in het rapport Tijd voor gezond gedrag. (deze link is alleen te lezen met het programma Acrobat dat u gratis op kunt halen)

De Nationale Atlas Volksgezondheid geeft een geografisch beeld van de volksgezondheid en de gezondheidszorg in Nederland, en kan antwoord geven op vele 'waar'-vragen.

Op de site van de NMT, de beroepsvereniging van tandartsen en tandarts-specialisten vind je ook informatie voor patiënten.

De Gezondheidskiosk is het portaal voor betrouwbare informatie over zorg en gezondheid

De Nederlandse Federatie Stotteren geeft tips tegen stotteren.

Zoek je iets specifieks op medisch gebied, dan Medische start een goed vertrekpunt.

Moeite met slapen? Kijk eens bij Klaas Vaak.

Op het Erfo Centrum vind je veel informatie over erfelijkheid. Een andere mogelijkheid is te kijken bij de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP).

Een starpagina voor medische onderwerpen is de site Handi Links.

Wil je informatie over de geestelijke gezondheidszorg, kijk dan bij hulpgids.nl.

De GGZ Drenthe geeft veel tips en informatie hoe je om moet gaan met allerlei klachten van psychische aard bij je kinderen.

De kleine praktische vragen, waar je als ouder van een Hirschsprungpatiëntje dagelijks mee te maken krijgt kunnen vaak het best beantwoord worden door andere ouders. Daarom deze mailinglist voor ouders/verzorgers van Hirschsprungpatiëntjes en natuurlijk voor de Hirschsprungpatiëntjes zelf.

Word lid van hirschsprung_nl!
Of ga direct naar groups.yahoo.com

Heb je een gehandicapt kind? Op gehandicaptkind.pagina.nl vind je erg veel handige websites!

Ben je misschien verslaafd, waaraan dan ook, kijk dan snel op de startpagina verslaving.pagina.nl.

De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) is een federatie waarbij 52 samenwerkingsverbanden van patiënten- en consumentenorganisaties zijn aangesloten. Als missie geven zij op:

  De NPCF wil de positie van patiënten en consumenten in de gezondheidzorg versterken. Vraaggestuurde zorg is daarbij het uitgangspunt. Dat betekent dat de patiënt/consument het heft in handen moet hebben. Hij of zij is immers 'de klant' en bovendien de ervaringsdeskundige. Patiënten en consumenten bepalen dus zelf welke zorg zij 'afnemen'. En via de NPCF, die 'staat' voor de gezamenlijke belangen van patiënten en consumenten, wordt een bijdrage geleverd aan het daadwerkelijk realiseren van vraaggestuurde zorg.

Kijk voor medicijnen op de speciale startpagina.

De site www.gehandicapten.nlis een verzamelpagina van websites voor en door mensen met een handicap en/of chronische ziekte!

De Hersenstichting Nederlandzet zich in voor de ongeveer 3,5 miljoen hersenpatiënten in Nederland. Eén op de vijf Nederlanders krijgt zelf tijdens het leven te maken met een hersenaandoening of een psychische ziekte.

Deze NVA website is bedoeld voor ouders, hulpverleners en een ieder die met autisme te maken heeft. Aan bod komen de volgende punten: (1) Wat is autisme? (2) Waar kan ik terecht voor een juiste diagnose? (3) Welke behandelingsmogelijkheden zijn er? (4) Hoe kan ik het beste in bepaalde situaties reageren? (5) Hoe werkt de hulpverlening? (6) Welke organisaties zijn er? Hoe werken deze? (7) Wat zijn de regelingen van overheid? (8) Hoe zit het met de verzekeringen?

De Werkgroep Integratie Gehandicapten is een vrijwilligersorganisatie van mensen met en zonder handicap, die streeft naar maatschappelijke en sociale integratie van mensen met een lichamelijke handicap.

De Artsen (vereniging) Jeugdgezondheidszorg Nederland geeft een overzicht van belangrijke landelijke sites.

De site Focus op gezondheid is een onafhankelijke bron van achtergrondinformatie over vele ziektebeelden en aandoeningen. Veel achtergrondinformatie met diverse doorklikmogelijkheden (soms engelstalig) op alfabetische volgorde gerangschikt.

Voor het vervoer van gehandicapte kinderen, kijk in de rubriek vervoer.

Informatie over ouderverenigingen vind je op de site Gezamenlijke Ouderverenigingen.

Er is ook voor gezondheidszorg een startpagina. Je vindt er vele links naar allerlei sites op het gebied van de gezondheidszorg.

Belgie specifiek  De site van Kind & Gezin is een Vlaamse openbare instelling die jou en jouw gezin bijstaat en advies geeft over het welzijn van jouw kind.

Het Gezondheidsplein geeft informatie, adviezen, tips, en biedt de ruimte voor het uitwisselen van emoties.

Op Drogisterij.net vind je veel informatie over wat te koop is bij de drogist.

Heeft je kind (of wellicht zelf) problemen met het horen? Kijk eens op de site Dovenschap.

De landelijke vereniging Kind en Ziekenhuis heeft een eigen website.

Bij ConsuMed kun je informatie over geneesmiddelen opvragen.

De ADHD/ADD/PDD-nos INFOSITE bevat tips voor en door haar lezers, en is een startpunt voor ADHD onderzoek.

Bij Address Warehouse vind je een enorme lijst medische links.

Balans geeft op haar internetpagina's informatie over ontwikkelings-, gedrags- en leerproblemen.

De Stichting VoedselAllergie geeft erg veel informatie over overgevoeligheid voor voedsel.

De Landelijke Vereniging voor Thuiszorg (LVT) is de branche-organisatie van de reguliere instellingen voor kruiswerk, gezinsverzorging, kraamzorg en ent-administratie in Nederland.

Voor een goed overzicht kun je de HelpDiskraadplegen.

Steeds vaker wordt Internet geraadpleegd door mensen met gezondheidsklachten. Zij blijken liever gebruik te maken van een anonieme Internet-dokter dan van de huisarts. Maar volgens de KNMG zijn er behalve vele respectabele websites zoals die van patiëntenverenigingen en de KNMG zelf, ook beunhazen aan het werk. Zij bieden via Internet medische hulp aan die absoluut onverantwoordelijk is.

De GGD-infobank bevat veel informatie over gezondheid en preventie.

Belgie specifiek  Belgian MedCare

Medische Vraagbaak Internet

Digitaal Ziekenhuis Nederland

Stiching Korrelatie: wegwijzer op gebied van gezondheid en welzijn. Hulp en advies bij psychische en psychosociale problemen. Kennis- en expertisecentrum

Het Breed Platform Verzekerden & Werk (BPV&W) biedt een uitgebreide verzameling links.

Op apotheek.nl kunt u ook terecht voor betrouwbare informatie over medicijnen die uw arts u voorschrijft en over medicijnen die u zonder recept kunt kopen. En, ben je de bijsluiter van een medicijn kwijt? Geen nood hoor, je kunt hem in hier opvragen: klik op deze pagina op de knop medicijnen.

Sommige huisartsen hebben een internet-aanbouw aan hun praktijkruimte. Kijk maar eens bij Huisarts op het Net .

Heb je een vraag voor de apotheker? Stel hem hier!

Op haar dyslexie-site geeft de vereniging Pravoo informatie over ernstige leesproblemen, ofwel: dyslexie. De hoofdpunten zijn: wat is dyslexie, hoe moet het onderzocht worden, en hoe moet het begeleid worden.

Voor informatie over psychische problemen, over ziektebeelden, over instellingen in de geestelijke gezondheidszorg etc., voor informatie over patiëntenrechten, vergoedingsregelingen, klachtenregelingen etc., of het adres van een specifieke patiëntenvereniging kunt je terect bij het Informatiecentrum Geestelijke Gezondheid.

De site welkom in adhd-land! is de nederlandstalige webplek over ADHD bij kinderen èn volwassenen.

De Psychwijzer besteedt aandacht aan de geestelijke gezondheid.

Wat is het beste ziekenhuis voor je kind? Kijk op de website van Kind en ziekenhuis.

De Vereniging van Ouders van Couveusekinderen.

Informatie over de gezondheidszorg voor kinderen, bedoeld voor ouders kan men vinden op de website dokter Willem.

De GGD Flevoland geeft heel veel informatie over GGD en Jeugd.

Voor dienstverlening aan gehandicapten, kijk bij Zozijn.

Er is een speciale start-pagina voor gehandicapten. Je vindt hier algemene informatie voor/over en van gehandicapten (handicaps).

Leefwijzer . is de internet site van en voor mensen met een chronische aandoening en/of handicap.

Handicap en Studie

4.1. Groot gezin beschermt hart moeder

Van: www.nu.nl/gezondheid/2679529/groot-gezin-beschermt-hart-moeder.html
  Groot gezin beschermt hart moeder

  Een groot gezin is goed voor het moederhart, zeggen wetenschappers van de University of California. Moeders die vier keer zwanger waren, overlijden minder vaak aan hart- en vaatziekten dan kinderloze vrouwen.

  De onderzoekers bestudeerden 1300 post-menopauzale vrouwen. Het belangrijkste effect van het moederschap bleek het voorkomen van beroertes te zijn.

  Moeders van grote gezinnen hebben 50 procent minder kans om te overlijden aan een beroerte.

  De oorzaak van het verminderde risico is niet bekend. Mogelijk beschermen zwangerschapshormonen de bloedvaten. Ook profiteren moeders met een groot gezin wellicht van een uitgebreider sociaal vangnet als ze ouder worden.

  Onvruchtbaarheid
  Gynaecoloog Donald Peebles voegt hieraan toe dat een aantal kinderloze vrouwen waarschijnlijk onvruchtbaar was. "We weten dat vrouwen die niet zwanger kunnen worden een groter risico lopen op hart- en vaatziekten. Bijvoorbeeld als gevolg van aandoeningen zoals PCOS."

Gezondheid

 1. Groot gezin beschermt hart moeder
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.