Groot Gezin
Algemeen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Borstvoeding

Hoe staat het met borstvoeding in Nederland? Lees Borstvoeding in Nederland: wie wel, wie niet en waarom in het blad Voeding Nu (aug 2005).

De Vereniging Borstvoeding Natuurlijk geeft goede inhoudelijke informatie.

Het Voedingscentrum heeft een heel mooie pagina gemaakt over borstvoeding. Bekijk ook het filmpje!

Wil je zien hoe je kind groeit als het borstvoeding krijgt? Deze is niet hetzelfde als bij flesvoeding! Kijk op de site Average Growth Patterns of Breastfed Babies.

Kijk voor vele tips over borstvoeding op de site van Heleen!

Er zijn een aantal startpagina's voor borstvoeding. Je vindt er van alles. Zo is er de startpagina borstvoeding.start.nu.

Een andere startpagina is: borstvoeding.pagina.nl.

Nog een mogelijkheid is de startkabel.

De Borstvoedingspagina verwijst naar alle pagina's op het Internet die over borstvoeding gaan.

3.1. La Leche League

La Leche League is opgericht in Amerika en heeft momenteel in enorm veel landen groepen zitten, ook in Nederland. Zij geven avonden, meestal zo 1x in de maand, waar informatie wordt gegeven over bv, maar waar men ook met vragen terecht kan. Ze hebben ook de mogelijkheid om telefonisch vragen te stellen, als je echt direct hulp nodig hebt en niet kunt wachten tot de eerstvolgende info-avond.

vr.gr. Margriet Kuijpers

3.2. De Borstvoedingslijn

De Borstvoedingslijn is een telefonische hulplijn voor al je vragen over borstvoeding buiten kantoortijden. Dit betekent dat de openingstijden zijn vanaf 18:00 tot 9:00 (dus ook de gehele nacht), het gehele weekend en alle feestdagen. De kosten bedragen 0,45 per minuut.

De initiatiefneemsters hebben jarenlange ervaring binnen een landelijke borstvoedingsorganisatie en zijn daar nog steeds actief voor. Wij bemerkten dat er grote behoefte ontstond aan goede borstvoedingsinformatie buiten kantoorijden. Hierdoor ontstond het idee om De Borstvoedingslijn op te zetten. Ik kan met trots mededelen dat de initiatiefneemsters nu naast lactatiedeskundige ook lactatiekundige zijn.

Ons telefoonnummer is heel toepasselijk 0900-BORSTVOEDING (0900-2677886) en onze website is www.borstvoedingslijn.nl.

3.3. Grote website over borstvoeding

Als een nieuwe moeder, die net haar eerste kind borstvoeding heeft gegeven, heb ik meegeholpen met een website met veel informatie over borstvoeding. Zie: babychangingstation.com/breastfeeding/

Vriendelijke groet, Sara Spencer - RN, MSN, Clinical Nurse Specialist

Borstvoeding

  1. La Leche League
  2. De Borstvoedingslijn
  3. Grote website over borstvoeding
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.