Groot Gezin
Eenouder-gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

9. Groot gezin en alleen

Hallo,

Wat een verademing om een site te vinden over grote gezinnen - hier vallen m'n vier kinderen en m'n zeven wassen per week wel mee! Het merendeel van de dingen die ik hier tegenkom, zijn heel herkenbaar en dat helpt. Maar daar waar het voor mij wat minder herkenbaar is, is dat de meeste gezinnen (gelukkig) twee-ouder-gezinnen zijn en dus ook met z'n tweeën veel management-problemen op kunnen lossen.

Ik voed m'n vier kinderen van 2 tot 8 jaar in m'n eentje op. Lang leve de vrijheid, maar het levert wel het een en ander aan praktische en ook emotionele problemen op. Simpele dingen zoals afspraken waar je de dan maar de hele meute mee naar toe neemt, omdat ik het best moeilijk vind om een oppas te vinden die ze ook allevier aankan (en betaalbaar is), maar ook het drukkende besef dat je altijd de verantwoordelijkheid en de troubles in je eentje draagt.

Zijn er meer alleenstaande groot-gezin-ouders die dat herkennen?

groeten,
Ellis

Reactie voor op de website?

9.1. Alleen

Hoi Ellis

Ik ben niet zoals jij alleenstaand, maar sta er wel vaak alleen voor omdat mijn man veel weg is. Ik zit overdag eigelijk altijd alleen en 's avonds ook. Als mijn man wel thuis is, dan zit hij achter de computer om dingen voor zijn werk te doen en mag ik hem ook niet storen. Alleen met de koffie komt hij uit zijn werkkamer. Dus regel ik eigenlijk alles wat er hier gebeuren moet, zoals het huishouden, maar ook de tuin, het schilderwerk en het opknappen van van alles en nog wat.

Nu heb ik (wij) 5 kinderen en heb ook veel problemen met het oppas zoeken voor onze kinderen. Ik heb het zo gedaan. In de vakantie ga ik niet weg op visite (wel wandelen en dergelijke). Als ik naar de dokter moet, dan maak ik de afspraak op een dag dat de kinderen weer naar school gaan en anders breng ik de oudste kinderen onder bij vriendjes en neem ik er 3 zelf mee. Dat je moet betalen voor een oppas vind ik een beetje vreemd. Want toen ik vroeg of ze er wat voor wilde hebben zeiden ze dat dat niet hoefde. Dus zorg ik er nu voor dat er chips en nootjes en andere lekkere dingen zijn en dat waarderen ze al heel erg. Alle afspraken maak ik op de dagen dat 3 van de 5 naar school gaan. Alleen de belangerijkste afspraken, daar gaat mijn man ook mee naar toe, en dat is wat jij wel mist als ik het zo lees. En dat vind ik erg jammer, want je doet het erg goed.

groetjes Judith

Reactie voor op de website?

9.2. Blijf geloven in jezelf!

Beste Ellis,

Graag wou ik je een riem onder het hart steken. Ook ik ben tot voor een jaar alleenstaande mama geweest van drie kinderen waarvan de jongste toen amper één was. Al dacht ik van mezelf dat ik er een puinhoop van maakte, nooit een leuke mama was enz.... toch bleek het achteraf allemaal heel goed mee te vallen. Mijn kinderen worden door anderen omschreven als goed opgevoed en levenlustige kinderen die er meestal netjes bijlopen.

Daar wou ik trouwens iets over zeggen.Ik heb vijf jaar geleefd met de kinderen van 31000bf (1600 gulden). Daarvan moest huurgeld en andere vaste kosten af zodat er maar 5000 bf per week over bleef om van te leven en alle dokterskosten en medicatie van mijn allergisch zoontje te betalen. Ik winkel bij Wibra, Zeeman en Marca en heb gemerkt dat het vooral op combineren aankomt. Ook via een vriendin deden we wel eens aan kledingruil. Alleen schoenen kopen dat vond ik een echte investering voor die drie.

Nu heb ik terug een partner die ook een zoontje heeft en ook hij is heel tevreden over de opvoeding van mijn kinderen, zozeer zelfs dat hij hetzelfde bij zijn zoontje probeert (die alles kreeg en vrijgevochten was).

Het enige nadeel vond ik dat ik er altijd alleen voor stond en nooit eens kon ziek zijn en in mijn bed kruipen bijvoorbeeld. We hebben geen oma of familie die kan bijspringen. Ook nu met mijn vriend sta ik er tijdens de week alleen voor met nog een kind bij omdat hij in ploegendienst werkt.

Mijn advies is blijven geloven in jezelf en wordt het teveel, bel dan eens een babysit van de Gezinsbond (ga naar 'de Bond in uw streek') of laat de boel de boel en ga eens lekker kletsen bij een vriendin.

Succes Dominique

Reactie voor op de website?

9.3. Alleen

Ellis,

"Lang leve de vrijheid" schreef jij. Wat ik er niet voor over zou hebben om die "vrijheid" weer kwijt te zijn. Mijn man en ik hebben 5 kinderen dat vonden we ook heel leuk. De jongste twee zijn een tweeling wat we als extra verassing hebben ervaren.

Maar nu is mijn man afgelopen februari zomaar ineens doodgegaan. Tijdens het voetbal een hartstilstand. Hij werkte deeltijd en ik heb een veeleisende fulltime baan. Maar zonder zijn steun is dat heel zwaar. De beslissingen die je eerder samen nam waar het de kinderen betreft, vind ook ik het moeilijkst. Het is nog steeds heel onwerkelijk doordat alles zo onverwachts is gebeurd. In huis verandert er niets (dit in tegenstelling tot wat er allemaal verandert en verdwijnt bij een scheiding).

Ik heb ook nu nog heel vaak dat als er iets leuks op mijn werk gebeurd, dat ik denk "even mijn man bellen" en dan raakt de werkelijkheid je keihard. Ik mis zijn humor en zijn aandacht voor mij en de kinderen en zou de klok onmiddelijk terug willen draaien als dat zou kunnen.

Ingrid

Reactie voor op de website?

9.4. Zelf ook alleenstaand van 4 en 5e op komst

Hallo Ellis, ik ben zelf ook een alleenstaande moeder van vier kinderen van 9,5,3,en 21 maanden. Ik ben nu 10 weken in verwachting van de vijfde. En ondanks dat ik alleenstaand ben en tegen dezelfde dingen aan loop als jij beschreef, moest ik wel even reageren.

Ja er zijn nadelen als alleenstaande moeder, maar er zijn ook wel voordelen hoor. Het is soms lastig in je eentje. En tegen die ongemakken loopt iedereen wel eens aan. Ook moeders waar van de man veel werkt en/of daarvoor veel van huis is. Want op zich doen ze het ook alleen. Al hebben ze dan ook wel een ruimer inkomen lijkt me en dat maakt de dingen toch een stukje gemakkelijker.

Hoe dan ook, er zijn meerdere moeders die in dezelfde schoenen staan als wij en toch doen we het elke dag altijd maar weer. We kunnen trots zijn op onszelf want we doen het toch maar mooi even, al is het alleen.

Jo

Reactie voor op de website?

9.5. Reactie op Jo

Hoe kom je erbij dat vrouwen met een veel afwezige man per definitie een beter inkomen hebben?

Reactie voor op de website?

9.6. Jo

Geweldig dat ik uw reactie mag lezen. Ik dacht echt ik de enige was met vier kinderen en een vijfde opkomst mijn kinderen zijn 9, 8, 3 en bijna 2 en ik ben vier maanden zwanger. Dit laatste is niet bewust, ik ben namelijk gesterliseerd. Ik ben net gescheiden, mijn ex is verhuisd naar het buitenland, zomaar ineens. Hij was altijd veel weg i.v.m werk. Hij wist dat ik nooit uit Nederland wilde; hij blijkbaar wilde het heel graag. Ik hoop dat ik net zoals u de dingen positief kan gaan bekijken

Regi

Reactie voor op de website?

9.7. Alleenstaande moeder van 4 kids

hoihoi

Ik las je verhaaltje. Ook ik ben alleenstaande moeder van 4 kids, 12, 8, 3, en 1. Ook ik loop tegen veel dingen aan die jij opnoemt. Lijkt het je leuk om op msn een keer gezellig te babbelen? mijn adres is:

Reactie voor op de website?

9.8. Alleen en 4 kinderen

Hallo allemaal. Niet orgineel meer maar ook ik ben een alleenstaande moeder (32) van 4 kids :) (11 - 9 - 8 en 4). Ik vind het zwaar maar aan de andere kant ben ik ook heel trots dat ik het helemaal alleen doe. Ik werk fulltime en doe veel cursussen om in salaris te groeien. Ik hoop over 1 jaar mijn eerste echte koophuis op mijn naam te betreden! Ik heb gemerkt hoe meer organisatie thuis en hoe meer routines, des te prettiger ik me voel en des te meer tijd ik overhoud om te leren of iets voor mij zelf te doen. Helaas is dit niet altijd haalbaar en kan er wel eens een dipje komen en zie ik de zaak somber in. Nu ben ik maar weer begonnen met een soort draaiboek met dingen die ik die dag wil doen en laten doen door bijv. de kinderen. Ik zou het leuk vinden om contact te hebben met andere alleenstaanden.

Reactie voor op de website?

9.9. Alleen

Ik ben alleen met 6 thuiswonende kids en wil ook wel ervaringen delen met anderen. Alleen gaande met kids.

Reactie voor op de website?

9.10. Alleenstaande moeder van 6 kinderen

Hallo alleenstaande moeders.

Na jullie berichtjes te hebben gelezen vind ik dat jullie het allemaal beter doen dan ik zelf. Ik ben nu bijna 7 jaar alleengaand met de kinderen. Ze worden overigens door hun vader om de weekend per 3 kinderen opgehaald en in de zomervakantie 2 keer een week opgehaald. Door onregelmatige diensten van hem en zijn vrouw word het wel eens overgeslagen, maar ze doen hun best. De jongste is bijna 7 jaar en de oudste 15 jaar. Twee gaan naar het voortgezet onderwijs.

Ik heb trouwens allerlei onderwerpen bekeken. Ook over grote gezinnen en kindermishandeling enz. Ook het onderwerp moeheid is erg interessant. Het financiele gedeelte moet ik nog doen, kan denk ook geen kwaad. Ik werk niet, dat heb ik tijdens mijn huwelijk nooit gedaan en dat wil ik nu nog steeds niet. Dus ben ik nog steeds huisvrouw. Een domme huisvrouw?)

Nog een leuk onderwerp dat ik even vluchtig heb doorgelezen. Ik heb sinds kort internet, dus je begrijpt misschien wel dat ik nu een beetje de smaak te pakken heb. Maar goed, ik vond dat jullie het beter deden dan mij. Dit komt, omdat het de laatste tijd niet echt lekker gaat bij mij thuis. We schreeuwen veel tegen elkaar en ik ben vaak moe. Ze worden ouder en groter dus vragen ze om een hele andere aanpak en aandacht. Ik ga soms echt helemaal uit mijn dak. Verder ga ik niet hier op in, maar jullie begrijpen het misschien zo ook wel. Het lijkt wel of ik op raak. Ik heb me zelf aangemeld bij jeugdzorg.

Als het goed is krijg ik hulp van een christelijke instelling,want dat is voor mij belangrijk, omdat ik een christelijk gezin ben, maar jullie begrijpen wel dat er verwacht wordt dat je dan een voorbeeld bent en dat ontbreekt er ook nog eens aan. Toch heb ik alle hoop hoor!! Dat komt weer door het geloof. Ik hoop dat ik jullie niet verveelt heb met mijn verhaal, maar ik vind dit wel leuk om te doen.

Hebben jullie ook wel eens een ongelooflijke zooi in huis. Dat houd ik een paar dagen vol en dat ben ik weer van s'ochtends tot s'avonds aan het opruimen, dan moet alles weeer normaal zijn.

Ach, wat is normaal......
Doei lieve lezer, en misschien tot schrijvens, Elma

Reactie voor op de website?

9.11. Voor Elma

Beste Elma,

Wat ontzettend knap van je dat je eerlijk toegeeft dat je er helemaal door heen zit. Wat goed dat je hulp hebt gevraagd via Jeugdzorg. Ik hoop echt dat je heeeleee goede hulp krijgt. Voor een groot deel snap ik je zo goed!!!!

Ik ben moeder van twee kids waarvan de oudste drie en half is, hij is extreem moeilijk. Ook mijn man en ik zitten er soms (eigenlijk heel vaak) helemaal door heen. Ook wij hebben hulp via Jeugdzorg gevraagd want eigelijk wil je toch lief en aardig doen, maar net wat jij zegt, als je zo moe bent, dan kan je haast niet meer. En daar lopen wij ook tegen aan. Wij zijn moe en helemaal op. Onze zoon zit op een Medisch KinderDagverblijf en daar krijgen we hulp van voor de thuis situatie. Want het is ontzettend zwaar!

Zet door he, ga voor de hulp! Wat fijn dat een chr.org er is, laat je mij weten wie of wat dat is. Ik zou dat ook wel fijn vinden.

Ik heb bewondering voor je, zo als alleenstaande moeder. Vergeet dat je nooit alleen staat, er is altijd iemand die naar je kijkt en je alle kracht wilt geven die je zo hard nodig hebt.

Laat je weten hoe het met je gaat.

knuffel Nat

Reactie voor op de website?

9.12. aan Nat

hallo Nat...

Hier even een kort berichtje van mij. Ik sta op de wachtlijst bij '10' voor toekomst, leger des heils. Het adres is Joubertplantsoen 119, 2571 WJ Den Haag, tel.070-3609270. Als het goed is kun je hier informatie vragen en de folder die ik zelf bij de jeugdarts gekregen heb, misschien thuis laten sturen.

Ik woon in Den Haag, ik weet niet of ze door heel het land zitten. Ik heb nog niks van hun gehoord, maar zoiets gaat niet zo snel. Als zij je niet kunnen helpen dan gaan ze kijken waar je dan terecht kunt met je problemen. Ik heb liever geen hulp van jeugdzorg zelf. Ik hoop dat er voor jou ook een moment mag komen dat je kan zeggen He! ik geloof dat het beter gaat in ons gezin en dat het wat rustiger wordt.

Soms gaat het bij mij wel even beter en dan denk ik ach! het gaat best toch wel en dan is het weer zoals ik eerder in het stuk had geschreven en dan denk ik, Help! ik moet hulp het gaat niet meer. Ups and Downs..... Zorg goed voor je man, want dat is heel belangrijk. Geestelijk, lichamelijk en sociaal, want anders houdt hij het ook niet vol.

De groetjes van Elma.

Misschien heb je ondertussen al meer van mij gelezen. Af en toe schaam ik me wel wat ik dan weer heb geschreven, maar goed ik vind het heeeeeel leuk om het te doen. hartelijke groeten allemaal van Elma, ieder huis heeft zijn kruis..

Reactie voor op de website?

9.13. Herkenbaar!

Hai Ellis,

Ik ben ook een alleenstaande mama van drie prachtige kroonjuweeltjes. Jij hebt nog een kindje erbij las ik. Ik ben alleen vanaf dat mijn jongste 1 was. Mijn kinderen zijn nu 6, 8 en 11. Ben reuze benieuwd hoe jij het allemaal rooit en red. Ik vind het alles behalve meevallen hoor, en dan met name het financiele plaatje!

Suc6 en hoop iets van je te lezen.
groetjes Claudia

Reactie voor op de website?

9.14. Alleen, maar toch met hulp

Hoi,

Ik ben ook alleenstaand met 4 kinderen van 5 jaar, 3 jaar, 1 jaar en 2 maanden. Ik heb besloten om dichterbij mijn familie te gaan wonen, om meer steun te kunnen krijgen. Daarnaast heb ik ook met mijn ex besproken dat hij me (meer) moet helpen, omdat hij niet kan doen of hij vrijgezel is, hij heeft ook 4 kinderen. Onze verstandhouding is gelukkig nog dusdanig dat dat kan, ik begrijp dat dat niet bij iedereen mogelijk is.

Kalinka

Reactie voor op de website?

9.15. Alleen en weer uit de bijstand

Hallo allemaal,

Ik ben sinds 2000 alleenstaande moeder van 4 kinderen van toen 12, 8, 1 en eenhalf en 8 maanden.

Nu ze allemaal 8 jaar ouder zijn, ben ik blij dat ik 32 uur ga werken. Alleen mn ex man, hij betaalt geen alimentatie en als ik hem vraag of ie zijn verantwoordelijkheden eens een keer op zich wil nemen, dan krijg ik te horen dat het MIJN probleem is! Wanneer gaat de regering de vaders ook eens verplichten om hun verantwoordelijkheden en verplichtingen na te komen? En als ze dat niet doen, dan moeten ze maar afstand doen van hun kinderen! Ik ga werken om ook nog eens aan mijn rust toe te komen, terwijl ik eigenlijk ben afgekeurd en dus helemaal niet HOEF te werken maar wordt er gek van dat alles alleen maar op MIJ neer komt! Ik ben met mijn bijstandsuitkering zeker wel financieel draagkrachtig om voor 4 kids te zorgen!! ( zo dat ben ik ff kwijt) Sorry voor die paar vaders die wel voor hun kinderen zorgen en hun verplichtingen en verantwoordelijkheden nakomen.

Hilda

Reactie voor op de website?

9.16. 3 met pdd-nos

Hallo

Ook ik ben sinds januari 2008 alleenstaande moeder (maar eigenlijk was ik al veel langer alleen verantwoordelijk) van vier kids w.v. 3 met PDD-NOS. Mijn oudste zoon is 13 dan een zoon van 12 en een meidentweeling van 10. Alleen de jongste van de tweeling heeft geen PDD-NOS.

Ik vind het prima alleen maar moet wel in de bijstand blijven omdat mijn kids nog erg veel begeleiding en therapie nodig hebben. Ik zorg graag voor ze maar soms is het ook heel zwaar. Als iemand mijn verhaal herkent en eens wil mailen dan zou ik dat leuk vinden.

Groetjes Alice

Reactie voor op de website?

9.17. Reactie op 3 met pdd-nos

Hoi Alice,

Heb je wel eens aan een pgb voor je kinderen gedacht? ik heb voor mijn oudste zoon een pgb en wij zijn zelf in dienst van hem zodat wij het financieel beter hebben. Want ik wil ook graag aan het werk maar dat lukt niet met hem. Ook heb ik ondersteunende thuisbegeleiding, zij komen ook een aantal uren in de week en nemen het dan even over zodat ik wat voor mezelf kan doen. Misschien heb je hier wat aan?

groetjes, Nathalie

Reactie voor op de website?

9.18. Re: pdd-nos 3 x

Dankjewel Nathalie. Ik ben inderdaad druk bezig met het aanvragen van PGB's en heb hierbij de steun van BJZ en Mee Veluwe. Zo'n eerste aanvraag duurt alleen erg lang en dus moet alle hulpverlening thuis nog op gang komen. Maar ik heb de diagnose en dat alleen al geeft lucht. Een zit nu op het speciaal ow en voor de andere twee ga ik rugzakjes regelen. Er is er ook al een op Autikamp geweest en dat was heel fijn. Zowel voor hem als voor de thuisblijvers.

Tis een heel gedoe,maar als ik de tijd maar krijg zal het allemaal wel goed komen. Mezelf in dienst nemen wil ik ook wel maar de Gemeente (i.v.m. WWB) kan mij nog geen uitsluitsel geven of dat mag.

Ik zou daarvan dan huishoudelijke hulp kunnen nemen zodat ik meer tijd voor mijn kids heb. Moet dus nog een hele hoop regelen en bedenken.

Groetjes Alice

Reactie voor op de website?

9.19. Alleen met 4 kids en 5de op komst

Hallo ik ben ook alleenstaand moeder van 4 (18-6-4-19mnd) en nu 16 weken zwanger. De papa van mijn laatste dochtertje en mijn ongeboren kind heeft me verlaten bijna 2 mnd geleden. Ik ben echt een hoop stress. Ik kan het allemaal niet alleen aan, zie dat sommigen dat wel kunnen, maar ik weet niet waar ik de kracht moet halen om alleen door te gaan. Ik heb hem nu zelf al 4 dagen niet gebeld en dat is voor mij echt veel. Het liefst wil ik dat hij me belt en me zegt dat alles goedkomt. Maar ik leef te veel met mijn dromen en hoop. Ik weet het gewoon niet meer, echt niet. Ik wil soms opgeven. Maar mijn kids houden me op de been. Ik mis hem echt heel erg, maar ik leef alleen in een droomwereld en vergeet mezelf. Ben misschien wel bang dat ik niet meer gelukkig kan worden en dat niemand me straks meer wil.

Reactie voor op de website?

9.20. Alleen met 9 kids

Hey alle alleenstaande mamas. Ik ben ook alleen om de kids op te voeden. Er zijn er al 4 uit het nest. Dus nog 5 om alles samen te doen en te delen. Ik ben ondertss heel kundig geworden om heel goedkoop te leven en toch gezond. Want ik ben een biofriek. Heb dus heel weinig dokters kosten. Ik wil al mijn tips wel met jullie delen.

Groetjes en blijf vooral positief geloven, Caroline

Reactie voor op de website?

9.21. Ellis

Hai Ellis,

Ik herken je verhaal goed hoor! Ben ook alleen met mijn drie prachtkids. Doe de opvoeding in middels al bijna 5 jaar alleen en het is best pittig! Maar we rooien het aardig en zijn een hecht gezin !

Wie weet kunnen we eens een mail sturen naar elkaar?

Claudia

Reactie voor op de website?

9.22. 3 met pdd-nos

Hallo, ik heb ook 3 kids met pdd nos 14, 10 jongens en meisje van 6, de andere dochter is hoogbegaafd. Ik wil graag bij mijn man weg, en ik heb voor 2 kids pgb, hoe huur ik mezelf in? En hoe kan ik die heel hoge drempel over om toch voor mij en de kinderen te kiezen? Ik wil graag een eigen leven maar ik durf niet te kiezen, help?

Marjesien

Reactie voor op de website?

9.23. Alleen, 4 kinderen en Asperger

Ook ik ben alleen met 4 kinderen. De oudste wordt 14, de tweede is 12, de derde bijna 10 en de jongste is bijna 7. Twee van de vier hebben de diagnose Asperger, de jongste vertoont ook kenmerken en krijgt binnenkort een onderzoek.

Ik vind het best heftig om te doen. Ik werk tweeënhalve dag. Vaak gaat het goed, maar er zijn tijden dat ik alleen maar ruzies loop te beslechten. Gelukkig heb ik een hele goede basisschool voor mijn kinderen en ook goede begeleiding vanuit de psychoterapiepraktijk. Toch overweeg ik een PGB aan te vragen. Het lijkt me heel fijn als ik wat ontlast kan worden in het huishouden, zodat ik meer tijd en aandacht kan besteden aan de kinderen. Ik ben ervan overtuigd dat het goed komt met ons, maar het is geen gemakkelijke opgave.

Groeten Jolanda

Reactie voor op de website?

9.24. Voor Jolanda/Asperger en PGB

hoi,

huishoudelike hulp valt niet meer onder het PGB maar onder het WMO bij de gemeente.

sterkte en groet, Josh

Reactie voor op de website?

9.25. Ruim 5 jaar weduwe en moeder van 4 kinderen

Bij mijn man openbaarde zich in 2000 een hersentumor. Wij waren toen in blijde verwachting van ons vierde kindje. Tijdens de zwangerschap vond er een zware operatie plaats. Mijn man is in december 2003 overleden. Ik bleef toen achter met 4 dochters in de leeftijd van 8, 6, 4 en 2 jaar. Het waren zeer heftige jaren. In het boek van Karin Kuiper 1001 dagen van rouw, vond ik zeerveel erkenning.

Als ik achterom kijk snap ik niet hoe ik die jaren door ben gekomen. Nu kan ik weer genieten van veel dingen en vooral van de kinderen. Ik heb het vooral zwaar als het met een van de kinderen niet goed gaat of als ik nog veel verdriet bij ze zie omdat ze hun vader missen. Op vakantie gaan vind ik ook lastig. Op een gewone camping voel ik het gemis van een maatje zo. Misschien dit jaar eens een eenoudercamping opzoeken.

Gea

Reactie voor op de website?

9.26. Nog kraamvrouw

Ik ben moeder van 3 kinderen, 4, 2 en een half en mijn pas geboren baby van 9 dagen. Mijn vriend heeft mij dit weekend verteld dat hij niet meer met mij verder wil (we hadden al een tijd problemen) en dat hij een andere relatie heeft. Nu moet er natuurlijk van alles worden gedaan en geregeld. Wie heeft hiermee ervaring en kan mij iets vertellen?

Bedankt. Marrije

Reactie voor op de website?

9.27. @Marrije

Heej Marrije

Allereerst van harte met de geboorte van je zoon! Ga daar voor al van genieten voor zover je dat kunt. Je vriend is weinig tactvol als hij de relatie nu stopt, zo vlak na de geboorte van jullie kind.

Ik raad je aan om je probleem eens op een forum te zetten zoals viva.nl. Daar zitten vrouwen met kennis van jouw problemen en krijg je nuttige tips.

Mocht je dit niet wilen, ga dan eens praten met rechtshulp. Zij kunnen je adviseren waar je recht op hebt.

Heel veel sterkte.

Pien

Reactie voor op de website?

9.28. Ook alleen met vijf meisjes

Dag lotgenoten,

Ruim drie jaar geleden vertrok mijn toenmalige vriend uit mijn leven, ik was net zwanger van mijn vijfde kind.

Het betekende nogal wat, een bevalling met keizersnede in het ziekenhuis, het huis verkopen, een echtscheiding, een andere woonruimte zoeken en van alles bedenken om oppas te regelen voor als ik weer moest gaan werken.

En nu ruim drie jaar verder ben ik erg blij met wat ik nu heb. Een eigen huisje, werk, en vijf gezonde dochters.

Oke het blijft moeilijk om kostwinner te zijn en thuis de boel te regelen. Maar toch ik ben happy met mijn leven en mijn ex wil ik niet meer terug.

Aan alle alleenstaande moeders zou ik willen zeggen ga ervoor en wees lief voor jezelf, echt wij leveren een topprestatie.

groet,

Issie

Reactie voor op de website?

9.29. Voor Issie

Hallo Issie,

Als je het over topprestaties wilt hebben: ik vind dat jij dat zeker levert! Met 5 meiden in huis,is dat echt een compliment waard. Hulde!

Dees

Reactie voor op de website?

9.30. Voor Elma

Reactie op Alleenstaande moeder van 6 kinderen

Hoi

Ik ben een moeder van vijf kinderen, vier meiden en een zoon (18, 14, 12, 10, 6). Grote kinderen vragen een ander soort aandacht dan kleine kinderen. Ik heb het idee dat ze soms meer tijd vragen dan vroeger. Mijn avonden zijn nu gevuld met het geven van huiswerkhulp of het bespreken van dingen waar ze mee zitten. Blijf praten met je pubers!

Groot worden en puberen is ook voor de kinderen moeilijk. Samen met de kinderen het gezin dragen is belangrijk nu,geef ze maar een stukje verantwoordelijkheid! Leg maar uit dat je het anders niet draaiende kan houden. Toon begrip (snap dat je het niet leuk vindt of boos bent) de sfeer goed houden doe je samen;-) Het is goed dat je hulp zoekt ook ik zit er regelmatig doorheen wens je heek veel kracht.

Groetjes Lenie

Reactie voor op de website?

9.31. Ook alleenstaande mamma

Hallo,

Ook ik ben alleenstaande moeder van 3 kindjes in de leeftijd van 3 anderhalf en 3 maanden. 5 weken na de bevalling is mijn ex bij me weggegaan.

Het is wel zwaar maar nu is er eindelijk rust in huis. Loop met een verzakt bekken en ze willen me van de sociale dienst per jan full time weer aan de slag hebben. Dat terwijl ik hulp in de huishouding heb omdat het lichamelijk erg zwaar is vooral voor me bekken met trap lopen.

Idd fijn te lezen dat ik niet de enige ben.

Groetjes, Marijke

Reactie voor op de website?

9.32. alleenstaande moeder van 5 kinderen en 2 met kernautisme en verstandeliike beperking

Hoi allemaal!
Wat fijn even over anderen in de zelfde situatie te lezen. Ik ben een christen met 5 kinderen tussen de 2 en de 10 jaar. 2 zijn kernautistische en hebben een verstandelijke beperking. En 2 zijn hoogbegaafd.
Er is geen papa in het spel. Hij is tot mijn schok een tbser die in de gevangenis zat wegens ernstig sexueel misbruik van 4 kinderen.Wat kunnen mensen toch 2 totaal verschillende kanten hebben!Ik heb hem aangegeven toen mijn zoontje maar net 14 dagen oud was toen mijn oudste dochtertje het vetelde. Hij is meteen die dag opgepakt en ingesloten.
Sindsdien heb ik een hele zware maar belangrijke taak. Ik heb geen financiële hulp van mijn ex ,dus ook dat is zwaar. Gelukkig ervaar ik kracht van de here jesus en zo, nu we 2 jaar verder zijn zijn mijn kinderen aan het opbloeien. Wat een genade om dat te zien na al het harde werken. Zwaar blijft het ook omdat geen instantie of regeling rekening houdt met 5 kinderen laat staan handicaps!!!

Gods zegen, mercy

Reactie voor op de website?

9.33. 3 met pdd-nos en man met asperger

Reactie op 3 met pdd-nos

Wil je ook bijkletsen over t wel een wee met autisme verwante gezinsleden? mail me maar, (msn)

Reactie voor op de website?

9.34. Waarschuwing voor elma

Graag wil ik je uit eigen ervaringen met jeugdzorg waarschuwen. Ik ben zelf moeder van 5 kinderen (3 dochters) van 11, 9 en 1, en 2 zoons van 7 en 3. Al mijn 5 kinderen ontwikkelden zich leeftijdsadequaat de oudste 3 deden het prima op school, mijn jongste zoon deed het prima op de peuterspeelzaal, maar kreeg hem met geen mogelijkheid zindelijk, dus heb ik hulp gezocht bij jeugdzorg.

Dat ik alleenstaande moeder van 5 kinderen en mijn jongste zoon niet zindelijk kreeg, na stickers potjes en allerlei trucks geprobeerd te hebben, en hij met de leeftijd van 4 naar de basisschool moest en ik heb hier mijn zorgen over ge-uit.

Inmiddels 4 jaar verder.

 1. mijn dochter nu 15 Autistisch ? (was uit huis geplaatst).
 2. mijn dochter nu 13 Pdd-Nos ? 2x in de week maatschappelijk werk in huis.
 3. mijn zoon nu 11 ADHD aan de Ritalin (Methylfenidaat)
 4. mijn zoon nu 7 ADHD ook de Ritalin (Methylfenidaat)
 5. mijn dochter nu 5 is onder behandeling van een observatie-kliniek.
Het gekke is dat de omgeving niemand er wat van begrijpt. Al mijn kinderen leggen goede contacten, spelen net als elk ander kind, zien er altijd verzorgd uit, en ik heb ze opgevoed met de normale normen en waarden mijn 2 zoons die ADHD schijnen te hebben ? is voor mij een raadsel ze vertonen er geen verschijnselen van.

Na het hoger opgezocht te hebben ben ik eindelijk in het gelijk gesteld, geen jeugdzorg meer. Maar mijn 2 zoons moeten nu gelijdelijk afkicken van de Ritalin Methylfenidaat. En alle 5 door de malle molen gehaald te zijn geweest, allemaal weer op weg naar ons oude leven, en trouwens destijds het zindelijk maken van mijn jongste zoon is me gelukt zonder ook maar enige tip van jeugdzorg, maar wat ze hebben aangericht.

Het enige wat ik verder nog kan zeggen is, als je de kracht hebt om een kind te dragen en te baren, heb je ook de kracht ze zelf op te voeden, Rust, Regelmaat, Reinheid en Discipline dat heb je nodig.

Als er echt iets anders is heb je nog niks aan jeugdzorg (wie schrijft die blijft) hulp krijg je toch niet het gaat om hun subsidies.

anoniempje

Reactie voor op de website?

9.35. Alleen met 5 kinderen

Hai,

Ik wil best ervaringen uitwisselen! Ik ben allen ( weduwe) met 5 jonge kinderen , mijn jongste is 10 maanden en mijn oudste wordt in november 11 jaar oud.

Wat ik van jou wel zou willen weten, is hoe je al je kinderen huist? hoeveel heb jij er op elke kamer liggen en botst dat wel of niet? Of woon je zo groot dat elk kind zijn eigen kamer heeft?

gr. Chantal !!

Reactie voor op de website?

9.36. Hoe huis ik mijn kids

Beste Chantal,

ik huis mijn kinderen door elk kind in ieder geval zijn of haar eigen plek te geven. Nu woon ik nog in een gewoon rijtjeshuis, maar ik krijg een woning met vijf slaapkamers en een vaste trap naar zolder. Nu heb ik vier slaapkamers waarvan de student de kleinste heeft. Drie jongens kiezen ervoor om hun matras naar beneden te halen en daar ook te slapen, maar op zolder hebben ze met zijn drieen een kamer die qua ruimte natuurlijk even groot is als het huis. Ze hebben dat los van elkaar gemaakt door schuttingdelen schuin af te zagen en hun bedden haaks op elkaar te zetten. Het geeft mij geen goed gevoel dat ze op een vliering slapen daarom heb ik gezorgd voor goede brandmelders met koolmonoxide meters.

Er slapen drie pubers 12, 12 en 13 op een kamer en dat is niet een goede keus geweest, maar dat kan even niet anders. In het nieuwe huis krijgen ze een driehoog stapelbed. Ik heb dit besteld bij het Blankhouten Huis bv in Groningen. Het kost met bodems 445 euro en dat doe ik van de kinderbijslag. In de kamers maak ik kleine rechthoekige bureautjes met aan de zijkant een schot, een soort stemhokje. Maar dan hebben ze wel ieder hun eigen plekje. Kledingkasten zijn smal en hoog en voorzien van een eigen kleur. Ik werk altijd erg in de hoogte en benut ieder plekje op een praktische manier. De drie jongsten hebben nog een peuterbed en dat neemt niet zoveel ruimte in.

Ikzelf slaap bij de kleintjes. Dat is een nadeel want als volwassene mag je ook je eigen plek wel hebben. Dit lever ik in. Hoe doe jij het? Een groter probleem vind ik de ruimte voor meubels, genoeg stoelen, de eettafel van 3 meter lang. Hoe los jij dit op? En de fietsen, allemaal onder dak? Ben heel benieuwd!

groet Elisabeth

Reactie voor op de website?

9.37. Slaapkamers en meer

Hoi Elisabeth!

Ik heb het geluk een vrij grote woning te kunnen huren. De woon-eetkamer annex keuken is zo 11 x 7 meter.

Hierin staat dus een eettafel met ruimte voor 10 stoelen eromheen. Mijn keukenblok vind ik wel te klein, want afwassen na het warme eten en er is helemaal geen plek meer op 't aanrecht.

In het woonkamergedeelte staat mijn hoekbank (6-zitplaatsen), een 3 zitter en 2 fauiteils, de TV en een salontafel.

Verders veel kasten en nog een piano en computerkast. Nee, hier geen problemen mee.

Op de 1ste verdieping heb ik 3 slaapkamers waarvan 1 voor mijzelf. 1 voor mijn jongste zoon (7jr) 1 voor mijn 2 dochters (10mnd en 3 jr) Dan heb ik 2 jongens op zolder liggen (vaste trap), maar zij hebben momenteel meer ruzie dan normaal (zal de leeftijd wel zijn) en zij willen niet meer bij elkaar liggen. Nu is die zolder 1 grote ruimte, dus ik ga maar wat muren neerzetten, zodat ik kamers ga creeren.

Zeer binnenkort krijg ik te horen of er nog 1-2 pleegkindjes bijkomen, dus ik moet wel gaan bouwen!!

Beneden kom ik niet echt ruimte te kort, meer in het aantal slaapkamers! Niet dat ze allemaal een eigen plek moeten hebben, maar de jongens kunnen niet zo best met elkaar, dus daarom verzin ik nu dat ieder een eigen kamer(tje) kan krijgen.....

Aan mijn woning vast heb ik een garage, dus alle fietsen staan onder dak. Ik heb voor de hond in de tuin een flinke kennel laten bouwen en hier zat ik aan te denken, om daat een fitsenstalling bij aan te bouwen, dan komt er weer meer ruimte vrij in de garage. Want die staat ook behoorlijk vol met vriezers, en ja , die heb ik ook hard nodig!

Gr. Chantal

Noot redactie: hier wordt veel aandacht aan besteed op de thema rubriek in verschillende discussies, onder andere De broodbakmachine en Ervaringen met de broodbakmachine.

Reactie voor op de website?

9.38. Groot gezin en alleen

Hoi Ellis,

Ja, ik herken dit helemaal. Ik ben alleenstaand en heb 3 kinderen van 3, 4 en 6 jaar. Ik heb eigenlijk ook geen mensen om me heen die me kunnen helpen. En het is zwaar! Ze trekken me voortdurend uit elkaar, en daar je ook eigenlijk nooit een moment van rust krijgt om bij te tanken, is het niet makkelijk. Maar ik heb geen keus, ik blijf toch doorgaan en goede hoop hebben dat er een moment komt dat het iets makkelijker gaat. Maar tips om rust te creeren zijn zeer welkom.

groetjes Emmy

Reactie voor op de website?

9.39. Weduwe en fulltime werken

Zijn hier ook alleenstaande moeders die fulltime werken.

Daar zou ik graag ervaringen mee uitwisselen.

Ik ben weduwe met vier kids tussen de twee en elf jaar oud.

Mijn grootste probleem is de kids in het weekend vermaken en de verschillende interessegebieden.

Reactie voor op de website?

9.40. Alleenstaande mama

Reactie op Reactie op 3 met pdd-nos

Hallo moeders! ik ben veel reacties aan het lezen en vele ervaringen enzo. Ik ben 27 en ook van vele van jullie alleenstaande. En ik ben moeder van 4 kinderen 10, 6, 5 en 3 jaar oud. Ik zou het leuk vinden op reactie te horen hoe jullie het doen. Erg gezellig tot schrijfs.

Reactie voor op de website?

9.41. Contact gezocht met alleenstaande moeder van groot gezin

Heel graag zou ik in contact komen met een moeder van groot gezin. Ik ben zelf een alleenstaande moeder van 10 kinderen en zou graag ervaringen uitwisselen. Zou dit kunnen?

vr.gr.

Reactie voor op de website?

9.42. ik wil scheiden maar bang

Hallo dames ik ben een moeder van 4 kinderen ik ben 29 jaar mijn kinderen zijn nou 8 , 6 , 3 jaar,baby van 2 maanden. Ik was 20 jaar toeb ik getrouwd was met mijn eerste man heb met hem 2 kinderen daarna zijn we gescheiden maar het was heel erg moeilijk voor mij omdat ik geen kennes had met mensen geen vriendinnen helemaal niks ik heb ook geen famile hier in nederland ik kom zelf uit marokko. 3 maanden na de scheiding was ik heel erg ziek geworden, daarna heb ik hulp gekregen van thuiszorg met de kinderen en zo omdat ik kon die tijd zelfs geen nederlands praten, ik denk nog steeds niet zo goed.
Die mevrouw van thuis zorg kwam altijd naar mij om te helpen zij zegt tegen mij kijk je heb echt tijd nodig voor jezelf geef de kinderen aan hun vader en ga verder met school en kijk wat jij aan je leven moeten doen als je klaar dan zal je jouw kinderen terug krijgen. Ik dacht ja zij heb gelijk mijn ex was akkoord toen begon ik met studeren nederlandstaal.
2 weken nadat ik de kinderen aan hun vader heb gegeven is hij gaan trouwen met een ander vrouw ik was helemaal ziek gek geworden. Toen heb ik mijn 2de man leren kennen ik was die tijd verdrietig en hij maakt daar misbruik van toen ben ik gelijk zwanger geworden en heb met hem een dochter en nou weer en baby van 2 maanden.
Deze man heeft mijn leven kapot gemaakt ik heb nou 2 kinderen met hem maar ben bang om weg te gaan omdat ik afhanklijk van hem ben. Hij pakt altijd mijn geld ik werk niet. en ik wil wel graag scheiden en weg van hem en mijn leven op nieuw beginen met mijn kinderen ik wil mijn ander 2 kinderen weer terug want als ik met deze man blijf krijg ik mijn ander kinderen nooit terug .
Ik zit echt vol en ik weet echt niet wat ik moet doen .
Moeder

Reactie voor op de website?

9.43. Verjaardagscadeautjes

Reactie op Groot gezin en alleen

Hoi lotgenoten,

Ik ben ook een alleenstaande moeder met 6 kids 3 jongens van 12, 6 en 4 jaar en 3 meiden van 11, 9 en 2 jaar. Een heleboel dingen in de reacties die ik hier lees komen me idd heel bekend voor het ruimte gebrek, het oppas probleem... Het grootste probleem waar ik momenteel tegenaan loop is dat de verjaardagen weer voor de deur staan. De jongste begint volgende maand, en wat moet je nou kopen voor een kind dat 3 wordt en waar alles waar ze nu aan toe is al in huis is zowel binnen als buiten. Misschien heeft iemand van jullie een idee. Voor de rest lijkt het me gewoon leuk om via deze weg tips trucs en ervaring uit te wisselen.

groetjes Ilona

Reactie voor op de website?

9.44. Op zoek naar Ilona

ik zag je reactie en mijn vraag is of je mij miss zou kunnen helpen. Heb veel problemen met jeugdzorg en financieel en kom er niet meer uit, word overal afgewezen. Heb 3 kinderen en heb ook bijstandsuitkering. Nou zit jeugdzorg te dreigen: als je het niet oplost dan halen we je kind weg. Kan je me helpen?

groetjes Sylvana

Reactie voor op de website?

9.45. Help! Weet het niet meer!!

Sorry!! ik zag al jullie verhalen. En dacht ik moet ook me verhaal kwijt. Ik heb de laaste weken erg veel ruzie met me vriend. Ik denk dat het stuk gaat. Hij is een buitenlandse man en heeft een verblijfvergunning van een jaar, daar mag hij dus niet mee werken.

Dus alles komt op mij aan. Ik red het niet meer aangezien ik ook net zwanger ben. En hij eist van mij dat ik een lening ga nemen van 5000 euro zodat hij wat op kan zetten in zijn eigen land. En dat hij ook voor ons kan zorgen. Ik heb al 2500 euro weggegooid, want daar is ook niks van terecht gekomen.

Nu heb ik hem eerlijk verteld dat ik de lening niet rond krijg en dat ik gewoon daar geen geld voor heb. Nu doe ik volgens hem me best niet voor de toekomst. En heb ik niks voor hem over. Maar goed nu twijfel ik of ik de baby ga houden want heb al drie kids. En moet alles alleen doen. Ik weet dat als ik de baby hou dat ik tot aan het eind van me zwangerschap bij me werk kan blijven en daarna niet terug kan komen. Dus kom in de bijstand terecht. En weet niet of ik alles ga redden.

Ik zit er erg doorheen en huil al dagen, heb echt te veel stresss.... Sorry voor me persoonlijke verhaal. Daarom vul ik ook niet me eigen naam in (schaam me), hoop gewoon dat iemand me tips en advies kan geven.

anoniempje

Reactie voor op de website?

9.46. Voor anoniempje

Zet die uitvreter de deur uit en neem een abortus.

Anna

Reactie voor op de website?

9.47. Voor anoniempje

Reactie op Op zoek naar Ilona

Hoi Anoniempje,

Dat zijn veel moeilijke keuzes waar je in je eentje voor staat. Volgens mij heb je iemand nodig die even naast je staat en met je meedenkt. Beslissingen zul je toch zelf moeten nemen. Maar het wordt moeilijk om goede keuzes te maken als je onder druk staat of als je net zwanger bent en last hebt van alle hormonen.

Je zou Homestart kunnen proberen. Dat is een landelijke organisatie die via vrijwilligers ouders ondersteuning biedt, praktische hulp en vriendschap aan ouders met ten minste één kind tot zeven jaar. Zie www.home-start.nl. Je zou ook bij Siriz aan kunnen kloppen. Zij bieden professionele hulp bij onbedoelde zwangerschappen ( www.siriz.nl).

Heel veel sterkte. Marja

Reactie voor op de website?

9.48. Voor Anoniempje en Marja

Ik heb het idee, dat je mijn reactie wat kort door de bocht vindt Marja. Maar zo moeilijk zijn de keuzes niet die Anoniempje moet maken. De relatie met die man is slecht, krijgt ze geen hulp of steun van in de toekomst.

Bovendien moet ze ook nog eens financieel alles zelf rondbreien, want hij heeft geen inkomen en eist zelfs nog meer geld van haar. Dus die man kan dan toch beter gaan wieberen en terug naar zijn land?

Nog een baby kan helemaal niet in deze omstandigheden! Geen man, geen baan en afhankelijk in de toekomst van de bijstand, want ze raakt haar baan zeker kwijt als ze deze zwangerschap doorzet. Dat wil je toch helemaal niet voor je andere drie kinderen? Daar zou haar eerste verantwoordelijkheid moeten liggen, niet bij een zwangerschap die nog zo pril is.

Als de prioriteiten goed gesteld worden is mijn eerste raadgeving, hoe kort ook, toch echt het beste wat Anoniempje gezien de omstandigheden kan doen. En nou weet ik wel dat dit een groot gezin forum is en abortus nauwelijks bespreekbaar, maar het is toch echt het beste is mijn mening. Misschien wil Anoniempje nog eens reageren?

Anna

Reactie voor op de website?

9.49. Reactie

Hallo ik wil zekker nog effe reageren na lang nadenken. En veel gepraat te hebben met me maatschappelijk werk. Heb ik toch besloten het kindje te houden. Ik krijg hulp aan alle kanten.

Wel heb ik me relatie verbroken. Ik kon geen abortus, ik denk als je geen kinderen had dat het dan makkelijker is aangezien je dan niet door heb wat je weg haalt. Ik weet dat ik me baan kwijt raak. Maar heb al maat regelen genomen ben gelijk met een thuis studie begonnen.

Ik zou hoe dan ook koste wat het kost voor al me kinderen vechten. Ik besef heel goed dat het moeilijk en zwaar gaat worden. Maar denk dat ik der sterk genoeg voor ben.

anoniempje

Reactie voor op de website?

9.50. Moeder van 4 nu 1 jaar in een nieuwe relatie en zwanger

Reactie op Zelf ook alleenstaand van 4 en 5e op komst

ik ben blij dat ik deze site heb gevonden. heb een relatie van 12 jaar achter de rug een tijd alleen geweest nu een nieuwe relatie en ongepland zwanger... ik weet niet wat ik moet doen.. wil graag met vrouwen praten.. liefs elle

Reactie voor op de website?

9.51. Alleenstaande mama van 2

Reactie op Voor Elma

beste mamas

ik moet even mijn verhaal kwijt ik ben nu 2 maanden alleenstaand heb 2 kids van 8 en van 4 ik heb het heel erg moeilijk voel me heel erg eenzaam ik heb geen vriendinnen en eigenlijk ook geen familie bij wie ik echt terecht kan zijn er nog meer moeders die dit zelfde probleem hebben die misschien willen kletsen op msn om verhaalen te delen ik ga maar door voor me kinderen maar eigenlijk ben ik helemaal op

graag hoor ik van iemand

lisa

Reactie voor op de website?

9.52. Moedig

Reactie op Alleen en 4 kinderen

lisa, ik heb net je verhaal gelezen en ik vind dit ongeloofelijk dat iemand dit aandurft om in deze tijd te zorgen voor je kinderen. En dan nog als alleenstaande, je agenda staat ook goed gevuld

rudolf

Reactie voor op de website?

9.53. Ook alleenstaande mama van 3

Hallo ik ben ook alleenstaande moeder van drie kindjes: 7, 3 en bijna 8 maanden. Dit valt mij heel zwaar. En de reacties die ik van sommige mensen krijg. bv hoer, kutwijf enz. omdat ik drie kinderen heb van twee mannen en er weer alleen voor sta. Denken ze nu nooit eens dat de vrouw niet alles in de hand heeft? situatie gezien dan? Alsof we (alleenstaande moeders) t al niet moeilijk genoeg hebben.

Ik zit tijdelijk bij mijn ouders al voor drie maanden. En hopend ik een huisje/appartement krijg. Urgentie aanvragen heb ik gedaan maar krijg ik niet. Daar er zo goed als geen urgentie meer bestaat. Maar ik maak er het beste van. En zal ze wat laten ruiken! HAH

groetjes Tamara

Reactie voor op de website?

9.54. Herkenbaar

Reactie op Groot gezin en alleen

Hai Tamara,

Heel herkenbaar wat je meedeelt. Ik ben moeder van 3 kinderen (allen minderjarig), werkend (fulltime), ik run een eigen bedrijf en moet soms ook nog eens aan mezelf toekomen. Dat hulp niet zo is gevonden dat ondervind ik regelmatig aan den lijve en dan komt het ook echt aan op je creativiteit. Ik moet zeggen dat ik alles plan. Ik heb letterlijk 2 planners hangen, die mij dagelijks ondersteunen en dus voorzien van innerlijke rust.
Inzicht = overzicht = rust.

Groet, Chiquita

Reactie voor op de website?

9.55. Alleenstaande Moeder Van 5 Kinderen

Reactie op Groot gezin en alleen

Hallo ik ben alleenstaanden ouder van 5 kinderen waarvan 3 nog niet naar school gaan. de jongste is 4maanden en dan eentje van 1 en nog eentje van 2 de oudste 2 zijn 6 en 7.

mijn leven draait echt alleen om mijn kinderen, wat ik overgens met alle liefde doe. ik sta op haast me om de kids aan te kleden brood te smeren en snel naar school te brengen en dan thuis opruimen was doen etc etc. en niet te vergeten de kids die je aandacht de hele dag door vragen Borstvoeding geven wat ik 3jaar aan een stuk door doe. en financieel is het bijna niet te doen.

ik ga nooit weg of iets doen alleen. ik zou me denk ik ook heel raar voelen als ik de kans er voor kreeg dat te doen. k ben dag en nacht met mij kinderen. en ik zou ze voor niks in de wereld willen ruilen.alleen gaat dit wel tenkoste van mijn eigen maarja daar heb ik zelf voor gekozen.

Priscilla

Reactie voor op de website?

9.56. voor Priscilla

Hebben de kinderen geen vader (of vaders) in hun leven?

Anna

Reactie voor op de website?

9.57. Aan zwanger Anoniempje met buitenlandse man

Reactie op Help! Weet het niet meer!!

Hoi, ik las net je bericht en moest wel reageren. Ikzelf ben 35, ik heb ook een buitenlandse man (3 kndrn en zwanger). Ik begin mij ook af te vragen of de relatie wel kan standhouden. Hoe gaat het nu met je? En hoezo je zwangerschap kan je niet meer aan de slag bij je werkgever??Heb je zin om te chatten? Via Facebook ofzo? Laat me het weten aub. Denk dat wij elkaar zullen begrijpen en kunnen steunen, veel sterke en liefs.

Chloé

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Groot gezin en alleen

 1. Alleen
 2. Blijf geloven in jezelf!
 3. Alleen
 4. Zelf ook alleenstaand van 4 en 5e op komst
 5. Reactie op Jo
 6. Jo
 7. Alleenstaande moeder van 4 kids
 8. Alleen en 4 kinderen
 9. Alleen
 10. Alleenstaande moeder van 6 kinderen
 11. Voor Elma
 12. aan Nat
 13. Herkenbaar!
 14. Alleen, maar toch met hulp
 15. Alleen en weer uit de bijstand
 16. 3 met pdd-nos
 17. Reactie op 3 met pdd-nos
 18. Re: pdd-nos 3 x
 19. Alleen met 4 kids en 5de op komst
 20. Alleen met 9 kids
 21. Ellis
 22. 3 met pdd-nos
 23. Alleen, 4 kinderen en Asperger
 24. Voor Jolanda/Asperger en PGB
 25. Ruim 5 jaar weduwe en moeder van 4 kinderen
 26. Nog kraamvrouw
 27. @Marrije
 28. Ook alleen met vijf meisjes
 29. Voor Issie
 30. Voor Elma
 31. Ook alleenstaande mamma
 32. alleenstaande moeder van 5 kinderen en 2 met kernautisme en verstandeliike beperking
 33. 3 met pdd-nos en man met asperger
 34. Waarschuwing voor elma
 35. Alleen met 5 kinderen
 36. Hoe huis ik mijn kids
 37. Slaapkamers en meer
 38. Groot gezin en alleen
 39. Weduwe en fulltime werken
 40. Alleenstaande mama
 41. Contact gezocht met alleenstaande moeder van groot gezin
 42. ik wil scheiden maar bang
 43. Verjaardagscadeautjes
 44. Op zoek naar Ilona
 45. Help! Weet het niet meer!!
 46. Voor anoniempje
 47. Voor anoniempje
 48. Voor Anoniempje en Marja
 49. Reactie
 50. Moeder van 4 nu 1 jaar in een nieuwe relatie en zwanger
 51. Alleenstaande mama van 2
 52. Moedig
 53. Ook alleenstaande mama van 3
 54. Herkenbaar
 55. Alleenstaande Moeder Van 5 Kinderen
 56. voor Priscilla
 57. Aan zwanger Anoniempje met buitenlandse man

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.