Groot Gezin
Eenouder-gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

4. Hulp

Hallo,

op dit moment lig ik in scheiding ik heb 6 kinderen die op dit moment allemaal een eigen slaapkamer hebben. Maar doordat we op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd en het huis op mijn man zijn naam staat, ben ik genoodzaakt te verhuizen naar een huurhuis. Grote huurhuizen zijn er niet. De meeste hebben 3 slaapkamers en een enkele 4. Nu gaan de oudste 2 kinderen niet mee, die gaan op zichzelf wonen. Maar dan heb ik eigenlijk toch nog een huis met 5 slaapkamers nodig. Terwijl mijn [ex]man [alcoholist] alleen in dit grote huis gaat wonen met zijn vriendin [volgens mij ook alcoholist].

De kinderen mogen waarschijnlijk niet bij hem logeren omdat hij ook een strafblad heeft van huiselijk geweld. Waarom worden daders hier in Nederland beter geholpen dan slachtoffers? Graag was ik in dit huis gebleven, speciaal voor de kinderen, maar helaas.

We hebben al 20 jaar van een wwb uitkering geleefd en nu krijg ik een alleenstaande ouder uitkering. Dit is geen vetpot. Graag had ik mijn kinderen na deze moeilijke tijd een fijne vakantie gegund, met z'n allen, maar dat kan niet. Want ook mijn auto is aan vervanging toe en ik moet veel besteden aan het andere huis en ik kom duurder uit door de huur van het huis.

Ik weet echt niet hoe ik het straks moet redden. Wie kan mij helpen?

Ina

Reactie voor op de website?

4.1. hulpvraag

Voor mijn lieve, dappere zus Silvia (bijstandsmoeder van 4 kinderen waarvan de oudste t.g.v. botkanker vorig jaar een onderbeenamputatie moest ondergaan) ben ik op zoek naar fondsen die een bijdrage zouden kunnen leveren in het vervullen van een langgekoesterde wens: een onbezorgde vakantie voor haar alleen. Heb het Fondsenboek geraadpleegd, maar kom daarin niets tegen dat voorziet in deze behoefte. Heb intussen begrepen dat er in Nederland ook talloze kleinere fondsen zijn, maar kan die via de mij bekende kanalen niet vinden. Wie kan mij helpen aan een adressenlijst van charitatieve fondsen met een doelstelling die past aan mijn wens om mijn zus een heerlijke, onbezorgde vakantie voor zichzelf te bezorgen?

Met grote dank, Imelda

Reactie voor op de website?

4.2. Een tip voor een vakantiemeiden

Hallo meiden,

Ik ben alleenstaande moeder van een tweeling van 13. Ik heb een bijstandsuitkering en zoals jullie weten is dat geen vetpot. Ik ben dan ook op zoek naar wat hulp, zoals:wat zijn de mogelijkheden via het burgersweeshuis in Den Haag? Klopt het dat je twee keer per jaar een tegemoetkoming kan krijgen en een kerstpakketje in december? Waar en met wie kan je dan contact opnemen? Of hulpfonds bijzondere noden? Nou ja,de noodkreet is duidelijk.

Ik doe op het moment vrijwilligerswerk daar ik nog niet capabel ben om een vaste baan te krijgen of nemen, dat heeft met mijn depressie te maken. Hou me op de hoogte van de mogelijkheden a.u.b.

Ik heb wel een tip voor alleenstaande moeders tot 40 jaar. Het is mogelijk om een vakantie te krijgen en een vakantie budget bij de Stichting Blijdesteyn. Het doel van deze stichting is om alleenstaande vrouwen,in principe jonger dan 40 jaar,die in financieel moeilijke omstandigheden verkeren en een zorgeloze tijd nodig hebben,daartoe in de gelegenheid te stellen. Er wordt een vakantiebeurs ter beschikking gesteld. Het is eenmalig en is vanaf de leeftijd van 18 tot en met 40 jaar. Het bedrag was 570euro in 2004. De begunstigden mogen zelf bepalen hoe en waar ze hun vakantie door willen brengen. De reis moet wel geboekt worden bij een bonafide reisorganisatie, aangesloten bij de ANVR of bij de SGR. Ik geef hierbij de gegevens door, leg je thuissituatie.

STICHTING BLIJDESTEYN
Realengracht 164,1013KW Amsterdam.
Contact persoon: MW.C.J.M.Provily-van Oevelen.
Tel: 0164-674280.
procedure: Via de administratie, mevr.Provily.
Adres: Calfven 137
Postcode: 4641RG
Ossendrecht.

Het gebied is landelijk, dus het maakt niet uit waar in Nederland je verblijft.

veel succes toegewenst,
groetjes, Eunice.

Reactie voor op de website?

4.3. Betaalbare (Zon)vakantie gezocht!

Hallo, ik ben Yvonne,ben 49 jr. (oog jonger krijg ik vaak te horen!), en ben op zoek naar tips, enz. leuke vakantiemogelijkheden voor mij en mijn dochter van 12 jr. 'K heb een Bijstandsuitkering en dus nietzoveel te besteden, m'n dochter is wel een paar keer meegeweest met kinderkamp enz. en we zijn ook weleens een weekend in een vakantiezomerhuisje geweest, maar het lijkt me heel leuk om een weekje naar de zon te gaan, dus vliegen(!), Griekenland of Italie, alleen lijkt het me ook wel weer heel eng om 'in je eentje' zoiets te ondernemen, de taal, is het niet vol risico's tegenwoordig? Weet het eigenlijk niet goed, het is ook best duur allemaal, we hebben ook verhuisplannen dus er moet ook nog gespaard worden. Kortom, wie heeft er ideeen, tips of zit met hetzelfde 'probleem'?

Groeten,

Reactie voor op de website?

4.4. Heel veel begrip, heb hetzelfde

Ik leef ontzettend met jou mee! Ik begrijp precies wat jij bedoeld. Heb hetzelfde meegemaakt, dit wens je je ergste vijand niet toe.! Medio april 2008 is mijn kind ook uit huis geplaatst. Zomaar van de ene op de andere dag. Reden; hij ging met verkeerde jongeren om (12 jr erg impulsief en te meegaand) Resumee; verkeerd gedrag mijn kind heeft A.d.h.d

Ik krijg een gezinsvoogd aangewezen die alles bepaalt, zonder overleg. Ik heb zomaar ineens geen zeggenschap meer! Puntje bij paaltje, mijn kind wordt op een internaat geplaatst. En ik ben iedere dag bezig hem thuis (waar hij hoort) te krijgen, wat een dagtaak is. En ik word alleen tegengewerkt Ik en mijn kind (echt mamaskindje) zijn helemaal op!

Grijze haren, emotioneel door het gebeuren, en daarbij ook financieel helemaal op! Ik begrijp jou heel goed Nooit geweten dat ook iemand anders in het zelfde schuitje kon zitten, Te erg! Heel veel respect en kracht voor jou, uit heel mijn hart.

W ui t

Reactie voor op de website?

4.5. Je kan een moratorium aanvragen

Als je al bezig bent met schuldsanering, kunnen deze een moratorium voor je aanvragen bij de rechtbank. Dit houdt in dat iemand van je schuldsaneringstraject met je meegaat, en dit voor je aanvraagt, als ze het je toewijzen, en je kan je situatie goed uitleggen, dan heb je samen met je schuldsaneringsinstantie de mogelijkheid, een betalingsregeling te treffen over je ontstane schuld. Maar het is wel zo vanaf wanneer je voor de rechter bent geweest, dat je huur dan wel vanaf dat moment betaalt, anders wordt je nog uit je huis gezet.

Heel veel succes , en sterkte met alles, ik hoop dat je hier wat aan hebt

Reactie voor op de website?

4.6. Reactie leger des heils

Ik lees over 10 kinderen en niet rond kunnen komen. De uitkering is idd 829 maar daar krijg je ook nog zo'n 150 euro per maand aan kinderbijslag bij. Ook krijg je nog iets van de belasing iedere maand etc. Je inkomen komt al met al op zo'n 15 a 1600 euro per maand. Een gezin met twee of drie kinderen met één werkende ouder op minimaal niveau heeft minder want niet krijgen niet alle kwijtscheldingen ed die een bijstands moeder wel krijgt. Ook komt zo'n gezin niet in aanmerking voor bijzondere bijstand, een bm wel. Ook kun je per schoolgaand kind per jaar 250 euro krijgen als tegemoetkoming.

Al met al heb je het in de uitkering beter dan als volledig gezin met minimum loon. Ik ben zelf ook bm en weet echt wel waar ik over praat. Wil ik nog wel even opmerken dat ik niet rook, nauwlijks kleding koop en niet drink en geen auto rijd. Verder gewoon zuinig met energie en niets weggooien kwa eten.

nightowl

Reactie voor op de website?

4.7. Reactie op Brigitte

Ik lees dat je al lang niets leuks met je kinderen hebt kunnen doen. De kinderboerderij is leuk en een spartelvijver in de zomer bv. Er zijn echt heel veel gratis uitjes die echt wel leuk zijn. Een leuk uitstapje hoeft niets meer te kosten dan thuisblijven. Een generatie geleden kostte uitjes ook niets omdat het er gewoon niet was. Zwemmen deed je in de natuur met een fles limonade meegenomen van huis.

nightowl

Reactie voor op de website?

4.8. Wie heeft er raad voor me?

Reactie op wie kan mij helpen

Hallo, ik ben alleenstaande moeder van een kind. Ik ben 31 jaar oud en mij kind is 7 jaar. Door omstandigheden zit ik in de schulden, waar ik geen raad mee weet. Ik ga naar school en als ik mij diploma haal ga ik goed verdienen. Dan wil ik maandelijks mij schulden aflossen. Maar in de tussentijd blijf ik brieven krijgen voor beslag leggen enz. En zo kan ik ook niet op de opleiding concentreren en doe geen oog dicht. Kan iemand mij helpen of heeft iemand tips. Ik zou diegene eeuwig dankbaar zijn.

Saatje

Reactie voor op de website?

4.9. Blijf praten

Hoi Saatje,

Mijn advies is: blijf praten met diegenen die geld van je willen. Steek AUB niet je hoofd in het zand, dat lost niets op! Maar spreek met diegenen af dat je nu betaalt wat je kan, al is het 10,- euro per maand. En dat je, zodra je werk hebt, meer kan en wil betalen. Blijf je goed inzet tonen, dan kom je er wel! Succes!

Chantal

Reactie voor op de website?

4.10. Hulpvraag

Reactie op hulpvraag

goedeavond ik heb even een vraag nou eerder hulp nodig, ik ben alleenstaand en leef van een bijstand, ik weet niet zo goed hoe ik dit allemaal kan en mag vertellen, maar ik doe het toch, omdat ik eigenlijk met me handen in me haar zit.

Mijn hulpverlener heeft een aantal verschillende fondsen voor me aan geschreven, vanwege bijzondere bijstand. Dit heeft hij voor mij gedaan, omdat mijn vader mij 3 jaar geleden heeft aangerand op me eigen bank thuis in me eigen huis. Nu na jaren verder kan ik dit nog steeds geen plek geven, mede door dit kan ik ook niet werken. Nu is mijn vraag: weten jullie een fonds dat mij kunnen helpen? Mijn hulpverlener is het niet gelukt, voor elke gemeente is er wel iets, maar voor Westvoorne is er helemaal niks.

bedankt dat ik dit mocht delen, gr van Evi

Reactie voor op de website?

4.11. voor Evi

Waar heb je dan bijzondere bijstand voor nodig?

Anna

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Hulp

 1. hulpvraag
 2. Een tip voor een vakantiemeiden
 3. Betaalbare (Zon)vakantie gezocht!
 4. Heel veel begrip, heb hetzelfde
 5. Je kan een moratorium aanvragen
 6. Reactie leger des heils
 7. Reactie op Brigitte
 8. Wie heeft er raad voor me?
 9. Blijf praten
 10. Hulpvraag
 11. voor Evi
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.