Groot Gezin
Eenouder-gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

2. Straks alleen...

Mijn man en ik gaan binnenkort uit elkaar. Heel verdrietig en ik wil het niet. Behalve allerlei grote en kleine zorgen en het opvangen van de kinderen met hun verdriet en teleurstelling komt er nog een hoop bij. Drie van onze kinderen heb ik inmiddels aangemeld bij Jeugdzorg. We vermoeden een aandoening binnen het autistisch spectrum-PDD-NOS.

Ik wil eigenlijk voor mijn gezin zorgen (financieel) maar ik vraag me af of dit realistisch is. Of dit wel goed is voor mij en mijn kinderen? Maar dan komt ook het financiele aspect aan de orde. Onze oudste zoon is 13 en de jongsten zijn 9. Eigenlijk zou ik dus moeten werken maar ik weet niet of dit te doen is. Nogmaals, ik wil graag onafhankelijk zijn, maar zowel de kinderen als ik hebben een hoop meegemaakt en moeten nog een heel traject door om ons leven weer wat op orde te krijgen.

Ik ben de vaste waarde in mijn gezin en ik zal het heus wel redden maar ik wil graag wat ervaringen van anderen horen die me een beetje zicht kunnen geven op wat me te wachten staat?

Alice

Reactie voor op de website?

2.1. Voor Alice

Beste Alice,

Inderdaad, heel verdrietig voor jullie. Ik hoop dat je wat aan mijn verhaal hebt. Vorig jaar zat ik in dezelfde situatie. Ik leef nu precies een jaar van mijn ex gescheiden, 19 december gingen wij uitelkaar. Wij zijn nu met z'n 6-en. Twee dochters en 3 zonen wonen bij mij.

Omdat het financieel voor mij onmogelijk was om niet te werken en de bijstand niets voor mij is, werk ik nu 32 uur (tijdelijk zit ik nu in een 40 uur werkverband omdat ik een opleiding volg). Dat ik de kinderen nu weinig zie vind ik het ergste en voel ik me ook erg schuldig over. Ik heb altijd 's avonds gewerkt zodat ik de kinderen overdag had en als ze in hun bedje lagen kon ik gaan werken want dan was mijn man thuis. Ook zwaar maar ik was er voor de kinderen. Dagverblijven en overblijven was uit den boze, niet omdat ik dat niet goed vond voor ze maar omdat ik vond dat ik als moeder full-time aanwezig moest zijn. Bij wie hadden ze het beter dan bij mij?

Maar nu blijkt dat ze de opvang erg leuk vinden is het wel een stuk makkelijker geworden om toch overdag te gaan werken en 's avonds wat meer rust te hebben. Eigenlijk gaat het allemaal veel beter dan ik ooit had gedacht. Ik heb het financieel beter dan toen ik nog met mijn ex woonde en hoewel we nog steeds ruzie maken is er ook een hoop rust gekomen. Ik kan hem nu naar huis sturen als ik hem zat ben - hij kan namelijk komen als hij de kinderen wil zien, hij is immers hun vader.

Onze oudste zoon (7 jaar) heeft PDD-NOS en we zijn een traject ingegaan voor ouders van kinderen met PDD-NOS. Wanneer dit is vastgesteld bij bijvoorbeeld Centrum Autisme, dan kan je financieel geholpen worden. Je krijgt dan een extra bedrag bij de kinderbijslag. Het is niet veel, maar alle beetjes helpen immers.

Ik heb veel uitgezocht wat belastingteruggave betreft, ik heb het niet slecht, we hebben te eten en ik kan ze prima kleden, ze zitten op judo en dansles. F

Ellen

Reactie voor op de website?

2.2. Reactie op Ellen

Bedankt voor je reactie. Ik ben door Jeugdzorg doorverwezen naar de GGZ. Hier heet dat in de wandelgangen Meerkanten. Voor onze tweede zoon hebben we in februari de eerste afspraak met de Jeugdpsychiater en dan...

Ik ga in ieder geval eens achter die extra kinderbijslag aan. Je positieve verhaal doet me goed.

Vr.gr. Alice

Reactie voor op de website?

2.3. Straks alleen

Mijn man en ik wonen nu nog bij elkaar en hebben samen 2 kinderen van ander half en een van 2 maanden. Zelf ben ik 22 jaar oud en ben van plan om van mijn man te scheiden. Maar weet niet wat ik moet doen, straks kom ik op straat te staan zonder geld en geen huis plus geen werk. Hoe kan ik toch voor mijn kinderen zorgen en een huis regelen? Moet ik bij hem blijfen tot ik een huis heb? Ik wil niet dat ik met 2 kinderen op straat kom te staan, help, waar moet ik heen?

Sara

Reactie voor op de website?

2.4. Ook al

Mijn man heeft me gisteren laten weten ook alleen verder te willen. Het werkt niet meer tussen ons. We hebben samen 7 kinderen. Ik heb de oudste 4 uit een eerdere relatie en de jongste 3 uit mijn huidige relatie. Ik weet dat het beter is, maar zie er zo tegenop. De jongste 2 zijn nog eens 1 en 2 jaar en heel erg afhankelijk. Sinds kort werk ik 4 dagen, ik voelde me daar al heel schuldig over en nu dit nog. Vriendinnen heb ik al helemaal niet meer en ik zie mijzelf straks helemaal alleen zitten. Niemand om erover te praten, mijn ei kwijt te kunnen. En vooral ik snap niet waarom. Wrijving is er overal wel eens, maar dingen zijn er om uit te praten en op te lossen. Hij heeft te kennen gegeven dat niet meer te willen. Hoe moet ik alles straks gaan regelen?

Anita

Reactie voor op de website?

2.5. Hoi Sara en Anita

Zat zo eens op internet te surfen. Omdat ik namelijk ook pas alleenstaande moeder ben geworden, met twee kinderen van 1 en 2 jaar jong. Niet dat ik het een ander gun, maar vind het fijn om te lezen dat ik gelukkig niet de enige ben. En die gevoelens die jullie dus uitspreken klinken me dus ook al bekent in de oren, want die voel ik dus zelf ook allemaal en het spookt ook door mij hoofd heen.

Maar ondanks dat er dagen zijn dat ik me zwaar klote voel, probeer ik mijn hoofd erbij te houden en de moet niet in de schoenen te laten zakken. En het positieve gevoel vast te houden. Weet alleen iet zo goed hoe ik het nu met allimentatie en dergelijke moet gaan regelen. Ja weet wel hoe dat moet maar mijn verhaal zit zo ingewikkeld in mekaar. Hebben jullie daar al iets over geregeld? Ondanks dat ik jullie niet ken; kop op en geloof in jezelf.

Groetjes joyce

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Straks alleen...

  1. Voor Alice
  2. Reactie op Ellen
  3. Straks alleen
  4. Ook al
  5. Hoi Sara en Anita
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.