Groot Gezin
Eenouder-gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

5. Hoe word ik Bom vrouw

Ik ben een gescheiden vrouw van 31, en heb een dochter van drie jaar. Graag wil ik er nog een kind bij, maar geen partner. Welke procedure moet ik daarvoor doorlopen?

Miranda

Reactie voor op de website?

5.1. Voor Miranda

Heb je er wel eens aan gedacht of een pleegkind iets voor jou is? Er zijn zoveel lieve kleine baby's en kineren die een liefdevol thuis zoeken. Ook voor langdurig en perspectief biedend. Je mag ook pleegouder worden als je alleenstaand bent, en je moet wel een cursus pleegzorg doen, maar laat het zeker meewegen in je beslissing!

Groetjes van Belinda.

Reactie voor op de website?

5.2. Bom of Bam worden

Hoi Miranda,

Bom heet tegenwoordig Bam (alleenstaand ipv ongehuwd) en via die term kun je heel veel info vinden op het net.

Kijk maar eens op: bam.startbewijs.nl.

Wie weet kom je daar al een stuk verder mee. Adoptie in je eentje is ook mogelijk, en pleegzorg tegenwoordig ook. Veel succes met het maken van je keuzes

Groeten Janis

Reactie voor op de website?

5.3. Hart onder de riem

Wel Miranda, 'k zou zeggen, ga ervoor.

Ik zit in dezelfde situ in die zin ook 31, dolgraag een 'eigen' kindje krijgen; ik heb ook veel vragen en vaak word ik hier niet serieus genomen of begint men over pleeg of adoptie (wat in mijn ogen iets van een totaal andere dimensie is). Ook veel vragen, check regelmatig dit forum om te kijken of er iemand iets zinnigs over kan zeggen.

toi toi! Nele

Reactie voor op de website?

5.4. Kidkids is de weg!

He miranda!

'T is voor mij ondertussen al weer 3-4 jr geleden dat ik dezelfde beslissing nam en op zoek ging naar de juiste weg, En ik kwam toen terecht bij www.kidkids.nl! Wat mij betreft DE site voor al jou vragen en antwoorden! Ik ben nu 33 jr en heel erg gelukig met mijn 8 mnd oude dochter! Ik hoop dat jij er ook vind wat je zoekt!

groetjes Monique

Reactie voor op de website?

5.5. Niet doen!

15 jaar geleden besloot ik nog wel een kind te willen, maar geen relatie. Dus werd ik (toen nog) een BOM-moeder. En ik heb er achteraf verschrikkelijke spijt van. Waarom? Omdat ik meende, dat een moeder voldoende was, dus onthield ik mijn zoon vanaf zijn geboorte het recht op een vader.

Ik heb geen spijt van mijn zoon, dat is een schat van een jongen, maar zijn biologische vader kent hij niet. Ik was gescheiden ten tijde van zijn geboorte en mijn andere kinderen hadden dus ook geen vader in huis. Maar ze kennen hun vader wel, hadden ook regelmatig contact met hem. En ik vind nu, dat een kind daar vanaf het begin recht op heeft: het ontstaan uit een aanwezige vader en moeder, een geboorterecht zeg maar. Op wie lijk ik, waar heb ik die typische karaktertrekjes van etc., dit zijn zaken die een kind zich gaat afvragen.

Voor hem is dit een levenslang gemis, wat ik hem heb aangedaan. Ik zou dus deze keuze nooit meer maken. Egoistisch? Zeker wel! Je zet een mens op de wereld, omdat het jou fijn lijkt en die nooit of te nimmer zijn biologische vader zal meemaken. Ik vind het erg voor mijn zoon, die het besluit van zijn moeder maar te accepteren heeft.

Anna

Reactie voor op de website?

5.6. Het kan ook leuk!

Hoi Miranda en allemaal,

Anna, op jouw opmerking: het is tegenwoordig ook heel goed mogelijk om via verschillende sites een bekende donor te zoeken, waar je contact mee houdt en kan laten zien aan je kind(eren) als deze daar behoefte aan heeft.

Groetjes, Mark (een dergelijke donor)

Reactie voor op de website?

5.7. Waar te beginnen

Ook ik zit met dit "probleem". Ik ben bijna 27 en ben moeder van 2 kinderen van inmiddels 5 en 8 jaar en ik heb altijd heeeel graag een groot gezin gewild, kindjes dicht op elkaar, maar helaas liep het anders en sta ik er alweer ruim 5 jaar alleen voor. Mijn kinderen zien hun vader niet. Ik zou ook heel graag nog 1 keertje moeder worden van een eigen kindje maar ook ik heb geen idee waar te beginnen...

Ilona

Reactie voor op de website?

5.8. Bom-moeder

Ik vroeg mij af hoe ik bom-moeder word. Waar moet ik heen? Wat kost het mij? Ik ben een jonge vrouw van bijna 27 en ik wil dolgraag kinderen maar ik heb geen zin in een relatie.

Reactie voor op de website?

5.9. Ik twijfel

Lieve Anna,

Dank voor je eerlijke reactie. Maar wil je alsjeblieft nog even reageren, met name n.a.v. Marks bericht?

Ik overweeg serieus bammoeder te worden. Een kind kan nu zelfs van een anonieme donor op 16jarige leeftijd de contactgegevens krijgen. Maar juist vanwege jouw argument ben ik een donor aan het zoeken die wel beschikbaar wil zijn, zij het op afstand, voor vragen van het kind. Ik ben nu in contact met een aardige man die enkele keren per jaar contact met het kind zoekt.

Wat vind jij hiervan? Ook voor mij is dit een belangrijk moment en jouw mening telt. Misschien zou je het zelfs je zoon willen vragen of hij denkt dat dit verschil zou uitmaken? Ik denk overigens dat hij sowieso trots is op zo'n open en eerlijke moeder.

Alvast bedankt Anna, groet, Miriam

Reactie voor op de website?

5.10. Twee ouders maar niet samen

Ik zit er over te denken om zwanger te worden van een vriend die ook graag kinderen wil. Wij zijn niet samen, en ik wil ook geen sex voor de bevruchting. Ik wil graag een vader in het leven van mijn kindje, ook al betekent dit dat hij met bijna alles meebeslist. Weet iemand waar ik hier wat meer info over kan vinden, of verhalen van anderen? Want ik heb nog veel praktische vragen, en wil graag van anderen hun ervaringen weten.

Alvast dank, en iedereen hier succes met het nemen van een beslissing

Reactie voor op de website?

5.11. Alleen een kind krijgen

Ik wist dat ik zwanger was. En daarom heb ik alleen een kind op de wereld gezet. Voor alles heb je een praatgroepen. Iedereen kijkt je ongeloofwaardig aan als je zegt dat je de bevalling helemaal alleen heb gedaan. Wie heeft er een kind gekregen zonder te weten dat je zwanger was en alleen het kind heeft gebaard?

Wanda

Reactie voor op de website?

5.12. Kan alleenstaande pleegmoeder worden en wat houdt die curcus in?

Ik zit met de vraag of een alleenstaande vrouw zonder kinderen, die lesbisch is, pleegmoeder worden. En hoe lang duurt zo een cursus om dat te worden?

Groetjes, Roosje

Reactie voor op de website?

5.13. Zelfde vraag hier!

Ik heb toevallig gister avond een informatiepakket aangevraagd, met de opmerking erbij dat ik alleenstaand moeder ben, en of dat een bezwaar is. Ik hoop het met een dag of 4 binnen te hebben, als ik iets meer weet, zal ik hier mailen!

groetjes, Angela

Reactie voor op de website?

5.14. Ja, ook alleenstaanden kunnen pleegouder worden

Ja, ook alleenstaanden kunnen pleegouder worden. Na de instapcursus, die per regio verschillend is, wordt gezocht naar een goede match. Hierbij staat het kind centraal!

In de praktijk kan dit betekenen dat er na het volgen van de cursus nog niet direct een pleegkind geplaatst zal worden. Dat heeft te maken met vraag en aanbod.

Een andere optie is weekend of vakantie-opvang. Er wordt regelmatig gezocht naar gezinnen die een pleegkind (soms met een handicap) tijdens weekenden een thuis kunnen bieden.

Nell

Reactie voor op de website?

5.15. Ja, ook alleenstaanden kunnen pleegouder worden

Hallo,

Ja hoor, ook ik ben alleenstaand moeder van 3 eigen kinderen en van twee pleegkinderen. Daarnaast vang ik ook nog crisiskinderen op. Dus ga er voor als het je wat lijkt.

vrg Ina

Reactie voor op de website?

5.16. Alleenstaande wil pleegouder worden

Ik ben 37 en al bijna 38. Ik ben hetero maar door vervelende situatie al ruim 6 jaar vrijgezel. Toch heb ik een kinderwens en zal dus graag een kind willen hebben. Maar nu denk ik misschien iets anders als de meeste mensen. Want ik zou graag pleegouder willen zijn en zo een kind willen helpen wat het al moeilijk genoeg heeft.

Reactie voor op de website?

5.17. Een gezinswoonvorm starten?

In plaats van pleegkinderen kan je ook een gezinswoonvorm starten. Je bent dan in dienst van een stichting die een kind bij je plaats, vaak met een verstandelijke beperking. Voordeel daarvan is dat je er niet helemaal alleen voor staat.

Anja

Reactie voor op de website?

5.18. Ik zoek...

Hallo,

Ik heb 5 jaar geleden de knoop door gehakt om bewust alleen staande moeder te worden (ook wel bam genoemd). Ik heb een prachtige weg afgelegd en na een jaar ging mijn wens in vervulling: een prachtige dochter! 1 van de beste keuzes die ik had kunnen maken in mijn leven maar het is voor mij ook een lastige en serieuze weg geweest met veel vragen.

Ik had hier een advertentie staan met de vraag om in contact te komen met vrouwen die ook zoekende waren in het proces om bam-moeder te worden maar dat hoeft nu natuurlijk niet meer. In plaats daar van heb ik een aanbod: mocht je behoefte hebben om ideeen, opties, wegen, vragen, onzekerheden, sites, verhalen enz. die met het bam-schap te maken hebben te delen kun je me altijd mailen.

Reactie voor op de website?

5.19. Wel doen!

Ik reageer op Anna 'Niet doen' over het wel of niet bewust ongehuwd moederschap. In 1989 kreeg ik mijn eerste zoon via KID van een anonieme donor. In 1987 kreeg ik nog een zoon geboren uit een vriendschap. Dit laatste kind kent zijn vader. De vader van mijn eerste zoon is onbekend. Beide jongens hebben zich goed ontwikkeld.

Dat er in ons huis geen man (lees vader) aanwezig was is nooit een probleem geweest. De oudste nu 26 jaar woont samen met een vriendin en is aan het promoveren aan de UVA. Hij heeft altijd heel goed begrepen dat hij leeft dank zij mijn keuze indertijd, als ik deze keuze niet gemaakt had, was hij helemaal niet geboren.

Sagita

Reactie voor op de website?

5.20. BAM moeder?

Geachte heer/mevrouw,

Ik ben een meid van 25jr en wil vanaf mijn 18jr al kinderen helaas is dat me nog niet gelukt. Ik wil graag informatie over een BAM-moeder, hoe het precies in zijn werk gaat etc. Waar kan ik terecht met mijn vragen en antwoorden?

Gr. Roos

Reactie voor op de website?

5.21. Vraagje

Hallo,

Ik ben 35 en wil heeeel graag bam worden. Ik ben al een hele poos aan het surfen op internet waar ik dan terecht kan enz enz Ineens schiet me te binnen. Wat nou als ik het via een donor doe (die doet het dus vaker), er kunnen dan dus meer kinderen van deze donor op de wereld lopen. Stel nou met een grote STEL dat jou kind dan verliefd word op een ander kind van dezelfde donor? Je weet het dan niet van elkaar, maar dan zijn het half broer/zus. Dit kan toch voor problemen zorgen?! En wie weet hoeveel broertjes of zusjes je kind dan eigenlijk wel niet heeft. Wat een rijk kind eigenlijk dan toch?

Indy

Reactie voor op de website?

5.22. Ik ben zo'n kind :P

Hey :)

Ik heb zelf een bammoeder. Ik ken mijn donor vader niet. In de pubertijd had ik hier wel eens moeite mee maar uiteindelijk telt het dat als mijn moeder dit niet had gedaan ik helemaal niet leefde. of misschien niet hier.

Als je er gewoon open over bent met je zoon/dochter zal het waarschijnlijk wel heel goed gaan ^_^

Ik zou zeggen, ga ervoor!

Groetjes, Jennifer

Reactie voor op de website?

5.23. Bam forum

Hallo,

Iedereens die bammoeder is of wil worden kom eens een kijkje nemen op mijn bamforum!

bamforum.yourbb.nl

Groetjes Amanda

Reactie voor op de website?

5.24. Wil bam moeder worden, ondanks endiometriose

Mijn naam is Brigitte en ik ben 29 jaar oud. Ik liep al een tijdje rond met de gedachte om bom of bam moeder te worden, en dacht nog zat tijd te hebben. Maar doordat ik die ziekte heb en aan de provera moet, houdt dit in dat ik niet meer zal menstrueren. De kans is aanwezig dat de endiometriose ook mijn andere eierstok zal aantasten.

Nu wil graag over 6 maanden mijn eitjes eruit laten halen, voor zover dat mogelijk is, en ze laten bevriezen. En dan volgend jaar gaan proberen d.m.v zaaddonatie zwanger te worden. Dus alleen het kindje gaan opvoeden.

Ik heb werkelijk geen flauw idee waar ik moet beginnen en wat de kosten ervan zijn. Zijn er vrouwen die deze situatie ook hebben doorgaan? Ik zou graag hulp en advies willen ontvangen.

Reactie voor op de website?

5.25. Alleenstaand, maar goed contact vaders

Hallo,

Ook ik ben een alleenstaande moeder. Door omstandigheden nooit getrouwd en nooit samengewoond. Mijn kinderen zijn inmiddels 25 en 21 jaar oud. Twee kids van 2 verschillende vaders.

Ik heb er altijd voor gezorgd en alles ervoor gedaan dat mijn kinderen goed contact hielden met hun betreffende vaders. En die opzet is goed geslaagd. Ik denk dat het belangrijk is dat de kinderen de familie, grootouders, neefjes, nichtjes aan beide kanten kennen. Zo weten de kinderen ook uit welk nest ze aan vaders kant komen. En eigenlijk hebben ze daar ook recht op. Voor hun mentaal evenwicht is het verrijkend.

Alice

Reactie voor op de website?

5.26. Een reactie algemeen

Hey iedereen.

Ik ben een alleenstaande moeder van 26 (nog wel contact met vader). Mijn zoontje is bijna 3 en ik ben zwanger van een tweede. Mijn droom is ook een groot gezin en wilde dit compleet, dus met vader. Maar soms loopt het net iets anders als gepland.

Zo stond ik er tijdens de bevalling alleen voor, geen familie of vriend om mij bij te staan, en ook verder in het leventje van mijn zoon doe ik het alleen. Omdat vaders in een andere regio woont kan ik ook in geval van nood niet echt een beroep op hem doen. Mijn zoontje heeft astma en krijgt ervoor medicatie dagelijks. Dat is op zich geen probleem, maar daardoor is ie vatbaarder voor virussen etc. Dus heb ik meegemaakt dat ie een longontsteking opliep en daardoor zorgwekkende hoge koorts had enz. Dit kwam eigenlijk van het ene op het andere moment opzetten: zo was hij vrolijk en leuk aan het spelen en zo was hij huilerig en mocht ik geen cm meer van hem wijken. Gelukkig heb ik een broer met een auto die in de buurt woont en ben met hem naar de huisartsenpost gereden en daarna naar spoedeisend. Mijn zoontje moest opgenomen worden. dit heeft 4 dagen geduurd en ik ben al die tijd bij mijn zoontje gebleven, de volledig 4 dagen. En ook alleen vader kwam alleen langs tijdens bezoekuren dit omdat hij wisselende diensten draait.

Ik moest een beroep doen op de goedheid van mijn baas en zorgverlof opnemen. Deze dagen waren door dit voorval in 1 keer op. Dus toen mijn zoontje erna nog een paar keer thuis moest blijven i.v.m gezondheid, moest ik een beroep doen op mijn verlofdagen.

Wat ik hier mee wil zeggen is, ieder moet voor zich weten of ze een kind alleen willen krijgen en opvoeden. En als je genoeg mensen om je heen hebt waar je echt op terug kan vallen, omdat je het al besproken hebt met ze, is dit alleen maar beter.

Een kind hebben is geweldig, je krijgt er enorm veel voor terug. Maar er zijn veel tijden dat je je eenzaam voelt, en tijden dat je echt ander nodig hebt om op terug te vallen. Zoals in het bovengenoemde voorbeeld. Mijn zoontje heeft mijn temperament. Zo kan ik er goed mee omgaan en op in spelen. Maar er zijn ook momenten dat alles lijkt tegen te zitten. Dan kun je het er niet bij hebben. Toch moet je dan als alleenstaande ouder de moed erin houden en doorgaan.

Ik gun het jullie die het graag willen doorzetten van harte, maar denk ook over de volgende zaken na. Heb ik er de financiele middelen voor een appeltje voor de dorst bijv. wil ik blijven werken of blijf ik thuis. Als je blijft werken, wat kan de baas je bieden aan verlof, eventuele opvang etc. Heb ik mensen om me heen waar ik in nood op terug kan vallen. Maar niet denken, echt zeker weten.

Kan ik zelf met mijn middelen uit de voeten, zoals auto etc. hoe stress bestendig ben je. Voorbeeld je kind heeft ademhalingsproblemen of plots 39 a 40 graden en hoge, heb jij dan genoeg in je om kalm te blijven voor je kind of schiet je juist in paniek.

Een ander stom voorbeeld: mijn zoontje vindt het geweldig om op dingen te klimmen en heeft er genoeg kracht voor. Maar hij had bij 1 incident daardoor bijna zijn hele nagel eraf liggen, hij zat alleen nog vast aan de nagelriem, god ik krijg er nu nog steeds kippenvel van. Geloof me, dit is geen pretje om te zien. Hij kwam naar me toe met au en zat ook nog eens aan die nagel te friemelen en de eerste de beste pleister trok ie eraf.

De vraag aan mezelf: ja en nu moet ik die nagel er in het geheel af laten halen of het erop laten zitten om het vlees eronder tegen infectie te beschermen. Mijn gevoel zei erop laten zitten. Ik heb vervolgens de huisarts gebeld en gevraagd wat nu? En ja, die raadde ook aan het zo te laten: gaat die nagel los, dan is het geen ramp. Maar proberen het zo lang mogelijk zo te laten. Een maand lang met verband en betadine in de weer geweest en steeds weer een draaiende maag bij het aanzicht van die nagel.

Nogmaals, als je dit alles goed overwogen hebt en je kunt het aan, waarom zou je het niet doen. Ik ben gelukkig en mijn zoontje tot op heden ook. O en nog iets belangrijks: wat doe je als jezelf met gezondheidsproblemen loop? Een alleenstaande moeder heeft geen tijd om ziek te zijn. Daarmee bedoel ik uit te zieken met hele jonge kinderen. Je moet iets of iemand hebben die je kind opvangt als jij het niet meer kunt, bijvoorbeeld door plots overlijden van jezelf. Dit plan je niet van te voren.

Dit hele schrijven is niet negatief bedoeld en ook niet dagelijks aan de orde, zoals die ongelukjes. Maar voorkomen is beter dan genezen: weet goed waar je aan begint.

Ik zou zeggen als je nog steeds wil, veel succes en liefs toegewenst, het is jullie echt wel gegund.

groetjes Bianca

Reactie voor op de website?

5.27. lieve biaca denk na

Hallo Bianca,

Ik wil je graag een advies geven: lees de advertentie van die vrouw die alleenstaande moeder is. Ze heeft zo gelijk, het is echt heel erg zwaar vooral emotioneel. Als je er alleen voor staat begin er niet aan en wacht tot je de juiste man tegenkomt die het net zo graag wilt als jij.

Samen een kind opvoeden is echt veel fijner dan alleen, er zullen momenten komen wat je zo graag zou willen delen met de vader van je kind. Dat je zo verliefd bent op je kind. En jij maakt alles alleen mee, van de leuke dingen tot korte nachten spugend ziekte, stress, moeheid. Echt ik wil het je allemaal vertellen.

Liefs een alleenstaande moeder,

die soms wilde dat ze het anders had gedaan. Ik houd van mijn kind heeeel veel van mijn zoon. Maar ik heb alles ervoor opzij moeten zetten incl vrienden. Ontspanning is er 24/7 niet!!!! Een moeder ben je voor de rest van je leven dag en nacht. Een dag heeft maar 24 uur! Spijt heb k niet maar als ik het het wist wat het ECHT inhield een kind in je eentje opvoeden had ikhet niet zo gedaan.

Liefs Danielle

Reactie voor op de website?

5.28. Ik was een bam vrouw

Hallo iedereen,

Ik ben een vrouw van 20 jaar en heb een zoontje van een 1jaar. Ik was ook alleenstaand toen mijn zoon geboren werd, zijn vader wist er wel van, maar wilde er niks mee te maken hebben. Ik heb nu een vriend en die is erg gek op mijn zoontje, maar nu wil zijn echte vader ook contact met hem en daar op heb ik nee gezegd. Hij heeft nu een vader die gek met hem is!! En hij is bijna altijd vrolijk en blij. Dus ik denk dat hij zonder zn echte vader best gelukkig kan worden!

Jacqueline

Reactie voor op de website?

5.29. B.A.(M).V vader, bestaat zo'n vader?

Dag allemaal,

Lees hier over BOM/BAM moeders, maar bestaat er ook een BAV vader?

Mijn nieuwe vriendin is niet meer jong meer. Kinderen krijgen rond de 45 jaar is heel moeilijk. Zelf ben ik van 1967.

Ken haar een jaartje. Haar volwassen dochter gaat binnenkort uit huis. Zelf heb ik geen kinderen en zou dolgraag kinderen willen. Wil haar niet droppen vanwege haar leeftijd of vanwege geen kinderen kunnen krijgen. Ze zou het niet leuk vinden als ik voor een jonge vruchtbare vrouw kies.

Mijn vraag is zijn er mannen in dezelfde situatie als ik en ook graag kinderen willen. Kortom bestaat B.A.V. ?

C.C.

Reactie voor op de website?

5.30. Inderdaad wel leuk

Hoi,

Ik ben BAM van mijn 2-jarige dochtertje. De donor is niet anoniem, dat mag ook niet meer in Nederland. Als mijn dochter 16 is mag ze contact met hem opnemen. Verder heb ik een foto van haar verwekker en wat gegevens. Ik ben nog steeds erg gelukkig met mijn beslissing.

Nicole

Reactie voor op de website?

5.31. Ik wil een kind

Hallo,

Ik ben 23 jaar, zonder relatie op het moment. Ik ben er klaar voor om moeder te worden.

Welke stappen moet ik zetten om BAM-vrouw te worden? Graag hulp en advies!

Liefs, Corine

Reactie voor op de website?

5.32. B.a.m vader

Ik zou graag willen weten of er inderdaad een site is waar een man zich kan aanmelden voor donor. Ik wil dan geen anonieme donor zijn maar wel erkend worden als vader en daar dan ook verantwoordelijkheid voor dragen. Ik denk dat dit een ideale combinatie kan zijn met een bommoeder. Ik zou dan ook een omgangsregeling willen.

Fraanny

Reactie voor op de website?

5.33. Oproep BAM voor KRO

Reactie op Hoe word ik Bom vrouw

Voor een nieuwe documentaireserie ben ik op zoek naar vrouwen die ervoor hebben gekozen in hun eentje een kindje te willen. Ik wil je graag over langere tijd volgen,

Reactie voor op de website?

5.34. Informatie en mailen

Hallo,

Ik ben vier maanden geleden bevallen van mijn dochter. Een bewuste keuze, terwijl ik alleenstaand ben. Ik ben nu dus een BAM-moeder. Haar vader is een donor die ik op internet gezocht heb. Er zitten rare kwibussen tussen, maar ook hele betrouwbare, kortom even zoeken dus. Ik heb er een jaar voor uitgetrokken (voor het zoeken), maar was er met negen maanden helemaal uit.

Veel informatie over BAM is te vinden op bam-mam.nl. Dit is een vereniging waar je ook lid van kan worden en kan mailen met vrouwen die er ook over denken om BAM te worden (of al aan het insemineren zijn, of zwanger zijn, of moeder zijn) kortom verschillende mailinglijsten dus. Ook zijn er regiolijsten waar je kan mailen met vrouwen die bij jou in de buurt wonen en ergens in het proces zitten (dus niet persé in dezelfde fase als jij).

Er zijn veel sites waar donoren zich aanbieden of waar jij als wensmoeder een advertentie kan zetten. Zelf heb ik gezocht aan de hand van verlangennaareenkind.nl en meerdangewenst.nl.

groet Rozemarijn

Reactie voor op de website?

5.35. Vraagje

Reactie op Ik wil een kind

Hoi, ik las jouw reactie en wou graag weten of je ondertussen al eventuele stappen hebt ondernomen .. Zelf ben ik 24 en zou ik niets liever willen dan moeder worden, maar blijkbaar is dat helemaal niet zo gemakkelijk vermits mijn leeftijd terwijl dat eigenlijk maar een getal is, vind ik. 2j gelede heb ik mn eigen huisje gekocht en werk ook onder vast contract. Ik zou mn kindje echt alles kunnen geven. Maar ik zou moeten wachten tot ik 28 ben :s:(

Jolien

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Hoe word ik Bom vrouw

 1. Voor Miranda
 2. Bom of Bam worden
 3. Hart onder de riem
 4. Kidkids is de weg!
 5. Niet doen!
 6. Het kan ook leuk!
 7. Waar te beginnen
 8. Bom-moeder
 9. Ik twijfel
 10. Twee ouders maar niet samen
 11. Alleen een kind krijgen
 12. Kan alleenstaande pleegmoeder worden en wat houdt die curcus in?
 13. Zelfde vraag hier!
 14. Ja, ook alleenstaanden kunnen pleegouder worden
 15. Ja, ook alleenstaanden kunnen pleegouder worden
 16. Alleenstaande wil pleegouder worden
 17. Een gezinswoonvorm starten?
 18. Ik zoek...
 19. Wel doen!
 20. BAM moeder?
 21. Vraagje
 22. Ik ben zo\'n kind :P
 23. Bam forum
 24. Wil bam moeder worden, ondanks endiometriose
 25. Alleenstaand, maar goed contact vaders
 26. Een reactie algemeen
 27. lieve biaca denk na
 28. Ik was een bam vrouw
 29. B.A.(M).V vader, bestaat zo\'n vader?
 30. Inderdaad wel leuk
 31. Ik wil een kind
 32. B.a.m vader
 33. Oproep BAM voor KRO
 34. Informatie en mailen
 35. Vraagje

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.