Groot Gezin
Eenouder-gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

3. Partneralimentatie

Hoe is het mogelijk dat 2 verschillende advocaten met dezelfde gegevens, door mij verstrekt, beiden een andere draagkracht als uitkomst hebben? Bij de een is het nihil, bij de ander €517. Ik ben alleenstaande vader, mijn dochters van 16 en 18 jaar wonen bij mij. Mijn ex heeft al bijna 2 jaar een vriend (niet geregistreerd) en werkt niet. Zij heeft eigen kapitaal dat ze op moet maken voordat ze naar de bijstand kan. Ik heb een fulltime baan én een volledig huishouden. En toch moet ik betalen? Wie heeft dit ook meegemaakt en kan mij de juiste weg wijzen?

Johan

Reactie voor op de website?

3.1. re :partneralimentatie

Dat verschil kan komen doordat de ene advocaat voor de ene persoon werkt (ouder) en de andere voor de andere. Door gegevens in de berekening weg te laten of juist te benadrukken (ziektekosten, studiekosten, bijzondere lasten,schulden) kunnen ze tot 2 verschillende uitkomsten komen. Het is aan de rechter om te bepalen wat recht en wat krom is in deze alimentatieberekening. Heb je dit al aan de rechter voorgelegd ?

Als haar vriend alleen maar bij haar "logeert" zonder dat dit aan te tonen is (komt af en toe met auto langs, met tas kleren en spullen, maar woont er niet echt) heb je een hele andere situatie dan wanneer hij een geregistreerd partnerschap met je ex heeft, of echt ingeschreven staat op dat adres. Dat moet eerst duidelijk worden.

Reactie voor op de website?

3.2. Berekening kinderalimentatie

Wat mij zo erg verbaast is de de berekening van de kinderalimentatie.

Bij deze berekening wordt de draagkracht van de alimentatiebetaler berekent. Als deze een nieuwe partner krijgt wordt dit inkomen meegenomen.

Maar, als de alimentatieontvanger-ster een nieuwe partner krijgt dan wordt deze inkomsten bij de berekening van de kinderalimentatie niet meegerekend.

Krankzinnig!

Frans

Reactie voor op de website?

3.3. Krankzinnig ja/nee

Kinderalimentatie betaald de niet-verzorgende ouder. Ik ben het met je eens Frans dat de nieuwe partner niet mee hoeft te betalen. Het zijn immers zijn/haar kindferen niet. Maar... de verzorgende ouder heeft ongeacht of hij/zij een nieuwe partner heeft recht (of eigenlijk, wettelijk gezien je kinderen) op kinderalimentatie. Ook al ben je gescheiden, het zijn en blijven je kids. Als je niet gescheiden was betaalde je ook gewoon allerlei dingen voor hen. Zo denk ik er over.

Alice

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Partneralimentatie

  1. re :partneralimentatie
  2. Berekening kinderalimentatie
  3. Krankzinnig ja/nee
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.