Groot Gezin
Eenouder-gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

15. Omgangregeling voor kind of vader?

Ik zou heel graag hulp en advies willen in mijn situatie.

Vijf jaar geleden ben ik ongepland zwanger geworden. De vader wilde niets aangaan met het kindje behalve aanwezig zijn bij haar geboorte. Geen erkenning.

Na twee jaar wilde hij plots wel een omgangsregeling. Ik vond een bezoekersregeling echter genoeg omdat ik hem helemaal niet de zorg van een kind toevertrouwde (onstabiel karakter en woont in een woonboot in een onveilige gekraakte haven). Om rust te proberen te creeeren heb ik uiteindelijk omgang verleend van om de week, 4 uren omgang. Met de afspraak dat hij niet naar een boot zou gaan. Deze omgang veroorzaakte echter veel spanningen bij mijn kind en bij mij.

Na verloop van tijd wilde de vader weer meer omgang en is hij een rechtszaak begonnen. Nu heeft de Raad van Kinderbescherming een volstrekt onverantwoord en onredelijk advies gemaakt; elke week acht uren omgang zonder restrictie op zijn woonboot. Dat betekent dus dat elk weekend opgebroken wordt en mijn kindje naar een hele onveilige situatie zou moeten gaan met woonboten, een hoge onbeveiligde kade, onbeveiligde waterkanten en (lood)verontreiniging van de grond (waar notabene een saneringsadvies van de gemeente op ligt).

Ik snap helemaal niets van dit advies. Ik snap dat omgang met de biologische vader belangrijk is maar dit is toch niet meer in het belang van een kind? De rechtszaak is volgende week. Ik maak me heel erg zorgen voor de toekomst van mijn kind.

Heeft iemand advies of een adres van mensen die mij misschien hiermee kunnen helpen?

.

Reactie voor op de website?

15.1. Ook een bezorgde moeder

Beste bezorgde moeder, ik herken mijn eigen situatie in je verhaal. Ook een spontane zwangerschap, geen reactie van de verwekker. En dan ineens als je de draad oppakt om een nieuw leven in te stappen. Ligt er een dikke brief van de rechter op de maat. Na 2,5 jaar wil ie "zogenaamd vadertje spelen".

Lange rechtzaak met als gevolg proefcontacten voor de Raad (meest domme instantie van Nederland). Raad schrijft een advies aan de rechter met daarin dat verwekker na 4 jaar zeker recht heeft op een omgangregeling. Verwekker eist een omgangsregeling van ieder weekend, alle feestdagen en vakanties.

Met deze rechtsgang ben ik nog bang dat hij het krijgt ook. Tot nu heeft ie alles voor elkaar gekregen. Door vreselijk te gaan huilen voor de rechter en de Raad, ABSURD gewoon. En dan heb ik het nog niet gehad over de dreigementen die hij uit buiten de rechtzaal. Wordt geen waarde aangehecht in de rechtzaak. WIE O WIE heeft raad, want ik ben ten einde raad.

Verwekker is gestoord, maar wordt door de rechter de hemel ingeprezen, en waarvoor? 4 jaar lang schitteren van afwezigheid en nooit een cent uitgeven aan het kind. Begin me af te vragen of ik wel de juiste advocaat heb. Heeft iemand Advies? Wie o wie kan mij helpen?

Ook een bezorgde moeder

Reactie voor op de website?

15.2. Derde bezorgde moeder

Zelfde probleem. Ook gestoorde verwekker. Heb tot nu toe voet bij stuk gehouden, hemel en aarde bewogen en van psycholoog tot mediator erbij gehaald. En zal zonodig ook het gestalk (ja 't wordt steeds erger) melden bij politie en kinderbescherming. Ik laat mijn kind niks merken van dit gevecht. Een moeder hoort haar kind nou eenmaal te beschermen en niet in handen van een gestoorde freak achter te laten.

Tips: probeer te achterhalen wat zijn zwakke plekken zijn. Dat zijn natuurlijk jouw sterke punten. En vraag zoveel mogelijk hulp van je omgeving. Vraag advies bij intakegesprekken van verschillende (!) advocaten en vertrek desnoods naar het buitenland. Zorg dat je voor jezelf en je kind opkomt. Ook al betekent dat dat jij zelf als een zielig hoopje ellende moet gaan huilen.

Geloof me, ik ben (net als veel alleenstaande moeders) sterk en vol zelfvertrouwen. Maar dan denkt iedereen dat JIJ de boosdoener bent, omdat je iemand aan het huilen hebt gemaakt. Laat je verdriet en ellende openlijk zien en probeer je niet te generen voor je tranen. Ze doen wonderen. Toen ik de mijne niet meer kon bedwingen gingen de mensen (advocaat, de "vader"e.a.) pas zien dat ik ook een mens met gevoelens was en dat er ook met mij rekening gehouden moest worden. Soms moet wannabee dad zich realiseren dat hij jou geestelijk kapot maakt. En als dat gebeurt... wie zorgt er dan full time voor het kind... hij? Wel nee, hij wil alleen de lusten en niet de lasten. Dit schrok in ieder geval mijn stalker dad wel af!

Ad

Reactie voor op de website?

15.3. Misschien een tip?

Wat ik ook geprobeerd heb en wat in ieder geval een poos heeft geholpen (ik doe alles om tijd te rekken, zodat mijn kind zo ongestoord mogelijk op kan groeien):

Met de vader afspreken dat hij het kind (voor jouw gemoedsrust, of omdat het kind hem niet gewend is) in bijzijn van iemand ziet, een vertrouwenspersoon, familie, of indoor speeltuin.

Ik leef met jullie mee, bezorgde moeders!

groetjes Ad

Reactie voor op de website?

15.4. Een slechte vader of liever geen vader?

Mijn verhaal ligt iets anders als de bovenstaande kwesties, maar ik weet me echt geen raad.

Ik werd ook onverwacht zwanger, ik was toen nog samen met de vader. Toen mijn zoontje 8 maanden oud was ging ik bij hem weg omdat hij een ontzetend opvliegend karakter heeft, waar ik niet meer tegen kon. Na die tijd was er een hele hoop getrek over een omgangsregeling. Hij wou wanneer hij dat wou z'n kind zien. Na 5 maanden worstelen hebben we nu een afspraak, dat mijn zoontje om het weekend 1 nacht bij zn vader gaat slapen.

Het liefst heb ik helemaal geen contact meer met hem omdat hij geen verantwoordelijkheidsgevoel heeft, hij reist zwart met de trein, heeft geen werk en doet voor zo ver ik weet soms criminele dingen (ik schaam me dood om dit te zeggen).

En nu weet ik dus niet meer wat ik moet doen, mijn kind beschermen tegen een slechte vader, of laten opgroeien zonder vader. Nu vroeg ik me dus af of iemand hier ervaring mee heeft? Dat zou me echt heel erg helpen!

Mirella

Reactie voor op de website?

15.5. Vader: Ik ben ten einde raad

Ik heb een probleem. Ik heb bijna 4 jaar geleden een zoontje gekregen met mijn ex. Nu is er vanaf het begin af aan al problemen met de omgang. Ze doet er alles aan om het mij zo moeilijk mogelijk te maken. Ik heb misschien 5x een normale omgang gehad toen hij nog heel klein was. Nu is het zelfs al zover dat ze mij (en mijn vader indirect ook) aan heeft geklaagd voor sexueel misbruik. Na onderzoek van de Raad bleek er niks aan de hand, ook de huisarts heeft dit verklaard.

Maar nu komt ze met veklaringen op de proppen dat de lerares van mijn zoontje iets gezegd zou hebben over mijn vader (die hij voor het laatst heeft gezien 1,5 jaar geleden). En mensen, nog iets, hij is NOOIT met mij of mijn vader alleen geweest. Dus er KAN GEWOONWEG niks gebeurd zijn.

Toch zegt de rechtbank: "dan maar geen omgang, dat is veiliger". Ik snap het punt van de rechtbank wel, maar dan denk ik anders, hij is nooit bij mij alleen geweest. Dus misschien moeten ze het wel in de richten van haar familie zoeken. Of (en daar is ze toe in staat) ze praat het hem allemaal aan, door maar vaak te zeggen dat "papa is stout, en opa is vies etc..."

Ik heb het nu maar kort geprobeerd uit te leggen. Ik weet het echt niet meer, iedereen heeft gewoon gelijk, een vrouw krijgt altijd haar gelijk als ze maar lang genoeg doordramt. (sorry dames)

Maar ben echt ten einde raad, ik heb mijn zoon inmiddels alweer 6 maanden niet gezien, en nu moet ik in een of ander omgangshuis gaan rondhangen wat ik eigenlijk vertik. Ik wil mijn zoon dolgraag zien, maar ik ben gewoon bang dat dat nooit normaal zal gaan gebeuren.

Wie maakt dit ook mee, en hoe los ik dit op. Want ik weiger om het bijltje erbij neer te gooien, want dat is precies wat ze wil.

Robbert

Reactie voor op de website?

15.6. Rechten biologische vader?

Bedankt voor de reacties, het steekt mij een hart onder de riem (of is het omgekeerd?).

Ik heb het contact met de vader nu definitief verbroken. Omdat hij zijn zoon niet heeft erkend is het voor mij juridisch gezien wat makkelijker. Maar nu begon ik me toch af te vragen of hij geen rechten heeft? Ik heb het geprobeerd te googlen maar kon er niks van vinden. Kan iemand mij dit misschien vertellen? Wat de rechten van een biologische vader zijn zonder erkenning?

Eerlijk gezegd denk ik dat hij te lamlendig is om naar een advocaat te gaan om zijn rechten aan te vechten. Maar, je weet maar nooit. En dan weet ik waar ik me op kan voorbereiden.

Ik vond het in ieder geval fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die deze beslissing heeft genomen. Ik heb het inderdaad ook dat ik met scheve ogen word aangekeken, maar ik voel diep van binnen dat dit de beste keuze is voor mijn zoontje en mij.

Ik heb een paar keer de politie gebeld om mijn ex bij mijn huis weg te laten halen en ben daarom nu ook verhuisd. Weliswaar binnen dezelfde stad maar hopelijk komt hij er niet achter. Zo, nu heb ik ook even mijn hart gelucht en dat lucht op. Bedankt.

Mirella

Reactie voor op de website?

15.7. Aan alle moeders

Vaak hoor je in de media dat moeders de vaders (ofwel juridisch of biologisch) de rechten het kind te zien ontzeggen. Maar het ligt uiteraard andersom, een kind heeft het recht met beide ouders om te gaan. Maar de meeste moeders kunnen heel goed inschatten waarom hun kind niet in een veilige situatie zou komen als ze de omgangsregeling zouden toestaan. Als je alle emotie(s) probeert los te laten, en enigszins twijfelt, sta dan voor je besluit.

Als je geen omgangsregeling wilt, doe het dan niet, anders zou de kinderbescherming kunnen roepen dat het kind 'familylife' heeft met de vader, en op grond daarvan wordt de omgangsregeling meestal gecontinueerd.

Maar een kind zal uiteraard vragen hebben over de vader (of andere ouder), probeer het uit te leggen als het kind ouder wordt en het meer kan begrijpen. Als het kind oud genoeg is en contact wil zoeken, laat het dan toe. Voor de moeders die ex-mannen hebben die geweldadig zijn, bescherm je kind, voor de moeders die hun kinderen in een onveilige situatie moeten brengen alleen voor een omgangsregeling, sta dit niet toe.

Heel veel sterkte. Een moeder.

Reactie voor op de website?

15.8. Vader wil kind bij mij weg halen

De vader van mijn zoon wil nu alles in werking stellen om hem bij mij weg te halen. Mijn zoontje is nu pas 5 jaar en heeft nooit samen met zijn vader gewoond, nadat hij geboren is en uit het ziekenhuis kwam, ben ik met hem ergens anders gaan wonen, dit allemaal uit bescherming voor hem, omdat mijn ex nogal agressief was. Nadat we uit elkaar zijn gegaan heb ik mijn zoontje om de week een paar uurtjes naar zijn vader laten gaan en dit is allemaal langzaam opgebouwd, nu gaat hij om het weekend van vrijdag tot zondag.

Maar ongeveer een week geleden belde mijn ex mij op en vertelde dat hij met hem op vakantie ging naar het buitenland 12 dagen en vond dat ik er verder niks mee te maken had, want hij mag gaan en staan met zoontje waar hij wil.

Nadat ik heb geprobeerd een fatsoenlijk gesprek met hem te voeren, dat ik het er niet mee eens ben en het veel te ver vind voor de eerste keer, is hij begonnen met telefonische bedreigingen (waarvan ik meteen aangifte gedaan heb) en deelde mede, dat hij er alles aan zou doen om het kind bij mij weg te halen, want ik ben een slechte moeder omdat ik sinds 1,5 jaar een nieuwe relatie heb, wat heel goed klikt ook met mijn zoontje. En mijn zoontje zou altijd als hij mijn mijn ex is zeggen dat hij bij hem wil wonen.

Maarja kinderen vertellen veel, zo vertelt hij dat bij mij natuurlijk ook alleen dan andersom.

Ik ben ten einde raad en weet echt niet meer wat ik moet doen. Het heeft me behoorlijk geraakt Ik heb geen omgangsregeling vastliggen, maar weet ook niet wat ik nu verder moet doen.

gr. Chantal

Reactie voor op de website?

15.9. Bezorgde moeder

Ja ken t allemaal wat hier staat. Kreeg vandaag een brief van de rechtbank. Na 6 jaar zijn dochter niet gezien te hebben, wil meneeer een omgangsregeling. Mijn dochter is inmiddels bijna 8 jaar. Hij is opvliegerig en agressief.

Hij heeft een verzoek gedaan voor een omgangsregeling. Wie heeft er advies?

Lisa

Reactie voor op de website?

15.10. Reactie op Mirella: rechten biologische vader zonder erkenning

Zelf zit ik in de situatie dat ik nog steeds zwanger ben. 36 weken. Van de 26 weken dat ik weet dat ik zwanger ben, heb ik 21 weken geen contact gehad, en 5 weken nauwelijks contact. Ik heb dan ook geweigerd om vaderschap te erkennen wegens gebrek aan interesse. Omdat ik dezelfde angst heb als jij, kan een vader iets ondernemen, heb ik verschillende juridische instanties geraadpleegd. (juridisch loket is een goed begin), ben ik naar mijn gemeente geweest voor informatie en heb ik mijn rechtsbijstand geinformeerd.

Alle instanties komen met hetzelfde antwoord: een biologische vader zonder erkenning kan eigenlijk helemaal niets in Nederland. Een vader kan namelijk geen vaderschapstest aanvragen. Dit in tegenstelling tot de moeder. Wel zou een vader naar een rechtbank kunnen stappen om een vaderschapstest te eisen omdat hij kan aantonen dat de moeder niet voor het kind kan zorgen. Het is dan aan de rechter om te bepalen. Na de vaderschapstest, zou hij weer naar een rechter moeten om het kind te erkennen. Een rechter houdt dan rekening met 3 factoren.

 1. heeft de vader gepaste woonruimte,
 2. kan hij aan zijn plichten voldoen (denk aan alimentatie)
 3. is het in het belang van het kind dat de vader het kind erkent.
Nadat een rechter dan een erkenning zou eisen van moeders kant, zou de vader een derde keer naar een rechter moeten om een omgangsregeling te bepalen.

Het is echter in Nederland zo dat vrijwel geen enkele rechter de eerste stap zal uitvoeren. Dit wil niet zeggen dat er geen kans bestaat!

In mijn geval zit ik redelijk zeker dat de vader gen rechten krijgt. Hij heeft geen werk, hij woont bij zijn ouders, hij heeft een berg schulden en de afstand tot het kind bedraagt meer dan 150 kilometer.

Het lijkt me echter verstandig dat je je situatie beschrijft aan bijv. het juridisch loket, welke gratisch juridisch advies verlenen. Zij kunnen jouw situatie inschatten en je een gericht antwoord geven.

Ik hoop dat ik iemand hiermee geholpen heb, ook ik heb me wezenloos gezocht naar antwoorden.

succes,

een anonieme moeder in spe

Reactie voor op de website?

15.11. Wel of geen vader?

Ik zit in een soortgelijke situatie. Ik heb een dochter van 6 en haar vader en ik zijn sinds 3 jaar uit elkaar. Hij heeft haar nooit erkend, maar heeft wel altijd een omgangsregeling gehad. Buiten het feit dat hij dus juridisch gezien niet haar vader is, heeft hij ook nooit iets betaald. Af en toe een cadeautje en verder een hoop niet nagekomen beloftes.

Na 3 jaar ben ik het meer dan zat en heb ik alimentatie geëist. Hij is hier heel boos om, en weigert te betalen. Toch zal hij wel moeten, de rechter stelt mij in het gelijk. Ik begrijp niet dat hij hier boos om is! Het is heel normaal om een bedrage te leveren aan de opvoeding van je eigen kind. Ziet hij dus anders. Meneer heeft een volledige baan, verdient redelijk goed en woont bij zijn moeder. Heeft dus geen vaste lasten. En toch ook geen geld voor zn dochtertje.

Nu is hij me aan het pesten. Bedreigt me telefonisch. Brengt haar te laat thuis, heeft een ander mobiel nummer die hij niet wil geven. Ik eis van hem dat hij bereikbaar is als mijn dochter bij hem is en heb ook gezegd dat hij haar best mag zien maar niet meer mee mag nemen zolang ik dat nummer niet heb. Ook laat hij haar alleen thuis als hij boodschappen doet. Ik lig daar wakker van en kan hem kennelijk niet vertrouwen.

Ze gaat er dus niet meer heen voorlopig. Als het aan mij ligt nooit meer, maar ik durf geen keuze te maken voor haar. Ze gaat er niet graag naartoe, maar als ze hem een tijdje niet ziet mist ze hem en wil ze er juist wél naartoe. Zit met mn handen in het haar. Wie heeft er een tip voor me?

Jootje

Reactie voor op de website?

15.12. Bezorgde mama

Ik ben moe erg moe van steeds naar het gerecht te moeten voor de man die na 2 jaar nu mijn zoon erkend heeft. Ook al is dit een juridisch papiertje, het opent wel een aantal deuren. Mijn dochter en ik, toen zwanger, zijn op straat gezet. Mijn zoon heeft hem nog nooit gezien. Nu dus die erkenning en wachten wanneer er omgang plaatsvindt. Mijn advocaat zegt dat dit wel 4 jaar kan duren. Maar wie heeft er echt ervaring mee? Wie kan mij vertellen wat ik kan verwachten als ik naar de raad voor kinderbescherming moet? Ik ben zo wanhopig!! Wij wonen nu nog op een beveiligd adres, maar voor hoelang nog?

HELP aub wie kan mij helpen?

een mama

Reactie voor op de website?

15.13. Voor bezorgde mama

Nu mama, wees niet al te ongerust.. als jij goed voor je kinderen zorgt, alle hulp kan accepteren die wordt aangeboden, dan zal de kinderbescherming met je meedenken. Wees niet bang voor een onderzoek. Het is tegenwoordig niet zo dat ze je kinderen meteen meenemen.

Wees wel beducht op het feit dat jij verantwoordelijk bent voor je kinderen. Jij bent de enige die ze moet waarborgen, liefde geven, en sla geen hulp af als je het kunt krijgen. Bij de kinderbescherming (Rechtbank) is er een zogeheten B.O.R. groep. Deze groep mensen screent de vaders met hun kinderen mits er een omgangsregeling zou zijn.

Wees open en eerlijk, niet bang, je weet voor jezelf hoe je met je kinderen omgaat. Geniet van het feit dat de kinderbescherming er ook is voor jou, en vraag hulp bij al die moeilijke vraagstukken waar je voor staat.

Sterkte............
Groet, Marijke

Reactie voor op de website?

15.14. Voor vader ten einde raad

Best moeilijk, en inderdaad vrouwen hebben in de meeste gevallen het recht bij de rechter. Als zo'n omgangshuis goed is kan de omgang in positieve zin beter worden en kun je eindelijk laten zien wat je waard bent in omgang met je kind. Dan kan je ex, moeder, haar verhaal geen bijstand geven. Ik heb iets dergelijks andersom dan meegemaakt, tegenwerking van omgang is super moeilijk, bijna niet om te turnen. Sterkte voor je.

Marijke

Reactie voor op de website?

15.15. Beetje luchtiger maken.

Bekijk het voor de gein eens van een geheel andere kant. Tegenwoordig zijn twee hypewoorden belangrijk: de rechten van de vader en het belang van het kind. Wat in het belang van het kind is, daar valt natuurlijk eindeloos over te discussieren. Maar de meeste vaders laten niet met zich spotten.

De beste oplossing in jullie geval is de kinderen permanent bij de vader te laten wonen. Dat bespaart je jaren van rechtszaken, geld, energie, bescherming zoeken voor jezelf enzovoort. Vader kan de verantwoording toch niet aan, anders was hij wel bij je gebleven. Daarom komen de meeste vaders pas met hun rechten op de proppen als er een nieuwe vriendin in het spel is. Zo'n vrouw wil meestal dolgraag voor zijn kind zorgen.

Vaak is zij ook een beetje bang dat hij naar jou teruggaat. Uiteraard is dit volledig in conflict met je moederinstinct, maar ga eens voor jezelf na hoeveel jaren van onrust en beperking je tegemoet gaat. Het kan ook makkelijker, maar daar moet je wel hard genoeg voor zijn. Vind je wat ik schrijf echt helemaal niks dan hoop ik in ieder geval dat je het probleem wat minder groot kunt maken.

Bracha

Reactie voor op de website?

15.16. Vader leren kennen

Hallo,

Ik heb het jaren geleden na mijn scheiding, heel anders bekeken. De vader toonde ook geen belang in de kinderen, woonde op een kamertje, zorgde slecht voor zichzelf, smeet met geld, vooral in het nachtleven en vrouwen, maar wilde geen alimentatie betalen. Maar ik vond dat mijn kinderen het recht hadden om hun vader te leren kennen en een band met hem op te bouwen, hoe slecht hij zijn eigen leven op dat moment ook voor elkaar had. Ook om te voorkomen dat de kinderen er later problemen mee zouden krijgen. Vroeg of laat willen ze hem leren kennen. En dan hebben ze het gevoel dat ze misschien partij moeten kiezen.

Dus ik heb hem min of meer de zorg voor de kinderen af en toe opgedrongen. Er blind op vertrouwend dat hij niets zou doen wat schadelijk voor hen zou zijn. Het heeft jaren geduurd maar uiteindelijk kreeg hij zijn leven op orde, keurige vriendin, nieuwe baan, huisje. De kinderen hebben dat allemaal meegemaakt van dichtbij en horen er die twee weekenden per maand gewoon bij. Ze houden van hem, ondanks dat slechte begin en dat komt omdat ze van mij van hem mochten houden, hoe slecht of goed het ook met hem ging. Ze hoeven hem later geen verwijten te maken of op te zoeken of zich af te vragen waarom alles zo gelopen is en waarom hun vader niet van hen hield.

Groetjes, Sandra.

Reactie voor op de website?

15.17. Reactie op moeder in spe

Ik weet niet van welke datum jouw stuk dateert, maar ik zit zo ongeveer in hetzelfde schuitje.Na 2 maanden zwangerschap is de relatie met de vader op vervelende manier beeindigd. We hadden/hebben niets vastgelegd. Hij komt uit Afrika, zijn papieren waren net rond, die lopen nu dus gevaar, m.a.g. dat hij er waarschijnlijk alles aan zal doen om rechten te ontlenen aan het kindje (dat een dezer dagen geboren wordt.

Ik zit niet te wachten op een rechtzaak rondom zijn vaderschap, vertrouw hem voor geen cent en zie er best tegenop wat me allemaal nog te wachten kan staan. Hij is als een kat in het nauw, zal proberen wat er te proberen valt en is niet eerlijk in wat hij beloofd en zegt. Moeilijk hoor, maar fijn om te lezen dat een vader die het kind niet erkend heeft weinig rechten heeft.

Mirjam

Reactie voor op de website?

15.18. Omgangsregeling voor kind of vader

Ik heb een kind uit een verbroken relatie. Mijn ex vriend heb ik in alle mogelijke wijze een zo goed mogelijk contact laten houden met mijn dochtertje. Maar omdat vader nu een nieuwe relatie heeft wilde hij mijn dochter bij hem laten slapen voor een nachtje maar ik was er helemaal niet aan toe. Ik heb mijn dochter s avonds weer opgehaald ik kon het niet over mijn hart verkrijgen dat ze daar sliep, omdat ik mijn ex niet heb laten erkennen omdat hij tijdens min zwangerschap totaal geen interesse te hebben getoont en mij te hebben vernederd en gekleineerd wil hij nu in een keer vader en moedertje spelen met zijn nieuwe vriendin.

Ik heb een brief van zijn advocaat gekregen waarin hij vraagt om erkenning en een omgangsregeling. Ik ben er helemaal van overstuur, ik weet niet meer wat me te wachten staat. Wie o wie kan mijn helpen, ik wil mijn kind niet aan iemand toevertrouwen die alles wil krijgen wat hij ziet om te laten zien hoe sterk hij wel niet is.

wanhopige moeder

Reactie voor op de website?

15.19. Omgangsregeling als ex in continuedienst werkt

Mijn probleem is het volgende: ik heb 3 kinderen met mijn ex en wil graag een omgangregeling voor de kinderen, zij hebben hier tenslotte ook niet om gevraagd, en ik wil graag dat ze hun vader blijven zien. Maar een weekend om de week en de helft van de vakanties gaat zo moeilijk met zijn rooster, er zit geen regelmaat in. Hoe doen anderen dat in deze situatie? Ik ben toch niet de enige waarvan de ex onregelmatige diensten werkt.

Esther

Reactie voor op de website?

15.20. Maak je niet teveel zorgen

Hoi Mirjam. Mijn gegevens zijn van afgelopen zomer en dus zeer recent. Mijn baby is laat augustus geboren en de eerste melding van zijn advocaat kwam al binnen. Blijkbaar weet meneer advocaat ook dat het een vrijwel onbegonnen zaak is, aangezien hij in zijn schrijven stelt dat ik maar ter goede vrede accoord moet gaan met de gestelde eisen omdat er anders een rechtzaak volgt.

Na een brief van mijn advocaat kreeg ik 2 weken terug het bericht dat de vader voor nu afziet van de eis.

Maak je dus niet al te veel zorgen! De vader moet een ijzersterke wil hebben, een super uithoudings vermogen en een nog hogere dosis geluk aan zijn zijde.

Groetjes. een kersverse moeder

Reactie voor op de website?

15.21. Continuedienst ex-man

Hallo Esther

Ik heb sinds kort internet en kwam deze site tegen. Ik wil op allerlei onderwerpen reageren en soms moet je speciaal inloggen enz. Het gaat me niet gemakkelijk af, maar goed ik wil het weer proberen, misschien komt dit wel nooit aan.

Zelf ben ik een alleenstaande moeder met kinderen, waarvan mijn ex-man onregelmatige diensten draait. Hij heeft een nieuw gezin opgebouwd. Om de weekend gaan ze erheen. Als ze beiden moeten werken dan slaan ze over of ze gaan een weekend later. In de grote vakantie gaan ze 2 keer een week.

Zelf werk ik niet dus ik kan me het beste aanpassen. In het begin van de scheiding, nu bijna 7 jaar geleden, ging alles veel rommeliger, na een paar jaar werd het wat regelmatiger. Allebei hebben ze wisselende diensten en 2 kinderen. Hoe minder je er boos over maakt , hoe beter voor je zelf, maar ook ik kan dat niet altijd natuurlijk.

De laatste zomervakantie was een beetje een teleurstelling, want de jongens konden toen niet en mochten in de herfstvakantie, maar als kinderen op het voortgezet onderwijs zitten, dan hebben ze 8 weken vrij. Dan heb je het wel eventjes gehad na de vakantie. Ik ben ook niet op vakantie geweest, dus dan duurt het wel lang. Ik hoop dat je deze brief niet te lang en te verwarrend vind.

met vriendelijke groeten, Elma

Reactie voor op de website?

15.22. Geweldig zoals Sandra met haar ex omgaat!

Hoi Sandra,

Mijn complimenten voor jouw verhaal! Waren er maar meer van dit soort moeders! Een vader is nu eenmaal geen moeder, ofwel zij hebben andere gedachten en doen het niet altijd zoals wij (vrouwen, moeders) dat zouden willen. Maar ik weet wel dat ze negen van de tien keer ontzettend veel van hun kind houden en ook hun best doen!

Groeten, Wendy

Reactie voor op de website?

15.23. Alleen excuus om alleen verder te gaan

Ik vind het leven zo krom. Je hoort alleen maar dat de vader slecht is en onveilig situaties. Nu kan ik jullie vertellen dat niet alle mannen zo zijn. Waren de mannen ook zo slecht tijdens de conceptie (verwekken van je kind)?

Mijn broer wil graag zijn kind mee opvoeden, maar zij was slordig met de pil. Ze is van het mormoons geloof, ongehuwd, bang voor haar ouders. Ze heeft maar besloten om hem niet te erkennen als vader. Ze heeft de relatie onverwacht verbroken, zomaar zonder enig aanleiding. Beide zijn ze in de 20 jaar.

Ik wil er alleen maar mee zeggen: pas op wat voor advies je geeft. Er zijn ook vrouwen die jullie verhaal opnoemen als excuus om de vader af te schrikken. Mocht de vader echt zo'n ramp zijn, dan is het terecht dat er via de rechter een eind komt aan het bezoekrecht.

Maar ik denk dat de meeste vrouwen het alleen om de alimentatie gaat, en dat de liefde gewoon is doodgebloed, en alles een excuus is om zo alleen verder te gaan.

een boze a.s tante

Reactie voor op de website?

15.24. Boos

Als je zoiets neerzet, wees dan ook zo groot om je naam erbij te zetten! Er zijn genoeg vaders die er een zooitje van maken, dat zie ik in de opvang waar ik woon! Persoonlijk mocht ik idd onrechtmatig mijn vader weinig zien en daarom doe ik er alles aan om te zorgen dat mijn kinderen een goede band met hun vader behouden.

Maar deze jongen heeft totaal geen interesse in zijn kinderen en is meer bezig met zichzelf. Hij haal ze te laat of niet op, speelt nauwelijks met ze maar plant ze gewoon voor de tv en ze krijgen het hele weekend dezelfde kleren (jaja ook ondergoed en sokken) aan! Iedereen heeft kritiek op moeders, maar wij worden gecontroleerd. Wie controleert hen?

Wat ik wil zeggen is dat je niet iedere moeder over 1 kam moet scheren wat vaders betreft. En dat echt niet alle vaders lieve brave jongens zijn!

Tamara

Reactie voor op de website?

15.25. Twee kanten

Hallo aanstaande tante,

Er zijn vele verhalen over dit onderwerp. Ik zit in eenzelfde situatie met een gestoorde verwekker. En ja hij gestoord toen het kind verwekt werd ook. Maar goed, mijn fout hoeft niet ten koste te gaan van de veiligheid van mijn zoon? Of moet hij gestraft worden omdat ik toen een roze rbil op had? Eigen schuld dikke bult?

Ook zijn er vaders die goed waren voor hun kids en nu de relatie verbroken is de moeder geen omgang meer wil om wat voor reden dan ook met allerlei leugens. Er word veel misbruik van gemaakt. OOk door moeders. Maar dat neemt niet weg dat de dames onder ons met een gstoorde ex partner en een kind of kinderen het recht niet meer hebben hun kind te beschermen. Zullen we ervan uitgaan dat de leugenaars en leugenaressen niet hier zitten? Of zitten we hier in de rechtzaal?

Dames en heren die de dupe zijn van De Raad en de rechtbank: Succes!

Een bezorgde moeder die Mascha heet

Reactie voor op de website?

15.26. Luchtiger maken?

Voor luchtige onderwerpen moet je misschien bij een andere rubriek zijn? Dit gaat om je kind(eren) Als je eenmaal bevallen bent, is dat je leven, je doel in het leven. Dus nee je gat ze niet langs het kanaal zetten als ze niet kunnen zwemmen, je geeft ze geen rattengif te eten, je laat ze niet alleen naar school gaan als ze 5 zijn en ook hou je ze weg van mensen met kwade bedoelingen en vaders zonder verantwoordelijkheidsgevoel of een gezond verstand.

Das niet luchtig. Een ouder zijn van een kind is niet luchtig. Als je dat luchtig opvat moet je gesteriliseerd worden of gecastreerd...

Moeder met moedergevoel

Reactie voor op de website?

15.27. Eigen reactie

Hierbij in t kort even mijn eigen verhaal. Ik ben een 34 en vader van een tweeling van anderhalf. Mijn relatie met mijn ex liep stuk toen de kinderen 7 maanden waren. Dit door grove misverstanden en fouten zowel van mezelf als van haar kant ,ik zal mezelf niet schoon praten want ben in deze relatie vreemd gegaan en koos voor het uitgeven van geld enz enz. Na het nog zo'n 3 jaar te hebben geprobeerd, liep het stuk op een moment dat de jongens dus 7 maanden waren.

Ik was echt blij met de kinderen en ben er stapelgek op, maar koos voor een ander leven, samen met een nieuwe vriendin. Nu zie ik de kinderen niet meer en mag dat ook niet van mijn ex! Ik mag ze 3 uur per week opzoeken bij haar thuis, wat ik dus niet kan vanwege het feit dat we dan alleen nog maar ruzie hebben hebben over van alles en nog wat. Mijn ex blijft pertinent weigeren om de kinderen mee te geven en geeft hiervoor allerlei redenen, zoals: ik ben vreemdgegaan, kan niet voor de kinderen zorgen, moet een eensgezinwoning hebben voor de kinderen enz enz.

Tijdens de rechtzitting werd ons meegedeeld dat we in gesprek moesten gaan [verplicht] om alles uit te praten. Dit is door mijn ex stopgezet. Nu komt het opnieuw voor, over zo'n 6 weken, en dan hoop ik eindelijk mn kinderen weer normaal te kunnen zien.

Ik wil hiermee maar zeggen dat je wel uit elkaar kunt gaan en elkaar van alles kunt verwijten, maar je kunt elkaar [op uitzonderingen na] nooit de kinderen ontzien, althans dat is mijn mening. Ook al moet dat in het bijzijn van ouders, schoonouders of wie dan ook. Maar je hebt recht op je kinderen.

mvg, een papa

Reactie voor op de website?

15.28. Ook een bezorgde moeder

Ik heb ook problemen met mijn ex misschien zelf anders dan de rest hier. Ik ben gescheiden moeder van twee kids. Al die tijd heeft de vader ingestemd met het feit dat hij de kinderen elk weekend heeft, maar nu wil hij ze doordeweeks hebben omdat hij nu een vriendin heeft en alles dus veranderd is. Hij verwacht van mij dat dat dus ok is, en dat ZIJ dan maar voor hun gaat zorgen! Hij is bezig met schuldhulp en zn vriendin heeft ook nog twee kinderen.

Yvette

Reactie voor op de website?

15.29. Ook een bezorgde moeder

Ik zit in een soort gelijke situatie. Ben nu twee weken verwijderd van de bevalling. En toen ik een paar maanden zwanger was, heeft mijn ex me de deur gewezen. Toen wist ik niet wat ik moest doen, maar door veel informatie in te winnen bij het juridisch loket (dit jaar) waar ze me zeiden (omdat hij het kind niet erkend heeft) hij alleen bij de rechter erkenning kan afdwingen, maar dat de moeder daar toch echt toestemming voor zou moeten geven en een handtekening voor moet zetten. wil zei dit niet dan staat de vader buitenspel.

Ik heb dan ook een aantal dingen die meespelen: losse handjes, drugs gebruik e.d. Het lijkt me niet normaal voor een kleintje om daarin op te groeien. Ik heb mijn standpunt ingenomen. Zelfs bij de gemeente en bij de verloskundige zegt men dat ik er goed aan doe om het zo te laten.

groetjes Sanne

Reactie voor op de website?

15.30. Geen vader of een slechte vader

Ik zit in hetzelfde schuitje als jij. En ik kan je verzekeren dat het véél gemakkelijker is alleen een kind op te voeden dan met een tweede persoon, die het kind toch maar gebruikt om ons te treffen. Een slechte vader vertraagt de ontwikkeling van het kind en hij doet er alles voor zodat het kind later zijn studies afbreekt, omdat hij geen alimentatie meer moet betalen.

Ik ben reeds 5 jaar aan het vechten tegen de slechte intenties van mijn ex en.... tegen het systeem, want het wordt ons verplicht! De ganse rompslomp ivm identiteitskaarten, die men niet meer terugziet,beslissingen over school en andere activiteiten wordt als spel gebruikt tegen de moeders om ons financieel te breken.

Dus, als ik je een goede raad mag geven: verzet er U met man en macht tegen!! Een rolpatroon, die een vader zou moeten zijn,kan dan door jou aangeduid worden, en geloof me, daar hebben ze véél méér aan.

Pat

Reactie voor op de website?

15.31. HELP Bezorgde Moeders!

Beste bezorgde moeders,

sinds begin juli 2007 is er een website ingericht speciaal door en voor moeders en kinderen die in jullie situatie verkeren: www.bezorgdemoeders.nl

We willen een platform bieden voor moeders (of primair zorgende (stief)vaders met dezelfde problematiek) en kinderen die problemen hebben met omgangsregelingen met de ex-partner/vader na echtscheiding.

We willen met klem protesteren tegen de huidige, maar ook vooral de nieuwe wetgeving omtrent gelijkwaardig/voortgezet ouderschap die onze posite nog onzekerder maakt. De nieuwe wetgeving is nog niet goedgekeurd door de Eerste Kamer, dus help ons protesteren! Kijk op www.bezorgdemoeders.nl, teken de petitie, plaats (anoniem) je verhaal en zegt het voort. We zijn met veel meer dan je denkt!

Reactie voor op de website?

15.32. na 5 jaar wil hij omgang

Goeiemorgen bezorgde moeders,

Mijn situatie is ongeveer van dezelfde aard maar dan weer anders, mijn ex wil na 5 jaar geen omgang te hebben gehad weer omgang met zijn dochtertje terwijl mijn dochtertje dit absoluut niet wil er is iemand in mijn leven die zij nu ziet als haar vader en wil geen andere papa. Ook heeft zij al heel veel meegemaakt en zou alleen maar verwarrend werken voor haar als er nu ineens iemand op de stoep staat die zegt ook haar vader te zijn die ineens omgang wil zijn huidige ex die inmiddels ook al een kindje van 1,5 heeft is ook bang voor hem en inmiddels ook ver verhuisd voor hem om haar kindje te beschermen. Zij heeft met mij contact gezocht om zo de ervaringen over hem uit te wisselen het is een erg aggressief mannetje die alleen maar aan zichzelf denkt en totaal niet nadenkt wat hij de kinderen aandoet. Maar zijn er moeders die hier ervaring mee hebben in december moet ik naar de rechtbank omdat hij die omgangsregeling wil terwijl zij dit absoluut niet wil zij heeft ook naar hem geroepen jij bent mijn papa niet. Please alle hulp en tips zijn welkom ben ten einde raad. groetjes anita

Reactie voor op de website?

15.33. Vaderschapstest

Bij mij is het net andersom. 9 maand geleden ben ik van mijn vriend weg gegaan, het klikte gewoon niet. Ik mag zeker niet zeggen dat hij agressief was of niet verstandig. Integendeel, maar als je iemand niet meer graag ziet, ik bedoel niet meer zo graag voor een relatie, dan is het beter dit te beeindigen.

Mijn ex heeft uit zijn vorige relatie al een dochter en ik weet dat hij heel goed met haar is. Hij doet er alles voor, is een hard werkende papa en belt haar dagelijks en ziet haar ook zeer vaak. Dus niks op aan te merken. Als wij nog een koppel waren wou hij zo graag nog een kindje. Ik heb tien jaar geleden een accident gehad en kon daardoor heel moeilijk zwanger geraken dus ik nam al tien jaar geen pil meer. 1 maand na dat we uit elkaar waren was ik zwanger... gemengde gevoelens natuurlijk IK BEN ZWANGER. Maar wat nu? Het was een droom die voor mij uitkwam.

Ik stuurde hem een sms en kreeg de reactie: als we niet samen kunnen zijn heb ik niks met uw kind te maken. Serieus hard! Ik ben in mijn ganse zwangerschap niet gestopt met hem te contacteren. Elke keer bij mijn onderzoek stuurde ik een mail of sms met echo en wat uitleg. Toen ik in de 7de maand te horen kreeg dat het een keizersnede zou worden, vroeg ik hem via mail of hij niet wou meekomen. Tis tenslotte onze baby! Geen reactie.

Ik deed dat wat ik dacht dat het beste is. Ik ben een advocaat gaan opzoeken. Deze stuurde een brief naar mijn ex waarop hij dan ook snel een terug kreeg van zijn advocaat waarin stond dat hij geen contact met mij wenst, geen relatie of sexueel contact gehad te hebben met me. Ik kan je zeggen, als je zoiets te horen krijgt is het wel vernederend :(

Na de geboorte stuur ik hem dan de doopsuiker-geboortekaartje en fotokes van onze kleine Phaedra (nu twee maand oud). Geen reactie. Tot dan een paar dagen geleden weer een brief in de bus dat hij me aanklaagt wegens stalken.

Cin

Reactie voor op de website?

15.34. Reactie en adviesvraag op Mirella

Beste Mirella e.a., ik zit in een soortgelijke situatie. Mijn dochter van nu 9,5 maand is wel erkend door haar vader. De vader in kwestie heeft mij echter in de relatie geestelijk mishandeld en hij is aan cocaine verslaafd. Ik weet dat hij van Merel houdt, maar de manier waarop hij met mij omging (en nu nog steeds probeert) geeft mij grote angst. Ook probeert hij mij steeds te manipuleren en is hij heel wisselvallig, ik krijg steeds smsjes van hem wat gaat van 'ik mis je en ik wil je terug' tot 'jij maakt mij geestelijk kapot ik zit aan de antidepresiva en andere medicatie zodat ik mezelf niks aandoe'.

Ik weet niet wat ik van hem kan verwachten. Dat is toch een gegronde reden om geen omgang te vertrouwen toch? We zijn nu 4 maanden uit elkaar en hij heeft tot nu toe 0,0 verantwoordelijkheid getoond! Hij heeft het hele huis leegehaald (op Merels spullen na) omdat hij vond dat dat van hem was. En hij heeft mij en zijn dochter met niks achtergelaten. Ook heeft hij een huurschuld achtergelaten, wat nog steeds niet opgelost is. door hem dreig ik nu zelfs mijn huis uitgezet te worden. Hij werkt mij met alles tegen en blijft ondanks mijn verzoeken om dat niet te doen steeds weer proberen contact met mij te houden.

Ik zit in een hele erge k*t-situatie nu dus, en aan de ene kant zou ik wel omgang toe willen staan, want ik denk wel dat hij van haar houdt, maar iedereen raadt het mij af. En ik vind het heel moeilijk te bepalen wat nou het beste voor mijn dochter is.

groetjes van een bange moeder

Reactie voor op de website?

15.35. Geen erkenning geen rechten

Ik heb hetzelfde probleem maar ik ben nu nog zwanger, de verwekker van mijn kind geloofde niet dat ik zwanger was van hem en hij heeft zich tijdens de zwangerschap weinig tot niks van zijn toekomstige zoon aangetrokken. Nu heb ik besloten om hem de kleine NIET te laten erkennen omdat hij dan TOTAAL GEEN RECHTEN heeft, maar dus ook geen plichten. Ik kan dus nooit aan hem om een financiele bijdrage vragen (wat hij nooit kan betalen omdat hij feesten en stappen en drugs gebruiken belangrijker vindt). HIj zit tot aan zijn nek toe in de schulden maar kan nog wel elk weekend cocaine snuiven en weet ik wat hij nog meer allemaal gebruikt.

Met die reden ben ik nu al naar een advokaat gestapt en er nu dus al voor gezorgd dat hij MIJN kind dus nooit kan en mag erkennen.

Ik heb borderliner persoonlijkheids stoornissen en ondanks mijn ziekte kan en mag hij dus de kleine nooit bij mij weghalen.

Karen

Reactie voor op de website?

15.36. Erkenning

Hallo, ik heb een zoontje van 2 en half jaar. Ik ben met haar sinds 2001. Maar 3 weken geleden is zij met een ander gegaan. Ik heb altijd mijn kind goed verzorgd. Hij kwam nooit wat tekort. Maar nu mag ik sinds 10 dagen mijn kind niet meer zien, terwijl ik altijd een goede vader ben geweest en nog steeds een goede vader ben. Wat kan ik doen om mijn zoontje te erkennen? Zij wou dat nooit doen. Ik voel me echt goed gebruikt door haar. Terwijl ze ook stiekem zwanger was en ik het pas na een maand van haar hoorde dat ze zwanger was. Maar toch heb ik het gelijk geaccepteerd. Maar wat krijg ik terug, stank voor dank. Ik voel me echt gebruikt door haar, terwijl ik er altijd was voor hun. Hoe kan ik alsnog mijn zoontje zien en erkennen? Aub help mij, ik mis mijn zoontje heel veel.

Khalid

Reactie voor op de website?

15.37. Kind onder druk zetten

Ik zou graag wat advies over het volgende willen. Heb een aantal jaren samen gewoond met de vader van mijn dochter die nu 6 jaar is. Toen ze 4 jaar was is hij weggegaan. Binnen een week had hij toen al een huis geregeld. Ik ben al 2 keer naar een advocaat gegaan om dingen op papier te zetten. Alles moet maar hoe hij het wil, maar met de opvoeding bemoeit hij zich niet. Altijd commentaar op alles. Vorige week vertelde hij nog dat hij mijn dochter af wil pakken omdat ik te weinig dingen onderneem met haar. Ik weet dat ik een goede moeder ben, hij is mij geestelijk aan het pesten.

Nu komt mijn dochter vaak thuis met uitspraken van als ik 12 jaar ben mag ik kiezen bij wie ik wil wonen. En van papa mag ik dat niet zeggen, is ons geheim. Nu zie ik het al gebeuren wat hij in de toekomst wil gaan doen. Ik word hier heel onzeker en bang van.

Nu wil ik vragen wat ik allemaal kan verwachten en waar zo kinderrechter naar kijkt. Hij is er nu al mee bezig om haar om te praten. Lekker omkopen met dure kadootjes. Waar kijkt zo kinderechter allemaal naar? Hij ziet haar 2x per 14 dagen en voor de rest hoor ik hem nooit. Hij wilde maar 3 weken vakantie per jaar, op papier dan kon ik hem niet verplichten om alle vakanties 50/50 te doen. Hij doet dit om me te pesten.

Gebeurt het vaak dat een rechter het kind toch aan de vader toe wijst? Zou graag wat advies willen voor de toekomst.

Een ongeruste moeder

Reactie voor op de website?

15.38. Zwanger van je Ex

Als alleenstaande moeder ben ik 10 jr later wéér zwanger geworden. Nooit een relatie gehad met de verwekker, maar er was altijd wél een klik. Omdat we gewoon te ver uit elkaar wonen en onze levens niet erg overeenkwamen hebben we besloten er niet aan te beginnen.

Maar ja, dan blijkt opeens dat ik 2,5 mnd zwanger ben. Totaal niet gepland, maar nu, heb hem inmiddels ingelicht, en aangezien ik al een zoon heb zonder vader is dit voor mij extra moeilijk. Een relatie wil ik dan ook niet met hem. Maar ik wil deze keer wel dat het kind het recht krijgt zijn vader te leren kennen. Hij heeft al een zoon uit een eerder huwelijk en daar heeft hij voor gevochten en deelt daar nu co-ouderschap mee.

Hij vertelde dat hij niet een vader kan zijn als hij het kind zo weinig ziet, maar ik wil best meewerken aan alles, maar het lijkt er gewoon op dat hij het niet ziet zitten en dat ik wederom in het zelfde schuitje zit. Een vadertest wil hij als het kind er is, kan ik dan nav de uitslag hem verplichten tot zijn rechten en plichten?

En wat moet ik, als alleenstaande moeder van een zoon van 9? Mijn zoon kent zijn vader ook niet, en gaat daar enorm goed mee om, hij ziet hem dan ook als zaadverwekker en méér niet, maar ik vind het wél enorm triest dat ondanks iets niet gepland is, iemand zomaar van zijn verantwoordelijkheden wegloopt. Wegloopt van zijn eigen kind, Ik vraag géén relatie met hem, ik vraag een vader voor het kind.

Wat kan ik en wat is wijsheid?

Irene

Reactie voor op de website?

15.39. Re: zwanger van je ex

Je vertelt dat je geen relatie wil met de vader van je kind. Natuurlijk moet je nu nog ongeboren kind later het recht krijgen om zijn vader te leren kennen. Maar een vader zijn betekent wel die verantwoordelijkheid op zich nemen en dat ziet hij niet zitten. Jullie zijn allebei veantwoordelijk.

Wat wil jij? Wil jij het kindje houden? Wat verwacht je, dat hij om de week voor hem zorgt of af en toe zijn neus laat zien? Of wil hij alleen de kosten dragen maar verder niets?

Je hebt al een zoon van 9 die dondersgoed in de gaten heeft hoe het zit. Zou triest zijn voor hem dat zijn broertje - zusje wel een vader dan wel op afstand heeft en hij niet. Hoe ga je daar dan mee om?

Tja en wat is wijsheid in dit geval? Ik zou het niet weten, maar ik wens je alle wijsheid toe de komende tijd.

Reactie voor op de website?

15.40. Rechten of plichten?

Hallo Allemaal,

Ik heb een probleem waar ik niet uitkom. Mijn ex heeft na de scheiding een normale omgangsregeling met de kinderen gekregen; om het weekend, de helft van de vakanties en hij betaald ook netjes alimentatie.

Maar hij verwaarloost de kinderen als die bij hem zijn. Ze zitten de hele dag voor de tv, hij doet niets leuks met ze en hij en zijn vriendin roken stevig door, terwijl de jongste astma lijkt te ontwikkelen. Hij haalt ze zo laat mogelijk op en wil ze zo vroeg mogelijk lozen, en zoekt allerlei uitvluchten voor de vakanties (afgelopen zomer heeft hij zijn kinderen maar 1, ipv 3 weken gehad, want zijn vriendin heeft reuma en wegens haar pijn kon ze het niet aan. Wat is er dan belangrijker voor hem?)

Omdat ik zelf als kind mijn vader nauwelijks mocht zien wil ik het contact met hun vader juist stimuleren. Maar... ze maken er een drama van als ze naar hun vader toegaan, want ze willen niet.

Ik heb advies aan een advocaat gevraagd en die vertelde mij het volgende, waarbij mijn mond openviel van verbazing: Een vader heeft ten alle tijde recht om zijn kinderen te zien, zelfs al willen de kinderen dit niet. Deze hebben hier pas een stem in als ze 12 zijn, niet eerder. Dit kan de vader afdwingen. Is het echter de vader die de kinderen niet meer zou willen zien, dan hoeft hij dit niet en kan het hem niet opgelegd worden.

Ligt het aan mij of klopt er helemaal niets van onze rechtstaat?!

En wat kan ik hier nu mee?

groetjes, Tamara

Reactie voor op de website?

15.41. Zwanger van je Ex

Inmiddels een reply ontvangen dat hij er niks mee te maken wilt hebben. Maar wilt wel een vadertest in het geval het later zijn roots wil zoeken. Nu, ben ik daar sceptisch over, ik bedoel, wat wil hij nou, en wat denkt hij nou.... Titel vader, maar in de tussenliggend periode totaal geen support danwel sociale band tussen ouder en kind en geen financiële bijdrage....

Nu, ik laat die vraag dan ook bezinken. Sinds ik hem op de hoogte heb gesteld gaf hij mij deze feedback namelijk binnen 2 dg. en daarna heb ik niks méér van hem vernomen.

Ik sta open dat het kind het recht heeft op een vader en een moeder, maar dan moet een vader ook een vaderrol op zich nemen, en daar verantwoordelijkheden voor dragen. We zijn allebei zo realistisch als wat en willen absoluut géén relatie, maar een relatie tussen ouder en kind sta ik nooit in de weg.

Juist omdat ik dit al eerder heb meegemaakt en mijn huidige zoon van 9 mij enkel kent, ben ik zo flexibel, maar het moet wel van 2 kanten komen, ik pas er voor dat mijn kind teleurgesteld wordt en wacht op niks.

Verder vindt mijn zoon het werelds, ik heb een open relatie met hem en hij kent mijn ex ook, en weet dat hij voor zijn andere kind ook vecht, dus hij denkt dat als het er eenmaal is, dat hij de baby af en toe wel wilt zien, en daar heeft hij geen enkele moeite mee, ook niet als het af en toe naar de vader zal gaan.

Ook ben ik vandaag 15 wk, en ik moet zeggen, dat ik de vermoeidheid nu wel heb gehad. Voel me meer actief en wil graag nu goed over dingen denken. Ga er dan ook vanuit dat ik het alleen ga doen, maar de vader is altijd welkom. Stiekem vind ik het toch een wonder, een geschenk. Zijn vader is qua karakter dan momenteel een lul, qua uiterlijk wordt het een superkind. Een combinatie van ons samen, daar hebben we in de tijd dat we samen waren toch wel eens over gesproken.

Ps. Een abortus vind ik dan ook 99% uitgesloten, maar geef ook eerlijk toe dat ik nog niet aan de grote klok hang dat ik zwanger ben, maar misschien ook door de omstandigheden. Ik de eeuwige vrijgezel, een 2e kind. Mijn zoon en ik beginnen al aardig te wennen, en ik moet toegeven nu met mijn zoon samen heb ik toch een gevoel dat ik dingen deel, en dat is fijn.

Irene

Reactie voor op de website?

15.42. Elk verhaal heeft twee kanten

Tja het is wat in zorgend Nederland, ik vader van twee kinderen die vanaf de scheiding alles er aan heeft gedaan om zo goed mogelijk alles te regelen voor de kinderen. Maar er zijn zo veel verschillende verhalen over uit elkaar gaan. Bij mij ging de vrouw lopen 3 dagen voor de kerst omdat ze het zogenaamd allemaal niet meer wist. En daar liep ze dan al een half jaar mee, vertelt ze dan ook doodleuk. Terwijl er voor mijn gevoel niets aan de hand was.

We zaten op dat moment wel in de schulden vanwege ontslag en een half jaar geen loon ontvangen. Maar goed, ik zelf heb de touwtjes redelijk in de handen en heb goed geleerd en weet de wegen dan ook goed te bewandelen. Dan ga je eens kijken of er nog iets te redden valt maar dat gaat niet. Dan moet je alles gaan regelen maar als de vrouw niet eens naar een advocaat wil en het zo wil regelen. Ik heb toen een mediatior geregeld en wij hebben een omgangsregeling op papier gezet. Het oudelijk gezag geregeld en getekend.

Zo, en dan denk je dat alles geregeld is. Mooi niet. Vanaf het moment dat het getekend was, draaide ze met 180graden om. Ikzelf woonde daar nog, en zij ging weg, kwam nachten niet thuis, bleef in bed liggen, was er niet voor de kinderen (toen 3 en 1 jaar oud). Ik moest de schulden regelen, voor de kinderen zorgen (wat ik ook erg graag doe), het huishouden, solliciteren. Terwijl zij horde en snoerde, terwjl ze eigenlijk een nieuw leven wilde omdat ze nooit iets voor haar zelf heeft gehad. Tja als je nooit stappen onderneemt om mensen te leren kennen of een hobby zoekt, ja dan doe je het allemaal een beetje zelf.

Maar goed, ik sta niet stil en had alles dan ook snel geregeld, schulden betaald waar zij eigenlijk ook aan mee zou betalen maar nooit een cent gezien. Urgentie geregeld voor een nieuwe woning, al snel een nieuwe woning toegewezen gekregen in een nieuwbouwwijk, ingericht, en al ook voor de kinderen de kinderkamers ingericht en al. Zodat de kids bij mij een veilige thuishaven hebben. En wat doet moeders lief? Die sleept de kids van hot naar haar, dan naar haar nieuwe vriend, dan weer bij haar, dan weer op de camping. En thuis bij haar is het een bende, nog geen wasmachine in huis. Al het geld wordt er doorheen gedraaid en de kids moeten maar gelijk wennen aan een nieuwe man in haar leven. En het gaat zo maar door en door.

En dan probeer je als vader rustig te blijven en hopen dat ze tot inkeer komt. Maar dat gebeurt niet en de advocaat kan ook niets doen want zolang de kids er goed uit zien en de scholen niets melden, sta je met de rug tegen de muur.

Nou geloof me, er zijn zat vaders die heel goed voor de kinderen kunnen zorgen en er alles voor doen. Ik zelf heb alles redelijk voor elkaar en sta dus altijd klaar voor mijn kinderen. Maar dan moet het wel van twee kanten komen, terwijl de andere kant ongestoord de gang kan gaan en de kinderen daar de dupe van zijn. En als je dan ook niets regelt en alles de boel laat, wie kan dan niet voor de kinderen zorgen ik of zij? Laat dan de kinderen bij mij en geef haar een omgangsregeling, want ik zeg er wel bij, het blijft de moeder van de kids en die wil ik haar echt niet ontnemen.

Juan,

Reactie voor op de website?

15.43. Vaders krijgen veel voor elkaar....

Hallo allemaal,

Ik heb jullie verhalen met grote verbijstering gelezen, want waar jullie je (nog) niet druk om maken,is voor mij allang een nachtmerrie geworden! Mijn ex heeft zijn kind (bijna 7) NOOIT willen erkennen. Sinds mijn huidige partner vorig jaar april mijn kind heeft erkend en meneer daar een jaar later achter was gekomen, wilde hij ineens wel papa spelen en de erkenning is nu door de rechtbank omgezet. ONGELOOFLIJK MAAR WAAR!!! Dus sinds een paar maanden heeft hij het kind kunnen erkennen. Er werd niet eens geluisterd naar mij.

Reden: voor het kind zou het beter zijn om te weten wie zijn biologische vader is. Mijn ex en zijn familie hebben allerlei meldingen gedaan bij het AMK, de RvdKen ga zo maar door. Mijn leven is letterlijk door die kl.... vergald en nu wil meneer een omgangsregeling.

Ik heb keihard tegen het AMK en de RvdK gevochten en heb een paar maanden geleden van de RvdK gelijk gekregen. 3 van de 4 klachten zijn gegrond verklaard, maar de rechter doet hier helemaal niks mee. Er moet en zal een omgangsregeling komen. Doe ik dat niet dan eist de tegenpartij 1000 euro per keer dat ik mijn kind niet meegeef. Hij heeft ook mijn dochter -die van een andere vader is- misbruikt, maar vrijgesproken omdat de zedenpolitie een heel matig verhoor bij mijn dochter had afgenomen.

Dat wordt allemaal vergeten. Maar dat mijn dochter therapie heeft en ook bang is nu hij weer indirect in beeld dreigt te komen, dat is allemaal niet belangrijk. Dat mijn zoon 'snachts weer in zijn bed plast, is ook niet belangrijk. Daar wordt allemaal niet naar gekeken. De huisarts, leerkrachten van de kids en de therapeuten vinden het belachelijk dat er een omgangsregeling komt, juist omdat het zo goed met de kinderen gaat. Ik ben bijna 2 jaar geleden naar de andere kant van het land verhuisd juist vanwege de rust van mijn kinderen. Van de RvdK kreeg ik een heel groot compliment hiervoor, maar dat wordt allemaal weggeveegd!

Als ik dan jullie zie schrijven, dat een vader die zijn kind niet heeft erkend weinig rechten heeft... nou ik heb daar absoluut niks van gemerkt. Dus als jullie tips,adviezen, suggesties of een geldboom hebben, dan laat ik het wel aankomen op die uitspraak met de boete van de rechtbank.

PS: ik zou best met meer moeders hier over willen praten via msn of eens een keer afspreken. Ik voel me in mijn gevecht heel alleen, en vraag graag jullie mening.

Iedereen veel sterkte en ik hoop dat het jullie makkelijker vergaat dan wat ik tot nu toe heb meegemaakt!

Groetjes,

Reactie voor op de website?

15.44. Mijn ex wil de kinderen niet meer

Hoi, ik wil ook ff me verhaal spuien. Mijn geliefde ex is hertrouwd, heeft nu na tussenkomst van een advocate eindelijk wat achterstallige alimentatie betaald. En is nu zo boos dat hij helemaal zijn kinderen niet meer wil zien, omdat zoals hij zegt jullie moeder geld moet geven. Nu vind ik het zowiezo al heel kinderachtig dat hij dit via de oudste kinderen speelt. Maar voor de jongste van 11 jaar vind ik dit heel erg.

Nu vind ik het zelf onwijs heerlijk af en toe een vrij weekend, maar dat zit er al jaren niet meer in. Omdat mijn ex hertrouwd is en zij van de oudste zijn slaapkamer een kast heeft gemaakt. De een na oudste mag haar hondje niet meenemen terwijl ze zelf ook een hondje hebben, zodat die ook niet meer heen gaat. De een na jongste mag er heel weinig omdat tv kijken slecht is; wat moet een meisje van 13 anders doen, als ze daar verder niemand kent? Maar dat nu de jongste van 11 ook niet meer welkom is, vreselijk wat een ....

Ik kan me voorstellen dat hij het niet leuk vindt om de achterstallige alimentatie te betalen, maar hij wist dit al een paar jaar. En ondertussen kan hij wel zijn huis verbouwen, trouwen en een desing tuin aan leggen? Maar goed, het vervelende is dat ik vrijdag aan de chemo ga beginnen omdat ik geopereerd ben aan een tumor in mijn borst. Dus ik snak af en toe ff naar een weekend geen kids. Maar ja lekker makkelijk als vader het gewoon laat afweten, kan moeilijk de kinderen voor een dichte deur neerzetten. Maar goed ik red het wel, maar ik vind het heel sneu voor de kinderen.

Annelies

Reactie voor op de website?

15.45. Sterkte

Dag Annelies,

Ik vind het erg dat jouw ex-man niet beseft dat op deze manier alles stuk gaat met zijn kinderen. Blijkbaar denkt hij niet na over de gevolgen voor de toekomst en leeft hij zijn eigen leventje zonder zijn kinderen hier een plaatsje in te geven.

Ik schrijf maar even omdat ik je veel sterkte wou toewensen met je medische behandeling. Ik hoop dat je niet te ziek bent van de chemokuur en wens je een goed en voorspoedig herstel en nog veel plezier met je gezin!

Groetjes, Gilberte

Reactie voor op de website?

15.46. Continuedienst

Reaktie op :Omgangsregeling als ex in de continuedienst werkt.

Mijn ex werkt ook continue. De bezoeksregeling "1x een weekend in de 14 dagen" houdt zodoende geen stand. Als moeder zijnde moet je je er bij neerlegen dat hij ze komt halen als hij zin heeft (is nu bij mij 8 weekenden in het jaar ipv 26 en worden er elk jaar minder).

Daar het al 4 jaren problemen gaf om een lijst van de weekenden, wanneer hij de kids wilde, te krijgen ben ik zijn rooster maar zelf door gaan tellen zodat ik weet wanneer hij vrij is. Lijkt mij logisch dat hij dan zijn vrije weekenden de kids heeft maar daar dacht hij anders over. Al met al wil hij dus ook een weekend voor zichzelf (ik schijnbaar niet). Voor de zomervakantie moet ik altijd maar afwachten wanneer hij vrij krijgt (krijgt hij in dec al door maar geeft dat veel later aan mij door) eer ik een vakantie kan boeken. De rest van de vakanties en de woensdagmiddagen vindt hij waarschijnlijk niet zo belangrijk.

Alles is standaard geregeld in het convenant maar met continue diensten werkt dat dus niet, dat wisten we van te voren al wel maar ik had gehoopd dat we dat wel makkelijk konden regelen. Hij is en blijft hun pa maar 8 keer per jaar een weekend (terwijl hij er 24 vrij is) slaat natuurlijk nergens op. Je kan er gewoon niks aan doen als de ander niet bereid is voor zijn kids te zorgen. Was hij in ons huwelijk ook niet, maar ja, je blijft toch hopen dat het eens bij hem komt. Rare is dat als er een verjaardag is met veel familie hij ze ineens wel komt halen zodat iedereen kan zien dat hij zo'n leuke pa is.

Hij neemt ook nooit contact met mij op maar rechtstreeks met de kids (hebben beide een mobiel). Waarschijnlijk is hij er na 12 vriendinnen nog steeds niet overheen dat ik ben weggegaan. Dit heeft dan wel niet zoveel met zijn continuedienst te maken maar die diensten bemoeilijken het wel en is voor hem een mooi excuus. De kids denken, ondanks dat ze inmiddels zijn rooster van hem hebben gehad, dat hij altijd moet werken. Ik breng daar niet veel tegen in maar bewaar wel alle roosters zodat ze later kunnen zien dat het zo niet was/is.

Ondertussen vertelt hij wel in onze gezamelijke kenissenkring dat hij van mij de kids haast niet mag zien.

Het hangt dus volledig af van je ex of hij inderdaad moeite wil doen zijn kids te zien. Met continuediensten is dat wel te regelen, doen er toch vele, maar bezoeken vinden dan voornamelijk door de weeks plaats dus het zorgt voor meer drukte en de kids krijgen geen regelmaat maar ja dat is dan maar zo.

Monique

Reactie voor op de website?

15.47. Rechten

Ik zit ook met een probleem en ik hoop dat iemand me kan helpen. Ik ben bij de biologische vader weg gegaan toen ik 22 weken zwanger was. Het enige wat hij zei was: als je weg gaat wil ik niks meer met het kind te maken hebben. Ook heeft hij het kind niet herkend.

Mijn zoontje is nu 2 weken, en stond hij toen hij 2 weken was in eens voor de deur. Hij heeft zijn zoontje nu 2 keer gezien. Nou belde hij vanmorgen op, hij wil zaterdag met zijn zoon bij zijn ouders en opa en oma langs. Dit gaat me allemaal veel te snel en ik sta hier dus niet achter, mag ik dit weigeren?

Monique

Reactie voor op de website?

15.48. Blowende vader met erkenning geen gezag

Hallo lieve mensen

Ik heb even jullie hulp nodig ik heb 2 kinderen van mijn ex welke hij beide erkend heeft. Nu dat ik eindelijk in ben gaan zien dat hij mij financieel gebruikt heeft en eindelijk afstaand heb kunnen nemen vallen veel dingen op z'n plek.

Toen ik mijn ex leerde kennen, rookte hij wiet, maar nooit zo veel. Ja ik zag hem vaak alleen in het weekend. Toen wij over kinderen begonnen te praten, spraken wij af dat hij niet meer zou roken en ik, die gewone sigaretten rookte zou, ook stoppen. Nou, zo gezegd zo gedaan.

Eenmaal bevallen en toen begon het al. Meneer werd s nacht nooit wakker. Draaide ploegendiensten, dus was bijna nooit gelijk met mij thuis en als hij thuis was met het avondeten, nou dan moest meneer gaan fitnessen. Nu één bevalling later claimed hij een omgangsregeling voor de kinderen waarbij hij ze om het weekend ziet (dus ik moet de kinderen daar een heel weekend laten slapen terwijl hij niet wakker wordt). Ik woon nu ook tijdelijk bij mijn ouders daar hij mijn sleutels had afgenomen. Maar niet mijn telefoon. Dus bel je de politie en die komt dan en kan je weg. Nou nu nog aangifte. Nee dat kan niet want het heeft niet lang genoeg geduurd en hij heeft je ook niet mishandeld. Nee dit keer niet, nee, maar 2 keer eerder wel; maar daar had ik geen aangifte van gedaan. Hij wil mijn woning niet uit en betaalt niks. Nu zelfs als ik de kinderen breng moet ik zorgen voor de pampers en reserve kleren.

Nu ben ik er achter dat hij gewoon blowt, dus daarom werd hij dus ook nooit wakker en dat verklaard ook zijn argressie. Zijn advocaat legt mij een mediation op en als ik niet meewerk eisen ze het hoofdverblijf van de kinderen. Hij heeft niet eens een eigen woning. Sinds een maand geen werk.

Krijgt hij dit voor elkaar? Nederland is z'n gek land, misschien is verhuizen naar het buitenland wel het beste.

Moedertje

Reactie voor op de website?

15.49. Juridisch ouder

Bij geen erkenning is in jouw geval de vader juridisch ouder, wat inhoudt dat hij betalingsverplichtingen heeft naar zijn kind. Tip misschien om 'juridisch ouder' te googlen? Succes!

Siska

Reactie voor op de website?

15.50. Heeft biologische vader na 8 jaar nog rechten?

Biologische vader heeft kind nooit erkent, nooit gezien en nooit gesproken. Mijn nieuwe partner heeft kind erkend en heeft de voogdij over het kind sinds 2008. Nu is mijn vraag: heeft de biologische vader na 8 jaar nog rechten om een vaderschapstest te laten doen en een bezoeksregeling te krijgen?

Miranda

Reactie voor op de website?

15.51. Denk eens na!

Ik heb drie dochters van 2 verschillende vaders. Ik lig regelmatig in gevecht met ze om allerlei zaken. De heren zijn er zelf vandoor gegaan omdat ze de verantwoordelijkheid niet aankonden. Ze betalen geen alimentatie, kinderen zijn niet, of pas na jaren erkend. Ze hebben een (in mijn ogen) ongezonde leefstijl.

MAAR! Het zijn wel de vaders van mijn kinderen! Hoe dan ook. Het is voor kinderen erg belangrijk dat ze weten wie hun biologische vader is. Het is niet aan mij om voor mijn kinderen te oordelen over mijn exen. Dat kunnen ze later prima zelf, en ik wil niet dat ze me kwalijk kunnen nemen dat ik hun mìjn mening heb opgedrongen. Het is als moeder juist jouw taak om er voor te zorgen dat een kind een goede band mijn zowel jou, als de vader op kan bouwen.

Jij was er zelf ook bij op het moment dat je koos seks te hebben met deze man. Gepland of ongepland zwanger (van mij 2 opgepland), op het moment dat je seks hebt weet je wat er van kan komen (anders moet je geen seks hebben!), en met wie je dan samen de rest van je leven een taak te vervullen hebt. Als hìj het af laat weten, is het aan jou om hem erbij te slepen, in het belang van jullie kind!

Denk eens even heel goed na. Jij houdt van je kind toch? De vader ook! Misschien laat hij het anders merken, maar meestal is die liefde er echt wel. Zou hij dan ook niet het beste willen voor jullie kind? Hij wil óók ècht niet dat er iets gebeurd met jullie kind. Misschien heeft hij andere inzichten over hoe er met jullie kind moet worden omgegaan, maar hij heeft het beste met zijn kind(eren) voor!

Stap even over je eigen boosheid en verdriet heen en kijk naar je kinderen. Hoe zou je het vinden als je zelf zonder vader was opgegroeid? En misschien ben je dat wel, ligt daar dan misschien niet de oorzaak waarom je zo'n moeite hebt met deze situatie?

En draai het eens om... Hoe zou jij het vinden als je ex de kinderen op alle mogenlijke manieren bij je vandaan zou houden omdat hij het er niet mee eens is dat je bepaalde dingen doet, zoals je ze doet? Ik ben onlangs een rechtzaak begonnen om de vader van mijn oudste er aan z'n haren bij te trekken. Het gaat me niet om de alimentatie, maar om de aanwezigheid van hem in het leven van mijn dochter. Als hij uitzichzelf zijn zaakjes niet goed genoeg voor elkaar krijgt, dan maar onder dwang. Denk alsjeblieft goed na over wat je je kind onthoudt. Die man die je nu zo verafschuwd is wel de man waar je ooit het bed mee hebt gedeeld, en over een paar jaar kan hij best wel eens een heel goede vader zijn voor zijn kinderen. Als je hem de kans maar geeft!

Voor vrouwen is het moederschap iets natuurlijks, mannen moeten het allemaal nog leren, maar dat lukt nooit als ze daar de kans niet toe krijgen, geef ze die kans!! Help ze daar bij!

(er zijn altijd uitzonderingen op de situatie, daar ben ik me van bewust!!)

Merleyn

Reactie voor op de website?

15.52. Uitzonderingen

Iedereen heeft zijn/haar mening en soms staat er bij "uitzonderingen". Ja, maar schrik niet hoeveel van die "uitzonderingen" er zijn. Tuurlijk zijn er bitches van moeders die hun ex flink de hak willen zetten, alleen maar omdat ze hun ex haten. Die zijn niet goed wijs!

Maar er zijn nog steeds vaders die weglopen voor de verantwoordelijkheid, die graag willen zoals zij het willen en niet denken aan het kind, die mishandelen, misbruiken, verwaarlozen of het gewoon niet kunnen (bijv. gebrek aan middelen of psychiatrisch probleem).

Dus denk ook alsjeblieft na als je hiermee te maken hebt, want ik vind dat je als moeder een plicht heb naar je kind toe: bescherming bieden!

Voor de zwangere moeders die hun zwangerschap alleen door moeten maken door vertrek van de vaders kunnen ook op deze website terecht voor hun verhaal, steun en adviezen: www.alleenmaarzwanger.nl.

Mutsie

Reactie voor op de website?

15.53. Reactie: heeft biologische vader nog rechten

Dag,

Natuurlijk.. heeft hij het recht op contact met het kind? Ikzelf heb 2 kinderen van twee verschillende vaders. Mijn zoon, de jongste werd niet erkend door zijn vader. Van deze papa heb ik nooit iets van een financiële tegemoetkoming gekregen (had hij ook de middelen niet voor). We hebben ook nooit samengewoond. Ondanks dit feit heeft hij een uitstekende band met zijn zoon. De relatie ouder-kind is voor mij heel belangrijk, ongeacht de levenssituatie waarbij men terechtkomt. En nu mijn kinderen volwassen zijn, besef ik des te meer hoe belangrijk het is contact met allebei de ouders te hebben

Ik ben terecht trots dat mijn kinderen allebei met hun respectievelijke vader een heel goeie relatie hebben. En, volgens mij komt het daardoor dat ze zo gelukkig in hun leven staan.

Alice

Reactie voor op de website?

15.54. Oh gut oh gut

Werkelijk weerzinwekkend om al die verhalen over vreselijke ex-vriendjes te lezen. De een woont [nb] op een woonboot, de ander blowt, nog een ander werkt te hard [waarschijnlijk om alimentatie op te kunnen hoesten]. Het zijn bijna zonder uitzondering agressieve eikels die voor hun verantwoordelijkheid weglopen en een ongezond leven leiden. Toch raar dat diegene waar je dan zo gek op bent geweest dat je er een kind van wilde steevast later zo`n enorme lul blijkt te zijn. Of toch niet...?

Laten we het eens hebben over al die zogenaamd 'spontane' zwangerschappen. Je zou zeggen dat vrouwen anno 2009 ruimschoots in staat zijn om zich tegen ongewenste zwangerschappen te beschermen [waarmee ik niet wil zeggen dat dat een taak van de vrouw alleen is, maar vrouwen zijn toch een beetje eindverantwoordelijk in deze]. Maar goed, ben je dan ongewenst zwanger dan is daar ook nog van alles tegen te doen, als je dat zou willen, voordat er sprake is van moord op een herkenbaar menselijk wezentje met een bewustzijn. Er lijkt dus vaak sprake te zijn van een bewuste keuze van de vrouw om zwanger te worden en te blijven, soms zonder medeweten van een seksuele partner. Een vriendin van me naderde de dertig en vertrouwde me eens toe: voor m`n dertigste heb ik een kind. Ze was op dat moment single. En ja hoor, een jaartje later kwam ik haar tegen achter de kinderwagen. Bij navraag naar de vader antwoordde ze: ach,het was een one-nightstand, ik heb hem niet verteld wat ik van plan was en ook niet dat ie vader is geworden, vaders zijn toch overgewaardeerd, een moeder is veel belangrijker voor een kind...

Ik krijg de indruk dat veel vrouwen dat heimelijk ook vinden al zouden ze dat niet zo snel zeggen. Feit is dat er veel mannen op deze manier met de .... voor het blok gezet worden en daar dus op verschillende manieren op reageren. In de ogen van de "ongewilde" moeder is het niet gauw goed; als de verwekker vindt dat het niet zijn keus is geweest en dus ook niet zijn verantwoordelijkheid en de moeder met kind verder met rust laat is het niet goed, want dan is het een slechte vader. Besluit hij om het kind te leren kennen en iets van een band op te bouwen [die bij mannen niet van nature aanwezig is, aangezien zij er geen negen maanden mee hebben rondgelopen] dan blijkt telkens dat er van alles in zijn omgeving is dat niet goed is voor het kind [een minder optimale huisvesting, nieuwe vriendin, middelengebruik].

Er lijkt sprake te zijn van een soort machtsspel van de vrouw om de veroorzaker van al dit leed [hij heeft hem er tenslotte zelf ingehangen, die viespeuk] eens goed in de hoek te zetten. Over de rug van het kind, dat er zelf ook niet om gevraagd heeft om op deze aardkloot gezet te worden.

Ik word er soms zo verdrietig van, ik heb er zelf mee te maken gehad en ken daarnaast nog talloze voorbeelden van dit soort legale kindermishandeling. Het is te triest voor woorden.

Dus moeders, kijk ook eens kritisch naar je eigen gedrag en wees zo groot om je ex en je kind te helpen [ja dat is nodig ja] een band op te bouwen zonder dat je daar je eigen emoties doorheen gooit. Helemaal als je eigenlijk best weet dat het niet zijn keus is geweest, dan zal je hem ook nog eerst moeten overhalen misschien. Dat is dan misschien niet direkt in jouw belang maar wel in het belang van je kind. Moeders willen toch altijd het beste voor hun kind, toch. Ik verwacht op z`n minst een paar kwaaie reacties.

Jeroen

Reactie voor op de website?

15.55. Wat erg allemaal zeg!

Helemaal mee eens Jeroen,kan het niet beter verwoorden! Ik geloof echt wel dat er van die schrijnende gevallen zijn: vaders die agressief zijn, drank drugs etc, noem maar op. Maar heb helaas uit ervaring bij mijn eigen man meegemaakt (en nog steeds) dat er veel waarheid in jouw mening zit.

Mijn man heeft na een 'relatie' van 7 a 8 weken dat verbroken. Toen bleek ze zwanger te zijn. Daar zit je idd niet op te wachten, klinkt hard, maar zo werkt dat nou eenmaal. Nadat hij er over nagedacht had, wilde hij het wel proberen met haar als het kind van hem was (er was bewijs dat er nog iets anders had gespeeld in die periode). Ze wilde niets meer met hem te maken hebben en had ook alweer een andere vriend! Dat was tamelijk snel... na 3 weken. Het was nogal moeilijk, aangezien je niets mag en kunt als man, en het spookt toch! Je hebt geen zekerheid.

Toen het kindje eenmaal geboren was, heeft hij meteen gebeld en om een dna test gevraagd. Die is er niet gekomen. Ze was zo gelukkig met haar vriend en kind. 4 maanden na de geboorte heeft zij hem opgezocht en gevraagd of hij het kind wilde zien (ze had nog steeds die relatie). Waarop hij uiteraard ja zei! Wat er daarna allemaal gebeurd is. Ze dacht dat er weer een voet tussen de deur zat, heeft haar vriend meteen aan de kant gezet en mijn man mocht ten alle tijde komen etc.

Hij zei tegen haar, dat moet je niet om mij doen etc en dat deed ze ook absoluut niet! Enkele weken later moest hij heel duidelijk zijn, omdat ze heel duidelijk allerlei dingen probeerde om het zover te laten komen. Nadien is ze meteen weer terug gegaan naar haar ex, en was mijn man weer de grootste schande die er rondliep. Omgang geweigerd. Daar ga je dan!

Eerst was het die vriend van haar die aan de drugs was, slecht voor haar kindje was, teveel dronk en teveel geld uit gaf. En toen was het weer mijn man die haar had laten zitten met allerlei andere aannames.

Eind van het verhaal is dat er enorm veel macht uitgeoefend is, geen dna test en je moet alles doen zoals de moeder het wil om je kind te zien. Tot het maffe toe. En dan altijd maar roepen hij wilde het kind niet, en deed er niets voor. Uiteindelijk via het gerecht wél het dna kunnen krijgen! Eindelijk! En nu hopen op een goede omgangsregeling, op een menselijke manier. Maar helaas,moeders is ook van mening dat dat niet goed voor het kind is!

Ik wil hiermee zeggen, dat het onmogelijk is dat elke vader van alles en nog wat mankeert, toevalligerwijs altijd na het verbreken van een relatie. Moeders hebben lang niet altijd gelijk, het is ook veelal frustratie en eigenbelang helaas.

Wil hierbij nog even opmerken dat mijn man niet drinkt, niet rookt en verre van agressief is. Hij heeft een eigen bedrijf, we hebben een mooi huis en alles is in feite klaar om haar hier een goed en veilig verblijf te kunnen geven.

Dus.. zeggen jullie het maar; HET KAN OOK ANDERSOM!

Jose

Reactie voor op de website?

15.56. Beetje jammer

Vrouw als eindverantwoordelijke, spontaan en door morning after pil heen, ja had ook abortus kunnen plegen. 4 x per jaar vind ik erg weinig en ook zeker als hij op dat moment ook het kind niks biedt: kleren, bos, speeltuin, verder thuis zit en blowed in bijzijn van kinderen. Je voelt je al stom genoeg dat het gebeurd is, maar wat biedt het het kind. Als er voldoende mannelijke en vrouwelijke vrienden wel regelmatig in het leven zijn die graag met plezier leuke dingen willen ondernemen. Als hij wel zijn andere 2 kinderen elk weekend ziet, wel eten geeft en voor de tv zet.

Wat is dan goed voor het kind? Dat hij geen interesse toont naar de moeder of de zwangerschap. Wel een band met het kind eist Het voelt erg misbruikt als moeder zijnde. En je vindt het dan terecht dat hij gezellig de trotse vader mag spelen. Mannen die lekker hun sperma rondstrooien en zeggen dat je je niet druk moet maken, en vervolgens er niks mee of voor doen dan alleen de troste vader 4x per jaar spelen.

Voel me erg stom. En je kan begrijpen dat je het ook niet makkelijk gunt. Omdat wel mijn leven op zn kop staat en ik wel alles voor elkaar moet boxen om een kinderwagen bedje ed moet regelen en straks school en schoolspullen. Als hij geen interresse heeft meer in mij, prima. Maar neem dan op zn minst wel de verantwoordelijkheid voor je kind en ga dan niet minder werken zodat je meer gaat blowen. Omdat je 50 euro minder huursubsidie krijgt. En wel een 3e kind. Beetje jammer.

Reactie voor op de website?

15.57. Ontmoeting zonder erkenning in Duitsland?

Reactie op Rechten

Mijn ex heeft mij na 4mnd zwangerschap verlaten en woont nu in Duitsland (is zelf Duits/Amerikaans), en heeft het kind niet erkend. Nu, 4 jaar later, wil hij zijn zoontje ontmoeten. Heeft hij nog rechten? Wie kan mij advies geven?

Milca

Reactie voor op de website?

15.58. Reactie: beter een slechte vader dan geen vader?

Reactie op Een slechte vader of liever geen vader?

Ja ik kan je goed begrijpen in je dilemma! Zit zelf ook al heel lang met dit probleem. Door onverantwoordelijk gedrag van de vader van mijn dochter (8jaar) is er door de rechter uitspraak gedaan dat hij haar maar 4uur in de twee weken mag hebben. Hij blowde oa in haar bijzijn, hij liet haar buiten alleen op een luchtkussen slapen,enz enz... Hij is een paar keer met politie in aanraking geweest ivm alcohol. Zoveel dingen die haar kindzijn schaden.

De rechter vroeg of ik ervoor open stond dat als hij haar een jaar lang consequent op zou halen en verantwoordelijk gedrag zou tonen, weer voor een weekend in de twee weken zou gaan. Ik stond daar absoluut voor open, alles ten beste voor mijn kleine meisje! Vervolgens heeft hij haar bij lange na niet consequent opgehaald, laat staan verantwoordelijk gedrag getoond. Ja oké, misschien 1 keertje.

Hij was/is een verbitterd persoon geworden. En als je dat bent, dan kan er een heel slechte kant van je naar boven komen. En dat botviert hij dan op onze dochter. Hij zegt bijv tegen haar dat hij niet meer haar vader wil zijn en hij een ander nummer neemt zodat zij hem niet meer kan bellen. Of hij zegt tegen haar dat hij op het internet een dochter gaat zoeken die hij wel vaker mag zien. Een paar keer is ze verdrietig thuis gekomen, zo gekwetst was ze, en ook geen excuses aangeboden. Hij heeft haar een paar keer laten staan, opgetut en wel, maar hij kwam haar vervolgens een half jaar niet ophalen. Kapot was ze ervan!

Natuurlijk doet hij ook leuke dingen met haar. Hij zegt ook dat ie van haar houdt enz., maar de negatieve dingen wegen toch veel zwaarder. Na dat halve jaar kreeg ik doodleuk een sms dat hij haar graag morgen wil zien. Al ongeveer 4 jaar zit ik in dit dilemma: hoe is ze nou beter af?

De meeste mensen om mij heen zeggen dat ik met de regeling moet kappen, want dit kan niet goed zijn voor een kind. Daar ben ik ook helemaal mee eens. Het liefst ben ik ook echt van hem af, en wil ik hem nooit meer zien. Maar net als in dat halve jaar mist ze haar vader zo ontzettend erg, is hartverscheurend om aan te zien gewoon. Ik weet gewoon niet of ze zonder haar vader te zien, en de erkenning die ze nog af en toe van haar vader krijgt kan missen? Oh joh, je moet gewoon kiezen tussen twee kwaaie dingen, en dat is zo verrekte moeilijk.

Hij is ook zo wisselvallig. Ik kan ook echt niet van hem of zijn humeur op aan. Tot nu toe kom ik er ook echt niet uit. Ik wil gewoon zoals jullie allemaal het beste voor onze lieve kids, want dat hebben ze toch verdiend, veiligheid en liefde? Maar ik weet wel dat ik snel de keuze moet maken, want mijn dochter wordt ook groter.

Maar uiteidelijk merk ik toch altijd dat God uitkomst geeft, in alles waar ik mee zit! Als ik al mijn problemen voor hem neerleg en tegen Hem zeg dat ik er zonder Hem niet uitkom, en alles toch weer denk te proberen zonder Hem te kunnen, toch weer zie dat ik zonder God niets kan!!

Probeer het ook eens! God houd van alle mensen. Je bent nooit te slecht voor Hem, want Hij heeft ook slechte mensen lief!

Ik weet dat Hij mij ook uitkomst geeft, maar alleen op Zijn tijd en wijze!

Liefs Evelien

Reactie voor op de website?

15.59. Het beste voor je kinderen

Reactie op Ook een bezorgde moeder

Hallo,

mijn ex en ik zijn na 9 jaar uit elkaar gegaan. Tussendoor zijn we ook al meerdere keren uit elkaar geweest. Ik heb een zoon uit een eerdere relatie en samen hebben we een tweeling (meisjes). Hij is constant vreemd gegaan, en heeft het geld voor zijn pleziertjes en hobby's uitgegeven. De meiden zijn bij hun vader gebleven en mijn zoon is met mij mee gegaan. We hebben een bijna coouderschap voor de meiden, dit is ook door de rechter bepaald.

Na een aantal maanden kreeg ik een brief van mijn ex dat hij een omgangsregeling met mijn zoon wou hebben, en dat jochie moest er zelf voor na de RvK om aan te geven dat hij dit niet wil, anders had mijn ex het ook nog voor elkaar gekregen. Nu heeft de Rechter de uitspraak gedaan dat mijn ex de hoofdverblijfplaats van de meiden heeft, en daar heb ik al 18 maanden zonder resultaat voor moeten knokken dat hij het niet krijgt, en 3 dagen na de uitspraak kwam ineens zijn nieuwe vriendin in zicht (hebben nu een relatie van 5 maanden).

Vanochtend ben ik met een van de meiden bij de dokter geweest, ze is oververmoeid en heeft stressklachten, de meiden zijn 9,5 jaar. Ze rijden elke ochtend van zijn nieuwe vriendin 45 minuten naar school, en na school ook weer terug. Dan hebben ze als verrassing een eigen pony gekregen, die ze zelf moeten verzorgen, elke dag stallen schoon maken, water en voer, op de wei, poetsen enzv. Zij heeft ook twee dochters en de oudste van haar (10 jaar), slaat mijn dochter zo hard, dat ze niet meer kan lopen, en dan is het haar schuld.

Mijn dochter wil er eigendlijk niet meer heen, maar haar pony is daar, en is ook bang om papa verdrietig te maken. Maandag en Dinsdag kan ze nog volhouden op school, maar dan niet meer, ook school ziet het. Verder hebben hun nog 2 keer p/w volleybal en 4x p/w rijles. Geen tijd voor vrienden. Maar het blijkt dat niemand kan helpen. Het gaat er niet om dat de meiden hun vader niet meer mogen zien, maar ik wil ze toch graag hier hebben, uit de isolatie eruit, en eindelijk weer kind laten zijn, wel met ponys en al, maar dan op en stal.

Het is verschikkelig om je eigen dochter zo te zien, en je kunt er niets aan doen. Mijn ex gaf alleen aan dat ze dan maar eerder naar bed moest, en heeft geen inzicht.

Een verdietige moeder

Reactie voor op de website?

15.60. Alimentatie

Reactie op Alleen excuus om alleen verder te gaan

Het gaat die vrouwen om alimentatie las ik. Maar alimentatie is voor de kinderen. Mijn kind kan niet op zwemles, kan ik niet betalen, nieuwe winterschoenen kan ik niet voor hem kopen, mijn ex wil wel met zijn zoon naar het zwembad, maar iets betalen ho maar. Die alimentatie heeft zijn zoon nodig, het is niet voor mij!

Catalina

Reactie voor op de website?

15.61. Mijn zoon hoort na 14 jaar dat hij vader is geworden.

Mijn zoon heeft op 1 october te horen gekregen dat hij bij een jeugdvriendin van toen een dochter heeft van 14 jaar. Het meisje is er met behulp van de vriend van haar moeder achter gekomen wie haar vader is. Ze hebben contact gehad met elkaar en waren erg blij met de ontmoeting die daar uit voortvloeide. Het meisje was al 8 jaar opzoek naar haar biologische vader. Mijn zoon heeft het niet kunnen erkennen omdat haar moeder het geheim heeft gehouden.

Mijn zoon wil haar heel graag erkennen als zijnde zijn dochter en hij wil ook een vaderschapstest doen. Vorige weekend is het meisje bij mijn zoon en zijn gezin geweest en hebben er een dolle boel van gemaakt. Nu wil het meisje wat in een soort tehuis verblijft bij haar biologische vader gaan wonen om ook met hem een goede band op te bouwen.

Haar moeder en haar vriend hebben dit gehoord en zijn helemaal uit hun plaat gegaan en hebben gezegt dat mijn zoon zijn dochter niet meer mocht zien.

Hij is er kapot van, zo krijg je iets, en zo pakken ze het weer af.

Welke rechten kan hij hebben en wat kan hij doen om zijn dochter weer te kunnen zien?

Kan hij het ook echten. Want in een verleden toen het kind net geboren was is er nog navraag gedaan, en toen werd er verteld dat het kind dood geboren was.

Mijn zoon heeft zelf ook een gezin met 2 dochters en wil graag ook omgang met zijn andere dochter en erkenning.

groetjes een wanhopige oma

Reactie voor op de website?

15.62. Overbezorgde mama

Ik zit momenteel in een echtscheiding. Ik ben bang om mijn kinderen mee te geven aan hun papa, zeker om bij hem te blijven slapen. Hij praat maar de hele tijd over sex en hij moet dat maar altijd met mij doen. Als ik dat niet wil dat zegt hij dat ik iemand anders heb. Daarom heb ik zo bang om de kinderen mee te geven met hun papa.

Sandra

Reactie voor op de website?

15.63. Opgroeien zonder vader

Zijn er mensen met ervaringen met het opgroeien van een kindje zonder vader. Hoe ga je om met vragen van een drie jarige die er verdriet om heeft... heeft een vervangende "vader" figuur hier rust in gegeven voor je kindje en waar vind je een vervangende vaderfiguur... Wat vertel je wel/niet...

Reactie voor op de website?

15.64. Mijn verhaal

Hallo,

Ik ben moeder van 2 prinsesjes van 3 en 2 jaar oud. Sinds de dag dat ik wist dat ik zwanger was van mijn oudste dochter werd het een knipperlichtrelatie met de vader. We hadden hiervoor een relatie van 6 maanden dus nog niet heel lang. Tijdens de knipperlichtrelatie ben ik ook zwanger geraakt van de jongste, ook een beetje in de hoop dat het beter ging worden. De problemen die ik had met de vader zijn ook aan mij te verwijten. Ik wilde graag dat hij er was voor de meisjes en ik kwam bij hem met de meisjes of andersom maar ik was er altijd bij omdat hij niet voor de meisjes kon zorgen en hij wilde het ook niet.

Omdat het mij op deze manier veel stress gaf deze bezoeksregeling waar ook de meisjes last van kregen heb ik dit willen veranderen naar een bezoeksregeling in bijv. tussenthuis of bij een bekende van de meisjes en het daarna uitbouwen naar dat hij wel alleen met de meisjes op stap kunnen. Maar hij wil dit niet. Ik hou hem op de hoogte per mail voor de belangrijke zaken maar hij toont zelf 0,0 interesse en dit is echt frusterend. Daarbij ben ik kort geleden samen met de meisjes in een instelling gaan wonen omdat ik echt de weg kwijt was, maar ik moet en zal zelf voor mijn meisjes blijven zorgen. Nu is er alleen wel in overleg besloten dat de meisjes 1x per maand een weekendje weggaan zodat ik dan kan bijkomen en even tijd heb voormezelf. Nu heb ik ook dit bij hem neergelegd en gevraagd of hij dit kan opnemen met hulp zodat hij zelf voor de kinderen kan zorgen maar ook dit wilt hij niet.

In mijn geval, hij heeft de kinderen niet erkend en ik bied hem alles aan. Hij heeft wel 1x maal een rechtzaak begonnen voor de erkenning en vervolgens ingetrokken. Heeft voor mij wel voordelen.

En ik gun mijn kinderen echt hun vader. Maar dit is echt frusterend en ben het eigenlijk ook een beetje zat hem steeds op de hoogte te moeten houden zonder er een interesse voor terug te krijgen. het is een beetje een warrig verhaal maar zo kan t dus ook.

groetjes happymom

Reactie voor op de website?

15.65. Wat moet ik nu?

Reactie op Aan alle moeders

Na lang vechten met mijn ex komt het er op neer dat hij heeft gewonnen. Eerst de erkenning, toen het gezag en nu ook de omgangsregeling. Mijn dochter is inmiddels 5 jaar en kent hem nauwelijks.

Ik heb gevochten en ik ben er zo moe van. Dagelijks ben ik er mee bezig en ik maak me zo erg veel zorgen. Hij kan totaal niet voor mijn dochter zorgen, is agressief en liegt over alles. Ik sta met mijn rug tegen de muur. Het beheerst mijn leven en verpest mijn leven.

Wat moet ik nu? Haar afgeven als hij haar komt ophalen? Haar krijsend uit mijn armen laten sleuren en in een vreemd bed laten slapen? Maar afwachten of het goed gaat... of hij haar niets aandoet? Ik ben als de doods en weet het echt niet meer.

Ik las een stukje van een moeder die schreef: als het niet goed voelt geef haar dan nooit mee en luister naar je eigen gevoel.

Maar dan sleept hij me weer voor de rechter en krijg ik dwangsommen.. misschien moet ik dan wel naar de gevangenis.

Wat moet ik? Ben ik een slechte moeder als ik haar meegeef? En wat als er wat gebeurt? Ik vergeef het mezelf nooit!

Heeft er iemand tips, ideen etc?

Sanne

Reactie voor op de website?

15.66. Voor Sanne

Waarom zou je ex niet goed voor jullie dochter kunnen zorgen?

Heb je daar echt gegronde redenen voor of zit je met een onverwerkt verleden?

Anna

Reactie voor op de website?

15.67. Maatschappelijk werk

Beste Sanne,

Wat vreselijk om te lezen dat het zo moeizaam gaat allemaal. Misschien kun je contact opnemen met maatschappelijk werk. Ik heb wel eens gehoord van omgangsregelingen waarbij maatschappelijk werk ondersteuning gaf. Zij houden dan toezicht tijdens het bezoek van je kind aan je ex. Ik geloof dat Humanitas ook gratis bemiddeling en hulp biedt bij omgangsregelingen. Misschien kun je er wat mee?

Sterkte. Pauline

Reactie voor op de website?

15.68. Voor Sanne

Maar waarom gaat het zo moeizaam?

Is dat omdat Sanne haar ex helemaal niet ziet zitten of gaat hij echt een slechte vader worden voor zijn kind?

Sanne, wil je hier iets over kwijt?

Anna

Reactie voor op de website?

15.69. Vader voor het leven en niet voor heel even

Ja, lijkt misschien een sprookje. Mijn ex en ik zijn 7 jaar terug uit elkaar gegaan. Nadat ze met een bierflesje op me hoofd heeft geslagen met mijn dochter in haar armen. Ze is vertrokken zonder verder bericht. 6 maanden later belde ze op dat ze nu mijn dochter kwam brengen en werd ze op de stoep gezet met een klein AH tasje met 2 spijkerbroeken en een trui. 1 jaar niks meer van d'r gehoord, mijn kleine meid is bijna jarig 2 jaar. Ze wil weer omgang. Omdat ik haar haar moeder gun, ga ik accoord.

Had ik dit maar nooit gedaan. Mijn dochter is weg... gewoon weg... Na 1 jaar heeft mijn advocaat haar eindelijk gevonden, mijn kleine meisje, ondertussen al bijna 3 jaar... Omgang nee dat wou ze niet... 2 jaar later is er nog geen omgang... todat... een brief van de raad van kinderbescherming mijn kleine meisje.. Ze heeft het zwaar, ze is geslagen, opgesloten, aan haar armpje de trap op gesleurd, getuige geweest van drugsgebruik, geweld etc... Een onderzoek, 4 jaar mijn meisje niet bij me gehad en eindelijk het advies OMGANG...

Eén dag voor de omgang word ik gebeld of ik mijn meisje wil ophalen, ze gaat bij me wonen en mag niet meer terug naar haar moeder. Wordt vervolgd... Want een moeder heeft... Rechten?

Dit is niet verzonnen.. Het verhaal zelf kan een boek zijn want er is zoveel meer gebeurd...

Reactie voor op de website?

15.70. Ik moet dit even kwijt!

Reactie op Blowende vader met erkenning geen gezag

Hallo Allemaal,

Ik lees jullie verhalen en leef zo ontzettend mee! Ikzelf ben pas gescheiden en ben moeder van een zoontje van bijna 2. De vader keek niet veel naar zijn zoon om, en nu na de scheiding wil hij in een keer 'vadertje' spelen. (Even heel kort door de bocht gezegd).

Ik ben een voorstander van contacten die waardevol zijn aanhouden, ongeacht of deze met de biologische vader of met een tante/broer/vriendin zijn. Wat ik wil zeggen is dat ik het zo ontzettend jammer vind dat 'de maatschappij' een pure gezinsvorm (vader en moeder) automatisch koppelt aan een goede, stabiele opvoeding. En dat je daardoor als 'biologische vader' zijnde altijd al een meerwaarde (treetje hoger) staat als anderen personen. Ongeacht of je naar je kind omkijkt of niet. Het beeld dat er bestaat is dat je je beide ouders nodig hebt om tot een waardevol persoon op te groeien.

Maar die kwaliteiten die je nodig hebt, en je goed/veilig en liefdevol/waardevol voelen vind je bij de juiste sociale contacten. En met die contacten kun je zelf als kind zijnde opgroeien tot een gerespecteerd waardevol persoon. Dus ongeacht waar die contacten vandaan komen, het gaat erom dat het waardevol/respectvol en langdurige contacten zijn.

En soms gaat het naar mijn mening meer 'om de rechten' van de vader zijnde door het algemene beeld dat er lijkt te horen bij een goede opvoeding, dan de behoeften van het kind.

Lijdt een kind echt door het getouwtrek en contact met de andere ouder, dan vind ik dat je dat contact meteen moet verbreken. En juridisch gezien gaat dit dus niet zo makkelijk, door het gehele boven genoemde verhaal. Maar echt, daar moet wat aan veranderen!!!! Want het is de invulling van de volwassene zelf die het beeld maakt dat een kind beide ouders nodig heeft. Een kind heeft waardevol contact nodig!!! En geruzie, en getouwtrek, en contact met de vader omdat het hoort, omdat het goed is voor het kind zijn opvoeding dat hij omgaat met zijn vader???? Leg mij de redenen van het contact met specifiek de vader uit???? Want ikzelf denk dat puur een bloedband met ouder-kind niet standaard een meerwaarde hoort te krijgen, en dat gebeurt nu wel.

Kijk, als het een goed en waardevol contact is met de vader, dan is dat super natuurlijk. Maar dat er zat vaders zijn die niet naar hun kinderen omkijken, en in een keer 'de rechten van de vader' ontdekken, en dit dan ook willen opeisen, puur omdat het kan? Of omdat er een na een aantal jaar een onrealistisch/fantasie beeld ontstaat en daardoor contact met hun kinderen opeisen? En deze dan ook krijgen, en erachter komen dat het contact/opvoeden toch flink tegenvalt, maar stug volhouden en ontkennen want ja, toegeven, dat je fout zat, of dat het je niet goed afgaat... Dat doet de mensheid van zichzelf al niet graag, fouten toegeven. Dan liever stug doorgaan over de rug van je kinderen.

Als het echt gaat over de belangens van het kind, dan moet dit hele idee wat meer losgelaten worden. Er zijn zoveel kinderen die hun leven lang tussen twee ruzienden partijen zitten, en dat heeft een hele impact op deze kinderen! Dus als vader of moeder zijnde, als je ECHT in het belang van je kind wilt denken, dan laat je je eigen woede/gemis/verdriet los, en je kind ook als je ziet dat deze er gigantisch onder lijdt. Ook al doet dit jezelf zoveel verdriet, jij bent volwassen en hebt een heel andere kijk op zaken. Jij zal het makkelijker een plek kunnen geven, jij zal makkelijker met de gevoelens omgaan die erbij horen dan een kind kan!

En als je kind ouder is, en hij heeft behoefte aan contact dan komt dat contact er alsnog wel. Maar leg jouw verantwoordelijkheden en schuldgevoelens niet bij je kind neer. Dring dit niet op, doe dat je kind niet aan.

Ik spreek nu wel even specifiek van deze situatie, er zijn ook gescheiden ouders die een vrij goed onderling contact hebben, en vader of moeder.. ik spreek dan eigenlijk van 'ouder'. Ieder verhaal heeft zijn kant, dus het zijn echt niet alleen vaders die dit getouwtrek volhouden, de moeder staat aan het andere uiteinde. De ene reactie lokt de andere uit. Probeer echt in het belang van je kind te denken, en laat de gevoelens van onrecht/haat/machteloosheid los. Ga erboven staan, je zult niks aan de situatie veranderen wanneer dit niet kan. Probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan, en dit ziet je kind ook! Probeer het geroddel en de negativiteit echt bij de ander te laten, je kind ziet dit ook! En zal jouw hier later echt dankbaar voor zijn.

Ikzelf word aardig tegengewerkt, ik heb pas een amk mijn kant op gekregen vanuit.. tja.. welke kant denk je? Ik weet dat er negatief over mij gepraat word, waar mijn zoon bij is. En dat is ontzettend oneerlijk en pijnlijk en doet mij heel veel verdriet, maar ik behandel de vader/familie van mijn zoontje met waarde, voor mijn zoontje! Hij zal hier later zijn eigen oordeel over velgen, door zijn eigen ervaringen en kijk op zaken.

En hopelijk neemt hij dit gedrag van mij over. Want dat gestrijd wat over de hele wereld op allerlei manieren gebeurt.....Nodeloos, Jammer, Kwetsend, Zinloos. En dat gebeurt alleen maar om de eigen behoeften te vervullen..

Heidi

Reactie voor op de website?

15.71. Mijn dochter wilt een vader!

Reactie op Omgangregeling voor kind of vader?

Hoi allemaal,

Ik heb op mijn achttiende een slippertje gemaakt en ben toen zwanger geraakt. Zoals alle andere verhalen op deze site, werd het een gecompliceerd verhaal. De vader van mijn dochter is van Arabische afkomst en uitgehuwelijkt. Er was veel spanning tussen ons en ik heb toentertijd de relatie verbroken. Ik kwam er later achter dat ik zwanger was. Ik heb na zeven jaar in alle eerlijkheid met mijn dochter gesproken over haar vader. (wie hij was en waar hij eventueel zou kunnen zijn) Mijn dochter geeft nu aan dat ze hem wilt zien en hem nodig heeft. Ik heb contact gezocht met de vader en hij geeft aan dat hij dit niet ziet zitten, omdat hij inmiddels getrouwd is en een zoontje heeft. Hij wilt zijn huwelijk niet op het spel zetten. Nu zit ik met het dilemma, wat ik tegen mijn kind moet zeggen. Ik wil niet dat ze gaat denken dat ze een ongewenst kind was. Wat zeg je wel, wat niet en op welke leeftijd zou ze toe zijn aan de hele waarheid?

Sjane

Reactie voor op de website?

15.72. Pfffff

Reactie op Oh gut oh gut

Goh ik las iets over "spontane zwangerschappen" en de beschuldiging dat vrouwen daar niets tegen doen, maar dus schijnbaar niet opletten?

Ik ben zo een vrouw, die EN de pil slikte EN condoom gebruikte! En toch was mijn inmiddels alweer 11 jarige dame sterker hoor, die liet zich duidelijk niet tegen houden.

Dus voor je je beschuldigingen weer eens uit op dergelijke manieren, denk dan eerst eens even na!

Diedels

Reactie voor op de website?

15.73. Alleenstaand: advies gevraagd

Reactie op Omgangregeling voor kind of vader?

Beste lezers,

Ik maak mij enorm veel zorgen. Ik hoop dat iemand mij hier raad kan geven.

Ik heb een dochter van bijna 4 jaar die niet erkend is door haar biologische vader. Nu heeft hij een nieuwe vriendin en nu ben ik bang dat hij naar de rechter stapt (hij uit nogal veel dreigementen) omdat hij blijkbaar in zijn nieuwe gezinssituatie wel plaats heeft voor een kind dat hij bijna 4 jaar geleden niet wou.

Hij betaald geen cent en hij spaart ook helemaal niks voor haar.

Weet er iemand wat zijn kansen zijn bij een eventuele rechtszaak?

Bange moeder

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Omgangregeling voor kind of vader?

 1. Ook een bezorgde moeder
 2. Derde bezorgde moeder
 3. Misschien een tip?
 4. Een slechte vader of liever geen vader?
 5. Vader: Ik ben ten einde raad
 6. Rechten biologische vader?
 7. Aan alle moeders
 8. Vader wil kind bij mij weg halen
 9. Bezorgde moeder
 10. Reactie op Mirella: rechten biologische vader zonder erkenning
 11. Wel of geen vader?
 12. Bezorgde mama
 13. Voor bezorgde mama
 14. Voor vader ten einde raad
 15. Beetje luchtiger maken.
 16. Vader leren kennen
 17. Reactie op moeder in spe
 18. Omgangsregeling voor kind of vader
 19. Omgangsregeling als ex in continuedienst werkt
 20. Maak je niet teveel zorgen
 21. Continuedienst ex-man
 22. Geweldig zoals Sandra met haar ex omgaat!
 23. Alleen excuus om alleen verder te gaan
 24. Boos
 25. Twee kanten
 26. Luchtiger maken?
 27. Eigen reactie
 28. Ook een bezorgde moeder
 29. Ook een bezorgde moeder
 30. Geen vader of een slechte vader
 31. HELP Bezorgde Moeders!
 32. na 5 jaar wil hij omgang
 33. Vaderschapstest
 34. Reactie en adviesvraag op Mirella
 35. Geen erkenning geen rechten
 36. Erkenning
 37. Kind onder druk zetten
 38. Zwanger van je Ex
 39. Re: zwanger van je ex
 40. Rechten of plichten?
 41. Zwanger van je Ex
 42. Elk verhaal heeft twee kanten
 43. Vaders krijgen veel voor elkaar....
 44. Mijn ex wil de kinderen niet meer
 45. Sterkte
 46. Continuedienst
 47. Rechten
 48. Blowende vader met erkenning geen gezag
 49. Juridisch ouder
 50. Heeft biologische vader na 8 jaar nog rechten?
 51. Denk eens na!
 52. Uitzonderingen
 53. Reactie: heeft biologische vader nog rechten
 54. Oh gut oh gut
 55. Wat erg allemaal zeg!
 56. Beetje jammer
 57. Ontmoeting zonder erkenning in Duitsland?
 58. Reactie: beter een slechte vader dan geen vader?
 59. Het beste voor je kinderen
 60. Alimentatie
 61. Mijn zoon hoort na 14 jaar dat hij vader is geworden.
 62. Overbezorgde mama
 63. Opgroeien zonder vader
 64. Mijn verhaal
 65. Wat moet ik nu?
 66. Voor Sanne
 67. Maatschappelijk werk
 68. Voor Sanne
 69. Vader voor het leven en niet voor heel even
 70. Ik moet dit even kwijt!
 71. Mijn dochter wilt een vader!
 72. Pfffff
 73. Alleenstaand: advies gevraagd

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.