Groot Gezin
Eenouder-gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

13. Algemene tips

Hoi,

Ik heb heel wat tips.

 1. Zorg dat alle afspraken met instanties, zwart op wit komen te staan.
 2. Houdt het geluk van de kids in de gaten, zij hebben andere normen van geluk, en kunnen heel kwetsbaar zijn.
 3. Wees eerlijk tegen de kinderen als het minder gaat, maar zadel ze niet op met jou problemen.
 4. Geld is niet alles. Laat je gezin niet kapot maken omdat het soms onmogelijk lijkt. Voor alles is een oplossing.
Ik heb zoveel met instanties te maken gehad, voor advies over problemen en wat er mee te doen, kunnen ze me altijd mailen.

Vriendelijke groet,

Reactie voor op de website?

13.1. Kinderbescherming

Wie heeft ervaring met ondertoezichtstelling en de vooroordelen dat een ouder alleen nooit vijf kinderen de liefde en aandacht kan geven die ze verdienen? Hoe kom ik ooit weer van dit gezeur af .

Yvon

Reactie voor op de website?

13.2. Vooroordelen van de kinderbescherming

Yvon,

Bedenk je dat de kinderbescherming wel met bewijzen moet komen dát je niet goed voor je kinderen kunt zorgen.

Ik ben ook een éénoudergezin, al jaren.

De kinderbescherming (of de persoon die jou lastig valt) kan aardig op je zenuwen werken en daardoor ook je gezin negatief beïnvloeden.

Toen ik meerderjarig werd (dat was toen nog 21) stond ineens de kinderbescherming op de stoep. Ongetrouwd, er moest een voogd aangewezen worden, blablabla. Ik had toen al 2 kinderen. Toen ik die kreeg en dus minderjarig was zag je ze niet (dat heb ik ook gezegd).

Verder heb ik hun duidelijk aan het verstand gebracht dat ik uitstekend in staat ben mijn kinderen op te voeden en als zij vinden dat ik het niet goed doe dat ze dan maar met een handleiding moeten komen die ik kan volgen.

Hiermee was de kous uiteindelijk afgedaan.

Laat je niet gek en onzeker maken, zeg dat je wel om hulp zult vragen als je die nodig hebt! En dat je hun visitekaartje daarvoor zult bewaren.

Carmen

Reactie voor op de website?

13.3. Camping speciaal voor eenoudergezinnen

Speciaal voor eenoudergezinnen:
Camping Emmen
Angelsloërdijk 31
0591 612080

Staanplaats éénoudergezin ongeacht aantal personen €12,50. Inschrijfkosten €23,00, toeristenbelasting €0,55 p.p.p.n., stroom 4A €2,50

Reactie voor op de website?

13.4. Kinderbescherming echt ontzettend aardig

Die mensen van de kinderbescherming zijn ontzettend aardig en zullen een onafhankelijke mening gaan vormen.

Ze zullen kijken hoe je met je kinderen omgaat. Hoe je leeft, hoe het met ze gaat op school en ze informeren bij de huisarts. Verder zullen ze met de kinderen willen praten (en daar ben jij dan niet bij) Ze zijn wel wat gewend met vaders die lulverhalen ophangen.

Ik heb het van dichtbij (een goede vriendin van me) meegemaakt. Ze werd met de kinderbescherming opgezadeld door haar ex. Omdat ze alleenstaand is, werd haar geadviseerd om samen met iemand die gesprekken te voeren (twee onthouden meer dan één) Ik ben er bij geweest.

Echt een heel vuil spelletje speelde deze ex. Verhalen over verwaarlozing echt heel gemeen. Ze was er echt kapot van, voelde zich zoveel onrecht aangedaan. Schaamte, angst, echt heel erg.

Maar het duurde niet lang voordat hijzelf door de mand viel. En in de einduitspraak stond dat de man zich moest realiseren dat de kinderbescherming niet als strijdmiddel mag worden misbruikt.

Hoewel ik in eerste instantie zeer sceptisch was tegenover de kinderbescherming was er zeker mee te praten.

De kinderbescherming gaat er vanuit dat ouders hun eigen waarheid hebben (LOL) en zullen echt afgaan op wat ze ZIEN.

Je ziet gauw genoeg of kinderen verwaarloosd zijn of niet, toch? Geen nood dus. Wees wie je bent, zorg dat je iemand bij de gesprekken hebt. Schrijf vragen die je hebt op, en alles komt goed. Succes

Ingrid

Reactie voor op de website?

13.5. Niet mee eens

Ik ben het zeker niet eens met de stelling dat de kinderbescherming het gauw genoeg zien of er sprake is van verwaarlozing of niet, de mensen van de kinderbescherming of gezinslastigvallers of hoe je ze noemen wilt, zien wat ze zelf willen. Als je niet in hun straatje past, lig je er al gauw uit en dan is het letterlijk oppassen geblazen dat je je kinderen niet door deze o zo geweldige instantie kwijtraakt!

Petra

Reactie voor op de website?

13.6. Informatie

Graag zou ik in contact komen met moeders die nu ook alleen staan voor een groot gezin?

Reactie voor op de website?

13.7. Niet mee eens

Reactie op Niet mee eens

Ik ben ook zeker niet mee eens met de Raad van Kinderbescherming. Bij ons hebben ze geen onderzoek gedaan in 2005. Ze hebben in juni dat jaar onze dochter weggehaald met veel verdiet en trauma's. In 2007 werd ik weer zwanger. Het meisje was 3 dagen oud en werd door het arrestatieteam meegenomen. Na 11 ongelukkige dagen is ze teruggekomen. Nu is ze er nog steeds omdat wij samen met de advocaat een onderzoek hebben ge-eist en dat is er geweest.

Van de oudste is einde van de maand augustus een rechtzaak. Het zal ons benieuuwen wat voor leugens ze nu weeer hebben. Met de kleine meid gaat het super, ze heeft er niets van gemerkt. Maar mijn huwelijk, door alles heen, hangt aan een zijden draadje, dankzij hen. Je krijgt zoveel mensen over de vloer waar je niet om gevraagd hebt.

Je kan wel zeggen dat ik dankzij alle instanties veel ben kwijtgeraakt, zelfs mijn huwelijk. Kijk eens op Hyves, toets bv bjz in, kijken wat je tegenkomt; of op internet. Op Hijves staat ook wat van mij, en diverse anderen met hun verhaal.

groetjes Helga

Reactie voor op de website?

13.8. kinderbescherming een lachertje

Reactie op Niet mee eens

Mijn ervaring met kinderbescherming is dat ze niet opkomen voor de rechten van de kinderen maar heeel makkelijk laten beinvloeden door de starrigheid van een ouder. En dan kan je praten wat je wilt dat het niet in voordeel is van de kinderen of goed is voor de kinderen maar goed een ouder die poot stijf houdt is beter af bij de kinderbescherming.

Daarnaast als je met kinderbescherming in aanraking komt door AMK. Zorg dan altijd dat er iemand bij je is als je een intake gesprek hebt met een medewerker van het AMK. Ze zijn een ster in verdraaien van woorden en zinspeling. Mij werd als voorbeeld gevraagd of ik ook verder wilde leren. Tuurlijk wil ik dat wel maar dat betekende een HBO opleiding doen met 3 kinderen, geen omgangsregeling, geen lieftallige familie die opving en niet te vergeten de gebruiksaanwijzing die 2 van mijn kinderen hebben ( verstandelijke beperking en ADHD en ASS). Wat lees je in het verslag.. moeder ziet beren op de weg als het gaat om beter in de arbeidsmarkt te komen te staan door middel van opleiding doen. pfff

Dus weet goed wat je zegt tegen deze mensen. Mijn ervaring is dat alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden.. en klagen heeft geen nut. Het heeft mij 3 jaar stress opgeleverd en vele klachten ingediend dat ze na 3 jaar er achter kwamen dat ze eigenlijk helemaal niet bij mij hoefde te zijn.. was effe een foutje van de eerste medewerker die bij mij was geweest.
Janneke

Reactie voor op de website?

13.9. De wet Vazalo

Op www.alleenstaandemoeder.org lezen we een belangrijke tip:
  Het belangrijkste voordeel van de wet Vazalo is net als bij de Bbz regeling een mogelijkheid naar zelfstandigheid. De wet Vazalo is dan ook speciaal gericht op alleenstaande ouders alleen hebben gek genoeg weinig mensen weet van deze wet.

  Nog maar 15% van de alleenstaande ouders maken gebruik van deze wet terwijl de voordelen groot zijn. Zo word alimentatie niet meegerekend in de hoogte van de ondersteuning die je krijgt in de vorm van een fiscale korting.

  Alleenstaande ouders hebben recht op deze subsidie als je eigen inkomsten van tenminste 55% van het minimum loon verdiend en een inwonend kind hebt onder de 16 jaar. Opmerkelijk is dat de wet Vazalo wel bestaat maar eigenlijk niet echt uitgevoerd word, maar in een paar Gemeenten zijn testen gedaan en zelfs bij de belastingdienst is niets te vinden hoe men deze toeslag kan aanvragen. Dit terwijl juist deze wet de ballans tussen werk en opvoeding zou kunnen verbeteren.

  Zo zouden veel alleenstaande moeders uit de bijstand kunnen vloeien door gastouder te worden waarmee dus eigen inkomsten vergaard worden met als eventuele aanvulling de wet Vazalo...

Lees het hele verhaal hier.

Reactie voor op de website?

13.10. Ouderverstoting

Raad van Kinderbescherming is een lachertje. Ze moesten onderzoek doen op mijn verzoek via de rechter. Mijn ex man plaatst de kinderen dermate tussen ons in dat de kinderen moeder verstoten.

Hun onderzoek was 1 gesprek met de kinderen door 1 persoon. Daarbij komt dat ik mijn kinderen al een half jaar niet gesproken heb dus onder grote invloed staan met leugens. Niets hebben ze aan waarheidsbevinding gedaan. Twintig kantjes hebben ze geschreven. Waar de opmerking in februari van de kinderen was; moeder kijkt wel eens boos en praat hard. Is nu ; Moeder flipt en schreeuwt elke week tot huilens toe. (1 ding wat ik niet doe is schreeuwen) En bij moeder moesten we altijd onze wachtwoorden vertellen. (ik had niet eens de wachtwoorden, en al zou ik die vragen wat dan nog hij was 11) en ga zo maar door.... twintig kantjes.

Conclusie; ik ben mijn kinderen kwijt, en er is geen instantie die pas-syndroom kan aantonen. Volgens mij is het nog nooit aangetoond.

Rechtbank neemt toch advies van de raad over, en weg ben je. Ik vecht niet alleen tegen de leugens van mijn ex. Een man die altijd de opmerking had; mijn leven is niet ingesteld op kinderen. Tja wel om de kinderbijslag en alimentatie. Ben al ruim tienduizend euro kwijt aan rechtzaken, en je valt van de ene ongeloof in het andere. Mijn netto inkomen is 1000 euro. Maar omdat ik spaarcentjes heb moet ik alles zelf betalen Wil alles wel openbaar maken, op het internet, krant maakt mij niet uit.

Iedereen geeft mij aan dat ik een goede moeder ben en niet aan mijzelf moet twijfelen. En verdorie ; ik weet dat ik een goede moeder ben. Maar als je maar lang genoeg moet vechten tegen de bierkaai, dan geef je het vanzelf wel op, anders ga je er compleet aan onderdoor.

Ina

Reactie voor op de website?

13.11. Pas op met jeugdzorg

Hierbij wil ik iedereen die het om wat voor reden even niet meer alleen redt met zijn/haar kind(eren) voor de gevolgen die een vrijwillige hulpvraag heeft bij jeugdzorg.

Ik ben alleenstaande moeder van zoontje (bijna 4 inmiddels) die na een moeilijk afgelopen relatie met zijn stiefvader het in mijn eentje niet meer aankon met mijn zoon, en zelf contact heb opgenomen met jeugdzorg, die mij wel wilde helpen en mijn zoon zou tijdelijk in een pleeggezin worden geplaats om mij weer wat rust te geven en alles weer op een rijtje te krijgen.

Na 3 maanden in een crisispleeggezin is in 'overleg' met jeugdzorg besloten dat Leroy naar een nieuw pleeggezin zou gaan omdat de tijd in crisispleeggezin erop zat en het met mij nog niet goed genoeg ging de zorg weer helemaal zelf op mij te nemen. Dus na 3 maanden ging Leroy in december 2011 naar het 2e pleeggezin. Zag hem in het begin elke week 3 dagen, maar hij had dan weer erg veel moeite te wennen bij zijn pleegouders waardoor er door jeugdzorg heel erg bij mij werd aangedrongen dat hij dan om de week 4 dagen thuis mocht komen.

Toen na 6 maanden de tijd in dat pleeggezin ook om was (wat mij niet eens verteld was, dat het maar voor 6 maanden zou zijn) is het nog verlengd met 3 maanden en zou Leroy daarna naar een 3e pleeggezin moeten omdat ik volgens jeugdzorg nog niet in staat was zelf voor mijn zoon te zorgen. En zij hebben toen zelfs een onderzoek in laten stellen door de kinderbescherming. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik het niet voor de kinderrechter wilde laten komen, uit angst mijn zoon dan helemaal kwijt te raken, en geprobeerd mijn zoon als pleegkind bij mijn moeder te laten wonen. Zij kwam niet in aanmerking voor screening omdat ik vroeger (27 jaar geleden) zelf kort in een pleeggezin heb gewoond. Dus het zou toch een 3e vreemd gezin worden, wat in mijn ogen absoluut niet goed is voor een mannetje van nog net geen 3 jaar. Omdat ik daarmee niet accoord ging is het toch voor de rechter gekomen. Daar bleek de kinderbescherming het advies te geven voor ots en uithuisplaatsing.

Ik heb met de inzet van mijn advocaat zo goed als gewonnen, we hebben voor 1 jaar een gezinsvoogd. Maar voor het zelfde geld had ik mijn zoon van gezin naar gezin zien gaan, alleen maar omdat ze niet helpen bij jeugdzorg, ze zijn slecht bereikbaar, doen geen moeite ouders te helpen, ze kijken alleen naar de kinderen, bieden geen steun op geen enkel gebied.

Ik heb sinds een aantal maanden een heleboel steun vanuit de jutters, ook met de opvoeding, want ik heb wel een erg pittig mannetje waar ik soms ff geen raad mee weet. Maar ze steunen mij met tips en helpen me beter om te leren gaan met mijn zoon, ipv hem bij me weg te willen halen.

Melissa

Reactie voor op de website?

13.12. Geniet met je kinderen

Hoe kom je sws in aanraking met kinderbescherming en jeugdzorg? Ook ik heb het na mijn breuk heel erg moeilijk gehad. Financieel alleen met 4kleintjes en mensen van buitenaf, zoals hun vader en zijn leugens die mijn fam naar zijn kant heb laten kiezen. Familie die zich daardoor mee bemoeien tot mijn ergernis aan toe want ik hebbie nooit gevraagd om te kiezen of überhaupt mee te bemoeien. Maar het enige wat een ouder hoeft te doen is toch gewoon opstaan, verzorgen en genieten van en met de kinderen door liefde en tijd te geven in een vredig omgeving? Als het omgeving zoals bij mij niet vredig begint te worden dan doe je toch de deur voor al dat negativiteit dicht? Ga verder met je kinderen alleen en zorg dat je zoveel leuke en gezellige dingen doet. Negativiteit valt dan weg en wordt plaats ingenomen door al die leuke dingen. Kinderen staan op de eerste plaats! En wat doen kinderen graag? Leuke dingen doen! Doe dat dan gewoon. En geloof mij. Kids happy en je maakt j echt niet druk om al de negatieve om je heen. Je geniet gewoon mee je kinderen. En niemand die jullie geluk kan verstoren.

Hhappiness

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Algemene tips

 1. Kinderbescherming
 2. Vooroordelen van de kinderbescherming
 3. Camping speciaal voor eenoudergezinnen
 4. Kinderbescherming echt ontzettend aardig
 5. Niet mee eens
 6. Informatie
 7. Niet mee eens
 8. kinderbescherming een lachertje
 9. De wet Vazalo
 10. Ouderverstoting
 11. Pas op met jeugdzorg
 12. Geniet met je kinderen
Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.