Groot Gezin
Eenouder-gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

11. Geluk is alles

Hallo,

Ik ben een alleenstaande moeder met acht kinderen variërend van 3 tot 16 jaar. Ik krijg een uitkering, en als daar de huur en elektra vanaf is, hou ik 435 euro over, hiervan moeten nog verzekeringen, telefoon, water, enz. Ik heb al diverse malen contact gehad met tweede kamerleden, en diverse telefoongesprekken met ze gevoerd. Wat in mijn situatie zo oneerlijk is, is dat een alleenstaande moeder met één kind, net zoveel krijgt als ik, maar maak dat de politiek maar eens duidelijk.

In de drie jaar dat ik nu gescheiden ben, kom ik zoveel stommiteiten tegen. En vooral het disfunctionen van overheidsinstanties is enorm. Als daar nou eens iets aan gedaan werd, zou het een stuk makkelijker zijn.

Over de financiën binnen mijn gezin valt een ding te zeggen. Rondkomen kan ik niet zonder de hulp van familieleden. Mijn ex betaalt helemaal niets, en de vitaminen krijgen ze door middel van fruit van hun overgrootvader.

Maar het belangrijkste is de normen en waarden binnen het gezin, het zelfrespect, het vertrouwen, en een veilige basis thuis. Gezeur over hoe slecht wij het hebben, daar doen wij verder niet aan, want als je echt wilt, dan kan je het redden, ook al moet je dan alles laten. Je eigen ik is het belangrijkste, daar wordt je mee geboren en ga je mee dood. Financiën zijn belangrijk, maar geluk is alles.

Wij blijven dan ook positief, en genieten van een kopje thee zonder koekje.

Vriendelijke groet,
Robbin, Ricky, Youri, Jarvey, Donnely, Diordy, Jorn, Beau en Angelique.

Reactie voor op de website?

11.1. Reaktie op geluk is alles

Hoi,

Ik moet even reageren ik vind het geweldig hoe je met de situatie omgaat. Ik wil je al het goede toewensen en nog veel meer!

Eugenie

Reactie voor op de website?

11.2. Geluk is inderdaad alles

Ik vind het heel erg mooi dat jullie geluk het belangrijkste vinden wat er bestaat. Ben zelf alleenstaande moeder al 14 jr alleen en heb 5 kinderen van 16 tot 30 jaar en ook zij weten hoe belangrijk geluk is. Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig en gezond leven toe.

Marja

Reactie voor op de website?

11.3. Bezwaarschriften altijd indienen

Ik heb met veel respect jouw verhaal gelezen. Ik heb niet veel te melden maar toch. Deze tip kreeg ik eens van een advocaat: stuur waar mogelijk als je ook maar iets moet betalen aan de gemeenschap, een bezwaarschrift in. Onderbouw het met alles wat je maar kunt verzinnen. Je zal het niet direct merken. Maar wat men doet: gegevens worden verzameld en voor diverse instanties in kaart gebracht, hele volksstammen zijn hier dagelijks mee bezig. Tenslotte moet ergens over vergaderd worden nietwaar? Zie het desnoods als een protestactie. Ook de politiek houdt zich met bezwaarschriften bezig, ze zien het als een (tussentijds) stembiljet. Maar dat vertellen ze niet in interviews in de media. Vaak krijg je er ook nog een envelop met antwoordnummer erbij dus zoveel (moeite) kost het niet en anders kijk op antwoordnummer.

Groetjes van Wietske, eenouderfamilie 1 kind

Reactie voor op de website?

11.4. Geen geld

Het tekort hebben aan geld is inderdaad een regelrechte ramp en dan heb ik het niet over geen uitjes kunnen betalen maar gewoon de alledaagse boodschappen niet kunnen doen, wel willen werken maar niet kunnen. Tuurlijk hadden we er als moeder eerder aan moeten denken en niet in deze situatie moeten belanden. Maar gedane zaken nemen geen keer, een abortus zou ook geen goede oplossing zijn geweest voor de meeste vrouwen.

Goed; schamen doen we ons waarschijnlijk ook nog wel genoeg als je zo in elkaar zit als ik. Maar wat schiet ik er mee op? Ik moet eten kopen, mijn kinderen moeten op sport {jazeker moet!} ze moeten aan hun lichamelijke ontwikkeling kunnen werken. Sorry als ik een beetje vreselijk chagrijnig overkom op het moment. Dat komt omdat ik eigenlijk ook wel eens met de kinderen {en dus VOOR de kinderen} op vakantie wil. Maar ook dat is altijd te duur. De kinderbijslag is er toch voor de kinderen? Ik moet er altijd de rekeningen van betalen en het vakantiegeld gaat op aan schuldafbetalingen.

Ja, oke het is stom om veel kinderen te hebben en geen geld, daar ben ik inmiddels ook wel achter. Maar ze zijn er en ik wil uit de troep komen {ook van het huis}. Ik ben het zat {mocht ik dat even kwijt op deze site?}

Ik besef echter ook wel dat er gezinnen zijn met meer geld en niet eenouder gezin zijn die dezelfde problemen hebben als ik, en ging nadenken toen een buurvrouw mij kwam vragen hoe ik dat toch doe in mijn eentje. Want haar man ging op vakantie en nu zat zij alleen met haar twee kinderen! Ach ja, als je er veel hebt dan leer je improviseren. Ik heb heel veel gedaan met mijn kinderen, met auto zonder auto naar het strand, picknicken in het bos, speeltuinen en zelfs slagharen. Maar als je me nu vraagt of ik het zelf ook leuk vond op al die plaatsen? Nou nee dus, het moet allemaal, maar maar ik vind er zelf niets aan. Ben wel blij als de kinderen het naar hun zin hebben, dan weet ik in ieder geval dat ik het als moeder niet zo heel erg slecht heb gedaan. Tuurlijk praat ik ook met andere mensen en ben ik vrolijk en opgewekt. Maar ja, niet altijd en ik moet eerlijk zeggen dat als ik wat meer ruimte zou hebben om net als de vader mensen te kunnen ontmoeten en eens op reis te gaan of geld om mijn talenten te kunnen ontwikkelen, ik dan automatisch een beter leven zou hebben en niet zo in de stress zou zitten en depressief hoefde te zijn.

Maar goed, niet voor iedereen is het geluk weggelegd, zou dat de reden zijn waarom ik vaak schreeuw? Omdat ik noodgedwongen thuis zit en niets anders kan doen dan zorgen voor, of omdat ik de zenuwen krijg van mensen om me heen die me in de "gaten" houden en om de haverklap de politie of weet ik veel wat bellen omdat er eentje niet onder de douche wilde en er dus een gehuil werd gehoord? Op die manier krijg je nog een slechte naam ook. Maar goed, het schreeuwen is niet nodig soms en daar let ik op. Maar als ik de zenuwen heb van weer een te hoge rekening terwijl er 6 weken vakantie voor de deur staan, dan weet ik even niet wat ik zeggen moet als de kinderen aandacht vragen. waaaaaaaaah! Zou het helpen?

Nee, instanties helpen niet, ze maken het alleen erger voor je. Terwijl zij er financieel aan verdienen: ach weet je wat? dan halen we uw kinderen maar weg want zo te zien redt u het niet. Hee, vaders! Wel eens aan al deze problemen gedacht terwijl jullie in de kroeg zitten te praten met een mooie meid? {die ook zwanger kan raken trouwens}. En al zeg ik het zelf: ik mag er ook nog wel zijn hoor, ik ben behalve moeder van een aantal kinderen ook nog steeds vrouw en mens met basisbehoeften, ook niet aan gedacht zeker, he vaders? Of toch wel maar zo snel mogelijk weer vergeten. Nee je hebt gelijk hoor, we hadden allemaal geen man aan moeten kijken of aan de pil moeten zijn, dan was dit allemaal niet gebeurd, toch?

Ik hoef geen gelijk te krijgen; met dit verhaal wil ik alleen wat punten onder de aandacht brengen. Als je een moeder ziet met meerdere kinderen en je vraagt hoe het gaat zal ze waarschijnlijk zeggen dat het in meerdere of mindere mate goed gaat, natuurlijk ; iedereen heeft wel wat! Maar goed, ik ben toch niet erg lastig hoop ik?

afz; een moeder die ook wel eens geen moeder is maar mens

Reactie voor op de website?

11.5. Geen geld

Hoi vrouwtjes mens die ook nog moeder is.... Ik vind je stukje fantastisch en inderdaad heel herkenbaar, ik ga nm ook schreewen en ik raak in paniek als ik aan het eind van de maand zie dat ik eigelijk nog geld heb voor een week terwijl de maand eigelijk 3 weken te lang is, godzijdank kan ik af en toe shoppen bij mijn moeder in de kast.

En heb ik op dit moment twee banen en overweeg een derde met het prachtige zorgstelsel op dit moment. Alleen de eerste week in januari zat ik al op mijn maximum bij de dokter, tja ze moeten eens vallen, een tand door de lip en noem het maar op. Een ding is zeker, we blijven positief en we redden ons er wel weer doorheen, alleen de eerste 7 magere jaren pffffffffff wanneer komen die vette?

gr annelies vaya con dios

Reactie voor op de website?

11.6. Alleenstaande

Ik wil even reageren op het berichtje van de alleenstaande moeder van 8 kinderen.

Zelf ben ik ook een alleenstaande moeder van 1 kindje en een positief ingesteld persoon. Het positivisme is belangrijk in het leven om de minder positieve momenten te overbruggen. Afgaande op het berichtje kan ik respect opbrengen voor haar inzet maar wil ik wel even aanhalen dat ze zelf gekozen heeft om 8 kinderen op deze wereld te brengen en ik het niet eerlijk vind dat een moeder met 1 kind wordt geviseerd wanneer het de financiële kant betreft.

Iedereen hoopt dat het leven loopt zoals men er van droomt maar moet er ook rekening meehouden dat er mogelijk een kink in de kabel zou kunnen komen en dan moeten die kinderen ook nog op-/gevoed kunnen worden zonder dat de maatschappij ervoor moet opdraaien. D'er zijn ook koppels die, al dan niet bewust, geen kinderen hebben en zij ook voor die uitkeringen moeten betalen.

Ik geef toe dat die uitkeringen tijdelijk moeten kunnen maar niet dat het een garantie tot oneindig levensonderhoud wordt. Ik ben eerlijk gezegd wel trots dat ik op eigen krachten mijn kindje kan op-/voeden. Toegegeven heeft niet iedereen het geluk om een job (40 uren/week) te vinden zoals de mijne, kan werken terwijl mijn kindje naar school is maar dit impliceert ook dat wanneer mijn kleintje in zijn bedje ligt, deze mama terug geconcentreerd nog enkele uren moet werken. Ik prijs me ondanks de familiesituatie zeer gelukkig.

Het klinkt misschien allemaal cru maar ik blijf erbij dat men zelf beslist hoeveel kinderen men op de wereld zet en niet mag verwachten dat zij door de maatschappij moeten op-/gevoed worden. Ik wens iedereen veel geluk, moed en liefde.

Sterkte Groetjes Rania

Reactie voor op de website?

11.7. Verzorging

Ook ik heb acht kinderen. En mijn acht kinderen hebben gedeeltelijk werk of zitten nog op school. Over een aantal jaren zal u, mevrouw ook afhankelijk zijn van a.o.w (u natuurlijk ook nog pensioen). En dan lopen er van mij heel veel nazaten die dat allemaal in de schatkist werken. Dus wees er maar blij mee.

Wilma

Reactie voor op de website?

11.8. Reactie op Rania

Best Rania,

Natuurlijk beslis je zelf hoeveel kinderen je op de wereld zet. Maar ik heb helaas niet zelf beslist dat ik ze in mijn eentje op moest gaan voeden en verzorgen. En omdat de jeugd nu eenmaal de toekomst is zou het u (en de hele maatschappij) netjes staan als wij, alleenstaande ouders, een helpende hand toegestoken zouden krijgen. Want waarom wil mijn dochter naar de universiteit? Om dokter te worden, zodat ze zieke medemensen kan helpen. U misschien, als u ziek bent.

Maar zonder steun van de maatschappij redt ze het niet. En dan mist Nederland straks een goede dokter. Solidariteitsprincipe heet dat. Kinderen zijn geen dure hobby van ouders, kinderen zijn de toekomst van de wereld. En het zou fijn zijn als de wereld dat ook eens besefte!

Groetjes, Annelies

Reactie voor op de website?

11.9. Geld verdienen als alleenstaande moeder

Hallo,

ik ben een alleenstaande moeder van 2 kinderen. 11 en 3 jaar. Ik ga volgende maand weer werken, full-time. En daar ben ik heel trots op. Ik kreeg een WW-uitkering en die is afgelopen en omdat ik geen zin heb om in de bijstand te komen, omdat je dan ook overal op gecontroleerd wordt, heb ik besloten om weer full-time te gaan werken. Zodat ik er dan op vooruit ga.

Inderdaad voel ik me aan 1 kant schuldig omdat mijn kinderen me nu minder zien, maar ik vind dat ik er verder goed aan doe. En om nog even terug te komen op die moeder van 8 kinderen, wat dacht je van de kinderbijslag? Jij krijgt veel meer kinderbijslag dan een alleenstaande moeder met maar 1 kind.

Reactie voor op de website?

11.10. Ex-vrouwen

Als alleenstaande ouders meer ruimte willen hebben, geef de kinderen dan aan de vaders. Ik weet wel iemand die de kinderen wil hebben. Maar de ex-vrouw wil dat niet, ze zegt dat zij het alleen moet doen. Maar als hij zegt: doe de kinderen een week bij mij en een week bij haar, dan wil zij dat niet zo. Dan moet zij ook niet klagen.

Soms klaagt een alleenstaande vrouw omdat ze heb niks anders te doen heeft, of wil ze alleen het leven van haar de ex-man proberen te controlen. Soms word je het zat als de ex-vrouw zegt dat de kinderen het niet leuk vinden bij de vader, en jij weet dat zij het wel leuk vinden, omdat zij het zelf zeggen.

Ik moet alleen wel zeggen dat niet alle ex-vrouwen hetzelfde zijn.

Reactie voor op de website?

11.11. Zo maar een schrijven

hallo moeders van deze site.

Moeders want hoe je ook denkt over bepaalde situaties, we zijn moeders, maar het lijkt erop dat dat het enigste is wat ons verbindt als ik jullie stukjes lees. Ik heb op andere onderwerpen ook een stukje geschreven. Ik heb sinds kort internet en het liefst zou ik op zoveel willen reageren, want dat vind ik wel leuk.

Ik ben een alleenstaande moeder met 6 kinderen, van bijna 7 jaar t/m 15 jaar. Dus nu 2 op het voortgezet onderwijs. Laten we voorop stellen dat kinderen krijgen een bijzonder wonderlijk ding is. Wij kwetsen mensen als we maar roepen, je neemt er zelf zoveel, dat vind ik erg als we dat doen. Ik neem aan dat je alleen een alleenstaande moeder wordt als je na een scheiding/overlijden/verbroken relatie, alleen komt te staan. Dus laten we nou maar niet discussieren over de hoeveelheid kinderen. Hoe kun je elkaar bemoedigen en helpen. Een moeder met 1 of 2 kinderen kan het trouwens ook heel moeilijk hebben, zowel bij de opvoeding als financieel.

Zelf vind ik allebei moeilijk zelfs met al die kinderbijslag. Mijn waardering is voor werkende alleenstaande moeders groot, want zij missen door te werken bepaalde sociale voorzieningen en daarbij hebben zij een dubbele taak. Een hoop geregel ook voor vakanties en ziektes. Ik zelf heb nooit gewerkt tijdens mijn huwelijk en ik wil dus nu ook niet werken. Ik ben bijna 7 jaar alleenstaand.

Maar ook dit zijn keuzes die we persoonlijk maken en ik leef inderdaad dus van de maatschappij. Kleine zelfverdediging, ik hoop dat de kinderen een voorbeeld mogen worden en een goede bijdrage aan de maatschappij, door de energie die er in gestoken wordt. Ik zelf ben een christlijk gezin, dus je begrijpt wel dat daar ook nog eens een voorbeeld functie bij komt, die ik niet kan nakomen, om het maar even zo te schrijven. Mijn hoop is ook mijn geloof, mijn geloof is ook mijn hoop. Ik wil jullie de vriendelijkste groetjes doen en ik wilde wel nog meer schrijven, maar 1 v/d kinderen vind het wel welletjes en wil nu zelf achter de p.c..

Ja kind je moeder heeft een nieuwe verslaving, reageren op deze sites. Sorry Jeroen.

De groetjes van Elma

Reactie voor op de website?

11.12. En wat als je zoon ineens besluit om GEEN contact met zijn moeder meer te willen?

Hallo allemaal.

Zoals je ziet ben ik nieuw op deze site en lees zo jullie verhalen,en denk dan met pijn in mijn hart dat het ook anders nog kan lopen,net zoals mij is overkomen. Ik ben een alleenstaande moeder van 4 kinderen,jarenlang was armoe troef bij ons thuis! Mijn oudste zoon(nu 25)is van mijn eerste man,en werkelijk nog NOOIT heeft hij naar mijn zoon omgekeken.

Maar sinds de kerstdagen vorig jaar heeft mijn zoon ineens contact met zijn vader gezocht,en vanaf die dag word mij door mijn zoon die eeuwige armoe verweten. En van de een op de andere dag heeft hij besloten om maar geen contact meer met mij(zijn moeder)te willen hebben!!! Ik heb hem nu bijna een jaar niet meer gezien of gehoord.

Als ik hem probeer te bellen en hij hoort mijn stem gooit hij de telefoon neer. En wat denk je wat het mij doet? Ik kan jullie vertellen dat het ontzettend pijn doet wanneer je eigen kind je zo in de steek laat! Ik heb het nu opgegeven en mijn zoon zal heel wat moeten doen wil ik ooit nog met hem praten.

Mijn andere zoon van 21 heeft plotseling 2 jaar geleden diabetes mellitus type 1 gekregen,dus ja geluk is voor mij ver te zoeken! Koester de momenten maar zolang je je kinderen nog bij je heb en ook al moet je er alleen voor zorgen.

Zolang jij weet dat je goed voor ze bent ondanks de armoe hoef je je later als dit ook mocht gebeuren (wat ik natuurlijk niet hoop)jezelf geen verwijten te geven.

Groetjes:Janny.

Reactie voor op de website?

11.13. Misschien een goed idee voor de moeder met 8 kinderen?

Ik wil even reageren op die mevr met haar 8 kinderen. Ikzelf heb jaren mijn 4 kinderen alleen moeten opvoeden en ja van een uitkering alleen kom je dan niet rond. Zelfs ik had daar moeite mee met 4 kinderen dus laat staan jij met 8 kinderen!! Ook ik kon vaak mijn vaste lasten niet betalen en was blij als de kinderbijslag dan ook kwam!

Maar ik zorgde wel altijd dat ik genoeg overhield om mijn kinderen te kleden en voor een leuk extraatje voor hen. De rest hield ik om mijn schulden te betalen,had ik dat niet gedaan dan had ik al verscheidene keren op straat gestaan. Maar wat ik niet kan begrijpen is:je krijgt heel wat kinderbijslag,waarom hou je daar dan niet (net zoals ik deed)een deel van vast zodat je wel je vaste lasten en de 3 aankomende mnd rond kan komen?Zo deed ik het ook grotendeels en mij is het toen ook gelukt! Misschien een goed idee voor jou?

Ik vind het overigens knap dat je in je uppie voor 8 kinderen zorgt,en ik neem mijn petje voor je af. Wees daar trots op.

Ikzelf heb alleen 4 kinderen groot moeten brengen zonder dat ooit hun vader ook maar een cent voor ze heeft gegeven,of ooit ook maar de moeite heeft genomen om na ze om te kijken en het is zwaar,en jij heb dan nog het dubbele wat ik heb gehad.

Ik wens je daarom ook heel veel sterkte en geluk. Janny

Reactie voor op de website?

11.14. Getrouwd maar toch alleen moeder

Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen, 1 van 4 en 1 va bijna 2 die van 4 heeft een licht verstandelijke handicap. Mijn man gaat om 6.45 de deur uit en komt om 17.30 - 18.00 thuis, eet en gaat achter de pc zitten totdat gtst komt en ligt dan de rest van de avond op de bank. Hij zal nooit eens de kleine naar bed brengen, of hem ophalen, iets drinken geven, helemaal niks. Ik word er een beetje moedeloos van. Buiten de tuin is net een vervallen stuk grond, hij doet niets, toont geen interesse niks. Ik weet niet of ik met mijn verhaal op de juiste plek zit, maar hoop zeker een tip van iemand te krijgen.

En petje af voor het verhaal hierboven.

Marielle

Reactie voor op de website?

11.15. Alleenstaande ouder met weinig geld

Inderdaad is het niet eerlijk dat iedereen even veel geld krijgt, hoe veel kids je ook hebt. Heb het vaak ook echt krap, en dan heb ik maar 3 kids. Loop ook op mijn tenen om rond te komen. Echt niet leuk, wilde dat mensen snapten dat we er niet bewust voor hebben gekozen alleenstaande moeder te zijn, met alle zorgen van dien.

Bianca

Reactie voor op de website?

11.16. Alleenstaande moeder met 2 kids en fulltime werken

Ik ben een alleenstaande moeder van 2 knullen van 2 en 5 en werk sinds nov 2006 fulltime. Het werken opzich is zeker een vooruitgang en zelfstandig zijn is ook een feit. Had alleen niet zo gerekend op het isolement wat daardoor meer is geworden. Of overdag aan t werk of 's avonds alleen met de kids. Eigentijd is een utopie geworden. Rondkomen van t geld wat je verdient dat gaat wel redelijk.

Mis gewoon gigantisch mijn oude leven. Had een grote groep mensen om me heen maar die hebben t schijnbaar allemaal te druk. Was zelf altijd bezig met t onderhouden van de contacten maarnu de situatie is veranderd en ik niet meer veel energie heb om die contacten te onderhouden ga je zien dat het van de andere kant niet zo belangrijk is om contact te onderhouden. Doet zeer. Mis iedereen. Maargoed je gaat wel zien wie er nu echt overblijven.

Manon

Reactie voor op de website?

11.17. Ik weet niet wat ik moet doen

Ik zit momenteel tussen 2 muren. Ik ben 21 heb een zoontje van 16 maanden en ben zwanger van mijn 2e. Ik ben alleenstaand en weet niet of ik t allemaal aan kan een 2e kind.

Ik zit er over na te denken om mijn zwangerschap te beëindigen maar omdat ik weet wat 't word vind ik 't moeilijk.

Ik weet niet zo goed wat ik moet doen, heeft iemand mischien advies voor mij?
mvg shelley

Reactie voor op de website?

11.18. Re. op ik weet niet wat ik moet doen

Hoi Shelley.

Je kunt begeleiding vragen bij de VBOK telefoon 0900 202 1088 of mailen . Hun website is www.vbok.nl.

Groetjes. Geertje

Reactie voor op de website?

11.19. Slachtofferrol

Lieve mevrouw,

Realiseert u zich wel dat u zich in de slachtofferrol plaats? Er is zo veel dat u kunt doen, om te beginnen het feit, gebaseerd op wet, dat uw voormalige echtgenoot een financiele bijdrage verplicht dient te leveren. Ook het feit dat u uw situatie vergelijkt met de alleenstaande ouder van 1 kind gaat mank. U incasseert immers acht maal kinderbijslag! Dat vergeet u gemakshalve te noemen.

Advies: pak uzelf bij de lurven, niet zeuren en in uw volgende leven niet zo belachelijk veel kinderen nemen!

Corry

Reactie voor op de website?

11.20. Zelfstandigheid

Hoi,

Hardstikke goed dat je het redt allemaal in je eentje zo een groot gezin, toch vraag ik me af waarom je van een uitkering moet leven. Als vrouw hoeven we toch niet afhankelijk te zijn van de overheid of de bijdrage die een man levert. Je zou een leuke baan kunnen zoeken en een eigen inkomen kunnen verdienen.
De oudste kinderen zouden eventueel als ze oud genoeg zijn een bijbaantje kunnen nemen of kunnen oppassen op de jongste. Je zou dan in ieder geval een koekje bij de thee kunnen serveren en het allebelangrijkste je eigen keuzes kunnen maken en onafhankelijk zijn van anderen, dat is ook een goed voorbeeld voor de kinderen.

Veel succes,

Groetjes, Summer

Reactie voor op de website?

11.21. Zonneschijn

Ik woon samen met mijn vriend en hebben een zoon samen. Mijn zoon (ja, ik zeg mijn zoon) is voor mij de zonneschijn elke dag weer. Het is frustrerend om samen te wonen of getrouwd te zijn met iemand die alle reden bedenkt niet samen te werken in de huishouding. Een voorbeeld: mijn vriend is van mening dat hij ongeveer 80 uren aan het werk zit per week, dus de grijze bak (huisvuil) die om de 2 wkn wordt opgehaald buiten te zetten teveel is gevraagd.

We hebben een paar keer gesprek gehad met huisarts en psychische medewerker van de huisartsenpraktijk. Binnenkort is gepland dat hij een ADHD onderzoek ondergaat. Ik weiger te accepteren dat door zijn ADHD hij zich zo gedraagt.

Ik heb te kennen gegeven hem nog 2 jaar te geven anders ga ik op mezelf wonen en wil mijn zoon mee. Ik vertrouw hem voor geen meter met ons kind.

Graag wil ik met alleenstaande moeders praten over waar ik tegen aan kan botsen. Welke stappen te nemen bv voor het zoeken naar een dak boven mijn hoofd.

Tevens werk ik 20 á 24 uur per week en doe ook nog vrijwilligerswerk. Beide zijn voor mij een voldoening.

Patricia

Reactie voor op de website?

11.22. Wacht even

Sorry hoor, maar ooit erbij stilgestaan ondanks 8 maal kinderbijslag, dat er misschien nog weleens een paar rekeningen open kunnen staan die niet betaald kon worden? Toch best wel belangrijk om die in orde te maken als je maar 435 euro overhoudt, en nog niet alle lasten zijn betaald per maand. Omdat de kinderen nog iets anders nodig hebben, wat ze verzorgt in het dagelijks leven. En het klopt dat je, of je nou 1 kind hebt of 8, de alleenstaande ouderkorting op hetzelfde bedrag blijft. Raar he??! En de financiele plicht van de man (donor)inderdaad er is, maar zonder draagkracht kom je echt niet ver tot betaling van die financiele verplichting. Er is een instantie die dwingt een man te laten betalen maar let op, voor achterstallige alimentatie, wat natuurlijk geweldig is, als die draagkracht er is! En ja het zijn veel kinderen, maar liever iemand die houdt! van al haar 8 kinderen, dan een die een ouder heeft getroffen, die zo'n groot wonder niet weet te waarderen, en het ziet als een last! Dus oordeel niet zo snel met je slachtofferrol, erg kortzichtig!

Daantje

Reactie voor op de website?

11.23. Recht hebben op kinderalimentatie

Hallo alleenstaande ouders,

Ik zelf ook alleenstaande moeder van 1 zoontje van 3.5. Ik weet, ook al heb ik 1 zoon, dat het heftig is om met een lege beurs rond te moeten komen. Mijn ex heeft mij met veel schulden achtergelaten en mijn zoon heeft autisme. Ook al krijg veel dingen vergoed, betaal je ook veel aan een dure topverzekering. Mijn zoon moet elke dag opgehaald worden, een km of 15 van mij vandaan, op de opvang. Dus noem maar het maar op.

Op een gegeven moment was ik het zo zat. Ik heb mischien de bevalling gedaan, maar mijn ex heeft dus ook zijn aandeel in mijn zoon gehad, anders was hij er niet. Hij heeft erkend en dat betekent betalen. Ik heb een incasso procedure gestart bij het LBIO (landelijk bureau inning onderhoudsbijdragen). Dit is gratis. Het geld van mijn ex moet dan worden overgemaakt aan hen, en daarna komt het naar mij. De kosten voor dit systeem zijn voor mijn ex en niet voor mij.

In mijn geval is mijn ex ondergedoken, dus helaas nog niks daar. Maar geen zorgen, stuur elk jaar een brief en het blijft in behandeling. Waarom zouden wij, al belast met het opvoeden van en het verzorgen van on kind (wat natuurlijk ook heel fijn is), ons ook nog zorgen moeten maken om financieel rond te komen, terwijl je ex partner misschien wel genoeg heeft om lekker rond te komen en mischien een nieuwe relatie heeft. Ik bedoel: kinderen zijneen godsgeschenk, echt, meen ik.

Ik wilde altijd een groot gezien en natuurlijk kies je er niet voor om het alleen te doen. Je verwacht toch bij elkaar te blijven. Maar staat het vast dat een vrouw alles moet doen, voor de kinderen zorgen, huishouden verzorgen, een baan, en ook nog helemaal alleen de financieen doen. Komop zeg. Voor alle mannen ook natuurlijk die er helemaal alleen voor staan en recht hebben op alimentatie en er geen krijgen, kijk wat je hiermee kunt. Heb je het net als mij geprobeerd en is het niet gelukt, blijf het proberen. Ik zie het als sparen voor mijn oude dag, want dit geld blijft bestaan. Desnoods gaat het van zijn uitkering af. Dus blijf hopen en schrijven en geloof er in. God voorziet.

groetjes Evelina

Reactie voor op de website?

11.24. Tja

Reactie op Geluk is alles

Tja,weinig geld.. je kunt ook niet verwachten dat de samenleving financieel opdraait voor jouw uit de klauwen gelopen kinderwens, nietwaar. 8 kids... is toch niet meer van deze tijd. Allergisch voor de pil ofzo? Nou ja, je hebt in elk geval je steentje bijgedragen tegen de vergrijzing, hahaha

john

Reactie voor op de website?

11.25. Oordelen / veroordelen

Ik heb alles van dit onderwerp gelezen. Ik ben zelf alleenstaande moeder van 3 kleine meiden. Wat zijn mensen toch goed in commentaar geven op een ander. Vrouwen die alleen maar willen vertellen dat het zonder geld lastig is maar dat je er toch wat van kan maken. Niemand van ons heeft gevraagd om alleen de kinderen verder op te voeden. Daar is veelal veel verdriet en ellende aan vooraf gegaan. Probeer wat meer verdraagzaam te zijn..

Groetjes Linda

Reactie voor op de website?

11.26. @John 11.24

Zeg John, mag ik vragen wat jij op een website doet voor grote gezinnen?! Volgens mij wilde deze moeder alleen maar aangeven dat ze ondanks dat ze niet veel geld heeft, gelukkig is met haar 8 kids!

Het valt mij trouwens op dat er vaker reactie's op deze site komen van mensen die zelf géén groot gezin hebben. Maar die hier wel hun gal komen spugen.

@Moeder van 8 kids, petje af dat je ondanks de geldzorgen zo positief in het leven staat.

Leontine

Reactie voor op de website?

11.27. getrouwd maar toch alleen

Reactie op Getrouwd maar toch alleen moeder

Marielle,

Petje af dat je hier dit schrijft. Het is ook zwaar om zo je gezin draaiende te houden. Ik weet er alles van. Zoek hulp want, zo blijf je in deze cirkel doordraaien. Ik wens je al het geluk toe.

Esmeralda

Reactie voor op de website?

11.28. Man met ADHD

Reactie op Zonneschijn

Hallo mevrouw met een man met ADHD, mijn ex heeft ook ADHD en jouw problemen komen mij helaas maar al te bekend voor! Dat is dan ook de reden dat wij niet meer bij elkaar wonen. Ik moet zeggen dat het de beste beslissing in ons leven is geweest om zonder hem verder te gaan. Ik heb nu alleen mijn (ja, mijn) kinderen en niet het hele moeilijke kind (van een ander, hahaha) meer. Er is rust, structuur, eenvoud, maar we kunnen er weer van genieten.

We hoeven allemaal niet meer op de tenen te lopen en zijn een stuk gelukkiger. Wat je ook doet, het blijft moeilijk met een man met ADHD en daar ontkom je simpelweg niet aan. Doe wat voor je kinderen en jezelf het beste is! Hij kan er wel niets aan doen dat hij ADHD heeft, maar daar staat tegenover, dat JIJ daar ook niets aan kunt doen.

Ik ben blij dat je hem duidelijk een ultimatum hebt gegeven, ook ik heb dat gedaan en dat was helaas niet genoeg om iets aan zijn gedrag te doen (hij vond het allemaal wel makkelijk zo), dus nu wonen we als meiden bij elkaar. Het is heftig, maar ik deed het vanaf de geboorte toch al alleen, en nu weet ik in ieder geval wat ik nog moet doen en komen er niet steeds weer een hoop extra dingen op me af door hem. Heerlijke rust!!!

Heel veel sterkte, en vrouwen kunnen veel meer dan ze vaak denken, soms is het gewoon doen, en er niet te veel bij stilstaan.

groetjes Martine

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Geluk is alles

 1. Reaktie op geluk is alles
 2. Geluk is inderdaad alles
 3. Bezwaarschriften altijd indienen
 4. Geen geld
 5. Geen geld
 6. Alleenstaande
 7. Verzorging
 8. Reactie op Rania
 9. Geld verdienen als alleenstaande moeder
 10. Ex-vrouwen
 11. Zo maar een schrijven
 12. En wat als je zoon ineens besluit om GEEN contact met zijn moeder meer te willen?
 13. Misschien een goed idee voor de moeder met 8 kinderen?
 14. Getrouwd maar toch alleen moeder
 15. Alleenstaande ouder met weinig geld
 16. Alleenstaande moeder met 2 kids en fulltime werken
 17. Ik weet niet wat ik moet doen
 18. Re. op ik weet niet wat ik moet doen
 19. Slachtofferrol
 20. Zelfstandigheid
 21. Zonneschijn
 22. Wacht even
 23. Recht hebben op kinderalimentatie
 24. Tja
 25. Oordelen / veroordelen
 26. @John 11.24
 27. getrouwd maar toch alleen
 28. Man met ADHD

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.