Groot Gezin
Eenouder-gezinnen
ELFAC
Rubriek:   Onderwerp: 

8. Gezinswens versus partnerwens

Hallo allemaal,

Ik ben een alleenstaande moeder van 30 jaar. Moeder van een zoon en zwanger van de tweede (via KID). Ik heb altijd graag een groot gezin willen hebben. Vijf of wellicht meer kinderen lijkt me fantastisch. Ik werk nu 4 dagen en na mijn verlof ga ik voorlopig terug naar 2 dagen.

Uit de verhalen van alleenstaande moeders in deze rubriek lijkt het alsof niemand er bewust voor kiest om alleen een groot gezin te beginnen. De meeste alleenstaande moeders zijn 'onbewust' alleenstaand. Zijn er ook alleenstaande moeders zoals ik met een grote gezinswens die niet willen wachten op een geschikte partner en alvast zelf beginnen (haar eigen lot in handen neemt) met het plannen van haar gezin? Ik ben geen mannenhaatster, maar mijn kinderwens is simpelweg groter dan mijn partnerwens (mede door slechte ervaringen).

Wie heeft ervaringen? Zie ik zaken over het hoofd? Is het onverstandig om willens en wetens aan een groot gezin te bouwen zonder partner? Geef me tips en ideeën.

Groetjes, Ellen

Reactie voor op de website?

8.1. ook alleenstaand: voor Ellen

Ik ook ben een bewust alleenstaande vrouw en heb twee kinderen. Ook bij mij was mijn kinderwens groter dan mijn partnerwens. Ikzelf ben nu 45 jaar en mijn kinderen zijn 20 en 17. Ik heb er zelfs spijt van dat ik maar twee kinderen heb.

Ik heb twee kinderen van twee verschillende vaders en mijn kinderen zelf hebben ieder apart een heel goede band met hun respectievelijke papa. Ikzelf vond dat belangrijk en heb er alles voor gedaan opdat ze een goed contact zouden hebben met de papa's

Zo gaat mijn dochter ieder weekend naar haar papa maar mijn zoon alleen in de vakanties omdat de vader in het buitenland woont. Ikzelf heb nooit samengewoond met de vaders en heb daar nooit spijt van gehad. Ik werkte altijd voltijds en heb geluk gehad dat ik de juiste mensen kon vinden om te babysitten.

Sommige familieleden en kennissen hadden wel kommentaar op mijn bewust alleenstaande ouderschap. Kommentaar zoals... Kun je niet normaal doen en trouwen... kreeg ik vaak te horen. Probeer jezelf te zijn en je niet te laten beînvloeden ... Eerlijk gezegd heb ik tot nu toe nog niet de juiste partner gevonden om de rest van mijn leven mee te slijten.. Misschien komt dit nog wel.

In ieder geval wens ik u veel sterkte toe met de geboorte van je tweede kindje en veel sterkte om je droom van een groot gezin waar te maken.

Groetjes An.

Reactie voor op de website?

8.2. Ook alleenstaand met drie kids

Ik ben een jonge, alleenstaande en fulltime werkende vrouw van 35 en heb 3 kinderen in de leeftijd van 7 en een tweeling van 3 jaar. Wat bij mij erg tegenvalt is dat de kinderen veel tijd op het dagverblijf doorbrengen, daar voel ik me best schuldig om. De oudste veel moet overblijven en dat is ook best hectisch zulke lange dagen voor een kind. Ook heb ik geen goed netwerk om mij heen, dus ziek worden of simpelweg moe zijn kan gewoon echt niet. De herrie of de ruzie tussen de kinderen onderling is soms best veel om gek van te worden want als ik thuis kom met kids van ons dagelijks werk wil ik ook een beetje rust. Maar er is altijd wel iets aan de hand. Een ziek, ruzie, mama even helpen.

Ik red het wel maar als ik van te voren wist dat ik alles moest inleveren had ik het misschien wel bij één kind gehouden in plaats voor een tweede keer zwanger te worden. Financieel wordt het erger bij meer kinderen en even erop uitgaan is veel geregel. Het is ook leuk en ik ben ook trots op ze, misschien is een tweeling ook nog wel een extra belasting.

Hou er wel rekening mee dat dit de nadelen zijn nu je nog kan kiezen.En bouw een netwerk in want af en toe rust heb je echt nodig om er weer tegen aan te kunnen.

groetjes Joyce

Reactie voor op de website?

8.3. reactie

Hoi ik wil even reageren, ik ben onbewust een alleenstaande moeder. Ik had een vriend maar die werd gewelddadig nadat ons dochtertje geboren is en ben daarom bij hem weggegaan. Ik vind het juist heel dapper om zonder partner een groot gezin aan te durven omdat je er toch alleen voor staat.

Ik wil zelf graag ook een tweede kindje maar krijg zo veel negatieve reacties dat ik een beetje ben gaan twijfelen, er worden dingen tegen mij gezegd dat ik mijn kinderen niet gelukkig kan maken zonder vader of "hoe ga je dat financieel doen". En dan denk ik: waarom moet dat nu zo. Als je samen bent en je wilt nog een kind, dan is iedereen blij voor je. En nu krijg ik alleen maar negatieve reacties.

Ik wens je alle goeds en hoop dat je droom van eengroot gezin uitkomt, met of zonder partner, wordt gelukkig!

Carola

Reactie voor op de website?

8.4. Zo herkenbaar!

Wat een herkenbaarheid hier! Ik ben moeder van zoon van 3, zelf ben ik 23. Ik ben vroeg in de zwangerschap het huis uit gezet door toemalige partner (en biologische vader) waarmee ik toen 3 jaar samenwoonde. 6 mnd. na de geboorte kreeg ik een nieuwe vriend, met wie ik na een stoplicht-relatie (3 keer uit elkaar geweest binnen 2½ jaar) sinds aug. dit jaar "gestopt" ben.

Nu heb ik een probleem, want mijn kinderwens is echt onwijs. Bijna in alles wat ik doe, denk ik aan een evt. 2e kindje. Niet dat ik met 1 gezonde knul niet helemaal blij ben, ik ben vreselijk gelukkig en dankbaar dat ik hem heb. Toch WEET ik gewoon dat mijn gezin niet compleet is, en er nog een (paar) kindje(s) bij wil. Ze wachten gewoon op me, tot ze geboren mogen woredn, heb ik het gevoel.

Vele vreselijk negatieve reacties van mijn omgeving. De meeste lachen er gewoon om, omdat dat niet iets is wat een normaa mens doet. Ook de reactie van mijn ouders (Heel belangrijk voor me) is 100%negatief. Wat nu...

Ik heb al informatie aangevraagd om pleegouder te worden, voor crisisopvang. Zo kan mijn liefde toch naar een kindje wat het nodig heeft, tot het moment dat ik zelf een oplossing heb, en meer kindjes van mezelf kan krijgen... Sorry dat het zo'n lang verhaal is geworden, maar volgens mij is dit de eerste keer dat ik mijn gevoel hierover deel met iemand anders dan mijzelf hihi... Trouwens de meest voorkomemde reactie van mensen die het iig serieus nemen: Joh, je ben zo jong, jij hebt nog minstens 18 jaar de tijd om kinderen te krijgen. K*T reactie is dat, snijd me door m'n hart!

x

Reactie voor op de website?

8.5. RE: carola

Sorry hoor maar vindt jij dit niet een beetje egoistisch?

Ten eerste ontneem je bewust een vaderfiguur om voor een tweede kindje te kiezen in een alleenstaande situatie. Het is bewezen dat een vaderfiguur heel belangrijk is voor de ontwikkeling van een kindje!

Financieel wordt een kindje alleen maar duurder ; studie, clubjes e.d.

Daar mag je allemaal wel even bij stil staan dan alleen maar je 'gevoel' te volgen, je hebt ook nog je verstand neem ik aan?

Diane

Reactie voor op de website?

8.6. Kinderen

Hoi, grappig om dit te lezen. Mijn kinderwens is ook altijd en nog steeds groter geweest dan een mannenwens, maar je hebt natuurlijk een man nodig om kinderen te maken. En als je veel kids hebt, is het ook weleens handig als er iemand anders meehelpt. Vind je dat niet? Wel knap hoor dat je het allemaal alleen doet en nu zwanger bent van de 2e. Maar als je straks 2 dagen gaat werken, heb je ook weer minder inkomsten. Dus ik snap je volledig, alleen is jouw droom handiger uit te voeren met een vent erbij.

Misschien kan je wat meer energie steken in het zoeken van een man, ook via internet ofzo. Als je het niet probeert lukt het nooit. Ik zelf heb een zoontje van 3 jaar ben 32 jaar en zou ook graag 5 kinderen willen. Ik werk 5 dagen, ook leuk om te lezen dat je ook 4 dagen werkt. Je weet de gem. moeder werkt 2 dagen in Nederland!

Leuk verhaal, nou heel veel succes met je zwangerschap en nat. de bevaling en geniet van je kids!

Nancy

Reactie voor op de website?

8.7. Grote kinderwens, helaas partner niet

Hoi Allemaal

Ik ben 27 en in mijn hoofd heb ik dus nog 10 jaar om de juiste partner te vinden met wie ik mijn kinderwens kan delen. Op het moment heb ik al 2 jaar een lat-relatie. Dit omdat hij absoluut geen kinderen wil, zelfs zijn tweeling nichtje en neefje mogen niet in huis komen. Hij weet dat mijn kinderwens ontzettend groot is en dat verontrust hem. Hij laat zich nu steriliseren speciaal voor mij. De pijn die ik daarover voel is ongelooflijk. Jaloers op ieder die kinderen heeft. En ik heb niemand met wie ik mij gevoel kan delen.

Ik zou het niet erg vinden om alleenstaande moeder te worden, maar ik weet niet hoe. Mijn verstand zegt me dat ik nog tijd genoeg heb om mijn wens uit te laten komen, maar mijn hart voelt enkel gemis en de pijn wanneer iemand weer ('per ongeluk') zwanger wordt.

Graag kom ik in contact met mensen, die zich in mijn verhaal herkennen. Zowel vrouwen als mannen.

Liefs,

Reactie voor op de website?

8.8. Aan Bojoura

Hoi!

Dit is wel een fundamenteel verschil in jullie denken, zeg... en ook in het extreme! Helaas kan ik niet meepraten omdat wij er hier al een aantal koters hebben rondlopen, maar je verhaal doet me sterk denken aan een gebeuren in onze vriendenkring. Dus vooral het leed gezien in die relatie.

Eerlijk gezegd: alle keuzes worden voor jou al gemaakt door je partner. Jij hebt gewoon niets meer te willen zodra hij zijn operatie ondergaan heeft. De vraag is of jij er de rest van je leven samen met je partner gelukkig van gaat worden. Ik geef geen waarde oordeel, dit is iets waar je zelf mee moet leren leven- al dan niet met je vriend.

Iets wat je veel ziet, is dat de kinderwens toch blijft overheersen en de relatie toch geen stand houdt. En als ik heel eerlijk ben - stiekem toch een oordeel-: meid, als ik jou was, zou ik eens verder kijken. Want stel je voor dat jij wel een "ongelukje" hebt: wat dan? Wat zou je partner doen als zelfs kinderen niet in huis mogen? Ik zou toch heel goed nadenken over de keuze: bij je vriend blijven en koters vergeten, of kijken of je een minstens net zo leuke vent kunt ontmoeten die wel een vader wil worden! Bespaar jezelf asjeblieft een hoop ellende in de toekomst. Heel veel succes!!!

Dees

Reactie voor op de website?

8.9. Wat is het verschil?

Kunt u mij het verschil uitleggen tussen een éénoudergezin en een Bom-moeder?

Alvast bedankt

Rombaut

Reactie voor op de website?

8.10. wat heb je ervoor over

Reactie op Gezinswens versus partnerwens

Hallo allemaal,

Mijn ervaring met het alleenstaand zijn en groot gezin. Ik heb drie kleine kinderen van 3 bijna 2 en 3 maanden.

Alle keren dat ik zwanger was, liet mijn vriend mij weten hoe erg hij dat niet wilde. Na de eerste was ik zeker dat er een tweede zou komen van hem omdat ik graag van dezelfde vader minstens twee kinderen wou hebben. De derde was mijn kadootje (anders had die maar zichzelf moeten laten steriliseren).

Dus dit is mijn wens of hij nu wel of niet met mij zou zijn. Ik vind het leuk maar druk om 3 kinderen te hebben maar dat vond ik ook toen ik 1 had en daarna 2. Het is ook een kwestie van accepteren, dat je er druk mee bent (van 's morgens tot 's avonds).

Ik ben wel bijna elke dag gestrest om ze's morgens op tijd naar het kdv te brengen om ook weer op tijd op het werk te zijn en 's avonds op tijd in bed anders zijn ze de volgende dag chagrijnig en komt er veel geruzie. Bij alles zitten er consequenties aan vast.

Ik werk 4 dagen omdat er brood op de plank moet komen. Ik mis ze en merk ook dat de oudste mij erg mist. Ik vind het ook niet fijn dat ze veel op het kdv zijn.

Ik heb wel een lieve moeder, zij haalt ze van het kdv op en doucht ze en geeft ze te eten. Daar heb ik veel geluk in. Als ik dat niet zou hebben zoals Joyce zou het nog zwaarder zijn. 's avonds ben ik meestal thuis omdat ik liever geen vrienden wil laten oppassen. Feesten of wat dan ook komt wel weer.

Om terug te komen op Ellen en Boujoura. Mijn tante heeft 1 zoon. Ze is ca 7 jaar geleden gescheiden en had altijd een groot gezin gewenst. Haar man wou niet, omdat het teveel geld en aandacht zou kosten. Ze zegt nu ook had ik maar nooit naar hem geluisterd want nu ben ik alleen, gescheiden en mijn zoon woont nu 120km van me vandaan. En haar man heeft nu wel een zoontje van 4.

Om een (groot) gezin te hebben denk ik dat je voor jezelf eerst veel dingen op een rijtje moet hebben man of geen man. Vrouwen kunnen zonder mannen leven, want soms heb je een man maar heb je er geen hulp aan. Ik ben er wel mee eens dat het goed is voor je kinderen om een vader figuur te hebben. Maar je moet sterk in je schoenen staan, financien op orde, in sommige gevallen praktische punten zoals grotere auto of kamerindeling, kosten voor school en je netwerk.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad.

Iedereen succes, fijn om te horen dat ik niet de enige ben zonder man.

Groetjes Lins

Reactie voor op de website?

8.11. voor Anoniem

Wat vindt je vrouw van je plan?

Anna

Reactie voor op de website?

8.12. Grote gezinswens

Reactie op Gezinswens versus partnerwens

Ik heb ook een hele grote kinderwens van minstens 6 kindjes, momenteel hebben we er 4 en in ons hartje hebben we er 6. We hebben namelijk een tweeling verloren dat extreem prematuur geboren is.vroeger als ik mijn man had leren kennen had hij ook een grote kinderwens, bij hem is dat nu gedaan en bekijkt het alleen financieel en eigenlijk heeft hij wel gelijk maar mijn verlangen blijft. ik heb iets van we trekken onze plan wel. En stiekem mis ik ook een meisje.

iw

Reactie voor op de website?

8.13. Ben alleenstaand met een groot gezin


Ik lees de reacties boven en moet voor mijn gevoel even wat zeggen. Wij hebben zes kinderen, leeftijd 4 tot en met 13 jaar, vijf jongens en een meisje. Sinds maart vorig jaar ben ik alleenstaand door het onverwachts overlijden van mijn man (37 jaar).
En het is erg, erg zwaar om een groot gezin in je eentje te doen. Ik leef van een uitkering, is dus niet veel en werk vinden of doen.....pffff. Het is zo hectisch, geen regelmaat of wat dan ook. Ik hou ontzettend veel van mijn kinderen, echt, tot de maan en weer terug, maar als je alleen bent heb je , letterlijk geen rust.
Ouders van mij, kunnen/willen niet oppassen. Soms voor even, broer werkt veel, schoonfamilie=niet aanwezig. Je kunt niet de ouder zijn die je in je hart bent....en dat is ook een "straf". Ik kan alleen maar zeggen geniet ervan dat je een moeder/vader bent......het kan zo maar zijn dat je het morgen niet meer bent

Reactie voor op de website?

8.14. Ook bewust alleenstaande moeder met 2 kinderen

Het is pittig maar zeker te doen. Wel fijn als je een moeder hebt die af en toe mee helpt.

Ik ben nu 30 en heb een zoontje van 5 en een zoontje van 11 maanden. Ook ik wil nog een derde kindje, alleen of met partner. Mijn kinderen zijn wel allebei uit een relatie maar ik wist op het moment dat ik zwanger wilde worden al dat wij niet bij elkaar zouden blijven en tijdens de zwangerschap al uit elkaar gegaan. Papa van mijn eerste zoontje weet dat ik zwanger van hem was maar wilde er niks van weten. Vader van mijn tweede zoontje weet ik niet van of hij het weet. Ik heb het hem nooit verteld maar ik maak er ook geen geheim van.

Als je moet werken dan lijkt de babytijd mij wel erg pittig. Gelukkig heb ik bij allebei de kinderen tot hun eerste jaar niet hoeven te werken.

Nomora

Reactie voor op de website?

8.15. Gezinswens versus parnterwens

Hallo, K ben een 32jarige alleenstaande moeder van een prachtige zoon van 3 jaar. K heb een enorme wens naar een 2e kindje en ben ermee bezig om info te verzamelen om deze wens via KID te realiseren. K ben me er absoluut van bewust dat een vaderfiguur belangrijk is voor een kind. Echter ben k ervan overtuigd dat als een kind voelt dat t 100% gewenst is dit prima door enkel zijn moeder kan worden opgevoed. K ben enorm teleurgesteld in de liefde en voel geen enkele behoefte en nieuwe relatie aan te gaan. Voor mij hoeft dit echter niet te betekenen dat mijn kinderwens onvervuld blijft. K voel San ook meer dan respect voor alle alleenstaande moeders (bewust/onbewust). K weet dat k dit alleen kan en k ga dit doen!

Maud

U kunt reageren via onderstaand formulier, of via (wel even vermelden (1) waar u op reageert, en (2) de titel van uw bijdrage!). Uw reactie wordt dan op de website geplaatst.

Vragen, aanbiedingen en oproepen worden alleen geplaatst indien een geldig e-mail adres wordt ingevuld.

Uw naam:
Uw e-mail adres:
Titel van uw bijdrage:

Uw reactie:

Soms worden deze formulieren automatisch ingevuld door zogenaamde robots. Om te controleren dat u geen robot bent, vragen wij u de volgende som te maken: drie plus vijf is:. Het is voldoende het cijfer in te vullen.

Gezinswens versus partnerwens

 1. ook alleenstaand: voor Ellen
 2. Ook alleenstaand met drie kids
 3. reactie
 4. Zo herkenbaar!
 5. RE: carola
 6. Kinderen
 7. Grote kinderwens, helaas partner niet
 8. Aan Bojoura
 9. Wat is het verschil?
 10. wat heb je ervoor over
 11. voor Anoniem
 12. Grote gezinswens
 13. Ben alleenstaand met een groot gezin
 14. Ook bewust alleenstaande moeder met 2 kinderen
 15. Gezinswens versus parnterwens

Niets van deze site mag worden overgenomen zonder onze uitdrukkelijke toestemming. WeCo Web Technology
Voor vragen en opmerkingen kunt u direct contact opnemen met , of via het reactieformulier.